Ai grija la acumulatori. Daca sunt tinuti la peste 30 de grade celsius durata lor de viata scade dramatic. De obicei optimul e la 20-25 grade. Iar la temperaturi prea mici, capacitatea de a acumula energie scade (nu durata de viata ci cat curent pot acumula). Acum e iarna, dar la vara daca-i tii la caldura nu te tin mai mult de 2-3 ani. A doua chestiune: Structura de lemn pe care ai montat panourile s-ar putea sa ti-o ia vantul cand e furtuna. Sau sa ti-o rastoarne daca nu-i bine fixata si-n pamant. Daca puteai sa torni in pamant niste blocuri de beton de care sa prinzi structura respectiva. Vezi ca invertorul ala de 5KW s-ar putea sa consume mult curent degeaba chiar si cand nu exista consum de energie. Inteleg ca ai luat un invertor mare ca urmeaza sa-ti upgradezi instalatia in viitor (sa mai cumperi panouri fotovoltaice, acumulatori, etc.). Apropo lasa si tu 5 cm macar intre acumulatori ca sa se poata raci la incarcare, mai ales la vara. Nu-i tine asa lipiti unul de altul.
Din sărăcie in trecut am lucrat la fel și urăsc să rod bit-urile și capetele de la hoșuruburi ! Între timp au apărut tot felul de jucării noi ,și mai ales acum majoritatea sculelor merg pe baterii ,care sint universale merg la orice scule ! Și Sint excelente cînd trăiești off grid!
Îmi place foarte mult că ai început să postezi mai des ! 🙏❤️ E o plăcere incredibilă să urmăresc videourile tale de la cap la coadă, e incredibil cum trec 20-30 de minute... 🤝 La cât mai multe video-uri și cât mai dese ! Toate bune ! 🤝🙏
PERFECT, O INVESTIȚIE CE TREBUIA FĂCUTĂ CÂT MAI REPEDE, DACĂ SE PUTEA SĂ O FII INSTALAT ÂNCĂ DIN VARĂ LUI 2020, ERA MAI BINE, ACUM AI CEVA DE MUNCĂ, ÂN CONDIȚII NU PREA AVANTAJOASE.... DAR ESTE DESTUL DE BINE ȘI ACUM, DECÂT MAI TÂRZIU..., BRAVOOOO, CINSTE ȚIE, PUTERE, PUTERE ȘI AJUTOR DE LA BUNU DUMNEZEU, MULT SUCCES ÂN VIITOARELE TALE PROIECTE, ÂN CIUDA ÂNÂLȚIMII ALTITUDINII EȘTI MAI APROAPE DE BUNU DUMNEZEU, POȚI ATINGE CERUL ȘI SOARELE CÂND VREI, POȚI CREDE CĂ EȘTI ÂN RAI.... 🙏🙏❣️👍👍👍💖
Realizari deosebite ! Asa este , trebuie sa-i elimini din timp oamenii toxici , dar timpul asta trebuie bine ales . Slabiciunea te apasa si unii dintre noi am pierdut viata cu totul . Bafta si numai bine ! Tineretea este de partea ta !
Doua lucruri: 1. Am observat ca au fost instalate echipamente electrice direct pe lemn.. Mare grija.. 2. Ancoreaza si stabilizează mai bine suportii panourilor, ai vanturi puternice in zona.
Am luat in aprilie de pe emag 12 panouri Dokio de 100w tare faine, destul de mici (cam 0,5 m.p./buc), usoare si flexibile, le-am pus pe bloc fixate pe un suport de fier cornier inclinate la 45° spre sud, le-am legat in serie-paralel ca sa am si voltaj si amperaj, le-am cuplat la un regulator mppt legat la doua bateriii LiFePO4 de 300Ah cu BMS, iar la baterie am legat un inverter de 5000w. Cel mai mult au costat bateriile, pt ca sunt cele mai bune su mai sigure dintre cele cu litiu (doar cele de la Tesla le depasesc) si sunt f durabile - pot fi folosite si mai mult de 20 de ani. Chiar si pe vreme noroasa panourile astea imi produc curent la greu, in general mult mai mult decat consum (combina frigorifica consuma cel mai mult si constant), dar n-am probleme nici daca bag ocazional consumatorii mai mari ca masina de spalat, aspiratorul, aerul conditionat etc, pt ca panourile incarca bateriile tot timpul, de la rasarit pana la apus, iar pe timpul noptii se consuma o parte din surplusul acumulat si nefolosit in timpul zilei. Nu stiu cat curent vor produce pe timpul iernii, dar pana acum mi-am permis sa consum curent fara restrictii, niciodata n-au fost bateriile sub 80% din capacitate la caderea noptii. Panourile n-au fost scumpe, pt ca le-am luat pachete: cu cat iei mai multe/pachet, cu atat platesti mai putin/buc. Iar daca ai grija sa asiguri fluxul de aer pe sub ele (ca sa nu se incinga la soare), daca le pui inclinate (spre sud neaparat) ca sa beneficieze la maxim de soare pe tot timpul zilei, ca sa se scurga apa de ploaie si zapada de pe ele si sa ricoseze grindina, ar trebui sa reziste minim 15 -20 ani. Singurul stres e sa nu le fure careva de pe bloc, ca sunt usor de montat si demontat (au gauri in colturi si pe lungime), chiar daca am folosit niste trucuri ca sa le pot demonta doar eu 😁
Dacă informația legată de investiție/preț putea fi făcută public Cezar ar fi inclus-o în prezentare. Cred că o simplă cautare pe google v-ar satisface curiozitatea. Pentru cei care vor sfaturi țintă poate un mesaj privat ar fi mai bine.
Salut Cezar. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa faci pasul acesta. Este o mare realizare. Un mic sfat. Crimpeaza firele si unde nu poti cositoreste-le. Nu te juca. Inca o data felicitari. Sa te bucuri de el si sa iti foloseasca.
Doar mici sfaturi..ai putea izola cabana pe exterior (s ar pastra mult mai bine căldura);ai putea reface acoperișul (eventual și podul, pentru a depozita acolo diferite lucruri);ai putea ,,delimita" cabana cu tui,sau ceva conifere mici(ar ajuta pentru protecție dar și aspect).Seara făină!
Următorul plan pt mine și familia mea este ceva asemănător cu ce ai făcut tu aici. Un teren cu o casa veche în relativa apropiere a Clujului. 20-45 km. Am termen de realizare câțiva ani buni. Momentan, vizitez în stânga și în dreapta. Mult noroc. Foarte frumos!
super,daca ai adus apa la cabana inseamna ca poti monta si panou solar,ai avea apa calda cel putin 8 luni din an,felicitari ai viziuni faine,esti muncitor si organizat,esti un model de urmat,bravo ,un mare bravo !!!
Mă bucur că ai reuşit să o faci şi pe asta! Sunt foarte mândru de tine! Sper că te vor ajuta foarte mult de acum în colo şi să ai parte numai de alte proiecte reuşite! Te susțin la MAXIM!
Salut Cezar! Te admir pentru felul tau de viata. Nu am montat niciodata panouri solare insa legat de problema ta cu generatorul principiul este urmatorul: invertorul transforma curentul continuu de la baterii i curent alternativ pt instalatia cabanei. 2) un redresor transforma curentul alternativ in curent continuu. Daca generatorul tau nu are priza de curent continuu (pe care ar trebuie sa o folosesti catre invertor) ai nevoie de un stabilizator de tensiune si un redresor care sa trimita curent continuu catre invertorul tau. Mi se pare totusi inutil sa faci asta atata timp cat generatorul iti ofera direct curent alternativ ( este suficient un stabilizator de tensiune care elimina fluctuatiile de tensiune la iesire din generator ). Spor in toate si sanatate maxima!
Salut .Pentru încărcarea bateriilor de la generator cred ca poti folosi un UPS care va transforma si stabiliza curentul de la generator, UPS care il vei folosi si ca invertor, priza. Ce a fost greu ai făcut, sigur vei rezolva. Iti urez bafta si mult spor !
Instalația este realizată la 48v. Crezi că găsești un ups să încarce bateriile? Pentru un ups la 12v înseamnă să deconectezi bateriile din circuit și să le încarci individual cu un redresor la 12v (care să fie dedicat pentru modelul de baterii folosite). Nu merge un redresor auto, acela este pentru baterii cu plumb și Cezar folosește baterii cu litiu (care sunt de mai multe feluri dar este altă poveste). Dacă invertorul nu știe să încarce bateriile la 48v din rețea atunci este nevoie de un redresor separat 230v la 48v care să fie folosit pentru încărcare. Există surse în comutație de uz industrial care se pot folosi și se pot achiziționa de pe ebay.
Salut Cezar, am avut si eu problema asta si s-a rezolvat foarte simplu alimentand un mic radiator electric de 400W direct de pe generator. Pare absurd, dar avand un consumator, stabilizeaza mai bine turatia motorului generatorului, astfel ca invertorul va accepta sa incarce de pe el. Lucru testat pe mai multe generatoare si invertoare.
Nu stiu daca toate invertoarele stiu sa mearga in ambele directii, ca sa incarci cu el. Daca nu merge, mai e varianta sa pui generatorul la un redrestor auto care scoate aceasi tensiune ca bateriile, dar trebuie unul care stie sa se opreasca cand sunt incarcate. Daca tii generatorul in priza si mai sunt si alte echipamente in priza ce duce la invertor, sa nu prajesti echipamentele (daca generatorul nu are stabilizator). Vezi ca o scula cu motor gen fierastrau electric sau flex, atunci cand porneste consuma de 3 ori mai mult curent (o fractiune de secunda), deci ca sa poti folosi asa scule trebuie ca sistemul sa iti duca acel 3x curent.
Iti recomand o fundatie de beton pe care sa construiesti un schelet suport pentru panouri. Ai o " aripa' mare care la un vant puternic o sa zboare cu totul. La cablurile de forta fie sertizezi cu un cleste profesional fie umplii conectoru cu , cositor si cositoresti cu o lampa de gaz. Batutul cu ciocanul nu e ok. La voltaj mic si amperaj mare sunt foarte importante acele conexiuni intre baterii. Eu ti-as recomanda cabluri de sudura de 35mm2 sau 50mm2 si foloseste dupa sertizare sau cositorire tub termocontractabil pe conector. Un scurt circuit la 48V si amperaj mare e foarte periculos.
O idee super buna . Am pus și eu panouri , panourile 100%crystale sunt cele mai bune și același preț . ai să înveți tu cu timpul de ce fotovoltaice nu sunt excelente in zona unde ești tu plasat.
Bravo felicitari. Eunu dau cu hait. Te apreciez si te urmaresc. Imi place ceea ce faci. Nu sunt in masura sa iti dau sfaturi. Parerea mea, era ca aceste panouri sa fie mai la distanta de cabana sa nu se vada.Sunt bune dar cabanuta sa fie simpla fara tehnologie. Imi cer scuze este doar parerea mea. Salutareee
daca nu reusesti sa cuplezi generatorul la invertor poti sa iei un incarcator de baterii (max 10%din puterea bateriilor ex. daca ai un bank de 100A baterii poti incarca cu max10 A).Incarcatorul il cuplezi la baterii direct .Mai e varianta sa ei un motor pe benzina mic in 4 timpi care sa actioneze prin curea un alternator auto care sa incarce bateriile(eu am un motor de la o masina de tuns iarba silentios cuplat la un alternator de mitsubishi care isi face treaba cu un consum de benzina f. mic).Ia in calcul si o eoliana ...
Am si eu un sistem ce pare la fel. Il am de mai mult timp si as dori schimb de pareri. Astept pareri in legatura cu modul de legare si productia in functie de meteo.
Ha,mie două bucăți ,da in Hunedoara..nici nu am mai dezdoit tabla că nu are rost,doar schimbat parbrize și o capota la una din ele..da ,acu așa de liniștit stau ,toată lumea mă ferește 😂😂😂😂😂
Ar fi fost bine să pui o listă cu echipamentele ca să ne dăm seama mai bine ce ai tu acolo, adica tipul de invertor și de generator. Oricum cred că ghicesc ce problemă ai, generatorul tau îți furnizează o tensiune egală fața de pământ pe ambele borne iar invertorul are nevoie pentru intrarea de rețea de fază și nul, trebuie să ceezi tu acel nul legând la pământare una din bornele generatorului.
in mod normal,ar trebui sa te satisfaca aceasta putere,foloseste pt.iluminat lampi led de 18 w,seteaza bateriile sa se opreasca,daca ajung la 30%,iar panourile functioneaza si daca nu este soare,nu la putere maxima ,dar incarca.Nu vei avea putere pt. motoare,dar tv.,calculator vei avea.Toate cele bune ,si spor la treaba.
Trebuie sa folosit optiunea SBU, inseamna Solar, Baterie si Utilitate. Utiliatea poat fi de la rețeaua naționala sau de la generator, sau Utilitatea poate fi de la rețeaua naționala si de la generator in paralel.
Cezar, you need to redo your wire to lug connections with a good crimping tool or at least solder each connection. You need to respect electricity as you are dealing with "very high voltages!!!" Be Safe
Sunt mai degrabă curenți mari, unde legăturile slabe se încălzesc, sunt pierderi de putere și risc de a lua foc. La consum maxim ar veni cam: 5kW / 48V = 104 Amperi curent prin acele legături dintre baterii.
Salut daca conectezi și generatorul la invertor trebuie sa faci setări in invertor pentru limitarea curentului deoarece distrugi bateriile, invertorul trebuie setat probabil cu ajutorul unui laptop.
Talpa suportului este pe pamant, in timp va putrezi, trebuia ridicat pe ceva piloni, si sa fie ancorat bine toata structura sa nu zboare la un viscol sau vant mai serios.
Nu cred ca duce 5kw cu 230. cam mult pentru cateva panouri . totusi ai facilitati : frigider , pompe , lumini , un fierbator si diverse . la cuptor si boiler sa nu te gandesti. o sa uzezi bateriile. un solar si un bazin pentru vara iti mai trebuie. si un brad de Craciun
Destul de mare sistemul fotovoltaic și cu siguranță o să-ți acopere toate nevoile. 👍👍👍👍👍
Ai grija la acumulatori. Daca sunt tinuti la peste 30 de grade celsius durata lor de viata scade dramatic. De obicei optimul e la 20-25 grade. Iar la temperaturi prea mici, capacitatea de a acumula energie scade (nu durata de viata ci cat curent pot acumula). Acum e iarna, dar la vara daca-i tii la caldura nu te tin mai mult de 2-3 ani. A doua chestiune: Structura de lemn pe care ai montat panourile s-ar putea sa ti-o ia vantul cand e furtuna. Sau sa ti-o rastoarne daca nu-i bine fixata si-n pamant. Daca puteai sa torni in pamant niste blocuri de beton de care sa prinzi structura respectiva. Vezi ca invertorul ala de 5KW s-ar putea sa consume mult curent degeaba chiar si cand nu exista consum de energie. Inteleg ca ai luat un invertor mare ca urmeaza sa-ti upgradezi instalatia in viitor (sa mai cumperi panouri fotovoltaice, acumulatori, etc.). Apropo lasa si tu 5 cm macar intre acumulatori ca sa se poata raci la incarcare, mai ales la vara. Nu-i tine asa lipiti unul de altul.
Mai avem o sansa !!!! Ne mai trebuie vreun milion ca voi ! Felicitari!
Din sărăcie in trecut am lucrat la fel și urăsc să rod bit-urile și capetele de la hoșuruburi ! Între timp au apărut tot felul de jucării noi ,și mai ales acum majoritatea sculelor merg pe baterii ,care sint universale merg la orice scule ! Și Sint excelente cînd trăiești off grid!
Cezaar tot respectul pt tot ce a ce faci daca ar face toti romani asa ceva Romania ar fi departe tot respectul pt tine .
Îmi place foarte mult că ai început să postezi mai des ! 🙏❤️
E o plăcere incredibilă să urmăresc videourile tale de la cap la coadă, e incredibil cum trec 20-30 de minute... 🤝
La cât mai multe video-uri și cât mai dese !
Toate bune ! 🤝🙏
Mulțumesc pentru material👍
Imi e teama ca daca nu ancorezi bine suportul fotovoltaicelor, la primul viscol mai serios totul o sa zboare ! Mare grija sa ai !
Cezar ci faci tu e mare lucru ai tot respectul nostru rămâi puternic încrezător în tine și în Dumnezeu!!
PERFECT, O INVESTIȚIE CE TREBUIA FĂCUTĂ CÂT MAI REPEDE, DACĂ SE PUTEA SĂ O FII INSTALAT ÂNCĂ DIN VARĂ LUI 2020, ERA MAI BINE, ACUM AI CEVA DE MUNCĂ, ÂN CONDIȚII NU PREA AVANTAJOASE.... DAR ESTE DESTUL DE BINE ȘI ACUM, DECÂT MAI TÂRZIU..., BRAVOOOO, CINSTE ȚIE, PUTERE, PUTERE ȘI AJUTOR DE LA BUNU DUMNEZEU, MULT SUCCES ÂN VIITOARELE TALE PROIECTE, ÂN CIUDA ÂNÂLȚIMII ALTITUDINII EȘTI MAI APROAPE DE BUNU DUMNEZEU, POȚI ATINGE CERUL ȘI SOARELE CÂND VREI, POȚI CREDE CĂ EȘTI ÂN RAI.... 🙏🙏❣️👍👍👍💖
Realizari deosebite ! Asa este , trebuie sa-i elimini din timp oamenii toxici , dar timpul asta trebuie bine ales . Slabiciunea te apasa si unii dintre noi am pierdut viata cu totul . Bafta si numai bine ! Tineretea este de partea ta !
Doua lucruri:
1. Am observat ca au fost instalate echipamente electrice direct pe lemn.. Mare grija..
2. Ancoreaza si stabilizează mai bine suportii panourilor, ai vanturi puternice in zona.
Am luat in aprilie de pe emag 12 panouri Dokio de 100w tare faine, destul de mici (cam 0,5 m.p./buc), usoare si flexibile, le-am pus pe bloc fixate pe un suport de fier cornier inclinate la 45° spre sud, le-am legat in serie-paralel ca sa am si voltaj si amperaj, le-am cuplat la un regulator mppt legat la doua bateriii LiFePO4 de 300Ah cu BMS, iar la baterie am legat un inverter de 5000w.
Cel mai mult au costat bateriile, pt ca sunt cele mai bune su mai sigure dintre cele cu litiu (doar cele de la Tesla le depasesc) si sunt f durabile - pot fi folosite si mai mult de 20 de ani.
Chiar si pe vreme noroasa panourile astea imi produc curent la greu, in general mult mai mult decat consum (combina frigorifica consuma cel mai mult si constant), dar n-am probleme nici daca bag ocazional consumatorii mai mari ca masina de spalat, aspiratorul, aerul conditionat etc, pt ca panourile incarca bateriile tot timpul, de la rasarit pana la apus, iar pe timpul noptii se consuma o parte din surplusul acumulat si nefolosit in timpul zilei. Nu stiu cat curent vor produce pe timpul iernii, dar pana acum mi-am permis sa consum curent fara restrictii, niciodata n-au fost bateriile sub 80% din capacitate la caderea noptii.
Panourile n-au fost scumpe, pt ca le-am luat pachete: cu cat iei mai multe/pachet, cu atat platesti mai putin/buc. Iar daca ai grija sa asiguri fluxul de aer pe sub ele (ca sa nu se incinga la soare), daca le pui inclinate (spre sud neaparat) ca sa beneficieze la maxim de soare pe tot timpul zilei, ca sa se scurga apa de ploaie si zapada de pe ele si sa ricoseze grindina, ar trebui sa reziste minim 15 -20 ani.
Singurul stres e sa nu le fure careva de pe bloc, ca sunt usor de montat si demontat (au gauri in colturi si pe lungime), chiar daca am folosit niste trucuri ca sa le pot demonta doar eu 😁
Dacă informația legată de investiție/preț putea fi făcută public Cezar ar fi inclus-o în prezentare. Cred că o simplă cautare pe google v-ar satisface curiozitatea. Pentru cei care vor sfaturi țintă poate un mesaj privat ar fi mai bine.
Felicitări. Respect și stimă.
Foarte frumoase filmarile cu drona! Bravo pentru instalarea panourilor.
Salut Cezar. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa faci pasul acesta. Este o mare realizare. Un mic sfat. Crimpeaza firele si unde nu poti cositoreste-le. Nu te juca. Inca o data felicitari. Sa te bucuri de el si sa iti foloseasca.
Cam cât v a costat aprox ca vreau sa mi pun si eu.....va rog frumos
Doar mici sfaturi..ai putea izola cabana pe exterior (s ar pastra mult mai bine căldura);ai putea reface acoperișul (eventual și podul, pentru a depozita acolo diferite lucruri);ai putea ,,delimita" cabana cu tui,sau ceva conifere mici(ar ajuta pentru protecție dar și aspect).Seara făină!
Sînt interesată să montez si eu ,dar cu cine sa fac ?
Super! Aș dori și eu să achiziționez asemenea tehnologie. Foarte tare!🙌🏻🙌🏻 Pisicuța❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Felicitari la noi in Romània avem putin soare cu rabdare rezolvàm totu ✍️🍀🤝
Următorul plan pt mine și familia mea este ceva asemănător cu ce ai făcut tu aici. Un teren cu o casa veche în relativa apropiere a Clujului. 20-45 km. Am termen de realizare câțiva ani buni. Momentan, vizitez în stânga și în dreapta. Mult noroc. Foarte frumos!
super,daca ai adus apa la cabana inseamna ca poti monta si panou solar,ai avea apa calda cel putin 8 luni din an,felicitari ai viziuni faine,esti muncitor si organizat,esti un model de urmat,bravo ,un mare bravo !!!
Felicitări-este foarte folositor
Îmi place de tine ca tu nu esti că restul sa ne spună cu cine sa votam. Mersi 😇. Ești fain. Sănătate iti doresc tie si la copii tai minunati.
Felicitări ai făcut o treabă bună.
BRAVO Cezar ca-i tras și lumină....
Salut Cezar apreciez foarte mult ca faci lucruri interesante panourile foarte bune ce prezinți este un mesaj faci educație practic felicitări. Succes
Mă bucur că ai reuşit să o faci şi pe asta! Sunt foarte mândru de tine! Sper că te vor ajuta foarte mult de acum în colo şi să ai parte numai de alte proiecte reuşite! Te susțin la MAXIM!
Am spus și o mai spun, ești o adevărată inspirație! Felicitări. Ultima parte a videoclipului o să încurajeze mulți oameni! 👏👏👏
Bravo,Felicitari!!!
Salut Cezar! Te admir pentru felul tau de viata. Nu am montat niciodata panouri solare insa legat de problema ta cu generatorul principiul este urmatorul: invertorul transforma curentul continuu de la baterii i curent alternativ pt instalatia cabanei. 2) un redresor transforma curentul alternativ in curent continuu. Daca generatorul tau nu are priza de curent continuu (pe care ar trebuie sa o folosesti catre invertor) ai nevoie de un stabilizator de tensiune si un redresor care sa trimita curent continuu catre invertorul tau. Mi se pare totusi inutil sa faci asta atata timp cat generatorul iti ofera direct curent alternativ ( este suficient un stabilizator de tensiune care elimina fluctuatiile de tensiune la iesire din generator ). Spor in toate si sanatate maxima!
Așa îmi place când se topește zăpada, mă bucur că a început primăvara.. (sarcasm!)..
Nici bine nu a început iarna😂
@@sergiucarlig355 Moldova România, sau Moldova Basarabia?
Nu aduni apa din zapada ce se topește?? E ff buna la spălat.
abia astept primii ghiocei
@@hortenziamihaelarad8979 tocmai la asa ceva ma gândeam și eu.
Ne-ai bagat in ceață pe la sfarsit, Cezare!
Fum :))
si a aprins vreun joint :)))))))))
ma unde esti ca nu te vad ? :)))))))))))))))))))))))))
@@giovanimitu așa pare , nu sunt invidios deloc , o iau la padure cât de curând 😅
@@giovanimitu :))
Foarte interesant... Cezare imi poti spune un pret pentru aceste panouri fotovoltaice?? Adica tot implantul ? In mare cam cat ar costa??
Salut .Pentru încărcarea bateriilor de la generator cred ca poti folosi un UPS care va transforma si stabiliza curentul de la generator, UPS care il vei folosi si ca invertor, priza. Ce a fost greu ai făcut, sigur vei rezolva. Iti urez bafta si mult spor !
Instalația este realizată la 48v.
Crezi că găsești un ups să încarce bateriile? Pentru un ups la 12v înseamnă să deconectezi bateriile din circuit și să le încarci individual cu un redresor la 12v (care să fie dedicat pentru modelul de baterii folosite). Nu merge un redresor auto, acela este pentru baterii cu plumb și Cezar folosește baterii cu litiu (care sunt de mai multe feluri dar este altă poveste). Dacă invertorul nu știe să încarce bateriile la 48v din rețea atunci este nevoie de un redresor separat 230v la 48v care să fie folosit pentru încărcare. Există surse în comutație de uz industrial care se pot folosi și se pot achiziționa de pe ebay.
Salut Cezar, am avut si eu problema asta si s-a rezolvat foarte simplu alimentand un mic radiator electric de 400W direct de pe generator. Pare absurd, dar avand un consumator, stabilizeaza mai bine turatia motorului generatorului, astfel ca invertorul va accepta sa incarce de pe el. Lucru testat pe mai multe generatoare si invertoare.
Excelenta informatia!Iarasi un "amanunt"mic dar extrem de valoros!
Felicitari pentru implinirea viselor! Respect de pe lângă Cluj!
No așa da
Autonom 100% ..bravo
De astfel de oameni are nevoie planeta
Bosule te respect pentru ce-a ce faci sa iti de-a Dmz putere
Felicitari. Investitie bine meritata si foarte necesara. Abia astept video.ul cu instalatia electrica din cabana! Succes!!!
Foarte tare
Nu stiu daca toate invertoarele stiu sa mearga in ambele directii, ca sa incarci cu el. Daca nu merge, mai e varianta sa pui generatorul la un redrestor auto care scoate aceasi tensiune ca bateriile, dar trebuie unul care stie sa se opreasca cand sunt incarcate.
Daca tii generatorul in priza si mai sunt si alte echipamente in priza ce duce la invertor, sa nu prajesti echipamentele (daca generatorul nu are stabilizator).
Vezi ca o scula cu motor gen fierastrau electric sau flex, atunci cand porneste consuma de 3 ori mai mult curent (o fractiune de secunda), deci ca sa poti folosi asa scule trebuie ca sistemul sa iti duca acel 3x curent.
Super tare, o cămară cu provizii îți mai trebuie și poți rămâne luni întregi acolo😍
Este scumpa aceasta instalatie?Bravo👍👍
Iti recomand o fundatie de beton pe care sa construiesti un schelet suport pentru panouri. Ai o " aripa' mare care la un vant puternic o sa zboare cu totul. La cablurile de forta fie sertizezi cu un cleste profesional fie umplii conectoru cu , cositor si cositoresti cu o lampa de gaz. Batutul cu ciocanul nu e ok. La voltaj mic si amperaj mare sunt foarte importante acele conexiuni intre baterii. Eu ti-as recomanda cabluri de sudura de 35mm2 sau 50mm2 si foloseste dupa sertizare sau cositorire tub termocontractabil pe conector. Un scurt circuit la 48V si amperaj mare e foarte periculos.
Era timpul! Felicitari!
Super a iesit 👌🏻cat de usor este sa faci cate ceva pe langa casa Daca Esti foarte gospodar 👍
O idee super buna .
Am pus și eu panouri , panourile 100%crystale sunt cele mai bune și același preț . ai să înveți tu cu timpul de ce fotovoltaice nu sunt excelente in zona unde ești tu plasat.
Locuiesc in Tulcea ce panouri imi recomanzi ?
Minunat! Chiar ca un pas important. Sa le bata soarele cat mai mult! :)
Foarte frumos! KEEP GOING
Felicitari pt tot, te rugam o putere instalata, preturi aprox.. mulțam fain'
Bravo frate îmi place tot ce faci te urmăresc de mult respect
Buna, daca vrei sa încarci bateriile de la un generator, generatorul trebuie să aibă sinusoida pura . Eu am avut aceiași problemă
O investiție ecologica si eficienta . Felicitări!
Bravo,spor la treabă👍
Bravo felicitari. Eunu dau cu hait. Te apreciez si te urmaresc. Imi place ceea ce faci. Nu sunt in masura sa iti dau sfaturi. Parerea mea, era ca aceste panouri sa fie mai la distanta de cabana sa nu se vada.Sunt bune dar cabanuta sa fie simpla fara tehnologie. Imi cer scuze este doar parerea mea. Salutareee
Felicitări👍
Felicitari, Cezar, asta este o realizare.
. E minunat, iti doresc sa le folosesti cat mai mult timp. 😀😍
Foarte tare treaba asta , cred că ai nevoi să ancorezi tot cadrul de sol, altfel o să zboare la vânt ,dar cred că deja ai facut ceva ...baftă Cezar !
Bravo. Da trebuia să dai cu zomală lichidă pe căpriori sau ulei de motor ars să nu putrezească repede. Felicitări oricum e foarte bn
daca nu reusesti sa cuplezi generatorul la invertor poti sa iei un incarcator de baterii (max 10%din puterea bateriilor ex. daca ai un bank de 100A baterii poti incarca cu max10 A).Incarcatorul il cuplezi la baterii direct .Mai e varianta sa ei un motor pe benzina mic in 4 timpi care sa actioneze prin curea un alternator auto care sa incarce bateriile(eu am un motor de la o masina de tuns iarba silentios cuplat la un alternator de mitsubishi care isi face treaba cu un consum de benzina f. mic).Ia in calcul si o eoliana ...
Foarte tare !
Felicitări
Misto, cat a costat totul? Cata energie distribuie?
Am si eu un sistem ce pare la fel. Il am de mai mult timp si as dori schimb de pareri. Astept pareri in legatura cu modul de legare si productia in functie de meteo.
Felicitari pt.pasul acesta important!👍
Felicitări!!
Bravo felicitări te admir în tot ce faci
Doamne ajuta sa iti implinesti toate visele 🤞
Supeeeeeeeer tare
✌️👏👏Felicitări !!!
Felicitări like și Share.
Asa da Cezare desteapta treaba!
O grindina in Zalau le-a transformat masinile in model grindeanu si le-a facut praf panourile solare. Sa luam aminte!
mda, si masina mea la fel......🙄
Ha,mie două bucăți ,da in Hunedoara..nici nu am mai dezdoit tabla că nu are rost,doar schimbat parbrize și o capota la una din ele..da ,acu așa de liniștit stau ,toată lumea mă ferește 😂😂😂😂😂
@@Madalin1989 e cu gropite🙊 e mai frumoasa🙊
@@scribapetre3158 🤣
Încearcă să le faci și un sistem de acoperire detașabil în caz de grindină
sunt antigrindina,din fabricatie
@@leedenver7644 Nu cred că e adevărat, deoarece în unele locuri din țară au fost făcute țăndări
11:58 îmi place maceta🤫👏
Felicitări.
Frumos clip.
Vorbește cu Claudiu Minciu te poate ajuta în legătură cu setările la invertor.
Leagă un redresor 12v(auto) la generatorul de 220v și încarcă bateriile pe rând ,altfel nu vad cum
Ar fi fost bine să pui o listă cu echipamentele ca să ne dăm seama mai bine ce ai tu acolo, adica tipul de invertor și de generator. Oricum cred că ghicesc ce problemă ai, generatorul tau îți furnizează o tensiune egală fața de pământ pe ambele borne iar invertorul are nevoie pentru intrarea de rețea de fază și nul, trebuie să ceezi tu acel nul legând la pământare una din bornele generatorului.
Ia ti si o turbina eoliana ca si alternativa ca vantul bate mai tot timpul la munte .bafta in continuare😀😁😁👍
Multa sanatate Cezar si noroc.
Foarte tare! Bravo! Sunt curios cat... rezista in ... pustietate!
S-ar putea ca ciobanii din zona sa isi monteze in curand panouri!
in mod normal,ar trebui sa te satisfaca aceasta putere,foloseste pt.iluminat lampi led de 18 w,seteaza bateriile sa se opreasca,daca ajung la 30%,iar panourile functioneaza si daca nu este soare,nu la putere maxima ,dar incarca.Nu vei avea putere pt. motoare,dar tv.,calculator vei avea.Toate cele bune ,si spor la treaba.
Felicitari !
1
Bafta! Abia aștept să văd cum funcționează sistemul!
Sa il chemi pe Regele Arthur le are 😅🤣
Super tare
Trebuie sa folosit optiunea SBU, inseamna Solar, Baterie si Utilitate. Utiliatea poat fi de la rețeaua naționala sau de la generator, sau Utilitatea poate fi de la rețeaua naționala si de la generator in paralel.
Ai vorbit foarte frumos la sfarsit.
Si pe mine ma intereseaza detaliile,cat ai dat pe ele, daca le ai luat prin fonduri. Super tare,vei ajunge mare pe youtube. Salutari!
Regula numarul 1 prima Like si dupa vizionare
Cezar, you need to redo your wire to lug connections with a good crimping tool or at least solder each connection. You need to respect electricity as you are dealing with "very high voltages!!!" Be Safe
Vb romana ma ca esti tot murdar de engleza pe la gura. Te rog mersi englezule
@@bogdan9620 în limba română e agramat, că pune cratimele de-am pulea în cuvintele compuse. În engleză cum nu ai cratime, e mai simplu 😉
@@bogdan9620 Mi-a fost mult mai ușor sa explic lui Cezar în engleza ce am vrut sa spun...
Sunt mai degrabă curenți mari, unde legăturile slabe se încălzesc, sunt pierderi de putere și risc de a lua foc. La consum maxim ar veni cam: 5kW / 48V = 104 Amperi curent prin acele legături dintre baterii.
@@dumitrupaulaliana8400 Sunt plecat din romania de 30 de ani...mi se pare ca tu ești ceea cu fite..."Sigur nu esti cea mai desteapta scula din trusa"
Salut daca conectezi și generatorul la invertor trebuie sa faci setări in invertor pentru limitarea curentului deoarece distrugi bateriile, invertorul trebuie setat probabil cu ajutorul unui laptop.
Foarte tare vlogu
Talpa suportului este pe pamant, in timp va putrezi, trebuia ridicat pe ceva piloni, si sa fie ancorat bine toata structura sa nu zboare la un viscol sau vant mai serios.
Frumoasa investitie, felicitari, acum nu mai poti pleca de acasa din pacate 😂😂
O să le fure imediat ,așa e la noi.😂
Un kitsch intre viata la tara si modernitate, tablourile alea fotovoltaice. Fix ele lipseau!
Salut Cezar ! Felicitari ,ce- a mai buna alegere,super 👍👏🍻
Nu cred ca duce 5kw cu 230. cam mult pentru cateva panouri . totusi ai facilitati : frigider , pompe , lumini , un fierbator si diverse . la cuptor si boiler sa nu te gandesti. o sa uzezi bateriile.
un solar si un bazin pentru vara iti mai trebuie.
si un brad de Craciun