KNRM video nieuws NH1816 Kantelproef
HTML-код
- Опубликовано: 20 янв 2025
- De nieuwste reddingboot NH 1816 van de KNRM heeft bij Damen Shipyards Group in Gorinchem onlangs de kapseisproef doorstaan. De proef moest aantonen dat deze generatie reddingboot over zelfrichtende capaciteiten beschikt. De motoren en de apparatuur aan boord zijn zo uitgevoerd, dat ze na kapseizen blijven functioneren.
De MTU 8V2000M84L motoren (1.790 kW bij 2.450 rpm) die in de NH 1816 staan, zijn voorzien van een roll over kit en van een rough kit. Bij de roll over kit horen voorzieningen zoals kleppen die voorkomen dat carterolie op verkeerde plaatsen terecht komt en dat de motor 30 seconden blijft doordraaien zodat de schipper na het oprichten direct over motorvermogen kan beschikken.
Bij de rough kit gaat het om een robuustere motorbevestiging voor het opvangen van grotere dan normale g-krachten. Een reddingboot wordt daar vaker aan blootgesteld.
De reddingboot heeft een semi-bijlboeg. "Bij een echte bijlboeg vormt de onderkant van de boeg het diepste punt van de romp van de boot", vertelt Henk Kok van de KNRM. "En dat is bij een reddingboot die vaak in ondiep water moet manoeuvreren niet wenselijk. Een reddingboot moet bijvoorbeeld opzettelijk aan de grond gezet kunnen worden maar moet niet gehinderd worden door een boeg die in de grond blijft steken. Vandaar dat de onderkant van de bijl is weggelaten. Het noodzakelijke volume van de boeg is met die wijziging in het ontwerp aan de bovenkant gecompenseerd."
Voor het verbeteren van de koersstabiliteit kreeg de NH 1816 retractable fins of skeggen. Deze vinnen kunnen in vier seconden geheel worden uitgezet of ingetrokken. Elke tussenstand is ook mogelijk. De vinnen zijn een ontwerp van de TU Delft, Damen maakte ze. Het bedrijf paste dit soort vinnen al eerder toe.
De KNRM had al ervaring met vaste vinnen op de reddingboot van IJmuiden. De vinnen zorgden er echter voor dat het snel van koers veranderen minder gemakkelijk en snel gaat. Bij het uitvoeren van reddingen of voor het ontwijken van grote golven is het kunnen uitvoeren van snelle manoeuvres voor een reddingboot belangrijk.
De KNRM gaat de NH 1816 inzetten vanuit IJmuiden. In de toekomst vervangt het nieuwe type reddingboot de huidige Arie Visser-klasse. Deze tien reddingboten van 19 meter maken de komende twintig jaar plaats voor de nieuwe reddingboot.
Bron:dagbladtransport.nl
Gefeliciteert.
gefeliciteerd*
this kind of lifeboat is what is needed here in the typhoon battered Philippines. Can you give me info on the price of this? thanks
hello angelito you can contact us on www.knrm.nl
Kwam er nu toch nog water binnen via een raam?
Daar leek het teminste op.
Hi Guys
We,China Deyuan Marine Fitting Co.,ltd, can offer about 2150 of marine equipment.
Hope help you.
this kind of lifeboat is what is needed here in the typhoon battered Philippines. Can you give me info on the price of this? thanks