Super narzędzie, jedno z najlepszych jakie użytkowałem, prosta i solidna konstrukcja- I o to chodzi! Otwory są rozmieszczone nierównomiernie ale to celowy zabieg, do szafek górnych i dolnych otwory z głebokości pasują idealnie, również do trawersów. Oczywiście ścisk widoczny na filmie festoola bądz podobny makity jest niezbędnym elementem wyposażenia. Nie mam w zyczaju wystawiania komentarzy...ale tutaj należy się pochylić .. narzędzie warte każdej ceny!
Też posiadam od ok 2 lat i jestem mega zadowolony. Przyspiesza prace , otwory idealnie rozmieszczone. Prostota w użytkowaniu. Po tym okresie praktycznie jak nowy,lekkie zarysowania. Nie ma co ukrywać nie raz lądowało na ziemi, podobnie jak na jednym z filmów Tokado 😂 Polecam
PNE meble dzięki za opinię, cieszę się że szablon broni się swoją prostotą i praktycznością użytkowania. Dzięki że się odezwałeś, bo to jest dla innych cenna opinia. Pozdrawiam Karol
Dzięki HK. Przyrzad bardzo dobry inaczej nie pracowali byśmy na nim 13 lat. Mam nadzieję że odezwie się więcej osób które go od nas zakupiły. Pozdrawiam Tomek
Nawiercasz, fazujesz i wkręcasz konfi. W takim przypadku łeb konfirmata nie ma miejsca, wiór się kompresuje na tyle na ile może a potem łeb konfi wypchnie płytę i widać to na obrzeżu. Należałoby jeszcze to nawiercic wiertłem do konfi. Co myślisz?
Witaj Krzysiek. Średnica konfirmatu to 6,4 x 50 do tego potrzebujesz wiertło 4,5 na rozwiercenie i 7mm na przelot w płaszczyźnie. Pomogłem ? Pozdrawiam Tomek.
@@Tokado-pl . Witam mam pytanie o zasadnosc stosowania dodatkowo lamelek/kolkow/domini /konfirmat dociaga plyte meblowa super ale na zrywanie dziala jak noz jak cofniecie wiencow o 1mm wyglada po kilku latach co stabilizuje wience pozdrawiam
Witam no wlasnie nie dajecie kolkow lamelek domino konfirmat dociaga super ale na zrywanie dziala na plyte wiorowa jak noz jak cofniecie wiencow gornych i dolnych 1mm wyglada po kilku latach
Twoje uwagi są jak najbardziej słuszne w momencie braku doświadczenia w tym temacie. Spróbuj zrobić tak jak to jest u nas i się może przekonasz. Zawsze możesz dołożyć konfirmatów. A z kołkiem tez nie ma problemu, bo w miejscu gdzie nie widać my nawiercamy 8mm wiertłem skręcony korpus i wbijamy kołek. Pozdrawiam
Cześć Marcin. Dzisiaj standardy wyznaczą klient i jego wzrost my staramy się dostosować do potrzeb ;) Oczywiście w granicach technicznych możliwości :) Pozdrawiam Tomek
Ciekawe rozwiązanie, górne szafki też składacie na konfirmaty? Ja czasami miałem z nimi problem że w miejscu gdzie okleina była widoczna np dół szafek wiszących, po złożeniu delikatnie wypychało okleinę przez co powstawała taka górka. Przez to górne zacząłem składać na samowierty matrixa. Pozdro rozważę zakup.
Dlatego ja osobiście przesuwam wieniec o grubość okleiny do góry otwór na konfirmat na oko ale przeważnie wychodzi 11 od dołu i obrzeża nie wypycha płyta nie pęka. Matrixy i spaxy ok ale wtedy do tego nawiercam wiertłem pod konfirmat i leci 70 czarnuch jeżeli nie ma kołków.
1450 zł?? Z czego jest zrobiony ten szablon, z tytanu? Że jest taki drogi. Cena zaporowa dla indywidualnego amatorskiego wykonawcy. Mebli kuchennych. Ja kupiłem listwe Wolcrafta za 50 Euro i również spełnia swoją rolę.
Bass jeste fajny pod tym względem że ma skrena głowice czyli jedna strona nawiercasz a droga frezujesz ;) Nie pokazałem tego na filmie bo nie o tym był odcinek. Faktem jest ze sprzęt nie jest poręczny;) ale robi robotę Pozdrawiam Tomek
Złączy na rynku jest ogrom, więc każdy robi czym mu wygodniej. Chętnie byśmy zobaczyli twoje realizację i technologie jakie u Siebie stosujesz. Pozdrawiam
Super narzędzie, jedno z najlepszych jakie użytkowałem, prosta i solidna konstrukcja- I o to chodzi! Otwory są rozmieszczone nierównomiernie ale to celowy zabieg, do szafek górnych i dolnych otwory z głebokości pasują idealnie, również do trawersów. Oczywiście ścisk widoczny na filmie festoola bądz podobny makity jest niezbędnym elementem wyposażenia. Nie mam w zyczaju wystawiania komentarzy...ale tutaj należy się pochylić .. narzędzie warte każdej ceny!
Witaj Piotrek.
Dzięki wielkie za opinie z perspektywy użytkownika ;)
Dziękujemy za zaufanie i cieszę się że T200 się sprawuje.
Pozdrawiam Tomek;)
Też posiadam od ok 2 lat i jestem mega zadowolony. Przyspiesza prace , otwory idealnie rozmieszczone. Prostota w użytkowaniu. Po tym okresie praktycznie jak nowy,lekkie zarysowania. Nie ma co ukrywać nie raz lądowało na ziemi, podobnie jak na jednym z filmów Tokado 😂 Polecam
PNE meble dzięki za opinię, cieszę się że szablon broni się swoją prostotą i praktycznością użytkowania. Dzięki że się odezwałeś, bo to jest dla innych cenna opinia. Pozdrawiam Karol
wygląda to dosyć dobrze :) nie zajmuje dużo miejsca, w każdych warunkach można nawiercić korpusy. łapka w górę. :)
Dzięki HK.
Przyrzad bardzo dobry inaczej nie pracowali byśmy na nim 13 lat.
Mam nadzieję że odezwie się więcej osób które go od nas zakupiły.
Pozdrawiam Tomek
czemu ten stół nie jest wyłożony wykładziną dywanową? i czemu niema kołków w tych połączeniach korpusu?
Nawiercasz, fazujesz i wkręcasz konfi. W takim przypadku łeb konfirmata nie ma miejsca, wiór się kompresuje na tyle na ile może a potem łeb konfi wypchnie płytę i widać to na obrzeżu. Należałoby jeszcze to nawiercic wiertłem do konfi. Co myślisz?
Nie zaszkodzi zastosować takiego wiertła jednak jeżeli dobrze nafrezujesz to będzie ok.
Pozdrawiam Tomek
Bardzo fajny film i co ważne dobra jakość dźwięku. Widać progres.
Dzięki Marcin.
Fajnie ze widzisz nasze starania ;)
Pozdrawiam Tomek
No właśnie. szablon super ale jakie dokładnie konformaty i jakie wiertło bo są różne rodzaje długości i grubości wiertła
Witaj Krzysiek.
Średnica konfirmatu to 6,4 x 50 do tego potrzebujesz wiertło 4,5 na rozwiercenie i 7mm na przelot w płaszczyźnie.
Pomogłem ?
Pozdrawiam Tomek.
@@Tokado-pl .
Witam mam pytanie o zasadnosc stosowania dodatkowo lamelek/kolkow/domini /konfirmat dociaga plyte meblowa super ale na zrywanie dziala jak noz jak cofniecie wiencow o 1mm wyglada po kilku latach co stabilizuje wience pozdrawiam
Witam no wlasnie nie dajecie kolkow lamelek domino konfirmat dociaga super ale na zrywanie dziala na plyte wiorowa jak noz jak cofniecie wiencow gornych i dolnych 1mm wyglada po kilku latach
Twoje uwagi są jak najbardziej słuszne w momencie braku doświadczenia w tym temacie. Spróbuj zrobić tak jak to jest u nas i się może przekonasz. Zawsze możesz dołożyć konfirmatów. A z kołkiem tez nie ma problemu, bo w miejscu gdzie nie widać my nawiercamy 8mm wiertłem skręcony korpus i wbijamy kołek. Pozdrawiam
Witam, jakiego freza Pan używa? Chodzi mi o markę
Do wiercenia używamy wierteł do stali 7 i 4,5mm z lokalnej hurtowni. Ale jeśli chodzi o dobre markowe wiertła, to polecam Alpin. Pozdrawiam
Witam
Co to za ściski ?
Cześć.
Ściski festoola
Macie jakiś standard wysokości blatów od podłogi przy umywalkach stawianych na nich?
Cześć Marcin.
Dzisiaj standardy wyznaczą klient i jego wzrost my staramy się dostosować do potrzeb ;)
Oczywiście w granicach technicznych możliwości :)
Pozdrawiam Tomek
@@Tokado-pl Też tak zwykle robię ale zastanawiam się czy są jakieś standardy od których można zacząć?
@@marcinpolniak takim standardem od zawsze w lazienkach była wysokość 85cm od podłogi do góry umywalki. Pozdrawiam karol
Ciekawe rozwiązanie, górne szafki też składacie na konfirmaty? Ja czasami miałem z nimi problem że w miejscu gdzie okleina była widoczna np dół szafek wiszących, po złożeniu delikatnie wypychało okleinę przez co powstawała taka górka. Przez to górne zacząłem składać na samowierty matrixa. Pozdro rozważę zakup.
Dlatego ja osobiście przesuwam wieniec o grubość okleiny do góry otwór na konfirmat na oko ale przeważnie wychodzi 11 od dołu i obrzeża nie wypycha płyta nie pęka.
Matrixy i spaxy ok ale wtedy do tego nawiercam wiertłem pod konfirmat i leci 70 czarnuch jeżeli nie ma kołków.
Witam Wojtek.
W moim odczuciu używałeś zbyt małej średnicy wiertła przed wkręceniem albo wcale nie rozwiercales, dlatego wypycha.
Pozdrawiam Tomek
@@Tokado-plA z ciekawości zapytam, jakich konfirmatów używacie i jaki wymiar?
Drillex T200 prezętacja....chyba prezentacja 😉
Dzięki ;)
Ten rysunek w 2:28 jest z PRO100?
tak to pro 100
1450 zł?? Z czego jest zrobiony ten szablon, z tytanu? Że jest taki drogi. Cena zaporowa dla indywidualnego amatorskiego wykonawcy. Mebli kuchennych. Ja kupiłem listwe Wolcrafta za 50 Euro i również spełnia swoją rolę.
Pozdrawiamy i życzymy wydajnej pracy ;)
Że też chce się wam pracować tą olbrzymią wiertarką na kablu.
Może być każda inna byle szybkoobrotowa ;)
@@Tokado-pl jasne, ale taki czołg to bym rzucil już w kąt :D
Bass jeste fajny pod tym względem że ma skrena głowice czyli jedna strona nawiercasz a droga frezujesz ;)
Nie pokazałem tego na filmie bo nie o tym był odcinek.
Faktem jest ze sprzęt nie jest poręczny;) ale robi robotę
Pozdrawiam Tomek
1500 zł za co?
Zapraszam na nasz drug kanał o meblach tym razem stricte techniczny: www.youtube.com/@Dobrzewiedziec007
Nie obrażajcie się chłopaki, ale w 0:21 i 1:59 macie babola.
Dzięki.
Wiem ale nie bardzo mam czas na poprawę tych literówek ;)
Dzięki za info.
Pozdrawiam Tomek
nie wierci się pod konfirmaty od ok. 7 lat już, są samowiercące i służą tylko awaryjnie zamiast mimośrodów, film o technikach sprzed 20 lat masakra
Złączy na rynku jest ogrom, więc każdy robi czym mu wygodniej. Chętnie byśmy zobaczyli twoje realizację i technologie jakie u Siebie stosujesz. Pozdrawiam