Godard'ın Farkları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024
  • Jean-Luc Godard 3 Aralık 1930'da başlayan hayatını 13 Eylül 2022'de ötenazi uygulamasıyla sonlandırdı. Sinema tarihinin en üretken isimlerinden biriydi. Yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmlerle, yazdığı sinema eleştirileriyle, sadece sinemayla da sınırlı kalmayan, kendine has bir düşünce tarzı ortaya koydu. François Truffaut, Jacques Rivette, Eric Rohmer ve Claude Chabrol'le birlikte Fransız Nouvelle Vague (Yeni Dalga) akımının temsilcilsi sayılan Godard'ı ölümünden kısa süre sonra, onun çok iyi bilinen filmleriyle sınırlı kalmayan bir konuşma düzenliyoruz.
    Ahmet Soysal, Godard'ın ölümünden kısa bir süre sonra, 3 Ekim 2022'de, İstanbul Edebiyat Evi'nde yaptığı konuşmada Paris doğumlu İsviçreli sinemacının farklarına odaklandı. Godard'ın az bilinen filmlerinden kısa gösterimler de bu sunuma eşlik etti.
    Ahmet Soysal: 1957, İstanbul doğumlu. 1976’ya dek İstanbul, Paris, Brüksel ve Beyrut’ta yaşadı. 1982-1995 arası Beyaz dergisini çıkardı. Artaud’dan, Bonnefoy’dan, André du Bouchet’den, Merleau-Ponty’den çeviriler yayımladı. Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı Fransızcaya çevirdi. Paris’te École Normale Supérieure’de 1992-1996 arası fenomenoloji konferansları sundu. Edebiyat ve felsefe üzerine birçok kitap yazdı.
    #İstanbulEdebiyatEvi #Sonbahar2022Sezonu #SinemaKonuşmaları

Комментарии • 3

  • @Abdullah-tr6mk
    @Abdullah-tr6mk 7 месяцев назад +2

    bu kadar niteliksiz bir godard anlatısı bulmak zor gerçekten. Post-yapısalcılık günümüz sözde entellektüellerini yiyip posasını sahnelere attı. bize kalanlar da bunlar

  • @filmavcs8270
    @filmavcs8270 Год назад +4

    Ve tanrı ona dedi ki
    git film çek onlar için
    ve o dedi ki tanrıya
    peki ama kimler seyredecek bu filmleri ., ne için
    ve tanrı ona dedi ki
    onlar seyredecek
    perdeye vuran ışık bizi aldatmasın diyenler...
    Dergi yi Mukaddes Cahiers de Cinema