GENIZ ETI PROBLEMI! Uyurken uyku apnesi! Bu iyi hali! Bir an önce ameliyat olmasini bekliyoruz!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 ноя 2021
  • Uyku apnesi nedir?
    Hava yolunun tıkanması sonucu oluşan horlamaya ya da 10 saniye ve üstü süresince nefessiz kalmaya neden olan uyku hastalığı
    Çocuklarda uyku apnesi:
    Çocuklarda uyku apnesi, özellikle uyku sırasında solunumun ara ara tıkanıp nefes almanın kesilmesi, yaklaşık 8-10 saniyelik veya daha fazla bir süre itibariyle nefes alamadığı bir dönem olması ve sonrasında vücudun kendini tekrar silkeleyerek nefes almaya başladığı dönemler olarak tarifleyebiliriz. Uyku apnesi, çocuklarda önemli bir hastalıktır. Çünkü tedavi edilmediği takdirde solunum ve dolaşım sistemini yakından etkileyebilecek problemler oluşturabilir.
    Tedavi olarak, solunum sıkıntısı oluşturan problemlerin ortaya koyulması ilk basamaktır. Bizim tecrübelerimizin gösterdiği netice şudur ki çocuklarda uyku apnesine neden olan en büyük problem, geniz eti ve bademciklerin gereğinden daha fazla büyük olmasıdır. Normalde hepimiz için savunma elemanı olan geniz eti ve bademcik organları, gereğinden fazla büyüdüğünde hem savunma görevini yeterince yerine getiremez hem de vücudumuzun olmazsa olmaz olan oksijen ihtiyacının karşılanmasını ciddi şekilde etkiler. Bu tür durumlarda kendi tedavi yöntemimiz özellikle geniz etini endoskopik olarak kanama olmadan, tekrar etme olmadan tamamen almak, bademcikleri ise yine vücuda faydasının devam ettireceği şekilde çalışmalarına devam ettirip ancak boyutlarını küçülterek hastalık yapıcı etkisini azaltmak ve oksijenin geçtiği yerleri kapatmasını azaltmak şeklinde bir tedavi yöntemiyle çocuklarda uyku apnesine sebep olan bu durum, tamamen ortadan kaldırılabilir.
    Geniz eti nedir?
    Tedavi edilmeyen geniz eti büyümesi çocuklarda horlama, ağız açık uyuma, alt-üst çene oranının bozulması, yüzde asimetri, büyüme geriliği, işitme kaybı, çok zor iyileşen sinüzit atakları ve tedaviye dirençli orta kulak iltihaplarına yol açabiliyor. Ayrıca geniz eti problemi özellikle çocuklar için, ağız, diş, boğaz enfeksiyonlarına neden olduğu için de önem taşıyor.
    Geniz eti üç yaşına kadar vücudumuzun savunma mekanizmasının bir parçası olarak görev yapıyor. Savunma hücresi salgılama görevini üç yaşından sonra bırakıyor. Bademciklere benzer şekilde görev yapan bu doku burnun gerisinde ağızdan bakıldığında küçük dilin üstünde yer alıyor ve bademcikler gibi çocuğun boğazına bakmakla görülmüyor. Geniz etinde büyüme veya iltihaplanma ortaya çıktığı zaman, mutlaka tedavi edilmesi gereken sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki geniz etinde bu problemler neden ortaya çıkar? Herkes risk altında mıdır? Mutlaka ameliyat gerekir mi?
    Geniz eti nedir, sorun nasıl ortaya çıkar?
    Burun ve boğaz arasına yerleşmiş bir doku olan geniz etinin görevi üç yaşına kadar burundan giren bakteri ve virüs cinsi mikropları yakalamak ve vücudun mikroplarla savaşmasına yardımcı maddeler olan antikorları üretmek. Karnabahara benzer bir yapıdır ve askıda durur. Geçirilen enfeksiyonlar ve var olan alerji, bu yapının büyümesine neden olur. Enfeksiyon sonrasında geniz eti büzülerek küçülür ama hiçbir zaman eski boyutuna ulaşmaz, az da olsa büyük kalır. Arka arkaya geçirilen enfeksiyonlar ve alerji atakları sonrasında ise geniz eti çok büyük bir noktaya ulaşarak bulunduğu geniz bölgesini tamamen kaplar. Geniz bölgesinin ön duvarında burun delikleri, arka duvarında omurgalar yan duvarlarında ise kulaklara giden ve havalandırma tüpü de denilen östaki boruları yer alır. Dolayısıyla bu yapı geniz eti tarafından kapandığında bu bölgelere ait sorunlar ortaya çıkar. Geniz etinin yarattığı en büyük sorunlardan biri yüzde asimetri oluşması. Eğer çocukta sürekli ya da sık tekrarlayan geniz eti büyümesi veya iltihabı varsa geniz etinin alınması gerekebilir. Çocuklar geniz eti alındıktan sonra daha sık hastalanmaz; çünkü, vücutta geniz eti
    gibi görev yapan başka dokular aynı fonksiyonları yeterince yapabilir.
    #günlükvlog #annegünlügü #benimlebirgün

Комментарии •