(ASTRONOT BALIĞI HAKKINDA HERŞEY)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 окт 2024
  • Merhaba amazon resifi takipçileri, bu videomuzda sizlere astronot balığı diğer adıyla Oscar balığı hakkında bilgi vereceğiz.
    Astronot balığı 30-35 cm boylarına ulaşan, çoğunlukla etçil olarak beslenen, gerekli ortam sağlandığında hiç agresif olmayan bir balıktır. Çok zekidirler, sahiplerini tanırlar, bölgeci olurlar ve bölgeleri için kavga ederler. Sakin ve korkusuzdurler. alıştırırsanız kendilerini sevdirebilirler
    Astronot balıkları amazon nehrinde yaşar, Amazon nehrinin hayat olmayan kısımlarında gezerler, çevrelerinde ölü dallar, kayalar ve kısmen bitkiler olur.
    Astronot Balıklarının Akvaryumları Nasıl Olmalı?
    Astronot balıkları daha çok akvaryumun alt ve orta kısmında yüzmektedir. Türüne uygun balıklar ile bir arada bulunması gereken bu balık cinsi, saldırgan ve etoburdur. Ancak otçul beslenmeleri de ihmal edilmemelidir. Astronot balıkları büyüdüklerinde geniş boyutlara ulaşabildikleri için, akvaryumun hacminin en az 150 litre olması gerekmektedir . akvaryumda kendi yansımasını görür ise saldırganlaşabilerler.
    Güçlü oldukları için kumları kazıp taş ve bitkileri yerlerinden oynatabilirler. Bu yüzden kütüklerle dekor yapılmalıdır. Akvaryumda kullanacağınız bitkilerin sağlam bitkiler olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bitkilerin köklerine iri kayalar yerleştirerek
    sağlamlaştırırsanız, Astronot balıklarının bitkilere zarar vermesini önleyebilirsiniz.
    Astonot balıkları sıcak sulardan hoşlandıkları için akvaryum sıcaklığı 23-27 derece olması gerekmektedir. Suyun sertliği ise 6,5-7,5 pH derecesi arasında olması tavsiye edilmektedir. Bu balık türü genellikle küçükken alındığı için ilerideki boyutunun düşünülüp akvaryumun öyle alınması gerekmektedir. Küçük akvaryumlarda astronot balıkları strese girip hastalıklara yakalanabilirler.
    Astronot Balıklarında Üreme
    Gerekli su şartları ve eş balıklar bulunduğunda, astronot balıkları akvaryum ortamında kolaylıkla çoğalabilmektedir. Dişi v e erkek beraber yumurtalara bakarlar. Dişiler bir kerede yaklaşık 2000 yumurta bırakabilirler ve yumurtalarını düz yüzeylerin üzerine bırakırlar.
    Yavrular yumartadan çıktıktan sonra dişi ve erkek astronot balıkları tarafından korunmaktadır. Çok fazla iştahlı oldukları için yavrular biraz büyüklerinde yetişkinlerden ayrılmaları gerekebilir.
    Astronot balıklarının yavrularının sağlıklı gelişimleri için hem et hem de otlar ile beslenilmesi ihmal edilmemelidir.
    Astronot Balıklarının Beslenmesi
    Astronot balıkları hem etçil hem de otçul hayvanlardır. Doyması zor olan balıklardan oldukları için yem verirken düzenli ve yeteri kadar vermeye dikkat edilmesi gerekir.
    Astronot balıklarını canlı yemler, karides ve tavuk ciğeri ve etı gibi besinler ile besleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra yem verirken içeriğinin daha otçul olmasına da özen gösterin. Doğadaki diyetini karides, küçük kedibalıkları ve %10 gibi bir kısmı diğer küçük balıklardan oluşmaktadır. Ayrıca kimsenin bilmediği gibi suya düşen meyveleri nadiren yerler. C Vitamini ihtiyaçları vardır, zordur ama meyvelerle bu karşılanır.
    En İyi Astronot Balığı Yemleri
    TetraHastalıklara karşı balıkların direncini arttıran bu yem, C vitaminine sahiptir. Çubuk şeklindeki yemi, Astronot balıkları için yardımcı besin olarak

Комментарии • 23