Witam dzieki twojemu filmikowi wymieniłem swiatla tylnie z t6 na t5 wszystko działa elegancko teraz czy masz może schemat jak wymienić przednie lampy z t6 2016 na t5
hej, nie miałem tego motoru występował on w przedliftowych modeleach, ale z tego co się orientuję to 2.5 tdi nie cieszy się bezawaryjnością podobnie jak bitdi w polifcie, pozdrawiam
niestety nie mam na tą chwilę takiej możliwości, ale poleganie na kolorach nie jest prawidłowe ponieważ mogą być różnice w kolorach przewodów w poszczególnych wersjach, bezpieczniej jest to zrobić poprzez pinologię umieszczoną w opisie pod filmem
jest już opublikowany kolejny, zapraszam otworzyć zakładkę "wideo" na stronie głównej mojego kanału - najnowszy film, za tydzień będzie opublikowany kolejny, następne również będą publikowane już regularnie, pozdrawiam
jest to do zrobienia, jednakże wymaga nieco "rzeźbienia", z tego co się orientuje to należałoby dołożyć "blaszki" z gwintami pod skrzydła, oraz nieco zmodyfikować instalację elektryczną
tak, taki jest plan, natomiast jeżeli chodzi o rdzę to nie mają jakoś bardzo tendencji do korozji, jednakże duży wpływ ma na to przebieg i jezeli byla jakas historia powypadkowa to wiadomo ze jeśli ktos zrobił sztukę no to nie ma siły na to, na moim egzemplarzu w miejscach odprysków od kamieni lekka powierzchowna korozja się pojawia, ale oczyszczone do gołej blachy i nie ma śladu, ale myślę że po dłuższym zlekceważeniu mogłoby coś się tam zrodzić 😉
Witam, mam pytanko ,czy po zmianie lamp musiałeś zmieniać kodowanie w BCM , pytam bo u mnie po wymianie jednej z lamp BCM odłączył zasilanie dla świateł pozycyjnych wywalając błąd o zbyt dużym obciążeniu ,a jest to logiczne . W starej lampie 7ho945095l jest jedna żarówka dwu włóknowa pozycyjna i przeciwmgłowe a w nowej lampie jak u Ciebie są 2 żarówki w5w plus jedna dwu włóknowa pozycja i przeciwmgłowe. Daj znać czy coś zmieniałeś ,bo być może u Ciebie nie wystąpił ten problem ponieważ wymieniałeś BCM pod xenon z led i już miał ujęte te lampy .ok
Fajnie jak ktoś mówi o takich drobnych rzeczach które odróżniają jedna wersję od drugiej. Człowiek dowiaduje się czegoś ciekawego.
Super że tak fajnie wszystko opisujesz
Byle jaki samochód masz talent super się to ogląda
bardzo się cieszę że się podoba, jak robi się coś z pasją i sercem to zawsze wyjdzie coś ciekawego, pozdrawiam :)
Od kiedy mam t5 to mój ulubiony kanał ahahah :) pozdrawiam
Więcej odcinków z T5 :D
Pozdro z Legnicy
jest nowy, za tydzień kolejny, pozdrawiam
Elegancko teraz nie muszę przepłacać i kupować t6 :D a tak serio mega przydatny poradnik
Bardzo dobra robota 👌🙂👍
Dobra instrukcja 🙂 ten sam zabieg robię w Caddy , gdzie mogę znaleźć informację o zamianie pinów we wtyczce ?
Witam dzieki twojemu filmikowi wymieniłem swiatla tylnie z t6 na t5 wszystko działa elegancko teraz czy masz może schemat jak wymienić przednie lampy z t6 2016 na t5
jeden z odcinków tej serii będzie o montażu świateł bixenon t5 z tego co się orientuje full ledy z t6 podłącza się w bardzo podobny sposób
A powiedz mi bo w T6 były też ledowe będzie działać tak samo??
Czesc a co myślisz o 2,5tdi 130kn w t5.
hej, nie miałem tego motoru występował on w przedliftowych modeleach, ale z tego co się orientuję to 2.5 tdi nie cieszy się bezawaryjnością podobnie jak bitdi w polifcie, pozdrawiam
Czyli jaki jest dobry.
2,5 tdi bać się tego silnika skoro na rynku wogule ich niema.
Kiedy będą kolejne odcinki?! Nie moge sie doczekac...
jeszcze chwila cierpliwości i zacznę publikować, będzie ich na prawdę sporo :)
Witam! Gdzie kupić ten zestaw wyjmaków?
Allegro 😂
jak możesz umieść zdjęcie kolorów kabli w kosce juz po przełożeniu..dziękuje
niestety nie mam na tą chwilę takiej możliwości, ale poleganie na kolorach nie jest prawidłowe ponieważ mogą być różnice w kolorach przewodów w poszczególnych wersjach, bezpieczniej jest to zrobić poprzez pinologię umieszczoną w opisie pod filmem
Mam lampy oryginalne Led z xenon do sprzedania, kompletne jak byś chciał.
ja już mam przód zmontowany, za tydzień opublikuję film z montażu, pozdrawiam
a wiesz może czy swiatła tył bedą pasować z wersji 2 drzwi do klapy sa takie same?
omawiam ten temat w tym filmie
Dzień dobry, jestem z Chorwacji i nie rozumiem, na który pin zmienić miasta, dziękuję ?
w opisie pod filmem znajduje się opis pinów
Gdzie znajde nastepne odcinki?
jest już opublikowany kolejny, zapraszam otworzyć zakładkę "wideo" na stronie głównej mojego kanału - najnowszy film, za tydzień będzie opublikowany kolejny, następne również będą publikowane już regularnie, pozdrawiam
Witam kiedy kolejne odcinki 😀
aktualnie staram się więcej czasu poświęcać na nagrywanie, mam nadzieję że uda mi się osiągnąć mój cel, którym jest systematyczne dodawanie filmów
Pytanko czy można wymienić tylnia klapę t5 na skrzydełka t5. Jaki koszt tego
jest to do zrobienia, jednakże wymaga nieco "rzeźbienia", z tego co się orientuje to należałoby dołożyć "blaszki" z gwintami pod skrzydła, oraz nieco zmodyfikować instalację elektryczną
Czy ledowe lampy tez pasują ?
jeżeli do wersji ze skrzydełkami to raczej tak, ale nalezaloby sprawdzic pinologie w schematach i stworzyć własną
Hej hej a T4 da się przerobić na T5 lub T6?
wszystko się da :)
T5 do ciebie na daily? Mam pytanko czy one rdzewiały jak passat b6 i golfy 5?
tak, taki jest plan, natomiast jeżeli chodzi o rdzę to nie mają jakoś bardzo tendencji do korozji, jednakże duży wpływ ma na to przebieg i jezeli byla jakas historia powypadkowa to wiadomo ze jeśli ktos zrobił sztukę no to nie ma siły na to, na moim egzemplarzu w miejscach odprysków od kamieni lekka powierzchowna korozja się pojawia, ale oczyszczone do gołej blachy i nie ma śladu, ale myślę że po dłuższym zlekceważeniu mogłoby coś się tam zrodzić 😉
Witam, mam pytanko ,czy po zmianie lamp musiałeś zmieniać kodowanie w BCM , pytam bo u mnie po wymianie jednej z lamp BCM odłączył zasilanie dla świateł pozycyjnych wywalając błąd o zbyt dużym obciążeniu ,a jest to logiczne .
W starej lampie 7ho945095l jest jedna żarówka dwu włóknowa pozycyjna i przeciwmgłowe a w nowej lampie jak u Ciebie są 2 żarówki w5w plus jedna dwu włóknowa pozycja i przeciwmgłowe.
Daj znać czy coś zmieniałeś ,bo być może u Ciebie nie wystąpił ten problem ponieważ wymieniałeś BCM pod xenon z led i już miał ujęte te lampy .ok
nie robiłem żadnego kodowania jeżeli chodzi o tył, od razu śmigło bez problemu nawet na starym BCM
@@BrockiCustomGarage a pamiętasz może numer swojego BCM-a? Ja mam T5 z 2011r.
Numer mojego to 7H0937089F.
S0251.
Witam, czy lampy z T 6.1 można zamontować do T5?
Wiem że klapa nie będzie pasować, chodzi tylko o lampy.
tak, ale muszą być z wersji z drzwiami
Proszę o link do lamp
kupowałem używane, ponieważ nowe zamienniki są bez tylnej części - tej do której mocuje się żarówki, a używane znalazłem kompletne
Wporzo... ale co dalej? :)
jest już kolejny film, teraz będą już regularnie publikowane, pozdrawiam :)
Pierw to bym go posprzątał xD
spokojnie, detailing będzie na koniec 😉
aż się zdziwiłem że to tak banalnie proste
zamiast k......a pokazac jak ulozone sa piny kolorami to mowisz o czyszczeni kostki ja pier.......ole.
A nie dobra te ledowe mają inny kształt sorry 😅
ledowe pod skrzydełka mają taki sam kształt, pod klapę mają inny, ale tego jest bardzo mało więc raczej tylko nowe, więc cena zapewne kosmos
Instrukcja do de, nie wiadomo który pin z którym zamienić
w opisie pod filmem jest pinologia co z czym połączyć o której również wspominam w filmie, pozdrawiam