Felicitari! Ma bucur sa vad ca ati ajuns la jumatate de an de emisiuni zaiabook. Legat de colectia top 10+ de la Polirom, e pacat ca unele din cartile publicate de ei sunt doar in editii din aceasta colectie, si nu si intr-o varianta mai mare; mai ales la cartile cu 500+ pagini.
Felicitari! Imi plac foarte mult emisiunile tale, cred cu tarie ca era nevoie de un continut pe aceasta nisa iar platforma Zaiafet a fost o rampa extraordinara. Astazi tocmai ce am comandat seria Ultimului Imparat, astept cu nerabdare sa le devorez. Big up!
am reusit sa achizitionez Cartea blestemelor - in Craiova - la Carturesti - de precizat insa, ca, nu era la raft, si dupa o ora de cautari, google ne-a salvat am mers cu poza cartii la angajat, si a cautat pe stoc in calculator, si ne-a adus singurul exemplar disponibil, de undeva din spate, din depozit banuim. astept cu nerabdare si volumul 3, cu respect domnule Andrei, cu stima si cele mai calde ganduri din Londra.
Salutare, Andrei! Ar fi interesant, cum ai sugerat, să faci în episod despre cum funcționează piața de carte în România, dar și în țări în care lumea citește mai mult. Eu consider că în momentul în care cumpăr o carte, răsplătesc un scriitor pentru munca depusă și ii dau șansă să scrie alte și alte cărți. Sunt 100% convins că, dacă am avea o piață de carte mai mare, am avea și mult mai mulți scriitori valoroși în România, nu ca acum am duce lipsă. 😊
Salutare! Mi-aș dori tare mult, dacă nu cer prea mult, să văd un episod despre clasici literaturii și poate câteva sugestii, cu ce poate începe un proaspăt cititor, ceva care să nu-l sperie prin volum sau prin complexitate. Mulțumesc!
Salutare. Nu cred că a fost vreun episod Zaiabook în care să nu fi recomandat și un clasic, în funcție de tema emisiunii. Astăzi a fost Gabo, în episodul trecut au fost cu cărți care au fost inițial respinse de edituri, multe dintre ele considerate clasice. Șamd.
Vazand titlul videoclipului, am crezut ca va fi vorba despre carti ale autorilor romani, carti cu povesti tragice in care personajele se omoara din iubire. Apoi, am dat click pe video si mi-am dat seama ca e CU SCRIITORI. NU CU PERSONAJE ALE SCRIITORILOR 😂😂
Mi-a placut mult Memoriile Motanului Calator de Hiro Arikawa. Ai avea idee de carti asemanatoare? Imi place mult literatura japoneza si am citit clasici(Dazai, Akutagawa, Kawabata) insa ceva din cartea asta, perspectiva pisicii, m-a facut sa ador stilul. Am incercat si Memoriile lui Savelie de Slujitel insa nu m-a atras la fel de mult ca si cartea lui Arikawa. Efectiv ultimele 50 de pagini m-au facut sa plang incontinuu. Deci...idei despre carti asemanatoare ai avea?
Mulțumesc și eu. Momentan nu este tradus și proiectul este în stand by, din cauza vânzărilor foarte slabe (veniseră și anii pandemiei), dar probabil îl vom încheia în 2025.
Stimate domn, îmi permit să vă atrag atenția că într-una dintre istorisirile dvs. o numiti greșit LUCIU pe talentata balerină, prim-solistă a Operei Române, Irinel LICIU , căsătorită cu poetul Ștefan Augustin Doinaș. Luciu, la care probabil va gândiți dvs. nu a fost balerină....
pfff.... si eu care m-am apucat sa dau like si share la clip inainte sa vad ca m-ai luat in vizor! imi iau share si like inapoi si ma duc sa plang intr-un colt de internet! chill man, iti inteleg punctul de vedere dar nu sunt de acord cu el: orice modificare a unei carti este cenzura. Este "nouvorba". Cenzura este si atunci cand modificarea e facuta chiar de autor [Mihail Drumes -Elevul Dima Dintr A Saptea ] pentru a se adapta vremurilor. Am citit-o inainte de 89, si dupa 89 am citit o cu totul alta carte! Autorul se autocenzurase, rescrise cartea pentru ca era imorala vremurilor comuniste. Am trait vremurile alea si stiu ce era cenzura. De aceea cred ca nu trebuie periat nimic din carti ci, mai degraba, trebuie explicat celor mici de ce era folosit acel limbaj si de ce era ofensator. Cati indivizi crezi ca, atunci cand vor ajunge la varsta majoratului, vor cauta sa reciteasca cartile originale? Incerc sa vad efectele pe termen lung ale modificarilor. vad asta la generatia mea: au citit in presa comunista doar despre succesele socialismului si acum sunt convinsi ca atunci era mai bine! Platon, ne explica Mitul pesterii. ca daca vedem un singur adevar nu vom accepta altul. Cati copii, odata ajunsi adulti vor cauta sa iasa din pesterile-carti cu care au crescut? si cati dintre ei nu iti vor da "cancel" daca le vei spune ca exista o alta varianta si te vor auzii spunand cuvinte care pentru ei poate nu exista in vocabular sau care, daca exista, ii inspaimanta? Btw: asta deja se intampla in multe state din Occident: generatia care a citit "Coliba unchiului Tom" in noua versiune modificata a inceput fenomenul "cancel". Nu iti cer sa aprobi ce spun dar sper ca imi intelegi punctul de vedere: adaptand cartile pentru ca "nu sunt potrivite celor mici" contribui involuntar la cenzura si cancel. PS: de obicei nu stau sa vad si Q&A la clipuri. dar azi lucram la ceva si l-am lasat sa mearga.
Man, sunt foarte chill. :) Dar am ținut să-ți răspund pentru că nu mă contrazic și sunt împotriva cenzurii și voi fi 4ever. Încă o dată o spun: pot fi și ediții separate (sau efectiv atenționări), pe lângă textele care pot apărea în continuare în original. Atâta tot. Acum mi-ai explicat și tu mai multe și am priceput mai bine. Cu toate că sunt de acord cu tine în mare parte, la final permite-mi să cred că o carte poate avea mai multe variante, când vine vorba de unele lucruri de „esență tare”, pentru vârste nepotrivite. Nu cenzură...
@andreiruse85 Daca o carte are "esente tari": fie ii pui bulina rosie si ii lasi sa o citeasca la 18 ani, fie eviti acele pasaje asa cum au facut comunistii cu noi evitand sa ne prezinte scenele fierbinti din Ion Si Rascoala,... romane pe care fusesem oricum obligati sa le citim! Am citit Strainul lui Titus Popovici la 13 sau 14 ani. Avea destul lucruri de "esenta tare". Tatal meu mi-a spus sa nu o citesc din cauza acestor dar nu l-am ascultat. Si nici nu a avut curajul sa o discute cu mine. Si, cu toate ca romanul ala e considerat comunist am aflat, de exemplu, ca Stalin si Hitler aveau 6 litere in numele lor si ca erau ambii oamenii Satanei. Stalin iti dai seama? Si, tot in Strainul este scena in care romanii dintr-un sat din Ardealul de Nord, [dupa intrarea armatei romane in Ardeal] decapiteaza barbatii unguri dintr-n sat si violeaza femeile. Cum? romanii au facut si ei atrocitati in timpul razboiului? In roman erau multe chestii care nu se potriveau cu ce invatam la scoala. Cred ca nu trebuia sa il citesc la varsta aia dar nu cred ca as fi vrut sa citesc o varianta cenzurata. Asadar te inteleg dar nu sunt de acord cu modificarea unor carti.
Salut Andrei! Aș viziona cu mare placere video-ul despre cum merge piata de carte dacă l-ai face!
Și pe mine mă interesează subiectul 😊
Și eu vreau să văd clipul, dar mai ales despre piața de poezie. Mă interesează subiectul pentru că vreau să pătrund în piață.
Esti un om deosebit. Mulțumim pentru tot.
Felicitari! Ma bucur sa vad ca ati ajuns la jumatate de an de emisiuni zaiabook.
Legat de colectia top 10+ de la Polirom, e pacat ca unele din cartile publicate de ei sunt doar in editii din aceasta colectie, si nu si intr-o varianta mai mare; mai ales la cartile cu 500+ pagini.
Ce tare, nu imi imaginam ca ai fost coleg cu not so dj-ul nebun:))). Lumea e mica. Multumim pentru lectii!
I love the bloopers!
Felicitari! Imi plac foarte mult emisiunile tale, cred cu tarie ca era nevoie de un continut pe aceasta nisa iar platforma Zaiafet a fost o rampa extraordinara. Astazi tocmai ce am comandat seria Ultimului Imparat, astept cu nerabdare sa le devorez. Big up!
Mulțumesc mult! :)
Ador Zaiafet ❤. Ma intereseaza tot ce inseamna carti, faceti o treaba minunata❤🎉
Chiar ne-ar intetesa sa stim cum functioneaza industria cartilor !!
Fabulos, emoționante , sclipitoare aventurile ...#Multumiri cu recunoștință, admirație, grație,binecuvântări, simpatica , ofertanta prezentarea ...😊😅😮😢😢🎉🎉😂😂😂❤❤
Ar fi mișto un material despre piața de carte.
Yey, e cea mai tare notificare ❤
😂😂😂 fain episod...final apoteotic 🤣🤣
Minunat! Multumesc!
Mulțumesc,Andrei!
am reusit sa achizitionez Cartea blestemelor - in Craiova - la Carturesti - de precizat insa, ca, nu era la raft, si dupa o ora de cautari, google ne-a salvat am mers cu poza cartii la angajat, si a cautat pe stoc in calculator, si ne-a adus singurul exemplar disponibil, de undeva din spate, din depozit banuim. astept cu nerabdare si volumul 3, cu respect domnule Andrei, cu stima si cele mai calde ganduri din Londra.
Mulțumesc. :) Lectură plăcută!
Salutare, Andrei!
Ar fi interesant, cum ai sugerat, să faci în episod despre cum funcționează piața de carte în România, dar și în țări în care lumea citește mai mult.
Eu consider că în momentul în care cumpăr o carte, răsplătesc un scriitor pentru munca depusă și ii dau șansă să scrie alte și alte cărți. Sunt 100% convins că, dacă am avea o piață de carte mai mare, am avea și mult mai mulți scriitori valoroși în România, nu ca acum am duce lipsă. 😊
vai ce îmi place partea de final unde sunt micile bâlbâieli ... e adorabil😅, mai ai și umor
Super!!
Ar fi recomandat sa faci clipul despre piata de carte din Romania!
Hey, ai mentionat ca vrei sa faci un episod special legat de piata de carte din Romania, m-ar interesa foarte mult!
Astept si eu descrierea pietei de carte.
Multumesc pentru clarificarea privind basmele.
Salutare Andrei. Abia aștept noua ta carte. Ma tot întreb ce o sa mai facă Aleodor.
Salut și îți mulțumesc. :) Pe 12 aprilie va începe campania de precomenzi. Abia aștept și eu să iasă și ultima carte „în lume”.
Salutare! Mi-aș dori tare mult, dacă nu cer prea mult, să văd un episod despre clasici literaturii și poate câteva sugestii, cu ce poate începe un proaspăt cititor, ceva care să nu-l sperie prin volum sau prin complexitate. Mulțumesc!
Salutare. Nu cred că a fost vreun episod Zaiabook în care să nu fi recomandat și un clasic, în funcție de tema emisiunii. Astăzi a fost Gabo, în episodul trecut au fost cu cărți care au fost inițial respinse de edituri, multe dintre ele considerate clasice. Șamd.
Daca ar fi existat OTV sau Acces Direct atunci pe vremea Nataliei, ar fi fost viral :))
imi place tricoul tau
Vazand titlul videoclipului, am crezut ca va fi vorba despre carti ale autorilor romani, carti cu povesti tragice in care personajele se omoara din iubire.
Apoi, am dat click pe video si mi-am dat seama ca e CU SCRIITORI.
NU CU PERSONAJE ALE SCRIITORILOR 😂😂
Îmi poate da cineva link-ul la canalul de youtube cu mixtape-ul sau? Mulțumesc!
❤👍👍👍👍
47:09 ZaiaBet? 😂😂😂😂
Bună ziua , bun material n-am citit niciodată literatura universală cu ce ar trebui să încep ?
Mi-a placut mult Memoriile Motanului Calator de Hiro Arikawa. Ai avea idee de carti asemanatoare? Imi place mult literatura japoneza si am citit clasici(Dazai, Akutagawa, Kawabata) insa ceva din cartea asta, perspectiva pisicii, m-a facut sa ador stilul. Am incercat si Memoriile lui Savelie de Slujitel insa nu m-a atras la fel de mult ca si cartea lui Arikawa. Efectiv ultimele 50 de pagini m-au facut sa plang incontinuu. Deci...idei despre carti asemanatoare ai avea?
Multumiri pt articol, voiam sa te întreb daca ai habar unde aș putea găsi volumul 2 din Istoria Familiei Sanson
Mulțumesc și eu. Momentan nu este tradus și proiectul este în stand by, din cauza vânzărilor foarte slabe (veniseră și anii pandemiei), dar probabil îl vom încheia în 2025.
nici măcar în engleza nu îl pot găsi pe undeva?@@andreiruse85
@@mihairusu24, chiar nu știu. În franceză sigur, că doar de-acolo „vine”.
multumesc mult oricum 😊@@andreiruse85
👍
Salut Andrei. Îți propun sa te tunzi,bărbierești și să urmezi un regim strict. In plus,puțină mișcare nu strica😅
Stapanul inelelor sau Cantec de gheață și foc?
Doar eu observ ca Horia nu mai are aceeași voce? 😂
Ce nume e ăla “Șteo”!
Nu puteai să zici Stefan sau Octavian?
Întotdeauna, până "sfârșit", apare a (l) trei (lea) (a)...
Pai si zaiafet unde este
Horică pe cand un podcast cu Mălin Bot?👍
Chiar ar trebui!
#malinbotolepra mica? basistul ala care o lauda pe Udrea si pe Petrov? Si daca nu era dat afara de la EvZ pupa cur PSD-ul? incetati sa fiti naivi!
Stimate domn, îmi permit să vă atrag atenția că într-una dintre istorisirile dvs. o numiti greșit LUCIU pe
talentata balerină, prim-solistă a Operei Române, Irinel LICIU , căsătorită cu poetul Ștefan Augustin Doinaș.
Luciu, la care probabil va gândiți dvs. nu a fost balerină....
Stimată doamnă, aveți perfectă dreptate și îmi pare rău. Din păcate, mi-am dat seama de eroare abia după înregistrare.
Aaah, iar biblioteca aia falsă?? 🤪
și iar AI-ul Ruse :))))
pfff.... si eu care m-am apucat sa dau like si share la clip inainte sa vad ca m-ai luat in vizor!
imi iau share si like inapoi si ma duc sa plang intr-un colt de internet!
chill man, iti inteleg punctul de vedere dar nu sunt de acord cu el: orice modificare a unei carti este cenzura.
Este "nouvorba".
Cenzura este si atunci cand modificarea e facuta chiar de autor [Mihail Drumes -Elevul Dima Dintr A Saptea ] pentru a se adapta vremurilor.
Am citit-o inainte de 89, si dupa 89 am citit o cu totul alta carte!
Autorul se autocenzurase, rescrise cartea pentru ca era imorala vremurilor comuniste.
Am trait vremurile alea si stiu ce era cenzura.
De aceea cred ca nu trebuie periat nimic din carti ci, mai degraba, trebuie explicat celor mici de ce era folosit acel limbaj si de ce era ofensator.
Cati indivizi crezi ca, atunci cand vor ajunge la varsta majoratului, vor cauta sa reciteasca cartile originale?
Incerc sa vad efectele pe termen lung ale modificarilor.
vad asta la generatia mea: au citit in presa comunista doar despre succesele socialismului si acum sunt convinsi ca atunci era mai bine!
Platon, ne explica Mitul pesterii. ca daca vedem un singur adevar nu vom accepta altul.
Cati copii, odata ajunsi adulti vor cauta sa iasa din pesterile-carti cu care au crescut?
si cati dintre ei nu iti vor da "cancel" daca le vei spune ca exista o alta varianta si te vor auzii spunand cuvinte care pentru ei poate nu exista in vocabular sau care, daca exista, ii inspaimanta?
Btw: asta deja se intampla in multe state din Occident: generatia care a citit "Coliba unchiului Tom" in noua versiune modificata a inceput fenomenul "cancel".
Nu iti cer sa aprobi ce spun dar sper ca imi intelegi punctul de vedere: adaptand cartile pentru ca "nu sunt potrivite celor mici" contribui involuntar la cenzura si cancel.
PS: de obicei nu stau sa vad si Q&A la clipuri. dar azi lucram la ceva si l-am lasat sa mearga.
Man, sunt foarte chill. :) Dar am ținut să-ți răspund pentru că nu mă contrazic și sunt împotriva cenzurii și voi fi 4ever. Încă o dată o spun: pot fi și ediții separate (sau efectiv atenționări), pe lângă textele care pot apărea în continuare în original. Atâta tot. Acum mi-ai explicat și tu mai multe și am priceput mai bine. Cu toate că sunt de acord cu tine în mare parte, la final permite-mi să cred că o carte poate avea mai multe variante, când vine vorba de unele lucruri de „esență tare”, pentru vârste nepotrivite. Nu cenzură...
@andreiruse85 Daca o carte are "esente tari":
fie ii pui bulina rosie si ii lasi sa o citeasca la 18 ani,
fie eviti acele pasaje asa cum au facut comunistii cu noi evitand sa ne prezinte scenele fierbinti din Ion Si Rascoala,... romane pe care fusesem oricum obligati sa le citim!
Am citit Strainul lui Titus Popovici la 13 sau 14 ani. Avea destul lucruri de "esenta tare". Tatal meu mi-a spus sa nu o citesc din cauza acestor dar nu l-am ascultat.
Si nici nu a avut curajul sa o discute cu mine.
Si, cu toate ca romanul ala e considerat comunist am aflat, de exemplu, ca Stalin si Hitler aveau 6 litere in numele lor si ca erau ambii oamenii Satanei. Stalin iti dai seama?
Si, tot in Strainul este scena in care romanii dintr-un sat din Ardealul de Nord, [dupa intrarea armatei romane in Ardeal] decapiteaza barbatii unguri dintr-n sat si violeaza femeile. Cum? romanii au facut si ei atrocitati in timpul razboiului?
In roman erau multe chestii care nu se potriveau cu ce invatam la scoala. Cred ca nu trebuia sa il citesc la varsta aia dar nu cred ca as fi vrut sa citesc o varianta cenzurata.
Asadar te inteleg dar nu sunt de acord cu modificarea unor carti.