Wikipedia: Martinlaakson rata piti rakentaa aikoinaan metroksi ratkaisemaan Helsingin ja Vantaan liikenneongelmia. Asemat ja laiturit suunniteltiin sitä silmällä pitäen. Muistona tästä ovat vieläkin laiturin ja junan väliin laitetut etäisyyttä kaventavat puupalkit. Metroon viittaavana voidaan nähdä myös linjatunnus, joka on valkoinen M-kirjain oranssilla pohjalla.
Nykyisin metro voidaan määritellä myös raideliikennejärjestelmän rataverkon osaksi, jolla ei ole tasoristeyksiä ja joka on pääsääntöisesti rakennettu eritasoiseksi maanalaiseksi radaksi tai ilmaradaksi. Lähde: Wikipedia
Metro on julkisen liikenteen ja kaupunkiraideliikenteen muoto, jossa perinteisen määritelmän mukaan sähköjunat kulkevat muusta rautatieverkosta erillään tiheällä vuorovälillä. Saman määritelmän mukaan metrorata on paitsi erotettu muusta rautatieverkosta, siinä ei ole tasoristeyksiä ja siitä merkittävä osa kulkee tunnelissa maan alla.
Ovat metroasemia. Virallisen "totuuden" mukaan eivät ole, käytännössä ovat. Täyttävät metron ehdot. Metro on kaupunkiraideliikenteen muoto, jolla pitää olla seuraavat ehdot: Rata on eristetty muusta liikenteestä, ei ole tasoristeyksiä, tiheä vuoroväli, junan lattia laiturin tasolla, juna kiihtyy suhteellisen nopeasti, junalla suhteellisen paljon ovia.
SM5 junat täyttävät metron vaatimukset melkein kokonaan mutta se ottaa sähkönsä yläjohdoista. Metrot yleensä ottavat sähkönsä niin sanotusta "kolmannesta raiteesta" eli periaattessa tarkoittaa sitä että ne ottavat sähkönsä tolpasta joka kulkee metroradan varrella.
nice...I used to ride the 'el' elevated railway in Chicago from end to end and onlty 04. cents for a kid and if I was broke, I was skinny enough to slide beneath the revolving gate for exits...yeah, I was a criminal in those days :)
sm5 junalla on väljät eteiset, suhteellisen paljon ovia, matala lattia, aika nopea kiihdytys, jarrutus generaattorilla, eli se täyttää metrojunan ehdot. sm1 ja sm2 eivät täyttäneet.
Metroasemaksi kutsutaan asemarakennusta joka on tarkoitettu METROILLE. Jos jossain kaupungissa pikaraitiovaunua kutsustaan metroksi ja siinä on metrolle omaiset tunnukset, voidaan kai sitä sitten kutsua ''metroksi'' joka pysähtyy ''metroasemille''. Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi tai että ne ylipäätänsä olisivat metroja. Ja kuu-ukot lentää kuussa ''totuuden'' mukaan.
SM5 junat (Stadler Flirt) ovat vartavasten tarkoitettu lähiliikenteeseen mutta niitä voidaan käyttää myös metroina. M-junan voi helposti sekoittaa Helsingin metroon koska niillä on samat tunnukset. Mun mielestä kaikki jotka asuu Hki:n metrolinjasta kaukana M-junan reitin varrella voivat ihan vapaasti kutsua sitä metroksi ihan niikun me kutsumme sitä lähijunaksi.
Niin ja vielä se, että malminkartanon asema on sijaintinsa ja ulkonäkönsä takia hyvin lähellä sitä, millainen on metroasema, mutta en ymmärrä, että miten malmin tai tikkurilan asemat ovat metroasemia, koska niiden vieritse kulkeva rata ei ole millään tapaa erillään muusta rautatieverkosta tai edes lähellä sitä. Noiden asemien ohi kulkeva JUNARATA on SUOMEN PÄÄRATA. Toki tikkurilan ohitse kulkee myös lahden oikorata, mutta sekään ei tee asemasta metroasemaa.
Tässä se on: goo . gl / maps / VlxaZ (pitää poistaa välilyönnit). Ennen se ei ollut metro, koska se ei täyttänyt kaikkia metron määritelmiä, sm1 ja sm2 junilla lattia ei laiturin tasolla, nyt kun otettu käyttöön sm5 junat, joilla lattia laiturin tasolla, niin se täyttää metron määritelmän. Virallisen "totuuden" mukaan se ei ole metro, käytännössä se on metro.
Suomen rautateiden keskinen päärata (ruots. Stambanan) kulkee Suomen poikki etelä-pohjoissuunnassa reittiä Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-Seinäjoki-Kokkola-Oulu. Nimi päärata tulee siitä, että tämä reitti on kaikista merkittävin junaliikenteelle. Tärkein pääradan osuus on Helsinki-Tampere. Joten kuinka Suomen päärata olisi erotettu muusta rataverkosta ja siinä ei olisi tasoristeyksiä ? :-o
Vantaan kaupunki osallistui 20 % Kontulan ja Mellunmäen väliseen metrorataan ja Mellunmäen aseman ja siitä eteenpäin kalliolouhoksen seinämään louhittuihin tunneleihin joissa kääntöraiteet yltävät Vantaan maanperälle saakka. Toi kalliolouhos pistettiin umpeen 2000. Metroradan tarkoitus olisi pitänyt palvella myöhemmin jatkeena Mellunmäki -Hakunila. Mellunmäki on niin lähellä Vantaata, että palvelee Länsimäkeläisiä. Vantaa on aina ollut myöteisempi metroa kohden, kun taas Espoo. Metroa ei todennäköisesti jatketa Hakunilaan.
lainaus: ||Huomioi: muusta rautatieverkosta erillään.|| Tikkurilan kaupunkirata kulkee rautatien vieressä, mutta se on täysin erillään rautatiestä. Sillä kulkevat ainoastaan kaupunkijunat. Kauko-, ja tavarajunat kulkevat aina viereisellä rautatiellä.
Ehkä sinun mielestäsi. Lainattu Wikipediasta: Metro on julkisen liikenteen ja kaupunkiraideliikenteen muoto, jossa perinteisen määritelmän mukaan sähköjunat kulkevat muusta rautatieverkosta erillään tiheällä vuorovälillä. Huomioi: muusta rautatieverkosta erillään.
Nyt kun Länsimetro on auki ja Kulosaaren, Siilitien ja Myllypuron metroasemat ovat peruskorjattuja niin tässä olisi kaikki Metroasemat mitä mä uskoisin että tarvitsevat peruskorjauksen seuraavaksi, koska nämä asemat ovat todella rumia verratuna Länsimetron asemiin (Eron kyllä huomaa kun menee Ruoholahdesta Lauttasaaren). Ruoholahti, (ehkä) Kamppi, (ehkä) Rautatientori, Sörnäinen, Herttoniemi, Itäkeskus, Kontula ja Mellunmäki
lainaus yksityisestä viestistä: ||Niin jos asuisin missä|| Kaupungissä, missä on kuvattu tämä video: watch?v=dLOZ6EouXKU Etkö katsonut videoita, joiden linkit minä annoin?
Eli kannatta vaan lopettaa tämä "tiedoilla" ylpeily ja olla aivan hiljaa. Mutta edellä mainittu toiminta on sinulle varmaankin niin hankalaa, että kannattaisi pysyä kokonaan poissa youtubesta tai edes näistä sinulle valtavan pätemisen tarpeen aiheuttavista videoista. Ja mieti vähän sitäkin, että KETÄ KIINNOSTAA, KETÄ KIINNOSTAA sinun selityksesi metrojunien, metron ja metroasemien kriteereistä ja siitä, että "sm5-lähijunat täyttävät metrojunan kriteerit" ja että, "tikkurilassa on metroasema"
Virallisen "totuuden" mukaan ne ovat linkkejä mutta käytännössä ne eivät ole linkkejä, koska niistä painamalla ei pääse mihinkään world wide web-osoitteeseen. Wikipedia: Hyperlinkki on kuva, teksti tai sana, joka siirtää käyttäjän hypertekstisivulta toiselle. Hyperlinkkejä käytetään erilaisissa hypertekstijärjestelmissä, joista tunnetuin lienee World Wide Web. Juuri hyperlinkit ovat hypertekstin määrittelevä ominaisuus. Hypertekstijärjestelmissä liikkuminen perustuu hyperlinkkeihin.
Virallisen "totuuden" mukaan vantaankosken rata ei ole metro, käytännössä se on metro. Minua ei kiinnosta virallinen "totuus". Neuvostoliiton virallisen "totuuden" mukaan lenin oli hyvä, bolshevikit hyviä, neuvostoliitto ei hyökännyt saksaan. Kahdessa kaupungissa pikaraitiovaunu virallisen "totuuden" mukaan on metro. Jos asuisit siellä, niin olen varma, että sanoisit sitä metroksi. watch?v=mrQAMyZrNhM watch?v=dLOZ6EouXKU
Olen tönkinyt internetistä tietoa asiasta ja en ole löytänyt mitään tietoa sinun teoriastasi. Kaikki luotettavat lähteet sanovat mellunmäen metroaseman olevan maailman pohjoisin. Mellunmäen metroasemalla on jopa HKL:n pystyttämä kyltti, joka kertoo asian.
lainaus videon kuvauksesta: ||This is the northernmost metro station in the world.|| Ei ole pohjoisin. Malminkartanon, malmin, tikkurilan jne. metroasemat ovat pohjoisempana. lainaus videon kuvauksesta: ||The most norhternmost metro station which is (deep) under ground is Sörnäinen in Helsinki.|| Tällä hetkellä on, mutta ei enää 2 vuoden päästä.
lainaus: ||Jos jossain kaupungissa pikaraitiovaunua kutsustaan metroksi ja siinä on metrolle omaiset tunnukset|| Siellä ei ole metrolle omaiset tunnuksia, se sisältää tasoristeyksiä liikennevaloilla. Lainaus: ||Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi|| Metro on koko järjestelmä kokonaisuutena, eikä itse ajoneuvo. Itse ajoneuvo on metrojuna, eikä metro.
+MultiKoppa Outo kysymys. Metro on järjestelmä kokonaisuutena, se mikä ajaa on metrojuna. Minusta sm4 junalla on liian vähän ovia metrojunaksi, pitkässa vaunussa on vain 2 ovea. En tiedä onko metron määritelmässä minimivaatimus ovien määrälle.
Sanoa "metro kiihtyy" on samaa, kuin sanoa "julkinen liikenne kiihtyy", eikä "bussi kiihtyy". lainaus: ||Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi|| Virallisen totuuden mukaan eri roduilla ei ole eroja aivoissa.
VR:llä on sama raideleveys kuin metrolla 152.2 cm Ensinmäinen asema joka saatiin valmiiksi oli kulosaari. Mutta vanhin raideosuus on Puotinharjun varikolta siilitien asemalle. siilitien kohdalla oli puinen laituri, jossa tehtiin 70-luvun alussa koe-ajoja. Matkustajat saivat tutustua miltä metrolla matkustaminen tuntuu. Junat joilla tehtiin testejä eivät olleen käytössä koskaan vuonna 1982 avatulla metroradalla. Hakaniemi-Itäkeskus oli ruuhka-aikoina vain käytössä. Samana vuonna metro otettiin virallisesti käyttöön. Rautatientori-Itäkeskus.
This is beautiful! Greetings from Hervanta!
:D
the best video about Mellunmäki that i've seen
Wikipedia: Martinlaakson rata piti rakentaa aikoinaan metroksi ratkaisemaan Helsingin ja Vantaan liikenneongelmia. Asemat ja laiturit suunniteltiin sitä silmällä pitäen. Muistona tästä ovat vieläkin laiturin ja junan väliin laitetut etäisyyttä kaventavat puupalkit. Metroon viittaavana voidaan nähdä myös linjatunnus, joka on valkoinen M-kirjain oranssilla pohjalla.
Nykyisin metro voidaan määritellä myös raideliikennejärjestelmän rataverkon osaksi, jolla ei ole tasoristeyksiä ja joka on pääsääntöisesti rakennettu eritasoiseksi maanalaiseksi radaksi tai ilmaradaksi.
Lähde: Wikipedia
Metro on julkisen liikenteen ja kaupunkiraideliikenteen muoto, jossa perinteisen määritelmän mukaan sähköjunat kulkevat muusta rautatieverkosta erillään tiheällä vuorovälillä. Saman määritelmän mukaan metrorata on paitsi erotettu muusta rautatieverkosta, siinä ei ole tasoristeyksiä ja siitä merkittävä osa kulkee tunnelissa maan alla.
Helevetin hieno. Tanks.
Ovat metroasemia. Virallisen "totuuden" mukaan eivät ole, käytännössä ovat. Täyttävät metron ehdot. Metro on kaupunkiraideliikenteen muoto, jolla pitää olla seuraavat ehdot:
Rata on eristetty muusta liikenteestä, ei ole tasoristeyksiä, tiheä vuoroväli, junan lattia laiturin tasolla, juna kiihtyy suhteellisen nopeasti, junalla suhteellisen paljon ovia.
SM5 junat täyttävät metron vaatimukset melkein kokonaan mutta se ottaa sähkönsä yläjohdoista. Metrot yleensä ottavat sähkönsä niin sanotusta "kolmannesta raiteesta" eli periaattessa tarkoittaa sitä että ne ottavat sähkönsä tolpasta joka kulkee metroradan varrella.
nice...I used to ride the 'el' elevated railway in Chicago from end to end and onlty 04. cents for a kid and if I was broke, I was skinny enough to slide beneath the revolving gate for exits...yeah, I was a criminal in those days :)
sm5 junalla on väljät eteiset, suhteellisen paljon ovia, matala lattia, aika nopea kiihdytys, jarrutus generaattorilla, eli se täyttää metrojunan ehdot. sm1 ja sm2 eivät täyttäneet.
Metroasemaksi kutsutaan asemarakennusta joka on tarkoitettu METROILLE. Jos jossain kaupungissa pikaraitiovaunua kutsustaan metroksi ja siinä on metrolle omaiset tunnukset, voidaan kai sitä sitten kutsua ''metroksi'' joka pysähtyy ''metroasemille''. Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi tai että ne ylipäätänsä olisivat metroja. Ja kuu-ukot lentää kuussa ''totuuden'' mukaan.
SM5 junat (Stadler Flirt) ovat vartavasten tarkoitettu lähiliikenteeseen mutta niitä voidaan käyttää myös metroina. M-junan voi helposti sekoittaa Helsingin metroon koska niillä on samat tunnukset. Mun mielestä kaikki jotka asuu Hki:n metrolinjasta kaukana M-junan reitin varrella voivat ihan vapaasti kutsua sitä metroksi ihan niikun me kutsumme sitä lähijunaksi.
Niin ja vielä se, että malminkartanon asema on sijaintinsa ja ulkonäkönsä takia hyvin lähellä sitä, millainen on metroasema, mutta en ymmärrä, että miten malmin tai tikkurilan asemat ovat metroasemia, koska niiden vieritse kulkeva rata ei ole millään tapaa erillään muusta rautatieverkosta tai edes lähellä sitä. Noiden asemien ohi kulkeva
JUNARATA on SUOMEN PÄÄRATA. Toki tikkurilan ohitse kulkee myös lahden oikorata, mutta sekään ei tee asemasta metroasemaa.
Tässä se on: goo . gl / maps / VlxaZ (pitää poistaa välilyönnit).
Ennen se ei ollut metro, koska se ei täyttänyt kaikkia metron määritelmiä, sm1 ja sm2 junilla lattia ei laiturin tasolla, nyt kun otettu käyttöön sm5 junat, joilla lattia laiturin tasolla, niin se täyttää metron määritelmän. Virallisen "totuuden" mukaan se ei ole metro, käytännössä se on metro.
Suomen rautateiden keskinen päärata (ruots. Stambanan) kulkee Suomen poikki etelä-pohjoissuunnassa reittiä Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-Seinäjoki-Kokkola-Oulu. Nimi päärata tulee siitä, että tämä reitti on kaikista merkittävin junaliikenteelle. Tärkein pääradan osuus on Helsinki-Tampere. Joten kuinka Suomen päärata olisi erotettu muusta rataverkosta ja siinä ei olisi tasoristeyksiä ? :-o
lainaus:
||vantaalaiselta, joka haluaisi heilläkin olevan oma metro.||
Vantaa on helsingin pohjoisosa, ja siinä (helsingin pohjoisosassa) on metro.
Vantaan kaupunki osallistui 20 % Kontulan ja Mellunmäen väliseen metrorataan ja Mellunmäen aseman ja siitä eteenpäin kalliolouhoksen seinämään louhittuihin tunneleihin joissa kääntöraiteet yltävät Vantaan maanperälle saakka. Toi kalliolouhos pistettiin umpeen 2000. Metroradan tarkoitus olisi pitänyt palvella myöhemmin jatkeena Mellunmäki -Hakunila. Mellunmäki on niin lähellä Vantaata, että palvelee Länsimäkeläisiä. Vantaa on aina ollut myöteisempi metroa kohden, kun taas Espoo. Metroa ei todennäköisesti jatketa Hakunilaan.
lainaus:
||Huomioi: muusta rautatieverkosta erillään.||
Tikkurilan kaupunkirata kulkee rautatien vieressä, mutta se on täysin erillään rautatiestä. Sillä kulkevat ainoastaan kaupunkijunat. Kauko-, ja tavarajunat kulkevat aina viereisellä rautatiellä.
Ehkä sinun mielestäsi. Lainattu Wikipediasta: Metro on julkisen liikenteen ja kaupunkiraideliikenteen muoto, jossa perinteisen määritelmän mukaan sähköjunat kulkevat muusta rautatieverkosta erillään tiheällä vuorovälillä.
Huomioi: muusta rautatieverkosta erillään.
Kuule, saisiko tuota käyttää ei kaupalliseen musavideoon?
Nyt kun Länsimetro on auki ja Kulosaaren, Siilitien ja Myllypuron metroasemat ovat peruskorjattuja niin tässä olisi kaikki Metroasemat mitä mä uskoisin että tarvitsevat peruskorjauksen seuraavaksi, koska nämä asemat ovat todella rumia verratuna Länsimetron asemiin (Eron kyllä huomaa kun menee Ruoholahdesta Lauttasaaren).
Ruoholahti, (ehkä) Kamppi, (ehkä) Rautatientori, Sörnäinen, Herttoniemi, Itäkeskus, Kontula ja Mellunmäki
Maksaa vaan aika hyvin.
en tiennykkään että malminkartanossa, malmilla ja tikkurilassa on metroasemia...
Mä asun tos ihan ihan vietes tällä hetkellä ton metrinsen vieres asun
lainaus yksityisestä viestistä:
||Niin jos asuisin missä||
Kaupungissä, missä on kuvattu tämä video:
watch?v=dLOZ6EouXKU
Etkö katsonut videoita, joiden linkit minä annoin?
Eli kannatta vaan lopettaa tämä "tiedoilla" ylpeily ja olla aivan hiljaa. Mutta edellä mainittu toiminta on sinulle varmaankin niin hankalaa, että kannattaisi pysyä kokonaan poissa youtubesta tai edes näistä sinulle valtavan pätemisen tarpeen aiheuttavista videoista. Ja mieti vähän sitäkin, että KETÄ KIINNOSTAA, KETÄ KIINNOSTAA sinun selityksesi metrojunien, metron ja metroasemien kriteereistä ja siitä, että "sm5-lähijunat täyttävät metrojunan kriteerit" ja että, "tikkurilassa on metroasema"
Virallisen "totuuden" mukaan ne ovat linkkejä mutta käytännössä ne eivät ole linkkejä, koska niistä painamalla ei pääse mihinkään world wide web-osoitteeseen.
Wikipedia: Hyperlinkki on kuva, teksti tai sana, joka siirtää käyttäjän hypertekstisivulta toiselle. Hyperlinkkejä käytetään erilaisissa hypertekstijärjestelmissä, joista tunnetuin lienee World Wide Web. Juuri hyperlinkit ovat hypertekstin määrittelevä ominaisuus. Hypertekstijärjestelmissä liikkuminen perustuu hyperlinkkeihin.
Virallisen "totuuden" mukaan vantaankosken rata ei ole metro, käytännössä se on metro. Minua ei kiinnosta virallinen "totuus". Neuvostoliiton virallisen "totuuden" mukaan lenin oli hyvä, bolshevikit hyviä, neuvostoliitto ei hyökännyt saksaan. Kahdessa kaupungissa pikaraitiovaunu virallisen "totuuden" mukaan on metro. Jos asuisit siellä, niin olen varma, että sanoisit sitä metroksi.
watch?v=mrQAMyZrNhM
watch?v=dLOZ6EouXKU
Olen tönkinyt internetistä tietoa asiasta ja en ole löytänyt mitään tietoa sinun teoriastasi. Kaikki luotettavat lähteet sanovat mellunmäen metroaseman olevan maailman pohjoisin. Mellunmäen metroasemalla on jopa HKL:n pystyttämä kyltti, joka kertoo asian.
lainaus videon kuvauksesta:
||This is the northernmost metro station in the world.||
Ei ole pohjoisin. Malminkartanon, malmin, tikkurilan jne. metroasemat ovat pohjoisempana.
lainaus videon kuvauksesta:
||The most norhternmost metro station which is (deep) under ground is Sörnäinen in Helsinki.||
Tällä hetkellä on, mutta ei enää 2 vuoden päästä.
Asun tuol mellunmäes toi metris on iha meijän pihan vieres
Noi linkit ei toimi
lainaus:
||Jos jossain kaupungissa pikaraitiovaunua kutsustaan metroksi ja siinä on metrolle omaiset tunnukset||
Siellä ei ole metrolle omaiset tunnuksia, se sisältää tasoristeyksiä liikennevaloilla.
Lainaus:
||Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi||
Metro on koko järjestelmä kokonaisuutena, eikä itse ajoneuvo. Itse ajoneuvo on metrojuna, eikä metro.
tomburg2 kysyisin vielä näin pitkän ajan jälkeen että onko sinun mielestäsi sm4-junalla samat kriteerit kuin metrolla?
+MultiKoppa Outo kysymys. Metro on järjestelmä kokonaisuutena, se mikä ajaa on metrojuna. Minusta sm4 junalla on liian vähän ovia metrojunaksi, pitkässa vaunussa on vain 2 ovea. En tiedä onko metron määritelmässä minimivaatimus ovien määrälle.
Sanoa "metro kiihtyy" on samaa, kuin sanoa "julkinen liikenne kiihtyy", eikä "bussi kiihtyy".
lainaus:
||Itse en ole kuullut sellaista että sm5 junia kutsuttaisiin metroiksi||
Virallisen totuuden mukaan eri roduilla ei ole eroja aivoissa.
Eli silloin vuonna 1975 se oli lähijunarata, eikä metro.
VR:llä on sama raideleveys kuin metrolla 152.2 cm Ensinmäinen asema joka saatiin valmiiksi oli kulosaari. Mutta vanhin raideosuus on Puotinharjun varikolta siilitien asemalle. siilitien kohdalla oli puinen laituri, jossa tehtiin 70-luvun alussa koe-ajoja. Matkustajat saivat tutustua miltä metrolla matkustaminen tuntuu. Junat joilla tehtiin testejä eivät olleen käytössä koskaan vuonna 1982 avatulla metroradalla. Hakaniemi-Itäkeskus oli ruuhka-aikoina vain käytössä. Samana vuonna metro otettiin virallisesti käyttöön. Rautatientori-Itäkeskus.
huhuu sinulle on liuta kommentteja
No wonder you became a Cardinal.. :)
mä asun melunmäessa
mä asun tuol lähel rajilses
niin mutta ei ne asemat ole metroasemia
Meinaat, että ainoastaan tunneliasemat ovat oikeita metroasema. Esim yksikään Itä-helsingin asemista ei ole maanalainen.
@@arttustubin1457 7 vuotta vanha kommentti
@@druidofthefang Meinaat, että tuskin kukaan enään keskustelee täällä.
You mean this one.. Ha.. ha .. ahaaa.. he he he heeeee.. gurgl.. splat.. kaplonk?
Vau
don't look around, and listen to my cynical laugh....:)