Temel Fotoğrafçılık Eğitimi / Fotoğrafta Işık ve Kompozisyon - Deniz Çeliker & Şükrü Zenbel

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024
  • Fujifilm Eskişehir Showroomdan Deniz Çeliker, temel fotoğrafçılık eğitiminin 3.bölümü ışık ve kompozisyon tarafını yeni başlayan ve fotoğraf severler için anlatıyor. Videoyu beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın lütfen :)

Комментарии • 17

  • @fatihcoskun8678
    @fatihcoskun8678 4 месяца назад +1

    Mükemmel sunum

  • @elifkaya4622
    @elifkaya4622 4 года назад +3

    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Bir izleyici olarak sesin yankılanması ve sizin sürekli yukarıya doğru bakıp konuşmanız biraz dikkat dağıtıyor. Emeğinize sağlık

  • @bekircanari
    @bekircanari 4 года назад +1

    Muthiss aktif kanal gerek incelemeler gerek egitimler gerçekten tebrik ederim. :))

  • @Selmnkya
    @Selmnkya 4 года назад +1

    Hocam ışığı böle kayıyomuş gibi göstermeyi nası yapıyoruz. 😉

  • @gece7484
    @gece7484 Год назад +1

    Hocam merhaba bir sorum vardı fotoğrafçılıkta ışık türleri nasıl oluşturulur acaba?

    • @fujifilmturkiye
      @fujifilmturkiye  Год назад

      Anladığım kadarıyla ışık türlerini nerelerde kullanabilirim diye sordunuz değil mi? Hemen cevaba girmemiz gerekirse ışık türleri, farklı amaçlar için kullanılır. Işık türleri, ışığın rengi, yoğunluğu, yönü ve kaynağı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
      Doğal Işık: Güneş ışığı gibi doğal kaynaklardan gelen ışıktır. Portre , manzara ve günlük hayat sahnelerinde kullanılır. Doğal ışık, yumuşak veya sert olabilir ve renk tonunu, gölge ve vurguları etkileyerek fotoğraflara derinlik katabilir.
      Yumuşak Işık: Yumuşak ışık, fotoğrafın daha az kontrastlı ve gölgeli olmasını sağlar. Portre, moda ve ürün fotoğrafçılığında yaygın olarak kullanılır. Yumuşak ışık, modelin veya nesnenin üzerinde daha az sert gölgeler oluşturarak daha pürüzsüz bir görüntü elde etmeyi sağlar.
      Sert Işık: Sert ışık, daha keskin gölgeler ve daha yüksek kontrast sağlar. Mimari fotoğrafçılıkta, sokak fotoğrafçılığında ve yaratıcı görsel efektlerin elde edilmesinde kullanılabilir. Sert ışık, daha dramatik bir atmosfer yaratır ve şekillerin belirginleşmesini sağlar.
      Flaş Işığı: Fotoğraf makinesinin veya harici bir flaşın ürettiği suni ışıktır. Kötü ışık koşullarında veya iç mekan çekimlerinde kullanılır. Flaş, konunun daha iyi aydınlatılmasını sağlar ve karanlık alanlardaki detayları ortaya çıkarır. Aynı zamanda yaratıcı efektler elde etmek için de kullanılabilir.
      Stüdyo Işığı: Stüdyo ortamında kontrol edilebilen yapay ışık kaynaklarıyla kullanılan ışıktır. Portre, moda, ürün ve reklam fotoğrafçılığında kullanılır. Stüdyo ışığı, tam kontrol sağlamak için yoğunluğu, rengi ve yönü ayarlanabilen farklı ekipmanlarla kullanılabilir.
      Arka Işık: Konunun arkasından gelen ışıktır. Portre ve manzara fotoğrafçılığında kullanılır. Arka ışık, konuyu vurgulamak ve arkasındaki detayları belirginleştirmek için kullanılır. Aynı zamanda konturları belirginleştirerek 3D etkisi yaratır.

  • @mahiraksoy86
    @mahiraksoy86 6 месяцев назад

    hocam saygılar fotoğraf sektöründe olan tecrübeli olan herkes bana ışığı öğren diyor algılayamıyorum nasıl öğreneceğimiz mesela dışarıda fotoğraf makinemi çıkartıp iso 100 f 2.8 enstantene 1/200 gibi pozlamam 0 da ise tamam diyip çekiyorum ne yapmam ve nasıl ışığı öğrenmeliyim

    • @fujifilmturkiye
      @fujifilmturkiye  6 месяцев назад

      Işığı öğrenden kasıt pozlama yap ve fotoğraf çek demek değil. Bu farklı ışık koşullarında bol bol çekim yap ve deneyim kazan, fotoğraflarında bıraktığı etkiyi deneyimle demek oluyor.
      Örneğin sabah gündoğumu güneşini deneyimle... Yatay, ters ve cephe olarak kullan. Güneş tepedeyken yaz ve kış denemeler yap. Gün batımındaki ışığı aynı gün doğumu gibi deneyimle...
      Cam pencere veya vitrinlerden yansıyan ışığı kullanarak çekimler yap. Pencere ışığını kullan. Bulutlu havalarda ışık fotoğrafına nasıl etki ediyor ? Renkler kontrast nasıl oluyor? gibi gibi :) Sonrasında yapay ışıkları deneyimlersen ve etkilerini görürsen oldukça iyi olacaktır. Tabi bu zamanla olacak. Öyle bir kere tamam öğrendim ile olmuyor. Bol bol deneyimlemek gerekiyor.

    • @mahiraksoy86
      @mahiraksoy86 6 месяцев назад

      @@fujifilmturkiye teşekkür ederim hocam 😊🙏

  • @birolerkan5012
    @birolerkan5012 4 года назад

    Neden kameraya bakmıyorsunuz ?

  • @irmakk2299
    @irmakk2299 3 года назад +2

    Grafik tasarım okuyorum bunlarda yeniyim çok zor geliyor be

    • @fujifilmturkiye
      @fujifilmturkiye  3 года назад +2

      Bol bol izle çok işine yarayacak konular :)

  • @tenzin42
    @tenzin42 3 года назад

    Ses yankılanmasından dinleyemedim maalesef.

  • @kahvecikamilamca
    @kahvecikamilamca 4 года назад +4

    ses berbat geliyor fazla eko var rahatsız oldugum için videonun devamını izlemedim

    • @fujifilmturkiye
      @fujifilmturkiye  4 года назад +2

      Bu konuyla ilgli olarak Eskişehir ekibimiz çekim alanını değiştirecek. Çekim yapılan alan çok büyük ve yüksek tavanlı bir yer olduğu için "Eko"dan kurtulamıyorlardı :)

    • @elifkaya4622
      @elifkaya4622 4 года назад +1

      @@fujifilmturkiye peki yaka mikrofonu olsa yinede ekolu mu gelirdi ses?