şefim emeğinize sağlık. mimar olarak detaylarınızı ilgiyle takip ediyorum. buna ilave edebileceğim balansmanlı merdivenlerde biz mimarlar autocad'te div komutunu girip basamak sayısını girip (16-18) otomatik bir balansman oluşturuyoruz ne yazık ki uygulama kısmında autocad'in bize otomatik çıkardığı balansman, uygulama kısmında yapılması hem elzem hemde biçimsiz. ustalar kendi çizip yapınca daha biçimli basamaklar çıkarıyor. bizimde bağlı olduğumuz planlı alanlar tip imar yönt. göre balansmanda ki bir merdivenin dar kenarı en az 10 cm,basamağın orta kısmı da 27 cm nin altında olmamalı. fakat yerinde uygulamada ustalar 10 cm yi daha daraltıp 2-3 cm yaparak daha biçimli ve düzgün merdiven çıkarıyorlar. zaten kaba inşaat vizesinde bu incelenmez. selamlar..
CİHAN BEY BU BİLGİLERİ BENİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ MERDİVEN İŞİNDE DAHA HİÇ PROJEYE UYAMADIM. YA PROJE UYGULANAMIYOR, YA DA KAT YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞİYOR... HALİYLE USTALARIMIZLA İŞİMİZİ ÇÖZÜYORUZ.
Merhabalar 4:35 perde betonunu atarken sahanligin oerdeye denk geldigi hizada kaliptaki deliklerden merdiven icin filiz birakmışsinız . Sonraki betonda merdiveni atiyorsunuz . Dogru anlamismiyim. Böylece perdede filiz bırakarak perde ve merdiveni bir arada atmak zorunda kalmadan epoksi de yapmaktan kurtuluyorsunuz. Kaliptan filizleri nasil yaptiginizi biraz aciklarmisiniz
Şefim ben sizi bazı konularda çok haklı buluyorum fakat bu merdiven projesi yapılması aynısı yapılmalı diye düşünüyorum haa diyebilirsiniz ki tabiri caizse bekara kadın boşamak kolay ancak gerçekten bir taviz versek alıp yürüyen çok herkes paraya bakıyor oysa müteahhit benim binamda tek insan bile ölmedi diye gururlanmalı demirci ben çok iyi işçilik yaptım demesi gerekirken herkes para derdinde bence günümüz insanını bilinçlendirme insan olduğunu hatırlatacak etkinlikler de yapılmalı şantiyede diye düşünüyorum.
Bence " Deprem sırasında kaçmaya çalışmayın en zayıf yerler merdivenlerdir" sözü bu tip bir uygulama için geçerli değil cunku merdivenler diger yuklenicilere cok cok iyi bağlanıyor gibi ne dersiniz .
Şefliğini yaptığım şantiyede aynı durumu yaşadım projedekine uydurmayada çok çalıştım fakat çok zor abes birşey istemişim muamelesi görmüştüm neredeys projeyi yanlış okuyorum sanmıştım malesef çoğu yerde olan durum bu keşke düzeltebilsek
Döşemeyi konsol çalıştırmak istemediğiniz için merdiven köşesine eklediğiniz bir kolon vardı o kolon da kısa kolon problemi oluşmadı mı ? Hangi durumlar da kısa kolon oluyor bilen bir arkadaş yorumlarsa sevinirim
Erdem bey imalatta kullanılan donatı 16 lık 20 sırayla atılmış proje ise altta 14 lük 15 sıra ve üstte yine 14 lük 15 sıra ve ilaveler var.Şimdi sormak istediğim altta ve üstte derken araya sehpa donatısı koymadan 14 lük donatıları üsttekilerini kirişin üstüne diğerini gövdeye gönyeliyoruz. ben burayı anlamadım yani projede imalatta atılan donatın iki katı mı donatı gösteriyor.cevaplarsanız sevinirim.üstte alta ne demek
2 katı denemez ama uygulamadan fazla. Esasen proje tasarımı ile uygulama tasarımı çok farklı. Mesnet donatısı olarak çalışıyor üstteki 14 lükler. Orta bölümde de gerilmeyi alıyor. Yani üst 14 lük moment etkisini azaltmak için konulmuş
Şefim bina proje yönetmenliğe göre tasarlanmamış mi konsol döşemenin altına kolon koydunuz ve ekstra fazla yük bimis oluyor koyduğunuz yere fazla yük biner ve zorlanır deprem anında zarar görür düşüncesindeyim dengede olması için 0 eşit olması lazım
Erdem şefim merdivenden çıkan donatılar son basamak gibi olacak olan kirişe saplanabilir miydi ? Saplanması daha sağlıklı olur muydu kenetlenme açısından ? Düşünceleriniz nelerdir ?
Erdem Bey Merhabalar, U şeklinde beton bir merdivenimiz var, bu merdivenin köşe kısımları kavisli yapıldı ve 2 kösesinde duvar ile arasında boşluklar var. Bu boşluk olan yerlerdeki merdiven basamakları uzatılarak merdiven boşlukları sonradan kapatılabilir mi? Bir yöntemi var mı bu işin? Teşekkürler
@@ErdemFidan photos.app.goo.gl/u1AMmvUKZVtXPyGB6 fotoğrafdaki gibi köşelerdeki boşluklar doldurulabilir mi? Şu andaki halinde duvarlarda ve merdiven altlarında alçı var.
@@ErdemFidan teşekkürler şef baya hızlı dönüş yaptın, bir sorum daha var ,merdiven sahanlığı için kolona bırakılan filizler içerden gönyelendi demiştiniz yalnız kolonun dışında kalan filizler ile kolon nasıl kalıba alınabiliyor
Merdiven demiri kirişe bükülme yerine girişten 1 metre daha uzatırlırsa daha iyi olacağı kanaatindeyim Çünkü her Demir kırılmasında bükülmesinde demirin gücü azalır.
Erdem bey merdiven 16 lik donatilarinin dosemeye binme boyu kisa degilmi?merdivenin bastigi kiris diger kirise saplama olarak calisiyor ama gonyelemesi yanlis.sizi uzun zamandir begenerek takip ediyorum amacim elestirmek kusur bulmak degil ama donati konusunda cok taviz verdiginizi dusunuyorum.
Bu inşaat için ne deseniz hakkınız var. Merdiven donatıları kısa videoda da bahsettim zaten. Betondan evvel 1.5 metre daha ilave ettirdim. Ama şunu söyleyim demirden taviz vermiyorum. Demircim dilediği gibi hareket edemediği için kaçma üzere. Kalfam çok iyi işler çıkartıyor el becerisi çok yüksek. Fakatlar amalar... anıl bey şöyle söyleyim kendimi yırtıyorum. Hatta bu konu da kendimi epey yıprattım. İlk kez bu inşaatta patronum bana tam destek veriyor. Güvenlik hariç. Kalıpçı demirci ile eksik yaptığı sözleşme.... Dışardan adamda getirilmiyor. Bu konu aslında tam uzun soluklu oturmalarda konuşulacak bir konu.
@@ErdemFidan amacim elestirmek degil eksikler gordugum icin yazmak istedim. Insallah bu ulkede haksiz rekabet ortadan kalkar ve isin ehli insanlar insaat yapar.her sektor ehil olmuyan yetersiz insanlarla dolu. Basarilarinizin devamini diliyorum kolay gelsin
teşekkürler, eleştirebilirsiniz de, tüm takipçilerime de söylüyorum uygun dille her zaman açığım eleştiriye, ki bu beni de geliştiriyor. zor anıl bey türkiyede mühendis olmak çok zor
Erdem bey sizin sıkı bi takipçinizim. Emeğinize sağlık. Sorduğum soruda proje okuma konusunda zayıfım o yüzden merdivenin projesinde donatının nasıl yerleştireceği konusunu anlamadım.Yani bu alta ve üste yerleştirilecek olan donatı 14 lük 15 sırayla merdivene nasıl imalatı yapıalcak araya sehpa donatısı mı konacak yoksa merdivenin her 15 cm sinde iki tane 14 lük donatımı olacak .Açıklarsanız ve yerinde gösterirseniz çok sevinirim.
Umut bey çok teşekkür ederim. Aslında yazmayı sevmiyorum yanlış anlaşılabiliyorum veya tam kendimi ifade edemiyorum. Ancak daha projenin uygulandığı yapsata denk gelmedim. Alt ve üstte 15lük 15 cm araya evet. Arasında küçük sehba olacak. Üst donatı bineceği kirişin uzak noktasına. Alt donatı da bineceği kirişin en yakın üst donatısına gönyeli olarak giriyor. Merdiven üst donatıları orta bölümde pile olarak kırılıyor. Momentin takribi 0 i yakaladığı noktada ve aşağıdaki donatıların yanına indiriliyor.
Erdem bey, projeye uyan demirci görmedim diyorsun, haklısın ama bu işi almaya bir denetçi gelmiyor mu? adam 14 lük demir yerinde 16 lık olduğunu anlayıpsorunca nasıl ikna ettiriyorsunuz. Sizin demirciler kafasına göre takılmış.
Bahsettiğim bu değil. Kimse 16 lık yerine 14 lük koyamaz. Uygun etriye veya uygun etriye sayısından bahsediyorum ben. Sıklaştırma bölgesi, etriye kancalarından bahsediyorum.
Bu piyasa bu paralari hiç haketmiyor o kadar para kazandırıyor fakat profesyonellik 0, (sizin gibi görevini tam yapanlar hariç ama bu bir takım işi malumunuz) okadar iyi proje çizersin adam bakmaz
@@ErdemFidan pilye kırmak söyle dursun, kendini çok iyi usta olarak ifade eden kişiye pilyeli merdiveni anlattığımda ilk defa duymuş olacak ki şaşkın saskin baktı durdu yüzüme. Bu arada bende inşaat ustasıyım baba mesleğim biz kendi islerimiz de hep pilyeli yaparız merdivenleri.
2 yıl çalışan kendini usta zannediyor malesef. Sizin gibi babadan gören değil sonradan, az süre çalışan, eğitim de almadan, mühendislere ben bilirim sen kimsin diyenler sıkıntılı doğan bey. Ah şu fiyat odaklı iş vermek yok mu. Bizim belimizi büken konu bu. İş veren taşeronla anlaşıyor, sana da takip et kitabına uygun olsun diyor. Top gibi usta ile iş veren bizi sektirip duruyor. Bir birlerine bizi paslıyorlar. Garibim teknik vatandaş işi kuralına göre yapmak istiyor. Sonra teknik ekipler ikisine de kötü oluyor. Malesef sistemin içi gittikçe boşalıyor. Bilene, zanaatkara, uzmana işi bırakmıyorlar. İşi ucuz yapana veriyorlar.
@@ErdemFidan maalesef fiyatları düşürmek için iscilikten kısılıyor bu işe devletin de bir el atması gerekli diye düşünüyorum ben, eskiden bir gün geç bitsin temiz iş olsun diyen sanatkarlar vardı, şimdi hemen bitsin cebim dolsun diyenler var.
Sizdeki kirişler dikey bize yaptırdıkları yatay. Sizin yaptığınız sadece alt döşeme, biz alt ve üst döşeme yapıyoruz. Sizde rıht yok bize her merdivene 9 adet rıht bağlatıyorlar. Ayrıca sahanlıkta ki demirlerde neden gönye yok? Yani sizin ki harika ve rahat. İşçi lazım mı?
Teşekkürler Şefim uzun zamandır merdiven ile alakalı videonusu bekliyordum
rica ederim
beton dökümleri içerisinde de epoksi uygulamalı bir merdiven var tavsiye ederim.
şefim emeğinize sağlık. mimar olarak detaylarınızı ilgiyle takip ediyorum. buna ilave edebileceğim balansmanlı merdivenlerde biz mimarlar autocad'te div komutunu girip basamak sayısını girip (16-18) otomatik bir balansman oluşturuyoruz ne yazık ki uygulama kısmında autocad'in bize otomatik çıkardığı balansman, uygulama kısmında yapılması hem elzem hemde biçimsiz. ustalar kendi çizip yapınca daha biçimli basamaklar çıkarıyor. bizimde bağlı olduğumuz planlı alanlar tip imar yönt. göre balansmanda ki bir merdivenin dar kenarı en az 10 cm,basamağın orta kısmı da 27 cm nin altında olmamalı. fakat yerinde uygulamada ustalar 10 cm yi daha daraltıp 2-3 cm yaparak daha biçimli ve düzgün merdiven çıkarıyorlar. zaten kaba inşaat vizesinde bu incelenmez. selamlar..
CİHAN BEY BU BİLGİLERİ BENİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ MERDİVEN İŞİNDE DAHA HİÇ PROJEYE UYAMADIM. YA PROJE UYGULANAMIYOR, YA DA KAT YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞİYOR... HALİYLE USTALARIMIZLA İŞİMİZİ ÇÖZÜYORUZ.
Yararlı bir anlatım olmuş emeğine sağlık Erdem bey
teşekkür ederim baran bey
Faydalı bir konuya parmak basmışsınız şefim teşekkür ederiz. Bu arada 10bin olmuşunuz hayırlı uğurlu olsun bi tatlınızı yerdik ama ankarada değiliz :)
o tatlı yendi emre şefim:) video ya almadım sevmem yeme işlerini çekmeyi de gelirsem ya da sen gelirsen ısmarlarım sana
@@ErdemFidan merhaba erdem bey bu merdivem hesabinda rih daha hesapta yokken rih alti dosemesinin yukardan asagiya uzanan ucunun nereye gelecegini nasil.hesapliyoruz
Erdem bey ilginiz, emeğiniz ve samimi, dürüstlüğünüzden dolayı çok teşekkür ederim
rica ederim şener bey
Ustam emegine saglik mükemmel bir anlatım olmuş merdivende tablaya binen baglantılar kısa kalmış gibi biz enaz 1,5 metre uzatiyoruz
orta saganlık taki kolun dökülmeyecek ti merdiven le birlikte dökülüo birleşim yerinde soguk derz olmayacak daha saglam olurdu
Merhabalar 4:35 perde betonunu atarken sahanligin oerdeye denk geldigi hizada kaliptaki deliklerden merdiven icin filiz birakmışsinız . Sonraki betonda merdiveni atiyorsunuz . Dogru anlamismiyim.
Böylece perdede filiz bırakarak perde ve merdiveni bir arada atmak zorunda kalmadan epoksi de yapmaktan kurtuluyorsunuz.
Kaliptan filizleri nasil yaptiginizi biraz aciklarmisiniz
Şefim ben sizi bazı konularda çok haklı buluyorum fakat bu merdiven projesi yapılması aynısı yapılmalı diye düşünüyorum haa diyebilirsiniz ki tabiri caizse bekara kadın boşamak kolay ancak gerçekten bir taviz versek alıp yürüyen çok herkes paraya bakıyor oysa müteahhit benim binamda tek insan bile ölmedi diye gururlanmalı demirci ben çok iyi işçilik yaptım demesi gerekirken herkes para derdinde bence günümüz insanını bilinçlendirme insan olduğunu hatırlatacak etkinlikler de yapılmalı şantiyede diye düşünüyorum.
Erdem hocam merdiven basamak donatisi alt ust seklinde atiyoruz biz.cunku döşeme kalinligindan dolayı tek donati atirmiyorlar
Bence " Deprem sırasında kaçmaya çalışmayın en zayıf yerler merdivenlerdir" sözü bu tip bir uygulama için geçerli değil cunku merdivenler diger yuklenicilere cok cok iyi bağlanıyor gibi ne dersiniz .
Şefliğini yaptığım şantiyede aynı durumu yaşadım projedekine uydurmayada çok çalıştım fakat çok zor abes birşey istemişim muamelesi görmüştüm neredeys projeyi yanlış okuyorum sanmıştım malesef çoğu yerde olan durum bu keşke düzeltebilsek
ilk deneyimim aynı durumu yaşadım nerdeyse kendimden şüphe etcektim
Döşemeyi konsol çalıştırmak istemediğiniz için merdiven köşesine eklediğiniz bir kolon vardı o kolon da kısa kolon problemi oluşmadı mı ? Hangi durumlar da kısa kolon oluyor bilen bir arkadaş yorumlarsa sevinirim
Şefim Allah razı olsun.
rica ederim iyi seyirler
Eline ağzına sağlık Şefim çok güzel anlatmışsın sayende birşeyler öğreniyoruz
Erdem bey imalatta kullanılan donatı 16 lık 20 sırayla atılmış proje ise altta 14 lük 15 sıra ve üstte yine 14 lük 15 sıra ve ilaveler var.Şimdi sormak istediğim altta ve üstte derken araya sehpa donatısı koymadan 14 lük donatıları üsttekilerini kirişin üstüne diğerini gövdeye gönyeliyoruz. ben burayı anlamadım yani projede imalatta atılan donatın iki katı mı donatı gösteriyor.cevaplarsanız sevinirim.üstte alta ne demek
2 katı denemez ama uygulamadan fazla. Esasen proje tasarımı ile uygulama tasarımı çok farklı. Mesnet donatısı olarak çalışıyor üstteki 14 lükler. Orta bölümde de gerilmeyi alıyor. Yani üst 14 lük moment etkisini azaltmak için konulmuş
Hocam merdiven rıht ve alt kalıbını bi daha anlatır mısınız
Elinize sağlık şefim.
teşekkür ederim tevfik bey
Emeğinize sağlık. Beton dökümünü de atar mısınız merdivenler için ?
Şefim bina proje yönetmenliğe göre tasarlanmamış mi konsol döşemenin altına kolon koydunuz ve ekstra fazla yük bimis oluyor koyduğunuz yere fazla yük biner ve zorlanır deprem anında zarar görür düşüncesindeyim dengede olması için 0 eşit olması lazım
Erdem şefim merdivenden çıkan donatılar son basamak gibi olacak olan kirişe saplanabilir miydi ? Saplanması daha sağlıklı olur muydu kenetlenme açısından ? Düşünceleriniz nelerdir ?
Le şekli Mediven tek kaklı icin nasıl çakılır
Erdem Bey Merhabalar, U şeklinde beton bir merdivenimiz var, bu merdivenin köşe kısımları kavisli yapıldı ve 2 kösesinde duvar ile arasında boşluklar var. Bu boşluk olan yerlerdeki merdiven basamakları uzatılarak merdiven boşlukları sonradan kapatılabilir mi? Bir yöntemi var mı bu işin? Teşekkürler
Resim görmem gerek. Ona göre yorumlayalım
@@ErdemFidan photos.app.goo.gl/u1AMmvUKZVtXPyGB6 fotoğrafdaki gibi köşelerdeki boşluklar doldurulabilir mi? Şu andaki halinde duvarlarda ve merdiven altlarında alçı var.
kolay gelsin.merdivenin bindigi perde beton.merdivenle beraber bürüt dökülse daha iyi ben hep dedigim gibi yapiyorum.kalipcin işin kolayina kaçmış
Deprem sırasında niçin merdivenlerden uzak durmamız gerektiği söyleniyor? Merdivenlerin diğer bölümlere göre mukavemeti daha mı az? Teşekkürler.
bağlantıları genelde proje dışı ve en çok taviz verilen alanlardan.
erdem şefim merdiven sahanlığını karşısındaki kolona epoksiylemi mesnetlediniz yoksa kolonun kalıbı yapılırken merdiven sahanlığı için filiz mi bıraktınız ?
Bu konutta kurankulezler dışında hiç bir yerde epoksi dediğimiz kimyasal dübelleme işlemi yapılmadı
@@ErdemFidan teşekkürler şef baya hızlı dönüş yaptın, bir sorum daha var ,merdiven sahanlığı için kolona bırakılan filizler içerden gönyelendi demiştiniz yalnız kolonun dışında kalan filizler ile kolon nasıl kalıba alınabiliyor
Kalıp kesiliyor veya 2 parça oluyor. Demir aralarından beton taşsa da kalıp sökülürken dökülüyor. Sorun kalmıyor
Bizim şantiyede full epoksi yapmışlardı merdivenleri avm projesiydi depremde olmak isteyeceğim son yer orası
Merdiven demiri kirişe bükülme yerine girişten 1 metre daha uzatırlırsa daha iyi olacağı kanaatindeyim Çünkü her Demir kırılmasında bükülmesinde demirin gücü azalır.
Videoyu izlemeden yorum yazdım zaten söylemişsiniz benim dediklerimi Elinize sağlık
Anlatiminiz icin teşekkürler
Erdem bey doseme donatisindaki pilyeler in bukumu 4x4 bir alanda kiristen kac cm uzagindan bukulmelidir
döşemenin net açıklığı/5 mesafe kadar.
Hocam sormak istediyim birşey var. Acaba piyasa da inşaat yaparken yapı denetim gelip demir imalatını kontrol etmiyormu.
Normalde denetime tabi iseniz yetkili gelmeden beton atamazsınız diye biliyorum.
Aynen yapı denetim firması donatiyi onaylamadan beton dökülmez
Mühendis olarak statiği çok beğendim ama 14 demir yeterlibence
Erdem bey merdiven 16 lik donatilarinin dosemeye binme boyu kisa degilmi?merdivenin bastigi kiris diger kirise saplama olarak calisiyor ama gonyelemesi yanlis.sizi uzun zamandir begenerek takip ediyorum amacim elestirmek kusur bulmak degil ama donati konusunda cok taviz verdiginizi dusunuyorum.
Bu inşaat için ne deseniz hakkınız var. Merdiven donatıları kısa videoda da bahsettim zaten. Betondan evvel 1.5 metre daha ilave ettirdim. Ama şunu söyleyim demirden taviz vermiyorum. Demircim dilediği gibi hareket edemediği için kaçma üzere. Kalfam çok iyi işler çıkartıyor el becerisi çok yüksek. Fakatlar amalar... anıl bey şöyle söyleyim kendimi yırtıyorum. Hatta bu konu da kendimi epey yıprattım. İlk kez bu inşaatta patronum bana tam destek veriyor. Güvenlik hariç. Kalıpçı demirci ile eksik yaptığı sözleşme.... Dışardan adamda getirilmiyor. Bu konu aslında tam uzun soluklu oturmalarda konuşulacak bir konu.
@@ErdemFidan amacim elestirmek degil eksikler gordugum icin yazmak istedim. Insallah bu ulkede haksiz rekabet ortadan kalkar ve isin ehli insanlar insaat yapar.her sektor ehil olmuyan yetersiz insanlarla dolu. Basarilarinizin devamini diliyorum kolay gelsin
teşekkürler, eleştirebilirsiniz de, tüm takipçilerime de söylüyorum uygun dille her zaman açığım eleştiriye, ki bu beni de geliştiriyor. zor anıl bey türkiyede mühendis olmak çok zor
Bir demirci olarak cok teşekkürler
Hocam hyrli işler bol kazaçlar
Dis cepheye gelen ile icerideki kirislerde fark nasil olur
neden olmasın ki? dikkat ederseniz o dış cephedeki kirişlere hep saplama kirişler geliyor
Sana helal olsun
Hocam kaç senedir bu işi yapıyorsunuz
Erdem bey sizin sıkı bi takipçinizim. Emeğinize sağlık. Sorduğum soruda proje okuma konusunda zayıfım o yüzden merdivenin projesinde donatının nasıl yerleştireceği konusunu anlamadım.Yani bu alta ve üste yerleştirilecek olan donatı 14 lük 15 sırayla merdivene nasıl imalatı yapıalcak araya sehpa donatısı mı konacak yoksa merdivenin her 15 cm sinde iki tane 14 lük donatımı olacak .Açıklarsanız ve yerinde gösterirseniz çok sevinirim.
Umut bey çok teşekkür ederim. Aslında yazmayı sevmiyorum yanlış anlaşılabiliyorum veya tam kendimi ifade edemiyorum. Ancak daha projenin uygulandığı yapsata denk gelmedim. Alt ve üstte 15lük 15 cm araya evet. Arasında küçük sehba olacak. Üst donatı bineceği kirişin uzak noktasına. Alt donatı da bineceği kirişin en yakın üst donatısına gönyeli olarak giriyor. Merdiven üst donatıları orta bölümde pile olarak kırılıyor. Momentin takribi 0 i yakaladığı noktada ve aşağıdaki donatıların yanına indiriliyor.
usta "anahtarı alabilir miyim" dedi ağlama noktasına geldim.
mikail usta çok kral adamdır. hep kibardır maşallah
Filizlere bindirmelerin olmadığını gördüm çoğu defa bu ne gibi yanlışlar doğurur abi ?
biraz daha detaylı tarif vermeniz mümkün mü? video içinde varsa saniye aralığı verebilirmisiniz
Erdem Fidan 4:44 - 17:30
@@ErdemFidan??
17:23 dk da bindimeyi tam yapamamış sanki.
Hocam 15 cm rıht az değilmi biz en az 17 cm tutuyoruz
düşük olsun yüksek olmasın harç ile ayarlıyoruz biz onu. mermer videosu var. oynatma listelerinde
Aslında normal 15 cm daha üstüne mermer kaplama falan yapılacak sıvaydı mermerdi 17yi buluyor zaten beton kısmı 15 normal
ماشالله ماشالله علا هالحجي
teşekkürler
Erdem bey, projeye uyan demirci görmedim diyorsun, haklısın ama bu işi almaya bir denetçi gelmiyor mu? adam 14 lük demir yerinde 16 lık olduğunu anlayıpsorunca nasıl ikna ettiriyorsunuz. Sizin demirciler kafasına göre takılmış.
Bahsettiğim bu değil. Kimse 16 lık yerine 14 lük koyamaz. Uygun etriye veya uygun etriye sayısından bahsediyorum ben. Sıklaştırma bölgesi, etriye kancalarından bahsediyorum.
Merdivenin 16 lik donatisi kısa değilmi sefim
Doğrudur biraz kısa kalmış. Onun yanına 1.5 m lik donatı ilave ettim. Betondan önce
Erdem Fidan elinize sağlık sefim kolay gelsin
teşeküürler
Bu piyasa bu paralari hiç haketmiyor o kadar para kazandırıyor fakat profesyonellik 0, (sizin gibi görevini tam yapanlar hariç ama bu bir takım işi malumunuz) okadar iyi proje çizersin adam bakmaz
Merdiven donatı çok azdır
Döşemeye çıkan donatı kısa
video devamında düzeltilmesi yapıldı
Eski ustalar pilyesiz merdiven yapmazdı. Şimdi hep düz yapılıyor merdiven montajı.
Doğru daha pilye kıranını göremedim
@@ErdemFidan pilye kırmak söyle dursun, kendini çok iyi usta olarak ifade eden kişiye pilyeli merdiveni anlattığımda ilk defa duymuş olacak ki şaşkın saskin baktı durdu yüzüme. Bu arada bende inşaat ustasıyım baba mesleğim biz kendi islerimiz de hep pilyeli yaparız merdivenleri.
2 yıl çalışan kendini usta zannediyor malesef. Sizin gibi babadan gören değil sonradan, az süre çalışan, eğitim de almadan, mühendislere ben bilirim sen kimsin diyenler sıkıntılı doğan bey. Ah şu fiyat odaklı iş vermek yok mu. Bizim belimizi büken konu bu. İş veren taşeronla anlaşıyor, sana da takip et kitabına uygun olsun diyor. Top gibi usta ile iş veren bizi sektirip duruyor. Bir birlerine bizi paslıyorlar. Garibim teknik vatandaş işi kuralına göre yapmak istiyor. Sonra teknik ekipler ikisine de kötü oluyor. Malesef sistemin içi gittikçe boşalıyor. Bilene, zanaatkara, uzmana işi bırakmıyorlar. İşi ucuz yapana veriyorlar.
@@ErdemFidan maalesef fiyatları düşürmek için iscilikten kısılıyor bu işe devletin de bir el atması gerekli diye düşünüyorum ben, eskiden bir gün geç bitsin temiz iş olsun diyen sanatkarlar vardı, şimdi hemen bitsin cebim dolsun diyenler var.
herkes bir şeyler den çalıyor sonunda depremde herkesin başina yıkılacak herkes altında kalacak
Demir az séfim
Sizdeki kirişler dikey bize yaptırdıkları yatay. Sizin yaptığınız sadece alt döşeme, biz alt ve üst döşeme yapıyoruz. Sizde rıht yok bize her merdivene 9 adet rıht bağlatıyorlar. Ayrıca sahanlıkta ki demirlerde neden gönye yok? Yani sizin ki harika ve rahat. İşçi lazım mı?