Pazartesi itibari ile haftada en az 1 tane video kesin gelecek. Bazı nedenlerden dolayı ara vermiştim. Bir seri oluşturdum eklemeler çıkarmalar olabilir. Ancak tesadüf sana denk geldi istediğin 1 video içeriği varsa geri dönüşe özel ilk senin merak ettiğin içeriğin videosunu hazırlayabilirim.
Yani Düzce nin sanayisi hakkında çok bilgim yok, ancak mühendislik seçeceksen ve illa bu bölüm olacak demiyorsan, bence sıralama önce pc müh sonra endüstri müh sonra eem olmalı. Ama elektriği ve Elektroniği seviyorsan orası ayrı. İş imkanı,bölümü hızlı ve sorunsuz bitirmek açısından az önce verdiğim sıralama iyi.
Yabancı dil önemli de olabilir önemsiz de, şöyle işe girmek istediğiniz şirket Türkiye içerisinde ve sadece Türkçe konuşan kişilerle muhattab olacaksanız yabancı dil çok da önemli olmaz. Ancak büyük şirketler ve yabancı dilin lazım olduğu bir şirkette çalışmak istiyorsanız gerekli. Mesela Manisa Byd elektrikli araba fabrikası kuruluyor binlerce çinli gelecek. Başvurmak istiyorsun ancak almanca veya rusça biliyorsun hiçbir işe yaramaz burda. Ancak çince veya en azından ingilizce bilirsen iş görür. Mantık böyle.
@qysegullll Türkiye'de isim yapmıi birkaç üniversite var zaten. Onların bile bazı bölümleri yurtdışı eğitim sıralamalarında alt seviyelerde olabilir. Yani sağlam birkaç üniversiteden değilsen zaten diğerleri arasında çok fark yok. Gerisi kendini geliştirmene bağlı. Yoksa diploma alıp, iş yok diye 4-5 yılım boşa geçti dersin.
@@qysegullll Türkiye de üniversite adı çok önemli . en azından savunma sanayisinde gördüğüm kadarıyla öyle. Ben kendini geliştirmeye çalışan yeni mezun bir donanım tasarım mühendisiyim. Geçmişte baykar da staj tecrübem olmustu , orada staj yapan yıldız teknik , İTÜ , boğaziçi gibi yerlerden çok stajyer vardı ama farkettim ki çoğunun bilgi seviyesi benden daha kötüydü. Bence bunun sebebi üniversite tercihini puana göre yaptıkları için. Ben ise çocukken bile elektronik cihazları söker kurcalar bozardım. Ben OMÜ mezunuyum bu arada . yani üniversiten kötüyse çok çalışıp kendini gelistirmen gerekiyor, çok gelistirsen bile senden daha tecrübesiz ama iyi ünide okumuş kişileri tercih ettiklerini göreceksin. Bu yüzden adı iyi bir ünide okumaya bak
Merhaba, Dark Web Eğitim ile yaptığınız yayından geliyorum. Kendisi ile ilgili vefat ettiğine dair yorumları gördüm ve bu konu hakkında bilginiz olup olmadığını sormak istedim. Bilgilendirebilir misiniz?
Merhaba bu söylediğini ilk defa duydum şu an. Hatta nedense geçen gün yıllar geçmesine rağmen bi kanalına bakıyım dedim ancak günceş hiçbir paylaşım yoktu. Dedim herhalde bu bilgilerle daha farklı içeriklerle devam etme kararı aldı. Ancak vefat edip etmediği hakkında bilgim yok. Ulaşabilirsem açıklama yaparım.
Abi lufen gelecegim icin soruyorum gelecegi nasil yapay zeka ve robot isleri bitirebilrmi bu meslegi ve 350 puan la guzel bir universiteye yerlesebilirmiyim cevaplarsan cok mutlu edersin abi bir de yurt disi imkani nasil abi
@@drlayving3003 Öncelikle abim sanılanın aksine yapay zeka veya robot işleri mühendislik öğrencilerinin işlerini bitirmeyecek aksine bence daha da artıracak. Ancak bu tabi bizim nesil yani 10 -15 yıl için geçerli sonrası belli değil. 350 puan ile de biryerlere gidersin ancak daha da iyi yapmaya çalış ki daha iyi yerlerde eğitim alabilesin.
@@IsFurKor sonrasında gelecek acisindan ne olabilir ki abi gelecegi güzel mi abi birde iyi bir universite kazanmak için ortalama kac puan gerekli yurt disi imkani nasil abi
@@drlayving3003 Şöyle düşün son zamanlarda çıkan yapay zeka 10 - 15 yıl sonra herkesin kullandığı basit birşeye dönüşecek. Bi numarası kalmayacak. Ya bu sefer farklı daha gelişmiş birşey çıkacak ya da artık yapay zeka kullanan değil özgün olan insanlara ihtiyaç duyulacak. Yani benim tahminim böyle. Bu yüzden sen bu işlere çok kafa yorma yakın gelecek hakkında düşün, dersine çalış ve belirli bir puana takılma. Her sene puanlama değişiyor. Bir sene 350 puan ile iyi bir mühendisliğe gidersin, başka sene 350 puan ile baraj geçemezsin.
@@ahmetertugrulyldrm4222 Yani ilgin yoksa pişman olabilirsin ancak 1. Sınıfı bitirdikten sonra bir karar verip başka bölüme de geçiş yapabilirsin notların kötü olmazsa. Böyle imkanlar var.
Şöyle anlatayım. Elektrik elektronik mühendisi olarak kendi arabanı tamir etmeyi bırak kendi arabanı tasarlayıp yapabilirsin de. Ki bu hani uç noktalar oluyor çünkü binbir türlü yazılımı, sistemi, parçası var. Ancak bu konuda kendini geliştirmen lazım. Yoksa okul okumayan biri bile temel şeyleri öğrenerek araba tamir etmek gibi birşeyi yapabilir. Zor birşey değil neyin ne olduğunu öğrenmeye bağlı. Kişisel olarak beni soruyorsan da şu an kendimi farklı alanda geliştiriyorum. Araba işi benim için çok önemli değil çünkü araba piyasasının geleceğini, daha doğrusu bu tarzın geleceğinin çok açık olmadığını düşündüğüm için farklı alanlarda kendimi geliştiriyorum.
@@IsFurKor abi günaydın. Eem i öne yazdım 😃 laptop alırken özellikle şu özelliğine dikkat et dediğin bir şey var mı. Veya direkt olarak tavsiye ettiğin model?
Hayır bence pişman olmazsın. Ancak sıkıntı yok. Eğer ki ilk seneden dersleri iyi tutarsan ve memnun olmazsan başka ünversiteye yatay geçiş yapabilirsin.
Yani bence riske atmanın mantığı yok her sene neyin ne olacağı belli olmuyor eğitim bakımından ülkemizde (maalesef). Yine de senin vereceğin karar ben 1 sene mezuna kalıp iyice çalışır yaparım diyorsan orası ayrı.
@@IsFurKor inanılmaz arada kaldım yazıp gitmek de istiyorum çünkü yaşıtlarıma göre 1 sene geç okula başlamış biriyim 1 sene de mezuna kalsam 2 sene geriden gelmek gibi olucak çalışma konusunda sıkıntım yok mezuna kalıp daha iyi sıralama yapabilirim de ama buna değecek mi ailem de inanılmaz baskı yapıyo yazmam için. Yazarsam içimde kalacağını biliyorum ama yazmazsam da 1 sene aile dırdırı çekip sessiz sedasız ders çalışıcam
@@OlafAp Orası öyle herkesin kendi kişisel sorunları var. Ancak şöyle düşün odtü eem de kolay değil bi de orda okul uzarsa çok daha sıkıntı olacak ki eem kolay bölüm değil..
Yani bence amaç bir an önce para kazanmaksa 2 yıllık daha mantıklı. Hem yurtdışında en çok alım yapılan meslek 2 yıllık elektrik teknikeri iken, dolar kuru üzerinden para kazanmak da daha kârlı olur. Ayrıyeten notları iyi olursa da dikey geçiş ile 4 yıllık elektrik elektronik bölümüne girebilir.
Abim şöyle diyim tıp ağır bir meslek ki mezun olana ve işe başlayana kadar çok uğraşırsın. Ki seçeceğin bölüme de bağlı ama özellikle tıp okuyan veya mezun olan birine zorluk kısmını sor o sana anlatır. Yani tabi alışılır ama insanlarla uğraşıyorsun yani. Eem kısmı için de her türlü imkan var mühendis olarak bence para kazanma işi ülkemizde veya yurtdışında çok kolay. Sadece miktar kişiden kişiye değişir. Eem olarak da kolay bölüm değil ben açıkçası endüstri veya bilgisayar müh seçerdim tekrar okusam. Hem rahat ve hızlı şekilde bititirdim. Ancak eem seçtiğim için bu yolda devam. Tıp okuyarak onbinler belki çok başarılı olursan yüzbinler kazanabilirsin ancak bu zaman içerisinde çok ağır çalışman gerek. Mühendislik okursan da benzer ancak tıp kadar ağır değil, milyonlara kadar gider mühendislik maaşın. Tabi bunlar uç değerler başarına ve emeğine bağlı.
@@IsFurKorArkadaşım bu açıklamayı neye göre yaptın çok merak ediyorum anlıyorum ki hayata dair çok fazla bir tecrüben yok. senin de takdirin ki çok fazla üniversite her yıl mezun veriyor sonuç olarak piyasada bir sürü rakibin var. Sektörün kamu kısmı yüzde 5 lik bir alana sahip bu bir dezavantaj çünkü özel sektör tam bir hüsran. mobinginden tut düşük ücretlerde çalıştırılmaya kadar fabrikadaysan bir de vay haline ustabaşı zorbalığı yememişsin hayatında belli hele az da tecrübesiz olduğunu anlasınlar yakana yapışırlar. O kadar okuyosun bi yerlere geleyim diye işçilerle aynı ortamdasın. sen birazcık tecrübe edineyim diye uğraşırken saçlarını dökersin. O bahsettiğin meblalar çok uç örnekler ben bu meslekte kendi işi değilse 100 bin kazanan görmedim. ve son olarak meslekte itibardan bahsedeceğim sen hiçsin kardeşim çobansın nerden mi biliyorum kendimden bir doktor her zaman saygı görür hayat anlamında ve işinde de aynı şekilde insanlarla uğraşır demişsin eem de durum farklı mı daha beteri mobing yiyosun aynısı işin özü hiçbir şey görüldüğü gibi tozpembe değil arkadaşlar beni zamanında yönlendiren olmadı devlet işi her türlü iyiymiş bunu hayat öğretiyor takdir sizin saygılar sevgiler…
Bence puan artar yani giriş sıralaması 130k ise bu sene 110k düşebilir. Malum 2. Öğretimler artık kapatıldı. Ve çoğu kişi bir an önce mezuna kalmadan üniversiteye yerleşmek istiyor.
KTU hakkında çok bilgim yok anca müdek kapsamında olduğu için mezuniyet sonrası yurtdışı çalışmalarda önemli bir belge ve her üniversite bu imkana sahip olamıyor. O yüzden avantajlı duruyor.
@@Sefa-w6n Açıkçası bence bütün mühendislikler eğer ki kendini daha çok geliştirmek istiyorsa İngilizce olmalı çünkü İngilizce kaynak çok fazla. Türkçe kaynak çok yok olanlar da İngilizce den çevrilme olduğundan çok orijinal olmuyor. Türkçe okunacaksa da illa o zaman İngilizce olarak birey kendini geliştirmeli.
Video sabah saat 6 civarı çekildiği için ışık miktarı her geçen dakika artıyor ona çok takılmayın.
Usta keşek tüm detayları verseydin sonraki partlar muhtemelen gelmeyecek
Pazartesi itibari ile haftada en az 1 tane video kesin gelecek. Bazı nedenlerden dolayı ara vermiştim. Bir seri oluşturdum eklemeler çıkarmalar olabilir. Ancak tesadüf sana denk geldi istediğin 1 video içeriği varsa geri dönüşe özel ilk senin merak ettiğin içeriğin videosunu hazırlayabilirim.
Üniversiteyi bitirince not ortalaması önem arz ediyor mu
Yani okuduğun üniversiteye, böüme ve yapacağın işlere göre değişir. 2.8 ort aşağısı olmasa iyi. 3 ort üstü ideal.
Düzce de eem mi bilgisayar mı okumak daha iyi olur iş açısından
Yani Düzce nin sanayisi hakkında çok bilgim yok, ancak mühendislik seçeceksen ve illa bu bölüm olacak demiyorsan, bence sıralama önce pc müh sonra endüstri müh sonra eem olmalı. Ama elektriği ve Elektroniği seviyorsan orası ayrı. İş imkanı,bölümü hızlı ve sorunsuz bitirmek açısından az önce verdiğim sıralama iyi.
Net bir cevap bulamadım, ancak çoğu kişi hastalık veya trafik kazası vs. vefat ettiğini söylüyor.
Okuduğumuz üniversite çok onemli mi İngilizce Almancasj olan biri icin işe alımlar da üniversite rolü nedir
Yabancı dil önemli de olabilir önemsiz de, şöyle işe girmek istediğiniz şirket Türkiye içerisinde ve sadece Türkçe konuşan kişilerle muhattab olacaksanız yabancı dil çok da önemli olmaz. Ancak büyük şirketler ve yabancı dilin lazım olduğu bir şirkette çalışmak istiyorsanız gerekli. Mesela Manisa Byd elektrikli araba fabrikası kuruluyor binlerce çinli gelecek. Başvurmak istiyorsun ancak almanca veya rusça biliyorsun hiçbir işe yaramaz burda. Ancak çince veya en azından ingilizce bilirsen iş görür. Mantık böyle.
@IsFurKor anladım teşekkür ederim.
@@IsFurKor üniversite peki çok öne çıkarıyor mu
@qysegullll Türkiye'de isim yapmıi birkaç üniversite var zaten. Onların bile bazı bölümleri yurtdışı eğitim sıralamalarında alt seviyelerde olabilir. Yani sağlam birkaç üniversiteden değilsen zaten diğerleri arasında çok fark yok. Gerisi kendini geliştirmene bağlı. Yoksa diploma alıp, iş yok diye 4-5 yılım boşa geçti dersin.
@@qysegullll Türkiye de üniversite adı çok önemli . en azından savunma sanayisinde gördüğüm kadarıyla öyle. Ben kendini geliştirmeye çalışan yeni mezun bir donanım tasarım mühendisiyim. Geçmişte baykar da staj tecrübem olmustu , orada staj yapan yıldız teknik , İTÜ , boğaziçi gibi yerlerden çok stajyer vardı ama farkettim ki çoğunun bilgi seviyesi benden daha kötüydü. Bence bunun sebebi üniversite tercihini puana göre yaptıkları için. Ben ise çocukken bile elektronik cihazları söker kurcalar bozardım. Ben OMÜ mezunuyum bu arada . yani üniversiten kötüyse çok çalışıp kendini gelistirmen gerekiyor, çok gelistirsen bile senden daha tecrübesiz ama iyi ünide okumuş kişileri tercih ettiklerini göreceksin. Bu yüzden adı iyi bir ünide okumaya bak
ankara yıldırım beyazıt eem hakkında ne düşünüyorsun?
İyi üniversite diye duymuştum ama eem bölümünü bilmiyorum maalesef.
Şu an kamuda 56k başlangıç maaşıdır kit kurumları 80 k civarı
56 K nahhh verirler 35 bin
Merhaba, Dark Web Eğitim ile yaptığınız yayından geliyorum. Kendisi ile ilgili vefat ettiğine dair yorumları gördüm ve bu konu hakkında bilginiz olup olmadığını sormak istedim. Bilgilendirebilir misiniz?
Merhaba bu söylediğini ilk defa duydum şu an. Hatta nedense geçen gün yıllar geçmesine rağmen bi kanalına bakıyım dedim ancak günceş hiçbir paylaşım yoktu. Dedim herhalde bu bilgilerle daha farklı içeriklerle devam etme kararı aldı. Ancak vefat edip etmediği hakkında bilgim yok. Ulaşabilirsem açıklama yaparım.
Rize elektırk elektronik mühendisi geldi bu yık isteğe bağlı İngilizce var sizce okunur mu Rize’de hazırlık
Okunur tabi neden okunmasın hayırlı olsun. Eğer içine sinmezse de ilk sene çok ders çalışıp yatay geçiş yaparsın başka üniversiteye.
Nuh naci yazgan üniversitesi(Kayseri de) hakkında bilgin varmı?
Maalesef yok..
Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz
Eğitim seviyesi iyi diye duydum. Oradan yaz okulu alan arkadaşlarım da var. Bazı dersler zorlayabiliyormuş ancak kalite olarak bölüm ve üni iyi.
Abi lufen gelecegim icin soruyorum gelecegi nasil yapay zeka ve robot isleri bitirebilrmi bu meslegi ve 350 puan la guzel bir universiteye yerlesebilirmiyim cevaplarsan cok mutlu edersin abi bir de yurt disi imkani nasil abi
@@drlayving3003 Öncelikle abim sanılanın aksine yapay zeka veya robot işleri mühendislik öğrencilerinin işlerini bitirmeyecek aksine bence daha da artıracak. Ancak bu tabi bizim nesil yani 10 -15 yıl için geçerli sonrası belli değil. 350 puan ile de biryerlere gidersin ancak daha da iyi yapmaya çalış ki daha iyi yerlerde eğitim alabilesin.
@@IsFurKor sonrasında gelecek acisindan ne olabilir ki abi gelecegi güzel mi abi birde iyi bir universite kazanmak için ortalama kac puan gerekli yurt disi imkani nasil abi
@@drlayving3003 Şöyle düşün son zamanlarda çıkan yapay zeka 10 - 15 yıl sonra herkesin kullandığı basit birşeye dönüşecek. Bi numarası kalmayacak. Ya bu sefer farklı daha gelişmiş birşey çıkacak ya da artık yapay zeka kullanan değil özgün olan insanlara ihtiyaç duyulacak. Yani benim tahminim böyle. Bu yüzden sen bu işlere çok kafa yorma yakın gelecek hakkında düşün, dersine çalış ve belirli bir puana takılma. Her sene puanlama değişiyor. Bir sene 350 puan ile iyi bir mühendisliğe gidersin, başka sene 350 puan ile baraj geçemezsin.
@@IsFurKor sagolasin abi verdiğin bilgiler için iş imkanı ve yurt dışı imkani varmi peki
@drlayving3003 Kaçıncı sınıfsın sen?
Hocam ilgimin olup olmadığını bilmiyorum.Bölüme gelsem pişman olur muyum
@@ahmetertugrulyldrm4222 Yani ilgin yoksa pişman olabilirsin ancak 1. Sınıfı bitirdikten sonra bir karar verip başka bölüme de geçiş yapabilirsin notların kötü olmazsa. Böyle imkanlar var.
@@IsFurKor eyvallah teşekkür ederim
bir şey soracağım elektrik elektronik okumak genel hayattında sana br şey kattı mı mesela kendi arabanı tamir edebiliyor musun
Şöyle anlatayım. Elektrik elektronik mühendisi olarak kendi arabanı tamir etmeyi bırak kendi arabanı tasarlayıp yapabilirsin de. Ki bu hani uç noktalar oluyor çünkü binbir türlü yazılımı, sistemi, parçası var. Ancak bu konuda kendini geliştirmen lazım. Yoksa okul okumayan biri bile temel şeyleri öğrenerek araba tamir etmek gibi birşeyi yapabilir. Zor birşey değil neyin ne olduğunu öğrenmeye bağlı. Kişisel olarak beni soruyorsan da şu an kendimi farklı alanda geliştiriyorum. Araba işi benim için çok önemli değil çünkü araba piyasasının geleceğini, daha doğrusu bu tarzın geleceğinin çok açık olmadığını düşündüğüm için farklı alanlarda kendimi geliştiriyorum.
@@IsFurKor sen hangi alanada gelistiriyorsun kendini peki ozel degilse sorabilir miyim
Merhaba. Pc mi eem mi sence🙏
Merhaba 2 si de iyi ancak öne pc yazsan daha iyi bence.
@@IsFurKor abi günaydın. Eem i öne yazdım 😃 laptop alırken özellikle şu özelliğine dikkat et dediğin bir şey var mı. Veya direkt olarak tavsiye ettiğin model?
@@Ekeyeyhasokey Günaydın abim hayırlısı bakalım. Laptop konusu için sadece yazı ile anlatması yetersiz olur bu konu ile ilgili video çekiyim bi ara.
@@IsFurKor çok teşekkür ederim 🙏
Reis sence ingilizce okumam daha mı iyi ve zor olur mu?ESOGÜ elektrık elektronık okumak ıstıyorum
@@CnarGenc-mr1bs İngilizce her türlü daha iyi. Sonuçta Türkçe kaynakla da dersleri pekiştirebiliyorsun. Ancak tam tersi daha zor oluyor.
@@IsFurKor anladım hocam.Peki ing secınce sunumlar,sınavlardakı sorular vs her seyı mı ıngılızce yapıyoruz
Dokuz eylül eee ing hakkında bilgin varmı
Var bazı dersleri zor deniliyor ancak eğitimi baya iyiymiş. Hatta yatay geçişe başvurmuştum 3. sırada olduğum için alınmamıştım :)
@@IsFurKor sağol bende bu sene hazırlığa yeni başlayacağım
orda karşılaşırız belki
Gönüllü staj nasıl bulabilirim
Bununla ilgili haftasonundan önce video paylaşacağım.
Usta sence Çukurovada ingilizce eem okusam pisman olur muyum,üniden dolayi is bulurken sıkıntı yasar miyim?
Hayır bence pişman olmazsın. Ancak sıkıntı yok. Eğer ki ilk seneden dersleri iyi tutarsan ve memnun olmazsan başka ünversiteye yatay geçiş yapabilirsin.
@@IsFurKor teşekkür ederim
Selam geldi mi çukurova eem
@@yldznmuzigi6732 bana Gaziantep üniversitesi geldi acaba sosyol ortamda sıkıntı var mıdır
@@Bars-eh1nb orasi hakkinda hiçbir fikrim yok ya
Abi sence marmara ee yazılır mı bi bilgin var mı yada onu yazmak yerine mezuna kalıp odtü ee için çalışmama gerek var mı
Yani bence riske atmanın mantığı yok her sene neyin ne olacağı belli olmuyor eğitim bakımından ülkemizde (maalesef). Yine de senin vereceğin karar ben 1 sene mezuna kalıp iyice çalışır yaparım diyorsan orası ayrı.
@@IsFurKor inanılmaz arada kaldım yazıp gitmek de istiyorum çünkü yaşıtlarıma göre 1 sene geç okula başlamış biriyim 1 sene de mezuna kalsam 2 sene geriden gelmek gibi olucak çalışma konusunda sıkıntım yok mezuna kalıp daha iyi sıralama yapabilirim de ama buna değecek mi ailem de inanılmaz baskı yapıyo yazmam için. Yazarsam içimde kalacağını biliyorum ama yazmazsam da 1 sene aile dırdırı çekip sessiz sedasız ders çalışıcam
@@OlafAp Orası öyle herkesin kendi kişisel sorunları var. Ancak şöyle düşün odtü eem de kolay değil bi de orda okul uzarsa çok daha sıkıntı olacak ki eem kolay bölüm değil..
@@OlafAp Tercih yapsan istediğin yer gelmezse de notun iyiyse yatay geçiş imkanın da var yani değerlendirilebilir.
@@IsFurKor haklısın düşününce yazıp gitmek mantıklı gibi ortalamayı da yüksek tutmaya uğraşırım. İlgin için teşekkürler
Kardesim 2 yıllık ee kazandı ama tekrar sinava girmek istiyor ne tavsiye edersiniz.
Yani bence amaç bir an önce para kazanmaksa 2 yıllık daha mantıklı. Hem yurtdışında en çok alım yapılan meslek 2 yıllık elektrik teknikeri iken, dolar kuru üzerinden para kazanmak da daha kârlı olur. Ayrıyeten notları iyi olursa da dikey geçiş ile 4 yıllık elektrik elektronik bölümüne girebilir.
Abi odtüde ee okusam okulda ve hayatta beni neler bekler,iyi para kazanır mıyım. Tıp ile de kıyas yapar mısın bildiğin kadarıyla
Abim şöyle diyim tıp ağır bir meslek ki mezun olana ve işe başlayana kadar çok uğraşırsın. Ki seçeceğin bölüme de bağlı ama özellikle tıp okuyan veya mezun olan birine zorluk kısmını sor o sana anlatır. Yani tabi alışılır ama insanlarla uğraşıyorsun yani. Eem kısmı için de her türlü imkan var mühendis olarak bence para kazanma işi ülkemizde veya yurtdışında çok kolay. Sadece miktar kişiden kişiye değişir. Eem olarak da kolay bölüm değil ben açıkçası endüstri veya bilgisayar müh seçerdim tekrar okusam. Hem rahat ve hızlı şekilde bititirdim. Ancak eem seçtiğim için bu yolda devam. Tıp okuyarak onbinler belki çok başarılı olursan yüzbinler kazanabilirsin ancak bu zaman içerisinde çok ağır çalışman gerek. Mühendislik okursan da benzer ancak tıp kadar ağır değil, milyonlara kadar gider mühendislik maaşın. Tabi bunlar uç değerler başarına ve emeğine bağlı.
@@IsFurKor sağ olasın
@@IsFurKorArkadaşım bu açıklamayı neye göre yaptın çok merak ediyorum anlıyorum ki hayata dair çok fazla bir tecrüben yok. senin de takdirin ki çok fazla üniversite her yıl mezun veriyor sonuç olarak piyasada bir sürü rakibin var. Sektörün kamu kısmı yüzde 5 lik bir alana sahip bu bir dezavantaj çünkü özel sektör tam bir hüsran. mobinginden tut düşük ücretlerde çalıştırılmaya kadar fabrikadaysan bir de vay haline ustabaşı zorbalığı yememişsin hayatında belli hele az da tecrübesiz olduğunu anlasınlar yakana yapışırlar. O kadar okuyosun bi yerlere geleyim diye işçilerle aynı ortamdasın. sen birazcık tecrübe edineyim diye uğraşırken saçlarını dökersin. O bahsettiğin meblalar çok uç örnekler ben bu meslekte kendi işi değilse 100 bin kazanan görmedim. ve son olarak meslekte itibardan bahsedeceğim sen hiçsin kardeşim çobansın nerden mi biliyorum kendimden bir doktor her zaman saygı görür hayat anlamında ve işinde de aynı şekilde insanlarla uğraşır demişsin eem de durum farklı mı daha beteri mobing yiyosun aynısı işin özü hiçbir şey görüldüğü gibi tozpembe değil arkadaşlar beni zamanında yönlendiren olmadı devlet işi her türlü iyiymiş bunu hayat öğretiyor takdir sizin saygılar sevgiler…
Sence celal bayar ee bölümü bu yıl nasıl bir sıralama ile alır
Bence puan artar yani giriş sıralaması 130k ise bu sene 110k düşebilir. Malum 2. Öğretimler artık kapatıldı. Ve çoğu kişi bir an önce mezuna kalmadan üniversiteye yerleşmek istiyor.
Gönüllü staj nasıl yapabilirim 2. Seneye geçiyorum
Bu konu ile ilgili ayrıntılı bir video çekeceğim.
Konya teknikte elektrik elektronik mühendisliği okunur mu sence¿
Açıkça söylemek gerekirse 3 bilinen sağlam üniversite dışında çok da farketmiyor. Tabi cbü nün yeri de ayrı.
Ktu elektrik elektronik okunur mu?
KTU hakkında çok bilgim yok anca müdek kapsamında olduğu için mezuniyet sonrası yurtdışı çalışmalarda önemli bir belge ve her üniversite bu imkana sahip olamıyor. O yüzden avantajlı duruyor.
Bu bölüm ingilizce mi okunmalı sizce
@@Sefa-w6n Açıkçası bence bütün mühendislikler eğer ki kendini daha çok geliştirmek istiyorsa İngilizce olmalı çünkü İngilizce kaynak çok fazla. Türkçe kaynak çok yok olanlar da İngilizce den çevrilme olduğundan çok orijinal olmuyor. Türkçe okunacaksa da illa o zaman İngilizce olarak birey kendini geliştirmeli.
@@IsFurKorpeki okuduğunuz üniden memnun musunuz galiba ingilizce hazırlıkta vardı celal bayarda
@@Sefa-w6n Evet bizdeki de İngilizce ben gayet memnunum açıkçası.
@@IsFurKortamamdır teşekkür ederim
Önemli değil başarılar
Kolay gelsin
Sağol anne :)
Çukurova, akdeniz, karadeniz teknik bu üni ler ee konusunda iyi mi sence iyiyse hangisini seçmeliyim saatler kaldı yardımcı olursan çok sevinirimm
@@busra6278 hangisini yazmayı düşünüyosun bende ee yazıcamda
Çok bir bilgim yok maalesef genel olarak. Hakkında hayırlısı.
Ne yaptın ben Çukurova yazdım gelecek muhtemelen
Karadeniz teknik
@@rulesofturkiye7681 çukurova sonra karadeniz teknik yazdım çukurova gelmez büyük ihtimal
Vay
Beni hatırladı mi krla
@@llard1luv Unutmadım ki aklımda bi köşede moderatör Arda hâlâ duruyor.
@@IsFurKor eyvallah kral seviliyorsun