Çevik (Agile) Proje Yönetimi | Dilek Koçak | İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • "Çevik (Agile) Proje Yönetimi" başlıklı öğrenme istasyonu; 23 Mayıs 2020'de, ZOOM platformu üzerinden, Dilek Koçak tarafından verilmiş, İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenmiştir.
    Bize ulaşın:
    mukemmeliyet.itu.edu.tr
    itumem1773
    mem_itu
    linkedin.com/company/itu-egitimde-mukemmeliyet-merkezi

Комментарии • 11

  •  2 года назад +4

    Çok güzel bir eğitim, emeğinize sağlık, teşekkür ederim.
    Ben hem eski yazılımcı hem yazılım yöneticisi hem de motosiklet gezginiyim. Motosiklet ne alaka dimi? Benim gibi motosiklet gezginleri uzun yıllar keyifle motosiklet sürmek için hem iyi eğitim almış olmalı hem de iyi planlama yapabilmeli. Çünkü bedeli hayatımız olabilir. Her şey planlamada. Zihnimiz 2 sn. sonra nerede olacağını simülasyon yapıyor, riskleri analiz ediyor ona göre de karar veriyoruz. Kötü bir tecrübe yaşasak bile asla dönüp arkamıza bakmıyor, sürekli ileriye, varmak istediğimiz noktaya bakıyoruz. Motosiklette bakış çok önemlidir. Motosiklet siz nereye bakarsanız oraya gider. Bu iş hayatı ve projeler için de böyle. İş hayatında kontrol bizde olmuyor gibi dursa da emin olun trafikte de sadece motosikleti yönlendiren biziz. Geri kalan hiç bir şeyi biz kontrol edemiyoruz.
    Aslında yıllardır farkında olmadan arka planda bir çok şeyi özellikle de Agile Metodolojileri kullanarak zaten yapıyormuşuz. Mesela amaç bir yere varmak ve önünüzde 3 ay sürecek bir macera var. Hadi atlayalım motorlarımıza yolda bakarız benim asla demeyeceğim bir şey ama deseniz bile hedefiniz olmasa bile bir yönünüz olacaktır. Yanınıza alacağınız ekipmanlarınızı, motorunuzun teknik bakımını, en önemlisi ise mental olarak kendinizi böyle bir yolculuğa hazırlamış olmanız gerekiyor. Kabaca bile olsa bir maliyet planı oluşturmuş olmanız, vb.
    Hele ki bir de kalabalık bir grupla seyahat edecekseniz mutlaka plan yapmanız ve liderlik etmeniz gerekiyor. Motosiklet gezgini olmanın biraz da felsefik yanı var yani. İşin güzel tarafı ise bunu iş hayatınıza ve kodlarınıza da uyarlayabiliyorsunuz.
    Aradan geçen onlarca yıl sonra ise bu tekniklerin her birinin adı olduğunu öğreniyorsunuz yada bildiğiniz, duyduğunuz şeyleri aslında yıllardır kullandığınızı fark ediyorsunuz.
    İşte buna da gelişim diyorum.

  • @rahsanaktan470
    @rahsanaktan470 2 года назад +3

    Dilek Hocam ağzınıza emeğinize sağlık. Proje Yönetimi yapmış bir İnşaat mühendisi olarak çok keyifle dinliyorum eğitiminizi. Eğitiminizde anlattığınız konuları gerçek hayat uyarlamak hedefim. "Stop Starting, Start Finishing"

  • @nazmayhan3668
    @nazmayhan3668 2 года назад +1

    Dilek Hanım, PMP Sınavına hazırlanıyorum. İçerik olsun anlatım olsun her şey tam kıvamında.
    İngilizceye hakimseniz fazlasıyla doyurucu bir içerik.
    Emeğinize, ağzınıza sağlık.
    Ücretsiz ve bu kalitede bir paylaşım........ Teşekkürler.

  • @sevvalyilmaz3704
    @sevvalyilmaz3704 2 года назад +1

    Dilek hocam öncelikle ağzınıza emeğinize sağlık. Piyasada kaynakların İngilizce olması konu hakimiyeti adına benim için bir tık zordu. Öncelikle Türkçe anlatıp konunun en azından benim gibi ilk başlayan arkadaşlarıma İngilizce sunum hazırlayıp göz aşinalığı için çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Sertifika sınavından önce de İngilizce kaynaklara yoğunlaşıp(sizin hazırladığınız sunum da dahil) konuları daha da pekiştirmek benim için çok verimli olacak. Teşekkür ederim 🙏🏻

  • @ayseerkekli4375
    @ayseerkekli4375 2 года назад +2

    Çok teşekkürler hocam, konu bütünüyle bende çok iyi şekillendi.

  • @denizbalkaya8356
    @denizbalkaya8356 Год назад

    Dilek Hanım emeğinize sağlık.Başka söze gerek yok

  • @ecemineuc4487
    @ecemineuc4487 Год назад

    merhaba sunumun paylaşımı mümkün mü acaba

  • @borakececi8472
    @borakececi8472 Год назад

    Hocam çok teşekkürler .

  • @AA-nb2ky
    @AA-nb2ky 2 года назад +1

    Eğitimde mükemmeliyet merkezi değil bence, eğitimde idealizm merkezi, idealde bir şeyin bilinebilen en iyi yöntemini bulma ve uygulama vardır, mükemmeliyetçilikte ise takıntı..

    • @brkakcam
      @brkakcam 2 года назад

      Mükemmelliyet merkezi, halkın anladığı dilden mükemmelliyetçilik değildir. O takıntıdır. Bu mükemmelliyetçilik. 👌🏻

  • @bilgeyldz8377
    @bilgeyldz8377 2 года назад

    İngilizce bilmeyenler anlamakta zorlanabilir.