SORU: [ 0:39 ] Neden insanlar yönünü kıbleye çeviriyor? Özelliği ne? Amaç ne? Neden bir yöne dönmemiz lâzım? Neden bir taş parçasına dönüyoruz? Soru : [ 7:48 ] Hz. İsa’nın Allah’ın Katına ref edilmesi, bir tayyi mekân olayı mı? SORU: [ 12:08 ] Osmanlı’nın bütün padişahları mürşid miydi? Hepsi bir mürşide tâbî miydi? Soru: [ 14:54 ] Mezhep imamları, mürşid miydi? Ya da bir mürşide tâbî miydi? SORU: [ 18:57 ] İslâm’da kadın haklarından bahseder misiniz? SORU: [ 23:10 ] Hepimiz Âdemoğulları isek insanların ırkları niye değişik? Niçin farklı dilleri var? Bu nasıl oldu? SORU: [ 25:30 ] Niye bazı insanlar kendi ırklarını üstün görüyorlar, güçlü zannediyorlar, diğer bir ırka zulmediyorlar? SORU: [ 26:47 ] İnsanlar ve cinler, farklı âlemlerde yaşıyorlar. Nasıl oluyor da cin, insanı çarpabiliyor veya cin, bir insanın içine girebiliyor? SORU: [ 27:06 ] Kâlû belâ gününde Allah’a yeminlerimizi verirken biz hangi haldeydik? Yani enerji miydik yoksa enerji değil miydik? SORU: [ 28:31 ] Kur'ân-ı Kerim’de 28 peygamber ismen geçiyor. Gerçekten öyle mi? SORU: [ 28:46 ] Âdem (A.S) ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) arasında ne kadar peygamber vardır?
Allaha Həmd və Şükürlər olsun ki Əfəndimizin muridleriyik canım Əfəndimiz başımızın nuru neməti Əfəndimiz sizi çox ama çox sevirəm kalbimdən mübarək əllərinizdən öpürəm İyiki varimizsiniz ❤ Allah ❤ Allah ❤ Allah ❤
(1) CEVAP: Sevgili kardeşlerim, daha evvel Kâbe’ye dönmekten, dönmenin başladığı Peygamber Efendimiz (S.A.V) devrinden daha evvel, insanlar gene namaz kılıyorlardı ve yüzlerini Mescid-i Aksa’ya çeviriyorlardı. Âli İmrân Suresinin muhtevası içerisinde Allahû Tealâ, Kâbe’nin kâinatın merkezi olduğunu söylüyor. Ve insanların yüzlerini bundan sonra kılacakları namazlarda Mescid-i Aksa’ya değil, Mescid-i Haram’a yani Kâbe’ye dönülmesi lâzımgeldiğini Allahû Tealâ emrediyor. Öyleyse böyle bir emir, Allahû Tealâ tarafından bize verildiğine göre namazın da temel şartlarından birisi istikbal-i kıble olduğuna göre oraya dönüyoruz. Orası bir taş parçası değildir. Allahû Tealâ diyor ki: 3/ÂLİ İMRÂN-96: İnne evvele beytin vudia lin nâsi lellezî bi bekkete mubâreken ve huden lil âlemîn(âlemîne). Muhakkak ki, mübarek ve âlemlere hidayet vesilesi olan (beyt), elbetteki insanlar için Bekke'de (Mekke'de) yapılmış olan ilk Beyt'tir. “Orası ilk mesciddir.” Allah için yapılan, dünya üzerindeki ilk mesciddir. Hz. İbrâhîm ve Hz. İsmail, Kâbe’nin duvarlarını, dizaynını yapmışlar. İşte sevgili öğrenciler, izleyenler ve dinleyenler, sevgili kardeşlerim, burada Allahû Tealâ’nın bir emriyle karşı karşıyayız. Mescid-i Haram, Makam-ı İbrâhîm’i ihtiva eder. Makam-ı İbrâhîm oradadır. Öyleyse şimdi düşünelim; her namazın belli bir vakti var. Başkaları 5 vakit namaz kılarlar, bizler 7 vakit kılarız. 5 vaktin ötesinde, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnet-i seniyyesini tatbik ederiz. Hem teheccüd namazını hem de kuşluk sünnetini (kuşluk namazını) kılarız. Ve böylece 5 vakit; 7 vakit olur. Bütün namazlarda hepimiz, yüzümüzü oraya döneriz, oraya doğru istikbal-i kıble yaparak yöneliriz. Ve her namaz vaktinde merkezi Kâbe olan bir çiçek, bütün dünya üzerinde oluşur. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar, o anda sadece secde edenleri bir bütün olarak düşünürseniz; Kâbe’nin etrafında hep daireler çizilir, bu daireler Allah’ın bir çiçeğini temsil eder. Öyleyse bir taş parçasına dönmüyoruz. Allahû Tealâ’nın dünya üzerinde inşaa ettirdiği, Allah’ın emriyle inşaa ettirilen, Hz. İbrâhîm ve Hz. İsmail’e inşaa ettirilen, dünya üzerindeki ilk mescide dönüyoruz ve orası mukaddes bir yerdir. Bir taş parçası? Eğer içinde putlar olsaydı o zaman bir taş parçası olurdu orası. Ama orası, Allah’ın ilk mukaddes mescididir. Allah razı olsun.
SORU: [ 0:39 ] Neden insanlar yönünü kıbleye çeviriyor? Özelliği ne? Amaç ne? Neden bir yöne dönmemiz lâzım? Neden bir taş parçasına dönüyoruz?
Soru : [ 7:48 ] Hz. İsa’nın Allah’ın Katına ref edilmesi, bir tayyi mekân olayı mı?
SORU: [ 12:08 ] Osmanlı’nın bütün padişahları mürşid miydi? Hepsi bir mürşide tâbî miydi?
Soru: [ 14:54 ] Mezhep imamları, mürşid miydi? Ya da bir mürşide tâbî miydi?
SORU: [ 18:57 ] İslâm’da kadın haklarından bahseder misiniz?
SORU: [ 23:10 ] Hepimiz Âdemoğulları isek insanların ırkları niye değişik? Niçin farklı dilleri var? Bu nasıl oldu?
SORU: [ 25:30 ] Niye bazı insanlar kendi ırklarını üstün görüyorlar, güçlü zannediyorlar, diğer bir ırka zulmediyorlar?
SORU: [ 26:47 ] İnsanlar ve cinler, farklı âlemlerde yaşıyorlar. Nasıl oluyor da cin, insanı çarpabiliyor veya cin, bir insanın içine girebiliyor?
SORU: [ 27:06 ] Kâlû belâ gününde Allah’a yeminlerimizi verirken biz hangi haldeydik? Yani enerji miydik yoksa enerji değil miydik?
SORU: [ 28:31 ] Kur'ân-ı Kerim’de 28 peygamber ismen geçiyor. Gerçekten öyle mi?
SORU: [ 28:46 ] Âdem (A.S) ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) arasında ne kadar peygamber vardır?
Allaha Həmd və Şükürlər olsun ki Əfəndimizin muridleriyik canım Əfəndimiz başımızın nuru neməti Əfəndimiz sizi çox ama çox sevirəm kalbimdən mübarək əllərinizdən öpürəm İyiki varimizsiniz ❤ Allah ❤ Allah ❤ Allah ❤
İnşallah Allah hım seninle gitmeyi nasip etsin bana sultanım kabeye
(1) CEVAP: Sevgili kardeşlerim, daha evvel Kâbe’ye dönmekten, dönmenin başladığı Peygamber Efendimiz (S.A.V) devrinden daha evvel, insanlar gene namaz kılıyorlardı ve yüzlerini Mescid-i Aksa’ya çeviriyorlardı. Âli İmrân Suresinin muhtevası içerisinde Allahû Tealâ, Kâbe’nin kâinatın merkezi olduğunu söylüyor. Ve insanların yüzlerini bundan sonra kılacakları namazlarda Mescid-i Aksa’ya değil, Mescid-i Haram’a yani Kâbe’ye dönülmesi lâzımgeldiğini Allahû Tealâ emrediyor. Öyleyse böyle bir emir, Allahû Tealâ tarafından bize verildiğine göre namazın da temel şartlarından birisi istikbal-i kıble olduğuna göre oraya dönüyoruz. Orası bir taş parçası değildir. Allahû Tealâ diyor ki:
3/ÂLİ İMRÂN-96: İnne evvele beytin vudia lin nâsi lellezî bi bekkete mubâreken ve huden lil âlemîn(âlemîne).
Muhakkak ki, mübarek ve âlemlere hidayet vesilesi olan (beyt), elbetteki insanlar için Bekke'de (Mekke'de) yapılmış olan ilk Beyt'tir.
“Orası ilk mesciddir.” Allah için yapılan, dünya üzerindeki ilk mesciddir. Hz. İbrâhîm ve Hz. İsmail, Kâbe’nin duvarlarını, dizaynını yapmışlar.
İşte sevgili öğrenciler, izleyenler ve dinleyenler, sevgili kardeşlerim, burada Allahû Tealâ’nın bir emriyle karşı karşıyayız. Mescid-i Haram, Makam-ı İbrâhîm’i ihtiva eder. Makam-ı İbrâhîm oradadır.
Öyleyse şimdi düşünelim; her namazın belli bir vakti var. Başkaları 5 vakit namaz kılarlar, bizler 7 vakit kılarız. 5 vaktin ötesinde, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sünnet-i seniyyesini tatbik ederiz. Hem teheccüd namazını hem de kuşluk sünnetini (kuşluk namazını) kılarız. Ve böylece 5 vakit; 7 vakit olur. Bütün namazlarda hepimiz, yüzümüzü oraya döneriz, oraya doğru istikbal-i kıble yaparak yöneliriz. Ve her namaz vaktinde merkezi Kâbe olan bir çiçek, bütün dünya üzerinde oluşur. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar, o anda sadece secde edenleri bir bütün olarak düşünürseniz; Kâbe’nin etrafında hep daireler çizilir, bu daireler Allah’ın bir çiçeğini temsil eder. Öyleyse bir taş parçasına dönmüyoruz. Allahû Tealâ’nın dünya üzerinde inşaa ettirdiği, Allah’ın emriyle inşaa ettirilen, Hz. İbrâhîm ve Hz. İsmail’e inşaa ettirilen, dünya üzerindeki ilk mescide dönüyoruz ve orası mukaddes bir yerdir. Bir taş parçası? Eğer içinde putlar olsaydı o zaman bir taş parçası olurdu orası. Ama orası, Allah’ın ilk mukaddes mescididir. Allah razı olsun.
❤❤❤