Primul clip detaliat din România, pe subiectul "Curățarea agelor de pe geam". E foarte bine! Îmi place cum există și la noi în acvaristică, metode DIY, pentru diferite probleme. P.S. Alo JBL, atenție că e treabă bună aici!
Ar fi ieșit mai lung dacă arătam și metoda cu oțet, detartrant, etc... Când m-am dus la Cristina cu filmările credeam ca am maxim 15 minute, dar... așa a ieșit...
Salut stimabile (lor)și felicitări pentru tot ce faci (eți). Ai activat un microb ce a ramas hiberand in mine vreo 20 de ani. 2 sugestii / propuneri aș avea: 1. Din cand in cand sa faci cate o sesiune de q&a. Sunt convins ca iti va fi mai ușor să centralizezi si sa raspunzi intrebarilor celor ce te apreciază. Pe masura ce comunitatea Casei cu acvarii va crește, vei ajunge sa petreci mai mult timp raspunzându-ne, decât să ai grija de pești . 2. Membership. Nu știu cum functioneaza sistemul, dar l-am vazut la mai multă lume. Noi plătim ceva / lună ptr a avea acces la filmulete mai repede, sau ptr a avea acces la q&a'ul despre care am vb mai sus, sau .. sau.. idk... chestii interesante aprofundate mai mult... Felicitari inca o dată și abia aștept să ajung in C-ta să vă cunosc "in the flesh"!
Mulțumim frumos, ne străduim cât putem sa iasă ceva interesant... M-am mai gândit cu q&a, e o idee de luat în seamă la un moment dat. Cu membership nici eu nu prea știu cum funcționează, e de studiat și găsit o formula cât mai ok pentru toată lumea.
Salutare! Multumesc pt acest video!! Eu detin acele scule pt curatarea geamurilor prezentate in video,dar am sa incerc si varianta cu pesti care curata acvariul, Gibbiceps !!!! Din ce am vazut in video sunt f eficienti,am sa cumpar o pereche pt acvariul meu de 60 litri ! Eu vin in fiecare vara in Constanta si ne putem vedea ,in special in lunile August si Septembrie!! Sucdes in continuare !! 👍👍🤏
Hehe, JBL a redescoperit lama. Prin '68-'70 furam lamele de bărbierit de la tata ca să curăț algele de pe geamul acvariului. Pentru petele de calcar foloseam zeama de lămâie. Să ai ape limpezi, Răzvan! Îmi plac filmele tale👍
Foarte detaliat,multumim... Eu folosesc de asemenea burete de vase,o racleta cu capuri schimbabile(pasla,ceva usor abraziv din plastic si lama metalica).....dar alge verzi sau mizerie nu prea apuca sa se depuna datorita ancistrus-ilor.. In schimb,daca iti aduci aminte de algele mele negre,depuse pe ornamente(lemn,scoici,pietris),nu am scapat decat -pur si simplu- cu operie de sarma.. Acum,in urma sfaturilor tale,aproape ca am scapat in totalitate si schimb apa,cca 25% tot la cateva zile si nu am renuntat nici la AlguMinPlus,chiar daca mi se pare cam ineficace.. Mult succes in continuare!!!!
Foarte informativ și interesant metoda cu lama este super. Aștept să văd blogul despre eliminarea algelor din restul acvariului. Am căutat o metoda de câteva luni și nu găsesc nicăieri. Sunt foarte enervante algele in special cele punctate verzi
Eu pentru calcarul de pe geam în exterior și capac folosesc otet alb și curata excelent și nu e toxic pentru pești. În general se evapora și nu mai rămâne nimic dar daca vreau sa fiu sigura ca nu rămâne deloc otet pentru a nu intra in contact cu apa mai dau cu o cârpă uda cu apa. Oțetul lăsat pe geam în pic dizolva calcarul și e mai ușor de curățat, mai ales petele de calcarul vechi. Mult succes în continuare. Apropo , eu locuiesc în Olanda și multe din acele razuitoare nu le găsesc asa ca va trebui sa ma aprovizionez când vin în tara.
Acum ca am recitit ceea ce am scris am văzut cât de analfabet este scris fiindca ,auto corectul de la telefon, a modificat cuvintele și nu am recitit, înainte de a trimite. Scuze
Am încercat in video să nu folosesc substanțe de nici un fel. Altminteri am șters mai ales capace cu detartrant fără nici o problema. Oțetul sau detartrantul nu sunt toxice, sunt doar acide. Dacă ajung în apă modifică ph-ul, dacă ajunge puțin, modifică puțin, fără să cauzeze probleme.
O să observați în filmare că am foarte multe acvarii cu geamul zgâriat. Zgârieturile sunt cauzate de ștergerea incorecta a geamului, multe acvarii de pe aici le-am cumpărat la mana a doua de-a lungul timpului, gata zgâriate (dar ieftine :D), unele sunt făcute de mine acum poate 20 de ani și da, au fost vremuri când nu știam sa șterg corect geamul și îl mai zgâriam...
Cu buretele acela dat prin nisip sunt sanse extrem de mari sa faci geamul plin de zgaraieturi, iar racleta cu sarmulite ce sa mai zic. Dar se vede foarte bine si pe acvarii, daca vreti sa aveti acvariul zgaraiat folositi cu incredere.
A fost foarte buna aceasta prezentare comparativa. Aveam impresia ca magnetii sunt solutia optima, dar se vede ca lama jbl este mult mai folositoare. Ce specii sunt cele doua cichlide din prim-plan, de la min 27:36, sunt Hemichromis?
Multumesc pentru raspuns. Acest Rocio octofasciata este un cichlid foarte frumos. Am cautat etimologia numelui pe etyfish.org si am aflat ca Rocio inseamna in spaniola _rouă_ , cu referire la punctele stralucitoare de pe lateralele pestelui.
Salutare!La acvariul meu,Juwel vision 180,se vede pe geam,pe interior,ceva ca o grasime ce nu se lasa stearsa,indiferent cat as curata.Am luat si bureti magici,dar degeaba.Cu ce as putea curata,fara sa scot toata apa?Mersi frumos!
Problema cu blanki, cât și cu buretele ăla de Dennerle, este că încep să se dezintegreze destul de repede bucățile sârmoase si firicelele alea care rămân în acvarii atrag unii pești, care le mănâncă și unii nu reușesc să le elimine. Ia o bucată de geam și freac-o cu un blanki folosit ceva timp, să vezi ce rămâne.
Lama de la JBL si Blanky nu zgarie sticla, fiind metalice? In filmare se vad o multime de zgarieturi pe sticla. In trecut am folosit si eu buretele de vase, dar in zona cu calcar, daca am frecat prea mult, pana la urma sticla s-a zgariat. Am folosit si peria, mi s-a parut cea mai putin eficienta. O problema cu alga verde este la imbinari, acolo este foarte greu de scos si risti sa strici lipitura.
Nu zgârie deloc, geamurile sunt zgâriate de demult, pe vremea când ștergeam cu burete de vase. Acela zgârie pentru că antrenează mici particule de calcar, care frecate de sticlă...
Salut. Am și eu o problema. Oare m-ai putea ajuta? De ce se înverzește apa la 2-3 zile după schimbul de apa? Nu folosesc plante naturale, lumina e naturala iar peștii sunt doar gupy
Salut, unul dintre motive este că nu ai plante naturale, al doilea este că ai lumină naturală. Ceva va creste în apă când ai lumină și nutrienți, dacă nu sunt plante, vor fi alge.
Buna! Am un acvariu cu betta, plante naturale si tot ce ii trebuie. A dezvoltat un soi de alga alba/transparenta fix dupa un schimb de apa si nu stiu ce sa fac: este si pe geam, si pe plante, si pe decor. 😫 Ps: primul meu acvariu 🤦🏻♀️ Nu are lumina naturala multa, putina.
Alga nu afectează peștele cu nimic, deci nu e musai motiv de alarmare. Într-un acvariu se întâmplă multe lucruri complexe dpdv chimic și biologic, e foarte greu sa îmi dau seama de ce apare o anumită algă mai ales cu informații limitate. Uneori dacă o ignorăm dispare de la sine, alteori nu. Un prim pas ar fi teste de apă, în special no3 și po4.
Îmi puteți da cateva sfaturi cum sa cresc scalari( am 3 scalari pui de 4 sap respectiv 3 )acvariul are 300 de litri am si gourami 4 neoni si 6 gupy gourami am 4 )imi este frica ca o sa moara mi se par sensibili sincer fata de gourami sau alte specii multumesc anticipat .
Nu am observat sa fie cerințe speciale la scalari. Motivul principal din care mor, părerea mea, e sursa de unde iei scalari. Unii sunt prea sensibili și e vina celui care i-a reprodus.
Buna ziua ! Acvariul meu este din acrilic . Oare s-ar zgaria daca folosesc Blanki jbl ? Au aparut pe geam (acrilic) niste puncte verzi de alge si nu stiu cum sa le curat .Am crezut ca sunt icre , au cam 1 mm diametru dar nu se razuie .Multumesc !
Foarte explicit și pentru toate bugetele variantele prezentate . Mulțumim ,super Like 👍
Primul clip detaliat din România, pe subiectul "Curățarea agelor de pe geam". E foarte bine! Îmi place cum există și la noi în acvaristică, metode DIY, pentru diferite probleme.
P.S. Alo JBL, atenție că e treabă bună aici!
Razuitorul e THE BEST! Si eu folosesc de multa vreme si sunt foarte multumit.
Mulțumesc frumos pentru că miați arătat că până acum am greşi mulțumesc frumos şi pentru că maiți făcut mai fericit. 💗💗💗💗😘
37 min un vlog despre stergerea geamului de acvariu.Bravo omule ! Esti bun ! Ma uit cu placere la tine. Tine-o tot asa!
Ar fi ieșit mai lung dacă arătam și metoda cu oțet, detartrant, etc... Când m-am dus la Cristina cu filmările credeam ca am maxim 15 minute, dar... așa a ieșit...
Super practic informatiile👍👍👍msss
Salut stimabile (lor)și felicitări pentru tot ce faci (eți). Ai activat un microb ce a ramas hiberand in mine vreo 20 de ani. 2 sugestii / propuneri aș avea:
1. Din cand in cand sa faci cate o sesiune de q&a. Sunt convins ca iti va fi mai ușor să centralizezi si sa raspunzi intrebarilor celor ce te apreciază. Pe masura ce comunitatea Casei cu acvarii va crește, vei ajunge sa petreci mai mult timp raspunzându-ne, decât să ai grija de pești .
2. Membership. Nu știu cum functioneaza sistemul, dar l-am vazut la mai multă lume. Noi plătim ceva / lună ptr a avea acces la filmulete mai repede, sau ptr a avea acces la q&a'ul despre care am vb mai sus, sau .. sau.. idk... chestii interesante aprofundate mai mult...
Felicitari inca o dată și abia aștept să ajung in C-ta să vă cunosc "in the flesh"!
Mulțumim frumos, ne străduim cât putem sa iasă ceva interesant... M-am mai gândit cu q&a, e o idee de luat în seamă la un moment dat. Cu membership nici eu nu prea știu cum funcționează, e de studiat și găsit o formula cât mai ok pentru toată lumea.
Incearca sa postezi mai mult de cand am adat de pangina ta ma-m apuacat de acvariu succes la postat
Încerc, doar ca ia ceva timp și chestiunea cu filmatul și sunt multe de făcut prin acvarii, trebuie sa îmi gestionez timpul mai bine...
@@CasaCuAcvarii ok asteptam cu mare drag urmatorul clip
Astept sa învat si ceva nou
Multumesc exterm de mult!!! Ma ajutat enorm
Cu plăcere
Un video atât de cuprinzător! Pur și simplu: Mulțumesc!
Mă bucur că ți-a plăcut
Salutare! Multumesc pt acest video!! Eu detin acele scule pt curatarea geamurilor prezentate in video,dar am sa incerc si varianta cu pesti care curata acvariul, Gibbiceps !!!! Din ce am vazut in video sunt f eficienti,am sa cumpar o pereche pt acvariul meu de 60 litri ! Eu vin in fiecare vara in Constanta si ne putem vedea ,in special in lunile August si Septembrie!! Sucdes in continuare !! 👍👍🤏
Hehe, JBL a redescoperit lama. Prin '68-'70 furam lamele de bărbierit de la tata ca să curăț algele de pe geamul acvariului. Pentru petele de calcar foloseam zeama de lămâie. Să ai ape limpezi, Răzvan! Îmi plac filmele tale👍
Mersi frumos!
Foarte detaliat,multumim...
Eu folosesc de asemenea burete de vase,o racleta cu capuri schimbabile(pasla,ceva usor abraziv din plastic si lama metalica).....dar alge verzi sau mizerie nu prea apuca sa se depuna datorita ancistrus-ilor..
In schimb,daca iti aduci aminte de algele mele negre,depuse pe ornamente(lemn,scoici,pietris),nu am scapat decat -pur si simplu- cu operie de sarma..
Acum,in urma sfaturilor tale,aproape ca am scapat in totalitate si schimb apa,cca 25% tot la cateva zile si nu am renuntat nici la AlguMinPlus,chiar daca mi se pare cam ineficace..
Mult succes in continuare!!!!
Ma bucur că scapi de ele, menține curățenia și nici nu or sa mai apară.
@@CasaCuAcvarii Multumesc,imi dau silinta...
Foarte informativ și interesant metoda cu lama este super. Aștept să văd blogul despre eliminarea algelor din restul acvariului. Am căutat o metoda de câteva luni și nu găsesc nicăieri. Sunt foarte enervante algele in special cele punctate verzi
Să vedem ce iese
Eu pentru calcarul de pe geam în exterior și capac folosesc otet alb și curata excelent și nu e toxic pentru pești. În general se evapora și nu mai rămâne nimic dar daca vreau sa fiu sigura ca nu rămâne deloc otet pentru a nu intra in contact cu apa mai dau cu o cârpă uda cu apa. Oțetul lăsat pe geam în pic dizolva calcarul și e mai ușor de curățat, mai ales petele de calcarul vechi. Mult succes în continuare. Apropo , eu locuiesc în Olanda și multe din acele razuitoare nu le găsesc asa ca va trebui sa ma aprovizionez când vin în tara.
Acum ca am recitit ceea ce am scris am văzut cât de analfabet este scris fiindca ,auto corectul de la telefon, a modificat cuvintele și nu am recitit, înainte de a trimite. Scuze
Am încercat in video să nu folosesc substanțe de nici un fel. Altminteri am șters mai ales capace cu detartrant fără nici o problema. Oțetul sau detartrantul nu sunt toxice, sunt doar acide. Dacă ajung în apă modifică ph-ul, dacă ajunge puțin, modifică puțin, fără să cauzeze probleme.
Frumos , detaliat si cuprinzator .
Nu as vrea sa fiu carcotas dar nu ai mentionat nimic de melci. La mine ei se ocupa de frecatul geamurilor :).
Pentru că nu prea am neritine in momentul ăsta...
👍
O să observați în filmare că am foarte multe acvarii cu geamul zgâriat. Zgârieturile sunt cauzate de ștergerea incorecta a geamului, multe acvarii de pe aici le-am cumpărat la mana a doua de-a lungul timpului, gata zgâriate (dar ieftine :D), unele sunt făcute de mine acum poate 20 de ani și da, au fost vremuri când nu știam sa șterg corect geamul și îl mai zgâriam...
Cu buretele acela dat prin nisip sunt sanse extrem de mari sa faci geamul plin de zgaraieturi, iar racleta cu sarmulite ce sa mai zic. Dar se vede foarte bine si pe acvarii, daca vreti sa aveti acvariul zgaraiat folositi cu incredere.
Absolut de acord.
Salut Răzvan, când postezi?
O idee buna este cardul bancar pentru eliminarea depunerilor dintre geam si substrat, dar cu mare grija.
Se tocește foarte rapid...
Si eu am folosit mult timp card bancar pentru a curata geamul dar m-am saturat sa imi tot ud manecile.
Și până data viitoare, păstrați-vă mânecile ude...
@@CasaCuAcvarii Pe principiul : mainile uscate nu fac acvarii frumoase :))
A fost foarte buna aceasta prezentare comparativa. Aveam impresia ca magnetii sunt solutia optima, dar se vede ca lama jbl este mult mai folositoare.
Ce specii sunt cele doua cichlide din prim-plan, de la min 27:36, sunt Hemichromis?
Nu sunt hemichromis, sunt Jack Dempsey, sau Rocio Octofasciata. Pe vremuri le zicea Cichlasoma Octofasciatum.
Multumesc pentru raspuns. Acest Rocio octofasciata este un cichlid foarte frumos. Am cautat etimologia numelui pe etyfish.org si am aflat ca Rocio inseamna in spaniola _rouă_ , cu referire la
punctele stralucitoare de pe lateralele pestelui.
Bună spune-mi te rog de ce aburesc genurile? Nu alge?
Geamurile se aburesc de la condens, de obicei.
Salutare!La acvariul meu,Juwel vision 180,se vede pe geam,pe interior,ceva ca o grasime ce nu se lasa stearsa,indiferent cat as curata.Am luat si bureti magici,dar degeaba.Cu ce as putea curata,fara sa scot toata apa?Mersi frumos!
Salut, depinde ce este efectiv, in general am șters cam orice se depune pe geam cu lama de la jbl.
@@CasaCuAcvarii am reusit sa curat,dupa o ora de racait.Mersi frumos!
Problema cu blanki, cât și cu buretele ăla de Dennerle, este că încep să se dezintegreze destul de repede bucățile sârmoase si firicelele alea care rămân în acvarii atrag unii pești, care le mănâncă și unii nu reușesc să le elimine. Ia o bucată de geam și freac-o cu un blanki folosit ceva timp, să vezi ce rămâne.
Pățesc și eu așa, când se întâmplă asta ar trebui schimbat.
Gibiceps cel mai bun mancator de alga pt acvarii? Sau ancistrus?
Sau Pleco?
Pentru geamuri, gibi și pleco fac treabă mai bună decât ancistrus.
👍👍👍
Lama de la JBL si Blanky nu zgarie sticla, fiind metalice? In filmare se vad o multime de zgarieturi pe sticla. In trecut am folosit si eu buretele de vase, dar in zona cu calcar, daca am frecat prea mult, pana la urma sticla s-a zgariat. Am folosit si peria, mi s-a parut cea mai putin eficienta. O problema cu alga verde este la imbinari, acolo este foarte greu de scos si risti sa strici lipitura.
Nu zgârie deloc, geamurile sunt zgâriate de demult, pe vremea când ștergeam cu burete de vase. Acela zgârie pentru că antrenează mici particule de calcar, care frecate de sticlă...
Salut. Am și eu o problema. Oare m-ai putea ajuta? De ce se înverzește apa la 2-3 zile după schimbul de apa? Nu folosesc plante naturale, lumina e naturala iar peștii sunt doar gupy
Salut, unul dintre motive este că nu ai plante naturale, al doilea este că ai lumină naturală. Ceva va creste în apă când ai lumină și nutrienți, dacă nu sunt plante, vor fi alge.
Buna! Am un acvariu cu betta, plante naturale si tot ce ii trebuie. A dezvoltat un soi de alga alba/transparenta fix dupa un schimb de apa si nu stiu ce sa fac: este si pe geam, si pe plante, si pe decor. 😫
Ps: primul meu acvariu 🤦🏻♀️
Nu are lumina naturala multa, putina.
Alga nu afectează peștele cu nimic, deci nu e musai motiv de alarmare. Într-un acvariu se întâmplă multe lucruri complexe dpdv chimic și biologic, e foarte greu sa îmi dau seama de ce apare o anumită algă mai ales cu informații limitate. Uneori dacă o ignorăm dispare de la sine, alteori nu. Un prim pas ar fi teste de apă, în special no3 și po4.
Îmi puteți da cateva sfaturi cum sa cresc scalari( am 3 scalari pui de 4 sap respectiv 3 )acvariul are 300 de litri am si gourami 4 neoni si 6 gupy gourami am 4 )imi este frica ca o sa moara mi se par sensibili sincer fata de gourami sau alte specii multumesc anticipat .
Nu am observat sa fie cerințe speciale la scalari. Motivul principal din care mor, părerea mea, e sursa de unde iei scalari. Unii sunt prea sensibili și e vina celui care i-a reprodus.
@@CasaCuAcvarii Va mulțumesc frumos o sa țin cont pe viitor ,si o sa fiu mai atent de unde îi cumpăr cat de vioi sunt etc ...
Poi cum scăpați de alga neagra ca vad ca aveți și dumneavoastră???
E o discuție mai complexă pe tema asta. Sper să reușesc să filmez ceva la un moment dat.
Lama e cea mai buna. Atentie la sticla curbata totusi!
Mda, eu nu am sticlă curbată...
Buna ziua ! Acvariul meu este din acrilic . Oare s-ar zgaria daca folosesc Blanki jbl ? Au aparut pe geam (acrilic) niste puncte verzi de alge si nu stiu cum sa le curat .Am crezut ca sunt icre , au cam 1 mm diametru dar nu se razuie .Multumesc !
Nu știu, nu am încercat, fă un test undeva unde e mai puțin vizibil, să nu iasă rău. Încearcă și cu o lamă.
@@CasaCuAcvarii Am reusit cu un burete de vase , partea verde, mai abraziva. Multumesc pentru idee !
Peria e bună să freci decorul, nu geamurile.
Calcarul de pe exteriorul acvariului se poate sterge cu otet.
Se poate, dar nu m-aș apropia cu oțet de acvariu, chiar pe exterior.
Dacă ai ști cât de plăcute sunt clipurile tale și cât de antipatice sunt cele postate asociat cu tine...
Pentru pisică locul ăla e o bucătărie 😂
Nu chiar, dacă nu e gătit și pus în farfurie, nu e bun.
De ce te porti ca un copil de 5 ani cand vorbesti? :))
Am mai multe motive, dar cel mai important este ca să derutez oameni frustrati.
@@CasaCuAcvarii , nu ma frustreaza. Speram sa fie un personaj :)) . Acum sunt sigur ca nu i un personaj :))
Sunt sigur că nu ești frustrat, dar se și vede :)) dar ce, am zis eu ca ești frustrat? Clar nu ești, n-ai avea cum sa fii 😉
@@CasaCuAcvarii hai, bine... ramanem prieteni :))) glumeam oricum, faci treaba buna :)
Sa-ti spui _Pappy Ckwamma_ si sa faci glume despre copilarii ?! Asta este, in sine, cea mai buna gluma :)
Bună spune-mi te rog de ce aburesc genurile? Nu alge?
Geamurile se aburesc de la condens, dacă este diferența de temperatură între apă și cameră.