Peyzaj Mimarlığı, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine tavsiyeler: Soru-Cevap

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 фев 2025

Комментарии • 23

  • @sehirplancsnnobjektifi7629
    @sehirplancsnnobjektifi7629 4 года назад +1

    Bir çok ülkeyi ve mekanı gezdiniz yerinde deneyimlediniz, bize ilham veriyorsunuz hocam 👏🙂

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  4 года назад

      Çok teşekkür ederim ve çok daha iyi seyahatleri, çok daha ilham verici biçimde gerçekleştirmeni dilerim tüm kalbimle..

  • @flowersdie538
    @flowersdie538 3 года назад

    Haklısınız hocam sandığımızdan daha fazla önemliyiz

  • @lebulut5617
    @lebulut5617 3 года назад +1

    Hocam merhaba Mersin ingilizce şehir bölge planlama tercih etmek istiyorum yurt dışında iş imkanı varmıdır aç kalmak istemiyorum da ve birde Türkçe okumak ile farkı nedir

  • @merve3078
    @merve3078 3 года назад +1

    Hocam maket malzemeleri çok pahalı ,acaba daha uygun fiyatla bulabileceğimiz yerler var mı?

  • @edanuryanar8584
    @edanuryanar8584 4 года назад

    Süleyman Demirel Üniversitesine geldiğinizde konuşmuştuk hocam. Umarım bende sizin gibi bir peyzaj mimarı olurum🙏

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  4 года назад

      edanura yanarsın çok daha iyisini olmanı diliyorum, ne zaman yardıma ihtiyacın olursa da buradayım 👍🏻 Çok selamlar 🍀🖐🏻

  • @ftbsykz
    @ftbsykz Год назад

    hocam merhaba, öncelikle video için teşekkürler. peyzaj mimarlığı veya şehir bölge planlamadan mimarlığa geçiş mümkün mü? eğer mümkünse nasıl olduğu hakkında bilgi verir misiniz :)

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  Год назад +1

      Merhaba,
      Geçiş değilse bile birçok üniversitede gerekli şartları sağlayınca (başvuranlar içinde kontenjan sıralamasına girmek, kısaca başarılı bir öğrenci olmak lazım) çift anadal yapmak mümkün. Yani mezun olduğunuzda iki diplomanız olabiliyor. “Çap yapmak” olarak araştırırsanız bolca bilgi gelecektir. Kolaylıklar dilerim.

  • @muhammetsekmen8855
    @muhammetsekmen8855 2 года назад

    hocam ben bişey sorucam bir peyzaj mimarı mimar gibi ev konut projeleri yapabilirmi çok merak ediyorum

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  2 года назад

      Merhaba,
      Hayır. Peyzaj mimarları mimari proje yapamazlar. Hemen hemen her peyzaj projesinde, özellikle kamusal alan projelerinde yapılar olur. Bu yüzden geniş bir ekip oluştururuz ve ekibimizde mimarlar da olur. Bazen projeyi onlar yürütür, biz peyzaj desteği veririz; bazen biz yürütürüz, onlardan mimari destek alırız. Benzer biçimde elektrik mühendisleri, makina mühendisleri ve inşaat mühendisleriyle de yakın çalışırız.

  • @oguzhangok9353
    @oguzhangok9353 4 года назад +2

    Hocam merhaba cevremde yurt dışını görmüş mimar olmadığı için bu soruyu size sorma gereği duydum .Bildiğim kadarıyla hocam siz japonya da mastr yaptınız. Benim sorum peyzaj mimarligindan ziyade mimarlıkla ilgi olcak ama....Soruma geliyim şuan yurt dışına bakıldığında mimarlık alanında batı bayrağı önde götürüyor gibi gidip göremedim ama yaptığım araştırmalar video popülasyonu vs ordan anladığım kadarıyla .....Hocam yurt dışına gitmeyi istiyorum derslerden fırsat buldukça japonca ya da çince öğrenmeyi düşünüyorum kısacası hocam şuan sizce hangi ülkeye gitmek mantıklı olur kendimizi ileri götürmek için?Zira ben asırların mimarı olmak istiyorum .Hocam birde mimariyi kullanarak ülkemizi guzellestirip turizm alanı genişler Antoni Gaudi geliyor bir şehir inşası bugün pek çok insan turun için gidiyor mu gidiyor ..........ve son olarak şu an siz öğrenci olsaydı biz ne yapardınız okul bitene kadar kendinizi geliştirmek için......şimdiden teşekkür ederim 😊

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  4 года назад +1

      Merhaba;
      Kesinlikle dil öğrenmekle başlardım. Bu anlamda doğru yapmışsın ancak Japonca ve Çince çok farklı dünyalar, daha verimli dilleri bir arada götürebilirsin. Japonca-Korece ya da İspanyolca-Portekizce gibi.. Bunun dışında elbette bolca seyahat ve etkileşim. İyi bir ekibin üretken bir parçası olmak.. Bunlar da çok önemli.
      Ben çocuk yaşta Japonya ile başladım ve çok faydasını gördüm. Sonra Avrupa ve Amerika ile devam etti, ediyor. Geri dönüp baktığımda yaptığım en büyük hatayı İsrail'i ihmal etmiş olmak olarak görüyorum. Yeniden 20'li yaşlarıma dönsem İsrail'e mutlaka giderim. Bilimde ve sanatta üretim konusunda başka bir ligdeler ve bence orada öğrenecek çok şey var. Japonya bambaşka bir dünya, çok severim ve orayı da tavsiye ederim. Avrupa ve Amerika insanın biraz daha "yaşlandığı zamanlara" bırakabileceği coğrafyalar. Her durumda dünya çok büyük. Herkesin yolu-yokuşu farklı. Yol, yürüyene gözükür. Bi yürü bakalım önce.. Ben çok teşekkür ederim, çok selamlar..

  • @elifbas3244
    @elifbas3244 3 года назад

    Hocam merhaba peyzaj teknikerinden, peyzaj mimarlığına geçmek istiyorum dgs zor olurmu

  • @lanchoff1134
    @lanchoff1134 4 года назад +1

    Hocam merhaba bir peyzaj mimarının autocad ve sketchupp'dan başka öğrenmesi gereken programlar nelerdir sizce?

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  4 года назад +1

      Bu biraz da kariyer planıyla alakalı bir şey. Ben autocad bilmem gibi bir şey. Çünkü eskiz yaparken concepts app kullanıyorum, ihtiyaç duyarsam da archicad'te modelliyorum. Böylece hem 2D hem de 3D üretmiş oluyorum. Bu anlamda soruyu sormak için doğru kişi miyim emin değilim ama ArchiCad bence iyi bir program. Öğrenci lisansı konusunda da çok bonkörler, bir kez daha teşekkür edeyim buradan. Bunun dışında Max piyasayı hala domine ediyor. PS hala görsel oluşturmada en baba program. Bence PS ile birlikte grafik tasarım programları da çok önemli hale geldi. Poster tasarımı yarışmalarda da, akademide de, piyasada da en etkili dönemini yaşıyor. O konuya da dikkat vermek gerekebilir.

    • @lanchoff1134
      @lanchoff1134 4 года назад

      Doç. Dr. Emrah Yalcinalp Hocam ben okul hayatım boyunca öğrenmem gerekenler listesine autocad sketchup lumion ve revit diye sıralamıştım sizce yeterli mi kesinlikle şu programı bilmelisin hem bizim alanımızda hemde yurtiçi, yurtdışı çok kullanılan seni ilerletir dediğiniz varmı onu sormak istedim aslında

  • @kubra7572
    @kubra7572 Год назад

    Üniversite seçimi çok önemli mi bu bolumde

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  Год назад

      Merhaba,
      Elbette çok önemli. Peyzaj mimarlığı, eğitim kadrosu ve üniversitenin fiziksel özellikleri kadar, yaşanacak şehrin sunduğu imkanlar (sergiler, tasarım atelyeleri, staj imkanı vb) ve hayatınızı nerede geçirip nasıl şekilleneceğiniz konularında da hassas bir bölümdür.

    • @kubra7572
      @kubra7572 Год назад

      @@EmrahYalcinalp üniversite seçiminde Malatya tercih edilebilir mi bu bölüm için

  • @ecempekdag4370
    @ecempekdag4370 2 года назад

    Hocamm youtuba geri dönün

    • @EmrahYalcinalp
      @EmrahYalcinalp  2 года назад

      Çok teşekkür ederim Ecem, çok mutlu oldum. Ne güzel olurdu ama o kadar çok zaman isteyen bir şey ki. O zamanı kitap yazmaya ayırıyorum bu ara. Yakın bir gelecekte daha aktif olabilirim umarım. Aslında çok güzel bir platform ama emek/karşılık oranı çok verimli değil galiba. Tekrar çok teşekkür ediyorum.