Primer comentari d'una prova oral de C1

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 окт 2024

Комментарии • 12

  • @kalsaz
    @kalsaz 2 года назад

    Molt bona idea aquests vídeos. Moltes gràcies!

  • @laurasanchezencinas8290
    @laurasanchezencinas8290 4 года назад +1

    Moltes gràcies!!

  • @ines1989ccc
    @ines1989ccc Год назад

    Hola, Aina, Gràcies per la teva feinada. Només vigila que tens dues versions publicades: Una versió en el qual es veuen les cares de les candidates i un altra versió sense les cares.

    • @AinaMonferrer
      @AinaMonferrer  Год назад

      Gràcies per l'avís, Celia,
      Ho revisaré.
      Salut i força,
      Aina

  • @olgabave4491
    @olgabave4491 3 года назад +1

    Hola! Al meu poble s'utilitza molt EN en volta de AMB, aleshores sempre que vull dir. "Estic amb Maria, Juan i Lola", dic "Estic en Maria, Juan i Lola". És un error? Quan EN és atmés? O mai ho és?
    Moltes gràcies pel video, d'ací no res tinc l'examen i estava molt nerviosa, vore altres persones "examinant-se" ma fet be! M'apunte tots els errors ja de ja.
    Gràcies

    • @AinaMonferrer
      @AinaMonferrer  3 года назад

      Hola, Olga,
      Quan parles llengua formal, has de fer la distinció entre EN i AMB. Quan en valencià diem AMB, en castellà diuen CON. Et recomane aquest vídeo perquè ho tingues clar: ruclips.net/video/hCl0NiZgBxc/видео.html
      Salut,
      Aina

  • @javierdalmau9160
    @javierdalmau9160 4 года назад +3

    Hola bon dia Aina, en primer lloc fer-te saber el meu agraïment per la teua tasca i pel que ens ajudes a tots i totes els que volem superar les distintes proves del valencià. Podríes fer si és possible un vídeo explicatiu com hem d´estructurar i fer correctament una mediacio oral en la prova oral , atés que ja ho demanen en moltes proves (EOI, CIACOVA) . Gràcies per tot el que hi fas.

    • @AinaMonferrer
      @AinaMonferrer  4 года назад +2

      D'acord, Javier. Només puga, el faig. Simplement, pensa que, per a la mediació oral:
      1. L'estructura és com en un monòleg oral en el sentit que ha de tindre tres parts (introducció-desenvolupament-conclusió) i el desenvolupament ha de ser més llarg que les altres dues.
      2. Heu d'ajustar-vos al temps (2'-2'30"). Tingueu en compte que és més breu que el monòleg, realment molt breu. Per això cal que sigueu concisos i àgils per tocar tots els aspectes clau i aconseguir una estructura arrodonida.
      3. Heu d'adaptar-vos a la situació comunicativa (discurs, nota de veu, t'entrevisten pel carrer, tetúlia, conversa amb algú, etc.).
      4. És important que en la mediació NO calqueu la informació literal de la infografia que us donen. Heu de reelaborar eixa informació amb les vostres paraules, expressions i estructures, tot fent servir connectors formals.
      Salut!
      Aina

  • @laguitarreta
    @laguitarreta 3 года назад

    Hola, Aina. Un altre dubte: en el video poses que autocorregir-se es positiu. La meua pregunta és si, a pesar d'autocorregir-te, l'examinador tindrà en compte que, d'entrada, vas cometre l'errada o, gràcies a que et vas autocorregir, l'errada desapareix?

    • @AinaMonferrer
      @AinaMonferrer  3 года назад +1

      El millor és no equivocar-se per no haver-se d'autocorregir. Ara bé, l'opció menys dolenta si t'equivoques és corregir-te immediatament. Si t'equivoqus i ni t'adones, això és pitjor.
      En els exàmens oficials de llengües actualment, segons la normativa, no s'avalua la quantitat puntual d'errors com si cada error descomptara x punts, sinó que l'avaluació és global, des de l'enfocament discursiu o comunicatiu (coherència, cohesió i adequació).
      Per tant, no té sentit que digues si l'errada desapareix. L'errada no desapareix, però queda parcialment esmenada amb l'autocorrecció, tot i que l'autocorrecció entrebanca la fluïdesa i, per tant, és millor no equivocar-se.
      Salut,
      Aina

  • @antonio_runner
    @antonio_runner 4 года назад +2

    Bon dia, Aina. Estic molt confós amb l'ús de 'per i per a'. He vist multitud d'explicacions diferents i ara, després de veure el teu video en què comentes que davant d'infinitiu sempre s'escriu "per", ho estic més. Creus que seguint aquesta regla, si ens toca algun filòleg polèmic (dels que comentes) a l'examen ens ho posarà com a error? Gràcies pel teu esforç!

    • @AinaMonferrer
      @AinaMonferrer  4 года назад

      Antoñico Martínez Pérez, en cas de norma gramatical controvertida, com en per i per a davant d’infinitiu, no es tindrà en compte la falta. Això sí, hauràs de ser coherent i posar tot el temps per + inf o per a + inf, no mesclar les normes.
      Salut,
      Aina