Goals FC Utrecht tegen AZ 3-3 19-5-2024

• Опубликовано: 2 окт 2024
  • FC Utrecht knokt zich tegen AZ terug van 3-0 achterstand: 'Alle vertrouwen donderdag thuis tegen Sparta'
    Provincie Utrecht - FC Utrecht heeft de competitie afgesloten met een 3-3 gelijkspel tegen AZ. Het knokte zich in de tweede helft terug van een 3-0 achterstand en legde beslag op de 7e plaats in de eredivisie. Daardoor gaat het donderdag in de halve finales van de play-offs thuis spelen tegen Sparta Rotterdam.
    "Het was halverwege zeer geflatteerd. AZ was heel effectief en wij konden dat onszelf aanrekenen", vond trainer Ron Jans. "Uiteindelijk was het onze beste wedstrijd. We verzuimen zelfs nog om te winnen."
    FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na enkele minuten in de eerste kans van de wedstrijd. Lammers kon scoren, maar had iets te lang nodig om de bal onder controle te krijgen. De mannen van Ron Jans zetten weer goed hoog druk, iets wat dit seizoen een kracht was, maar de laatste weken een beetje verdwenen was.
    Uit het niets en geheel tegen de verhoudingen in was het AZ dat op voorsprong kwam. De Wit scoorde met een schot in de verre hoek. FC Utrecht was amper van de schrik bekomen en het was al 2-0. Amper een minuut later verschalkte Van Bommel FC Utrecht-doelman Barkas met een lobje.
    FC Utrecht beter, AZ maakt de doelpunten
    FC Utrecht bleef goed voetballen. Het was na een half uur spelen dicht bij de aansluitingstreffer toen doelman Ryan mis zat. Niemand van FC Utrecht profiteerde waarna Sadiq namens AZ bijna naar de 3-0 counterde. Barkas hield FC Utrecht met een knappe redding in leven. FC Utrecht kreeg de kansen, AZ maakte de doelpunten. Vlak voor rust werd het 3-0. Pavlidis zette op eigen helft een aanval op om hem aan de andere kant zelf vallend binnen te koppen.
    "Als je de wedstrijd hier zit te kijken, dan denk je: hoe kan dit dan?", vroeg Souffian El Karouani zich af. "We speelden een hele goede wedstrijd vandaag. We hebben heel gepraat en getraind en hebben besloten net zo te spelen als tegen bijvoorbeeld FC Twente. En dat wierp zijn vruchten af."
    In de tweede helft bleef FC Utrecht de bovenliggende ploeg. In de 55e kwam FC Utrecht op het scorebord, toen AZ simpel balverlies leed en Boussaid afrondde.
    Met nog een half uur te gaan kreeg Dani de Wit een rode kaart, na de zoveelste gemene overtreding. Daarna ging FC Utrecht verder op jacht naar de aansluitingstreffer. Met Okkels voor Van der Maarel was het Lammers die in de kleine ruimte de bal kreeg en naast schoot. Even later was het alsnog 2-3 toen Lammers bediend werd door El Karouani en binnenkopte.
    AZ stort in
    In de 83 minuut kreeg AZ een koekje van eigen deeg. FC Utrecht counterde via Okkels en Jensen als eindpunt naar de gelijkmaker. Meteen daarna ging Okkels op Ryan af, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Even later was Jensen dicht bij de 3-4, maar hij kopte over. "Ik vond het leuk voor Okkels. Hij kwam niet helemaal fit over en had vandaag een enorme bijdrage", vertelde Jans.
    AZ was rijp voor de sloop, in de wetenschap dat Champions League voetbal naar FC Twente ging was de ploeg geknakt. FC Utrecht bleef jagen. Azarkan dacht in de blessuretijd de winnende te maken. Hij passeerde Ryan, maar de goal werd afgekeurd.
    Donderdag om 21.00 uur thuis tegen Sparta
    Het gelijke spel was genoeg voor FC Utrecht om de 7e plaats veilig te stellen. Het gaat donderdag in de halve finales thuis spelen tegen Sparta. "Als we tegen Sparta net zo spelen als vandaag, wordt het een hele mooie wedstrijd", voorspelt El Karouani. "Ik heb er alle vertrouwen in."