Cu cartile pe fata - Apa plata imbuteliata

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 фев 2025
  • Un lucru pe care nu l-am vazut niciodata a fi spus in mod direct in media este faptul ca apele noastre imbuteliate sunt de fapt de doua feluri: ape de masa, sau de izvor cum mai sunt numite si ape minerale. Daca in cazul apelor minerale exista o legislatie clara in privinta continutului de saruri, precum si reglementari de calitate, in cazul apelor de masa reglementarile sunt mult mai laxe sau uneori chiar lipsesc. Oricum ar fi, ca ordin general, sa nu uitati ca atunci cand pe un bidon de apa nu scrie clar “apa minerala”, atunci nu veti cumpara decat o apa de la robinet ceva mai buna la gust.
    Ghidul apelor minerale romanesti:
    www.apeleminera...
    Ape minerale romanesti:
    www.apeleminera...
    Credit imagine intro:
    www.freepik.com - Designed by jcomp / Freepik

Комментарии • 35

  • @adrianarionesei580
    @adrianarionesei580 4 года назад +3

    Felicitari si multumim pentru elucidare! Ma bucur ca un om de stiinta isi pierde timpul si banii pentru a informa corect oamenii. Tot respectul....

  • @WaterSommelierCB
    @WaterSommelierCB 2 года назад +1

    Vai, este extrem de util acest video👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻🥂

  • @bogdanmarcu1982
    @bogdanmarcu1982 2 года назад +1

    Multumim frumos pentru video, as fi vrut sa il vad mai devreme! Din documentul atasat, cel mai important lucru pe care l-am gasit e ca apele se impart in trei categorii: Apa minerala naturala, Apa de izvor si Apa de masa. In ultimii ani am baut Bucovina si am citit acum ce scrie pe eticheta: e catalogata ca apa de izvor, ceea ce inseamna ca... se poate mai bine. Multumesc!

  • @Bobolicx
    @Bobolicx 2 года назад

    Foaaaaaarte interesant acest video! tot respectul pentru ceea ce ai facut prin aceste test! mi-a placut maxim faza cu "felicitari tipografiei"1 intr-adevar asa este: foarte putini oameni mai citesc eticheta produsului, toata atentia este concentrata pe pret si pe marca (aka marketing , reclame etc). Eu personal m-am axat pe Bucovin (imbogatita/purificata cu oxon, acum ma intreb daca este un lucru bun sau rau ). Te salut si inca o data multumim pentru informatiile transmise!

  • @luciapanainte2682
    @luciapanainte2682 Год назад

    Multumim mult!

  • @danielc5758
    @danielc5758 5 лет назад

    Salut ce părere ai de aparatele kangen care ironizează apa

    • @curiositas
      @curiositas  5 лет назад +1

      Salut. Aparatele Kangen modifica pH-ul apei, fara a o alcaliniza insa. Bazicitatea crescuta este insa imediat (mult mai repede decat alcalinitatea) contracarata de aciditatea sucului gastric. In stomac si cu atat mai mult in sange, va ajunge la acelasi pH ca orice alta apa consumata.

  • @alexandrualexandru2652
    @alexandrualexandru2652 2 года назад

    Ce parere aveti despre canile filtrante?

  • @eu7311
    @eu7311 5 лет назад +1

    ca de obicei , o parere avizata si obiectiva. ps ti-am trimis mesaj pe facebook. spor

    • @curiositas
      @curiositas  5 лет назад

      Merci mult pentru sugestie! Revin cu siguranta si cu testul acela.

  • @adrianarionesei580
    @adrianarionesei580 4 года назад

    Pentru a reduce costul cu apa potabila, am vazut ca multi utilizeaza filtre instalate sub chiuveta. Din cate am cautat, nu am gasit un rezultat concret cu date factuale in urma unor experimente sau analize inainte si dupa filtrarea apei din reteaua locala, decat speculatii si pareri ale unor persoane oarecare sau cu interese economice. Aveti edee daca exista studii facute si daca aceste filtre sunt eficiente? Multumesc! Mult succes in continuare!

    • @curiositas
      @curiositas  4 года назад +1

      Filtrele acelea nu reduc consumul de apa potabila, decat daca inainte o cumparati, iar dupa instalarea lor o foloseati pe cea filtrata. Majoritatea sunt filtre mecanice (diferite membrane) plus un filtru de carbon care reduce semnificativ urmele de hidrocarburi din apa (de ex. uleiuri) si absoarbe o serie intreaga de mirosuri, contribuind astfel la imbunatatirea perceptiei generale. Eu personal din intreaga baterie de 4 filtre l-as pastra doar pe cel de carbon sau as inlocui-o cu un astfel de filtru. Daca facem exceptie de mirosul de clor (ramas din procesul de dezinfectare) apa de la retea este suficient de pura pt a fi consumata fara probleme. O discutie intreaga este insa in cazul in care are duritate prea mare.

  • @Luchyan91Luu
    @Luchyan91Luu 4 года назад +1

    Foarte interesant . Mulțumim !
    Ne mai poți spune ce apă îmbuteliată plată ne poți recomanda din cele menționate ?
    Majoritatea ar spune bucovina .. , dar chiar sunt curios de părerea ta .
    Baftă !

    • @curiositas
      @curiositas  4 года назад

      Ca si alimentele, apa poate fi aleasa in funcție de ceea ce doriti a va oferi. Atata vreme cat nu aveti nici un fel de recomandari medicale de a evita anumite substante, puteti consuma ce apa doriti, cu conditia sa fie limpede si lipsita de microorganisme. Vara sunt recomandate apele cu continut mai mare de bicarbonati (sau acidulate) pt ca pierdeti mai multi electroliti prin transpirație. Iarna este exact invers. Daca imi aduc bine aminte, am spus mai multe si in videoclip.

    • @WaterSommelierCB
      @WaterSommelierCB 3 года назад

      Bucovina este apa cu cea mai mica cantitate de minerale. Personal o recomand copiilor/bebelușilor asa cum o recomanda si asociatia de pediatrie. Apa minerală pentru adulti ar trebui sa aiba o cantitate mai mare de minerale, putin sodica sau săraca in sodiu, cu HCO3, adica bicarbonat care este cu adevarat relevant in susținerea alcalinitatatii, pt ca este unul din cele 4 mari sistem tampon ale organismului, secretat de altfel si de pancreas tocmai pt a "calma" aciditatea sucului gastric. Exact cum se intampla cand pui o lingurița e bicarbonat in apa cand ai "arsuri" la stomac. Apa minerală naturala care vine din subteran, este prin definiție pura.

    • @bogdanmarcu1982
      @bogdanmarcu1982 2 года назад

      @@WaterSommelierCB Multe aprecieri! Ne puteti spune care sunt acele ape cu HCO3 mai ridicat, spre care se pot orienta adultii? Pana acum am baut Bucovina de multi ani si nu m-am gandit ca ar putea fi un neajuns faptul ca are mai putine minerale. Tot respectul!

    • @WaterSommelierCB
      @WaterSommelierCB 2 года назад

      Ok, Bucovina nu prea are HCO3. Dintre apele plate cea mai mare cantitate de HCO3 o are Artesia (512), si este minunata. Dar net superioara tuturor apelor, din toate punctele de vedere, este Valcele care vine cu 3230 HCO3. In rest cam toate apele PLATE au sub 250. Hidratare buna = cantitate si varietate de minerale.

    • @WaterSommelierCB
      @WaterSommelierCB 2 года назад

      @@curiositas cu “puteti bea orice apa doriti”, la apele minerale naturale plate/carbo si nu la apa filtrată, robinet etc.. nu?

  • @stephanytagliaferri513
    @stephanytagliaferri513 4 года назад

    prefer apa din fantana sau arteziana sau din munte adevarata fara sa cumpar

  • @lupascusemiramidaecaterina2329
    @lupascusemiramidaecaterina2329 3 года назад

    Nu au termene de garanție

  • @lupascusemiramidaecaterina2329
    @lupascusemiramidaecaterina2329 3 года назад

    De ce nu le opriți comercializarea?
    Rău daca lasati oamenii in aceasta stare de pericol

    • @curiositas
      @curiositas  3 года назад

      Nu fac rau, desi nici nu ajuta la nimic mai mult decat cea "normala". Si apoi nu este in puterea mea sa fac acest lucru.