🔴 Cum era Pământul înainte de dinozauri 🔴 Explorând lumea preistorică 🔴

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024
  • ➥ Asteroidul care a lovit peninsula mexicană Yucatan din prezent era aproape la fel de mare cât San Francisco. În urma impactului, trei sferturi dintre toate speciile de pe Terra au dispărut.
    Asteroidul a provocat cutremure masive şi a declanşat tsunami-uri gigantice de-a lungul mărilor. Iar acesta a fost doar începutul.
    Un nor de cenuşă şi praf s-a ridicat deasupra planetei, blocând lumina soarelui timp de aproximativ doi ani, arată un nou studiu realizat de Centrul Naţional pentru Cercetare Atmosferică şi publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, potrivit seeker.com. Acest lucru a dus la blocarea fotosintezei şi la o răcire dramatică a planetei, într-unul dintre cele mai grave episoade ale schimbărilor climatice din istoria Pământului.
    Temperaturile globale au scăzut cu 10 grade Celsius, revenind la normal în aproximativ şapte ani, însă după 15 ani încă erau cu câteva grade sub nivelul normal.
    Cercetătorii au folosit un program computerizat avansat pentru a simula schimbările climatice după ce Terra a fost lovită de asteroidul devastator de acum 66 de milioane de ani.
    Peisajul de după impact a fost mai sinistru decât cel produs de un eventual război nuclear din prezent. De exemplu, un conflict între India şi Pakistan, în care ar fi folosite 100 de arme atomice de mărimea celei de la Hiroshima ar ridica probabil destulă cenuşă în atmosferă pentru a produce un impact de 1-2 grade Celsius.
    Dacă impactul de acum 66 de milioane de ani a fost atât de violent, cum de unele specii au supravieţuit? Cercetătorii cred că răspunsul se află în adâncul oceanelor, locuri unde lumina soarelui de regulă nu pătrunde, iar temperaturile în scădere nu au avut un impact prea mare.
    Oamenii de ştiinţă spun că nu şi-au propus să alarmeze pe nimeni cu noul lor studiu, ci doar să aducă elemente suplimentare privind evenimentul cataclismic care a dus la dispariţia dinozaurilor.
    Un impact nimicitor de acest gen are loc o dată la 200 de milioane de ani. Deci şansele ca Terra să fie lovită în curând de un asteroid gigantic sunt mici. Asta nu înseamnă însă că trebuie exclus impactul cu roci cosmice de mici dimensiuni.
    Music: www.bensound.com
    Credit Video - What IF :
    / @whatifscienceshow
    ☛ Nu uita :
    ➤ LIKE
    √ SHARE sa vadă și prietenii tăi!
    ✌ SUBSCRIBE
    👉 Ps. Să nu uiți să apeși și 🔔 pentru a primi notificări atunci când postăm!
    Nu uita să dai un like și la pagina oficială de facebook :
    / dis-laif-106397750931407
    #dinosaur #history #historia #RUclipsRomania #RUclipsCreator #DisLaif #AcumStiu #AmCunostinte #VremSaFimCeiMaiBuni #CeiMaiInformati

Комментарии • 2