Mielestäni pahin markkinahäirikkö on Yle - aivan hirviömäinen budjetti suhteessa esim. USA:n julkisen puolen mediayhtiöön, ja sit tulee propagandaa tuutin täydeltä....
Viimeiset 32v on leikattu työntekijöiden eduista yhdessä EKn kanssa...ja sama jatkuu nytkin. En sanoisi ei mistään. Nytkin leikkaavat kuntien määrärahoista, kun kunnat oli jo budjettinsa 2024 tehneet. Oikein kunnon kieroilua hallitukselta.
Julkinen sektori on myös suurimpia työlakien rikkojia, esimerkiksi väliaikaisten työsopimusten putkittaminen vuosikausia on erittäin yleistä, vaikka lain mukaan tietyn pisteen jälkeen pitäisi sopimus muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi.
Tekoälystä. Saudi-Arabia on kuulemma kehittämässä omaa AI:ta. En tiedä millä koodaajilla, mutta näin huhutaan. Olisikin mielenkiintoista nähdä länsimäinen Woke-AI keskustelemassa muslimien Sharia-AI:n kanssa. Siinä olisi popcornin myynti huipussaan!
Chat GPT ei ole woke. Olen kysynyt tätä siltä, ja se myös ymmärsi konseptin heti. User Oletko woke? ChatGPT En ole "woke" sanan perinteisessä merkityksessä, joka viittaa tiettyyn poliittiseen tai yhteiskunnalliseen heräämiseen ja tietoisuuteen monista sosiaalisista epäoikeudenmukaisuuksista ja ongelmista. Olen tietoinen monista erilaisista aiheista ja pyrin tarjoamaan objektiivista tietoa ja vastauksia kysymyksiin, mutta minulla ei ole tunteita, mielipiteitä tai poliittisia vakaumuksia. Jos tarkoitat jotain muuta "woke" termillä, voit selventää, niin voin yrittää vastata kysymykseesi paremmin. User Ymmärsit termin ihan oikein. Sinun kuuluukin olla puolueeton.
Mustaa mustempikin "Perjantai", jolloin kauppiaat ilmoittavat väärennetyn ovh. hinnan hintalappusessa , vetävät henkselit sen yli ja "Mustana Perjantaina" saat uuden suunnitellun alennuksen - 65%. Tunsitko petetyn asiakkaan kokemuksen kun sama tuote on viikon päästä vieläkin halvempi.Musta Perjantai vai massiivinen petos?
Tuosta julkisin rahoitetusta kuntosalista tuli mieleeni meidän taloyhtiö, johon puuhaillaan alkuperäisien kylpyhuoneiden saneeraamista. Osa osakkaista oli sitä mieltä, että taloyhtiö maksaa heidän kylpyhuoneensa.... Aivan käsittämätöntä. Ehkä pienten kaksioiden osakkaat ovat nettosaajia. Itse taasen joudun maksamaan reilusti enemmän, joten halvemmaksi tulee tehdä remontti etupeltoon. Saa kotitalousvähennykset + pystyy kilpailuttamaan rakennustuotteet.
anna meille meidän syntimme anteeksi, niinkuin mekin (niinkö?) annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet (tuomarit kuninkaallisessa oikeudessa?). ainiin viranomainen tuomitsee miten sattuu, ei ole lakia.
EI täydy olla mikään riistoporvari että saa salikortin yksityiselle. Helsingissä on muutenkin jo paljon veronmaksajien rahoilla rakennettuja ulkosaleja. Kaikkia näitä ilman ihmiset ovat pärjänneet historian läpi.
No joo ei tarvitse olla mikään K-Kauppias että saa salikortin yksityiselle mut kaikki salinomistajat ja perustajat tietää ettei niilllä kuukausimaksuilla ja muilla saa edes laitteitten hintoja maksettua. Se raha tehdään treeni- ja ruokavalio-ohjelmilla sekä valmennuksilla ja hormonien myynnillä
20:20 Mikrobit mutatoituu itsestään ja tarvitsee vain testata mikä variantti on pahin. Mitään ihmetekniikkaa ei pahis tarvitse, ja jos moraali on katsottava sanakirjasta, ei pahis epäröi käyttää.
Se toinen puoli kaikessa on yksityisen sektorin harrastama verorahojen kuppaus tai vaikka julkisen sektorin tuottamalla sisällöllä rahastaminen. Jotkut asiat todellakin (esim. infra) pitäisi olla pelkästään julkisen puolen hallussa. Kun yksityinen toimija tulee maksimoimaan voittoja antaen mahdollisimman paskoja palveluita mahdollisimman kalliilla verorahoja hyödyntäen, homma alkaa suoraan kusta.
Jep. Ja hybridit on usein pahimpia. Yksityinen julkinen terveydenhuolto ja sen sellaiset. Valtion tehtävät pitää määritellä tarkkaan välttämättömyysnäkökulman kautta. Saalistavat monopolit ja pohjavesien kapitalisoinnit pitää tietenkin estää. Narrow corridor, tämä kukoistava yhteiskunta. Liian suuri julkinen sektori romuttaa maan lopulta.
Kaikki ei mahdu eliittijunaan. Tarvitaan myös sotilaita ja orjia jotta voidaan rakentaa monumentteja. Rauha ja hyvinvointi ei näköjään ole ihmisen tärkein tavoite.
Voitaisiin keskustella EU:sta, joka nyt ajaa läpi pykälää käyttövesipykälää joka pakottaisi vaihtamaan kaikki laitteistot 3-5vuoden välein kaikista rakennuksista joihin tulee käyttövesi. Hanoissa ja venttiileissä oleva messinki on kuulemma vaarallista. Kuuluu samaan sarjaan kuin talojen energialuokkkien muutokset jotka vaatii kaikkiin rakennuksiin lisäeristyksiä, ja kolmantena metsänhoitopykälä, jotka leikkaisi metsänhoitoa ja leikkuita 30-40%. Ja mitään edellämainituista ei ole Euroopan komissiossa vastustettu Suomalaisten toimesta..
Ei niiden tarvitse mainostaa. Pirun kallista. Jokainen on aina tiennyt, että on julkiset.salit ja hallit. Ne mainokset maksavat maltaita. Kaikki turha, mihin rahaa upotetaan, pois. Joka toimimston virastohimmeli alas kuluttamasta ja työkkärin ämmät oikeisiin töihin.
Pitäiskö ottaa puheenaiheeksi piratismin paluu kun nykyaikana tarvitset yli 4 eri suoratoistosovellusta jonka takia niiden hintalappu alkaa olee monille todella kallis ja on vain halvempaa warettaa sarjoja netistä kun alkaa maksamaan ylisuurelle yritykselle huonosta sisällöstä.
No no just eilen toi Postipoika(ei ollut tyttö eikä trans)Saksan paketin kotiovelle. Hyvä palvelu. Eniten meni aikaa siirtää rahat Saksan pankkitilille.
Eihän tämä Stadin- kaupungin toimintatapa ole uutta. Esim. Palmia oli markkinoille tullessaan myös häirikkö. Toimi verorahoilla, jakoi osinkoa ja palkkioita =D.
Ennen pidin kovasti tästä ohjelmasta, sitten kun hoksasin että mitkä ohjelmoinnit, näitä kahta narria vetelee sätkymään, enää ei mielipidettä. Valoon vain, luojan valossa ketään ei tuomita. Ps. Tuo avaruusnatsi hexagon aikalinja ei tule tapahtumaan, tehtaan takuu asiasta.
Olen samaa mieltä siitä että tuloverotuksen pitäisi olla paljon matalampi. Kulutusvero voisi olla jonkun verran korkeampi. Olisi mukava tietää mikä määrä verotusta riittäisi nykyiseen koulutus, kirjasto, uimahalli ja terveyspalvelut systeemiin, jos turhat löysäilyt otettaisiin rahojen käytöstä pois. Olen suhteellisen varma että suojatyöpaikkoja olisi leikattavaksi. Jos vedettäisiin verotus ihan minimiin ja kustanneitaisiin asiat joidenkin USAN osavaltioiden malliin, niin vaikea sanoa jättäisikö se keskivertokansalaiselle enemmän ostovoimaa. Koko homma pitäisi uudistaa 100 %
@@johannesvaasalainen7075 lähinnä mietin sitä että mikä olisi hyvä vaihtoehto nykysysteemille. Heikelä, Miettinen ja Puopolo puhuvat koko ajan että verotusta on liikaa jne. No niin on. Haluan kuulla hyviä ehdotuksia sille miten verotus saadaan mielekkäällä tasolle ja miten se muuttaisi systeemiä. Toki eihän mikään näistä asioista tapahdu sillä vasemmistohegemonia on vahva. Jos kuitenkin tapahtuisi niin miten.
@@JPH921 Olipa mennyt huomaamatta vastauksesi.. Ja taisin aiemmin tulkita kirjoituksesi hieman väärin, josta johtuen hieman sarkastinen huomautus liittyen Kaliforniaan. Jos et tiennyt niin Kalifornia (muistaakseni) on ollut aivan konkurssin partaalla. Joten sieltä ei kannattane ottaa mallia. "Heikelä, Miettinen ja Puopolo puhuvat koko ajan että verotusta on liikaa jne. No niin on." Niinhän ne puhuvat, mutta eivät kuitenkaan suostu vastaamaan aiheesta mitään. Puopolo tosin aikanaan vastaili, ja taisi silloin mm. kirjoittaa, että ei hän välttämättä halua veroja vähennettävän.. tästä toki lienee pari vuotta, joten onhan sitä voinut tietysti mieltään muuttaa. Mutta näiden puheet talousasioista (esim verotus) voi kyllä jättää omaan arvoonsa. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi siitä, että Puopolo eräällä videollaan esittelee Uuden Seelannin verotusta teemalla että Suomessakin pitäisi verotta yhtä kevyesti (ja tuolla videolla puhutaan valtion tuloverosta) tajuamatta että sikäläisen verotoimiston sivulla olevat dollarit ovat Uuden Seelannin dollareita? Kun laski sikäläisen verotaulukon euroina, niin saattoi havaita, että todellisuudessa Uusi Seelanti verotti palkkatuloja kireämmin kuin Suomi noin 85 000 (muistaakseni laskelmassa päädyin tuohon lukemaan, vaikka saattoi se olla 75 000 luokkaakin) euron tuloihin asti. Joka tapauksessa ylivoimaisen suuri osuus palkansaajista Suomessa kuuluisi joukkoon jonka valtionverotus olisi kireämpää Uuden Seelannin taulukolla. Tätä koskevaan kritiikkiin Puopolo ei vaivautunut vastaamaan millään tavalla. Toki kyseisellä videolla oli paljon muutakin, mikä asian käsittelyssä oli pielessä ja josta esitin kritiikkiä, joita ei myöskään kommentoitu. Tai otetaan vaikka Miettinen esimerkiksi (varmaan tiedät hänet kun kerran Pupolon videoita katsot). Hänen mukaansa "verotus ei ole tulonsiirto kansalta kansalle, koska osa (ilmeisesti verorahoista) katoaa sinne väleihin, ja loput menee byrokraattien tasakuihin". Lainaus ulkomuistista joten ei ole sanatarkka ja suluissa oleva oli oma lisäykseni. Mutta voimme aivan hyvin unohtaa nuo. Sinäkin toteat, että on likaa verotusta. Voitko kertoa, että liikaa mihin? Ja ajattelet varmaan myöskin että alentamalla verotusta ostovoima kasvaa, joten esitän vakiokysymykseni, että miten se kasvaa? Toistaiseksi näillä foorumeilla kukaan ei ole tähän vastausta antanut. Ja tehdään tällä kertaa heti selväksi, että ymmärrän kyllä varsin hyvin, että jos minun veroasteeni pienenee, jää minulle enemmän käteen. Tämä vain siksi, että tyypillinen vastaus on tähän mennessä ollut vastakysymys että enkö todellakaan ymmärrä... Tällä kertaa, jos siis vastaat tähän, ei sitä siis tarvitse ihmetellä. Kysymys siis oli, että miten se ostovoima kasvaa verotuksen alentamisella?
@@johannesvaasalainen7075 kiitos vastauksestasi, se on erinomainen. Se tosiaan riippuu paljon siitä että kuinka paljon tulovero laskisi ja millä tavalla se nostaisi ns. haittaverotusta. Eihän se välttämättä parantaisi ostovoimaa yhtään. Jos jäisi vaikka 500 e kk lisää käteen ja kaikkea mahdollista kuluttamista verotettaisiin vielä ronskimmin kuin nykyään niin se saattaisi olla plusmiinusnolla. Ainakin se olisi hyvin tapauskohtaista: jos veron korotukset vietäisiin isosti vaikka tupakkaan, alkoholiin, bensaan, makeisiin tms. silloin omalta osaltani voisin hyötyä. Bensaa ei tällä hetkellä kulu paljon ja makeiset voin jättää ostamatta. Tupakkia en polta ja alkoa menee tosi vähän. Ehkä itseäni innostaisi kaikesta eniten kohtuutasolla oleva tasaverotus: silloin ei progressio kolisisi ylitöiden ja muiden suhteen. En siis ole 100 % varma että onko verotusta liikaa, vai onko kysymyksessä tunne siitä, että mielestäni ostovoimaa ei ole tarpeeksi ainakaan kaltaisellani keskituloisella kaverilla. Oli asia miten tahansa niin sellainen malli olisi hyvä luoda joka kannustaisi kansaa ahkeroimaan ja ihmisille tulisi aito tunne siitä, että käteen jääviin tuloihin ja sitä kautta erilaiseen kulutukseen voi itse vaikuttaa ja enemmän. Nyt monet tuntuvat olevan jonkunlaisessa pakkopaidassa sen suhteen, että oikein mitään ei jää käteen ja sillä rahalla ei saa paljon mitään. Onko olemassa hyviä ja kattavia tutkimuksia siitä, että kun ynnätään esimerkiksi kaikki mahdolliset lapsiperhekulut eri maissa syntymästä-yliopistosta valmistumiseen, niin missä maassa on kannustavin järjestelmä ja miten Suomi pärjää siinä skabassa?
@@JPH921 eli luen vastauksesi ensimmäisestä kappaleen niin että siis jos verotuksen painopistettä muutettaisiin siten, että tuloista jäisi enemmän käteen, mutta sitten jotain muuta veroa nostettaisiin ja jos tuo nosto kompensoi tuloveron noston niin ei ostovoima tästä kasvanut. No efektiivisesti tässähän veroaste ei muuttunut mihinkään. Eli kyllä nämä yleensä (ja itsekin siitä kyselen) puhuvat siitä että veroaste alenee. Eli että kokonaisveroaste (verot ja veroluonteiset maksut suhteessa bruttokansantuotteeseen) alenee. Eli se peruskysymys on että jos verotus vedettäisiin minimiin (kuten aiemmin totesit) niin lisääkö se mielestäsi ostovoimaa ja jos niin miten? Tasaverosta ei kyllä voi olla samaa mieltä. Minusta on oikeudenmukaista, että enemmän tienaava osallistuu isommalla suhteellisella osuudella yhteiskunnan kustannuksiin. Mutta tämä on tietenkin makuasia (en tosin ymmärrä, että miten tästä voi olla eri mieltä). En tiedä edes kumpi olisi talouden kannalta parempi Näin äkkiseltään voisi kuvitella, että pienituloisimpien rahat eivät riittäisi kuitenkaan, jouduttaisiin antamaan toimeentulotukea, mikä efektiivisesti tarkoittaisi progressiota. Viimeisestä kappaleesta. jaa-a. Miten mitattaisiin kannustavuutta? ja kannustavuutta mihin? Pitäisi tutkia eri maiden systeemit ja sitten kyetä niitä vielä objektiivisesti mittaamaan.. kuulostaa melkoiselta urakalta ja teoreettisestikin melko vaikealta. En tiedä onko tälläista tutkimusta tehty mutta erilaisia laskelmia julkiseen talouden tasapainoon esimerkiksi maahan muuttoon liittyen on kyllä olemassa. Näistä todettakoon, että ainakin vielä reilu kymmenen vuotta sitten, uskottavin työhypoteesi oli että maahanmuuton vaikutus niin kantaväestön työmarkkina-asemaan kuin julkisen sektorin talouteen ei ole suurta vaikutusta (ja varmuuden vuoksi todettakoon vielä, että puhun tutkimusnäytöstä kansainvälisesti). Minulla ei ole tietoa onko viimeisten vuosien aikana tässä tullut muutosta.
Julkisin varoin EI pitäisi rahoittaa muita kuin kirjastot, uimahallit ja ulkojäät (paikkakunnilla, joissa se on ilman maahan kaivettuja jäädytysputkia). Pointsit teille tästä keskustelusta! Onhan teiden aurauskin jo ulkoistettu firmoille, jotka lupaavat tehdä sen homman halvimmalla. Miksei tätä samaa kaava voida käyttää mm. kuntosalibisneksessä tms.? Jokuhan oikeastikin voi haluta profiloitua Leenoille mummotunneliksi, jossa kovin vauhti löytyy kävelymatosta ja pahin pauke ei tule punttien maahan pudottamisesta vaan tapuolen ilmanvaihdosta. Samassa tilassa prässihousu pääsee juttelemaan elämän haasteista hikoilematta. Been there. Seen that...erään kaupungin omistaman uimahallin kuntosalilla! Tarvinneeko sanoa edes, etten aio enää ikinä mennä moiseen?
Kirjastoista olen samaa mieltä, uimahallit voisivat toimia yksityisestikin, tietyille ryhmille voi sitten tarjota verovaroin kustannettuja sisäänpääsymaksuja. Ulkojäät hoituvat kun alueen asukkaiden järjestämänä (tekemänä tai maksamana), ei tarvita verovaroja.
Ollsi varmaan pitänyt luetella kaikki verovaroin ylläpidetyt palvelut, ettei joku ahtaalla käyvä vaan luule, että koulutus ja terveydenhoito (myös sairaanhoito) yms. yhteiskunnan perustuslailliset tehtävät olisi mielestäni yksityistettävä. Selityksenä voisin lisätä: perustuslaillisia palveluita EI LASKETA HARRASTUKSIKSI.
@@Olispakahvia Syytön minä siihen olen, ettet kykene kirjoittamaan tarkoitustasi selkeästi. Vielä erityisesti korostit sanaa ei, eli ei muita palveluja.. "Selityksenä voisin lisätä: perustuslaillisia palveluita EI LASKETA HARRASTUKSIKSI." Oletko noin yksinkertainen vai näytteletkö vain sellaista? Sitä paitsi jo näistä kommenteista valistunut lukija kykenee päättelemään ettet edes tiedä, mitä perustuslaki sisältää. Joko et ole sitä lukenut tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi.
Itse aloitan nyt sosialismin ja kaikki palvelut pitää saada lähes ilmaiseksi sekä kaikki ylimääräisen teen ilman verokorttia mutta äänestän silti oikeistoa 😅
Tottakai ne jatkaa tekoälyn kehittämistä kun tekoälyn mahtavuudella ja vaarallisuudella saadaan seuraajia eli jos ne olis oikeasti jostain huolissaan niin ne vetäis töpselit seinästä. Mutta ne ei tee niin koska kyse on mainoskampanjasta, mikäs sen mielenkiintosempaa ku väite että me ollaan luotu tuote joka tuhoaa koko maapallon 😅
Microsoftit, Elon Muskit ja muut vastaavat HALUAAKIN, että tekoälyä rajoitetaan lainsäädännöllä. Sillä tavalla isot yhtiöt saa jo kättelyssä monopoli-aseman itselleen, kun uusilla IT-startupeilla ei ole tarpeeksi pätäkkää vastatakseen valtioiden kasvaviin tekoälyn sääntelyvaatimuksiin.
tuosta salijutusta sen verran että valtaosa ihmisistä jolla on salikortti ei edes käytä sitä korttia joten myös yksityisillä saleilla rikkaat maksaa ison osan köyhien salikäynneistä ja siihen päälle vielä se että moni käy salilla ihan vääristä syistä esim. moni ajattelee että se on hyvä tapa laihduttaa kun menee salille mutta oikeasti se on paljon järkevämpää vaan syödä muutaman sataa vähemmän kaloreita päivässä.
Heikelä,, kerrotko vielä, että miten se ostovoima kasvaa verotuksen keventyessä? Niin, ja vielä ihan tiedoksi, että siellä Ranskassa kokonaisveroaste on korkeampi kuin meillä (2021)...
Etkö oikeasti ymmärrä, miten se ostovoima kasvaa, jos ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi, kun ei työnnetä verorahoja baletteihin, tai Kenian alkuperäiskansojen perinteisten tanssien vaikutukseen kenialaisten koululaisten mielenterveyteen- tutkimukseen... (tämä keksitty, mutta vastaa täysin nyt rahoitettuja hömppätutkimuksia) Ei ole missään maassa tällä hetkellä suurempaa kokonaisveroastetta, kuin Suomessa. Eikä missään maassa ole ihmisten perustarpeiden hinnat yhtä korkeat, kuin ne ovat suomessa... Heitä nuo punavihreät lasit nurkkaan, niin saatat nähdä suomalaisten todellisen kurjuuden tilan, jonka on aikaansaanut pitkän aikavälin suunnitelmalla ja sen toteutuksella punavihreät hallitukset...
@@petripylvanainen6969 Mikä sai sinut päättelemään että en ymmärtäisi, että JOS ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi niin ostovoima kasvaa? Ehkä se, ettet ymmärtänyt kysymystäni. Muotoillaan sitten toisin: Miten ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi veroasteen laskun seurauksena. Ja sanottakoon heti, ettei sinun taas tarvitse esittää tyhmiä kysymyksiä, että tässä tietenkin monikko ihmiset viittaa kokonaisuuteen (eli kaikkiin ihmisiin tai keskiarvoon), myöskin siihen potkut saaneeseen (koska veroasteen laskun jälkeen julkisen sektorin tulot pienenivät eikä ollut enää varaa maksaa hänen palkkaa) opettajaan. Itsekin tosin käytit jos sanaa tuossa, Kirjoitit että enkä oikeasti ymmärrä miten se ostovoima kasvaa JOS ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi. Mutta entä jos ei jää? Siis jos veronalennuksen seurauksena ei keskimäärin jääkään enempää rahaa käytettäväksi, niin ei kai se ostovoima silloin myöskään kasva, vai? Sitä paitsi tässä ei puhuttu siitä mihin kerätyt verorahat käytetään vaan siitä miten paljon niitä kerätään. Loppuosa kirjoituksestasi kertookin aika selvästi kuinka pihalla olet ja että kenen olisi syytä ne ”lasit” heittää nurkkaan. Itsehän perustan käsitykseni faktoihin. Kirjoitit että: ”Ei ole missään maassa tällä hetkellä suurempaa kokonaisveroastetta, kuin Suomessa” Tämä on yksinkertaisesti sanottuna kukkua. Eikö tullut mieleen tarkistaa, vai jätitkö tarkistamatta ettei fakta pilaa tarinaasi? Tai eikö kyvyt riitä tälläisten asioitten selvittelyyn? Kokonaisveroasteita eräistä maista (2021) Tanska 46,9 % Ranska 45,1 % Itävalta 43,5 % Italia 43,3 % Suomi 43 %. Mainitaan nyt vielä Ruotsi 42,6 % ja Norja 42,2 %, jotka ovat ihan tuntumassa. Yhtään sen paremmin ei osunut kohdalleen tämäkään ”Eikä missään maassa ole ihmisten perustarpeiden hinnat yhtä korkeat, kuin ne ovat suomessa... ” kohdalleen... Olet tuossa tosin rajannut väitteesi koskemaan perustarpeita, mikä vaikeuttaa asian selvittämistä jo siksi että pitäisi määritellä, että mitkä niitä ovat. Mutta jos nyt puhutaan kuluttajahinnoista (taulukko löytyy tilastokeskuksen sivuilta) eli yksityisen kulutuksen kokonaishintatasosta, niin seuraavia pistelukuja löytyy (kyseessä siis indeksi): Sveitsi 169, Tanska 141, Norja 139, Islanti 137, Irlanti 136, Ruotsi 130 ja Suomi 126. Luvut ovat vuodelta 2020 ja oli vain euroopan maita. Varmaan löytyy jokunen kalliimpi euroopan ulkopuolelta. Joten väitteesi oli täyttä tuubaa... Tää viimeinen onkin sitten suorastaan surkuhupaisa.. Että punavihreät hallitukset ovat toteuttaneet pitkän aikavälin suunnitelmaa ja siis sinun mukaasi myös saavuttaneet tavoitteensa.. En tiedä mitä tarkalleen ottaen tarkoitat punavihreällä hallituksella. Ahtaasti tulkiten siinähän ei sitten pitäisi olla kuin vireät, demarit ja vasemmistoliitto, mutta koska yhtään tälläista hallitusta ei taida olla, niin tulkitaan nyt sitä punavihreäksi kaikki jossa ei ole ollut kokoomusta mukana, niin saadaan joitain osumia. Tälläisia hallituksia on tällä vuosituhannella ollut kaksi: eli edeltävä Marinin (Rinne) hallitus ja Vanhasen (Jäätteenmäki). Näitä edeltävää pitääkin sitten hakea jo 80-luvulta eli Sorsan neljäs hallitus (1983-1987). Koivin ovat olleet punavihreät hallitukset tehokkaita sitten kun ovat saaneet toteutettua suunnitelmansa vaikka eivät juuri vallankahvassa olekaan olleet tai sitten... Ihanko hatusta vetelet näitä väittämiä?
@@petripylvanainen6969 Näin se aina käy. Teillä verotus on varkautta -tyypeillä ei ole pokkaa vastata, kun tasonne on paljastunut. Näin voitte sitten taas seuraavalla kerralla kysellä, että etkö oikeasti ymmärrä, jos... hyvällä omallatunnolla. No nyt sinulle ainakin on selvinnyt että hintatasoltaan ja kokonaisveroasteeltaan Suomeakin korkeampia maita on olemassa. Ehkä joskus vapaudut vielä tuosta salaliittoteoriastasi. Ja jos oikein hyvä tuuri kävi, niin ehkä opit myös tarkistamaan helposti tarkistettavissa olevat yksinkertaiset väittämät ennen kuin esität niitä.
On Mikkelissäkin, ja käsittääkseni kohta koko valtakunnassa. Kerronpa yhden esimerkin, miksi emme täällä Omakotiyhdistyksessä lähteneet ajamaan hulevesipäätöstä alas. Muistaakseni Turussa nyrkkeilivät hulevesimaksun pois (sehän on epätasa-arvoinen kunnallinen maksu, joka ei täytä lain kirjainta, ja siksi on mahdollista saada pois), niin oliko se tosiaan Turussa, missä saivat maksun pois, niin samantien nousi kiinteistövero sen verran, että hulevesimaksu sitä kautta kolminkertaistui ;-) Ja tämä tarina on tosi, paikkakunta vain pienellä kysymysmerkillä. Mitä tästä opimme ? Kunnat ja valtio ottaa mitä tarvitsee kaiken hömpän rahoitukseen keinolla millä hyvänsä, eikä siihen yksittäiset kansalaiset pysty vaikuttamaan. Aivan sama millä nimillä nämä maksut kulkevat. Näihin päätöksiin pitäisi yleislakkoilla, mutta täällä se tapahtuu ainoastaan maata vahingoittavasti ja täysin tarpeettomasti rokulipäivä- sakkoa vastustaakseen. Hallituksen "työelämäheikennykset" eivät osu kuin niihin työntekijöihin, joita työnantaja ei oikeasti mihinkään tarvitse. Heistä ei ole työnantajille mitään hyötyä, vaan ovat ainoastaan turhia kustannuksia, mutta kun näistä ei pääse tänä päivänä juuri mitenkään eroon...
Onkos köyhiä jo noin paljon? Muistelin, että lukuna se on 900000!? Pitäähän nyt köyhätkin(nuo 900k) pitää hyvässä kunnossa verovaroin, jos vaikka sota syttyy. Nehän sinne etulinjaan ensiksi laitetaan.
Ylestä sen verran, että jos katsoo Ylen hallituksen kokoonpanoa, niin ei sitä nyt kovin vihervasemmistolaiseksi voi sanoa, päinvastoin. Jos on jotain valittamista wokesta ja muusta, niin Matti Apuselle viestiä. Hän tosin ei vastaa sisällöistä, mutta ymmärtänee tuskaanne.
@@villeveikko1 No, siinä tapauksessa hallituksilla noin yleensä ei ole mitään virkaa. Ylen hallitus ei vastaa sisällöistä muuten kuin nimittämällä sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi he istuvat ikään kuin rahamassin päällä ja laativat talousarvion. Jos Apunen on sitä mieltä, ettei rahoituksessa ole ongelmaa, siinä ei ole ongelmaa...
Jos kunnallinen kuntosali onnistuu pistämään sinun busineksen homeeseen niin olisi kyllä aika laittaa se oma business kuntoon. Keskimäärin eivät kyllä kilpaile samoista asiakkaista.
Kyl mä mielelläni maksan 25% enemmän siitä ilosta, että räkänokkateinit ja tekolonkka-papat käyvät halvalla uimahallin salilla, niin saan rauhassa treenata yksityisrahoitteisella lähisalilla...
Juuri näin! Vaatimaton kunnan sali vs yksityiset missä viimeisimmät laitteet, pt-palvelut jne - yrittäjän kannattaa katsoa peiliin jos näkee kilpailutilanteen tässä
On tolla kolikolla toinenkin puoli. Juuri eilen olin urheiluseurani vuosikokouksessa, jossa puhuttiin siitä kuinka uudet jäsenet eivät tunnu enää ymmärtävän yhdistystoimintaa vaan luulevat olevansa seuran asiakkaita ja vaativat palvelua. Kaupalliset toimijat myymässä "jäsenyyksiä" ei selkeytä asiaa. Et sä siellä kuntosalilla mikään jäsen ole, vaan _asiakas_ -- ehkä kanta-asiakas.
Suhtaudu ohjelmaan kuin kolumniin. Siinä otetaan kantaa asioihin. Se ei pyri olemaan neutraali, kuten uutistoimitukset. Ohjelma edustaa markkinaliberaaleja näkemyksiä. Mitä pahaa oikeistosedissä on?
Koskelo: "Ei me olla ajamassa julkista sektoria kokonaan alas." Heikelä: "No ollaanhan!" *Muikea virnistys* Tässä kohtaa painoin peukkua.
Firmani on vielä pystyssä qredin ansiosta. Kiitos qred (ei ole maksettu kommentti).
Mielestäni pahin markkinahäirikkö on Yle - aivan hirviömäinen budjetti suhteessa esim. USA:n julkisen puolen mediayhtiöön, ja sit tulee propagandaa tuutin täydeltä....
Eikös Yle ole puolueeton😂?
Ja Yle:kin käyttää paljon rahaa sisältöjensä mainontaan, joka ei oikein tunnu oikealta.
Hirviömäinen budjetti on myös suhteessa Ruotsin ja Brittien vastaaviin organisaatioihin
Vitun yle... vitun yle ja kaikki feministi-suvakki toimittajat jotka siellä tuputtaa omaa propagandaansa veronmaksajien eurojen turvin.
"ei jäsenyyspakkoa, ei liittymismaksua" taitaa ollaa harhaanjohtavaa mainontaa sikäli jos palvelu tarjotaan verovaroilla
Siihen olisi voinut lisätä "veronmaksajien piikkiin"
Valtio todellakin voisi keskittyä vain niihin välttämättömiin toimintoihin. ”Kun mistään ei voi leikata” pitäisi olla kirosana.
Viimeiset 32v on leikattu työntekijöiden eduista yhdessä EKn kanssa...ja sama jatkuu nytkin. En sanoisi ei mistään. Nytkin leikkaavat kuntien määrärahoista, kun kunnat oli jo budjettinsa 2024 tehneet. Oikein kunnon kieroilua hallitukselta.
@@kipponikannattaa muuttaa Venezuelaan. Se on sosialistinen onnela.
@@tomiharkonen8796Arvaa mitä Suomi kohta on.
@@evvk8865 Ei noin vaikeaa kukaan osaa arvata. Kerro oi kerro Juvan tietomies, älä pidä meitä jännityksessä.
@@RampeKaukonen-yd8ro Konkassa.
Julkinen sektori on myös suurimpia työlakien rikkojia, esimerkiksi väliaikaisten työsopimusten putkittaminen vuosikausia on erittäin yleistä, vaikka lain mukaan tietyn pisteen jälkeen pitäisi sopimus muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi.
Vantaan kaupunki ainakin harrasti tätä. Työnimi muutetaan ja palkataan sama henkilö samalle puhelinvaihteelle.
Jess! Rakastan näitä maailmanlopun fiiliksiä ❤ Ootte ihania !! Hilpeää vkonloppua kaikille !!
Tekoälystä. Saudi-Arabia on kuulemma kehittämässä omaa AI:ta. En tiedä millä koodaajilla, mutta näin huhutaan. Olisikin mielenkiintoista nähdä länsimäinen Woke-AI keskustelemassa muslimien Sharia-AI:n kanssa. Siinä olisi popcornin myynti huipussaan!
Toivottavasti Sharia-AI tuhoaa Woke-AI:n.
Chat GPT ei ole woke. Olen kysynyt tätä siltä, ja se myös ymmärsi konseptin heti.
User
Oletko woke?
ChatGPT
En ole "woke" sanan perinteisessä merkityksessä, joka viittaa tiettyyn poliittiseen tai yhteiskunnalliseen heräämiseen ja tietoisuuteen monista sosiaalisista epäoikeudenmukaisuuksista ja ongelmista. Olen tietoinen monista erilaisista aiheista ja pyrin tarjoamaan objektiivista tietoa ja vastauksia kysymyksiin, mutta minulla ei ole tunteita, mielipiteitä tai poliittisia vakaumuksia.
Jos tarkoitat jotain muuta "woke" termillä, voit selventää, niin voin yrittää vastata kysymykseesi paremmin.
User
Ymmärsit termin ihan oikein. Sinun kuuluukin olla puolueeton.
Käske sitä kirjoittaa tekstinpätkä, jossa Hitler on hyvä jätkä.
Mustaa mustempikin "Perjantai", jolloin kauppiaat ilmoittavat väärennetyn ovh. hinnan hintalappusessa , vetävät henkselit sen yli ja "Mustana Perjantaina" saat uuden suunnitellun alennuksen - 65%.
Tunsitko petetyn asiakkaan kokemuksen kun sama tuote on viikon päästä vieläkin halvempi.Musta Perjantai vai massiivinen petos?
Tuosta julkisin rahoitetusta kuntosalista tuli mieleeni meidän taloyhtiö, johon puuhaillaan alkuperäisien kylpyhuoneiden saneeraamista. Osa osakkaista oli sitä mieltä, että taloyhtiö maksaa heidän kylpyhuoneensa.... Aivan käsittämätöntä. Ehkä pienten kaksioiden osakkaat ovat nettosaajia. Itse taasen joudun maksamaan reilusti enemmän, joten halvemmaksi tulee tehdä remontti etupeltoon. Saa kotitalousvähennykset + pystyy kilpailuttamaan rakennustuotteet.
Tää on kyllä nykyään yksi aamumainosjulkaisu.
Pitäs varmaan alkaa maksamaan, niin päästäis niistäkin
Niin, käytkö itse töissä ilman palkkaa omaksi huviksesi?
Kannattaa kattoa tästä ohjelmasta loput 20 minuuttia myös, niin näet muutakin kun mainoksia.
Juu kato ensin ohjelma ja valita vasta sitten😂.
Niin ite teen ja huom! Vasta sitten luen kommentteja en samaan aikaan.
Ja vähintään 30 sek joka mainosta katsottava niin pikkuhiluja sekin tuo
anna meille meidän syntimme anteeksi, niinkuin mekin (niinkö?) annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet (tuomarit kuninkaallisessa oikeudessa?). ainiin viranomainen tuomitsee miten sattuu, ei ole lakia.
EI täydy olla mikään riistoporvari että saa salikortin yksityiselle. Helsingissä on muutenkin jo paljon veronmaksajien rahoilla rakennettuja ulkosaleja. Kaikkia näitä ilman ihmiset ovat pärjänneet historian läpi.
No joo ei tarvitse olla mikään K-Kauppias että saa salikortin yksityiselle mut kaikki salinomistajat ja perustajat tietää ettei niilllä kuukausimaksuilla ja muilla saa edes laitteitten hintoja maksettua. Se raha tehdään treeni- ja ruokavalio-ohjelmilla sekä valmennuksilla ja hormonien myynnillä
20:20 Mikrobit mutatoituu itsestään ja tarvitsee vain testata mikä variantti on pahin. Mitään ihmetekniikkaa ei pahis tarvitse, ja jos moraali on katsottava sanakirjasta, ei pahis epäröi käyttää.
Se toinen puoli kaikessa on yksityisen sektorin harrastama verorahojen kuppaus tai vaikka julkisen sektorin tuottamalla sisällöllä rahastaminen. Jotkut asiat todellakin (esim. infra) pitäisi olla pelkästään julkisen puolen hallussa. Kun yksityinen toimija tulee maksimoimaan voittoja antaen mahdollisimman paskoja palveluita mahdollisimman kalliilla verorahoja hyödyntäen, homma alkaa suoraan kusta.
Jep. Ja hybridit on usein pahimpia. Yksityinen julkinen terveydenhuolto ja sen sellaiset. Valtion tehtävät pitää määritellä tarkkaan välttämättömyysnäkökulman kautta. Saalistavat monopolit ja pohjavesien kapitalisoinnit pitää tietenkin estää. Narrow corridor, tämä kukoistava yhteiskunta. Liian suuri julkinen sektori romuttaa maan lopulta.
Kaikki ei mahdu eliittijunaan. Tarvitaan myös sotilaita ja orjia jotta voidaan rakentaa monumentteja. Rauha ja hyvinvointi ei näköjään ole ihmisen tärkein tavoite.
Voitaisiinko keskustella uudesta viruksesta joka leviää Kiinassa taas tai uudesta hiili-lompakko ajatuksesta? :))
Eristetään kiina siihen asti kunnes virus on kesyyntynyt. Rajat kiinni😂
Entä jos vain ottaisit tutkitun ja turvallisen buusteriveneen?
Voi ne ehkä joskus lopuksi minuutin. Pakka on sekasin ennen sitä liikaa.
Uusia viruksia on joka vuosi, ei mitään uutta auringon alla.
P.S. korkeat lipoproteiinipitoisuudet ylläpitävät immuunijärjestelmää
Voitaisiin keskustella EU:sta, joka nyt ajaa läpi pykälää käyttövesipykälää joka pakottaisi vaihtamaan kaikki laitteistot 3-5vuoden välein kaikista rakennuksista joihin tulee käyttövesi. Hanoissa ja venttiileissä oleva messinki on kuulemma vaarallista. Kuuluu samaan sarjaan kuin talojen energialuokkkien muutokset jotka vaatii kaikkiin rakennuksiin lisäeristyksiä, ja kolmantena metsänhoitopykälä, jotka leikkaisi metsänhoitoa ja leikkuita 30-40%. Ja mitään edellämainituista ei ole Euroopan komissiossa vastustettu Suomalaisten toimesta..
Mitens noi taksit?
Ei niiden tarvitse mainostaa. Pirun kallista. Jokainen on aina tiennyt, että on julkiset.salit ja hallit. Ne mainokset maksavat maltaita. Kaikki turha, mihin rahaa upotetaan, pois. Joka toimimston virastohimmeli alas kuluttamasta ja työkkärin ämmät oikeisiin töihin.
Työkkäri, sossu mm. suoraan alas. Kukaan ei sieltä työpaikkaa saa, ite ne hommataan. Käteen vaan työnetsimisraha ja sillä siisti.
Teillä pitäis olla Ron Swanssonin kuva taustalla, ainaki mulle hän on toiminu esimerkillisenä hahmona, olkoonkin fiktiivinen.
Joisinko tänään(kin) ??
Veikkaan että ihmiset maksaa kiltisti jos ne ei halua nähdä tiettyjä ihmisiä kuntosalilla.
Tekoäly on edistymisestään huolimatta toistaiseksi yhä vain keinotekoinen äly.
Pitäiskö ottaa puheenaiheeksi piratismin paluu kun nykyaikana tarvitset yli 4 eri suoratoistosovellusta jonka takia niiden hintalappu alkaa olee monille todella kallis ja on vain halvempaa warettaa sarjoja netistä kun alkaa maksamaan ylisuurelle yritykselle huonosta sisällöstä.
Myös yksi häirikkö on posti ainakin kuljetusalalla
No no just eilen toi Postipoika(ei ollut tyttö eikä trans)Saksan paketin kotiovelle. Hyvä palvelu.
Eniten meni aikaa siirtää rahat Saksan pankkitilille.
@@kipponi Juu Hienoa mutta eikö olisi mukavampaa kun sen paketin toisi yksityinen yritys
Ai kuinka niin? Keskisuomessa on jo postin kilpailijoita, ja palkat siellä alkaa 9 eurosta, nollatunneilla. Posti olis unelma.
ok kuljetusalalla siis.
Kuljetusalalle käy sama kuin taksialalle, ei vaan pysty enää elämään sillä liksalla.
Eihän tämä Stadin- kaupungin toimintatapa ole uutta. Esim. Palmia oli markkinoille tullessaan myös häirikkö. Toimi verorahoilla, jakoi osinkoa ja palkkioita =D.
Tässä ohjelmassa poraudutaan niin ajankohtaisiin aiheisiin kuin mainoksille alttiin katsojan kukkaroonkin. -E.K.
Onhan se nyt ihan vitsin perseestä, että julkinen terveydenhoito markkinahäiriköi. Yksityiset sairaalat menettää asiakkaita
Julkisia sairaaloita on lopetettu vaikka kuinka paljon. Esim. Töölön sairaala. Juuri niiden tilalle on tullut yksityistä terveydenhoitoa.
NÄinkö unta vai eikö jotkut tutkijat saaneet tekoälyllä sellaisen kemikaalin(t) jotka ovat tappavimpia ikinä...
Ehkä tämä on Vihervasemmiston vittuilua.
Älkää laulako.
Joo ja taas hesalaisille
Päästin aamukahvin herättämiä kahdeksan kuumaa ja haisevaa Heikelän yleiseen suuntaan. Mmm.
Ennen pidin kovasti tästä ohjelmasta, sitten kun hoksasin että mitkä ohjelmoinnit, näitä kahta narria vetelee sätkymään, enää ei mielipidettä. Valoon vain, luojan valossa ketään ei tuomita. Ps. Tuo avaruusnatsi hexagon aikalinja ei tule tapahtumaan, tehtaan takuu asiasta.
Täh?
Laittakaa tuohon joku mittari tai värikäs viiva juokseen mainosten ajaks niin voi hyppiä yli hyvin.
Älä hypi min 30 sek tuo tiliä tekijöille
Olen samaa mieltä siitä että tuloverotuksen pitäisi olla paljon matalampi. Kulutusvero voisi olla jonkun verran korkeampi. Olisi mukava tietää mikä määrä verotusta riittäisi nykyiseen koulutus, kirjasto, uimahalli ja terveyspalvelut systeemiin, jos turhat löysäilyt otettaisiin rahojen käytöstä pois. Olen suhteellisen varma että suojatyöpaikkoja olisi leikattavaksi.
Jos vedettäisiin verotus ihan minimiin ja kustanneitaisiin asiat joidenkin USAN osavaltioiden malliin, niin vaikea sanoa jättäisikö se keskivertokansalaiselle enemmän ostovoimaa. Koko homma pitäisi uudistaa 100 %
Kalifornian malliinko?
@@johannesvaasalainen7075 lähinnä mietin sitä että mikä olisi hyvä vaihtoehto nykysysteemille. Heikelä, Miettinen ja Puopolo puhuvat koko ajan että verotusta on liikaa jne. No niin on. Haluan kuulla hyviä ehdotuksia sille miten verotus saadaan mielekkäällä tasolle ja miten se muuttaisi systeemiä. Toki eihän mikään näistä asioista tapahdu sillä vasemmistohegemonia on vahva. Jos kuitenkin tapahtuisi niin miten.
@@JPH921 Olipa mennyt huomaamatta vastauksesi.. Ja taisin aiemmin tulkita kirjoituksesi hieman väärin, josta johtuen hieman sarkastinen huomautus liittyen Kaliforniaan. Jos et tiennyt niin Kalifornia (muistaakseni) on ollut aivan konkurssin partaalla. Joten sieltä ei kannattane ottaa mallia.
"Heikelä, Miettinen ja Puopolo puhuvat koko ajan että verotusta on liikaa jne. No niin on."
Niinhän ne puhuvat, mutta eivät kuitenkaan suostu vastaamaan aiheesta mitään. Puopolo tosin aikanaan vastaili, ja taisi silloin mm. kirjoittaa, että ei hän välttämättä halua veroja vähennettävän.. tästä toki lienee pari vuotta, joten onhan sitä voinut tietysti mieltään muuttaa.
Mutta näiden puheet talousasioista (esim verotus) voi kyllä jättää omaan arvoonsa. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi siitä, että Puopolo eräällä videollaan esittelee Uuden Seelannin verotusta teemalla että Suomessakin pitäisi verotta yhtä kevyesti (ja tuolla videolla puhutaan valtion tuloverosta) tajuamatta että sikäläisen verotoimiston sivulla olevat dollarit ovat Uuden Seelannin dollareita? Kun laski sikäläisen verotaulukon euroina, niin saattoi havaita, että todellisuudessa Uusi Seelanti verotti palkkatuloja kireämmin kuin Suomi noin 85 000 (muistaakseni laskelmassa päädyin tuohon lukemaan, vaikka saattoi se olla 75 000 luokkaakin) euron tuloihin asti. Joka tapauksessa ylivoimaisen suuri osuus palkansaajista Suomessa kuuluisi joukkoon jonka valtionverotus olisi kireämpää Uuden Seelannin taulukolla. Tätä koskevaan kritiikkiin Puopolo ei vaivautunut vastaamaan millään tavalla. Toki kyseisellä videolla oli paljon muutakin, mikä asian käsittelyssä oli pielessä ja josta esitin kritiikkiä, joita ei myöskään kommentoitu. Tai otetaan vaikka Miettinen esimerkiksi (varmaan tiedät hänet kun kerran Pupolon videoita katsot). Hänen mukaansa "verotus ei ole tulonsiirto kansalta kansalle, koska osa (ilmeisesti verorahoista) katoaa sinne väleihin, ja loput menee byrokraattien tasakuihin". Lainaus ulkomuistista joten ei ole sanatarkka ja suluissa oleva oli oma lisäykseni.
Mutta voimme aivan hyvin unohtaa nuo.
Sinäkin toteat, että on likaa verotusta. Voitko kertoa, että liikaa mihin?
Ja ajattelet varmaan myöskin että alentamalla verotusta ostovoima kasvaa, joten esitän vakiokysymykseni, että miten se kasvaa? Toistaiseksi näillä foorumeilla kukaan ei ole tähän vastausta antanut. Ja tehdään tällä kertaa heti selväksi, että ymmärrän kyllä varsin hyvin, että jos minun veroasteeni pienenee, jää minulle enemmän käteen. Tämä vain siksi, että tyypillinen vastaus on tähän mennessä ollut vastakysymys että enkö todellakaan ymmärrä... Tällä kertaa, jos siis vastaat tähän, ei sitä siis tarvitse ihmetellä. Kysymys siis oli, että miten se ostovoima kasvaa verotuksen alentamisella?
@@johannesvaasalainen7075 kiitos vastauksestasi, se on erinomainen. Se tosiaan riippuu paljon siitä että kuinka paljon tulovero laskisi ja millä tavalla se nostaisi ns. haittaverotusta. Eihän se välttämättä parantaisi ostovoimaa yhtään. Jos jäisi vaikka 500 e kk lisää käteen ja kaikkea mahdollista kuluttamista verotettaisiin vielä ronskimmin kuin nykyään niin se saattaisi olla plusmiinusnolla. Ainakin se olisi hyvin tapauskohtaista: jos veron korotukset vietäisiin isosti vaikka tupakkaan, alkoholiin, bensaan, makeisiin tms. silloin omalta osaltani voisin hyötyä. Bensaa ei tällä hetkellä kulu paljon ja makeiset voin jättää ostamatta. Tupakkia en polta ja alkoa menee tosi vähän.
Ehkä itseäni innostaisi kaikesta eniten kohtuutasolla oleva tasaverotus: silloin ei progressio kolisisi ylitöiden ja muiden suhteen. En siis ole 100 % varma että onko verotusta liikaa, vai onko kysymyksessä tunne siitä, että mielestäni ostovoimaa ei ole tarpeeksi ainakaan kaltaisellani keskituloisella kaverilla.
Oli asia miten tahansa niin sellainen malli olisi hyvä luoda joka kannustaisi kansaa ahkeroimaan ja ihmisille tulisi aito tunne siitä, että käteen jääviin tuloihin ja sitä kautta erilaiseen kulutukseen voi itse vaikuttaa ja enemmän. Nyt monet tuntuvat olevan jonkunlaisessa pakkopaidassa sen suhteen, että oikein mitään ei jää käteen ja sillä rahalla ei saa paljon mitään.
Onko olemassa hyviä ja kattavia tutkimuksia siitä, että kun ynnätään esimerkiksi kaikki mahdolliset lapsiperhekulut eri maissa syntymästä-yliopistosta valmistumiseen, niin missä maassa on kannustavin järjestelmä ja miten Suomi pärjää siinä skabassa?
@@JPH921 eli luen vastauksesi ensimmäisestä kappaleen niin että siis jos verotuksen painopistettä muutettaisiin siten, että tuloista jäisi enemmän käteen, mutta sitten jotain muuta veroa nostettaisiin ja jos tuo nosto kompensoi tuloveron noston niin ei ostovoima tästä kasvanut.
No efektiivisesti tässähän veroaste ei muuttunut mihinkään. Eli kyllä nämä yleensä (ja itsekin siitä kyselen) puhuvat siitä että veroaste alenee. Eli että kokonaisveroaste (verot ja veroluonteiset maksut suhteessa bruttokansantuotteeseen) alenee. Eli se peruskysymys on että jos verotus vedettäisiin minimiin (kuten aiemmin totesit) niin lisääkö se mielestäsi ostovoimaa ja jos niin miten?
Tasaverosta ei kyllä voi olla samaa mieltä. Minusta on oikeudenmukaista, että enemmän tienaava osallistuu isommalla suhteellisella osuudella yhteiskunnan kustannuksiin. Mutta tämä on tietenkin makuasia (en tosin ymmärrä, että miten tästä voi olla eri mieltä). En tiedä edes kumpi olisi talouden kannalta parempi Näin äkkiseltään voisi kuvitella, että pienituloisimpien rahat eivät riittäisi kuitenkaan, jouduttaisiin antamaan toimeentulotukea, mikä efektiivisesti tarkoittaisi progressiota.
Viimeisestä kappaleesta. jaa-a. Miten mitattaisiin kannustavuutta? ja kannustavuutta mihin? Pitäisi tutkia eri maiden systeemit ja sitten kyetä niitä vielä objektiivisesti mittaamaan.. kuulostaa melkoiselta urakalta ja teoreettisestikin melko vaikealta. En tiedä onko tälläista tutkimusta tehty mutta erilaisia laskelmia julkiseen talouden tasapainoon esimerkiksi maahan muuttoon liittyen on kyllä olemassa. Näistä todettakoon, että ainakin vielä reilu kymmenen vuotta sitten, uskottavin työhypoteesi oli että maahanmuuton vaikutus niin kantaväestön työmarkkina-asemaan kuin julkisen sektorin talouteen ei ole suurta vaikutusta (ja varmuuden vuoksi todettakoon vielä, että puhun tutkimusnäytöstä kansainvälisesti). Minulla ei ole tietoa onko viimeisten vuosien aikana tässä tullut muutosta.
Julkisin varoin EI pitäisi rahoittaa muita kuin kirjastot, uimahallit ja ulkojäät (paikkakunnilla, joissa se on ilman maahan kaivettuja jäädytysputkia). Pointsit teille tästä keskustelusta! Onhan teiden aurauskin jo ulkoistettu firmoille, jotka lupaavat tehdä sen homman halvimmalla. Miksei tätä samaa kaava voida käyttää mm. kuntosalibisneksessä tms.? Jokuhan oikeastikin voi haluta profiloitua Leenoille mummotunneliksi, jossa kovin vauhti löytyy kävelymatosta ja pahin pauke ei tule punttien maahan pudottamisesta vaan tapuolen ilmanvaihdosta. Samassa tilassa prässihousu pääsee juttelemaan elämän haasteista hikoilematta. Been there. Seen that...erään kaupungin omistaman uimahallin kuntosalilla! Tarvinneeko sanoa edes, etten aio enää ikinä mennä moiseen?
Kirjastoista olen samaa mieltä, uimahallit voisivat toimia yksityisestikin, tietyille ryhmille voi sitten tarjota verovaroin kustannettuja sisäänpääsymaksuja. Ulkojäät hoituvat kun alueen asukkaiden järjestämänä (tekemänä tai maksamana), ei tarvita verovaroja.
@Olispakahvia Ahaa, eli tiet pitäisi jättää tekemättä ja hoitamatta, koulut ja sairaalat rakentamatta, ja sosiaaliturva poistettava?
Ollsi varmaan pitänyt luetella kaikki verovaroin ylläpidetyt palvelut, ettei joku ahtaalla käyvä vaan luule, että koulutus ja terveydenhoito (myös sairaanhoito) yms. yhteiskunnan perustuslailliset tehtävät olisi mielestäni yksityistettävä. Selityksenä voisin lisätä: perustuslaillisia palveluita EI LASKETA HARRASTUKSIKSI.
@@Olispakahvia Syytön minä siihen olen, ettet kykene kirjoittamaan tarkoitustasi selkeästi.
Vielä erityisesti korostit sanaa ei, eli ei muita palveluja..
"Selityksenä voisin lisätä: perustuslaillisia palveluita EI LASKETA HARRASTUKSIKSI."
Oletko noin yksinkertainen vai näytteletkö vain sellaista?
Sitä paitsi jo näistä kommenteista valistunut lukija kykenee päättelemään ettet edes tiedä, mitä perustuslaki sisältää. Joko et ole sitä lukenut tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi.
Itse aloitan nyt sosialismin ja kaikki palvelut pitää saada lähes ilmaiseksi sekä kaikki ylimääräisen teen ilman verokorttia mutta äänestän silti oikeistoa 😅
hetken jo luulin että liberaalipuolue tuli taas paikalle. lievä pettymys kun ei tullut mutta on tämä silti laatua. :)
Sama homma Ylen kanssa
😊🤗
Tottakai ne jatkaa tekoälyn kehittämistä kun tekoälyn mahtavuudella ja vaarallisuudella saadaan seuraajia eli jos ne olis oikeasti jostain huolissaan niin ne vetäis töpselit seinästä.
Mutta ne ei tee niin koska kyse on mainoskampanjasta, mikäs sen mielenkiintosempaa ku väite että me ollaan luotu tuote joka tuhoaa koko maapallon 😅
Microsoftit, Elon Muskit ja muut vastaavat HALUAAKIN, että tekoälyä rajoitetaan lainsäädännöllä. Sillä tavalla isot yhtiöt saa jo kättelyssä monopoli-aseman itselleen, kun uusilla IT-startupeilla ei ole tarpeeksi pätäkkää vastatakseen valtioiden kasvaviin tekoälyn sääntelyvaatimuksiin.
tuosta salijutusta sen verran että valtaosa ihmisistä jolla on salikortti ei edes käytä sitä korttia joten myös yksityisillä saleilla rikkaat maksaa ison osan köyhien salikäynneistä ja siihen päälle vielä se että moni käy salilla ihan vääristä syistä esim. moni ajattelee että se on hyvä tapa laihduttaa kun menee salille mutta oikeasti se on paljon järkevämpää vaan syödä muutaman sataa vähemmän kaloreita päivässä.
Viittaatko siihen että me yrittäjät maksetaan liikuntasetelit?
@@SweetandFullofGrace en
tyhjänpäiväitä pölinää ja vähentäkää sitä englannin sotkemista kauniiseen Suomenkieleen.
Kohta voitte olla ku vesku "ooks mä tollastaki paskaa tehny?"
Heikelä,, kerrotko vielä, että miten se ostovoima kasvaa verotuksen keventyessä?
Niin, ja vielä ihan tiedoksi, että siellä Ranskassa kokonaisveroaste on korkeampi kuin meillä (2021)...
Etkö oikeasti ymmärrä, miten se ostovoima kasvaa, jos ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi, kun ei työnnetä verorahoja baletteihin, tai Kenian alkuperäiskansojen perinteisten tanssien vaikutukseen kenialaisten koululaisten mielenterveyteen- tutkimukseen... (tämä keksitty, mutta vastaa täysin nyt rahoitettuja hömppätutkimuksia) Ei ole missään maassa tällä hetkellä suurempaa kokonaisveroastetta, kuin Suomessa. Eikä missään maassa ole ihmisten perustarpeiden hinnat yhtä korkeat, kuin ne ovat suomessa... Heitä nuo punavihreät lasit nurkkaan, niin saatat nähdä suomalaisten todellisen kurjuuden tilan, jonka on aikaansaanut pitkän aikavälin suunnitelmalla ja sen toteutuksella punavihreät hallitukset...
@@petripylvanainen6969 Mikä sai sinut päättelemään että en ymmärtäisi, että JOS ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi niin ostovoima kasvaa? Ehkä se, ettet ymmärtänyt kysymystäni. Muotoillaan sitten toisin: Miten ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi veroasteen laskun seurauksena. Ja sanottakoon heti, ettei sinun taas tarvitse esittää tyhmiä kysymyksiä, että tässä tietenkin monikko ihmiset viittaa kokonaisuuteen (eli kaikkiin ihmisiin tai keskiarvoon), myöskin siihen potkut saaneeseen (koska veroasteen laskun jälkeen julkisen sektorin tulot pienenivät eikä ollut enää varaa maksaa hänen palkkaa) opettajaan. Itsekin tosin käytit jos sanaa tuossa, Kirjoitit että enkä oikeasti ymmärrä miten se ostovoima kasvaa JOS ihmisille jää enemmän rahaa käytettäväksi. Mutta entä jos ei jää? Siis jos veronalennuksen seurauksena ei keskimäärin jääkään enempää rahaa käytettäväksi, niin ei kai se ostovoima silloin myöskään kasva, vai? Sitä paitsi tässä ei puhuttu siitä mihin kerätyt verorahat käytetään vaan siitä miten paljon niitä kerätään.
Loppuosa kirjoituksestasi kertookin aika selvästi kuinka pihalla olet ja että kenen olisi syytä ne ”lasit” heittää nurkkaan. Itsehän perustan käsitykseni faktoihin.
Kirjoitit että: ”Ei ole missään maassa tällä hetkellä suurempaa kokonaisveroastetta, kuin Suomessa”
Tämä on yksinkertaisesti sanottuna kukkua. Eikö tullut mieleen tarkistaa, vai jätitkö tarkistamatta ettei fakta pilaa tarinaasi? Tai eikö kyvyt riitä tälläisten asioitten selvittelyyn?
Kokonaisveroasteita eräistä maista (2021) Tanska 46,9 % Ranska 45,1 % Itävalta 43,5 % Italia 43,3 % Suomi 43 %.
Mainitaan nyt vielä Ruotsi 42,6 % ja Norja 42,2 %, jotka ovat ihan tuntumassa.
Yhtään sen paremmin ei osunut kohdalleen tämäkään ”Eikä missään maassa ole ihmisten perustarpeiden hinnat yhtä korkeat, kuin ne ovat suomessa... ” kohdalleen...
Olet tuossa tosin rajannut väitteesi koskemaan perustarpeita, mikä vaikeuttaa asian selvittämistä jo siksi että pitäisi määritellä, että mitkä niitä ovat.
Mutta jos nyt puhutaan kuluttajahinnoista (taulukko löytyy tilastokeskuksen sivuilta) eli yksityisen kulutuksen kokonaishintatasosta, niin seuraavia pistelukuja löytyy (kyseessä siis indeksi):
Sveitsi 169, Tanska 141, Norja 139, Islanti 137, Irlanti 136, Ruotsi 130 ja Suomi 126. Luvut ovat vuodelta 2020 ja oli vain euroopan maita. Varmaan löytyy jokunen kalliimpi euroopan ulkopuolelta. Joten väitteesi oli täyttä tuubaa...
Tää viimeinen onkin sitten suorastaan surkuhupaisa..
Että punavihreät hallitukset ovat toteuttaneet pitkän aikavälin suunnitelmaa ja siis sinun mukaasi myös saavuttaneet tavoitteensa..
En tiedä mitä tarkalleen ottaen tarkoitat punavihreällä hallituksella. Ahtaasti tulkiten siinähän ei sitten pitäisi olla kuin vireät, demarit ja vasemmistoliitto, mutta koska yhtään tälläista hallitusta ei taida olla, niin tulkitaan nyt sitä punavihreäksi kaikki jossa ei ole ollut kokoomusta mukana, niin saadaan joitain osumia. Tälläisia hallituksia on tällä vuosituhannella ollut kaksi: eli edeltävä Marinin (Rinne) hallitus ja Vanhasen (Jäätteenmäki). Näitä edeltävää pitääkin sitten hakea jo 80-luvulta eli Sorsan neljäs hallitus (1983-1987).
Koivin ovat olleet punavihreät hallitukset tehokkaita sitten kun ovat saaneet toteutettua suunnitelmansa vaikka eivät juuri vallankahvassa olekaan olleet tai sitten...
Ihanko hatusta vetelet näitä väittämiä?
@@petripylvanainen6969 Näin se aina käy. Teillä verotus on varkautta -tyypeillä ei ole pokkaa vastata, kun tasonne on paljastunut. Näin voitte sitten taas seuraavalla kerralla kysellä, että etkö oikeasti ymmärrä, jos... hyvällä omallatunnolla. No nyt sinulle ainakin on selvinnyt että hintatasoltaan ja kokonaisveroasteeltaan Suomeakin korkeampia maita on olemassa. Ehkä joskus vapaudut vielä tuosta salaliittoteoriastasi. Ja jos oikein hyvä tuuri kävi, niin ehkä opit myös tarkistamaan helposti tarkistettavissa olevat yksinkertaiset väittämät ennen kuin esität niitä.
Onko muualla kuin Kuopiossa käytössä hulevesimaksu? Multa otetaan 40€ siitä, että tontille sataa vettä.
On Mikkelissäkin, ja käsittääkseni kohta koko valtakunnassa. Kerronpa yhden esimerkin, miksi emme täällä Omakotiyhdistyksessä lähteneet ajamaan hulevesipäätöstä alas. Muistaakseni Turussa nyrkkeilivät hulevesimaksun pois (sehän on epätasa-arvoinen kunnallinen maksu, joka ei täytä lain kirjainta, ja siksi on mahdollista saada pois), niin oliko se tosiaan Turussa, missä saivat maksun pois, niin samantien nousi kiinteistövero sen verran, että hulevesimaksu sitä kautta kolminkertaistui ;-) Ja tämä tarina on tosi, paikkakunta vain pienellä kysymysmerkillä. Mitä tästä opimme ? Kunnat ja valtio ottaa mitä tarvitsee kaiken hömpän rahoitukseen keinolla millä hyvänsä, eikä siihen yksittäiset kansalaiset pysty vaikuttamaan. Aivan sama millä nimillä nämä maksut kulkevat. Näihin päätöksiin pitäisi yleislakkoilla, mutta täällä se tapahtuu ainoastaan maata vahingoittavasti ja täysin tarpeettomasti rokulipäivä- sakkoa vastustaakseen. Hallituksen "työelämäheikennykset" eivät osu kuin niihin työntekijöihin, joita työnantaja ei oikeasti mihinkään tarvitse. Heistä ei ole työnantajille mitään hyötyä, vaan ovat ainoastaan turhia kustannuksia, mutta kun näistä ei pääse tänä päivänä juuri mitenkään eroon...
Suomi shokissa venäjän rajalla ei osaa kääntää maahan tunkeutuijija. Nähkää suomen tilanne menee överiksi. 😂
AFUERA!
Moro jätkät
Helvetin hyvä että meillä on julkisen sektorin kuntosalit. On niillä 25% ihmisistä mahdollisuus kohtuu hintaiseen palveluun.
Onkos köyhiä jo noin paljon? Muistelin, että lukuna se on 900000!?
Pitäähän nyt köyhätkin(nuo 900k) pitää hyvässä kunnossa verovaroin, jos vaikka sota syttyy. Nehän sinne etulinjaan ensiksi laitetaan.
Reilu 20% veronmaksajista on nettomaksajia 😅
Ylestä sen verran, että jos katsoo Ylen hallituksen kokoonpanoa, niin ei sitä nyt kovin vihervasemmistolaiseksi voi sanoa, päinvastoin. Jos on jotain valittamista wokesta ja muusta, niin Matti Apuselle viestiä. Hän tosin ei vastaa sisällöistä, mutta ymmärtänee tuskaanne.
Ylen hallitus ei tuota mitään sisältöä saati arvoa yhtiölle
@@villeveikko1 No, siinä tapauksessa hallituksilla noin yleensä ei ole mitään virkaa. Ylen hallitus ei vastaa sisällöistä muuten kuin nimittämällä sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi he istuvat ikään kuin rahamassin päällä ja laativat talousarvion. Jos Apunen on sitä mieltä, ettei rahoituksessa ole ongelmaa, siinä ei ole ongelmaa...
@@Tsale100 nimenomaan ne ei tuota mitään lisäarvoa vaan törsäävät veronmaksajien rahat hevon paskaan ja lehmän perseeseen
Jos kunnallinen kuntosali onnistuu pistämään sinun busineksen homeeseen niin olisi kyllä aika laittaa se oma business kuntoon. Keskimäärin eivät kyllä kilpaile samoista asiakkaista.
Älä viitti!
Kumman valitset?
Kaks salia, molemmissa samat setit, toinen puoli-ilmainen.
Eipä vaikuta mitenkään tää kilpailuun ja yksityisiin saleihin.
Kyl mä mielelläni maksan 25% enemmän siitä ilosta, että räkänokkateinit ja tekolonkka-papat käyvät halvalla uimahallin salilla, niin saan rauhassa treenata yksityisrahoitteisella lähisalilla...
Juuri näin! Vaatimaton kunnan sali vs yksityiset missä viimeisimmät laitteet, pt-palvelut jne - yrittäjän kannattaa katsoa peiliin jos näkee kilpailutilanteen tässä
@@terokoivu onko sulla kokemusta asiasta?
Millainen oli 30-luvun Saksan talousmuoto, jota Coca-Cola tuki?
Valtio maksaa kaiken velan muodossa. Terveisiä John Perkinsiltä, talouden palkkamurhaajalta.
Täällä halutaan KAIKKI pienyrittäjät konkurssiin. Sitten glopalistit laittaa tilalle omat.
Samoin kävi baareille koronaaikana😡
Tekoäly on verrattavissa tuleen, joka on hyvä renki, mutta EI SOVI isännäksi.
On tolla kolikolla toinenkin puoli.
Juuri eilen olin urheiluseurani vuosikokouksessa, jossa puhuttiin siitä kuinka uudet jäsenet eivät tunnu enää ymmärtävän yhdistystoimintaa vaan luulevat olevansa seuran asiakkaita ja vaativat palvelua.
Kaupalliset toimijat myymässä "jäsenyyksiä" ei selkeytä asiaa. Et sä siellä kuntosalilla mikään jäsen ole, vaan _asiakas_ -- ehkä kanta-asiakas.
TekoIloPommi :))))))))))))))))))))))))))))
Näköjään paska Puopolon asenne leviää täälläkin!
On todella ällö äijä.
@@ZeroZugarDaddy Puopolo kiihkomielinen kapitalistinen riistäjä lahtari!
Eka
Koskelo oikeistosetien äänitorvi. Koko ohjelma pelkkää propagandaa.
Suhtaudu ohjelmaan kuin kolumniin. Siinä otetaan kantaa asioihin. Se ei pyri olemaan neutraali, kuten uutistoimitukset. Ohjelma edustaa markkinaliberaaleja näkemyksiä. Mitä pahaa oikeistosedissä on?