Almanya da Ausbildung kayıtlarında dil seviyesi sorunu çözülebilir mi?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 ноя 2024

Комментарии • 10

  • @nazmdogan1238
    @nazmdogan1238 10 месяцев назад

    Eline emegine sağlık oktay bey

  • @umutkoyuncu7734
    @umutkoyuncu7734 10 месяцев назад

    Teşekkürler Oktay Bey çok kısa ve net güzel bir konuşma oldu Çok sağ olun

  • @yusufyusuf2626
    @yusufyusuf2626 10 месяцев назад +1

    Arkadasler eger matimatik iy ölurse Fachlagerist yani depo elami olarak Ausbildung yapin çok kulay dilde az ölsa bile yapabilirsiz

    • @AnlKUREKCI
      @AnlKUREKCI 3 месяца назад

      siz yapiyor musunuz ausbildung

  • @selmanklc946
    @selmanklc946 10 месяцев назад +1

    Oktay bey selamlar 29 Mart öncesi iltica açtım. C sınıfı ehliyetim var ama iş tecrübem yok. Sigorta dökümünde kamyonet olarak 22 ay sigortam var. Kamyona dair tek ispatim dijital takograf kartı ve c sınıfı ehliyetim. 3.5 ton üzeri olunca profesyonel sürücü listesine giriyor sanırım. Direk bundan başvuru yapılabilir mi?

  • @osmanertugrul6649
    @osmanertugrul6649 10 месяцев назад

    Oktay bey sizinle görüşmek istiyorum avukat ihtiyaç ile danışmanlıklar ihtiyacım var mahkeme girdim cevap bekliyorum

  • @rovi4851
    @rovi4851 10 месяцев назад

    ağır vasıta şoförü olarak iş sözleşmem geliyor 81A ön onay almadan. Bu durumda 25f vize türüne mi başvurmam gerek bu vizenin diğer vizeden farkı nedir ve red yeme oranı aynı mı ?

    • @LGSMaratonu2024
      @LGSMaratonu2024 4 месяца назад

      81a yanlış bilmiyorsam sen ailenle birlikte göç edebiliyorsun ailenedil şartı aramıyorlar senin dil şartı olabilir

  • @mrnobody2385
    @mrnobody2385 Месяц назад

    Abi ausbildung icin firma dosya verdi kime verecem sirasiyla ne yaoacam anlatsan?

    • @oktay.ozdemir
      @oktay.ozdemir  Месяц назад +1

      Ausbildung için firmadan dosyanı aldıktan sonra izleyebileceğin adımlar şunlardır:
      1. Gerekli Belgeleri Kontrol Et: Firma tarafından sana verilen dosyada, başvuru için gereken belgeler listelenmiş olabilir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırladığından emin ol.
      2. Yabancılar Dairesi (Ausländerbehörde) ile İletişim: Eğer Almanya’da oturum iznine sahipsen, bu izni Ausbildung süresince de geçerli tutman gerekir. Oturum izninin durumunu öğrenmek ve gerekli belgeleri sunmak için bulunduğun bölgedeki Yabancılar Dairesi’ne başvurman gerekir. Firmanın verdiği belgeleri de bu kuruma teslim etmelisin.
      3. Mesleki Denklik (Anabin veya IHK):Eğer eğitim gördüğün alan Almanya’daki bir diploma ile denkse, mesleki denklik başvurusunu yapman gerekebilir. Bunu IHK (Sanayi ve Ticaret Odası) üzerinden yapabilirsin. Denklik işlemi sırasında dosyandaki belgelerden bazıları burada istenebilir.
      4. Vize Başvurusu (Eğer Almanya Dışındaysan):Almanya dışından başvuru yapıyorsan, vize başvurusunda bulunmalısın. Dosyanı Almanya Konsolosluğu’na iletmelisin. Eğitim ve çalışma vizesi için ilgili belgeleri vize başvuru dosyasına eklemen gerek.
      5. Çalışma İzni (Arbeitserlaubnis): Eğer Almanya'da yaşıyorsan ama çalışma iznin yoksa, Bundesagentur für Arbeit (Federal İş Ajansı) ile iletişime geçerek çalışma izni başvurusunda bulunmalısın. Firmadan aldığın dosya ve belgeler burada işine yarayacaktır.
      6. Yerel Yetkililerle Görüşme:Son olarak, yerel otoritelerle (örneğin: Bürgeramt) ikametgah belgesi gibi yerel belgeleri tamamlaman gerekebilir. Bu, oturum iznin ve Ausbildung’un başlaması için önemlidir.
      Süreçler bulunduğun eyalete göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden her aşamada doğru makamlardan güncel bilgi alman faydalı olacaktır.
      profesyonel destek almak isterseniz bilgi@oktayozdemir.com.tr mail adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.