Soyadınız gibi siz de şeker gibisiniz hocam :) Her babayiğidin harcı değildir bu kadar vakit ayırıp bildiği her şeyi paylaşmak. Sizin gibi insanlar inşallah hep var olur . Zihniniz ve yolunuz hep açık olur inşallah, iyi çalışmalar diliyorum.
Hocam bize umut veriyorsunuz bunun için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir türlü üniversite okuma imkanım olmadı ama siz ve sizin gibi değerli insanlar sayesinde bu alanda kendimizi geliştirebiliyoruz. Teşekkürler.
Ben Avusturyada Bay bayan kuaförlügünde çalışıyorum. Ben el becerim ve yaratıcılığımla ögrendim. Diğer Avusturyalı bayanlar meslek lisesini bitirdiği halde. Beni tercih edenler daha fazla. İlk evvel Yaratıcı ve kabiliyetli biri olmak
Soylediklerinize katilmiyorum, universite okumak tabikide genel olarak size prensibler kazandiiracaktir fakat size bu prensibleri IT sectorune erken atilmak ta fazlasiyla kazandiracaktir. Universiteler sadece turkiyede onemli, bizim is verenlerimiz yetenekten cok belgeye baktigi icin. Yurtdisinda International bir teknoloji firmasinda calisiyorum , yaklasik 700 kadar calisanimiz var ve 15 tanesi disinda hicbirinin universite diplomasi yok. Kendinizi gelistirip portfolio olusturmak ve sertifika alarak yola devam etmenizi oneririm.
@@resulrg100 Dedigim gibi Resul, yurtdisinda isler farkli yuruyor. Boyle bir imkanin varsa, yasin kac bilmiyorum ama hic korkmadan baslayabilirsin. Yardim edecegim bir yol olursa LinkedIn beni ekleyebilirsin sorularin icin.
@@dersders3054 Ingilizceyi ve en az bir yazilim dilini cok iyi sekilde ogren. Kendini gelistir, teknoloji durmadan kendini yeniliyor, trendleri takip et. Artik sadece yazilim bilmek yetmiyor, gerekli butun toollari ogren.
Üniversiteler ile ilgili çok iyi niyetleriniz var, keşke söylediğiniz gibi olsaydı. Bu söylediğiniz şekilde bu ülkede (ülkemde) taş çatlasa 10 yanıldım 15 üniversite vardır. Oraları da kazanmak kaç kişiye nasıp olur bilmiyorum. YKS gibi daha kendisini seçemeyen bir seçme sınavı olduğu sürece ülkemin gençliği hep garip bir şekilde yaşayacak ve gelişecek.. Allah kolaylık versin (gençlere).
Önemli olan azim ve irade! Jan Koum, Aaron Swartz, Steve Jobs ve niceleri. Arkadaşlar, üniversite okumamış olabilirsiniz, lise terk olabilirsiniz, hiç farketmez. Üniversitenin elbet katkıları var, ama inancınızı kayıp etmeyin. Üniversite okumak şart değil. Teknolojiyi günümüze getiren birçok adam bizden farksız. Demek istediğim şey şu ki, karamsarlığa kapılmayın. Üniversiteyi okuyun, ama okuma şansınız yoksa pes etmeyin. Kararlılık ile ilerlerseniz üniversite mezunlarından, hatta hocamız'dan daha iyi bilgileriniz olur. Deha olmaya gerek yok, biraz matematik, biraz sabır. Büyütmeyin gözünüzde, iyi kodlar dilerim :)
Hocam bence bilgisayar bilimiyle ilgili değilde nasıl sizin gibi bir insan olunur(bilgi değil karakter açısından) bununla ilgili bi anlatım yapsanız sanki daha iyi olacak :D Çünkü zor olan bilgisayar bilimi değil sizin düzeyinizde bir insan olabilmek tekrar söylüyorum sizin gibi bir mühendis olmak değil sizin gibi bir ''insan'' olabilmek :)) Gerisi çalışarak olur :))
eğitim videolarınız beni teşvik etti. bir öğretmen(math) olarak C# (arkadaşın tavsiyesi) ile başladım ama daha başlangıçta çok zor geldi. Şuan üniversiteye gitme şansım da yok. (yurtdışında 60-80 yaşında üniversiteye giden insanın "maddi kaygısı" yoktur ! ) Bakalım nasıl devam edecek..
hocam emekleriniz için çok teşekkürler. göremediysem affedin beni. birçok programlama eğitimi birazcık havada kalıyor. şöyle everycafe gibi bilgisayar donanımlarını kullanan güncelleme özelliği olan ve server client yapısına sahip masaüstü bir program yazıp öğrendiklerimizi pekiştirebilsek en azından baştan sona yazarken nelere dikkat edebileceğimizi görsek çok faydalı olcaktır.
Teşekkürler hocam..ağzınıza sağlık..konuya ne kadar hakimseniz o kadar net ve anlaşılabilir anlatırsınız..TIPKI SİZİN GİBİ..tekrar teşekkürler..çok geç bu sektör benim için profesyonel bir mesleğim de var.. ama yine de içimde bir ukde kalmıştır bu sektör benim..ne kadar öğrenebilirsem bu dünyadan o kadar başı dik giderim..kafamda bir takım projelerim var sanırım yapay zeka gerektirecek projeler bunlar..kendi başıma zor gerçekleştiririm yardım etme yada iş birliği yapma durumunuz olurmu?
Sayın hocam, bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği (kısacası bilişim alanında) İngilizce öğrenmek için ne tür kaynakları kullanmalıyız? Günlük konuşma dili yerine bilişim alanında kullanmamız gereken İngilizceye nereden ulaşabiliriz ? Önerilerinizi bekliyorum.
okuyacaksınız, öncelikle ders kitaplarını baştan sona okuyun, anlamaya çalışın, en önemli kaynak bunlar. Bütün derslerin kitaplarını alın ve baştan sona okuyun ve bütün konu sonu sorularını çözün, çok faydasını görürsünüz (ben yaptım ve hiç pişman olmadım ve çok kereler iyi ki yapmışım dedim).
Hocam birşey sorucaktım bir foruma bu konulara nereden başlanır diye bir soru sordum.Gerçekten güzel yanıtlar geldi bir arkadaş bunları yazdı bana ben elektronik ve internet of thinks seviyorum ben robot kol devre vs yapacağım dersen C/C++ uygun olabilir. Ben Web UI (arayüz) programlayacağım => javacript ,css ,html ... Ben Windows için masaüstü program yapacağım => C# , Java Web App => ruby , Python , php ,c# , nodeJs(javascript) ... Android => Java Ios => swift veya objective C Data analiz -> R lang Veri yönetimi -> SQL Bunların içerisinden wep tasarımı yapmak istiyorum ben wep tasarımı için kitap önermişti kitap almayada gittim A dan Z ye baya büyük bir kitaptı wep tasarımı java css html yazıyordu içeriği olarak beğendim alacaktım yanıma bir arkadaş yaklaştı dedi ki galiba yazılımcıymış tam hatırlamıyorum o kısmı wep tasarımı için java pek gerekmez css öğren arkayı canlandırmak için birde bir kitabın içerisinde birden fazla şey varsa mesela html css java vb çok şey varsa işe yaramaz dedi hangi yorum doğru acaba ben wep tasarımı yapmak istiyorum kaliteli olarak sonrada kendimi programlama dili üzerinde mesela wepapp olabilir buna yöneltmek istiyorum önceliği wep tasarımı olan biri birkaç birikimde isteyen biri nereden başlamalı Teşekkürler şimdiden hocam
bakın başta amacın ortaya konması lazım. Sizin hedefiniz ve amacınız nedir? Amatör olarak hobi şeklinde mi ilgilenmek istiyorsunuz? Profesyonel olarak bu işten para mı kazanmak istiyorsunuz? Amatör olarak hobi olarak ilgilenecekseniz bunların hepsi olabilir, hatta hepsine bakın, hangisi hoşunuza gidiyorsa onunla başlayın derim. Profesyonel olarak ilgileniyorsanız ve 40 - 50 yıllık bir plan yapıyorsanız, uzun vadeli yatırım yapmanız gerekir. Bunların hiçbirinin 50 yıl kalacağının garantisi yok. Mesela android geliştiricisi oldunuz, sonra? Android 5 yıl sonra bir şekilde biterse veya farklı bir dile geçrse (mesel golang'e geçer mi diye tartışılıyor şu anda) emekli mi olacaksınız? Doğrusu, öğrenmeyi öğrenmektir ve yenilikleri hızlı şekilde öğrenip uygulayabilmektir. Bunun içinde genel olarak önceliği bir dil öğrenmeye vermeniz gerekiyor, burada da hangi dil olduğu gerçekten hiç önemli değil.
aydınlattığınız için fikriniz için çok teşekkür ederim hocam basit bir programdan başlıyayım sizin videolardan başlayayıp gelişebildiğim ve öğrenebildiğim kadar öğreneyim
Kardeşim öncelikle pc mühendisliği diye bir şeyin olmadığını bilerek başlayabilirsin. PC= Personal Computer yani Kişisel bilgisayar demek. Daha basit anlaşılması için Laptop Mühendisliği diye bir şey olabilir mi sence?
Hocam şuan lise 1'im yazılım hakkında birşeyler öğrenmek için çabalıyorum.İngilizcem fazla iyi sayılmaz.Ancak derslerim biraz kötü yani derslerim değilde matematik(sayısal) tarafı kötü ileride kendime ne gibi meslekler yapabilirim.Yol gösterirmisiniz?
Dostum Lise1 de hangisi iyi hangisi köyü bilemezsin hem de çok çalışmıyorsan asla bilemezsin. Evvela çok çalışmaya alışcaksın bu hayatın her alanı ve her meslek için şart zaten. Şimdiden alış. Sonra çok çalıştıkça gelişeceksin ve asıl o zaman hangi derse yatkınsın hangi dersin iyi hangi dersi seviyorsun bunları anlıcaksın. Kolay gelsin :)
biliyorum bu sorudan sıkılıyorlar aşırı soruyoruz ama bu başlangıç zor işte karar vermek hele hele dünya da ne olduğu belli değilken böyle her sektör sürekli gelişip değişiyor insan sorma ihtiyacı duyuyor 😄😆 keşke her hoca sizin gibi olsa umut verse bizimkiler sadece heves kırıyor 😒
videoda da söylediğim gibi ikisi de önemli. Videoda da söylediğim gibi en iyi üniversite de olsa, öğrenci istemedikten sonra beynini açıp bir şeyler koyamıyorsunuz.Yine videoda da söylediğim gibi, kötü bir üniversitede de en iyi öğrenci bile olsa, alacağı şeyler sınırlı. Elbette imkanız diye bir şey yok, daha önceki videolarda da söylediğim gibi kötü üniversite ve iyi kariyer mümkün. Bu durumlarda neler yapılabileceğini de detaylıca anlatmaya çalıştık (ancak onlar bu videonun konusu değil, o videoları izlemek istiyorsanız linkleri aşağıda): ruclips.net/video/O6R5TlxaAzY/видео.html ruclips.net/video/jpIk5GwG71M/видео.html ruclips.net/video/VNZ2v9i2xa8/видео.html
YANITLARSANIZ SEVİNİRİM . Hocam Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu bölümden mezun olanlar kendilerini yazılım veya bilişim alanlarında iyi bir iş sahibi olarak bulabilirler mi veyahut bu bölümden mezun olup profesyonel derecede yazılım yazma becerisine erişebilirler mi ? Eğer bu bölümü kesin olarak düşünürsem tercih sürecimde Boğaziçini tercih edeceğim . Boğaziçinin artısı bu alanda ne kadar olur ?
bir üniversitenin ne kadar iyi olduğunu anlamak istiyorsanız, birinci olarak bakacağınız yer akademik kadrosudur. şu videoyu izlerseniz biraz fikir verebilir: ruclips.net/video/zcyqrCgZEzQ/видео.html Sonrasında bölümü diğer alternatifleri ile siz kendiniz karşılaştırıp siz bize söyleyin.
üniversitenin geçmişi ile sahip olduğu kültür arasında bir bağlantı var mı ? yani eski bir üniversitenin iyi bir kültür sahibi olma ihtimali yeni bir üniversiteye göre daha fazladır diyebilir miyiz ? burada kültürden kastım sizin bahsettiğiniz, öğrencilere aktarılan kültür. iyi kültürden kastım ise gerçekten öğrenciye olumlu etki edebilen bir kültür.
evet vardır. Bir üniversite ne kadar eskiyse o kadar oturmuş bir kültürü vardır (Genelleme olduğu için istisnalar olacağını unutmayın). Ayrıca burada üniversitenin eskiliğinin yanında, bölümün eskiliğine de bakmanızda fayda var. Yani, mesela bilgisayar mühendisliği bir iki yıl önce açılmış, eski üniversitelerimiz de var. Son olarak hocaların geçmişine de bakın. Mesela bölümün ingilizce eğitim veriyor olması, hocaların aktif olarak proje yapıyor olması vs. (akademide dinazor diye tabir edilen hocalar bulunur, yıllar önce girmiş ve yıllardır bir şey üretmeyen kişiler olabilir, bunlardan oluşan bir kadro ise, uzak durmanızda fayda var). Bunun dışında genel olarak bir bölüm ne kadar eskiyse, o kadar oturmuş bir kültür vardır diyebiliriz.
Ben de yazılıma başlamak istiyorum ancak hangi programlama diliyle başlayacağım konusunda kararsızlık çekiyorum. Şadi hocanın videoları karar vermemde yardımcı oluyor ayrıca bir kaynaktan daha konu hakkında detaylı bilgiye ulaşmıştım o da fazlasıyla yararlı olmuştu karar vermemde. İlgilenenler için linki de buraya bırakmak istiyorum finfugal.com/yazilima-hangi-programlama-dilini-ogrenerek-baslamaliyiz/
hocam üniversite hazırlık öğrencisiyim türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik okuyacağım sizce hazırlıkta udemy gibi sitelerden öğrenmeyi denesem bi temelim olsa daha iyi olur mu? (fakültede yazılım dersim var)
hocam matematik mezunuyum finans sektorunde calisiyorum. univesiteden kastiniz lisans seviyesinden mi baslamak? yuksek lisanstan baslar isek temel kavramlari ogrenmek zor olur mu?
evet zor olur, bilimsel hazırlık denilen 1 senelik bir süreç var ancak yine de lisans seviyesindeki eğitimi tam olarak almış olmazsınız. Tabi kişiye ve duruma göre değişen şeyler bunlar.
BilgisayarKavramlari hocam çabuk yanıtınız ve verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim kanalınızı ilgi ile takip ediyorum ve tavsiye edeceğim. İyi çalışmalar
hocam merhaba bn bi yarişmya katilmak istiyorum ama aklimda hiç proje fikri gelmiyo gelsede ya yapilmis yada cocuk gibi geliyo sizce bn visual stdioda ne yaratabilirim nolur yardim edin artik bunaldim hergun bunu dusunmekten sizce ne proje yapmaliyim fikrinizi ilgilerimle arz ederim
yarışmaların değerlendirdiği konulardan birisi de fikrinizin orjinalliğidir. Size fikri ben verirsem işinizin bir kısmını ben yapmış olurum. Genelde bu tip durumlarda iki şey önemlidir. Birincisi ne yapılabileceğini bilmek (bunun için bilişim projelerini takip edip okumanızda fayda var) ikincisi ise hayal gücü (bunun için de kitap okumanızda fayda var, yani ne olursa olsun, roman bile olur)
Merhaba hocam size önemli bir kaç soru soracağım. Bir tanıdığım bau mülakatına başvurmuş ve mülakata çağırmışlar. Mülakatı geçtikten sonra %50 belkide %100 bursla okuyacak. Benim sorum şu Böyle bir durumda sınav puanları önemli mi? Süper puanları olmayan biri bu mülakatı geçse yine okuyabilir mi? Ücretli okumak derken parayı veren düdüğü çalar misali mi? Parayı verince her türlü okunur mu? Ve bau için ne kadar para istenir?
bakın, okumak masraflı bir iştir ve bir maliyeti vardır, sonuçta bir bina, bu binanın ısınması, güvenliği, size ders verecek hocanın maliyeti, laboratuvar maliyeti vs. vs. kimse eğitimin bedava olduğunu iddia edemez. Soru, bu maliyetin nasıl karşılanacağı ve benim gördüğüm kadarıyla, dünyada okumanın iki yolu var (bu arada buna katıldığım anlamı çıkmasın, gözlemimi söylüyorum), 1. zekisinizdir veya yeteneklisinizdir ve bu maliyetleri sizden istemezler, size bu eğitim maliyetlerini ödetmeden eğitim verirler. 2. zenginsinizdir ve bu maliyeti öder ve eğitimi alırsınız. Bu yaşıma kadar gördüğüm çok özet olarak bundan ibaret. Zekanın ve yeteneğin ise çeşitleri var, yani üniversite imtihanının ne kadar berbat bir uygulama olduğunu sanırım herkes kabul ediyor. Dolayısıyla mesela milli sporcusunuzdur, satranç şampiyonusunuzdur, veya sınavda çok iyi puan almışsınızdır, veya girişimcisinizdir veya başka bir özelliğiniz vardır ve bu özelliğinizi satabildiğiniz, insanları ikna edebildiğiniz ölçüden ücretsiz okuma imkanınız olur. Türkiyede devletin toptancı yaklaşım politikası var, bunu her yerde görürsünüz, kimseye ayrımcılık yapmamak için, elindeki imkanlarla ücretsiz eğitim sunacağı kişileri bir sınavla seçiyor. Burası çok tartışmaya açık ama diyelim ki sistem böyle kurulmuş. Ve devlet dışında sizin eğitim ücretlerinizi karşılayacak sistemler de var, vakıflar (ki vakıf üniversitelerinin hepsi bu anlamda birer örnektir), dernekler, sivil girişimler, uluslararası örgütler vs. vs. Şimdi siz özelliklerinizi, eğitim ücretinizi karşılamak için kullanıyorsanız, ya devletten burs alacaksınız (ki bu da üniversite imtihanı ile oluyor) ya da başka birilerinin bu ücreti karşılamasını isteyeceksiniz. Burada çok fazla çözüm var ve bahsettiğiniz sistem de bunlardan birisi. Ancak en önemlisi, vakıf üniversitelerinin gerçekten vakıf olanları olduğu kadar, ticarethane olarak çalışanlarının da olması. Yani bazı vakıf üniversitelerine bakıyorsunuz, arkasındaki vakıf dünyanın parasını üniversiteye harcayıp daha iyi bir yer yapmaya çalışıyor, bazı vakıf üniversitelerine de bakıyorsunuz, öğrenciden aldığı para ile geçiniyor, hatta bu parayı kendi yandaş firmalarına nasıl aktaracağının hesabını yapıyor. Bu durumda, biraz uyanık olup başvurduğunuz sistem ve üniversitenin nasıl bir yer olduğuna bakın derim. Şayet size iyi bir eğitim ücretsiz olara sunuluyorsa (ki iyi eğitim ile ne kast ettiğim şu videolarda var : ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html ) o zaman bu bir imkandır ve faydalanırsınız. Şayet size imkan sunmak yerine pazarlama yapılıyorsa (ki aslında %50 burs bir pazarlamadır, bugün aklı olan bir üniversite %100 paralı bölüm açmak yerine eğitim ücretini 2 misli yapıp herkese %50 vermek yoluna gidebiliyor) o zaman bu sistemden uzak durun derim.
Hocam, grafik ve web tasarımcılık için de universite okumayı tavsiye ediyor musunuz? Yoksa iyi bır kurs ve kendi üzerinde çalışmayla üstesinden gelinecek bir meslek midir?
hocam 2sene sonra universiteye gidicem ve yazilim muhendisligi istiyorum insallah olur ve suanda ptyhon program diline calisiyorum sizce dogrumu ve universitede mac book mu yoksa windows mu daha iyi olur 😊👍?
Çok teşekkür ederim sana gerçekten minnettarım cidden çok yararın dokundu bana videolarınla sayende üniversite seçimleri olsun gelecek hayatım olsun kararlarımı almamda çok yardımcı oldun bir gün seninle tanışmak istiyorum umarım fırsat bulurum
üniversite okumak bir çözüm olabilir mi? Her ne yaparsanız yapın, üniversite okumadığınız sürece, asla giremeyeceğiniz yerler olacaktır. Bununla birlikte üniversite okumadan da bir yerlere girmek istiyorsanız, bu konuda bilginiz olduğunu ispatlamanız gerekecek. Bunun için iki yol akla gelebilir, birincisi bu konuda eğitim ve sertifikanızın olması (sertifikaların seviyesi var ne kadar zor alınan bir sertifikanız varsa o kadar değerlidir) ikincisi ise portföyünüzü oluşturmanız ve bitmiş, çalışan java uygulamaları geliştirmiş olmanız ve dolayısıyla tecrübeniz olmadı. Yani yukarıdaki 3 yol dışında profesyonel bir yol benim aklıma çok gelmiyor. Başarılar dilerim.
valla durum türkiyede herşey çok farklı. kim ne derse desin bu videoda hatalı bilgiler içeriyor. bir çok şirkette üniversite grupları vardır. bazı üniversiteler kendi üniversitelerinden kişileri alır. hatta bölümden olmasa bile bilgisayar mühendislerinin işlerini biyoloji matematik istatistik kimya bölümü mezunları yapıyor. bilgisayar ve yazılım mühendislerinin özlük hakları korunmuyor. türkiyede durum tam bir rezalet. ben bilgisayar mühendisliği yerine başka bir şey okumak isterdim mesleğime saygım kalmadı
Hocam Yanlış anlamayın ama bu işe başlamak için heves edenlerin konusmanızın başında hevesini kırıyorsunuz evet anlattıklarınız gerçekler belkide olması gerekenler ama bu sekilde başlamanız bazı arkadaşların hevesini kırabilir (amatör olarak başlamak isteyenlerin)
saçmalamışsın, yazılım ve bilişim üiversiteler üzerinden öğrenilebilecek en son mesleklerden biridir. NOKTA. yazılım ve biilişim uzmanı olmak isteyenlere tavsiyem "İNGİLİZCE" ve internet kurdu olup sabırla problem çözüp net üzerinde o işle uğraşanlarla bağlantıda kalın.
Soyadınız gibi siz de şeker gibisiniz hocam :) Her babayiğidin harcı değildir bu kadar vakit ayırıp bildiği her şeyi paylaşmak. Sizin gibi insanlar inşallah hep var olur . Zihniniz ve yolunuz hep açık olur inşallah, iyi çalışmalar diliyorum.
Bilgi paylaşımını bu kadar detaylı ve anlaşılır yapmak gerçek bir emek istiyor. Çok teşekkürler hocam.
Hocam bize umut veriyorsunuz bunun için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir türlü üniversite okuma imkanım olmadı ama siz ve sizin gibi değerli insanlar sayesinde bu alanda kendimizi geliştirebiliyoruz. Teşekkürler.
Ben Avusturyada Bay bayan kuaförlügünde çalışıyorum. Ben el becerim ve yaratıcılığımla ögrendim. Diğer Avusturyalı bayanlar meslek lisesini bitirdiği halde. Beni tercih edenler daha fazla.
İlk evvel Yaratıcı ve kabiliyetli biri olmak
Videolarınız gerçekten kaliteli ve insanlara faydalı. Böyle bir amaca bir karşılık beklemeden hizmet etmeniz çok hoş.
Valla Hocam müthiş! Seri bir şekilde anlatmanıza bayılıyorum. Birçok soruma yanıt aldım çok teşekkürler
Soylediklerinize katilmiyorum, universite okumak tabikide genel olarak size prensibler kazandiiracaktir fakat size bu prensibleri IT sectorune erken atilmak ta fazlasiyla kazandiracaktir. Universiteler sadece turkiyede onemli, bizim is verenlerimiz yetenekten cok belgeye baktigi icin. Yurtdisinda International bir teknoloji firmasinda calisiyorum , yaklasik 700 kadar calisanimiz var ve 15 tanesi disinda hicbirinin universite diplomasi yok. Kendinizi gelistirip portfolio olusturmak ve sertifika alarak yola devam etmenizi oneririm.
@@resulrg100 Dedigim gibi Resul, yurtdisinda isler farkli yuruyor. Boyle bir imkanin varsa, yasin kac bilmiyorum ama hic korkmadan baslayabilirsin. Yardim edecegim bir yol olursa LinkedIn beni ekleyebilirsin sorularin icin.
@@resulrg100 Cok iyi bir yastasin yazilim icin, onune zorluklar cikacaktir ama sakin pes etme. Yolun acik olsun inshAllah.
@@DevOpsBart abi selam bende 15 yaşımdayım yazılım mühendisi olmak istiyorum var mı bi önerin
@@dersders3054 Ingilizceyi ve en az bir yazilim dilini cok iyi sekilde ogren. Kendini gelistir, teknoloji durmadan kendini yeniliyor, trendleri takip et. Artik sadece yazilim bilmek yetmiyor, gerekli butun toollari ogren.
@@DevOpsBart teşekkür ederim iyi geceler
:)
Üniversiteler ile ilgili çok iyi niyetleriniz var, keşke söylediğiniz gibi olsaydı. Bu söylediğiniz şekilde bu ülkede (ülkemde) taş çatlasa 10 yanıldım 15 üniversite vardır. Oraları da kazanmak kaç kişiye nasıp olur bilmiyorum. YKS gibi daha kendisini seçemeyen bir seçme sınavı olduğu sürece ülkemin gençliği hep garip bir şekilde yaşayacak ve gelişecek.. Allah kolaylık versin (gençlere).
Önemli olan azim ve irade!
Jan Koum, Aaron Swartz, Steve Jobs ve niceleri.
Arkadaşlar, üniversite okumamış olabilirsiniz, lise terk olabilirsiniz, hiç farketmez.
Üniversitenin elbet katkıları var, ama inancınızı kayıp etmeyin. Üniversite okumak şart değil.
Teknolojiyi günümüze getiren birçok adam bizden farksız.
Demek istediğim şey şu ki, karamsarlığa kapılmayın. Üniversiteyi okuyun, ama okuma şansınız yoksa pes etmeyin. Kararlılık ile ilerlerseniz üniversite mezunlarından, hatta hocamız'dan daha iyi bilgileriniz olur.
Deha olmaya gerek yok, biraz matematik, biraz sabır.
Büyütmeyin gözünüzde, iyi kodlar dilerim :)
acayip gaza geldim hemen brazzers++ dili ile başlıyorum hocam çok sağol beni umutlandırdın
Üniversite hariç nereden başlayacağım
bakkal gibi heryerde üniversite var artık.
bakkal daha iyi en azından işinde uzmanlaşmış
Hocam ellerinize sağlık sizin gibi hocalara ihtiyacımız var
hocam videolariniz icin allah razi olsun
Teşekkürler hocam.Yine güzel bir bilgilendirme videosu.
Keşke sizi 4 yıl önce keşfetseydim...
Teşekkür ederiz hocam bilgiler için
Çok faydalı oldu teşekkür ederim size
Hocam video için sağ olun. Allah razı olsun.
Güzel bir video olmuş , emeğinize sağlık teşekkür ederiz.
teşekkürler
Teşekkürler hocam.
Hocam elimde bilgisayar yok, sadece android telefon var, yine de yazılım öğrenebilir miyim?
Hocam bence bilgisayar bilimiyle ilgili değilde nasıl sizin gibi bir insan olunur(bilgi değil karakter açısından) bununla ilgili bi anlatım yapsanız sanki daha iyi olacak :D Çünkü zor olan bilgisayar bilimi değil sizin düzeyinizde bir insan olabilmek tekrar söylüyorum sizin gibi bir mühendis olmak değil sizin gibi bir ''insan'' olabilmek :)) Gerisi çalışarak olur :))
İşte kültürden kastı tam olarak bu
eğitim videolarınız beni teşvik etti. bir öğretmen(math) olarak C# (arkadaşın tavsiyesi) ile başladım ama daha başlangıçta çok zor geldi. Şuan üniversiteye gitme şansım da yok. (yurtdışında 60-80 yaşında üniversiteye giden insanın "maddi kaygısı" yoktur ! ) Bakalım nasıl devam edecek..
hocam emekleriniz için çok teşekkürler. göremediysem affedin beni. birçok programlama eğitimi birazcık havada kalıyor. şöyle everycafe gibi bilgisayar donanımlarını kullanan güncelleme özelliği olan ve server client yapısına sahip masaüstü bir program yazıp öğrendiklerimizi pekiştirebilsek en azından baştan sona yazarken nelere dikkat edebileceğimizi görsek çok faydalı olcaktır.
Hocanin ismi ve soyismi nedir?🤔
Teşekkürler hocam..ağzınıza sağlık..konuya ne kadar hakimseniz o kadar net ve anlaşılabilir anlatırsınız..TIPKI SİZİN GİBİ..tekrar teşekkürler..çok geç bu sektör benim için profesyonel bir mesleğim de var.. ama yine de içimde bir ukde kalmıştır bu sektör benim..ne kadar öğrenebilirsem bu dünyadan o kadar başı dik giderim..kafamda bir takım projelerim var sanırım yapay zeka gerektirecek projeler bunlar..kendi başıma zor gerçekleştiririm yardım etme yada iş birliği yapma durumunuz olurmu?
aynı durumdayım seninle ben de başka bir işim var ama aklımda her zaman bu bilişim sektörünü öğrenme isteği vardı
müthişsiniz
üni sadece kurslar topluluğudur,ben öğretmenlik mezunuyum,artı umarım yeni videolarında renk değiştirmiyosundur hocam,onun dışında kaliteli vid.
Sayın hocam, bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği (kısacası bilişim alanında) İngilizce öğrenmek için ne tür kaynakları kullanmalıyız? Günlük konuşma dili yerine bilişim alanında kullanmamız gereken İngilizceye nereden ulaşabiliriz ? Önerilerinizi bekliyorum.
okuyacaksınız, öncelikle ders kitaplarını baştan sona okuyun, anlamaya çalışın, en önemli kaynak bunlar. Bütün derslerin kitaplarını alın ve baştan sona okuyun ve bütün konu sonu sorularını çözün, çok faydasını görürsünüz (ben yaptım ve hiç pişman olmadım ve çok kereler iyi ki yapmışım dedim).
@@Sadievrenseker_BK .net ile ilgili önerebileceğiniz ingilizce kitap var mı ? başlangıç seviyesi olarak.
Hocam birşey sorucaktım bir foruma bu konulara nereden başlanır diye bir soru sordum.Gerçekten güzel yanıtlar geldi bir arkadaş
bunları yazdı bana ben elektronik ve internet of thinks seviyorum ben robot kol devre vs yapacağım dersen C/C++ uygun olabilir.
Ben Web UI (arayüz) programlayacağım => javacript ,css ,html ...
Ben Windows için masaüstü program yapacağım => C# , Java
Web App => ruby , Python , php ,c# , nodeJs(javascript) ...
Android => Java
Ios => swift veya objective C
Data analiz -> R lang
Veri yönetimi -> SQL
Bunların içerisinden wep tasarımı yapmak istiyorum ben wep tasarımı için kitap önermişti kitap almayada gittim A dan Z ye baya büyük bir kitaptı wep tasarımı java css html yazıyordu içeriği olarak beğendim alacaktım yanıma bir arkadaş yaklaştı dedi ki
galiba yazılımcıymış tam hatırlamıyorum o kısmı wep tasarımı için java pek gerekmez css öğren arkayı canlandırmak için birde bir kitabın içerisinde birden fazla şey varsa mesela html css java vb çok şey varsa işe yaramaz dedi hangi yorum doğru acaba ben wep tasarımı yapmak istiyorum kaliteli olarak sonrada kendimi programlama dili üzerinde mesela wepapp olabilir buna yöneltmek istiyorum önceliği wep tasarımı olan biri birkaç birikimde isteyen biri nereden başlamalı Teşekkürler şimdiden hocam
bakın başta amacın ortaya konması lazım. Sizin hedefiniz ve amacınız nedir? Amatör olarak hobi şeklinde mi ilgilenmek istiyorsunuz? Profesyonel olarak bu işten para mı kazanmak istiyorsunuz? Amatör olarak hobi olarak ilgilenecekseniz bunların hepsi olabilir, hatta hepsine bakın, hangisi hoşunuza gidiyorsa onunla başlayın derim. Profesyonel olarak ilgileniyorsanız ve 40 - 50 yıllık bir plan yapıyorsanız, uzun vadeli yatırım yapmanız gerekir. Bunların hiçbirinin 50 yıl kalacağının garantisi yok. Mesela android geliştiricisi oldunuz, sonra? Android 5 yıl sonra bir şekilde biterse veya farklı bir dile geçrse (mesel golang'e geçer mi diye tartışılıyor şu anda) emekli mi olacaksınız? Doğrusu, öğrenmeyi öğrenmektir ve yenilikleri hızlı şekilde öğrenip uygulayabilmektir. Bunun içinde genel olarak önceliği bir dil öğrenmeye vermeniz gerekiyor, burada da hangi dil olduğu gerçekten hiç önemli değil.
aydınlattığınız için fikriniz için çok teşekkür ederim hocam basit bir programdan başlıyayım sizin videolardan başlayayıp gelişebildiğim ve öğrenebildiğim kadar öğreneyim
hocam 5 yıl sonradan izliyorum 21:37
👍🏻👏
Hocam demin sorduğum soruya bir bakar mısınız?
herkes yazilimin kolay oldugunu dusunuyor,oysa yazilim muhendisligi gercekten kastirir.
abi lise 1 gidiyorum PC mühendisi olmak hayalim nereden basliyim Anadolu'da okuyorum
Çılgın Jojuk kardesim murat yucedag hocamiz var hobi olarak oradan basliyabilirsin
Çılgın Jojuk sadi hocamizinda guzel c videolari vardir sonra dahada profosyonel olmak istersen acik akademi veya udemy falan var
önerin için teşekkür ederim
Kardeşim öncelikle pc mühendisliği diye bir şeyin olmadığını bilerek başlayabilirsin. PC= Personal Computer yani Kişisel bilgisayar demek. Daha basit anlaşılması için Laptop Mühendisliği diye bir şey olabilir mi sence?
senden bi bok olmaz
Bicimsel diller ve otomatlar ile ilgili kaynak varsa video önerebilir misiniz?
Hocam şuan lise 1'im yazılım hakkında birşeyler öğrenmek için çabalıyorum.İngilizcem fazla iyi sayılmaz.Ancak derslerim biraz kötü yani derslerim değilde matematik(sayısal) tarafı kötü ileride kendime ne gibi meslekler yapabilirim.Yol gösterirmisiniz?
Ders çalış ben bu sene sınava girdim vazgeçme bence yapılamayacak bir sınav değil yks
Dostum Lise1 de hangisi iyi hangisi köyü bilemezsin hem de çok çalışmıyorsan asla bilemezsin. Evvela çok çalışmaya alışcaksın bu hayatın her alanı ve her meslek için şart zaten. Şimdiden alış. Sonra çok çalıştıkça gelişeceksin ve asıl o zaman hangi derse yatkınsın hangi dersin iyi hangi dersi seviyorsun bunları anlıcaksın. Kolay gelsin :)
biliyorum bu sorudan sıkılıyorlar aşırı soruyoruz ama bu başlangıç zor işte karar vermek hele hele dünya da ne olduğu belli değilken böyle her sektör sürekli gelişip değişiyor insan sorma ihtiyacı duyuyor 😄😆 keşke her hoca sizin gibi olsa umut verse bizimkiler sadece heves kırıyor 😒
arkadaşım neresi zor otur C ile başla gerisi gelir
BASIC den başlayın garanti olsun :D
Hocam kararımı verdim c dilini indiriyorum.
Teşekkürler
Bi insanın yazdığı koddan hangi üniversiteden mezun olduğunu nasıl anlayabiliyorsunuz? Ben bu dünyadan değilim evladım o yüzden merak ettim
"İyi bir üniversite" okumak mı ? İyi bir şekilde "üniversite" okumak mı ? X veya Y üniversitesinde olmayıp iyi olmak imkansız mı , çok mu zor ,
videoda da söylediğim gibi ikisi de önemli. Videoda da söylediğim gibi en iyi üniversite de olsa, öğrenci istemedikten sonra beynini açıp bir şeyler koyamıyorsunuz.Yine videoda da söylediğim gibi, kötü bir üniversitede de en iyi öğrenci bile olsa, alacağı şeyler sınırlı. Elbette imkanız diye bir şey yok, daha önceki videolarda da söylediğim gibi kötü üniversite ve iyi kariyer mümkün. Bu durumlarda neler yapılabileceğini de detaylıca anlatmaya çalıştık (ancak onlar bu videonun konusu değil, o videoları izlemek istiyorsanız linkleri aşağıda):
ruclips.net/video/O6R5TlxaAzY/видео.html
ruclips.net/video/jpIk5GwG71M/видео.html
ruclips.net/video/VNZ2v9i2xa8/видео.html
YANITLARSANIZ SEVİNİRİM .
Hocam Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu bölümden mezun olanlar kendilerini yazılım veya bilişim alanlarında iyi bir iş sahibi olarak bulabilirler mi veyahut bu bölümden mezun olup profesyonel derecede yazılım yazma becerisine erişebilirler mi ? Eğer bu bölümü kesin olarak düşünürsem tercih sürecimde Boğaziçini tercih edeceğim . Boğaziçinin artısı bu alanda ne kadar olur ?
Hocam kocaeli üniversitesi bilgisyar mühendisliği icin ne düşünüyorsunuz
girebildin mi
Akdeniz universitesi sizce nasil bir universite ? Orta mi yoksa kotu siniftamidir?
bir üniversitenin ne kadar iyi olduğunu anlamak istiyorsanız, birinci olarak bakacağınız yer akademik kadrosudur. şu videoyu izlerseniz biraz fikir verebilir: ruclips.net/video/zcyqrCgZEzQ/видео.html
Sonrasında bölümü diğer alternatifleri ile siz kendiniz karşılaştırıp siz bize söyleyin.
üniversitenin geçmişi ile sahip olduğu kültür arasında bir bağlantı var mı ? yani eski bir üniversitenin iyi bir kültür sahibi olma ihtimali yeni bir üniversiteye göre daha fazladır diyebilir miyiz ? burada kültürden kastım sizin bahsettiğiniz, öğrencilere aktarılan kültür. iyi kültürden kastım ise gerçekten öğrenciye olumlu etki edebilen bir kültür.
evet vardır. Bir üniversite ne kadar eskiyse o kadar oturmuş bir kültürü vardır (Genelleme olduğu için istisnalar olacağını unutmayın). Ayrıca burada üniversitenin eskiliğinin yanında, bölümün eskiliğine de bakmanızda fayda var. Yani, mesela bilgisayar mühendisliği bir iki yıl önce açılmış, eski üniversitelerimiz de var. Son olarak hocaların geçmişine de bakın. Mesela bölümün ingilizce eğitim veriyor olması, hocaların aktif olarak proje yapıyor olması vs. (akademide dinazor diye tabir edilen hocalar bulunur, yıllar önce girmiş ve yıllardır bir şey üretmeyen kişiler olabilir, bunlardan oluşan bir kadro ise, uzak durmanızda fayda var). Bunun dışında genel olarak bir bölüm ne kadar eskiyse, o kadar oturmuş bir kültür vardır diyebiliriz.
Ben de yazılıma başlamak istiyorum ancak hangi programlama diliyle başlayacağım konusunda kararsızlık çekiyorum. Şadi hocanın videoları karar vermemde yardımcı oluyor ayrıca bir kaynaktan daha konu hakkında detaylı bilgiye ulaşmıştım o da fazlasıyla yararlı olmuştu karar vermemde. İlgilenenler için linki de buraya bırakmak istiyorum
finfugal.com/yazilima-hangi-programlama-dilini-ogrenerek-baslamaliyiz/
dost ne durumdasın
Hocam ben Azeriyim economi okudum ancak proqramlama ve yazilimla ilgileniyorum hangi kitablar benim icin daha faydalı?
Onceden tesekkurler...
hocam üniversite hazırlık öğrencisiyim türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik okuyacağım sizce hazırlıkta udemy gibi sitelerden öğrenmeyi denesem bi temelim olsa daha iyi olur mu? (fakültede yazılım dersim var)
bilgisayar mühendisliği hazırlık öğrencisiyim tecrübelerinden bahsetme şansın var mı
hocam matematik mezunuyum finans sektorunde calisiyorum. univesiteden kastiniz lisans seviyesinden mi baslamak? yuksek lisanstan baslar isek temel kavramlari ogrenmek zor olur mu?
evet zor olur, bilimsel hazırlık denilen 1 senelik bir süreç var ancak yine de lisans seviyesindeki eğitimi tam olarak almış olmazsınız. Tabi kişiye ve duruma göre değişen şeyler bunlar.
BilgisayarKavramlari hocam çabuk yanıtınız ve verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim kanalınızı ilgi ile takip ediyorum ve tavsiye edeceğim. İyi çalışmalar
hocam merhaba bn bi yarişmya katilmak istiyorum ama aklimda hiç proje fikri gelmiyo gelsede ya yapilmis yada cocuk gibi geliyo sizce bn visual stdioda ne yaratabilirim nolur yardim edin artik bunaldim hergun bunu dusunmekten sizce ne proje yapmaliyim fikrinizi ilgilerimle arz ederim
yarışmaların değerlendirdiği konulardan birisi de fikrinizin orjinalliğidir. Size fikri ben verirsem işinizin bir kısmını ben yapmış olurum. Genelde bu tip durumlarda iki şey önemlidir. Birincisi ne yapılabileceğini bilmek (bunun için bilişim projelerini takip edip okumanızda fayda var) ikincisi ise hayal gücü (bunun için de kitap okumanızda fayda var, yani ne olursa olsun, roman bile olur)
Merhaba hocam size önemli bir kaç soru soracağım. Bir tanıdığım bau mülakatına başvurmuş ve mülakata çağırmışlar. Mülakatı geçtikten sonra %50 belkide %100 bursla okuyacak. Benim sorum şu Böyle bir durumda sınav puanları önemli mi? Süper puanları olmayan biri bu mülakatı geçse yine okuyabilir mi? Ücretli okumak derken parayı veren düdüğü çalar misali mi? Parayı verince her türlü okunur mu? Ve bau için ne kadar para istenir?
bakın, okumak masraflı bir iştir ve bir maliyeti vardır, sonuçta bir bina, bu binanın ısınması, güvenliği, size ders verecek hocanın maliyeti, laboratuvar maliyeti vs. vs. kimse eğitimin bedava olduğunu iddia edemez. Soru, bu maliyetin nasıl karşılanacağı ve benim gördüğüm kadarıyla, dünyada okumanın iki yolu var (bu arada buna katıldığım anlamı çıkmasın, gözlemimi söylüyorum), 1. zekisinizdir veya yeteneklisinizdir ve bu maliyetleri sizden istemezler, size bu eğitim maliyetlerini ödetmeden eğitim verirler. 2. zenginsinizdir ve bu maliyeti öder ve eğitimi alırsınız.
Bu yaşıma kadar gördüğüm çok özet olarak bundan ibaret. Zekanın ve yeteneğin ise çeşitleri var, yani üniversite imtihanının ne kadar berbat bir uygulama olduğunu sanırım herkes kabul ediyor. Dolayısıyla mesela milli sporcusunuzdur, satranç şampiyonusunuzdur, veya sınavda çok iyi puan almışsınızdır, veya girişimcisinizdir veya başka bir özelliğiniz vardır ve bu özelliğinizi satabildiğiniz, insanları ikna edebildiğiniz ölçüden ücretsiz okuma imkanınız olur. Türkiyede devletin toptancı yaklaşım politikası var, bunu her yerde görürsünüz, kimseye ayrımcılık yapmamak için, elindeki imkanlarla ücretsiz eğitim sunacağı kişileri bir sınavla seçiyor. Burası çok tartışmaya açık ama diyelim ki sistem böyle kurulmuş. Ve devlet dışında sizin eğitim ücretlerinizi karşılayacak sistemler de var, vakıflar (ki vakıf üniversitelerinin hepsi bu anlamda birer örnektir), dernekler, sivil girişimler, uluslararası örgütler vs. vs.
Şimdi siz özelliklerinizi, eğitim ücretinizi karşılamak için kullanıyorsanız, ya devletten burs alacaksınız (ki bu da üniversite imtihanı ile oluyor) ya da başka birilerinin bu ücreti karşılamasını isteyeceksiniz. Burada çok fazla çözüm var ve bahsettiğiniz sistem de bunlardan birisi.
Ancak en önemlisi, vakıf üniversitelerinin gerçekten vakıf olanları olduğu kadar, ticarethane olarak çalışanlarının da olması. Yani bazı vakıf üniversitelerine bakıyorsunuz, arkasındaki vakıf dünyanın parasını üniversiteye harcayıp daha iyi bir yer yapmaya çalışıyor, bazı vakıf üniversitelerine de bakıyorsunuz, öğrenciden aldığı para ile geçiniyor, hatta bu parayı kendi yandaş firmalarına nasıl aktaracağının hesabını yapıyor. Bu durumda, biraz uyanık olup başvurduğunuz sistem ve üniversitenin nasıl bir yer olduğuna bakın derim. Şayet size iyi bir eğitim ücretsiz olara sunuluyorsa (ki iyi eğitim ile ne kast ettiğim şu videolarda var : ruclips.net/video/FsXle0rfv1M/видео.html ) o zaman bu bir imkandır ve faydalanırsınız. Şayet size imkan sunmak yerine pazarlama yapılıyorsa (ki aslında %50 burs bir pazarlamadır, bugün aklı olan bir üniversite %100 paralı bölüm açmak yerine eğitim ücretini 2 misli yapıp herkese %50 vermek yoluna gidebiliyor) o zaman bu sistemden uzak durun derim.
yani mülakatla %100 burslu kazanabilmek tek çözüm. %50 veya %75 bu işin pazarına giriyor. Şu videoyu izleyip tekrar geri dönüş yapacağım.
Ben white hat hacker olmak istediğim için yazılım öğrenmek istiyorum c yazılımı istiyorum bunu nerden bulabilirim
Hocam, grafik ve web tasarımcılık için de universite okumayı tavsiye ediyor musunuz? Yoksa iyi bır kurs ve kendi üzerinde çalışmayla üstesinden gelinecek bir meslek midir?
ne yazık ki uzmanlığım olan bir alan değil, bu konuda uzman birilerine sormanız daha doğru olabilir.
kırklareli yazılım mühendisliği bölümü nasıl hocam :(
Harun İrge bahcesehir, isik disindakilerde pek umut yok gibi bence kardeşim
muhammed ali Sert özel okuyamam ki :(
Harun İrge %100 burslu okursan beleş 😂
Harun İrge 20 000 e girmen gerek şuan icin
şu videoyu izleyebilrisiniz: ruclips.net/video/bJKntaXTLlQ/видео.html
hocam 2sene sonra universiteye gidicem ve yazilim muhendisligi istiyorum insallah olur ve suanda ptyhon program diline calisiyorum sizce dogrumu ve universitede mac book mu yoksa windows mu daha iyi olur 😊👍?
İşletim sistemi çok etkilemez bence
Hocam ciddi misiniz 80 yaşında mezunsa ne kazandır bilirki kendine ve bize
Hacker olmak isteyen 😂😂😂😂
Arkadaşlar Sadi Şeker hangi üniversitede görev yapıyor merak ettim ama bulamadım yardımcı olur musunuz
şu anda : ruclips.net/video/WAydJEFIE-4/видео.html
Ancak bu yaz itibariyle şuraya geri dönüyorum: ruclips.net/video/J8YGOdI0c2A/видео.html
Çok teşekkür ederim sana gerçekten minnettarım cidden çok yararın dokundu bana videolarınla sayende üniversite seçimleri olsun gelecek hayatım olsun kararlarımı almamda çok yardımcı oldun bir gün seninle tanışmak istiyorum umarım fırsat bulurum
16 yasındayım java ile ilgileniyorum genelde javacılar üni mezunu olarak aranır ben nasıl işe girebilirim ?
üniversite okumak bir çözüm olabilir mi?
Her ne yaparsanız yapın, üniversite okumadığınız sürece, asla giremeyeceğiniz yerler olacaktır. Bununla birlikte üniversite okumadan da bir yerlere girmek istiyorsanız, bu konuda bilginiz olduğunu ispatlamanız gerekecek. Bunun için iki yol akla gelebilir, birincisi bu konuda eğitim ve sertifikanızın olması (sertifikaların seviyesi var ne kadar zor alınan bir sertifikanız varsa o kadar değerlidir) ikincisi ise portföyünüzü oluşturmanız ve bitmiş, çalışan java uygulamaları geliştirmiş olmanız ve dolayısıyla tecrübeniz olmadı.
Yani yukarıdaki 3 yol dışında profesyonel bir yol benim aklıma çok gelmiyor.
Başarılar dilerim.
teşekkürler
valla durum türkiyede herşey çok farklı. kim ne derse desin bu videoda hatalı bilgiler içeriyor. bir çok şirkette üniversite grupları vardır. bazı üniversiteler kendi üniversitelerinden kişileri alır. hatta bölümden olmasa bile bilgisayar mühendislerinin işlerini biyoloji matematik istatistik kimya bölümü mezunları yapıyor. bilgisayar ve yazılım mühendislerinin özlük hakları korunmuyor. türkiyede durum tam bir rezalet. ben bilgisayar mühendisliği yerine başka bir şey okumak isterdim mesleğime saygım kalmadı
Hocam ağzınıza sağlık, ben de özetledim ve sitemde paylaştım umarım beğenirsiniz; didikle.net/yazilim/bilisimeyazilima-nereden-baslanir/
reklam
Hocam Yanlış anlamayın ama bu işe başlamak için heves edenlerin konusmanızın başında hevesini kırıyorsunuz evet anlattıklarınız gerçekler belkide olması gerekenler ama bu sekilde başlamanız bazı arkadaşların hevesini kırabilir (amatör olarak başlamak isteyenlerin)
saçmalamışsın, yazılım ve bilişim üiversiteler üzerinden öğrenilebilecek en son mesleklerden biridir. NOKTA.
yazılım ve biilişim uzmanı olmak isteyenlere tavsiyem "İNGİLİZCE" ve internet kurdu olup sabırla problem çözüp net üzerinde o işle uğraşanlarla bağlantıda kalın.