-İngilizce'yi halletmek -Başkalarının kodlarını incelemek -Kendini öğrenmeye ve geliştirmeye ada -Nasıl öğrendiğini görmek için sürekli deneme yapmak -Pratik yapmak -Teknoloji fanatiği olmamak -ihtiyaç duyulan teknolojiye geçmek- -Çalışılan alanın tool'larını öğrenmek Önce öğrenip sorna yazmak -Piyasayı takip etmek -İşin öznüne inmek -algoritmalar nasıl çalışır, işlemci nasıl çalışır- -Bol bol okumak ve alıştırma yapmak - Yazmak -Sektördeki uzmanları takip edip kendini güncel tutmak -İyi bir öğrenci olun -İstikrar göstermek -Sabretmek -Pes etmemek
Kardeş boş yaptı o adam. İngilizceyi zamanla öğrenirsin zaten. Yazılıma şimdiden başla. İngilizceyi öğrenince diğerleri çorap söküğü gibi gelmiyor. Zaten artık çok iyi Türkçe kaynaklar var. Yazılımı sonraya bırakma yani. Eş zamanlı gidebilir ikisi de. Kolay gelsin.
@@sayaremin Uslubundan junior oldugunu tahmin ettim, 2018 ege elektronik mezunusun veya henuz bitirmedin, bir meslektasin olarak yanildigini kesinlikle soyleyebilirim. Evet arkadaslar ingilizcenizi cok ilerletmeniz gerekir, bunu paralel olarak yapmak veya oncesinde yapmak sizin tercihiniz.
Önce İngilizce öğreneceksiniz diye düşünmüyorum. Yazılımla birlikte öğrenebilirsiniz İngilizce'yi lakin öğrenmek gerekli elbette. Gerek hata ayıklamaları, gerek global kaynaklar vs bir yazılımcının İngilizce bilmesi şart. Ama önce öğren sonra gel denilemez. İkisi bir arada gayet güzel öğrenilir...
Kesinlikle doğru yöntem ikisini bir arada götürmek. Data Science alanında yüksek lisans yapıyorum İngilizcemde baya eksik olduğunu farkettim, algoritmaları boşverip İngilizce kasıyım dedim ama data Science motivasyonumu kaybettim ve geç kaldığımı hissettim.en iyi yöntem hem yazılım hem İngilizce öğrenimini bir arada ilerletmek
Oğlum ingilizce öğretmenliği mezunu, pandemi girince evde idi ve yazılımı merak etti, şimdi ise kendisini mıtlu edecek meslek olduğuna karar verdi. Eğitim veren online bir siteden öğrenmeye çalışıyor, destekliyorum. Hatta önümüzdeki yıl üniversite sınavına girip eğitimini almasını istiyorum. Hiç bir şey için geç değil, bütün gençlerin mutlu olmasını diliyorum.
@@HalilDemirkan genelde evet comment out yada yorum satırı kullanılıyor ki bu sadece senin unutmaman için değil senden sonra gelecek kişinin yazdığın kodu anlamasına yardımcı oluyorsun.
7.30 daki kırmızılı arkadaşın sözlerine kadar sadece dikkatle izliyordum. bu arkadaşın mantığı ve söylediklerinin öneminden ötürü bir de beğeni attım videoya. gerçekten çok önemli bi konuya çok güzel örneklerle yaklaşmış. bu arkadaşın söylediğini birebir dikkate alın.
Araştırma yaparak işe başla, ihtiyacın kadar program kullan, kodun esnek olsun, zamanını iyi kullan, projeyi parçalara böl, tek başına çalışma destek al, yaptığın yazılım bi ihtiyacı karşılasın ve geliştirelebilir olsun.Son olarak unutma Yazılım; sorunları çözme sanatıdır.
@@hasansaygn3642 usta kod derken insanların yaptığı projeler falan filan mesela bir işletim sisteminin yazılımı gibi gibi bende başlamadım baslicam yw
•sev •güncel ol •nasil öğreneceğini ve araştıracağini öğren ve sıkılmadan öğren •ingilizce öğren •sabirli ol •istikrarli ol •düşünce yapını geliştir •oku •pratikte deneyerek öğren problemleri araştırarak öğren •kendini geliştir her zaman için Hatalarım veya eksiklerim olabilir anladıklarımı dilim döndükçe yazdım.
istikrar diyen arkadaş çok haklı hepsinin buraya çıkıp konuşmalarının sebebi istikrarla yaptıkları işe devam etmesi ve pes etmemesi içerik için teşekkürler.
Az çok kod yazmayı bildiğiniz bir dilde open source bir proje bulun. Sonra bu projenin kodlarını inceleyin ilk etapta. Neyi nasıl yazmışlar fln diye. Sonra yavaştan bu projenin üstüne birşeyler eklemeye çalışın. İlk başta hatalar alırsınız. O hataları çözmeye çalışırken daha çok öğrenmeye o dilde ustalaşmaya başlarsınız. Aldığınız hataları mutlaka çözün. İnternetten araştırın ama kodları kopyala yapıştır yapmak yerine kendiniz yazın. Birşeyler yapmayı becerdikçe hem özgüveniniz artar hemde ustalaşmaya başlarsınız. Bir dilde ustalaştığınızda ise zaten başka dil öğrenirken fln daha çabuk kavrayacaksınızdır. Bir de fazla vakit geçirin bu işle. Gününüzün 5 10 saatinizi öğrenmeye ayırın mutlaka.
Keşke meslek tercihi yapmadan önce denk gelseydim bu videoya. Hiç sevmediyim halde yazılım mühendisliyi okuyorum. Gençliğimi en fazla bu kadar heder ede bilirdim.....
bir projem için kararlı bir şekilde python ile başladım avantajı yazımı kolay ve Türkçe gibi yazdığın gibi okunuyor hızlı gelişiyor tavsiye ederim sonra ki diller o kadar yorucu gözükmüyor
Evet çok üzücü Kadınlar niye ilgi duymuyorlar? Yoksa ağır mı geliyor Yoksa sıkıcı mı? Makyaj videoları mı dikkatlerini çekiyor? Yoksa hayatları erkeklerden daha mutlu çok yönlü ağır?
Yazılım, bir işleyişi veya bir problemi tüm cihetleriyle düşünüp otomatik olarak veya formlar yoluyla düzene koymak işidir diye düşünüyorum. Gerçek hayatta iyi bir gözlemci ve sorun giderici olmadan, yazılım dünyasında başarılı olmak da güç olur. Mesele problemi tespit edip onu çözmeye çalışmaktır kanımca...
7:26 daki arkadaş algoritma oluşturma mantığını anlatılabilecek en güzel şekilde anlatmış tekrar tekrar dinleyin ve anlamaya çalışın şu 4-5 dk bile çok şey katacaktır.
Kareli mavi gömlek giyen adam var ya 25. Dk da konuşan tamamen göz korkutma amacıyla konuştuğuna kalıbımı basarım. Belki yazılımda iyi değilim ancak analiz konusunda gayet iyiyim.
Ben de 1 hafta kadardır öğrenmeye başladım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Javascript ile başladım. İnternetten yazılı ve görsel eğitimlerinin yanında kendime bir defter aldım ve burada komutların nasıl çalıştığı hakkında kendim öğrenebileceğim şekilde notlar alıyorum. Gün içinde çalıştığım için akşam eve geldikten sonra 1 saat kadar çalışıp 20 dk dinlenip 1 saat daha çalışıyorum. En son olarak yarım saat ingilizce ile günü bitiriyorum. Normalde bu kadar ders çalışmayı seven bir insan değilim ama yazılım ve bilgisayara çok ilgim olduğundan 5 farklı kaynaktan aynı konuları dinlemek bile bana hiç sıkıcı gelmiyor. Böyle yaparak yazılımcıların bir konuyu nasıl anladıklarını ve yorumladıkları hakkında da bilgi sahibi oluyorum. Bu işte ne kadar gelişebilirim şu an kestiremiyorum ama çok zevkli benim için.
Merhaba dostum ben de yazılımcı olmak istiyorum şuan vakit ayıramam(sınav senem) ama tatilde ilgilenmek istiyorum nasıl başladın şuan ne haldesin ben çok ama çok fazla udemy i duyuyorum nasıl bir program İngilizceyi nasıl öğrendin
@@Wanderlust_49 ben udemy kullanıyorum gayet güzel açıkçası tabi videoların yanı süre bilgisayarın da olması lzm öğrendiklerini uygulaman için. Ve ilk basta algoritma ile başlaman lazım ondan sonrada hangi dili öğrenmek istiyorsan c++, c#, javascripti gibi hangi dili öğrenmek istersen ama tabi bunun yanı süre İngilizce'ye de vakit ayırıp kendini onda da geliştirmen lzm. Udemy de guzel bir öğretim platformu. Ve online kurslar olrk da udemy gayet iyi.
Yazılımcı olmak isteyenlerin İngilizce dışında başka bir konuda da uzman olması gerekir, mesela ekonomi ile ilgili bir yazılım yapmak isteyen kişi o konuda yeterli bilgiye sahip olmalı, matematik olmazsa olmaz, kısaca yazılımcı olalım bok gibi para kazanalım diye birşey yok, arkadaşlar güzel anlatmış emeksiz sermaye olmaz.
35 yaşında, 2,5 yaşında bir çocukla, yazılımın Y sini bilmeden sırf meraktan ve heyecandan başlayacağım bu işe. Bu kararı aldıktan sonra bu video ile karşılaştım. Çok faydalı, bir çok not aldım. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Var bir hayalimiz, hadi hayırlısı ;)
bu videonun benzeri belki yüzlerce video var tahminen çoğunluğu benim gibi kararsız seçimin zor yapan veya sıfırdan temele inerek başlamak istemeyip ısrarla temel temel denilmesini dinleyip videoyu izledikten sonra saat gün ay yıl sonra bir daha aynı konumdayken tekrar tekrar izleyip yarıda bırakıp vakit öldürüyordu ve ben her seferinde bunları yaptım sene 2020 ben bilgisayar mühendisliğini veya bilgisayarla alakalı herhangi bir bölümü 2012 de hedefledim ama bir adım dahi atmadım sonuç lise yabancı dil Anadolu mezunuyum ve aşçılık öğrencisiyim :))
Süper bi içerik olmuş, çok faydalandım aralardan yakaladığım çok şey oldu. Dinlerken yakaladığım ayrıntıları hemen Google ladım. Bugün de yeni bişeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim 🙏🏻
Video sadece yazılımın cok zor olduğu, cok ilgi gerektirdiği, ingilizce bilmenin gerektiği ve videodaki kisilerin de buralara gelirken cok zorlandığı bilgisi dışında bi sey içermemektedir. Arkadaşım soru cok basit: Ben yazılımı sıfırdan öğrenmek istiyorum. Bir yol haritası lazim? Felsefesini, okuyarak isin içine girerek zaten anlarız. En cok yazılım sektörü zor, en cok siz çabalıyosunuz ok.
2024 yılı için konuşuyorum, Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği mezunu olmasan da 4 yıllık yazılım ile ilgili bir bölümden mezun olman ŞART. Hangi bölümler mi? Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümlerden mezun olup da yazılımcı olabilirsin. Ama 4 yıllık yazılım bölümleri harici bölümlerden mezun olup yazılımcı olmak imkansıza yakın artık.
Yazılımda en yüksekleri hedefleyen arkadaşlar C ve C++ ile başlamanızı öneririm çünkü bu diller size CS'nin temel taşlarını kendiliğinden öğretiyor. Optimizasyonu siz yapıyorsunuz bu da demektir ki iki kat daha fazla düşünmek, daha fazla kod yazmanız gerekiyor. Ama tam anlamıyla öğrenirseniz size tüm diller çocuk oyuncağı geliyor.
Video için teşekkürler, bence sevgi-ilgi'den önce disiplin çok önemli ben yazılımı seviyorum ama disiplinsiz olduğum için bir süre sonra takılıp kalıyorsunuz. Bence insanlar olarak bizim disiplini öğrenmemiz gerekiyor. Ondan sonra gerisi gelir.
Ercan beyin dediği gibi daha konu seçemedim. Lisedeyken Robotik üzerine çalışmalar yaptım yarışlara katıldım önlisansta 3B modelleme, 2B modellemeye unity ile oyun geliştirmeyle ilgilendim sonra nerden estiyse bi rüzgar siber güvenliğin içine attı beni orda zaman geçirdim ve baktığımda çoğu kpnuda biraz biraz bi bilgim var ama bi konuda uzmanlığım yok ve hala kendime tam olarak şunu istiyorum diyemiyorum. Kendimi bi denizin içinde kaybolmuş gibi hissediyorum.
1 milyon adet video izledim mesleklerle ilgili vs ve şunu anladım türkiye de herkes, felsefeci olmuş, kimse direk bu kulak diye göstermiyor, ezberlenmiş, birbirinin aynısı cümleleri, paranın peşinde koşmayın, sevdiğiniz işi yapın vs vs
Arkadaşların ünvanları okuyunca İngilizce devam edecek diye bekledik sohbetleri. Sanırım Senior Front-End ya da Back-End Developer demek daha havalı geliyor. Ön Yüz Web Geliştirici gibi terimler türetip dile kazandırmanızı tercih ederdik.
Murat Yücedağ'ı bekliyordum birden belirdi, C#'a onun videolarıyla başlamıştım bende yeri ayrıdır ve her zaman ayrı kalacaktır, bir gün güzel işler başardığımda "Senin öğrencinim" diye haberdar etmeyi çok isterdim :))
kanka ben şu an yks sınavından çıktım ve araştırdım ki bu kod öğrenmek yeni dünyanın en önemli gereksinimi fakat sebebini tam kavrayamadım kodlamayı öğrenince neler eline geçiyor veya neden kodlama öğrenmeliyim ?
@@mmansurkt Güzel bir soru, yazılım insanın hayatını kolaylaştıran bir şey. Mesela en basitinden bakmamız gerekirse yıllar önce mektup yazıp bunun ulaşmasını beklemek vb. durumlar vardı internetin yaygınlaşmasıyla beraber mektubumuzu anında iletip aynı zamanda karşı tarafın bu mektubu görüp görmediğinden de haberdar olabiliyoruz. Detaylara girecek olursak bunun gibi milyonlarca sebep var. Sağlık sektöründen tut eğlence sektörüne kadar yolu var, her şey hayal gücüne bağlı yani sınır yok. Yazılımı seven insan kod yazdıkça rahatlar, yazılım dediğimiz şey bir probleme çözüm getirmektir hani mektuptan bahsetmiştim ya mektubun ulaşmasını beklemek vs. bunlar bir problem ve bu problem yazılım aracılığıyla çözülebiliyor. Problem çözmek insana çok şey katar, hem mutluluk hem tecrübe ve yazılımı seven insan da kod yazdıkça yani problem çözdükçe mutlu olur, bunu bir meslek haline getirdiğimiz zaman bir çok şey kazanabiliyoruz. Cevabımı istediğim şekilde noktalayamadım ama kafasında bu soru olan kişilerde bir şeyler uyandıracağını düşünüyorum, güzel bir soruydu teşekkür ederim.
@@clax-9955 Tam olarak hangi alanda ilerlemek istediğine bağlı, eğer kafanda bir alan yoksa bir tanesine gir zamanla yerine oturur. Mesela web tasarım istiyorsan başta HTML sonra CSS ve JS şeklinde gidersin fakat web programlama istiyorsan HTML PHP veya HTML C# ile gidersin, Microsoft platformlarında uygulama yazmak istiyorsan C# işini görür mobil uygulama istiyorsan Java daha sağlıklı olur daha geniş kapsamlı bir şeyler istiyorsan Python'da seçebilirsin, Java C# ve Python ile web sitesinden robota kadar her şey yapabilirsin önemli olan en kısa sürede bir şeylerin ucundan tutup kendine doğru çekmeye başlamak.
21.01 - samimiyetine en inandığım arkadaş bu oldu eıukgjödr ilk defa bi meslek hakkında, tutkun olmasa da yaparsın diyen birini görüyorum. Bu bile adamın dürüstlüğünü anlamamız için yeterli bence. Harbiden. Tutkun olmazsa yapamazsın deyip duruyo ya herkes kendi mesleği ile ilgili. Yok ki öyle bişey. Her doktor seve isteye mi yapıyo hayır her polis sabah şarkılar söyleyerek mi giyiyo o üniformayı, alakası yok. Emek vermen lazım. Sevsen de sevmesen de, emek verirsen ortaya muhakkak bi ürün çıkacaktır.
38 yaşındayım, mekanik teknisyeniyim. Projelerimi hayata geçirmek icin en az Arduino ya ihtiyacım olduğunu öğrendiğim zaman anladım ki yazılım bilmeye de ihtiyacım var. Orta seviye İngilizcem ile ucundan başladım. Gerçek anlamda nereden başlamam gerektiğini bilmeden düştüm yollara... Şimdi ciddi anlamda soruyorum, ben nereden başlamalıyım? Cevapları aslında bu videoda buldum sayılır. Hedefim 10 yıl sonra Iron Man i kodlamak! (Hedefimi daima çok yükseğe koyuyorum ki,hedefime ulaşamasam bile ortalamanın daima üzerinde başarı elde edebileyim). Genç arkadaşlar yaşınızın verdiği taze zihnin ve kendinize ayirabildiğiniz zamanın kıymetini bilin. Hayatın getirdikleri ve 2 evladınızın sorumluluğu da eklenince kafa birseyleri almakta zorlanıyor.. 😊
emre güzel demiş gerisi bence teferruat işte saat sayıyorsan işini sevmiyorsundur zaman hızlı geçiyorsa işini seviyorsundur. öğrenme aşamasında da aynı şey geçerli. kafanız algoritmaya basmıyorsa; kodları ezberleyip yerinde kullanmaya çalışıyorsanız kendinizi başka yerde daha rahat görüyorsanız boşuna çok para kazanacağım diye yazılım zorlamayın
25 yaşındayım öyle yada böyle yanlış tercih vererek yazılma alakası olmayan bir bölüm okudum sınavlar falan derken mesleği istemediğimi ve yazılımı çok istediğimi farkettim. Hiç bilgim yok ama merakım hep vardı, geç başlıycam ama olsun
İngilizcem çok iyi, yazılımı çok seviyorum, kendimi işime adayan biriyim... Eee şimdi ben yazılımcı oldum mu?? Bu cevapları bir rehberlik öğretmeninden yada psikologtan da öğtenenilirdik. Kısacası temel hangi yazılımları öğrenmeyi tavsiye edersiniz........
Muhteşem faydalı bir video olmuş, çok tebrikler ve teşekkürler. Özellikle son konuşmacı noktayı koymuş, bravo!!
4 года назад+5
İyi güzel de, biz Türk insanı için “hırslı ol, yaptığın işe inan, kendini bu işe ada vs” tarzındaki öneriler işe yaramaz bunu bilmeniz gerekir. Daha teknik bilgiler içeren bir başlangıç duymayı isterdim ben
birisi fantastik kitap dedi uzun zamandır bir kitap okumak istiyordum o da bu haftalar olacak galiba Yüzüklerin efendisi kitap serisi oluyor mu çünkü ona başlayacağım :D :D :D
3. Yazılımcı çok gúzel konuştu ora okulda bilişim teklnolojisi dersi gördüm birkaç yıl sonrada yazılımcı olmak istiyorum dedim yeteneyim var iyiyim bu işte parasıda güzel devam edeyim be başarırım yaparım dedim hayla aynı kararım cidden insan sevdiği işi yapmalı ne olursa olsun
Yazılım öğrenmenin ingilizce öğrenmeyle alakası yok. 3-4 ay önce a2 seviyesinde ingilizce ile yazılıma başladım. Bugüne kadar 5000 satır kod yazdıysam en az 2000 satırında hatayla karşılaştım. Hataları ingilizce olarak aratıp bulduğum sayfaları translate ile çevirerek bütün hataları çözdüm. Zaten zamanla çeviriye gerek kalmadan hataları anlayabiliyorsun. Yeter ki azimli olun, gerisi yalan.
Şuan bu videoyu izlemek yerine 2 satır kod yazabilirdim 1 ay oldu başlayalı söylenilenlerin birçoğu bildiğim yada tahmin ettiğim seylerdi "Hello World"
Oyunlar ve Parodiler Boktan yorumun icin tesekkurler elestirilcek ve takilacak cok sey var ki illa muhalefet olacaksin zamanin oneminden bahsetmisiz iste daha ne.
MURAT YÜCEDAĞ Hocaların kralı evt Arkadaşım Sende Yorumlara bakıyosan fazla bakınma direk RUclips ve udemy de Murat yücedağ'ın Eyitimlerine bak derim...
Herkesin öğrenme şekli farklıdır ben yazarak öğreniyorum o kodları deftere 2 sefer 3 sefer not ettikten sonra unutmuyorum sizin de vardır böyle özellikleriniz ben geçmişe bakıp bu özelliğimi din kültürü dersinde duaları ezberlemek için yaptığım aklıma geldi ve test ettim çalıştı
@@07etoo56 Kodları değil işlemlerin nasıl yapıldığını ezberliyordum örn ehliyet alma yaşı sorgulama kodu yazıyordum pyt da inputu hangi satır içinde almam gerektiğini gibi gibi şeylerin aklımda tutmak için yapardım değişkeni string int i if i else elif input u cart curt zaten aklında kalıyor zamanla önemli olan o işlemi nasıl ve nerde kulanacağını bilmektir.
yazılımcılar yorumları okursa diye yazıyorum. elinizde coreelecOSli güçlü box cihazlar var ise ve linux terminal o tv box coreelecOS versiyonunda var ise terminalden kod, komut girerek steam aplikasyonunu kurmak mümkün olabilir ve steamdeki ayarlarda proton experimentali seçince steam kendini yeniden başlatıyor ve oyunlar linuxde çalıştırma moduna geçiyor. Terminal yoksa herhangi bir linux kurulu pcden terminal aplikasyonunu boş flaş belleğe kopyalamak ve sonra o belleği coreelecOSli box cihaza bağlayıp bellekteki terminal aplikasyonunu çalıştırmak falan denenebilir(steam'i box cihaza kurmak için).Yada herhangi bir linux/ubuntu versiyonunun tam kurulumu yapılmış halini içeren bir flaş bellek yada harici hdd/SSD çalışan bir coreelec box cihaza usb kabloyla bağlanıp harici depolama olarak bağlandıktan sonra harici cihazda bulunan linux terminali çalıştırmak denenebilir, çalışma ihtimali var coreelecOS da linux temelli olduğundan.64-128 gb bir flash belleğe linux kurup, linux kurulumunu tam yapıp ondan sonra steam kurup, steam oyunları(kof13, doom3, warband gibi hafif oyunlar) indirdikten sonra bu linux/Steam/oyun içeren flash bellek, açık, çalışmakta olan coreelecOSli cihaza harici bellek olarak bağlanıp içindeki steam aplikasyonu bulunup çalıştırılması da denenebilir, bence coreelecOSli bir cihaz olsaydı denerdim, belki siz de denemek istersiniz diye önereyim dedim
Peki kendilerinin tavsiye ettiği bu sektörde olanları takip edip öğrenmek için önerdikleri kanal,internet sitesi,uygulama,kişiler vs. nelerdir yardımcı olabilecek var mı ?
Yazılımcı Sohbetlerinin devamı (18 Ayrı Video!): bit.ly/2kEBglb
Abi bana uygulama yap lutfen
@@silencegroup7829 nasıl bir uygulama istiyorsun
Bu ilk arkadaşa nasıl ulaşırız?
Abi , 9:10 http demiyelim HTML demek istedin galiba. Beb de HTML den başladım. HTML yazılm deyil amma kod yazmayı öyrenmek için daha uygun
ttgg
-İngilizce'yi halletmek
-Başkalarının kodlarını incelemek
-Kendini öğrenmeye ve geliştirmeye ada
-Nasıl öğrendiğini görmek için sürekli deneme yapmak
-Pratik yapmak
-Teknoloji fanatiği olmamak -ihtiyaç duyulan teknolojiye geçmek-
-Çalışılan alanın tool'larını öğrenmek
Önce öğrenip sorna yazmak
-Piyasayı takip etmek
-İşin öznüne inmek -algoritmalar nasıl çalışır, işlemci nasıl çalışır-
-Bol bol okumak ve alıştırma yapmak
- Yazmak
-Sektördeki uzmanları takip edip kendini güncel tutmak
-İyi bir öğrenci olun
-İstikrar göstermek
-Sabretmek
-Pes etmemek
4 yıl geçmiş sen ne yaptın şimdiye kadar
videoyu da yorumu da unutmuşum.
yarısını yapmışım. sektördeyim. gelişmeye devam ediyorum.
8:00 mükemmel açıklamış
Evet ingilizce öğrenmem gerekiyor... Neyse ben sonra izleyeyim.
Kardeş boş yaptı o adam. İngilizceyi zamanla öğrenirsin zaten. Yazılıma şimdiden başla. İngilizceyi öğrenince diğerleri çorap söküğü gibi gelmiyor. Zaten artık çok iyi Türkçe kaynaklar var. Yazılımı sonraya bırakma yani. Eş zamanlı gidebilir ikisi de. Kolay gelsin.
@Mevzu Ne ? yazılımla uğraşıyorum ama elektrik elektronik mühendisiyim.
@@sayaremin Uslubundan junior oldugunu tahmin ettim, 2018 ege elektronik mezunusun veya henuz bitirmedin, bir meslektasin olarak yanildigini kesinlikle soyleyebilirim. Evet arkadaslar ingilizcenizi cok ilerletmeniz gerekir, bunu paralel olarak yapmak veya oncesinde yapmak sizin tercihiniz.
@@StandardAndFakir bu ne ego kardes
@@kreuzbergligokhan3256 sana gore egodur baskasina gore yorumu dikkate alinabilecek bir kisidir nasil anlamak istersen kreuzbergli kardes
cok guzel olmus yazilimcilarla sohbetlerinizin devamini bekliyoruz
Karışık kaset dediğin böyle olur 🙂
Önce İngilizce öğreneceksiniz diye düşünmüyorum. Yazılımla birlikte öğrenebilirsiniz İngilizce'yi lakin öğrenmek gerekli elbette. Gerek hata ayıklamaları, gerek global kaynaklar vs bir yazılımcının İngilizce bilmesi şart. Ama önce öğren sonra gel denilemez. İkisi bir arada gayet güzel öğrenilir...
Bence de. Bu tip yorumlar çok canımı sıkıyor.
Aynen öyle
Kimseye birşey demeye gerek yok zaten, kendisi üç beş birşey araştırmak zorunda kalınca gerçeği farkeder.
en doğru yorum net.
Kesinlikle doğru yöntem ikisini bir arada götürmek. Data Science alanında yüksek lisans yapıyorum İngilizcemde baya eksik olduğunu farkettim, algoritmaları boşverip İngilizce kasıyım dedim ama data Science motivasyonumu kaybettim ve geç kaldığımı hissettim.en iyi yöntem hem yazılım hem İngilizce öğrenimini bir arada ilerletmek
Severek yapılan iş insanı yormazmış.. severek ve gönülden bağlanmak ümidiyle 🤞🏻
İnşallah.
Yazılım m. misin
Oğlum ingilizce öğretmenliği mezunu, pandemi girince evde idi ve yazılımı merak etti, şimdi ise kendisini mıtlu edecek meslek olduğuna karar verdi. Eğitim veren online bir siteden öğrenmeye çalışıyor, destekliyorum. Hatta önümüzdeki yıl üniversite sınavına girip eğitimini almasını istiyorum. Hiç bir şey için geç değil, bütün gençlerin mutlu olmasını diliyorum.
Umarım başarılı olur oğlunuz İpek Hanım.
@kara karlan 45 uzmanlığa ulaşan bildiğim biri var 40 dan sonra merak sardı başardı
@karakarlan4270 ben de 29
print("hello world")
printf("merhaba dunya");
veya
cout
Debug.Log("merhaba unity");
Error:
Expect an indent block
var helloWorldOnDifferentLangs = new Array('System.out.println("hello world");
@Emre Mert pythonda ; yok
7:27 en mantikli konusan arkadas bu
banada bi tık öyle geldi diğerleri ztn her meslek de hemen hemen olması şeyleri söylemiş
İşe yeni başlamış kişiler için bulunmaz bir nimet : 15 farklı bakış açısı, insan daha ne isterki
daha fazla bakiş acisi
jön liebear daha fazla bakış açısı isteyen artık bu işi yapmak istediğinden değilde kendini tatmin etmek, sürekli ertelemek için ister 😀
Ve beleş
Alzaymır olmama garantisi vermişsiniz hocam, bazen satırın başında atadığımız değişken ne işe yarıyor onu unutuyoruz :D
:D
Seni çılgın 🤪
Güzel isimlendirirsen unutmazsın :))
Gerçekten proje büyüdükçe başta yazdığı parametreyi bile unutuyor insan
@@HalilDemirkan genelde evet comment out yada yorum satırı kullanılıyor ki bu sadece senin unutmaman için değil senden sonra gelecek kişinin yazdığın kodu anlamasına yardımcı oluyorsun.
ne öğrenmek isterseniz isteyin ingilizce biliyorsanız o işin çok derinlerine inme imkanınız oluyor. Gerisi sabır ve pratik
7.30 daki kırmızılı arkadaşın sözlerine kadar sadece dikkatle izliyordum. bu arkadaşın mantığı ve söylediklerinin öneminden ötürü bir de beğeni attım videoya. gerçekten çok önemli bi konuya çok güzel örneklerle yaklaşmış. bu arkadaşın söylediğini birebir dikkate alın.
Araştırma yaparak işe başla, ihtiyacın kadar program kullan, kodun esnek olsun, zamanını iyi kullan, projeyi parçalara böl, tek başına çalışma destek al, yaptığın yazılım bi ihtiyacı karşılasın ve geliştirelebilir olsun.Son olarak unutma Yazılım; sorunları çözme sanatıdır.
Bu yazılım nedir nasıl nerden bulunur
Bu kodları nasıl bulabilirim
@@hasansaygn3642 usta kod derken insanların yaptığı projeler falan filan mesela bir işletim sisteminin yazılımı gibi gibi bende başlamadım baslicam yw
•sev
•güncel ol
•nasil öğreneceğini ve araştıracağini öğren ve sıkılmadan öğren
•ingilizce öğren
•sabirli ol
•istikrarli ol
•düşünce yapını geliştir
•oku
•pratikte deneyerek öğren problemleri araştırarak öğren
•kendini geliştir her zaman için
Hatalarım veya eksiklerim olabilir anladıklarımı dilim döndükçe yazdım.
istikrar diyen arkadaş çok haklı hepsinin buraya çıkıp konuşmalarının sebebi istikrarla yaptıkları işe devam etmesi ve pes etmemesi içerik için teşekkürler.
Eskiden sınava çalılmak için özetler vardı. Bu video da özetin özeti olmuş. Güzel bir tekrar oldu. Elinize sağlık.
Keyifle izledim sohbet havasında güzel bir röportaj kolajı olmuş.
Çok değerli öğütler, sadece yazılım sektöründe değil, emeğinizi sattığın her iş sektöründe uymanız "gereken" sorumluluklar aslında. Teşekkür ederim. 🍻
20:45 Bir de "uzun zamandır başlamayı düşünüyordum" var. Noktası virgülüne aynı şeyler.
çok tecrübeli ve değerli insanları bir araya getirmişler bu videoda. harika olmuş.
yarım saat bunları dinleyeceğime , yarım saat bi dil çalışsam en azından 3-5 bişi öğrenirdim.full hepsi boş yapmış bir tane bilgi içeriği yok
Çok başarılı bir içerik olmuş. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Az çok kod yazmayı bildiğiniz bir dilde open source bir proje bulun. Sonra bu projenin kodlarını inceleyin ilk etapta. Neyi nasıl yazmışlar fln diye. Sonra yavaştan bu projenin üstüne birşeyler eklemeye çalışın. İlk başta hatalar alırsınız. O hataları çözmeye çalışırken daha çok öğrenmeye o dilde ustalaşmaya başlarsınız. Aldığınız hataları mutlaka çözün. İnternetten araştırın ama kodları kopyala yapıştır yapmak yerine kendiniz yazın. Birşeyler yapmayı becerdikçe hem özgüveniniz artar hemde ustalaşmaya başlarsınız. Bir dilde ustalaştığınızda ise zaten başka dil öğrenirken fln daha çabuk kavrayacaksınızdır. Bir de fazla vakit geçirin bu işle. Gününüzün 5 10 saatinizi öğrenmeye ayırın mutlaka.
Keşke meslek tercihi yapmadan önce denk gelseydim bu videoya. Hiç sevmediyim halde yazılım mühendisliyi okuyorum. Gençliğimi en fazla bu kadar heder ede bilirdim.....
Neden sevmiyosunki yazilim iyidir ya kafana koysan seversin bence
şu anda ne yapıyorsun?
bir projem için kararlı bir şekilde python ile başladım avantajı yazımı kolay ve Türkçe gibi yazdığın gibi okunuyor hızlı gelişiyor tavsiye ederim sonra ki diller o kadar yorucu gözükmüyor
Bu videodan şunu anlıyoruz herkesin öğrenme metodolojisi ve serüveni farklı
Kimi direkt başla yolda öğren der
Kimi önce öğren sonra başla der
bu videoda bir tane bile kadın yazılımcının yer almaması gerçekten üzdü
Evet çok üzücü
Kadınlar niye ilgi duymuyorlar? Yoksa ağır mı geliyor
Yoksa sıkıcı mı?
Makyaj videoları mı dikkatlerini çekiyor?
Yoksa hayatları erkeklerden daha mutlu çok yönlü ağır?
Ben istiyorum yazılım mühendisliğini inşallah olur
@@gamzebaykal1465 abla 50 yaşındasın gençlerin önünü açın
@@filizsarac1515 genellemeniz hoş değil.
Üzülecek daha önemli seyler var . Hem niye üzülüyorsun ki? Kadinlarin sadece ilgi alani farkli.
Gündemi çok iyi takip edin çünkü hergun gelişiyor ve değişiyor
Ve yazarak ilerlemek kişisel gelişim açısından faydalı
Videodan anladığım "Git İngilizce öğren kardeş"
8:19 bu ne harika bi türkçedir be
Yazılım, bir işleyişi veya bir problemi tüm cihetleriyle düşünüp otomatik olarak veya formlar yoluyla düzene koymak işidir diye düşünüyorum. Gerçek hayatta iyi bir gözlemci ve sorun giderici olmadan, yazılım dünyasında başarılı olmak da güç olur. Mesele problemi tespit edip onu çözmeye çalışmaktır kanımca...
bill gatesin lisede yaptigi
28:19 burada söylediği şey benim hayatımı değiştiren şeydir.Bir hedef edinmemi ve bu uğurda tüm varlığımla çalışmamı sağladı
oğuz tıp geliyo mu?
@@asesead9091 gitti bile
Ne okuyorsun
7:26 daki arkadaş algoritma oluşturma mantığını anlatılabilecek en güzel şekilde anlatmış tekrar tekrar dinleyin ve anlamaya çalışın şu 4-5 dk bile çok şey katacaktır.
koca videoda en iyi pratik bilgi paylaşan arkadaş diğerleri vıdı vıdı
videonun mükemmelliğini anlatacak kelime bulamadım. Ama şunu söylemeliyim ki kesinlikle karar vermeme faydası aşırı derecede oldu. Kararımı verdim.
Karar: Baslamadan biraktin :D
Lahmacun zinciri kurdu
Bende verdim başlamıcam
@@enestunc928 nerden bildin
Kareli mavi gömlek giyen adam var ya 25. Dk da konuşan tamamen göz korkutma amacıyla konuştuğuna kalıbımı basarım. Belki yazılımda iyi değilim ancak analiz konusunda gayet iyiyim.
Adı: İbrahim
unutmayin her zaman sizden daha iyi bir uzak dogulu vardir. O yuzden dewamkeee
Tarık Çayır wins, friendship!
Ben de 1 hafta kadardır öğrenmeye başladım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Javascript ile başladım. İnternetten yazılı ve görsel eğitimlerinin yanında kendime bir defter aldım ve burada komutların nasıl çalıştığı hakkında kendim öğrenebileceğim şekilde notlar alıyorum. Gün içinde çalıştığım için akşam eve geldikten sonra 1 saat kadar çalışıp 20 dk dinlenip 1 saat daha çalışıyorum. En son olarak yarım saat ingilizce ile günü bitiriyorum. Normalde bu kadar ders çalışmayı seven bir insan değilim ama yazılım ve bilgisayara çok ilgim olduğundan 5 farklı kaynaktan aynı konuları dinlemek bile bana hiç sıkıcı gelmiyor. Böyle yaparak yazılımcıların bir konuyu nasıl anladıklarını ve yorumladıkları hakkında da bilgi sahibi oluyorum. Bu işte ne kadar gelişebilirim şu an kestiremiyorum ama çok zevkli benim için.
gelişme var mı? ne durumdasınız
Merhaba dostum ben de yazılımcı olmak istiyorum şuan vakit ayıramam(sınav senem) ama tatilde ilgilenmek istiyorum nasıl başladın şuan ne haldesin ben çok ama çok fazla udemy i duyuyorum nasıl bir program İngilizceyi nasıl öğrendin
Sizin bir dille başlamanız cok büyük hata olmuş. İlk once algoritma ile başlamanız lazimdi
@@Wanderlust_49 ben udemy kullanıyorum gayet güzel açıkçası tabi videoların yanı süre bilgisayarın da olması lzm öğrendiklerini uygulaman için. Ve ilk basta algoritma ile başlaman lazım ondan sonrada hangi dili öğrenmek istiyorsan c++, c#, javascripti gibi hangi dili öğrenmek istersen ama tabi bunun yanı süre İngilizce'ye de vakit ayırıp kendini onda da geliştirmen lzm. Udemy de guzel bir öğretim platformu. Ve online kurslar olrk da udemy gayet iyi.
18:06 en gaza getiren konuşma ....başlıyoruz 🤗
Yazılımcı olmak isteyenlerin İngilizce dışında başka bir konuda da uzman olması gerekir, mesela ekonomi ile ilgili bir yazılım yapmak isteyen kişi o konuda yeterli bilgiye sahip olmalı, matematik olmazsa olmaz, kısaca yazılımcı olalım bok gibi para kazanalım diye birşey yok, arkadaşlar güzel anlatmış emeksiz sermaye olmaz.
İngilizce biliyorum, meslek değiştirmek istiyorum, madem teknoloji çağı, ben yazılımcı olmaya karar verdim :)
Kardeşim eski alanın neydi acaba?
Sevmek lazım
35 yaşında, 2,5 yaşında bir çocukla, yazılımın Y sini bilmeden sırf meraktan ve heyecandan başlayacağım bu işe. Bu kararı aldıktan sonra bu video ile karşılaştım. Çok faydalı, bir çok not aldım. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Var bir hayalimiz, hadi hayırlısı ;)
Neoldu abi?
Sanırım pes etti cevap vermediğine göre
nasil oldu?)
şu an ne durumdasın
@secil emir Yazılımı bıraktınız mı? Şu anki durumunuz nedir?
bu videonun benzeri belki yüzlerce video var tahminen çoğunluğu benim gibi kararsız seçimin zor yapan veya sıfırdan temele inerek başlamak istemeyip ısrarla temel temel denilmesini dinleyip videoyu izledikten sonra saat gün ay yıl sonra bir daha aynı konumdayken tekrar tekrar izleyip yarıda bırakıp vakit öldürüyordu ve ben her seferinde bunları yaptım sene 2020 ben bilgisayar mühendisliğini veya bilgisayarla alakalı herhangi bir bölümü 2012 de hedefledim ama bir adım dahi atmadım sonuç lise yabancı dil Anadolu mezunuyum ve aşçılık öğrencisiyim :))
Önemli olan bırakmamak başlayıp başlayıp bırakırsanız harcadığınız zamana üzülürsünüz
Bu video çok önemli bir video teşekkürler abi
Süper bi içerik olmuş, çok faydalandım aralardan yakaladığım çok şey oldu. Dinlerken yakaladığım ayrıntıları hemen Google ladım. Bugün de yeni bişeyler öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim 🙏🏻
Video sadece yazılımın cok zor olduğu, cok ilgi gerektirdiği, ingilizce bilmenin gerektiği ve videodaki kisilerin de buralara gelirken cok zorlandığı bilgisi dışında bi sey içermemektedir. Arkadaşım soru cok basit: Ben yazılımı sıfırdan öğrenmek istiyorum. Bir yol haritası lazim? Felsefesini, okuyarak isin içine girerek zaten anlarız. En cok yazılım sektörü zor, en cok siz çabalıyosunuz ok.
2024 yılı için konuşuyorum, Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği mezunu olmasan da 4 yıllık yazılım ile ilgili bir bölümden mezun olman ŞART. Hangi bölümler mi? Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümlerden mezun olup da yazılımcı olabilirsin. Ama 4 yıllık yazılım bölümleri harici bölümlerden mezun olup yazılımcı olmak imkansıza yakın artık.
Yazılımda en yüksekleri hedefleyen arkadaşlar C ve C++ ile başlamanızı öneririm çünkü bu diller size CS'nin temel taşlarını kendiliğinden öğretiyor. Optimizasyonu siz yapıyorsunuz bu da demektir ki iki kat daha fazla düşünmek, daha fazla kod yazmanız gerekiyor. Ama tam anlamıyla öğrenirseniz size tüm diller çocuk oyuncağı geliyor.
@Umut C sharp farklıdır. Arkadaş C dilinden bahsediyor.Hatta C++ dili dahi var.
Bnim için onemli soru c# c++ c hangisiyle baslamalıyım fazla temelim yok
@@actually3247 c++ diliyle baslaman daha iyi
Video için teşekkürler, bence sevgi-ilgi'den önce disiplin çok önemli ben yazılımı seviyorum ama disiplinsiz olduğum için bir süre sonra takılıp kalıyorsunuz. Bence insanlar olarak bizim disiplini öğrenmemiz gerekiyor. Ondan sonra gerisi gelir.
Cok doğru bir yorum sozde 1 2 ay once baslicaktim şuan hâla başlamadım boş boş vakit harcıyorum
ben cok disiplinli bi insanim.asosyalim.matematige merakim var.ingilizce de biliyom.o yuzden yapabilecegimi dusunup basladim bakalim.
mükemmel içerik, teşekkür ederiz!
Ercan beyin dediği gibi daha konu seçemedim. Lisedeyken Robotik üzerine çalışmalar yaptım yarışlara katıldım önlisansta 3B modelleme, 2B modellemeye unity ile oyun geliştirmeyle ilgilendim sonra nerden estiyse bi rüzgar siber güvenliğin içine attı beni orda zaman geçirdim ve baktığımda çoğu kpnuda biraz biraz bi bilgim var ama bi konuda uzmanlığım yok ve hala kendime tam olarak şunu istiyorum diyemiyorum. Kendimi bi denizin içinde kaybolmuş gibi hissediyorum.
1 milyon adet video izledim mesleklerle ilgili vs ve şunu anladım türkiye de herkes, felsefeci olmuş, kimse direk bu kulak diye göstermiyor, ezberlenmiş, birbirinin aynısı cümleleri, paranın peşinde koşmayın, sevdiğiniz işi yapın vs vs
Çok biliyorsan sen tavsiyler ver alim
Uğur arici abimin verdigi öğütleri ben baska yerde duymadım. Çok teşekkür ederim
19:32 sen harbiden adamın dibisin
Arkadaşların ünvanları okuyunca İngilizce devam edecek diye bekledik sohbetleri. Sanırım Senior Front-End ya da Back-End Developer demek daha havalı geliyor. Ön Yüz Web Geliştirici gibi terimler türetip dile kazandırmanızı tercih ederdik.
Bırakın şu Türkçemiz fetişizmini
@@alix8813 x bey. Siz bırakabilirsiniz. Ama dilimizi korumak bizim görevimiz. Bu bilinçle işimizi yapıyoruz.
Murat Yücedağ'ı bekliyordum birden belirdi, C#'a onun videolarıyla başlamıştım bende yeri ayrıdır ve her zaman ayrı kalacaktır, bir gün güzel işler başardığımda "Senin öğrencinim" diye haberdar etmeyi çok isterdim :))
kanka ben şu an yks sınavından çıktım ve araştırdım ki bu kod öğrenmek yeni dünyanın en önemli gereksinimi fakat sebebini tam kavrayamadım kodlamayı öğrenince neler eline geçiyor veya neden kodlama öğrenmeliyim ?
@@mmansurkt ne
Wub Wub knk ben sence ilk pythonla mı başlıyım html css JavaScript mi yoksa c# mı
@@mmansurkt Güzel bir soru, yazılım insanın hayatını kolaylaştıran bir şey. Mesela en basitinden bakmamız gerekirse yıllar önce mektup yazıp bunun ulaşmasını beklemek vb. durumlar vardı internetin yaygınlaşmasıyla beraber mektubumuzu anında iletip aynı zamanda karşı tarafın bu mektubu görüp görmediğinden de haberdar olabiliyoruz. Detaylara girecek olursak bunun gibi milyonlarca sebep var. Sağlık sektöründen tut eğlence sektörüne kadar yolu var, her şey hayal gücüne bağlı yani sınır yok. Yazılımı seven insan kod yazdıkça rahatlar, yazılım dediğimiz şey bir probleme çözüm getirmektir hani mektuptan bahsetmiştim ya mektubun ulaşmasını beklemek vs. bunlar bir problem ve bu problem yazılım aracılığıyla çözülebiliyor. Problem çözmek insana çok şey katar, hem mutluluk hem tecrübe ve yazılımı seven insan da kod yazdıkça yani problem çözdükçe mutlu olur, bunu bir meslek haline getirdiğimiz zaman bir çok şey kazanabiliyoruz. Cevabımı istediğim şekilde noktalayamadım ama kafasında bu soru olan kişilerde bir şeyler uyandıracağını düşünüyorum, güzel bir soruydu teşekkür ederim.
@@clax-9955 Tam olarak hangi alanda ilerlemek istediğine bağlı, eğer kafanda bir alan yoksa bir tanesine gir zamanla yerine oturur. Mesela web tasarım istiyorsan başta HTML sonra CSS ve JS şeklinde gidersin fakat web programlama istiyorsan HTML PHP veya HTML C# ile gidersin, Microsoft platformlarında uygulama yazmak istiyorsan C# işini görür mobil uygulama istiyorsan Java daha sağlıklı olur daha geniş kapsamlı bir şeyler istiyorsan Python'da seçebilirsin, Java C# ve Python ile web sitesinden robota kadar her şey yapabilirsin önemli olan en kısa sürede bir şeylerin ucundan tutup kendine doğru çekmeye başlamak.
21.01 - samimiyetine en inandığım arkadaş bu oldu eıukgjödr ilk defa bi meslek hakkında, tutkun olmasa da yaparsın diyen birini görüyorum. Bu bile adamın dürüstlüğünü anlamamız için yeterli bence. Harbiden. Tutkun olmazsa yapamazsın deyip duruyo ya herkes kendi mesleği ile ilgili. Yok ki öyle bişey. Her doktor seve isteye mi yapıyo hayır her polis sabah şarkılar söyleyerek mi giyiyo o üniformayı, alakası yok. Emek vermen lazım. Sevsen de sevmesen de, emek verirsen ortaya muhakkak bi ürün çıkacaktır.
İngilizce + işin mantığını kavramak + pratik
7:30 yine aynı kırmızı kazak
Console.WriteLine(" İngilizce öğrenmem lazım ");
38 yaşındayım, mekanik teknisyeniyim. Projelerimi hayata geçirmek icin en az Arduino ya ihtiyacım olduğunu öğrendiğim zaman anladım ki yazılım bilmeye de ihtiyacım var. Orta seviye İngilizcem ile ucundan başladım. Gerçek anlamda nereden başlamam gerektiğini bilmeden düştüm yollara... Şimdi ciddi anlamda soruyorum, ben nereden başlamalıyım? Cevapları aslında bu videoda buldum sayılır. Hedefim 10 yıl sonra Iron Man i kodlamak! (Hedefimi daima çok yükseğe koyuyorum ki,hedefime ulaşamasam bile ortalamanın daima üzerinde başarı elde edebileyim). Genç arkadaşlar yaşınızın verdiği taze zihnin ve kendinize ayirabildiğiniz zamanın kıymetini bilin. Hayatın getirdikleri ve 2 evladınızın sorumluluğu da eklenince kafa birseyleri almakta zorlanıyor.. 😊
Güzel çalışma Güzel video. Emeğinize sağlık
emre güzel demiş gerisi bence teferruat işte saat sayıyorsan işini sevmiyorsundur zaman hızlı geçiyorsa işini seviyorsundur. öğrenme aşamasında da aynı şey geçerli. kafanız algoritmaya basmıyorsa; kodları ezberleyip yerinde kullanmaya çalışıyorsanız kendinizi başka yerde daha rahat görüyorsanız boşuna çok para kazanacağım diye yazılım zorlamayın
Montajlar baya iyi olmuş devamını bekiyorum😂
Çok samimi ve net bir sunum yapmışlar. Hepsine teşekkür ederim
ben bi kod yaziyim şuraya
alert("Muharrem");
13 yaşındayım LGS den sonra yaz boyu yazılımla uğraşmak istiyorum ileridede bu
isteğim devam eder umarim
İçerik için teşekkürler 👍🏻 çok faydalı
Severek takip ediyorum.Sizden Engin Demiroğ ile de röportaj bekliyorum❤️
25 yaşındayım öyle yada böyle yanlış tercih vererek yazılma alakası olmayan bir bölüm okudum sınavlar falan derken mesleği istemediğimi ve yazılımı çok istediğimi farkettim. Hiç bilgim yok ama merakım hep vardı, geç başlıycam ama olsun
aman geç olsun da güç olmasın dert etme
Nasıl gidiyor ramazan abi?
@@heutresv620 ilerleme kaydettim biraz fazla olmasa da iyi şuan, tüm günümü ayıramadığım için yavaş ilerliyorum
@@ramazanbozkurt6068 nereden başladın hocam nasıl durumlar?
abi yedi yıl önce yazılım var mıydı ya youtube var mıydığğğğğğğğğğğğ
4 Yıllık yazılım sürecinde 1 yılı profesyonel olmak üzere kendi sözümü bırakıyorum size bir ilham olsun: "En iyisi olana kadar en kötüsüydüm"
Reis ben hiçbişey bilmiyorum nerden başlamalıyım
@@borutoturkey5118 2 yıl olmuş güncel durum nedir
Şunu anladım ki yazılımcı insanlar gerçekten kendilerini sürekli geliştirmiş okumuş insanlar. Videodan çok net anlaşılıyor...
Uğur arıcının diksiyonunu çok beğendim
Yararli ve yol gösterici bir video olmus, emegi geçenlere tesekkür ederim.
Çok iyi bir içerik olmuş teşekkürler 🙏
İngilizcem çok iyi, yazılımı çok seviyorum, kendimi işime adayan biriyim... Eee şimdi ben yazılımcı oldum mu??
Bu cevapları bir rehberlik öğretmeninden yada psikologtan da öğtenenilirdik. Kısacası temel hangi yazılımları öğrenmeyi tavsiye edersiniz........
çok yararlı bir video. çok teşekkür ederim.
Gerçekten çokk iyi bir video olmuş emeğinize sağlık😊😊😊
ağzınıza sağlık. yararlı bir video olmuş.
Muhteşem faydalı bir video olmuş, çok tebrikler ve teşekkürler. Özellikle son konuşmacı noktayı koymuş, bravo!!
İyi güzel de, biz Türk insanı için “hırslı ol, yaptığın işe inan, kendini bu işe ada vs” tarzındaki öneriler işe yaramaz bunu bilmeniz gerekir. Daha teknik bilgiler içeren bir başlangıç duymayı isterdim ben
birisi fantastik kitap dedi uzun zamandır bir kitap okumak istiyordum o da bu haftalar olacak galiba Yüzüklerin efendisi kitap serisi oluyor mu çünkü ona başlayacağım :D :D :D
Güzel faydalı, tek eleştirim biraz fazlaca gereksiz hayat dersi verilmiş.
3. Yazılımcı çok gúzel konuştu ora okulda bilişim teklnolojisi dersi gördüm birkaç yıl sonrada yazılımcı olmak istiyorum dedim yeteneyim var iyiyim bu işte parasıda güzel devam edeyim be başarırım yaparım dedim hayla aynı kararım cidden insan sevdiği işi yapmalı ne olursa olsun
Yazılım öğrenmenin ingilizce öğrenmeyle alakası yok. 3-4 ay önce a2 seviyesinde ingilizce ile yazılıma başladım. Bugüne kadar 5000 satır kod yazdıysam en az 2000 satırında hatayla karşılaştım. Hataları ingilizce olarak aratıp bulduğum sayfaları translate ile çevirerek bütün hataları çözdüm. Zaten zamanla çeviriye gerek kalmadan hataları anlayabiliyorsun. Yeter ki azimli olun, gerisi yalan.
Sen yine de ingilizce öğren. Bu kadar uzman ingilizce şart diyor. Bir bildikleri vardır herhalde değil mi ?
Güzel bir kanal ve yine güzel bilgilendirici bir içerik :)
Şuan bu videoyu izlemek yerine 2 satır kod yazabilirdim 1 ay oldu başlayalı söylenilenlerin birçoğu bildiğim yada tahmin ettiğim seylerdi "Hello World"
1 ay çalışmak ve 30 dk da 2 satır kod yazmak 👍
2 hafta oldu css teyim be
Oyunlar ve Parodiler Boktan yorumun icin tesekkurler elestirilcek ve takilacak cok sey var ki illa muhalefet olacaksin zamanin oneminden bahsetmisiz iste daha ne.
Elif Gültoplayan Anlamadim
Phaser - ben tam anlamamışım umarım iyi yerlere geliriz
MURAT YÜCEDAĞ Hocaların kralı evt Arkadaşım Sende Yorumlara bakıyosan fazla bakınma direk RUclips ve udemy de Murat yücedağ'ın Eyitimlerine bak derim...
Herkesin öğrenme şekli farklıdır ben yazarak öğreniyorum o kodları deftere 2 sefer 3 sefer not ettikten sonra unutmuyorum sizin de vardır böyle özellikleriniz ben geçmişe bakıp bu özelliğimi din kültürü dersinde duaları ezberlemek için yaptığım aklıma geldi ve test ettim çalıştı
Kardeşim o kodları ezberlememiz mi gerekiyo? 🤔
@@07etoo56
Kodları değil işlemlerin nasıl yapıldığını ezberliyordum örn ehliyet alma yaşı sorgulama kodu yazıyordum pyt da inputu hangi satır içinde almam gerektiğini gibi gibi şeylerin aklımda tutmak için yapardım değişkeni string int i if i else elif input u cart curt zaten aklında kalıyor zamanla önemli olan o işlemi nasıl ve nerde kulanacağını bilmektir.
@@davutsen6145 hımm hangi dilde kendini gelistiriyorsun. ben bilmediğim icin ezberlenir mi diye sordum
@@07etoo56 pythonda
yazılımcılar yorumları okursa diye yazıyorum. elinizde coreelecOSli güçlü box cihazlar var ise ve linux terminal o tv box coreelecOS versiyonunda var ise terminalden kod, komut girerek steam aplikasyonunu kurmak mümkün olabilir ve steamdeki ayarlarda proton experimentali seçince steam kendini yeniden başlatıyor ve oyunlar linuxde çalıştırma moduna geçiyor. Terminal yoksa herhangi bir linux kurulu pcden terminal aplikasyonunu boş flaş belleğe kopyalamak ve sonra o belleği coreelecOSli box cihaza bağlayıp bellekteki terminal aplikasyonunu çalıştırmak falan denenebilir(steam'i box cihaza kurmak için).Yada herhangi bir linux/ubuntu versiyonunun tam kurulumu yapılmış halini içeren bir flaş bellek yada harici hdd/SSD çalışan bir coreelec box cihaza usb kabloyla bağlanıp harici depolama olarak bağlandıktan sonra harici cihazda bulunan linux terminali çalıştırmak denenebilir, çalışma ihtimali var coreelecOS da linux temelli olduğundan.64-128 gb bir flash belleğe linux kurup, linux kurulumunu tam yapıp ondan sonra steam kurup, steam oyunları(kof13, doom3, warband gibi hafif oyunlar) indirdikten sonra bu linux/Steam/oyun içeren flash bellek, açık, çalışmakta olan coreelecOSli cihaza harici bellek olarak bağlanıp içindeki steam aplikasyonu bulunup çalıştırılması da denenebilir, bence coreelecOSli bir cihaz olsaydı denerdim, belki siz de denemek istersiniz diye önereyim dedim
Peki kendilerinin tavsiye ettiği bu sektörde olanları takip edip öğrenmek için önerdikleri kanal,internet sitesi,uygulama,kişiler vs. nelerdir yardımcı olabilecek var mı ?
Çok teşekkürler benim için çok yararlı bir video oldu başarılarınızın devamını dilerim :)
Öğrenci olmadığı halde her hangi bir yazılım için yaz kamplarına katılabilir mi ?
Bu güzel sohbet için teşekkür ederiz.
Allah razi olsun mumin kardesim, cennetine nasil etsin :))
Cok yararlı olmuş emeğinize sağlık eminim ki benim gibi bir çok arkadaşın buna ihtiyacı vardı!