Το Μυστικό Πίσω από το Φωτογραφικό Κλείστρο: Βήμα-Βήμα Οδηγός με Παραδείγματα

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 янв 2025

Комментарии • 3

  • @KazanisFitness
    @KazanisFitness Месяц назад

    💥❤‍🔥👌💪🙏

  • @nikosagianidis4266
    @nikosagianidis4266 4 месяца назад +1

    Ωραία τό βίντεο Τόλη. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθούμε,(όσο μας αφήνει η κάμερα μας) να μπει πιο πολύ φως πχ για ένα τοπίο?

    • @FocusPocus.
      @FocusPocus.  4 месяца назад

      Πάντα το ζητούμενο είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατόν φως για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Στο τοπίο τα πράγματα είναι σχετικά απλά επειδή συνήθως δεν υπάρχει κίνηση ή αν υπάρχει είναι ανεπαίσθητη (θρόισμα φύλλων πχ) και δεν γράφει τόσο πολύ σε ευρυγώνιες φώτο. Ειδικός κανόνας πέρα απο αυτό δεν υπάρχει, αλλά θα ήταν αδόκιμο πχ να τραβήξεις τοπίο με ταχύτητα 1/1000 εκτός και αν έχει τόση ηλιοφάνεια που θέλεις πιθανόν να την κόψεις. Όσο πιο πολύ μπορείς να κατέβεις (πχ 1/100 ή και ακόμη χαμηλότερα 1/50) χωρίς να θολώνει η εικόνα λόγο κίνησης του θέματος σου ή του χεριού σου είναι το ιδανικό κατά περίσταση. Το τρίποδο βοηθάει πολύ σε τέτοιες φώτο.
      Σε σπορτ (πχ ποδόσφαιρο) τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Εκεί έχεις πολύ γρήγορη κίνηση και θα πρέπει να ανεβάσεις ταχύτητα κλείστρου σε 1/1000 ή και 1/2000 και παραπάνω για να παγώσεις την κίνηση. Και θα σκοτεινιάσει πολύ η φώτο αν δεν έχεις αντίστοιχα έναν φωτεινό φακό ώστε να αντισταθμίσεις μέρος αυτού του σκοτεινιάσματος.