Plotinus and the Theory of Emanation

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024

Комментарии • 8

  • @OYUNKITASI_MOBL
    @OYUNKITASI_MOBL 3 дня назад +2

    Harika bir paylaşım olmuş. Emeğinize sağlık.

    • @Felsefeninizinde
      @Felsefeninizinde  2 дня назад

      Bu güzel yorumu için teşekkür ederim! Kısıtlı sayıda da olsa, felsefe yolculuğunda nitelikli içerik arayanlar için emekle içerikler hazırlıyoruz. Yorumlarınız bizler için gerçekten motive edici.

    • @OYUNKITASI_MOBL
      @OYUNKITASI_MOBL 2 дня назад +1

      @@Felsefeninizinde günümüz filazofları ve çağımızda ki düşünce akımlarını da ele alırmısınız rica etsek...

    • @Felsefeninizinde
      @Felsefeninizinde  2 дня назад +1

      Günümüzün felsefi soru ve sorunları asıl odak alanlarımızdan. Mitolojiden, ilk çağ felsefesine, modern felsefeye, arada orta çağ felsefesine hatta kilise babalarına kısa dokunuşlar sonrası günümüze gelmeyi planladık. Talebiniz önemsediğimiz bir alan. Kısa zamanda günümüz felsefesine kısa girişler yapmayı planlıyor idik. Orta çağ felsefesini biraz öteleyip görüşünüz doğrultusunda günümüz felsefesi ile ilgili ilk içeriklerimizi önümüzdeki ay oluşturmaya ve yayınlamaya karar verdik.

  • @OYUNKITASI_MOBL
    @OYUNKITASI_MOBL 3 дня назад +2

    Devamı gelsin lütfen 👍

    • @Felsefeninizinde
      @Felsefeninizinde  2 дня назад +2

      Südur teorisine "Fârâbî ve İbn Sînâ’nın Perspektifleri" ile devam edeceğiz. Videomuz 1-2 gün içerisinde yayınlanmış olacak. İlginize teşekkür ederiz.

  • @yesimcanpek6145
    @yesimcanpek6145 2 дня назад +1

    İnsanın özgür irade ile yapacağı tüm seçimlerin önceden bilinmesi mantıklı bence. Allah'ın nezdinde zaman diye birşey yoktur. Sadece an vardır. Ve herşey başından sonuna tek bir anda yaşanmış ve bitmiştir. Bu şekilde düşünürsek insanın yapacağı seçimler de önceden bilinebilir. Yanlış birşeyim var mı bilmiyorum ama en azından şimdilik böyle düşünüyorum

    • @Felsefeninizinde
      @Felsefeninizinde  2 дня назад

      Yorumunuz için teşekkür ederim! Özgür irade ve Tanrı'nın zaman kavramı üzerindeki düşünceniz oldukça derin ve felsefi bir tartışmaya işaret ediyor. Özellikle Tanrı'nın nezdinde zamanın olmaması fikri, birçok filozof tarafından ele alınmıştır. Örneğin, Boethius ve Leibniz gibi düşünürler, Tanrı'nın her şeyi 'şimdi'de gördüğünü, dolayısıyla gelecekte olacak şeylerin Tanrı tarafından bilinebilir olduğunu savunmuşlardır.
      Ancak bu görüşün eleştirileri de vardır. Bazı filozoflar, eğer seçimlerimiz önceden biliniyorsa özgür iradenin anlamının sorgulanabileceğini belirtirler. Özgür irade ile Tanrı'nın her şeyi bilmesi arasında bir denge kurmak, felsefi ve teolojik açıdan önemli bir mesele olmuştur. Şu anda bu konuda düşündüklerinizi paylaşıyor olmanız, bu önemli tartışmaya bir katkı niteliğinde.
      Yanlış veya doğru diye bir kesinlikten çok, önemli olan bu tür konuları sorgulamak ve farklı bakış açıları geliştirmek. Fikirlerinizi zamanla derinleştirdikçe yeni açılımlar bulabilirsiniz. Tartışmayı sürdürmek güzel olur!