Case pe structură din lemn fabricate în România. Tur de fabrică
HTML-код
- Опубликовано: 7 фев 2025
- Sunt firme în România care produc elemente de construcții și construiesc la standarde înalte de performanță.
Am vizitat fabrica de case din lemn - Dimmer, din Comănești, ce produc panouri prefabricate de tip timberframe și care exportă case în toată Europa.
Dimmer - case din lemn, cea mai mare fabrică de case prefabricate pe structură de tip timberframe din țară. Ii puteți găsi pe www.mydimmerho...
_
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasisten...
Nu uita să mă urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.
Bravo, bravo ,bravo bine explicat nu mă așteptam să văd o fabrică de așa nivel in Ro felicitări încă o dată
Fain turul de fabrică și detaliile explicate. Mulțumim !!!
În mai puțin de o lună a devenit canalul meu de youtube preferat și singurul pentru care am activat notificările. Felicitări!
🤩🤩🤩
Same here!
Same here!
Felicitari pentru profesionalismul filmarii si rigurozitatea explicatiilor
Informatii din belsug, tehnologia avansate pt case pasive, calitate video excelenta...
Mersi mult si tine-o tot asa :-)
Felicitări firmei Dimmer au evoluat cu dotările necesare ptr procesul de producție fata de anii precedenți. ..Cred ca Holzindustrie Comănești e deja în urmă. ..bravo și felicitări. ..
Super. Sa promovam industria românească și oamenii ce muncesc aici. Succes și forță.
Nihil Sine Deo!
Avem cu ce!
Categoric. Nu suntem diferiți decât occidentalii, singura problema este ca nu avem curaj și încredere în noi. Am urmărit și filmele cu CLT, dar sincer ma deranja ca este produs afară. Sunt adeptul produselor românești și prefer sa cumpăr mai scump dacă este din România decât sa iau mai ieftin de afara. Nu vom trăi bine aici, dacă nu producem in Romania, deci continuați promovarea firmelor, echipelor și a celor ce produc și inovează în România.
TRAIASCA MONARHIA......ce vindeca prostia.
Salut Marius,
PRIMA CHESTIE ESTE CA VREAU SA TE FELICIT PT CANAL! Este Super ! Continua !
EU SI VREO 4 FAMILII DE AMICI TE URMARIM ‘’INDEAPROAPE’’….din Canada ! :)
Am o casuta pe ''timber frame'' in Montreal cumparata acum 10 ani, si sincer abia astept sa o contruiesc pe a II-a in Timisoara, cam in 8-9 ani, sper '’pasiva.''...
Caci, surpriza….ne intoarcem acasa la pensie :)…
Casa mea de aici (structura - evident timber frame) nu este déloc sofisticata: doar un banal AC la 18000BTU si un schimbator de caldura destul de ieftin...
Si asa slab dotata cum este, pot sa iti zic ca se comporta excelent la dif de temp: de la -45 la + 38 (caci doar snuten in Qu/bec, nu?) si umiditati la extreme de asemenea :caci asta este valet St-Laurent-ul….iarna vs. vara
De asta sunt super entuziat de CLT si Timber Frame.
Cit de tare ne bucuram ca exista in Ro compétente si seriozitate!
Mult succes! Super interesant ceea ce voi faceti!!
A+
Salut și mulțumiri din România! foarte bun feedbackul tău!
Bravo !
Asa trebuie facut, clientul trebuie educat, iar cum voi doi o faceti este mai mult decat ai nevoie sa stii despre acest domeniu.
Bravo inca odata si la mai multe !
Felicitări pentru munca pe care o depui. Se vede ca esti pasionat iar informatile oferite sunt de un real ajutor, dar si foarte valoroase! Este o baza excelentă pentru cineva care chiar vrea sa isi construiasca o casa. Bravo, te sustin. Mult succes in continuare. Avem nevoie de oameni ca tine!
Felicitari pentru material Marius! Foarte multa informatie de calitate!
Salut Marius,
PRIMA CHESTIE ESTE CA VREAU SA TE FELICIT PT CANAL! Este Super ! Continua !
EU SI VREO 4 FAMILII DE AMICI TE URMARIM ‘’INDEAPROAPE’’
Saracu....era cam stresat - neobisnuit sa explice prea mult. Felicitari tie ca l-ai ajutat .... si ne-ai ajutat
Frumos foarte frumos, mă bucur când văd că și în România se fac lucruri bune, presupun că e foarte scump să construiești o casă de genu dar cred că merită dacă vrei să trăiești mai sănătos, apropo pentru ca lemnul să fie uscat natural mai repede este foarte important în ce perioadă a anului este tăiat lemnul din pădure, lemnul se taie iarna pentru că nu este în perioada de extracție a sevei și are o cantitate de umiditate mult mai scăzută astfel se reduce perioada de uscare
Asa este, in februarie are cel mai putin continut de umiditate, dar si asa are nevoie de timp pentru uscare
Interesant.Bravo Marius si multumiri Dimmer.
inca un episod cu informatii utile. keep up the good work Marius
Felicitari Marius. M-ai convins. O sa - mi fac o casa pe structura de lemn. Problema ramane cu fundatia..m-ai speriat in filmuletul cu rezistenta si izolatia. Multe succese in continuare!
Yuhuuuuu de cand asteptam acest video!!!! Multumim mult Marius! #MAI VREAU!
Super prezentare! Super oameni! Super echipă! Mulțumim frumos!!! 😀
Super tare clipul tino tot asa esti cel mai tare nu ratez nici o postare
Multumim si felicitari pentru continutul de calitate! Ar fi interesant si detalii de proiectare, principii de baza, softuri folosite pentru casele pe structura de lemn si timber frame.
Da, bravo Soflete !! Da da treaba buna
Felicitari si multumim pentru aceste informatii pretioase!Mult succes in continuare si spor la treaba!
Marius nu este tratament preventiv este absolut necesar.Aici în Norvegia este o întreaga tehnologie de tratare.
Salut Marius! Super canal. Ma bucur ca suntem atât de avansați în construcția caselor de lemn. Comparativ cu tari care au acest stil de lucru de ceva vreme, ce se întâmplă la noi este mult peste. Bravo! Un sfat te rog, am o casa demisol beton plus parter pe structura de lemn, fațada de cărămidă aparenta. As dori sa o izolez, și caut cea mai eficienta solutie. Iernile sunt foarte friguroase, verile călduroase și umede. Mulțumesc!
Multumesc pt upload si pentru explicatii, foarte educativ.
Șoflete presedinte !!! 👍
Voteaza pe 26 mai!
Pur și simplu,RESPECT!
Mulțumesc pentru toate informațiile date 🙏👍👍👍👍👍
Te salut! La videoclipuri de genul , sa ne zici și prețuri, garanție, durata de viață, rezistență la cutremure, inundații etc!
La foc rezista sigur....! Mai ales dacai verde...........
Sunt ff scumpe pentru ro de acea no sa auzi niciodata prețul casele din caramida poroterm sau bca sunt mult mai ieftin e pentru ro cu stima
@Gory la foc rezista în funcție de substanță ignifug tratata aprox 3 5 ore dar nu sunt motive sa ia foc dacă are hornul din caramida și instalația electrica bună eu locuiesc în casa de lemn de peste 10 ani ci stima
Eu cu firma cu care am lucrat ofereau garantie de 30 de ani, durata de viata e in functie de punere in practica a lucrarii si exploatare. Cea mai veche structura de lemn din lume dateaza de prin anul 700, Templul Horyuji in Japonia, prin urmare nu cred ca este o problema durata de viata daca stii ce faci :)
@@olimpiuandrone7173 Bravo, dar nu toata lumea cunoaste aceste lucruri, sau sa zicem ca exista o reticenta la a construi din lemn care vine din necunostere.
Felicitari! Foarte fain ai explicat. Ne ajuta aceste detalii :)
Mă bucur! Mai ai peste 120 de materiale video :)
Superrr ca se fabrica în România 👍👍👍
Arata si pare interesant ....costul este si el importanta!
Super informatii.Multumim Marius.Si eu vreau sa imi construiesc o casa.M-ai convins,lemnu a fost si este viitorul caselor pasive si nu numai.Astept fiecare clip cu nerabdare.#Soflete,Buhnici,Tufui.Sper sa va cunosc intr-o zi.
M as fi bucurat sa va vad pe voi mai putin si mai mult cum se lucreaza panourile
Nu stiu daca ții cursuri la Construcții, dar modul în care explici fenomenele, cred ca și pe cel mai plictisit student l-ar face sa vibreze și ar fi atras de fizica construcțiilor.
Bine le-ar prinde și arhitecților (unora), măcar să poată aplica ceea ce natura n-are cuvinte să spună, dar profesioniști ca tine, au descifrat și pus în practică.
Sincer, îți doresc doar să fii înțeles ‼
Mă gândesc întotdeauna cum mi-ar fi plăcut mie să mi se predea și cum pot absorbi cel mai bine infomația. Mulțumesc
Felicitări foarte frumos succes mult
Felicitări !
Problema cea mai mare cu lemnul ud nu e ca este mai sensibil la daunatori ci ca in timp, uscandu-se isi schimba dimensiunile. Puneti rigips pe o structura de lemn proaspat taiat sa vedeti cum o sa arate chiar si dupa mai putin de un an.
Salut Marius. in sfarsit o firma care face ceva la standarde europene si la noi in tara. E bine ca nu au treaba cu DOREL si ca au personal calificat si utilaje performante. Te rugam sa realizezi video-uri cu cat mai multe info de acest fel , sunt foarte bune!
Foarte frumos
felicitari Marius, te urmaresc cu drag:)
Sketchup e cred ca cel mai ieftin si util soft in special pt comunicare rapida. Ca fapt divers, ce anume folosesti pt calculul panourilor (racking panels). Eu tot Tekla Tedds folosesc dar sunt curios daca exista FEM 3d analysis pt timber frame care sa iti analizeze sistemul în ansamblu.
Top job! Am fost și eu în fabrica și m-au convins sa construiesc cu ei.
Team work!
@@MariusSoflete poate la anul facem un live tot din Comanesti, dar de pe șantierul casei mele 😏
@@CernatSt hai sa facem!
Foarte impresionant, robotel face totul
Va salut, o îndrumare din partea dumneavoastră vă rog, peste scociurile (interior-exterior)de la îmbinările de la tocurile de geam (PVC-beton) pot aplica polistiren sau doar se tencuiesc?. Va mulțumesc.
Felicitari un video foarte reusit. Eu am casa de lemn in America si sint foarte bune.❤💛💙🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸
Va doresc mult succes.
Vam dat like si subscribe. ❤❤❤❤
Foarte tare
Bravo ....👍sigur ca se poate si in Romania
Cum e cu instalația electrică? Dar țevile de apa si canalizare? Alea se instalează pe șantier? Să înțeleg ca pereții sunt deschiși pe partea interioară? Si întrebarea cea mai importantă - cam cit ar costa o casa cu 4 camere (2 dormitoare, un birou si o cameră mare de zi), 2 băi si bucătărie?
filmarea e super clara, cu ce ai filmat? felicitari
Buna ziua ,la minutul 15:23 vorbeati de tratarea lemnului , ignifug, insecticid, fungicid si rezistenza la apa, ce solútie folositi ? sper sa nu fie secret de productie ... multumesc anticipat succes in ceea ce faceti
Marius, imi place la nebunie canalul tau! Pe viitor iti sugerez sa tii cont de Protectia la locul de munca - chiar daca este o prezentare. :) Salutari!
Super fain!!!
Multam! Chiar nu imi dau seama ce bai e acolo cu placa de gips
@@MariusSoflete Apar micro fisuri la îmbinarea cu tavanul cat si la colturi.Fabricantul de gips spune ca lemnul dilata si contracta prea mult...
Despre constructii cu Tonito in Canada din cauza diferentelor mari de temperatura vara/iarna avem problema asta. Iarna crapa la inbinatura cu tavanul iar vara revine la forma initiala.
E ceva normal aici!:)
Am bucur sa vad asta in Ro.
Bafta!!!
Bravo băieții! Felicitări dar vreau sa stiu prețul la o casă cu 2 camere,bucătărie ,o baie .Mulțumesc mult
Super captivant. Ma bucur ca a-ți realizat aceasta filmare. Nu vreau sa fiu răutăcios, pe la început se menționează faptul ca se elimina noturrile din bucățile de lemn. Începând de la 14:38 se vad nodururi pe suprafața bucăți de lemn dar și nod în profunzimea lemnului la 15:00. Sau e mostra de prezentare?
Am lucrat în industria lemnului ,dacă faceți case din lemn cu umiditate peste un anumit procent s-ar putea să se usuce si sa crape ca pina iese apa din scândură e o problemă ! La fabrica unde am lucrat pina să aducă sisteme de uscare asistate de calculator , ne-au venit produsele retur ca și-a modificat lemnul lungimea ! Dar acum lemnul este foarte scump fața de materialele clasice . Sunt intradevar mai sănătoase dar sant si mai fragile ! În rest succes !
Cum stă treabă cu izolarea fonică pe astfel de sisteme?
Frumos si genial.
Felicitari. Am totusi on intrebare tehnica, oarecum post constructie, Daca vreau sa am in interior de ex la inaltinea camerei de 3 m un dresing de 3 m inaltime si 4,5 m lungine cu usi culisante tinand cont de portanta ce trebuie asigurata structurii usilor si dulapului sincer ma indoiesc ca acel OSB si izolatiile pot duce acea portanta, La fel si in cazul corpurilor suspendate de bucatarie, sau rafturilor mari de bibioteca ( am o biblioteca destul de mare ca si volum de carti ) Desigur ve-ti spune ca se pot pune grinzi in locurile de fixare ale acestora inca din faza de proiectare. Dar in acest caz nu sunt mai indicate casele de lemn chertat ? Sau e mai indicat structura de beton combinata cu aceste rame ? Sau Structura de beton cu piatra si aceste rame sau cu lemn chertat ( dar nu busteni din aceia rotunzi ) ?
De asemenea daca in bucatarie voi folosi bucati mai mari si groase ( automat grele ) de gresie si blaturi de granit inclusiv in bai case pot fi si la etaj, acest gen de structura poate tine o asemenea portanta ?
Si daca tot am intarziat, sa il vedem de la inceput ☺
treci in ultima banca :))))
Felicitari
Ai si videouri de la fabrici din Austria
Felicitări!!!!
Multumim! Este adevarat ca solutia timberframe este cea mai ieftina in acest moment?
Salut Marius ! Foarte bun materialul . Urmăresc cu interes canalul tău. Nu am crezut ca exista in Romania materiale din lemn atât de calitative. Cum se numește fabrica ? Locuiesc in Norvegia și doresc sa colaborez cu o fabrica din Romania .
Stima !
Gabriel Gombos
excelenta imbinare
Toate bune si frumoase. locuri de munca. lemnul e bun si sanatos pentru constructii, exportam un produs finit si nu materie prima, dar ca de obicei, de unde vine lemnul ala ? este sustenabila recoltarea lui ? facem ceva sa inlocuim lemnul taiat? aceasta firma e interesata si de partea asta ? ...... prezentarea procesului de productie trebuia inceput cu taierea acelui arbore, ne dorim case pasive si eco deci practic suntem atenti la amprenta pe care o lasam pe acest pamant dar la partea cea mai importanta suntem corigenti cu indulegenta sa nu zic repetenti........fara a prezenta si partea de silvicultura in aceastra industrie cred ca doar incurajam disparitia padurilor ....... cand o sa avem macar o paritate intre taiat si plantat atunci am putea sa ne mandrim si ca facem case altora cu lemnul nostru pana atunci cred ca ar fi cazul sa punem osul la treaba fara laude inutile
Very nice! Go go go!
Salut. Ne-ai putea spune te rugam un pret? Ca sa vedem daca sunt avantaje din punctul asta de vedere. E mai ieftina decat pe caramida?
Nu am înțeles pe interior , pot pune pe osb direct rigips ? Sau imi poti Răspunde, datorită acestui filmuleț mai facut sa renunț sa fac o căsuța din containere 75m2, si o sa ma apuc sa o fac eu pe loc ceva de genul dar o sa folosesc rigle 8x8 cu osb de 15mm si vata in interior , la interior nu mai trebuie nici o folie ? , pentru ca nu facă casa cu etaj si ma gandesc la 10cm de vata minerală la mijloc si un 10cm vata bazaltică .. iti mulțumesc anticipat
Felicitari,pentru Romani...
Marius lucrez de 20 de ani cu vata minerala punei pe muncitori sa poarte masti , ochelari si manusi cind lucreaza . In aer se ridica un praf fin de vata si vor avea problème cu plamini in timp
Buna.pentru a afla anumite preturi despre case din lemn pt a ne face o idee cam de ce buget am avea nevoie pt asa ceva ne poti ajuta?multumesc
Superb!!! Ma bucur sa vad ca exista lucruri bune si in Romania :) Cam cat costa o astfel de casa?
Bravo!!!!
Asta este foarte bine. Incet, incet, ne dam drumul si noi sa facem treaba buna. Asta inseamna si un pret final pt beneficiar mai mic? Ca degeam avem tehnologie buna daca costul final, este acelasi ca la o casa pe caramida.
Nu e neaparat mai iefina o casa pe lemn, ci e mai rapida. O oferta finala se obtine pe baza unui proiect
Echipamente de protecție a muncii???
Poti face un clip despre izolatia fonica a apartamentelor? Merci :)
Notat!
@@MariusSoflete Chiar ar fi de mare ajutor un material despre izolatie fonica. Multumim!
Bună ziua și respect pentru complexitatea explicațiilor pe limba tuturor, am câteva întrebări :
Care este diferenta de cost între o casă din panouri și una din caramida?
Ce se intampla daca nu includem în proiectul de panouri instalația electrica și cea sanitara (cum se continua munca celor 2 instalați odată ce casa este gata)?
Cine supervizează construcția pe toată durata ei?
Cine poate sa facă astfel de proiecte sau sunt stas pe câteva modele?
Se pot face pe orice dimensiune atata timp cat nu se depășesc 2 etaje?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, o zi bună.
foarte util ... multumim
Construiesc foarte fain cei de la Dimmer ! Cat ajunge mp2 la casa inchisa la apa ? Mult Success !
Poti afla info despre preturi pe santier
@@MariusSoflete Apropo de lemn, nu am auzit treaba asta discutata nicaeri, lemnul care ajunge intr-o casa, in calitate de beneficiar, pot fi sigur ca vine dintr-o exploatare sustenabila ? ps: cand zici info pe santier, te referi de la dumnealor de la fabrica ? Keep it up cu video-urile, foarte educativ
E foarte scump casa pe structura portanta e mai ieftina o spun din experienta locuiesc în casa de lemn în sistem framing deoarece lemnul trebuie procesat prelucrat caramida bcaul nu necesita atitea procedeie și în ro a tot crescut prețul lemnului din experienta respect
Emil Florea Toate materialele se prelucreazã! Nu doar lemnul. Proces de fabricatie= Prelucrare.
@@ciprianion4142 corect ieu mam referit în general în ro o casa din lemn este mai scumpa decit una din bca doar dacă ai surse de lemn dar în general este mai scumpa lucrez în dulgherie construcții case acoperișuri în sistem framing de 25 ani casa mea este din lemn dar am construit-o cind a fost lemnul ff acceptabil acum 7 ani respect
Ce parere ai despre casele din lemn de 5 cm gen producatorul case lemn castellan.
Daca ai face un live de 8 ore cred ca ai fi bombardat cu întrebări fără întrerupere. :)))
:)))
Marius Soflete ar trebui undeva pe un site pus un FAQ cu toate întrebările.
O grămadă am observat că se repetă la infinit, gen, sigur nu e mai bine cu beton? :))
Salut.casa din Germania e la Ingolstadt?la Florin titan?.dacă da,atunci cind am văzut casa am crezut ca ma minte,casă făcută la Bacău?Super..eu i am făcut sistemul sanitar si termic
Bravo .. asa da sa exploatezi lemnul romanesc ., nu sa il exporti brut .... O intrebare Marius in cat timp isi pierde efectul acel tratament al lemnului?
media e de 5 ani la durabilitatea tratamentului
bravo
Cum se numeste fabrica, firma unde s-a filmat ???
O prezentare super buna. Totul arata excelent, dar pentru ca informatia sa fie relevanta pe noi ne intereseaza un lucru: pret per mp.
Mulțumesc!
Dar să vorbești de preț per m2 la o construcție e ca și cum ai întreba cât costă kilu de mașină!
@@MariusSoflete Nu sunt de acord si comparatia nu mi se pare justa. La o masina preturile sunt pe piese. Pentru o casa, calculatoarele se bazeaza pe m2. Materiale si manopera. Bazat m2 se calculeaza lemnul, betonul, sau caramida in functie de operatiunea pe care o estimezi. In cazul de fata, pentru ca ei au control complet asupra productiei, se poate estima destul de usor. Speram sa ma ajuti, ca sa nu fac un drum pana la Comanesti :)
Ai vazut cele 6 episoade cu cat te costa casa? Noi2+1. Le gasesti postate in decembrie si acolo ai toate preturile analizate la virgula, in tabele si la metru patrat
Salut,
Felicitari pt materialul postat,am si eu niste nelamuriri, am vazut ca peretele are OSB la interior si la exterior ,pot izola la exterior cu polistiren peste placa de OSB ?cred ca nu se mai foloseste folie anticondens ! (poti sa mi spui care este structura peretelui dar nu cu fatada ventilata ,cu tencuiala decorativa )!Multumesc !
Salut! OSB-ul se pune doar la interior pentru ca lucreaza si ca bariera de vapori. Pe exterior se pun placi permeabile la vapori, peste care se poate pune termosistem, de preferat vat minerala
@@MariusSoflete Si peste vata minerala sau placile rigide din fibra de lemn se mai pune vreo folie anticondens sau direct plasa armare/ masa spaclu/ tencuiala de exterior?
Marius că mulțumesc pentru contribuție. Aș dori să-mi pun 2 întrebări. Este posibil să construiți clădiri cu mai multe etaje folosind această tehnologie? De exemplu, case cu 4 sau 5 etaje? O astfel de casă va fi mai scumpă decât una în construcții „normale”? Dacă da, câte procente? Multumesc!
Bravo bravo bravo 👍👍👍
Hristos a inviat ! Inca un video reusit. Felicitari tuturor care tin sus acest canal. Like and share pls.:)
Mulțam!
Abia aștept sa îmi construiesc și eu o casa pasiva cu oamenii aceștia.
Am observat ca Marius raspunde doar la intrebari ,,usoare". Despre preturi numai dupa realizare unui proiect(facut de cine?), alte amanunte tehnice sunt ocolite s.a. Mi-as dori sa-mi construiesc o astfel de casa, dar nu am nici un pret pe m2 cat de cat aproximativ(la rosu). Daca sunt asa de abordabile in vest, inseamna ca sunt abordabile si la noi sau pentru cei din vest este mai rentabil ca materialul lemnos este mai ieftin? De ce nu spuneti ca un metru patrat de casa ,,la rosu" costa cu cel putin 25% mai mult decat o casa din blocuri ceramice? Eu cred ca videoclipul este de fapt o reclama, care sa stiti ca pe mine nu ma deranjeaza daca s-ar face publice aceste preturi.
Am vazut toate intrebarile si incerc sa raspund la toate, doar ca in perioada asta avem foarte mult de lucru atat in birou cat si pe santiere + lucrez la restul materialelor de pe blog. Este deja un film cu costuri comparative pe structuri facute -@stefan stanca, dar din intrebare imi dau seama ca nu l-ati vazu si lucrez la continuarea acelui video cu restul de preturi
ruclips.net/video/3Xqo4aCVV7w/видео.html
era sa zic o vorba... am o singura intrebare: cum rezolvi problemele lemnului in tmp ? daca raspunzi, si ai timp sa te documentezi, asta imi spune tot despre certificarile, studiile si capacitatile tale de constructor
buna. si cum facem cu instalatia electrica sau cea sanitara?
Ar fi interesant un reportaj la firma casstelan case din lemn.
Nu ii cunosc
Ma intereseaza sa construiesc o casa din lemn in delta.Este ok ,sau mai bine din bca.Intreb pentru ca umiditatea este foarte mare zona fiind inconjurata de apa.
Buhnici a prezentat alt roman care fabrica panouri asemanatoare dar izolate cu paie. ar fi un material la fel de interesant . Pretul e un aspect foarte important care nu ar trebui omis .
min 4.38 ai o eroare la warp stabilizer . Dai un Nest data viitoare daca ai utilizat si speed ramp pe acelasi cadru .
Salutare. Stiu de problema, a fost ciudat aici pentru ca in Premiere in preview mie nu imi aparea nimic, si aparea doar pe export. A fost facut nest dar cumva tot am avut eroarea. #makePremieregreatagain