Nu cumpărați Pompă de Căldură!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024
  • În urma filmulețului postat despre Pompa de căldură au apărut mai multe pareri și opinii diferite.
    Am decis să creem acest video ca să raspundem la întrebările referitoare la încălzire și la eficiența unei pompe de căldură.
    Vă mulțumim!

Комментарии • 80

  • @igorturcan9292
    @igorturcan9292 6 месяцев назад +7

    Mulțumesc mult de apreciere.

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 6 месяцев назад +14

    sunteti un om incredibil de bun, nu puneti la suflet ce zic oamenii😇

  • @atusca
    @atusca 6 месяцев назад +8

    Va multumim ca va impartasiti experienta cu noi! Foarte bine si simplu explicat!

  • @MegaCarolina1969
    @MegaCarolina1969 5 месяцев назад +2

    Multumesc, apreciez cele relatate si sinceritatea. Va urmăresc! Ganduri bune!

  • @macariedemult4322
    @macariedemult4322 6 месяцев назад +3

    Sunteți un om așa de fain și de acea va urmăresc . Explicați totul atât de bine. Va multumesc pentru videourile făcute , bine-nțeles și fiului care va îndemnat sale faceți .

  • @danielaft1919
    @danielaft1919 6 месяцев назад +2

    Vorbiti la obiect, simplu si clar pe intelesul tuturor. Felicitari pentru vlog.

  • @mariusmariniuc4144
    @mariusmariniuc4144 6 месяцев назад +8

    Buna seara domnul Igor va urmaresc de ceva vreme de cand ati inceput sa construiti casa si sa va ganditi cum o impartiti si cu ce matereale sa o ridicati , ....eu va felicit si va admir pentru ce ati reusit sa faceti sunteti un om foarte pricept si gospodar si care se pricepe in a ridica o casa .Va doresc sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea .

  • @avramilisie2806
    @avramilisie2806 6 месяцев назад +1

    Domnule santeti un om super,corect.

  • @floarematei1032
    @floarematei1032 6 месяцев назад

    In lumea asta atât de strâmbă, sinceritatea e o ciudățenie . Sa fi sănătos, și măcar ar fi cat mai multi ca tine , sinceri și corecți .

  • @georgestanciu4960
    @georgestanciu4960 6 месяцев назад +1

    Felicitări !

  • @deepdig8502
    @deepdig8502 6 месяцев назад +2

    Felicitari pentru imagine , este 4K/60 foarte bine. Multumim ca ne salvati banii !Keep up the good work!

  • @borodiraul
    @borodiraul Месяц назад

    Acum reactiile care dezaproba nu trebuie tratate ca ura. Din toate criticile putem invata cate ceva. Mie mi-e drag graiul in care ne vorbiti. Numai bine va doresc!

  • @SerbanRemus
    @SerbanRemus 12 дней назад

    Respect !

  • @bogdanb1106
    @bogdanb1106 6 месяцев назад +2

    Felicitari pentru efortul dvs si pt faptul ca v-ati pus pompa de căldură. Si eu sunt fan pompe . Nu bagati haterii care comentează. Ei comenteaza doar ca sunt strugurii acrii , daxa nu,-si permit

  • @razvanlex
    @razvanlex 6 месяцев назад +1

    Pentru calorifere trebuie casa izolata SAU calorifere mult supradimensionate. Diferenta intre calorifere si incalzirea in pardoseala este data de puterea pe care fiecare instalatie o poate ceda in casa. Daca ne imaginam o camera ce va avea calorifere pe toti peretii putem intelege ca va fi necesara o temepratura mica pe tur pentru a incalzi acea camera. Un calorifer de 22x600x1200 are o putere de cam 2.000W la 76/65/20 (7g°C tur, 65°C retur si 20°C interior) iar la 32/30/20 va avea o putere de vreo 400W.
    Un exemplu. Instalatia mea are o putere de 17,4 kW la 75/65/20 si 3,3 kW la 32/30/20. Necesarul casei este undeva sub 4 kW deci caloriferele pot functiona cu intre 30 si 36°C pe tur pentru a incalzi casa.

  • @stefanionut5850
    @stefanionut5850 6 месяцев назад +1

    Bravo om simplu 👏👏👏👏

  • @emirates9847
    @emirates9847 Месяц назад

    Ți-a calculat cineva cantitatea de apă din instalație .ca să afli ce pompă ai nevoie . Ce temperatură merge pe tur la dumneavoastră .Eu aș schimba caloriferele cu suflante și ați avea un castig mare de temperatură . Aveți două circuite separate pt calorifere și încălzirea în pardoseala ..?Pt ca in pardoseala aveți cantitate de apa mai mare ca și în calorifere .ATI făcut reglarea separata pe fiecare circuit,distanța sau debitul de apă care are nevoie fiecare încăpere față de distanța unde este montată pompa . Cu ce izolație vreți sa mergeți pe casa .Sa nu credeți ca la cum este făcut la dumneavoastră casa o sa va ajute izolația prea mult .Trebuie căutată reducerea temperaturi pe tur să fie Max 40 grade cind este minus afară .Caloriferele schimbate cu mai mari sau suflante ar fie super 👍. Cu suflantele puteți vara și raci în camere .Incalzirea în pardoseală merge la răcire dar nu poate duce așa de jos temperatura .Asta ar fie prima măsură care aș face-o eu. Pt ca aveți nevoie de izolație mare adică groasă pe dinafară de cel puțin 25-30 cm.Cu 10 cm ce faceți nu veți avea randament mare .Atita timp CIT temperatura este mare pe tur consumul este mare .Si nu uitați nu pompa consuma ci casa dumneavoastră consuma . Cité porniri ,opriri aveți pe oră sau pe zi aveți .Eu aș pleca de la încălzirea apei menajeră cu pompa și aș monta o pompă de căldură pt apă menajeră care îți consumă 500-600 wați pe oră .Plus poți încălzi apa cu solar deci faci economie în perioada de trecere primăvara și toamna .Pompa de căldură se poate monta în casă și îți scoate igrasia din pivniță sau unde o montezi .. Ar fi multe de discutat aici .Dar poate mă înțelegi ce am vrut să-ți spun .Succes îți doresc.

  • @Gabi-u4u
    @Gabi-u4u 6 месяцев назад +4

    După ce se face izolația completă fa fi diferența enorma la consum. Abea atunci veți fi impresionat de consum. Sănătate.

  • @Sebastian-Florin
    @Sebastian-Florin 6 месяцев назад +8

    Buna. Izolarea unei case la standardul unei case pasive este esențială pentru eficiența maximă a unei pompe de căldură, deoarece aceasta minimizează pierderile de căldură și reduce necesarul de energie pentru încălzire sau răcire. Cu cât casa este mai bine izolată, cu atât pompa de căldură va funcționa mai eficient, ceea ce poate duce la economii semnificative în ceea ce privește costurile de funcționare.
    În zonele foarte geroase, eficiența pompelor de căldură poate scădea, deoarece acestea devin mai puțin eficiente în extragerea căldurii din aerul extrem de rece. Cu toate acestea, există pompe de căldură de ultimă generație, proiectate special pentru climatul rece, care pot rămâne eficiente chiar și la temperaturi foarte scăzute. Dar chiar și așa, eficiența lor poate fi limitată în comparație cu condițiile mai temperate.
    Prin urmare, în timp ce izolarea la nivel de casă pasivă este extrem de benefică și poate face o pompă de căldură rentabilă chiar și în condiții de frig sever, există un punct în care condițiile de temperatură extrem de scăzute pot reduce rentabilitatea acestei soluții. Este important să se evalueze atent specificațiile tehnice ale pompei de căldură și să se ia în considerare climatul local atunci când se decide asupra celei mai bune metode de încălzire pentru o locuință.

    • @eugen-m
      @eugen-m 6 месяцев назад +1

      Corect !

    • @florinsoare8448
      @florinsoare8448 6 месяцев назад +4

      Cu cât casa e mai bine izolată cu atât va consuma mai puțin, fie curent fie gaze. Cine are acces la gaze și urmărește doar rentabilitatea să-și pună centrală în condensare și va ieși mai bine la bani decât cu pompă. Cine vrea să fie ecologist să pună pompă, dar să țină cont de costurile cu achiziția, montarea și exploatarea, sunt mai mari.

    • @alexam3001
      @alexam3001 6 месяцев назад

      @@florinsoare8448 daca te gandesti cat te costa bransamentul, nu cred ca mai vrei gaz. centrala in condensare trebuie spalata chimic odata la 2 ani. daca nu dupa vreo 5 iti crapa cazanul. asta nu mai spune nimen. Dupa doi ani de explatare a centralie in condesare ai o depunere de pana la 2mm de calcar in partea de recuperare a condesnului care in final duce la colmatare / eliminare defectuasa a gazelor arse si poate fierbe local apa in zona arzatorului. rezultat : fisura in cazan si inlocuire centrala :(.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      @@florinsoare8448 Problema centralei pe gaz este ca nu poti sapa dupa gaz. Insa poti monta un sistem fotovoltaic care va furniza curent. In Romania exista program guvernamental pentru montarea sistemelor fotovoltaice, in sesiunile precedente statul oferea 20.000 lei iar utilizatorul platea 2.000 lei pentru un sistem de minim 3 kW. Preturile scazand, in sesiunea aceasta se monteaza intre 4 si 6 kW cu acesti bani.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад +1

      Nu trebuie izolatie de nivel de casa pasiva. Dar trebuie totusi ceva izolatie. Cu 7.300 lei (1.460 EUR) am izolat cu celuloza podul casei de la tara iar diferenta a fost majora. Am inlocuit cele trei use exterioare din lemn cu unele din termopan (Barrier tripan) si a ajutat si asta.

  • @mihaipalade9933
    @mihaipalade9933 6 месяцев назад +1

    Va mulțumesc pentru informațiile foarte utile, exact genu acesta de explicatie cautam cineva care sa spună în fata lucrurilor pe nume ca să pot sa ma decid în legatura cu pompele de căldură.
    As vrea părerea dvstra ca să ma pot decide în legătură cu puterea pompei de căldură.
    Situația mea este următoarea :
    1.Eu locuiesc în Belgia unde iarna climatul e un pic diferit fata de Moldova/România, iarna temperatura este în medie între 3 si 10 grade și câteva săptămâni temperatura poate sa coboare chiar și la - 5 /-10 dar cu un nivel mult mai înalt de umiditate 90%
    2.Am instalat deja un sistem de panouri solare de 8kwh
    3.Casa este izolata termic cu izolație de 5cm polistiren extrudat(pereti,acoperis, pod etc.)
    4.geamuri termopan tâmplărie pe lemn
    5.consumul meu de energie electrica anual este de aproximativ 5500kwh cu injecție de 4000kwh pe an
    6.Dispun de sistem de încălzire central pe calorifere din fonta în toată casa și cu centrala veche pe mazout (motorina/păcură) cu un consum anual de 1500l pe iarna.
    7.suparafata totala locuibila 220m
    As dori sa achiziționez o pompă de căldură dar nu știu de cata putere ar trebui sa fie aceasta, va mulțumesc și scuze pentru mesajul lung.

  • @Puya266
    @Puya266 6 месяцев назад +2

    180 mp , incalzire numai calorifere toata casa supra dimensionate , pe gerul cel mai mare cand se simtea de -15 grade cum ziceai dumneata ,am monitorizat o si erau pe consum 40 kw pe zi ! In rest mecia de 20-25 kw la iarna asta care a fost o gluma .pompa de caldura heavy .la dumneata acolo e ceva in neregula

  • @Premium-nz1jr
    @Premium-nz1jr Месяц назад

    Draga domnule! Pot sa intervin și să spun la ce ajuta pufferul.. cum ai spus spre sfârșitul filmului un prieten are pompa, puffer dar și panouri... Când ai curent pe timp de zi pompa va acumula temperatura in bateria de apa... Iar pe timp de seara va porni mult mai târziu sau spre deloc ( în funcție de volumul de apă) . Dar pentru cei ce nu au energie verde și merg direct din rețea nu are loc acest vas în instalație... Ba din contra eu vad o pierdere financiara și o pierdere de caldura indiferent cat este de izolat acel vas... Că doar nu vom face o camera doar pe tru un butoi și să umplem cu material izolant... În maxim 2 luni voi așeza și eu la locul ei o pompa de căldură și voi reveni cu consumul... Sunt circa 170mp locuibili cu 2,7 înălțime... Izolata binișor , căldură prin pardoseala, geamuri spre cele mai bune... Spor

  • @sionascu
    @sionascu 6 месяцев назад +3

    Cum faci cu cazanele de căldură ce le construiești? Fraierești clienții? O zi bună.

    • @igorturcan9292
      @igorturcan9292 6 месяцев назад +2

      Nu toți pot să-și permită o pompă de căldura, deaceia mai fac din cînd în cînd, cîte un cazan și acela pe deșeuri. O zi bună.

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 6 месяцев назад +3

    Eu decât să investesc în pompe de căldură și instalație electrică mai bine cumpăr lemne de foc pe 10 ani și nu mai trebuie să îmi bat capul cu nimic. Gândiți-vă că dacă se arde vreun circuit integrat în toiul iernii ce faceți ?. Crimă și pedeapsă, vorba aia...!.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      Foarte bine, asa sa faci. E bine ca ai loc sa depozitezi lemne pe 10 ani si sa fii si sanatos sa le poti taia, transporta, face focul si curata. Si sa nu ia foc. Banuiesc ca vorbesti de soba, ca si la cazan se pot arde componente destule. Dar ca idee, intotdeauna e bine sa ai cel putin doua variante de incalzire. Macar o aeroterma sau calorifer electric sau un aer conditionat, sa poti incalzi o camera.
      Nu trebuie investit in instalatie electrica, o pompa de 6 kW consuma undeva sub 2,5 kW la maxim, deci cat o aeroterma/radiator electric.

  • @alexam3001
    @alexam3001 6 месяцев назад +2

    Pretul pompei de caldura e tinut artificial sus. Eu personal am convertit o unitate de 24000 btu in pompa de caldura cu un pret de 800 euro (unitatea + schimbator in placi + pompa de recirculare) functioneaza perfect pentru o "facatura". Consum maxim 800kw (ianuarie cand a fost frig) in rest undev la 500kw / luna. Mult mai ieftin fata de lemne / peleti. Pompa este aer / apa. Urmeaza modificata la apa/apa.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад +2

      Depinde de zona. In Romania au aparut deja modele pe piata (gree, Toshiba) la 11-12.000 RON, deci cam 2.400 EUR. EU am cumparat si montat pompa de caldura in 2022 cu 10.000 lei (adusa din Spania, era mult mai ieftina acolo) si am montat-o singur, costul total fiind 13.000 lei.

    • @PaulCiot
      @PaulCiot 6 месяцев назад +2

      Cel mai eficient este la o transformi la un sistem hibrid care alterneaza sursa externa: aer cand e peste 7...10 grade afara, aer +apa pana pe la 0 grade si pe urma doar apa. Spor si sper sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine si sa putem compara solutiile.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад +1

      @@PaulCiot Eficient, poate. Insa scump, o investitie ce nu va fi niciodata recuperata. COP nu conteaza si SCOP, adica pe intregul sezon. Acum depinde si de zona, insa apa/apa sau sol/apa desi sunt mai eficiente la temperaturi scazute, in majoritatea zonelor din Romania cel putin, temperaturile medii sunt pozitive pe cea mai mare parte a iernii, iar la peste 5-7°C afara, aer/apa va avea un COP mai bun, ceea ce duce la un SCOP mai bun pe intregul sezon de iarna.

    • @alexam3001
      @alexam3001 6 месяцев назад +2

      @@PaulCiot exact asta fac aer/apa peste 7 grade si apa/apa sub 7. face selectia automat. se rezolva cu 2 electroventile si 2 vane de laminare electronice.

    • @PaulCiot
      @PaulCiot 6 месяцев назад +1

      Bravo! Proiectul meu e cu un schimbator suplimentar antigel-aer in fata celui aer-freon din unitatea exterioara. Sa vedem ce iese practic.

  • @IonCodreanu-mw9fq
    @IonCodreanu-mw9fq 4 месяца назад

    Care tip de pompa, split sau monobloc?

  • @ioanmuntean2308
    @ioanmuntean2308 6 месяцев назад +1

    Cel mai eficient e incalzirea cu cazan pe lemne cu gazificare care poti sa o reglezi in functie de temperatura exterioara.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      Din pacate nu, poate doar daca sunt lemnele furate. Am avut la tara cazan pe lemne cu gazeificare ATMOS si l-am vandut cu 6.000 lei dupa folosirea lui 8 ani. A fost inlocuit de o pompa de caldura Gree Versati III de 6 kW care a costat cu totul 13.000 lei adica 2.600 EUR.
      Nu se compara confortul si trebuie avut in vedere si faptul ca de la o varsta e tot mai greu cu cazanul pe lemne.

  • @UnulOarecare
    @UnulOarecare 6 месяцев назад +2

    Buna dimineata din Romania, Brasov - m-am uitat cu interes la prezentarea pompelor de caldura - foarte bine punctat totul si chiar auzisem in Romania pe cineva care si-a luat apartament la bloc incalzit cu pompe de caldura si costueile la asa ceva fiind 0 sau gratis cum s-a exprimat dansul - acum ramane de vazut daca nu a fost doar reclama pt acele locuinte - si eu stau tot la bloc si de asta sunt curios

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      Pasi la bloc daca nu incalzesti, vine caldura de la vecini. Tot ai 18-20 de grade in casa.

  • @gabrielvoinea5393
    @gabrielvoinea5393 6 месяцев назад +1

    Fiți convins ca si daca a ți fi profesionist se gasesc destui cîrcotași.E foarte bine cea ce faceți.

  • @andreip3339
    @andreip3339 6 месяцев назад

    In italia schimba panouri fotovoltaice inca bune de pe câmpurile fotovoltaice ca sa ridice randamentul general, si cu panourile vechi inca bune le vind la prețuri foarte mici 20/25€ panoul de 230-300wh. Am gasit un anunt pe facebook 12€ la paniu numai ca vinde in bloc 4000 de bucăți

  • @PaulCiot
    @PaulCiot 6 месяцев назад +1

    Concluzia ta e ca incalzirea cu pompe de caldura e cea mai ieftina. Nu are nici o legatura consumul instant cu folosirea rezistentelor electrice la temperaturi minime cu concluzia ta. sa nu ne cumparam pompe de caldura. Din contra e foarte bine ca ai nevoie de rezistente electrice la -15 grade, iar COP-ul obtinut e dovada. Ai gresit in schimb pt. ca ai luat o pompa prea mare si prea scumpa pentru casa care va fi izolata. Zubadan nu este o pompa prea eficienta, nici vorba de locul 1.

  • @vd8862
    @vd8862 6 месяцев назад +1

    Dar panouri solare si cu cazan electric doar la radiatoare ce părere aveți?

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад +1

      Calculeaza un cost. Centrala electrica raport 1:1, pompa de caldura probabil 1:3 sau 1:4. Vezi cat te costa si in cat timp recuperezi investitia.

    • @igorturcan9292
      @igorturcan9292 6 месяцев назад

      Foarte corect. Am și cazan electric, consumul la 60m.p, podele calde, fără calorifere 75k-85kw în 24 ore, e mult.

  • @ionpopescu9159
    @ionpopescu9159 6 месяцев назад +2

    Cam 1 metru de izolație este bună ,atunci la ce mai folosesc pompa de caldura

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      10 polistire e un inceput bun, 20 cm e chiar bine.

  • @leonardpasoi3714
    @leonardpasoi3714 6 месяцев назад +1

    Cazanul pe lemne, e de multe ori mai ieftin decât cazanul pe gaze naturale. Pompa de căldură poate fi eficienta că un cazan pe gaze. Și în unele situații. Totul tine de confort și comoditate. Cazanul pe lemne trebuie curățat de scrum, periodic. Că sa fie ieftin, stai in frig, mai pui un palton.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      E mai ieftin doar daca sunt lemnele furate. Pompa de caldura poate fi putin mai eficienta decat centrala gaz dar in combinatie cu sistem fotovoltaic devine mult mai eficienta. Insa evident trebuie luat in calcul si costul sistemului fotovoltaic.

  • @vasiaburuian9695
    @vasiaburuian9695 6 месяцев назад +4

    Nu atrageți atenția la comentarii urite

  • @IonCodreanu-mw9fq
    @IonCodreanu-mw9fq 4 месяца назад

    La 100m2 pompa de 9kw split e sipradimensionata sau nu?

  • @avengerplay7729
    @avengerplay7729 2 месяца назад

    Buna ziua.Daca aveti pompa de caldura este absolut necesar sa izolati casa macar cu 20 cm de vata,daca nu eficienta acesteia va fi la jumatate,iar cop acela de care spuneti dumneavoastra de 4 nu va fi atins niciodata daca nu aveti izolatie.SPOR!

  • @Euu62
    @Euu62 6 месяцев назад

    Salut.tot nu anteleg...nu ai zis daca e monofazica...cum a consumat 11kw ora
    ..ce instalatie ai ??? Pompa e tip inverter???

    • @MihaiMustea-f6o
      @MihaiMustea-f6o 6 месяцев назад

      De obicei, pompele de caldura sunt antrenate de un compresor cu alimentare electrica TRIFAZICA, doar asa a putut consuma 11 kW / ora

    • @igorturcan9292
      @igorturcan9292 6 месяцев назад

      Este monofazată atlantic

    • @Euu62
      @Euu62 6 месяцев назад

      @@igorturcan9292 mono si sa vonsume 11kw ora ..imposibil..cablu sub dimensionat..conexiuni f slabe ...cablu se ancalzeste ..iar acea caldura din cablu se ancadreaza la consum..

  • @cattalin2
    @cattalin2 6 месяцев назад +4

    Am vazut ca s-au montat pompa de caldura si la Cabana Balea Lac, care este la 2000 m altitudine si nu sunt probleme ruclips.net/video/ZY2Ds-L0MKk/видео.html

  • @lascosemion1047
    @lascosemion1047 6 месяцев назад +4

    Lemne sfînt

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      Din pacate, nu.

  • @argentus5483
    @argentus5483 6 месяцев назад +4

    D-le, nu te mai frământa atât pentru toți tembelii care se cred deștepți !!! E plin de ei, dă-i în cucuruzu mamii lor. Mie-mi place ce și cum postezi, te urmăresc cu interes !! Doamne ajută !!
    Nu am înțeles de ce ați pus titlul ,,Nu cumpărați Pompă de Căldură,, ???

    • @igorturcan9292
      @igorturcan9292 6 месяцев назад +2

      Special, ca sa se uite cîți mai mulți și sa ia o decizie corectă. O zi buna sa aveți.

  • @planetapamintplat5418
    @planetapamintplat5418 6 месяцев назад +1

    11KV CONSUM FOARTE MULT

  • @ninacebotari9814
    @ninacebotari9814 6 месяцев назад +2

    🌈🌈🌈🌞🌞🌞🌍🌎🌏

  • @sergiusas6833
    @sergiusas6833 6 месяцев назад +2

    Te duci la banca si faci un imprumut ca sa iti pui panouri si pompa . Dupa 5 ani o sa iti iasa gratis investitia ...

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад

      Sau renunti la fumat si pui bani deoparte doi ani pentru pompa de caldura.

  • @florinbardas5637
    @florinbardas5637 6 месяцев назад

    11kW pe ora consum.E foarte bun ...consumul!

    • @igorturcan9292
      @igorturcan9292 6 месяцев назад

      A consumat 11kw, cînd afara erau -15.

    • @razvanlex
      @razvanlex 6 месяцев назад +1

      Daca e real, ceva e tare in neregula acolo, probabil casa slab izolata sau nu o foloseste corect. Consumul pe zi la mine a fost de maxim 38 kWh pe zi, pentru 135 mp si 24°C la interior cu 38°C pe tur, instalatie calorifere. In mod normal este intre 10 kWh pe zi toamna/primavara si pe la 20 kWh/zi iarna.
      COnsumul pe intregul sezon de iarna 2022/2023 a fost de 2.500 kWh din octombrie in mai. Ianuarie curent 757 kWh iar februarie 404 kWh.

    • @PaulCiot
      @PaulCiot 6 месяцев назад +1

      Au intrat rezistentele in functiune.

  • @useryoutube47865
    @useryoutube47865 6 месяцев назад

    11kv😂pe oră, te rupe curentul