Dinler Tarihi, Ateizm ve Agnositizm - Yunus N. Anginer

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 июн 2024
  • Bu videoda Dinler Tarihi, Ateizm ve Agnostisizm konularını derinlemesine inceliyoruz. Dinlerin tarihsel gelişim süreci, farklı inanç sistemlerinin temel özellikleri ve birbirleriyle olan etkileşimleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuyoruz. Ayrıca, ateizm ve agnostisizmin ne olduğu, bu iki kavramın arasındaki farklar ve tarihsel kökenleri üzerinde duruyoruz. İnançsızlık ile ilgili yaygın yanılgıları açıklığa kavuşturmak ve izleyicilerimize bu konular hakkında bilgi ve perspektif kazandırmak için bu videoyu hazırladık.
    Yunus Anginer'in rehberliğinde, dinlerin tarih boyunca nasıl evrildiğini, ateizmin ve agnostisizmin felsefi temellerini ve günümüzdeki durumlarını keşfedin. Bu videoda ayrıca, izleyicilerimizin sorularına yanıtlar bulabilecekleri ve kendi düşüncelerini geliştirebilecekleri bir tartışma ortamı yaratmayı amaçlıyoruz.
    Eğer bu konularla ilgileniyorsanız, videomuzu izleyin, beğenin ve kanalımıza abone olun. Ayrıca, düşüncelerinizi ve sorularınızı yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!
    kick.com/yunusanginer

Комментарии • 8

  • @gulcancolak7018
    @gulcancolak7018 13 дней назад +1

    Yolun açık olsun insanları bilgilendirmen çok güzel

  • @gulcancolak7018
    @gulcancolak7018 13 дней назад +1

  • @penaber5959
    @penaber5959 12 дней назад +1

    Hocam,
    Siz yattığınız zaman,
    Sakalınızı yorganın altına mı koyuyorsunuz ,yoksa yorganın üstünde mi bırakıyorsunuz ?

  • @almanduku9043
    @almanduku9043 10 дней назад +1

    Tartışan 2 grubun benzer olduğunu söylüyorsunuz da, ortak bir dil ortak bir payda olmadan nasıl anlşacaklar sayın hocam? Lütfen boş yapmayın. Birisi yokluğu savunuyor öteki varlığı, siz var yok arasında mı kaldınız?

    • @YunusNANGINER
      @YunusNANGINER  10 дней назад +1

      Öncelikle yorumun için çok teşekkür ediyorum. Eğer Müslümanlarla Yahudiler arasında olan benzerlikten bahsediyorsan sana şöyle bir cevap verebilirim. Ortak dil kullanmadıklarını biliyorum fakat her iki dilinde yani Arapça ve İbranice'nin kökeni Aramicedir ve her iki din arasındaki benzerlikleri görmezden gelemeyiz. Bunun ötesinde eğer Filistin'deki savaştan bahsediyorsak bu Filistinliler yani Filistinli Müslümanlar ile İsrail'deki Yahudiler arasındaki siyasi bir varoluş savaşıdır. Dindeki benzerliklerle siyaset içinde yaşananlar birbirinden ayrılır. bu konuda da boş yaptığımı düşünmüyorum. Eğer düşüncen başka ise bana yazabilirsin bu konuda bilgi alışverişine çok açık olduğumu bilmeni isterim değerli izleyicim

    • @almanduku9043
      @almanduku9043 10 дней назад

      @@YunusNANGINER Hayır bu yazdıklarınıza katılıyorum. Doğru Kur'an daki bazı ayetlerde bile ibranice isimlere atıflar mevcut. Ben onu aslında ateist - deist tartışması için söylemiştim , zaten aynı veya benzer argümanlar kullanıyorlar şeklinde anladım. Aslında videonun tamamını da izlemedim kusura bakmayın. Ama dini inançlara ağırlıkla küçümseyici yaklaşım sezdiğim için hoşuma gitmedi. Evet Filistin vs İsrail varoluş savaşı ama sadece siyasi değil. İsrail din temelli bir ideoloji güdüyor yoksa istese dünyanın herhangi bir köşesinde de gayet güçlü bir devlet olabilirdi.
         Dini görüşünüzü bilmiyorum ama dinsiz görüş bana tamamen zırva geliyor. Fizik, metafizik ve felsefi derinlemesine sorgulamalar tesadüfen bunca şeyin olmasını söyleyenlere ancak kendini güldürür. İyi geceler dilerim 👋🏻