@Near Wear kanka adam bu kadar bu çizimleri yapmak için çaba sarf ediyor. Yorumlara baksa bu yorumu görünce insan pek takmasada biraz üzülür o kadar çaba sarf ediyorum insanlar çizimim kötü desin diye mi ? Der kendi kendine. Madem beğenmiyorsun neden izliyorsun? Bide madem kötü kendin daha iyisini yap öyle konuş.
@@nearwear5085 olum sadece 18 yaşında lan. 18! 17 yaşındayım ne adam akıllı ps ne adam akıllı animate öğrenebilmiş dijital tekniklerini kavrayabilmiş biriyim animasyon ve çizimin temellerini bile yerine oturtamamışken bu insan evladı benim yaşımda animate kullanarak efe aydal animasyonunu yapıyor. O animasyondaki akıcılığı verebilmek kolay şeyler değil. 1 sene içinde harmony öğrenmiş yunus emre gündüze kıyasla daha hareketli ve bunun getirdiği daha basit ama stilize bir tarza geçmiş birisi. Üniversiteyi yurtdışında okumak istiyormuş yolu açık olsun. Vallahi hayranım kendisine animasyonun tutkusu olduğunu söylüyor gelecekte kuşkusuz çok iyi yerlere gelecek birisi.
Abi güzel noktalara değinmişsin. Özellikle konuların çok ileri gitmesi konusuna katılıyorum. Üniversite okumak için Kanada'ya giden bir tanıdığım var. Bizim lisede gördüğümüz pek çok konunun orada üniversitelerde anlatılmaya başladığını söylemişti. Gerçekten bu yaşlarda bilmemiz gerekenden fazlasını öğretiyorlar bize. Umarım ileride bu durum düzelir. Not: Bir Tat Bir Doku göndermesi gözden kaçmadı :)
Ortaokul matematik öğretmeniyim. Dediğiniz şeylerin çoğuna katılıyorum. Ben elimden geldiğince çocuklara matematiğin günlük hayatta nerelerde kullanıldığını da göstererek anlatıyorum. Ayrıca ilgilerini çekmeye de verdiğiniz oyun örneği gibi örneklerle çekmeye çalışıyorum.
Abi ben matematik ile değil de direkt eğitim sisteminin geneli ile alakalı konuşacağım. Şimdi maddelere ayırırsam şöyle olmalı: -Okulların yapısı tamamen değişmeli. Her dersin ayrı sınıfı olmalı, o sınıflarda da örneklerle anlatabilecek, dersin anlatımını kolaylaştıracak alet falan olmalı. Sınıflar 30-60 kişilik değil maksimum 20-30 kişilik olmalı. -Bu eğitim sisteminden çok şehirleşme ile alakalı olacak ama bence Okulların sayısı azaltılıp o okulları da kampüs stili yapmalıyız. geniş, yeşillikli bir bahçesi, kafeteryası, ufak bir dükkanı gibi şeyler olmalı yani. -Matematik, Türkçe, İngilizce dışındaki dersler bence lisede seçmeli olmalı. Ama böyle dediysem de sebebi senin dediğin gibi matematiği güçlenmiş temel olarak anlatmak. Fizik, kimya ve biyoloji gibi dersler seçmeli olup daha ileri matematiği anlatmaya başlayacak ve oradan ilerleyecek (biyoloji çok matematik içermiyor ama onda da var az biraz). Türkçe ise edebiyatın yerine geçecek bize dilimizi daha derin öğretmenin yanında dilimizin özellikleri, dilimizin tarihçesi ve metinleri edebi şekilde yorumlamayı da öğretecek. İnsanımız bir şeyleri duygusallaştırma da çok iyi hepimiz internetteki gereksiz duyarcıları görüyoruz nasıl şiirsel şekilde boş bir şeyi savunduklarını. En azından bunu daha gerekli yerde yapar da belki içimizden önemli yazar ve şair çıkar dünya çapında. (Matematikte de rasyonel olarak sorgulamayı öğreterek sorgulayan bireyler yetiştireceğiz.) -Öğretmenler daha hitap yeteneği olan, gençlerle iletişime geçebilen birileri olmalı ki çocuklar önce o öğretmenden sonra da o dersten bezmesin. Çünkü ben 10. sınıftaki hocam yüzünden belki çok güzel anlayacağım kimyadan bezmiştim. -Okullarımız aşırı baskıcı. Çocuk "Beni kısıtlayacak bir yere neden gidiyorum?" diyor kendine. Sonra okula geliyor dersleri umursamıyor. Okullarda kıyafet zorunluğu, telefon yasağı olmamalı. Ayrıca bu fikrime katılmayacaksınız ama öğrenci istediği zaman dersi terk edip gidebilmeli. Okul sınırlarından ayrıldığı gibi okul sorumluluğu biter bu konuda. Okul tabii ki veliyi bilgilendirecek "Velisi olduğunuz ..... ..... öğrencimiz okuldan çıkmıştır." benzeri mesaj atacak. Çocuk dersi görmezse kendi zararına olur. Zaten okul sayısını azaltacağımızdan okullar değere binecek öyle serseri, ders düzenini bozan çocukların bir çoğu okullara giremeyecek. -Liseler zorunlu eğitimden çıkmalı bence. Benim dediklerim geçerli olursa ve üstüne daha da faydalı olacak şeyler gelirse eğitim kalitesi artacak zaten. -Avrupa'daki gibi ortaokul düzeyine de mesleki eğitim getirilmeli ve ekstradan askeri ortaokul ve askeri liseleri açılmalı böylece devleti için canını verecek zeki general ve subaylar yetiştirmeliyiz. Aklıma şuanlık bu kadarı geldi ama aklıma geldikçe yazarım herhalde bir şeyler.
Fikrine sağlık, bence 30 kişi de çok; bir öğretmene 15 kişi vs. daha iyi çünkü çook öğrencileri olunca öğretmenler her biriyle ilgilenemiyor. Lisede anlamadığım bazı şeyleri kısa bir süreliğine gittiğim dershanede anlamıştım, oradaki öğretmenlerde şu yoktu; "Siz öğrencisiniz, ben öğretmenim (güç bende), ...Puanınızı kırarım." Daha rahatlardı, esneklerdi gerici bir ortam yoktu. Bir hedefe sahipti oradakiler ve öğretmenler yardım ediyordu buna, öğrencilerin üzerinde büyük büyük baskılar yoktu. Mevcut eğitim sistemimizin sonucunda öğrencilerimizin üzerinde; hem toplumumun, hem ailenin, hem öğretmenlerin baskısı bulunuyor. Oysa ben kendimden de bildiğim üzere herkes kendi öğrenmek istediği düzeyde öğreniyor bu hayatta, öğrenmek istemeyip eğitimden kaçan birini hapsedip öğretmeyi denesen de olmaz.
Can abi ünlenmeye başlamış. gerçekten çok sevindim. Resimlerini çok seviyorum. Çizimlerimde takıldığım konular olduğu zaman discord'dan yardım isterim ve her zaman canlı yayınlarına girer chat'te takılırım. Bence ünlenmeyi hak eden birisi ve samimi bir insan. Umarım daha da iyi yerlere gelir ve hayallerini gerçekleştirebilir. :)) -bir de artık karakterlerinin hikayelerini yayınlamaya başlarsa harika olucak karakterlerine bayılıyorum (özellikle inna) ama hikayelerini de öğrenmek kesinlikle harika olurdu
Benim bu konuda en çok canımı sıkan şey sayısal derslerin mantık odaklı olmaması klişe olucak ama çok ezber odaklı şöyle ki hocalar bile anlattığı şeyin niye öyle olduğunu bilmiyor bilen hocada artık o kadar alışmış ki adamdan o şeyi öğrenmek için iki saat yok hocam onu demiyorum diye anlatman gerekiyo tabi şanslıysan örnek vereyim ben bizim fizikçiye kuvveti belli bi yöne doğru uygulayınca tork neden yukarı doğru oluyor diyince hoca 10 dakka sağ el kuralı öyle o yüzden öyle oluyor dedi sonra sağ elle nasıl olduğunu gösterdi falan filan ama benim merak ettiğim sağ el kuralına göre o torku nasıl yukarı doğru bulduğumız değil torkun neden yukarı doğru olduğu neden aşağı değil tork yada kuvvetin uygulandığı yöne doğru değil onu merak ediyorum hoca 10 dakka sonra ne demek istediğimi anladı ve açıklamasını yaptı(valla bi şeyler dediydi ama hatırlamıyom eylemsizlik yerçekimi falan fistan bakacaktım onlara internetten unuttum sonrada bakamadım neyse mühim değil gene bulunur) ha bu olay olurkende yanımda okul birincisi vardı oda bilmiyodu neden bu şekilde olduğunu ve şaşırmışttı fizikçi olmak istediğin için mi böyle sorular sorup duruyon demişti bana çoçuğun fiziği benden iyi ama o bile bi çoğu şeyi ezbere yapıyo böyle bi ton olay var hocaya trigonometrik indirgemede sin neden -cos oldu diyosun çünkü öyle diyo periyot formülü yazıyo bu niye böyle diyosun çünkü öyle diyo elektirikte manyetik kuvvet niye böyle diyosun arkadaşlar sizi ilgilendirmiyor diyo hocalar bile bilmiyo neyi neden yazdığını çünkü adam 15 yıldır ezbere anlatıyo ondan mantık anlatmasını istiyen yok oda zorlamıyo anlatmıyo ya da daha kötüsü direkt bilmiyen hocalar var benim lise iyi o yüzden ordaki hocalara cevaplıyo(ama üstteki fizikçi gibi bazen derdinizi anlatmak uzun sürebiliyo ama kral hocadır kendisi) ama liselerin ekseriyeti ve dershanelerde bu tip alışmış ya da bilmiyen hocalar çok daha fazla zaten mebin fen kitaplarındaki 100 küsür deneyin 1 tanesinin bile lise hayatım boyunca yapıldığına şahit olmadım okulda 3 labarotuar var içerdeki bütün aletler tozlanmaya bırakılmış öyle gidiyo ha bide son bi şey bence lise müfredatı iyi yani bu kadar çok matematiğe ne gerek var çıkarın falan demiyorum kesinlikle ama onun yerine eskisi gibi lise ayrımları gelebilir çünkü şuan bütün liseler anadolu olduğu için sıkıntı yaratıyodur elbet neyse çok uzun oldu ama bu şekilde
Matematik (eğer ilginiz yoksa) cidden aşırı sıkıcıdır ama herkese uygun ve her seviyeye bir matematik anlatımı öğretilebilir öğretmenlere. Onu öğrenen öğretmen zaman içinde kendi metodunu geliştirir. Ben üniversiteye kadar matematiği pek sevmezdim. Yapabilecek kadar öğrendim hep ama üniversitede kendi kendime 9. sınıf derslerinden itibaren öğrenmeye karar verdim. Ağırdan aldığım için biraz uzun sürdü. Seneye YKS'ye girip kendimi denemek istiyorum tekrardan.
Katılıyorum,konular çok ileri gidiyor ve asıl öğrenmemiz gereken şeyin problem çözmek olduğunu düşünüyorum. Videoda anlattığın gibi kafada bir boşluk olmasının yanında üniversite sınavına hazırlanan biri TYT matematik görünce afallıyor.Alınmayan eğitimden sorumlu tutuluyoruz xd
Problemler zaten hali hazırda senin dediğin gibi bir kısma doğru gitmeye başladı. Verdiğin örneğin çok büyük bir benzerini 2020 YKS'ye hazırlanırken çözdüğümü hatırlıyorum ama diğer konularda çok haklısın maalesef.
Gereksiz konular elenip dediğiniz gibi sayısal mantık ilerletilmeli.Ayrıca bence her yıl önceden işlense de bağlantılı konulardan önce eski konu tekrar edilmeli.Zamanında fonksiyon dinlememenin ceremesini toparlayana kadar çok çekmiştim.10da dinlememiştim bir baktım 11de mata dair hiç bir şey yapamıyorum.
Yunus abim güzel konuya denk gelmiş. Şimdi bizim toplumda matematik olmayışı ve matematik bilmeyenlerin yaptığı kendilerine bilmiş tavırları çok sık olmaya başladı. Bakın ben güzel sanatlara 2.yıl katılacam ama akraba vs. gelipte "sen anca çiz, seni onlar bir yere getirecek, az matematik çaliş" diyenlerede bişey demek lazımdır. Bizde matematik edebiyat gibi baraj dersten daha önemli gösterilmeside işin kötü kısmı. Bide bu matematikte ezberidir vs. çıkarılmalı. Birtek matematik değil bence. Edebiyattan vs. Ezber yapan doktor, mühendis oluyor yani benim gözümde hem bu dersin çook aşşırı önemli olduğu gösterilmesi ve ailenin ve çevrenin ona sanki diğer dersler seni kurtarmaz bu kurtarır kafasında olmalarıda var.Bide genel eğitim sisteminden ezberdir falan olmamalı. Bu yüzden insan bu tür derslerden korkuyor özellikle 9-10.sınıf olan kişiler durumdan daha vahim. Yani düşüncem bir dersi hem diğer önemlimderslerin üstünde görülmemesi lazım. Hemde Bu ezber sistemi kalkmalı.Bu benim düşüncem umarım anlaşılmıştır.
bence sadece matematik de değil bütün derslerde soruların kazanım ve beceri temelli ayrımının kakması gerek çocuk dersi anlamadan çocuğa o problemi çözmesi için probleme gizlenmiş verileri bulması isteniyor ve bunu nasıl yapacağını anlatmıyorlar çocukları ders çalışan köleye benzetiyorlar kısacası eğitim sisteminin en büyük sorunu sorduğu soruların karmaşıklığı ve çocuğa o soruları nasıl çözeceğini anlatmaması
Güzel bir seri olacak gibi hissediyorum ;) Can Akar'ın animasyon tarzını çok beğendim ve çok güzel detaylar yakaladım. Videoyla ilgili gözüme çarpan ilk sıkıntı ise altyazıların videoya gömülü olması. (0:28 'de karttan piramit yapan kızın yanındaki yazıyı altyazı kapatıyor.)
Zamanında eğitim sistemini gömdüğün videoya bayılmıştım bu serinin haberini toplulukta duyunca da baya sevindim. Zamanında podcastini yaptığın liselerde kampüs olmalı mı gibi konulara da değinebilirsin derslerden sonra. Uzun ömürlü bir seri olması dileğiyle :).
Matematik bir işlemcideki komut setleri gibidir. Bir işlemci ne kadar fazla güncel komut setlerine sahipse, o kadar hızlı işlem yapabilir. Bu örnekten anlaşılacağı gibi ; matematik, analitik düşünme yeteneği kazandırır. Karmaşık gerçek hayat işlerini(Kimya, Makine, Elektrik gibi sektör çalışanları) daha az uğraş ile pratik bir şekilde çözmemizi sağlıyor. Eğitim veren hocalar bu sırrı bizden 16 yıllık eğitim hayatımızda ölümüne sakladı. Hocalar arasında başarıya dayalı bir rekabet sistemi yok. Tarikat, siyaset ve başka lobilerin zararlı etkinlikleri ile eğitim sistemi bugünkü halini aldı.
Öğretmenler de çok egolu mesela. Ayrıca okulda disiplin adı altında olan bir sürü yasak, zorunluluk ve adaletsizlik var. Kopya çekmediği halde kopyadan yargılanan bir sürü arkadaşım var, aynı sekilde kopya çekip hiçbir ceza almayan arkadaşlarım da var. Ki durum sadece kopyayla alakalı da değil. Bunun yanında okulun konforsuzlugu da çok rahatsız edici. Internetin bu kadsr yaygın olduğu bir dönemde öğrenciler diğer ülkelerdeki olanakları rahatça görebiliyorlar. Tabii ki interneti kisitlayip diğer ülkelere bakmayı sınırlayalim demiyorum, dediğim şey biz niye bu olanaklara sahip değiliz adlı çok haklı o soru işareti. Ayrıca çoğu yks sınavına yönelmiş liselerde sanatsal faaliyetler oldukça düşük. Bu yüzden sadece dersleri sevmeyi geç öğrenciler direkt okulu sevmiyorlar haklı olarak. Aslında sadece öğretmenlerin de çok egolu olduğunu (hepsi değil), öğretmen kalitesinin biraz yukarı çıkartılmasının gerektiğini söyleyip gidecektim ama elim degmisken bunu da soyledim. Herkese iyi günler.
Yaşım daha küçük ama anlattığınız bir konuya ben de bir anımla değinmek isterim. Bir gün yine bir matematik dersindeyken hocanın bir formül hakkında dediklerinde kafama takılan bir şey oldu ve o kritik "Neden?" Sorusunu sordum. Nesilden nesile geçen bir şey mi yoksa uzatmak mı istemiyorlar bilmiyorum ama bu soruya verilebilecek en basit cevabı verdi bana: "Çünkü öyle olmuş." Hala düşünüyorum "Neden" diye.Ya bunun bir çözümünü bulalım ya da gerekirse anlatma hocam bu tür konuları,çünkü ben günlük yaşamda sokaktaki uyarı levhasındaki x ye y'yi çarpmıyorum.
İşin kötüsü ilk ve orta öğretimde gördüğümüz her şeyin basit açıklamaları var. Kaldı ki deney de yapmayacak, matematik sadece kağıt ve kalemle yapılan bir şey. Öğretmenler bunları nasıl bilmiyorlar ve açıklayamıyorlar, hayret ediyorum.
@@nedokar Çünkü maalesef konu yetiştirme mabadıyla o her derste bahsettikleri ben paramı alır çeker giderim sözünü yapıyorlar.Böylece biz öğrencilerede sadece kendi çalışıp anlamak kalıyor.
Zorluk konusu çok doğru. Bizim matematikde ben bizim sınıfta 2., 8. Sınıflarda 3. Olama rağmen matematiğim çok kötü. Hoca allahtan hangi soruların sınavda çıkacağını söylüyordu yoksa öbür türlü 85'in altına düşerdim. Matematiğin zorluğunun düşürülmesi lazım.
Çizim tarzın ve düşüncelerin çok iyi,Bence bu şekilde mavi kalemle çizim tarzında devam et(anılarda renkli de güzel gidiyor ama bu tarz düşünce videolarına böylesi daha iyi.)
Год назад
Tarz bana ait değil, Can Akar çiziyor :) Teşekkürler bu arada :)
Abi bu dediğine tamamen katılıyorum ayrıca sadece matematik değil diğer derslerdede böyle özellikle ders kitaplarında bir konuyu en uzun ve en çok gereksiz kelimeleri kullanarak nasıl anlata biliriz diye uğraşmışlar örneğin ben biyolojiden özet çıkarmıştım bir baktım ders kitapındaki 4-5 sayfalık konuyu yarım şayfalık taployla anlatmışım
Abi bu Azerbaycanda da öyle. Benim 5. Sınıfda öğrendiğimi şimdi 2. Sınıfdaki çocuklara öğretiyorlar. Benim alfabeyi yeni öyrendiyim zamanda bunlar ismi, feili (türkçe böylemi diyiliyo bilmiyorum) öğreniyor. Kardeşim nereye koşuyorum ? Ne bu acele ? Bunlar çocuk. Baz yakınlar buna karşı şunu diyo: "eskiden daha zordu, kitab bulamıyoduk, okula gitmek çok zordu". Ama şunu anlamıyolar: 5 yıl önce, 15 yıl önce, 25 yıl öncede olsa çocuk, şimdi de çocuk. Hayatın "kolaylaşması" bu çocukları daha, daha, daha zeki ve ya çabuk öğrenen yapmıyor. Bide senin şu formül konusunda çok haklısın. Mesela bizim bir öğretmen vardı, Azeri öğretmeniydi. Böyle köməkçi nitq hisselerini (türkçede ne deniyo yine bilmiyorum) falan öğretiyor ama farkı ne, nasıl anlarız hangisi hangisi öğretmiyo. ( doğrusu o tamamen başqa bir seviyeydi. O dersi öğretmiyordu, sadece "şunu ezberliyin" diyordu.)
1:52’de Cem Yilmaz detayı hoştu ve müfredat olayı da doğru Fransa’da 11. Sınıf arkadaşım bana mat sorusu atıyor söve söve çözüyorum. Ben 9’u yeni bitirdim bu yıl geçen yık da hazırlık okudum yani 1 yıl ara verdim gibi matematiğe
Her formul isbati ile verilmeli yoksa ezbercilik yuzunden unutulur onlar. Ben matematik bolumu isteyen birisiyim ama ara ara unuttugum formulleri kendime isbatlarim oyle soru cozerim. Gel gelelim formulu ezberleyen birisi o formulu unuttu mu hayatta aklina getiremez. Ezberlenen bilginin kaliciligi yoktur
2:44 abi arkadaşım matemmatik temalı oyun yapıyo bir okul için ve bunu okulun müdürü istemiş yani yapıyolar bide ödülde var kazandığınız + alıyo altınlarla ve bu +lar gerçek hayatta hocalar veriyo
Çizim tarzı ve günümüzün yabancı mizahlarıyla birlikte bakacak olursak video gerçekten harika. Çizim çok uğraşılmış olmasa da akıcı hareket gerçekçilik katmış, başarılar dilerim :)
Maalesef ülkemizde nüfusun artışı ve bakanlığın herkesin okuması gerektiği gibi bir düşüncesi var, ve bunlar yüzünden sorular ve konular yıllar geçtikçe zorlaşıyor. Çünkü sınava giren sayısı arttıkça, içindeki kalifiye elemanları bulmak zorlaşıyor. Samanlıkta iğne aramak gibi, eğer samanlık fazlalaşırsa iğneyi bulmanız zorlaşır. Bence bunun düzeltilmesinin yolu, herkesin okuması gerektiği düşüncesinden fazgeçmek. Okumak derken yanlış anlamayın, elbette herkesin bu çağda okumayı, yazmayı ve temel matematik, fizik, biyoloji, vs. bilgilerini öğrenmesi gerektiğini biliyorum. O yüzden bence sadece ilk ve ortaokul zorunlu olmalı. Lise zorunlu olmamalı, ve bakanlığın sınavlara giriş için barajı geri getirmesi gerekli. Müfredatında büyük bir şekilde değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilere gerektiği kadar, onların meraklarını arttıracak ve onları doğru alanlara yönlendirecek şeyler öğretilmesi gerekli.
Liselerde yapılması gerekiyor bunun meslek liselerinin aklitesini yükseltip mezunun kalfa olabilecek bir şekle getirilse ve sayısı arttırılsa çok daha iyi olur böylece herkesin sınava girmesine gerek kalmayacağı bir ortam oluşturulur. Kalan anadolu ve feln lisesi öğrencileri de zaten bir meslekleri olmayacağı için üniversite sınavına girmeleri gerekir zaten lise sonavında benim zamanımda en iyi yüzdeye girenler fen lisesine girebiliyordu
Bölümler daha 10.sınıfta seçtiriliyor , oysa daha kendini tanımayan öğrencileri zorla sayısal sözel vs. diye bölerek yazık ediyoruz. Ben sayısalcıyım dil bölümü kazandım mesela. 4 koca yılım ilgimi çekmeyen dersleri çalışarak geçti , ama keyfine girdiğim dil sınavından bölüm kazandım wad da hel man.🤷
Hee, kendimizi tanımadan yapıyoruz bunu da, çok erkenden. :/ Ama yönlendirmeler yanlış ki bu konulardaki. Testler falan yapıyorlar biraz böyle, sonra sen buna uygunsun, bizim tavsiyemiz bu diyorlar, seç diyorlar. Sorunlarımıza çözümleri var mı? Yeterince yardımcı olmuyorlar. Asıl mesele "Sen ne işi yapacaksın, hangi işi yıllarca yapmak sana iyi gelecek? Seni mutlu edip bu alanda iyi işler yapmanı sağlayacak iş ne? " Yoksa para kazanmak zor iş değil, okula gitmek zorunlu da değil para kazanmak için. Ama o öğrenci o okul maratonunda mutsuz olacağı bir bölüm bitirmiş/bitir(e)memiş olursa nereden devam edecek? Bunu düşünen var mı?
matematik için yorumum yok lakin biyoloji ve fizik için yorumum ise öğretilemeye çalışılan çok iyi ama öğretmen ve müfredat sıkıntılı mesela 11 12 de oldukça iyi bir gittim fizik hocalarım bilim insanıydı yada kendisini gerçekten geliştirmiş insanlardı yada biyoloji hocalarım o kadar iyiydiler. Mesela müfredatta evrim yok ama hocamız kafamıza otursun diye hafif anlatmıştı çünkü mantıklı değildi sürüngenlerin,kuşların,memelilierin solunum sistemlerindeki farklar ama okulda ise baş örtülü bir öğretmen " Biliyorsunuz maymuna takık bu insanlar sürekli maymundan geldiğimizi söylüyorlar " diyordu. Biyoloji dersleri daha katılımlı olurdu o an aklımıza gelen soruyu sorabilirdik konuya çok bağlantılı olmasa bile ana genele baktığımızda o sorulara cevap alınca hem odaklanabiliyorduk hem bu konu olmasa bile gelecekteki yada geçmişteki bir konuyu anlamamıza yardım ediyordu
Kolay bir şekilde yapabilmeli ona uygun şekilde derslerde kolay olmalı matematik eksik olana da özel ders verilmeli. Boşu boşuna kurs açılmamalı. Kursa eksikleri tamamlayacak şekilde tasarlanmalı.
Bi eğitim fakültesi mezunu olarak soyleyebilirim ki dediklerinde haklısın. Üniversitelerde bununla ilgili iyi kötü dersler var ama bazı faktörlerden dolayı uygulanmıyor
Çizim yapan arkadaşa söylüyorum güzel sanatlarda okuyup animatör olmak istiyorum şu anda bu video 100like ı geçmesse adamın hakkı yenir Yunus abiye de burdan selam
Arkadaşlarıma önerimdir DOCA yayınlarına bakın matematiğin nerelerde kullanıldığını ne işe yaradığını herşeyini detaylı bir şekilde anlatıyor muhteşem bir yayın matematikten sıkılıp çözemiyenler için uygundur
Can akarın çizim tarzı harika, umarım güzel yerlere gelir
yo değil
@@nearwear5085 daha iyi yap
@Near Wear kanka adam bu kadar bu çizimleri yapmak için çaba sarf ediyor. Yorumlara baksa bu yorumu görünce insan pek takmasada biraz üzülür o kadar çaba sarf ediyorum insanlar çizimim kötü desin diye mi ? Der kendi kendine. Madem beğenmiyorsun neden izliyorsun? Bide madem kötü kendin daha iyisini yap öyle konuş.
Kişiden kişiye göre değişmesi normal ama fikrimin arkasındayım, kesinlikle harika bir tarzı var
@@nearwear5085 olum sadece 18 yaşında lan. 18! 17 yaşındayım ne adam akıllı ps ne adam akıllı animate öğrenebilmiş dijital tekniklerini kavrayabilmiş biriyim animasyon ve çizimin temellerini bile yerine oturtamamışken bu insan evladı benim yaşımda animate kullanarak efe aydal animasyonunu yapıyor. O animasyondaki akıcılığı verebilmek kolay şeyler değil. 1 sene içinde harmony öğrenmiş yunus emre gündüze kıyasla daha hareketli ve bunun getirdiği daha basit ama stilize bir tarza geçmiş birisi. Üniversiteyi yurtdışında okumak istiyormuş yolu açık olsun. Vallahi hayranım kendisine animasyonun tutkusu olduğunu söylüyor gelecekte kuşkusuz çok iyi yerlere gelecek birisi.
Abi güzel noktalara değinmişsin. Özellikle konuların çok ileri gitmesi konusuna katılıyorum. Üniversite okumak için Kanada'ya giden bir tanıdığım var. Bizim lisede gördüğümüz pek çok konunun orada üniversitelerde anlatılmaya başladığını söylemişti. Gerçekten bu yaşlarda bilmemiz gerekenden fazlasını öğretiyorlar bize. Umarım ileride bu durum düzelir.
Not: Bir Tat Bir Doku göndermesi gözden kaçmadı :)
Hem eğitim sisteminin nasıl olması gerektiğini anlatman hemde can akar gibi iyi bir çizere böyle tanıtman çok güzel olmuş
Ortaokul matematik öğretmeniyim. Dediğiniz şeylerin çoğuna katılıyorum. Ben elimden geldiğince çocuklara matematiğin günlük hayatta nerelerde kullanıldığını da göstererek anlatıyorum. Ayrıca ilgilerini çekmeye de verdiğiniz oyun örneği gibi örneklerle çekmeye çalışıyorum.
Keşke hocamız siz olsaydınız, matematik hocamız yüzünden matematikten soğuduk
@@senikankadir1597 bizde
Hocam yalvarırım bizim okula gelin
müfredat değişmediği sürece birkaç kişinin böyle yapması birşey değiştirmeyecektir
Abi ben matematik ile değil de direkt eğitim sisteminin geneli ile alakalı konuşacağım. Şimdi maddelere ayırırsam şöyle olmalı:
-Okulların yapısı tamamen değişmeli. Her dersin ayrı sınıfı olmalı, o sınıflarda da örneklerle anlatabilecek, dersin anlatımını kolaylaştıracak alet falan olmalı. Sınıflar 30-60 kişilik değil maksimum 20-30 kişilik olmalı.
-Bu eğitim sisteminden çok şehirleşme ile alakalı olacak ama bence Okulların sayısı azaltılıp o okulları da kampüs stili yapmalıyız. geniş, yeşillikli bir bahçesi, kafeteryası, ufak bir dükkanı gibi şeyler olmalı yani.
-Matematik, Türkçe, İngilizce dışındaki dersler bence lisede seçmeli olmalı. Ama böyle dediysem de sebebi senin dediğin gibi matematiği güçlenmiş temel olarak anlatmak. Fizik, kimya ve biyoloji gibi dersler seçmeli olup daha ileri matematiği anlatmaya başlayacak ve oradan ilerleyecek (biyoloji çok matematik içermiyor ama onda da var az biraz). Türkçe ise edebiyatın yerine geçecek bize dilimizi daha derin öğretmenin yanında dilimizin özellikleri, dilimizin tarihçesi ve metinleri edebi şekilde yorumlamayı da öğretecek. İnsanımız bir şeyleri duygusallaştırma da çok iyi hepimiz internetteki gereksiz duyarcıları görüyoruz nasıl şiirsel şekilde boş bir şeyi savunduklarını. En azından bunu daha gerekli yerde yapar da belki içimizden önemli yazar ve şair çıkar dünya çapında. (Matematikte de rasyonel olarak sorgulamayı öğreterek sorgulayan bireyler yetiştireceğiz.)
-Öğretmenler daha hitap yeteneği olan, gençlerle iletişime geçebilen birileri olmalı ki çocuklar önce o öğretmenden sonra da o dersten bezmesin. Çünkü ben 10. sınıftaki hocam yüzünden belki çok güzel anlayacağım kimyadan bezmiştim.
-Okullarımız aşırı baskıcı. Çocuk "Beni kısıtlayacak bir yere neden gidiyorum?" diyor kendine. Sonra okula geliyor dersleri umursamıyor. Okullarda kıyafet zorunluğu, telefon yasağı olmamalı. Ayrıca bu fikrime katılmayacaksınız ama öğrenci istediği zaman dersi terk edip gidebilmeli. Okul sınırlarından ayrıldığı gibi okul sorumluluğu biter bu konuda. Okul tabii ki veliyi bilgilendirecek "Velisi olduğunuz ..... ..... öğrencimiz okuldan çıkmıştır." benzeri mesaj atacak. Çocuk dersi görmezse kendi zararına olur. Zaten okul sayısını azaltacağımızdan okullar değere binecek öyle serseri, ders düzenini bozan çocukların bir çoğu okullara giremeyecek.
-Liseler zorunlu eğitimden çıkmalı bence. Benim dediklerim geçerli olursa ve üstüne daha da faydalı olacak şeyler gelirse eğitim kalitesi artacak zaten.
-Avrupa'daki gibi ortaokul düzeyine de mesleki eğitim getirilmeli ve ekstradan askeri ortaokul ve askeri liseleri açılmalı böylece devleti için canını verecek zeki general ve subaylar yetiştirmeliyiz.
Aklıma şuanlık bu kadarı geldi ama aklıma geldikçe yazarım herhalde bir şeyler.
Fikrine sağlık, bence 30 kişi de çok; bir öğretmene 15 kişi vs. daha iyi çünkü çook öğrencileri olunca öğretmenler her biriyle ilgilenemiyor. Lisede anlamadığım bazı şeyleri kısa bir süreliğine gittiğim dershanede anlamıştım, oradaki öğretmenlerde şu yoktu; "Siz öğrencisiniz, ben öğretmenim (güç bende), ...Puanınızı kırarım." Daha rahatlardı, esneklerdi gerici bir ortam yoktu. Bir hedefe sahipti oradakiler ve öğretmenler yardım ediyordu buna, öğrencilerin üzerinde büyük büyük baskılar yoktu. Mevcut eğitim sistemimizin sonucunda öğrencilerimizin üzerinde; hem toplumumun, hem ailenin, hem öğretmenlerin baskısı bulunuyor. Oysa ben kendimden de bildiğim üzere herkes kendi öğrenmek istediği düzeyde öğreniyor bu hayatta, öğrenmek istemeyip eğitimden kaçan birini hapsedip öğretmeyi denesen de olmaz.
sana tamamen katılıyorum
Can abi ünlenmeye başlamış. gerçekten çok sevindim. Resimlerini çok seviyorum. Çizimlerimde takıldığım konular olduğu zaman discord'dan yardım isterim ve her zaman canlı yayınlarına girer chat'te takılırım. Bence ünlenmeyi hak eden birisi ve samimi bir insan. Umarım daha da iyi yerlere gelir ve hayallerini gerçekleştirebilir. :))
-bir de artık karakterlerinin hikayelerini yayınlamaya başlarsa harika olucak karakterlerine bayılıyorum (özellikle inna) ama hikayelerini de öğrenmek kesinlikle harika olurdu
Ne kadar güzel bir seri , tamda göz altına alınmalık .
Benim bu konuda en çok canımı sıkan şey sayısal derslerin mantık odaklı olmaması klişe olucak ama çok ezber odaklı şöyle ki hocalar bile anlattığı şeyin niye öyle olduğunu bilmiyor bilen hocada artık o kadar alışmış ki adamdan o şeyi öğrenmek için iki saat yok hocam onu demiyorum diye anlatman gerekiyo tabi şanslıysan örnek vereyim ben bizim fizikçiye kuvveti belli bi yöne doğru uygulayınca tork neden yukarı doğru oluyor diyince hoca 10 dakka sağ el kuralı öyle o yüzden öyle oluyor dedi sonra sağ elle nasıl olduğunu gösterdi falan filan ama benim merak ettiğim sağ el kuralına göre o torku nasıl yukarı doğru bulduğumız değil torkun neden yukarı doğru olduğu neden aşağı değil tork yada kuvvetin uygulandığı yöne doğru değil onu merak ediyorum hoca 10 dakka sonra ne demek istediğimi anladı ve açıklamasını yaptı(valla bi şeyler dediydi ama hatırlamıyom eylemsizlik yerçekimi falan fistan bakacaktım onlara internetten unuttum sonrada bakamadım neyse mühim değil gene bulunur) ha bu olay olurkende yanımda okul birincisi vardı oda bilmiyodu neden bu şekilde olduğunu ve şaşırmışttı fizikçi olmak istediğin için mi böyle sorular sorup duruyon demişti bana çoçuğun fiziği benden iyi ama o bile bi çoğu şeyi ezbere yapıyo böyle bi ton olay var hocaya trigonometrik indirgemede sin neden -cos oldu diyosun çünkü öyle diyo periyot formülü yazıyo bu niye böyle diyosun çünkü öyle diyo elektirikte manyetik kuvvet niye böyle diyosun arkadaşlar sizi ilgilendirmiyor diyo hocalar bile bilmiyo neyi neden yazdığını çünkü adam 15 yıldır ezbere anlatıyo ondan mantık anlatmasını istiyen yok oda zorlamıyo anlatmıyo ya da daha kötüsü direkt bilmiyen hocalar var benim lise iyi o yüzden ordaki hocalara cevaplıyo(ama üstteki fizikçi gibi bazen derdinizi anlatmak uzun sürebiliyo ama kral hocadır kendisi) ama liselerin ekseriyeti ve dershanelerde bu tip alışmış ya da bilmiyen hocalar çok daha fazla zaten mebin fen kitaplarındaki 100 küsür deneyin 1 tanesinin bile lise hayatım boyunca yapıldığına şahit olmadım okulda 3 labarotuar var içerdeki bütün aletler tozlanmaya bırakılmış öyle gidiyo ha bide son bi şey bence lise müfredatı iyi yani bu kadar çok matematiğe ne gerek var çıkarın falan demiyorum kesinlikle ama onun yerine eskisi gibi lise ayrımları gelebilir çünkü şuan bütün liseler anadolu olduğu için sıkıntı yaratıyodur elbet neyse çok uzun oldu ama bu şekilde
Matematik (eğer ilginiz yoksa) cidden aşırı sıkıcıdır ama herkese uygun ve her seviyeye bir matematik anlatımı öğretilebilir öğretmenlere. Onu öğrenen öğretmen zaman içinde kendi metodunu geliştirir. Ben üniversiteye kadar matematiği pek sevmezdim. Yapabilecek kadar öğrendim hep ama üniversitede kendi kendime 9. sınıf derslerinden itibaren öğrenmeye karar verdim. Ağırdan aldığım için biraz uzun sürdü. Seneye YKS'ye girip kendimi denemek istiyorum tekrardan.
Katılıyorum,konular çok ileri gidiyor ve asıl öğrenmemiz gereken şeyin problem çözmek olduğunu düşünüyorum. Videoda anlattığın gibi kafada bir boşluk olmasının yanında üniversite sınavına hazırlanan biri TYT matematik görünce afallıyor.Alınmayan eğitimden sorumlu tutuluyoruz xd
Problemler zaten hali hazırda senin dediğin gibi bir kısma doğru gitmeye başladı. Verdiğin örneğin çok büyük bir benzerini 2020 YKS'ye hazırlanırken çözdüğümü hatırlıyorum ama diğer konularda çok haklısın maalesef.
Gereksiz konular elenip dediğiniz gibi sayısal mantık ilerletilmeli.Ayrıca bence her yıl önceden işlense de bağlantılı konulardan önce eski konu tekrar edilmeli.Zamanında fonksiyon dinlememenin ceremesini toparlayana kadar çok çekmiştim.10da dinlememiştim bir baktım 11de mata dair hiç bir şey yapamıyorum.
Yunus abim güzel konuya denk gelmiş. Şimdi bizim toplumda matematik olmayışı ve matematik bilmeyenlerin yaptığı kendilerine bilmiş tavırları çok sık olmaya başladı. Bakın ben güzel sanatlara 2.yıl katılacam ama akraba vs. gelipte "sen anca çiz, seni onlar bir yere getirecek, az matematik çaliş" diyenlerede bişey demek lazımdır. Bizde matematik edebiyat gibi baraj dersten daha önemli gösterilmeside işin kötü kısmı. Bide bu matematikte ezberidir vs. çıkarılmalı. Birtek matematik değil bence. Edebiyattan vs. Ezber yapan doktor, mühendis oluyor yani benim gözümde hem bu dersin çook aşşırı önemli olduğu gösterilmesi ve ailenin ve çevrenin ona sanki diğer dersler seni kurtarmaz bu kurtarır kafasında olmalarıda var.Bide genel eğitim sisteminden ezberdir falan olmamalı. Bu yüzden insan bu tür derslerden korkuyor özellikle 9-10.sınıf olan kişiler durumdan daha vahim. Yani düşüncem bir dersi hem diğer önemlimderslerin üstünde görülmemesi lazım. Hemde Bu ezber sistemi kalkmalı.Bu benim düşüncem umarım anlaşılmıştır.
bence sadece matematik de değil bütün derslerde soruların kazanım ve beceri temelli ayrımının kakması gerek çocuk dersi anlamadan çocuğa o problemi çözmesi için probleme gizlenmiş verileri bulması isteniyor ve bunu nasıl yapacağını anlatmıyorlar çocukları ders çalışan köleye benzetiyorlar kısacası eğitim sisteminin en büyük sorunu sorduğu soruların karmaşıklığı ve çocuğa o soruları nasıl çözeceğini anlatmaması
Sonunda takip ettiğim en iyi iki Türk animatör birlikte
Bu videoların devamını bekliyoruz
Güzel bir seri olacak gibi hissediyorum ;) Can Akar'ın animasyon tarzını çok beğendim ve çok güzel detaylar yakaladım. Videoyla ilgili gözüme çarpan ilk sıkıntı ise altyazıların videoya gömülü olması. (0:28 'de karttan piramit yapan kızın yanındaki yazıyı altyazı kapatıyor.)
Zamanında eğitim sistemini gömdüğün videoya bayılmıştım bu serinin haberini toplulukta duyunca da baya sevindim. Zamanında podcastini yaptığın liselerde kampüs olmalı mı gibi konulara da değinebilirsin derslerden sonra. Uzun ömürlü bir seri olması dileğiyle :).
Konuların çok ileri gitmesi ve günlük hayatla ilişiğine hiç değilmemesi o kadar doğru ki...
1:42 lan team fortress 2 deki engineer
bunu arıyodum engineer GAMİNG
Haklı başa bu adamı getirelim
Matematik bir işlemcideki komut setleri gibidir. Bir işlemci ne kadar fazla güncel komut setlerine sahipse, o kadar hızlı işlem yapabilir. Bu örnekten anlaşılacağı gibi ; matematik, analitik düşünme yeteneği kazandırır. Karmaşık gerçek hayat işlerini(Kimya, Makine, Elektrik gibi sektör çalışanları) daha az uğraş ile pratik bir şekilde çözmemizi sağlıyor. Eğitim veren hocalar bu sırrı bizden 16 yıllık eğitim hayatımızda ölümüne sakladı. Hocalar arasında başarıya dayalı bir rekabet sistemi yok. Tarikat, siyaset ve başka lobilerin zararlı etkinlikleri ile eğitim sistemi bugünkü halini aldı.
2:02 hans,sam,tony,joony,herkel alayı birden rte'yi silkmeye kalksalar başaramazlar:D
Devlet Bahçeli
Matematiği ezberden öteye gitmeyen hocalardan kurtulsak problem çözülecek gibi
Can 10 numara çiziyor bu arada detaylar falan çok hoştu tf2 tiger cem yılmaz hans tomas tebessümle izledim çok sardı
Bu çizim tarzı çok hoşuma gitti. Aralarda koyduğu espriler olsun, görsellerin çokluğundan konuşmayla uyumlu oluşu olsun, harika.
Öğretmenler de çok egolu mesela. Ayrıca okulda disiplin adı altında olan bir sürü yasak, zorunluluk ve adaletsizlik var. Kopya çekmediği halde kopyadan yargılanan bir sürü arkadaşım var, aynı sekilde kopya çekip hiçbir ceza almayan arkadaşlarım da var. Ki durum sadece kopyayla alakalı da değil. Bunun yanında okulun konforsuzlugu da çok rahatsız edici. Internetin bu kadsr yaygın olduğu bir dönemde öğrenciler diğer ülkelerdeki olanakları rahatça görebiliyorlar. Tabii ki interneti kisitlayip diğer ülkelere bakmayı sınırlayalim demiyorum, dediğim şey biz niye bu olanaklara sahip değiliz adlı çok haklı o soru işareti. Ayrıca çoğu yks sınavına yönelmiş liselerde sanatsal faaliyetler oldukça düşük. Bu yüzden sadece dersleri sevmeyi geç öğrenciler direkt okulu sevmiyorlar haklı olarak. Aslında sadece öğretmenlerin de çok egolu olduğunu (hepsi değil), öğretmen kalitesinin biraz yukarı çıkartılmasının gerektiğini söyleyip gidecektim ama elim degmisken bunu da soyledim. Herkese iyi günler.
Matematiğin Msini duymak istemediğim için videoyu izlemicem ama bu konuya değindiğin için bi like atarım helal et abi
Güzel bir videoydu umarım seri devam eder
2:02 Hans,Sam,Tony😂😂(Devlet Bahçeli detayı müq)
Yaşım daha küçük ama anlattığınız bir konuya ben de bir anımla değinmek isterim.
Bir gün yine bir matematik dersindeyken hocanın bir formül hakkında dediklerinde kafama takılan bir şey oldu ve o kritik "Neden?" Sorusunu sordum. Nesilden nesile geçen bir şey mi yoksa uzatmak mı istemiyorlar bilmiyorum ama bu soruya verilebilecek en basit cevabı verdi bana:
"Çünkü öyle olmuş."
Hala düşünüyorum
"Neden" diye.Ya bunun bir çözümünü bulalım ya da gerekirse anlatma hocam bu tür konuları,çünkü ben günlük yaşamda sokaktaki uyarı levhasındaki x ye y'yi çarpmıyorum.
İşin kötüsü ilk ve orta öğretimde gördüğümüz her şeyin basit açıklamaları var. Kaldı ki deney de yapmayacak, matematik sadece kağıt ve kalemle yapılan bir şey. Öğretmenler bunları nasıl bilmiyorlar ve açıklayamıyorlar, hayret ediyorum.
@@nedokar Çünkü maalesef konu yetiştirme mabadıyla o her derste bahsettikleri ben paramı alır çeker giderim sözünü yapıyorlar.Böylece biz öğrencilerede sadece kendi çalışıp anlamak kalıyor.
2:02 güzel gönderme :)
Zorluk konusu çok doğru. Bizim matematikde ben bizim sınıfta 2., 8. Sınıflarda 3. Olama rağmen matematiğim çok kötü. Hoca allahtan hangi soruların sınavda çıkacağını söylüyordu yoksa öbür türlü 85'in altına düşerdim. Matematiğin zorluğunun düşürülmesi lazım.
1:41 tf2 den engineer değilmi lan
Umarım bende bir gün Can abininki gibi bir şans yakalayabilirim.
(Sıkıntı olmazsa bu kış bende başlıyorum videolara.)
şimdiden başarılar abim :)
Yeni milli eğitim bakanımız belli oldu 🎉🎉
Çizim tarzın ve düşüncelerin çok iyi,Bence bu şekilde mavi kalemle çizim tarzında devam et(anılarda renkli de güzel gidiyor ama bu tarz düşünce videolarına böylesi daha iyi.)
Tarz bana ait değil, Can Akar çiziyor :) Teşekkürler bu arada :)
@ birşey değil,yazdığın için ben teşekkür ederim,hemen bi' bakıp geleyim onun kanalına da
Animasyon çok güzel olmuş bence
1:25 Soul Goodman detayı harika
1:41 mühendis oyunculuk
Tiger'ın zırh ve eğimini görmeyi beklemiyordum güzel bir çizim olmuş
iktidar değişmediği sürece eğitim sistemi iyileşmez tam aksine KÖTÜLEŞİR
ay biri matematik mi dediii!!
En sevdiğim jenerik ya NABSHDHEJDJD
Abi bu dediğine tamamen katılıyorum ayrıca sadece matematik değil diğer derslerdede böyle özellikle ders kitaplarında bir konuyu en uzun ve en çok gereksiz kelimeleri kullanarak nasıl anlata biliriz diye uğraşmışlar örneğin ben biyolojiden özet çıkarmıştım bir baktım ders kitapındaki 4-5 sayfalık konuyu yarım şayfalık taployla anlatmışım
Abi bu Azerbaycanda da öyle. Benim 5. Sınıfda öğrendiğimi şimdi 2. Sınıfdaki çocuklara öğretiyorlar. Benim alfabeyi yeni öyrendiyim zamanda bunlar ismi, feili (türkçe böylemi diyiliyo bilmiyorum) öğreniyor. Kardeşim nereye koşuyorum ? Ne bu acele ? Bunlar çocuk. Baz yakınlar buna karşı şunu diyo: "eskiden daha zordu, kitab bulamıyoduk, okula gitmek çok zordu". Ama şunu anlamıyolar: 5 yıl önce, 15 yıl önce, 25 yıl öncede olsa çocuk, şimdi de çocuk. Hayatın "kolaylaşması" bu çocukları daha, daha, daha zeki ve ya çabuk öğrenen yapmıyor.
Bide senin şu formül konusunda çok haklısın. Mesela bizim bir öğretmen vardı, Azeri öğretmeniydi. Böyle köməkçi nitq hisselerini (türkçede ne deniyo yine bilmiyorum) falan öğretiyor ama farkı ne, nasıl anlarız hangisi hangisi öğretmiyo. ( doğrusu o tamamen başqa bir seviyeydi. O dersi öğretmiyordu, sadece "şunu ezberliyin" diyordu.)
1:25 deki power
1:45 de power war wow bu arada çizim fazlasıyla iyi
Gününüz Can Akar`ın fırça darbeleri kadar güzel geçsin.
1:41 Engineer, gayet yeterli bi gönderme
Matematik dersi şöyle olcak:olmayacak
1:42 engineer gaming!
1:42 TF2
1:41 ordaki tf2 den engineer değilmi?
Evet benim
Evet engineer tf2 den güzel detay olmuş
@@EngineerFromTf2spy base de
1:43 TF2'den engi nasıl geldi buraya
1:13 benim test kitabında böyle bir soru çıkmıştı
1:52’de Cem Yilmaz detayı hoştu ve müfredat olayı da doğru Fransa’da 11. Sınıf arkadaşım bana mat sorusu atıyor söve söve çözüyorum. Ben 9’u yeni bitirdim bu yıl geçen yık da hazırlık okudum yani 1 yıl ara verdim gibi matematiğe
Her formul isbati ile verilmeli yoksa ezbercilik yuzunden unutulur onlar. Ben matematik bolumu isteyen birisiyim ama ara ara unuttugum formulleri kendime isbatlarim oyle soru cozerim. Gel gelelim formulu ezberleyen birisi o formulu unuttu mu hayatta aklina getiremez. Ezberlenen bilginin kaliciligi yoktur
1:57 çevabi 538,125
1:28 Yoo benim kafam basmıyor
2:44 abi arkadaşım matemmatik temalı oyun yapıyo bir okul için ve bunu okulun müdürü istemiş yani yapıyolar bide ödülde var kazandığınız + alıyo altınlarla ve bu +lar gerçek hayatta hocalar veriyo
Uzun yıllardır tekstil işiyle uğraşıyorum, ilk defa tekstilde trigonometri kullanıldığını senden öğrendim.
Sonu da canla berabersiniz seni yorumlarında çok gördüğümden çok istiyodum
Ben hayatımda bu kadar zekice ve doğru bir video görmedim bizi anlayışın beni açıkçası çok mutlu etti iyi ki varsın abi ❤
1:42 tf2 engineer
Çizim tarzı ve günümüzün yabancı mizahlarıyla birlikte bakacak olursak video gerçekten harika. Çizim çok uğraşılmış olmasa da akıcı hareket gerçekçilik katmış, başarılar dilerim :)
1:25 Watashi wa Poweeer!
1:42 Engineer Gaming
01:13 2022 yks'ye hazırlanırken verdiğin örnekteki gibi sorular karşıma çıkıyordu
1:25 Lan
Efsane olmuş
Sevgili matematik, neden bana hayata dair bir şeyler öğretmiyorsunda hayatımda hiç bir işime yaramayacak bir X İ BULMAMI İSTİYORSUN?
abi Dota2 LoL bide 2 tane daha oyunla alakalı bir türkçe sorusu vardı benim çözdüğüm kitapta o kadar ilgiyle yaptım ki
Maalesef ülkemizde nüfusun artışı ve bakanlığın herkesin okuması gerektiği gibi bir düşüncesi var, ve bunlar yüzünden sorular ve konular yıllar geçtikçe zorlaşıyor.
Çünkü sınava giren sayısı arttıkça, içindeki kalifiye elemanları bulmak zorlaşıyor. Samanlıkta iğne aramak gibi, eğer samanlık fazlalaşırsa iğneyi bulmanız zorlaşır.
Bence bunun düzeltilmesinin yolu, herkesin okuması gerektiği düşüncesinden fazgeçmek. Okumak derken yanlış anlamayın, elbette herkesin bu çağda okumayı, yazmayı ve temel matematik, fizik, biyoloji, vs. bilgilerini öğrenmesi gerektiğini biliyorum. O yüzden bence sadece ilk ve ortaokul zorunlu olmalı. Lise zorunlu olmamalı, ve bakanlığın sınavlara giriş için barajı geri getirmesi gerekli.
Müfredatında büyük bir şekilde değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilere gerektiği kadar, onların meraklarını arttıracak ve onları doğru alanlara yönlendirecek şeyler öğretilmesi gerekli.
Liselerde yapılması gerekiyor bunun meslek liselerinin aklitesini yükseltip mezunun kalfa olabilecek bir şekle getirilse ve sayısı arttırılsa çok daha iyi olur böylece herkesin sınava girmesine gerek kalmayacağı bir ortam oluşturulur. Kalan anadolu ve feln lisesi öğrencileri de zaten bir meslekleri olmayacağı için üniversite sınavına girmeleri gerekir zaten lise sonavında benim zamanımda en iyi yüzdeye girenler fen lisesine girebiliyordu
1:42 engineer gaming
Bölümler daha 10.sınıfta seçtiriliyor , oysa daha kendini tanımayan öğrencileri zorla sayısal sözel vs. diye bölerek yazık ediyoruz. Ben sayısalcıyım dil bölümü kazandım mesela. 4 koca yılım ilgimi çekmeyen dersleri çalışarak geçti , ama keyfine girdiğim dil sınavından bölüm kazandım wad da hel man.🤷
Hee, kendimizi tanımadan yapıyoruz bunu da, çok erkenden. :/ Ama yönlendirmeler yanlış ki bu konulardaki. Testler falan yapıyorlar biraz böyle, sonra sen buna uygunsun, bizim tavsiyemiz bu diyorlar, seç diyorlar. Sorunlarımıza çözümleri var mı? Yeterince yardımcı olmuyorlar. Asıl mesele "Sen ne işi yapacaksın, hangi işi yıllarca yapmak sana iyi gelecek? Seni mutlu edip bu alanda iyi işler yapmanı sağlayacak iş ne? " Yoksa para kazanmak zor iş değil, okula gitmek zorunlu da değil para kazanmak için. Ama o öğrenci o okul maratonunda mutsuz olacağı bir bölüm bitirmiş/bitir(e)memiş olursa nereden devam edecek? Bunu düşünen var mı?
1:25 chansıw man
o güzel bildirim
Abi senden rica etsem elektironik sigara'nın zararlarını anlatan bir viddyo çekermisin. Çünkü 5. sınıf lardan bile içen oluyor .
1:54 tiger tankı var ayık olun
00:50 bidaha bak
1:41 de tf2 deki engi varla
matematik için yorumum yok lakin biyoloji ve fizik için yorumum ise öğretilemeye çalışılan çok iyi ama öğretmen ve müfredat sıkıntılı mesela 11 12 de oldukça iyi bir gittim fizik hocalarım bilim insanıydı yada kendisini gerçekten geliştirmiş insanlardı yada biyoloji hocalarım o kadar iyiydiler. Mesela müfredatta evrim yok ama hocamız kafamıza otursun diye hafif anlatmıştı çünkü mantıklı değildi sürüngenlerin,kuşların,memelilierin solunum sistemlerindeki farklar ama okulda ise baş örtülü bir öğretmen " Biliyorsunuz maymuna takık bu insanlar sürekli maymundan geldiğimizi söylüyorlar " diyordu. Biyoloji dersleri daha katılımlı olurdu o an aklımıza gelen soruyu sorabilirdik konuya çok bağlantılı olmasa bile ana genele baktığımızda o sorulara cevap alınca hem odaklanabiliyorduk hem bu konu olmasa bile gelecekteki yada geçmişteki bir konuyu anlamamıza yardım ediyordu
"dünyanın 4/3'ü suyla kaplı" ifadesini o kadar çok gördüm ki internette acilen kesirlerin nasıl yazılacağını anlatan kamu spotları yayınlanmalı
nasıl ya? %133'ü suyla kaplı değil mi :O
1:25 vayyyyyy vayyyyyyy abi sen chawshin mani izliyon vaaaay
Mahmut ahmedin interneti kullanırsa o oyun inmez
Çizimler çok iyi
Bence direk matematik değiştirilmeli
Ben belçikada eğitim gören biri olarak türkiyedeki yaşıt arkadaşlarım bizim 1, 2 yıl sonra öğreneceğimiz şeyleri görüyorlar.(10. sınıfa gidiyorum )
Evet gerçekten dersler çok ilerletildi mesela ben pandemi döneminde 5. sınıfı pek göremediğim için 6. sınıftaki matematiği yapamadım
Can Akar’ın çizimlerini çok beğeniyordum ama kanalındaki videolar azdı.Bu olay hoşuma gitti 👌🏻
Abi bizim mat hocası bazı konuları hikaye ile anlatıyor.Mesela birinde karga hikayesi anlatıp konuya bağlamıştı gerçek değildi ama güzel anlatmıştı.
Kolay bir şekilde yapabilmeli ona uygun şekilde derslerde kolay olmalı matematik eksik olana da özel ders verilmeli. Boşu boşuna kurs açılmamalı. Kursa eksikleri tamamlayacak şekilde tasarlanmalı.
Mesela Emir'in bilgisayarı 2009'dan kalma ve 100GB si var Emir'in ramleri toplam 4 gb ise Emir TF2'yi indirirse ver oyunu açarsa max kaç fps alır
1:54 teki açı zırh muhabetini nasıl biliyorsunuz la çalışan arkadaşlardan biri tanklara ilgili ya da war thunder oynuyor :D
Bi eğitim fakültesi mezunu olarak soyleyebilirim ki dediklerinde haklısın. Üniversitelerde bununla ilgili iyi kötü dersler var ama bazı faktörlerden dolayı uygulanmıyor
hocam güzel anlatıyosunuz bişeyler yerken sarıyor fakat yemeyim bitmek üzere
Reis sadece matematik değil eğitim sistemi hatta ülke toptan değiştirilmeli az daha zorlamalar melicekler
Çizim yapan arkadaşa söylüyorum güzel sanatlarda okuyup animatör olmak istiyorum şu anda bu video 100like ı geçmesse adamın hakkı yenir Yunus abiye de burdan selam
Arkadaşlarıma önerimdir DOCA yayınlarına bakın matematiğin nerelerde kullanıldığını ne işe yaradığını herşeyini detaylı bir şekilde anlatıyor muhteşem bir yayın matematikten sıkılıp çözemiyenler için uygundur
Bu arada bende sayısalcı bir öğrenciyim ve matematiği hiç eğlenceli bulmuyordum o yüzden bu bir öneridir
2:02 hans sam toni coni alayı birden…