Türkiye ve dünyanın turizm cenneti: Muğla | Mopaş Vitrin Dergisi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 сен 2024
  • Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü destinasyonları; artık birer uluslararası marka haline gelmiş Datça, Köyceğiz, Milas, Seydikemer gibi ilçeleri; Dalyan, Ölüdeniz, Kayaköy, Akyaka, Saklıkent, Kelebekler Vadisi, Sedir Adası gibi seçkin turizm alternatifleri; bin 500 km’ye yakın kıyı bandı ve çoğu mavi bayraklı yüzlerce plajı ile Muğla tam bir turizm cenneti.
    Muğla, topraklarının büyük kısmı Ege Bölgesi’nde, küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi’nde olan, her iki denize de kıyısı olan bir Güney Ege ili. Türkiye’nin güneybatı ucunda yer alan Muğla; kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu; güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrili. Toplam uzunluğu bin 500 km’ye yaklaşan deniz kıyıları ile Muğla, Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip ili.
    Ulaşım
    Muğla hava, kara ve deniz yolu ulaşım olanakları ile gerek yurt içi gerekse yurt dışından kolaylıkla ulaşılabilecek konumdadır. Muğla, Dalaman Havalimanı ve Milas-Bodrum Havalimanı ile iki havalimanına sahip birkaç ilimizden biri. Muğla; Bodrum’da Bodrum, Turgutreis, Yalıkavak ve Mantarburnu limanları; Marmaris’te Marmaris ve Bozburun limanları; Milas’ta Güllük limanı; Fethiye limanı ve Datça limanı ile toplam 9 liman ve deniz hudut kapısına sahip. İzmir’e hemen hemen günün her saatinde; İstanbul’a sabahtan gece yarısına kadar birçok saatte; Antalya, Aydın, Denizli gibi komşu illere günün birçok saatinde; başta Ankara olmak üzere birçok bölgeye ise her gün çok sayıda otobüs seferleri bulunuyor.
    Muğla ismi nereden geliyor?
    Muğla isminin nereden geldiği konusunda çeşitli söylentiler bulunuyor. Bir söylentiye göre Muğla ismi, çeşitli bulgu ve kaynaklarda kentin Antik Çağ’daki adları olarak geçen “Mobella, Mobolia, Moğala” sözcüklerinin dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.
    En yaygın söylentiye göre ise ilin ismi, Selçuklu Sultanı Kılıçarslan’ın komutanlarından Muğlu Bey’den geliyor. Büyük olasılıkla, bölgeyi Muğlu Bey fethettiği için bu komutanın ismi verilmiş ve “Muğlu” zamanla Muğla’ya dönüşmüş.
    Turizmin başkenti
    Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü destinasyonları; artık birer uluslararası marka haline gelmiş Datça, Köyceğiz, Milas, Seydikemer gibi ilçeleri; Dalyan, Ölüdeniz, Kayaköy, Akyaka, Saklıkent, Kelebekler Vadisi, Sedir Adası gibi seçkin turizm alternatifleri; bin 500 km’ye yakın kıyı bandı ve çoğu mavi bayraklı yüzlerce plajı ile tam bir turizm cenneti Muğla.
    Muğla 400’ü Turizm İşletme Belgeli olmak üzere 3 bin 600’ün üstünde konaklama tesisi, 260 binin üzerinde yatak kapasitesi ve yıllık ortalama 3,5 milyona yakın yabancı turist girdisi ile 10 binlerce kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Ayrıca doğrudan ve dolaylı alışveriş içinde olduğu diğer sektörlere ticaret hacmi yaratıyor ve önemli miktarda döviz geliri sağlıyor.
    Kaynak: www.muglakulturturizm.gov.tr
    Türkiye’nin en popüler
    turistik ilçeleri Muğla’da
    ▪ Bodrum
    ▪ Dalaman
    ▪ Datça
    ▪ Fethiye
    ▪ Kavaklıdere
    ▪ Köyceğiz
    ▪ Marmaris
    ▪ Menteşe
    ▪ Milas
    ▪ Ortaca
    ▪ Seydikemer
    ▪ Ula
    ▪ Yatağan
    Muğla'da gezilebilecek yerler:
    Müzeler
    ▪ Bodrum sualtı arkeoloji müzesi
    ▪ Fethiye müzesi
    ▪ Marmaris müzesi
    ▪ Milas müzesi
    ▪ Muğla müzesi
    Ören yerleri
    ▪ Amintas
    ▪ Balık Pazarı
    ▪ Beçin Kalesi
    ▪ Bodrum Antik Tiyatro
    ▪ Damlıboğaz
    ▪ Euromos
    ▪ Gemiler Adası
    ▪ Gümüşkesen Anıtı
    ▪ Herakleia
    ▪ İassos
    ▪ Kadyanda
    ▪ Kaunos
    ▪ Kayaköy
    ▪ Knidos
    ▪ Labranda
    ▪ Lagina
    ▪ Letoon
    ▪ Pınara
    ▪ Saklıkent
    ▪ Sedir Adası
    ▪ Stratonikeia
    ▪ Tlos
    Mopaş youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın : / @mopas2226

Комментарии •