Erman hocam her çocuğun başladığı gibi bende çocukluktan başladım sporla tanışmaya önce futbol ardından 10 yaşımda basketbola yöneldim belediye kulüplerinden lisanslı bir şekilde forma giydim maçlar oynadım ve bu sene üniversite sınavına girdim bu bölümü önceden seçeceğim benimde belliydi çünkü spora çok ilgim var.Araştırdığım bilgilere göre spor yöneticiliği bölümü okumak antrenörlük ve beden eğitimi öğretmenliğine göre daha avantajlı diye bende spor yöneticiliği bölümüne gitmek istiyorum.Ben hedeflerimi söyleyeyim sizde bana okurken tek tek neler yapacağımdan bahsederseniz çok sevinirim.Hedefim 1.sınıf ortalamamı yüksek tutup çift anadal hakkımı kullanarak antrenörlükte okumak.Akademisyen olmak aynı zamanda basketbol koçu olmak istiyorum. Federasyonda çalışmakta hedefimde var ama o ikisi daha çok basıyor.Ben okurken Kariyer planlamamı önceden sağlamlaştırıp ve hedefleyip öyle yola çıkmak istiyorum sizde bana 1.sınıfta 2,3,4 sınıfta tek tek neler yapmam gerektiğini sizin gibi değerli bir hocamdan duymak istiyorum.Okurken kaçıncı sınıfta ve nerelerde staj yapabilirim bununla ilgilide değinirseniz sevinirim.Sizde müsait zamanınızda vakit ayırıp yazarsanız çok sevinirim.
Diksiyonunuza hayran kaldım. Vefa duygunuz fazlasıyla gelişmiş. Kaliteli bir insan olduğunuz belli. Kanalınızı severek takip edeceğim. Bende ikinci üniversite olarak spor yöneticiliği okuyup ülke genelinde malesef düzgün yönetilmeyen futbol sektöründe devrim niteliğinde adımlar atmak istiyorum. Bende sizler gibi; futbol,yüzme,basketbol ve boks branşlarında amatör ve profesyonel olmak üzere faaliyet gösterdim. Ahdım var kısacası :) Yaşım henüz genç. Umarım ülkemize ve keşfedilmeyi bekleyen çocuklarımıza bir faydamız olur. Dediğim gibi sizleri severek takip edeceğim. Saygılarımla. İyi çalışmalar dilerim. Berk Divarören.
Berk Hocam çok naziksiniz beni çok mutlu ettiniz. Bir işe ne kadar çok zaman harcarsanız o işte o derece başarılı olursunuz. Hayallerinizi gerçekleştireceğinize eminim. Saygılarımla.
Erman Bey; hayırlı olsun. Çok güzel olmuş. Sizin gibi değerli ve başarılı bir insanı tanımaktan ve organizasyonlarda birlikte olmaktan çok memnun oldum. Başarılar diliyorum.
Sen ne kadar şanslısın ki içindeki gücü ortaya çıkarmak için uygun ortamlara girebilmiş, seni yönlendirecek insanlarla tanışabilmişsin. Çoğu genç hayallerinin peşinden gitmek için desteklenmiyor ve tek başına bu kararları vermekten de korkuyor malesef. Bu gençler için "Üniversitede Spor Bilimleri Okumak İsteyenlere Tavsiyeler" videosu çekebilir misin acaba ilerleyen zamanlara ?
Şimdiki aklım olsa asla Spor Yöneticiliğini tercih etmezdim öğretmenlik olmayınca açıkçası açıkta kalmamak için gitmedim şükür ki formasyonu aldım şu an gençlik sporda antrenör olarak görev yapıyorum. Çünkü beden eğitimi ile alakasız dersler veriyorlar
Hocam emeğinize sağlık faydalı bir video olmuş . Ben de lisans iktisat mezunu olarak Spor yöneticiliği alanına yönelmek istiyorum eğer tavsiyeleriniz varsa seve seve duymak isterim .
Merhaba Erman Hocam , Spor Yöneticiliği bölümünü kazandım. 24 yaşındayım. Spor u çok sevdiğim için içimde uhte kalmasını istemedim . Bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Kendimi spor alanında geliştirmek istiyorum . Bu yolda bana neler tavsiye edersiniz .
Hocam merhaba şuan ben de bu bölümü düşünüyorum. Sorum: memnun musunuz okuduğunuz bölümden? Ek tercihe yazsam mı diye düşünüyorum. Sizce rahatlıkla yazabilir miyim (sporu seviyorum) yoksa mezuna kalıp başka bölümlere mi yöneleyim?
@@AhmetDeniz-cp9js sporu seviyorsan hiç düşünme. İçinde uhte kalır. Keşkelerle değil iyi ki lerle dolu bir ömrün olsun istiyorsan kalbinin sesini dinle !
@@AhmetDeniz-cp9js Sevmek emek ister fedakarlık ister . Bu anlamda bir bedel ödeyeceksin . Yolun uzun ve meşakkatli olacak ; ama pes etme olur mu ? Sonuç da iyi ki diyeceksin ...
Hocam gsb spor uzmanı nedir? Maaş ve calisma saatleri hakkında bilginiz veya bilgisi olan var mı? Başvurmak istiyorum. Spor yöneticiliği bölümü mezunuyum bir branşım yok
merhaba hocam. UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? saygılarımla. teşekkur ederim.
Merhaba antrenörlük bölümü okuyup mezun olduktan sonra UEFA C lisansı alınıyor. Sonra UEFA B kursuna başvuru yapabiliyorsunuz. Beden egitimi okullarının antrenörlük bölümünde okuyup son sınıfta uzmanlığınızı futbol seçmelisiniz. Başarılar diliyorum.
@@cmb4193 Merhaba bu linkte bütün kriterler yer alıyor. www.tff.org/Resources/TFF/Documents/TALIMATLAR/Teknik-Adamlarin-E%C4%9Fitimi-ve-Siniflandirilmasi-Talimati.pdf
Hocam merhaba, ben spor yönetimi öğrencisiyim DGS ile yöneticiliğe tamamlamayı düşünüyorum, hedefim futbol antrenörü olmak. Yöneticilikte bunu gerçekleştirme durumum var mı? Sizce hayallerime gitmek istediğim yolda doğru bir adım mı atıyorum?
Neden olmasın. Her şey sana bağlı. Karşına bir çok zorluk çıkacak. Hiç bir zaman vazgeçmeden tutkularının peşinden gitmelisin. Sürekli kendine yatırıp yap. Dilini geliştir, futbol dünyasında gelişmeleri takip et. Kanalımda Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Futbol Kondisyonerleri Cengiz Demirel, Dolu Arslan ve eski futbolcu Ümit Bozkurt'un videolarını izle. Sana ilham verecektir. Başarılar diliyorum.
@@ErmanUskudarl verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam, cevabınızı dikkate alıp harekete geçireceğim. Karşıma beni vazgeçirecek şeyler bile çıksa bunu hatırlayacağım, ve peşinden gideceğim, size de güzel başarılar hocam..
merhaba Cansel Ç, UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? . teşekkur ederim.
merhaba Mahmut Bey, UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? . teşekkur ederim.
Kpss sınavı olmadan maalesef kamu kurumlarında spor uzmanı olarak çalışamıyorsunuz. Belli dönemlerde alım yapıyorlar, bu duyuruları da Gençlik Spor Bakanlığının sitesinde ilan ediyorlar.
@@kelinilacolsakendinesurer6498 bende spor yöneticiliği bölümü mezunuyum ve eğitim sistemi o kadar kötü ki KPSS olmadan hiç bir şey olmuyor örneğin Kütahya gençlik spora 85-89-90-91 gibi puanla 4 kişiyi çağırmışlar ve sadece 1 kişi alınmış durum bu suan atanmak o kadar zor ki doktorlarla yarışır düzeydeyiz Allah sonumuzu hayır etsin
Erman Üsküdarlı hayır hocam spor bilimleri fakültesinde herhangibir bölümü dahi okumuş olursan devlet aynı öğretmenlik okumuşuz gibi kpss ye sokuyor atanacak puanı alırsak bizi atıyor görev yerine gitmiyoruz 1 yıl formasyon eğitimi veriyor yüksek lisans düzeyinde daha sonra göreve başlıyorsun. Besyonun herhangibir bölümünü okusan bile öğretmen olabiliyorsunuz
Hasan Cihat Özdoğan öğretmen açığı olduğu dönemler bu tür uygulamalar yapıldı, şu an böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama mantıklı değil. Nitelikli bir öğretmenlik eğitimi alınması gerekiyor 🙏
Erman Üsküdarlı hocam zaten eğer kpss den atanacak puanı alırsanız devlet sizi örnek veriyorum x okuluna atıyor daha sonra göreve başlatmadan önce size yüksek lisans düzeyinde formasyon eğitimi veriyor. Hocam besyonun her bölümünden öğrtmen olabiliniyor yeter ki atanacak puanı alın. Sizin bilginizi dinledim çok ta güzel bilgileriniz ve başarınız lakin eksikleriniz var insanları yanlış yönlendirmeyelim teşekkürlerler😊
Hasan Cihat Özdoğan Hocam bahsettiğiniz konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının sitesinden ya da resmi bir kurumun sitesinden konu ile ilgili bir açıklama linki gönderir misiniz ?
Buğra kardeşim merhaba, Yazacağım her cümle gerçekleri yansıtıyor ve sana ayakları yere sağlam basan bir yol haritası sunuyor. Öncelikle başarıya giden kestirme bir yol olmadığını söylemek istiyorum. Meslek edinmeye giden yol çok zorlu. Çok çalışman ve hiçbir zaman vazgeçmemen gerekecek. Öncelikle okurken gelecekle ile ilgili endişe duymana çok sevindim. Bu bence en önemli aşama. İşe girme konusu bundan 15 yıl önce de çok zordu şimdi de çok zor ama satranç gibi, hamlelerimizi içinde bulunduğumuz konumu tespit edip, buna göre bir strateji belirler isek istediğimiz amaca yaklaşabiliriz. Günümüzde maalesef bilgiye ve deneyime bile önem verilmiyor ve hiçbir şey bize altın tepside sunulmuyor. Bu durum benim içinde geçerli. Hepimizin evde olduğu günlerde eline kağıt kalem alıp kendini analiz etmeni öneririm. İlgi alanların, becerilerin (iletişim becerileri, eleştirel düşünme, dil, mesleki bilgi, spor geçmişin, çevre, iş deneyimlerin) avantajlarını ve dezavantajlarını kağıda yaz. Uzmanlar, okul hayatı boyunca aşağıda belirttiğim becerilere sahip olunmasının iş hayatında kolaylık sağlayacağını belirtmişler. Bu başlıklara internette göz gezdirmeni öneririm. 21.yüzyıl becerileri: 1. Eleştirel düşünme ve problem çözme 2. Hayatın farklı katmanları arasında iş birliği kurma 3. Zihinsel çeviklik ve esneklik. 4. İnisiyatif alma ve girişimcilik. 5. Sözlü ve yazılı iletişim. 6. Bilgiye ulaşma ve işleme becerisi. 7. Meraklanma ve hayal kurma becerisi olarak sıralamış. Bir sonraki aşama işe sınavlı ve sınavsız girebileceğin iş alanlarını belirleyerek kağıda yazma. Sınavsız, özgeçmişinle işe girebileceğin iş alanlarıyla ilgili öğrenciyken, o alanda ücretsiz ya da ücretli çalışma. Öğrenciyken çalışacağın bu alanda mesleki zorluklar, eksiklikler, kendini geliştirme olanakları ve mesleki deneyimlemen sana büyük avantaj kazandırır. İngilizcen müthiş olmalı. Mümkünse bir ikinci dil daha. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bu en önemli konu. (Kolay olmadığını biliyorum ama iş sahibi olmanda müthiş bir avantaj sağlar) Basketbol ile ilgili bir iş düşünüyorsan İngilizce yanında Rusça ya da İspanyolca. Çok büyük bir coğrafyaya hitap ediyor. Euroleague merkezi İspanya’da biliyorsun. Rusça bilmen turizm tesislerinde spor yöneticisi olmana da olanak sağlar. Bir dili 6 ayda sıkı bir çalışmayla belli bir seviyeye getirebilirsin. Düşünsene özgeçmişinde iki dil yazdığını. Bazı özgeçmişlerle işe çok daha rahat girersin. ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Galatasaray, Bilkent mezunları daha avantajlı olduğunu düşünebilirsin ama en önemli olan konular özgeçmişte yazmayanlar. İşe zamanında gelme, iş yerinin kurallarına uyma (kılık kıyafet), vücut dili, jest mimikler, takım çalışmasına uyum sağlama, inisiyatif kullanma ve sorumluluk alma, iletişim becerileri bu beceriler iki aylık deneme sürecinde işveren tarafından gözlemlenir. Dünyanın sana ne zaman ve nerede ihtiyacı olduğunu bilemezsin. Bu yüzden çalışma hayatı olarak sadece Türkiye’yi düşünme. Bilgine ve deneyimine ülkemizde önem verilmez iken başka bir ülkede uzman olduğun alana ihtiyaç olabilir. Dilimizi geliştirdik, bir dil kursuna gidiyoruz ya da internetten güzel bir siteden yabancı dilimizi öğreniyoruz. Çalışma istediğimiz alanı belirledik o alan ile ilgili faaliyet gösteren kurumlara mail ile özgeçmiş gönderip öğrenci olduğumuzu ve yarı zamanlı ya da yaz döneminde çalışmak istediğimizi yazıyoruz. Alanımız Basketbol. İlindeki basketbol kulüplerine. Basketbol okullarına. Yaz dönemi için başka illerde olabilir. Diğer bir kural vazgeçmemek. Bu konuyla ilgili kanalımda bulunan Çetin Yılmaz söyleşini izlemeni öneririm. Devlet düşünüyorsan kpss sınavlarına şimdiden hazırlanman avantaj sağlayacaktır. Spor Yöneticiliğinde, dil dışında, spor kanunu, ilgili duyduğu spor branşın federasyonunun Ana Statüsü, spor hukuku alanında belli bilgiler, sponsorluk konusu (bununla ilgili kanalımdan içerik var) ve belli bir spor genel kültürüne sahip olman gerekir. Spor ile ilgili piyasada bir çok kitap var. Üniversitede okuyorsun büyük bir kütüphaneniz olmalı. Bu kaynaklardan kendini geliştirmeye gayret göster. Mezun olunca bir an önce askerliği aradan çıkar. İşverenler askerliğini yapmamış gençlere çok sıcak bakmıyorlar. İş kanunu gereği çalışan bir personel askere giderken kıdem tazminatını alabiliyor. Bu işveren için işveren için istendik bir şey değil bir de senin iş gücünden mahrum kalıyor. Sigara içiyorsan lütfen sigarayı bırak. En önemlisi sağlığın için, ikincisi sürekli sigara molasında olan çalışanlara hiçbir zaman hoş gözle bakılmaz. Söylediğim şeyleri söylemesi kolay yapması zordur. Önemli olan tavsiye vermek değil örnek olmaktır. Bu zorlu ve sancılı yolculuğu seçenler istediklerine er ya da geç ulaşırlar. Kanalımda söyleşi yaptığım her konuğum söylediğim zorlu yolculuğu seçen insanlar olduğunu belirtmek istedim. Bir işe ne kadar çok zaman harcarsan o işte o kadar başarılı olursun. Sloganın da mazeret yok olsun. Canı gönülden başarılar diliyorum. İletişimde olalım. Hoşçakal.
@@ErmanUskudarl hocam yazdıklarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederiz ben ingilizce öğreniyorum yurtdışınıda çıkıp geldim kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum ülkem için sporu nasıl geliştirebiliriz sporla ülkemizin reklamını en iyi şekilde nasıl yapabiliriz diye sürekli düşünüyorum benim alanım spor ve spor üzerinden ülkeme fayda sağlamak istiyorum bu bölümüde bu yüzden seçtim verdiğin bilgileri çok dikkate alıcam ve kendimi bu bilgilerle dahada geliştiricem umarım bir gün ülkemiz için beraber çalışmakta nasip olur ellerinize sağlık tekrardan
Merhaba, spor yöneticiliği bölümünde okurken pedagojik formasyon alınmıyor. Bildiğiniz gibi öğretmenlik alanının dersleri. Bizim zamanımızda tüm bölüm derslerini beraber alıyorduk. Daha sonraki yıllarda beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği ve rekreasyon olarak bölümlere ayrıldı. Mezun olduktan sonra bazı üniversitelerin pedagojik formasyon eğitimleri açılıyor diye biliyorum. Bildiğiniz gibi bilgiler anlık, her an değişebilir. Her hafta doğru bilgileri alabileceğiniz bir siteyi takip etmenizi öneririm. Saygılarımla.
Eline sağlık güzel video olmuş. Nacizane tavsiyem. Kamera sana çok yakın. Bu seni izlerken göü çok yoruyor video. Biraz daha uzak çekim daha iyi olur. :)
Oğlum hayırlı uğurlu olsun video lar güzel olmuş devamı dileğiyle başarılar diliyorum koçum benim
Çok sağol baba sizlere layık olmaya çalışıyoruz.
Teşekkürler , Erman Hocam . Yolunuz açık olsun .
İlginiz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Erman hocam her çocuğun başladığı gibi bende çocukluktan başladım sporla tanışmaya önce futbol ardından 10 yaşımda basketbola yöneldim belediye kulüplerinden lisanslı bir şekilde forma giydim maçlar oynadım ve bu sene üniversite sınavına girdim bu bölümü önceden seçeceğim benimde belliydi çünkü spora çok ilgim var.Araştırdığım bilgilere göre spor yöneticiliği bölümü okumak antrenörlük ve beden eğitimi öğretmenliğine göre daha avantajlı diye bende spor yöneticiliği bölümüne gitmek istiyorum.Ben hedeflerimi söyleyeyim sizde bana okurken tek tek neler yapacağımdan bahsederseniz çok sevinirim.Hedefim 1.sınıf ortalamamı yüksek tutup çift anadal hakkımı kullanarak antrenörlükte okumak.Akademisyen olmak aynı zamanda basketbol koçu olmak istiyorum. Federasyonda çalışmakta hedefimde var ama o ikisi daha çok basıyor.Ben okurken Kariyer planlamamı önceden sağlamlaştırıp ve hedefleyip öyle yola çıkmak istiyorum sizde bana 1.sınıfta 2,3,4 sınıfta tek tek neler yapmam gerektiğini sizin gibi değerli bir hocamdan duymak istiyorum.Okurken kaçıncı sınıfta ve nerelerde staj yapabilirim bununla ilgilide değinirseniz sevinirim.Sizde müsait zamanınızda vakit ayırıp yazarsanız çok sevinirim.
Diksiyonunuza hayran kaldım. Vefa duygunuz fazlasıyla gelişmiş. Kaliteli bir insan olduğunuz belli. Kanalınızı severek takip edeceğim. Bende ikinci üniversite olarak spor yöneticiliği okuyup ülke genelinde malesef düzgün yönetilmeyen futbol sektöründe devrim niteliğinde adımlar atmak istiyorum. Bende sizler gibi; futbol,yüzme,basketbol ve boks branşlarında amatör ve profesyonel olmak üzere faaliyet gösterdim. Ahdım var kısacası :) Yaşım henüz genç. Umarım ülkemize ve keşfedilmeyi bekleyen çocuklarımıza bir faydamız olur. Dediğim gibi sizleri severek takip edeceğim. Saygılarımla. İyi çalışmalar dilerim. Berk Divarören.
Berk Hocam çok naziksiniz beni çok mutlu ettiniz. Bir işe ne kadar çok zaman harcarsanız o işte o derece başarılı olursunuz. Hayallerinizi gerçekleştireceğinize eminim. Saygılarımla.
Erman Hocam, her zamanki gibi çok nitelikli ve güzel bir işe imza atmışsınız, tebrik ederim. Saygılar.
Mehmet Hocam ilginiz ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Erman Bey; hayırlı olsun. Çok güzel olmuş. Sizin gibi değerli ve başarılı bir insanı tanımaktan ve organizasyonlarda birlikte olmaktan çok memnun oldum. Başarılar diliyorum.
Çok teşekkürler Oğuz Hocam sizlerle beraber çalışmaktan çok büyük keyif aldım ve çok şey öğrendim. Gönüllerimiz bir her zaman. Saygılar
Oldukça akıcı ve içtenlikle anlatmışsınız.Ağzınıza sağlık
Ilker Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
Hayırlı olsun Erman hocam, yakın takipteyiz, yüreğine sağlık.
Çok teşekkürler Melih Hocam
Basarilar dilerim.
Teşekkür ederim.
Bencede video çok güzel.
Çok iyi bir video olmuş.
Başarılar dilerim dostum. Sevgiler...
Sen ne kadar şanslısın ki içindeki gücü ortaya çıkarmak için uygun ortamlara girebilmiş, seni yönlendirecek insanlarla tanışabilmişsin. Çoğu genç hayallerinin peşinden gitmek için desteklenmiyor ve tek başına bu kararları vermekten de korkuyor malesef. Bu gençler için "Üniversitede Spor Bilimleri Okumak İsteyenlere Tavsiyeler" videosu çekebilir misin acaba ilerleyen zamanlara ?
Tabi ki, ilginiz için teşekkür ederim.
Abla çok doğru söylüyorsunuz bende şuan dediğinizle aynı durumdayım ne yapacam bilmiyorum gerçekten 😓
Hangi bölümü okuyorsun spor bilimler fakültesinde okuyorsan yardımcı olur musun
Abi ben spor bilimleri antrenörlük fakültesi düşünüyorum o olmazsa spor yöneticiliği okusam antrenör olabilirmiyim
Şimdiki aklım olsa asla Spor Yöneticiliğini tercih etmezdim öğretmenlik olmayınca açıkçası açıkta kalmamak için gitmedim şükür ki formasyonu aldım şu an gençlik sporda antrenör olarak görev yapıyorum. Çünkü beden eğitimi ile alakasız dersler veriyorlar
maaşları nasıl
Neden tercih etmezdiniz? Ben şuan tercih etmek istiyordum
Tebrikler, başarılarının devamını dilerim.
Teşekkürler Zafercim
Spor yönetimi okusam ATA AÖF de neler kazandırır bana hayatımda
4 yıllık spor yöneticiliği yetenek sınavı istiyor mu?
Başarılar dilerim,
Çok teşekkür ederim Sayın Müdürüm
Hocam emeğinize sağlık faydalı bir video olmuş . Ben de lisans iktisat mezunu olarak Spor yöneticiliği alanına yönelmek istiyorum eğer tavsiyeleriniz varsa seve seve duymak isterim .
Merhaba Erman Hocam , Spor Yöneticiliği bölümünü kazandım. 24 yaşındayım. Spor u çok sevdiğim için içimde uhte kalmasını istemedim . Bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Kendimi spor alanında geliştirmek istiyorum . Bu yolda bana neler tavsiye edersiniz .
Hocam merhaba şuan ben de bu bölümü düşünüyorum. Sorum: memnun musunuz okuduğunuz bölümden? Ek tercihe yazsam mı diye düşünüyorum. Sizce rahatlıkla yazabilir miyim (sporu seviyorum) yoksa mezuna kalıp başka bölümlere mi yöneleyim?
@@AhmetDeniz-cp9js sporu seviyorsan hiç düşünme. İçinde uhte kalır. Keşkelerle değil iyi ki lerle dolu bir ömrün olsun istiyorsan kalbinin sesini dinle !
@@emreuslu2589 Çok sağolun hocam sanırım dinliyeceğim .Başka bir bölüm düşünemedim zaten kendime . hakkımızda hayırlısı...
@@AhmetDeniz-cp9js Sevmek emek ister fedakarlık ister . Bu anlamda bir bedel ödeyeceksin . Yolun uzun ve meşakkatli olacak ; ama pes etme olur mu ? Sonuç da iyi ki diyeceksin ...
Acik ogretimden spor yöneticiligi bitirirsen benim formasyonum var bu durumda beden eğitimi öğretmeni tesekkürler
Merhaba, yeni düzenlemeleri bilmiyorum ama Beden Eğitimi öğretmeni olabilmek için Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.
Hocam gsb spor uzmanı nedir?
Maaş ve calisma saatleri hakkında bilginiz veya bilgisi olan var mı? Başvurmak istiyorum.
Spor yöneticiliği bölümü mezunuyum bir branşım yok
Hocam formasyon alabiliyor muyuz ve spor yöneticiligi ve spor bilimleri arasındaki fark ne lütfen cevaplayın hocam
10. sınıf öğrencisiyim anadolu lisesinde okuyorum ama spora yönelmek istiyorum sayısal seçip spor okuyabilir miyim
Neden olmasın
@@ErmanUskudarl eşit ağırlıkta diye biliyorum
@@nisakaraahmet Eşit ağırlık puanının çok büyük etkisi var.
@@ErmanUskudarl tamam çok teşekkür ederim
Merhaba spor yöneticiliği atama puanı kaç acaba internette 90 fln gösteriyor doğrumu bilginiz varsa beni aydınlatır mısınız ?
Spor yöneticiliği 👍
Teşekkür ederim.
Bu bölüm için ayrı bir fiziksel ve ya sözel mülakat varmı sınavın dışında
Hocam pdr bitirdim spor yöneticiliğinde yüksek lisans yapmamı önerir misiniz peki?
Erman Abi, sessizliği sevdiğinizi açıklamışsınız, maça çıkınca hangi duygulara kapılıyordunuz?
Basketbol oynadığım yıllarda oyuna çok konsantre olduğum için tribünlerde olmayan seyircinin sesini zaten duymuyordum 😊
Hocam antrenör de olabiliyor muyum ve istanbul üniversitesi spor yöneticiliği bölümü artık tyt sınavı ile mi alacak?
merhaba hocam. UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? saygılarımla. teşekkur ederim.
Merhaba antrenörlük bölümü okuyup mezun olduktan sonra UEFA C lisansı alınıyor. Sonra UEFA B kursuna başvuru yapabiliyorsunuz. Beden egitimi okullarının antrenörlük bölümünde okuyup son sınıfta uzmanlığınızı futbol seçmelisiniz. Başarılar diliyorum.
@@ErmanUskudarl EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okuyup mezun olduktan sonra uefa B kursuna başvuru yapabilir miyim ? cevabınız için teşekkür ederim
@@cmb4193 Merhaba bu linkte bütün kriterler yer alıyor. www.tff.org/Resources/TFF/Documents/TALIMATLAR/Teknik-Adamlarin-E%C4%9Fitimi-ve-Siniflandirilmasi-Talimati.pdf
Hocam merhaba, ben spor yönetimi öğrencisiyim DGS ile yöneticiliğe tamamlamayı düşünüyorum, hedefim futbol antrenörü olmak. Yöneticilikte bunu gerçekleştirme durumum var mı? Sizce hayallerime gitmek istediğim yolda doğru bir adım mı atıyorum?
Neden olmasın. Her şey sana bağlı. Karşına bir çok zorluk çıkacak. Hiç bir zaman vazgeçmeden tutkularının peşinden gitmelisin. Sürekli kendine yatırıp yap. Dilini geliştir, futbol dünyasında gelişmeleri takip et. Kanalımda Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Futbol Kondisyonerleri Cengiz Demirel, Dolu Arslan ve eski futbolcu Ümit Bozkurt'un videolarını izle. Sana ilham verecektir. Başarılar diliyorum.
@@ErmanUskudarl verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam, cevabınızı dikkate alıp harekete geçireceğim. Karşıma beni vazgeçirecek şeyler bile çıksa bunu hatırlayacağım, ve peşinden gideceğim, size de güzel başarılar hocam..
Bende spor yönetimi ogrencisiyim benim hayalimi dile getirmissin insallah birgun nasip olmak ümidiyle calismaya devam
merhaba Cansel Ç, UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? . teşekkur ederim.
merhaba Mahmut Bey, UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için teknik direktör adayının 3 ön koşulu var. profesyonel olarak futbol oynamış olmak veya TFF Grassroots C ye sahip olup 3 sene çalışmış olmak veya konuyla ilgili üniversite eğitimi almak. benim merak ettiğim soru şu UEFA B antrenörlük kursuna katılmak için EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ okumak yeterli midir ? Cevabınız hayırsa hangi bölümü okumalıyım ? . teşekkur ederim.
Spor il ve ilçe müdürlüklerine nasıl giriş yapabilirim? Kpss haricinde başka bir yolu var mı?
Kpss sınavı olmadan maalesef kamu kurumlarında spor uzmanı olarak çalışamıyorsunuz. Belli dönemlerde alım yapıyorlar, bu duyuruları da Gençlik Spor Bakanlığının sitesinde ilan ediyorlar.
@@ErmanUskudarl kpss p3 den sanırım alım oluyor hocam, puanım 60 internette okuduğuma göre en az 50 puan ile başvuru yapılabiliyor doğru mudur?
@@kelinilacolsakendinesurer6498 bende spor yöneticiliği bölümü mezunuyum ve eğitim sistemi o kadar kötü ki KPSS olmadan hiç bir şey olmuyor örneğin Kütahya gençlik spora 85-89-90-91 gibi puanla 4 kişiyi çağırmışlar ve sadece 1 kişi alınmış durum bu suan atanmak o kadar zor ki doktorlarla yarışır düzeydeyiz Allah sonumuzu hayır etsin
@@havvagules9004 Bende spor yöneticiliği bölümü okumak istiyorum ? Okurken neler yapmalıyım tavsiyeleriniz var mıdır acaba ?
bu bölümü okusam öğretmen olabilirmiyim 76 ile atanıyor
Hocam merhaba spor yöneticiliği 4.sınıf öğrencisiyim sizinle kariyer planlaması hakkında konuşup bilgilerinizden faydalanmak istiyorum sizde kabul ederseniz teşekkürler şimdiden . ☺️
Tabii ki haberleşelim.
Nerden ulaşabilirim size hocam
@@halitaslan8746 ermanuskudarli@gmail.com a telefon numaranızı iletirseniz sizi en uygun zamanda ararım. Haberleşmek üzere.
antrenörlük belgeni aldın mı
@@berkeylmaz2809 mezun değilim son sınıfım
Spor yoneticiligi bolumunu okuduktan sonra beden egitimi ogretmeni olabilirmiyiz
Hüseyin Hocam merhaba, beden eğitimi öğretmeni olabilmek için Spor Bilimleri Fakültelerinin Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde okumanız gerekiyor 🙏
Erman Üsküdarlı hayır hocam spor bilimleri fakültesinde herhangibir bölümü dahi okumuş olursan devlet aynı öğretmenlik okumuşuz gibi kpss ye sokuyor atanacak puanı alırsak bizi atıyor görev yerine gitmiyoruz 1 yıl formasyon eğitimi veriyor yüksek lisans düzeyinde daha sonra göreve başlıyorsun. Besyonun herhangibir bölümünü okusan bile öğretmen olabiliyorsunuz
Hasan Cihat Özdoğan öğretmen açığı olduğu dönemler bu tür uygulamalar yapıldı, şu an böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama mantıklı değil. Nitelikli bir öğretmenlik eğitimi alınması gerekiyor 🙏
Erman Üsküdarlı hocam zaten eğer kpss den atanacak puanı alırsanız devlet sizi örnek veriyorum x okuluna atıyor daha sonra göreve başlatmadan önce size yüksek lisans düzeyinde formasyon eğitimi veriyor. Hocam besyonun her bölümünden öğrtmen olabiliniyor yeter ki atanacak puanı alın. Sizin bilginizi dinledim çok ta güzel bilgileriniz ve başarınız lakin eksikleriniz var insanları yanlış yönlendirmeyelim teşekkürlerler😊
Hasan Cihat Özdoğan Hocam bahsettiğiniz konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının sitesinden ya da resmi bir kurumun sitesinden konu ile ilgili bir açıklama linki gönderir misiniz ?
bütün sporları yapıyorum ve cok seviyorum ama spor yöneticiliği okusam işsiz kalırmıyım
Bende merak ediyorum
Spor yöneticiliği 3.sınıfım bizlere tavsiye ediceğiniz kendimizi geliştirmemiz için deneyimlerinizden bize söylüceğiniz birşey varmı
Yarın detaylı bilgi vereceğim. Bu akşam saat 19 ve 21 de iki söyleşim var.
Buğra kardeşim merhaba,
Yazacağım her cümle gerçekleri yansıtıyor ve sana ayakları yere sağlam basan bir yol haritası sunuyor.
Öncelikle başarıya giden kestirme bir yol olmadığını söylemek istiyorum. Meslek edinmeye giden yol çok zorlu. Çok çalışman ve hiçbir zaman vazgeçmemen gerekecek.
Öncelikle okurken gelecekle ile ilgili endişe duymana çok sevindim. Bu bence en önemli aşama. İşe girme konusu bundan 15 yıl önce de çok zordu şimdi de çok zor ama satranç gibi, hamlelerimizi içinde bulunduğumuz konumu tespit edip, buna göre bir strateji belirler isek istediğimiz amaca yaklaşabiliriz. Günümüzde maalesef bilgiye ve deneyime bile önem verilmiyor ve hiçbir şey bize altın tepside sunulmuyor. Bu durum benim içinde geçerli.
Hepimizin evde olduğu günlerde eline kağıt kalem alıp kendini analiz etmeni öneririm. İlgi alanların, becerilerin (iletişim becerileri, eleştirel düşünme, dil, mesleki bilgi, spor geçmişin, çevre, iş deneyimlerin) avantajlarını ve dezavantajlarını kağıda yaz.
Uzmanlar, okul hayatı boyunca aşağıda belirttiğim becerilere sahip olunmasının iş hayatında kolaylık sağlayacağını belirtmişler. Bu başlıklara internette göz gezdirmeni öneririm.
21.yüzyıl becerileri: 1. Eleştirel düşünme ve problem çözme 2. Hayatın farklı katmanları arasında iş birliği kurma 3. Zihinsel çeviklik ve esneklik. 4. İnisiyatif alma ve girişimcilik. 5. Sözlü ve yazılı iletişim. 6. Bilgiye ulaşma ve işleme becerisi. 7. Meraklanma ve hayal kurma becerisi olarak sıralamış.
Bir sonraki aşama işe sınavlı ve sınavsız girebileceğin iş alanlarını belirleyerek kağıda yazma.
Sınavsız, özgeçmişinle işe girebileceğin iş alanlarıyla ilgili öğrenciyken, o alanda ücretsiz ya da ücretli çalışma. Öğrenciyken çalışacağın bu alanda mesleki zorluklar, eksiklikler, kendini geliştirme olanakları ve mesleki deneyimlemen sana büyük avantaj kazandırır.
İngilizcen müthiş olmalı. Mümkünse bir ikinci dil daha. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bu en önemli konu. (Kolay olmadığını biliyorum ama iş sahibi olmanda müthiş bir avantaj sağlar) Basketbol ile ilgili bir iş düşünüyorsan İngilizce yanında Rusça ya da İspanyolca. Çok büyük bir coğrafyaya hitap ediyor. Euroleague merkezi İspanya’da biliyorsun. Rusça bilmen turizm tesislerinde spor yöneticisi olmana da olanak sağlar. Bir dili 6 ayda sıkı bir çalışmayla belli bir seviyeye getirebilirsin. Düşünsene özgeçmişinde iki dil yazdığını.
Bazı özgeçmişlerle işe çok daha rahat girersin. ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Galatasaray, Bilkent mezunları daha avantajlı olduğunu düşünebilirsin ama en önemli olan konular özgeçmişte yazmayanlar.
İşe zamanında gelme, iş yerinin kurallarına uyma (kılık kıyafet), vücut dili, jest mimikler, takım çalışmasına uyum sağlama, inisiyatif kullanma ve sorumluluk alma, iletişim becerileri bu beceriler iki aylık deneme sürecinde işveren tarafından gözlemlenir.
Dünyanın sana ne zaman ve nerede ihtiyacı olduğunu bilemezsin. Bu yüzden çalışma hayatı olarak sadece Türkiye’yi düşünme. Bilgine ve deneyimine ülkemizde önem verilmez iken başka bir ülkede uzman olduğun alana ihtiyaç olabilir.
Dilimizi geliştirdik, bir dil kursuna gidiyoruz ya da internetten güzel bir siteden yabancı dilimizi öğreniyoruz. Çalışma istediğimiz alanı belirledik o alan ile ilgili faaliyet gösteren kurumlara mail ile özgeçmiş gönderip öğrenci olduğumuzu ve yarı zamanlı ya da yaz döneminde çalışmak istediğimizi yazıyoruz. Alanımız Basketbol. İlindeki basketbol kulüplerine. Basketbol okullarına. Yaz dönemi için başka illerde olabilir.
Diğer bir kural vazgeçmemek. Bu konuyla ilgili kanalımda bulunan Çetin Yılmaz söyleşini izlemeni öneririm.
Devlet düşünüyorsan kpss sınavlarına şimdiden hazırlanman avantaj sağlayacaktır.
Spor Yöneticiliğinde, dil dışında, spor kanunu, ilgili duyduğu spor branşın federasyonunun Ana Statüsü, spor hukuku alanında belli bilgiler, sponsorluk konusu (bununla ilgili kanalımdan içerik var) ve belli bir spor genel kültürüne sahip olman gerekir. Spor ile ilgili piyasada bir çok kitap var. Üniversitede okuyorsun büyük bir kütüphaneniz olmalı. Bu kaynaklardan kendini geliştirmeye gayret göster.
Mezun olunca bir an önce askerliği aradan çıkar. İşverenler askerliğini yapmamış gençlere çok sıcak bakmıyorlar. İş kanunu gereği çalışan bir personel askere giderken kıdem tazminatını alabiliyor. Bu işveren için işveren için istendik bir şey değil bir de senin iş gücünden mahrum kalıyor.
Sigara içiyorsan lütfen sigarayı bırak. En önemlisi sağlığın için, ikincisi sürekli sigara molasında olan çalışanlara hiçbir zaman hoş gözle bakılmaz.
Söylediğim şeyleri söylemesi kolay yapması zordur. Önemli olan tavsiye vermek değil örnek olmaktır. Bu zorlu ve sancılı yolculuğu seçenler istediklerine er ya da geç ulaşırlar. Kanalımda söyleşi yaptığım her konuğum söylediğim zorlu yolculuğu seçen insanlar olduğunu belirtmek istedim.
Bir işe ne kadar çok zaman harcarsan o işte o kadar başarılı olursun.
Sloganın da mazeret yok olsun.
Canı gönülden başarılar diliyorum. İletişimde olalım. Hoşçakal.
@@ErmanUskudarl hocam yazdıklarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederiz ben ingilizce öğreniyorum yurtdışınıda çıkıp geldim kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum ülkem için sporu nasıl geliştirebiliriz sporla ülkemizin reklamını en iyi şekilde nasıl yapabiliriz diye sürekli düşünüyorum benim alanım spor ve spor üzerinden ülkeme fayda sağlamak istiyorum bu bölümüde bu yüzden seçtim verdiğin bilgileri çok dikkate alıcam ve kendimi bu bilgilerle dahada geliştiricem umarım bir gün ülkemiz için beraber çalışmakta nasip olur ellerinize sağlık tekrardan
antrenörlük belgeni aldın mı
Erman hocam inşallah yorumumu görüp ve müsait zamanınızda okuyup cevap verirsiniz
Telefonda görüştük güzel haberlerini bekliyorum.
spor yöneticiligi okurken formasyon alınabiliyor mu?
Merhaba, spor yöneticiliği bölümünde okurken pedagojik formasyon alınmıyor. Bildiğiniz gibi öğretmenlik alanının dersleri. Bizim zamanımızda tüm bölüm derslerini beraber alıyorduk. Daha sonraki yıllarda beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği ve rekreasyon olarak bölümlere ayrıldı. Mezun olduktan sonra bazı üniversitelerin pedagojik formasyon eğitimleri açılıyor diye biliyorum. Bildiğiniz gibi bilgiler anlık, her an değişebilir. Her hafta doğru bilgileri alabileceğiniz bir siteyi takip etmenizi öneririm. Saygılarımla.
Eline sağlık güzel video olmuş. Nacizane tavsiyem. Kamera sana çok yakın. Bu seni izlerken göü çok yoruyor video. Biraz daha uzak çekim daha iyi olur. :)
Çok teşekkürler dostum
ben spor yöneticiliği bölümü okuyorum bu ülkede gelecek adına birşey göremiyorum .
Usta ea puaniyla mi aliyor ea siralamasiyla mi
Hocam formasyon alabiliyor muyuz ve spor yöneticiligi ve spor bilimleri arasındaki fark ne lütfen cevaplayın hocam
Telefonla haberleştik.