Herkes parasızlıktan , imkansızlıktan ve zor şartlardan sözeder. Ama çok az insan zor şartlar içinde de olsa elinden gelenin en iyisini yapmaktan ve bulunduğu durumdan mutlu olabilecek koşulları oluşturmaktan bahseder. Fark yaratan insanlar da o azınlıktan çıkar. Başlığa aldanıp da videoyu parayı bulmak için izleyen insanların hayal kırıklığına uğramış olması normal. Benim ufkumu açan bir konuşma oldu. Zengin olup TED konuşması yapabilecek bir hayat hikayem olmasını diliyorum. Emeğinize sağlık.
Şu hayata bak aile zengin fırsat var herşey elinde bende ne ana var ne baba okula yürüyerek gidiyorum 1 haftadır sen benim öğrenci kartımı aylık yap pazartesi günü içinde 2 pogca parası yolla okulda yemem için ben zaten en Zengin insan gibi olurum Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın AllAh kimseyi yokluk ile sınamasın en büyük zenginlik budur 🖐️
Benim babam güvenlik görevlisi. Haftanın altı günü tam zamanlı çalışıyor. Kalan bir günde kendini dinleyemiyor bile. Hayat dediğimiz zor bir süreç. Zenginlikte gözümüz yok fakir olmasak yeter. Bu ülkenin yüzde 80'i de bizim gibi. Kalan yüzde 20 siz ve sizin gibilerden oluşuyor. Kendini mutlu edeceğin hiçbir şeyi yapamazsın bu ülkede. Mutlu olamazsın. İnsanlar ekmeğinin derdinde. İşkur önünde ağlayarak çay satan babanın gözyaşları hala içimde bir yaradır. Sevdiğim işi yapamam ben. Çünkü yaptığım işin maddi bir karşılığı olması gerek. Yoksa geçinemeyiz. Geçinemediğimiz için aile içi şiddet başlar sonrası kadın cinayetleri. Bu ülkenin hatta dünyanın gerçeği budur. Tedx konuşman güzel olmuş anca hitap ettiğin bilmem kaç lira verip seminerine gelenler sana hak verebilir. Biz değil. Sevdiğim iş piyano ile ilgilenmek benim ama 50 dakikasına 250 tl istediler, yapamam. 250 tl bizim kaç haftalık mutfak paramız. Bu kadar bana yeter dört gün çalışayım da diyemez babam çünkü bize altı gün çalışma bile yetmeyebiliyor. Bilmem anlatabildim mi?
Gerçekten mükemmel bir konuşma. Yorumlara bakınca insanların tam olarak anlamadığını gördüm (ve hiç şaşırmadım). Bu sebeple "Nasıl özgür olunur?" başlıklı, daha derin bir devam konuşması şart gibi gözüküyor :)
Tam kendimi keşfedeyim diyorum bi gülme geliyo :)) işten fırsat bulursam olacak inşallah.
4 года назад+2
Şu an inanamıyorum. 3 yıl önce dinlemiştim bu konuşmayı. Bugün dinlerken “bunu da mı burda dinlemişim” dedim birkaç kere. 3 yıl önce, ekranda autocad çizimi yaparken arka planda dinlediğim an gözümün önünde. Ardından hayata bakışım ve hayatım yavaş yavaş değişmiştir...
Zenginlik bir bilinc seviyesi; Bager bey de bilincini gelistirmek icin cok farkli yerlerde calismis, farkli okullarda okumus, farkli insanlarla tanismis.,Yurt disina cikmis, seyahat etmis.
Siz tanıdığım en zengin insanlardan birisiniz. Harika bir tarzınız var, yaşamı algılayışınız ve ona olan tutkunuz beni çok etkiledi. Aynı lisanı paylaşıyoruz sizinle aynı dili konuşuyoruz, hissediyoruz. Alkışlıyorum sizi cesur insan. Bravo!
İki haftada bir gün izin kullanabildiğimde şanslı hissediyorum. Para yetiştirmeye çalışacağım yerleri düşünmekten saçlarım ve sakalım beyazladı. Dört bir yanımız ihtiyaçları karşılama stresiyle çevrili. Bizim gibi zürafa tarafından tecavüze uğramış aslanların sorunu bu. Kafamızı çevirecek ve yaşadığımızı anlayacak fırsatımız ve imkanımız yok. Ama yinede hayalini kurdurduğunuz için teşekkürler.
Malesef zengin olmak için güzel bir yöntem sunulmuyor. Bunun bir sebebi bize para üzerine hiç eğitim verilmemesi. Halbuki bütün hayatımız boyunca yemek içmek gezmek tozmak hatta sevdiğimizin yanına gitmek için bile paraya ihtiyaç duyuyoruz. Fakat bize hayatı öğretmesi gereken okullarda atomun yapısına para yönetiminden daha fazla önem veriliyor.
Bager AKBAY gibi derya deniz bir insandan bu kadar genelgeçer, bu kadar kayda değer birşey söylemeyen bir video....Şaşkınlıklar içinde izledim. Seviye kendi koyduğu çıtanın milyonlarca kez altında...
Yorumlara bakıldığında Türkiye'nin sosyokültürel durumu hakkında çok kıymetli veriler elde edilebilir ve bu veriler ile elde edilen sonuçlar ile devlet politikaları geliştirilse bu ülke bireysel kimliğini kazanmış dünya vatandaşları yaratabilir. Başlı başına bir araştırma konusu... Çoğu vatandaşımızın şu anki sosyoekonomik şartlarda konuşulanları sert eleştirmesini anlıyorum. Bir ülkenin gelişmesi için refah çok önemli... Bu da başlı başına multi-disipliner bir araştırma konusu ve belki 5 sene bir enstitünün bütün araştırma ihtiyacını karşılayabilecek kadar içi dolu... Maalesef ki - bu da mevcut ülkemizin sistemi incelendiğinde anlaşılabilir bir durum - üniversitelerimizin bu kapasiteye ve özgürlüğe ulaşması şuan için çok uzak görünüyor. Gerçek şu ki eğitim veren kurumlar özgün ve farklı düşüncelere saygı duymadan Türkiye'de bu adamı anlamak da bir o kadar uzak. Bu tarzda evrensel ahlak ve düşünceleri anlayabilmek için devlet politikaları ve reformlar gerekli... Sadece bir arama motoru ile olmayacağını düşünüyorum ki sevgili Bager de böyle düşüyordur eminim. Öldüğünüzde mezar taşındaki isimden fazlası olmak ve gerçek ölümsüzlüğe ulaşma arzusu çocukluktan itibaren aşılanmalı... Ben sizi anlıyorum ve mentorlarımdan biri olarak - geç de olsa- sizi ve hayat görüşünüzü mercek altına alıyorum. Teşekkürler.
Ben muhasebeyi kazandım ama içimdeki sesi dinleyerek gsf ye girdim. Resim bölümünde okurken, yurtdışında daha iyi eğitim alabilirim diyerek londraya gittim burada iç mimarlığa daha yakın olduğumu farkedip iç mimariye yöneldim. Restaurant design işlerine girip birçok iş yaptıktan sonra duvar süsleme işleri beni heykel ve oymacılığa yönlendirdi. Londrada atölye açıp oyma ve rölyef üretimine başladım. Ne ara oldu farkında bile değilim, şimdide kebabçı dükkanı açtım mutlumusun be adam :)
35 yaşına gelip, 3 üni bitirip kendine uygun işi bulamayan birinden nasihat aldık. Konuştuğu salonu 3 saatliğine kiralamak istese dünyanın gerçekleriyle yüzleşecek. Para her şey değil ama parasız da bir şey olmuyor.
abicim o kadar bölüm değiştirmişsin, sonra avusturya'ya sanat okumaya gitmişsin, ben ailemin şehrinin dışında bile zor okuyorum ki durumu benden çok çok daha kötü olanlar mutlaka vardır, hal böyle olunca insanlar da ilk atıldığı bölümden elinden gelenin en iyisini yapıp o alanda para kazanmaya çalışıyor doğal olarak. yani öğrenciye destek verilse evet herkes istediği alanda okur ve profesyonelleşir ancak şu anki sistemle öğrencilerin istediği alana odaklanması mümkün bile değil. (istisnalar her zaman mevcut.) bu söylediklerim size katılmıyorum anlamına gelmiyor ama balık baştan kokmuş.
burada anlattıklarımın benimle direkt ilgisi yok, ama bu tarz bir ilişkilendirmeyi anlayabiliyorum. Dış etkenler etkili ama tahmin ettiğimizden daha az. Neyse madem konu özelleşti anlatayım. Ben paralı bir aileden gelmiyorum, hayattaki tek şansım annem diyebilirim. Beni iyi yetiştirmek için elinden geleni yaptı. Ortaokul, lise ve üniversiteyi devlet okullarında okudum. Hiçbir zaman bir mal varlığım olmadı. 15-16 yaşından beri çalışıyorum, neredeyse hiç aç kalmadım, hep ihtiyacım olanı kazandım ama fazlasını kazanma şansım olduğunda hep kendime zaman ayırdım. 30 yaşında bitirdim üniversiteyi, sonra öğretim görevlisi oldum. Yurt dışına gitme kararını verdiğimde 33 yaşındaydım, üniversitede hocaydım, kariyerimi bırakıp, biriktirdiğim 4-5 bin tl ve bir arkadaşımdan aldığım borçla gittim. Orada yurtta kaldım vs vs. bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum, düşük maddi şartlara rağmen çoğu zaman keyifli ve mutlu bir hayatım oldu diyebilirim, umarım öyle de devam eder. Burada özetle şunu anlatmaya çalışıyorum, bize kurtarıcı gibi gösterilen "para" denilen kavram, işe yarıyor ama kesinlikle bir kurtarıcı değil. Zengin olmak zor zanaat ve bu yolda çabalamak lazım, ben hala deli gibi çabalıyorum.
Oğuzhan Özgen Hüsnü Ozyegin in hayatini oku. Cebinde parasi yok iken Amerikaya okumaya gidiyor. Sonra da dünyanın sayili zenginlerinden oldu. Her başarılı insan iyi bir gelir düzeyi olan aileden gelmedi. Sen garantiyi seçiyorsun. Sabit maaş istiyorsun. Başkası girişimci oluyor
Bager Akbay (Altın Cümle) Dakika 13.10 ="Kendini tanıma çook önemli bir beceri. Ve bu çok cesurca birşey. " DİP NOT= eTRAFIMDA KNDİNE YABANCI NEKADAR ÇOK TANIDIĞIM VAARR !!
bu dedinilenlere toplum olarak kelime kelime ilmesekte zenginliği ve mutluluğu hissettirecek olanın bunlar olduğunu biliyoruz. BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ. İŞİME YARAMADI. Anlaşılmaya önem verdiğin kadar anlamaya önem ver zaten böyle ufak çapta tanınıyorsun. çok kuru bilgiler olmuş
Şöyle bir yorumlara baktım,genelde günümüz yaşam şartları ve geçinme zorluğu ile ilgili zelzenişler var.Kısmen doğru, kısmende kendi geleceğimizi bizi temsil eden insanları biz seçtiğimiz seçtikten sonra yapılan veya yapılmayanları sorgulamadığımız için bu durumlara düşüyoruz.Basit bir örnek vereyim.Bugün asgari ücret 2020 lira ve kişi başına yıllık gelir 8 yıl öncesinin gerisinde ise herkes şunu bilmelidir ki birileri çalıyor,ülke geliri eşit dağıtılmıyor sadece birileri servetine servet katıyor demektir.Peki şimdi soruyorum halk olarak biz bu duruma tepki koysak yıkmadan dökmeden kamu ve özel mulklere zarar vermeden barışçıl şekilde protesto eylem vb.durumlar icra etsek sorun çözülürmü çözülmezmi?Yani aslında içinde bulunduğumuz şartları yine biz belirliyoruz.Hocamız bu konuşmasında diyorki kendi yolunuzu kendiniz belirleyin, kendinizi bulun ve tanıyın, sevdiğiniz işi yapın,sevdiğiniz işi yaparsanız iş size yük zorunluluk olmaktan çıkar,ben kendimi bulmak için farklı üniversite ve bölümler okudum ve sonunda kendimi buldum.Herkesin yaptığı ve aynı sonuçları aldığı işlerden ziyade farklı yollar deneyip farklı sonuçlar aldığınızda zenginlik zaten kendiliğinden gelecektir diyor ve zenginliği sadece maddi olarak algılamayan,bir insan yaşam kalitesinden memnun, kafası rahat ve huzurlu ise buda büyük bir zenginliktir diyor.Günümüz çağının bilim ve teknoloji çağı olduğunu,neyi aradığını biliyorsun elinin altında bulunan arama motorunun velinimet olduğunu anlatıyor.Bazı arkadaşlarda boş konuşmuş diyor,bende diyorumki; yapay zeka ile tasarım ve teknoloji birleştirip aynı zaman bu konu ile ilgili konuşup fikir yürütüp bilgi alışverişi yapabileceğim 45 insan var diyen biri boş konuşuyor olabilir mi?
Abi sinir oluyorum böyle parası olup da gerçek zenginlik para değil diye atıp tutanlara. Bilgisayar programcılığı okudum, sıkıldım mühendis oldum, sıkıldım yurtdışına gittim sanatçı oldum... Allah yürü ya kulum demiş, bu da yürümüş gelmiş, zenginlik para değildir. Sanki Avrupa’da Rönesans yaşıyoruz...
adamın yaşam standartları yüksek iken bunları söylemesi normal çünkü her şey elinin altında ve onlardan sıkılmıştır farklı şeyler arıyordur ama bi ekmek için bilmem kaç saat çalışan insanlar bu adamın söylediğine kıçıyla güler
Videodaki konuşmacının bu tarz bir yoruma verdiği cevabı aynen yapıştırıyorum: "burada anlattıklarımın benimle direkt ilgisi yok, ama bu tarz bir ilişkilendirmeyi anlayabiliyorum. Dış etkenler etkili ama tahmin ettiğimizden daha az. Neyse madem konu özelleşti anlatayım. Ben paralı bir aileden gelmiyorum, hayattaki tek şansım annem diyebilirim. Beni iyi yetiştirmek için elinden geleni yaptı. Ortaokul, lise ve üniversiteyi devlet okullarında okudum. Hiçbir zaman bir mal varlığım olmadı. 15-16 yaşından beri çalışıyorum, neredeyse hiç aç kalmadım, hep ihtiyacım olanı kazandım ama fazlasını kazanma şansım olduğunda hep kendime zaman ayırdım. 30 yaşında bitirdim üniversiteyi, sonra öğretim görevlisi oldum. Yurt dışına gitme kararını verdiğimde 33 yaşındaydım, üniversitede hocaydım, kariyerimi bırakıp, biriktirdiğim 4-5 bin tl ve bir arkadaşımdan aldığım borçla gittim. Orada yurtta kaldım vs vs. bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum, düşük maddi şartlara rağmen çoğu zaman keyifli ve mutlu bir hayatım oldu diyebilirim, umarım öyle de devam eder. Burada özetle şunu anlatmaya çalışıyorum, bize kurtarıcı gibi gösterilen "para" denilen kavram, işe yarıyor ama kesinlikle bir kurtarıcı değil. Zengin olmak zor zanaat ve bu yolda çabalamak lazım, ben hala deli gibi çabalıyorum."
13 yaşındayım,yaştaşlarım oyuncak bebeklerle oynarken ben burada geleceğimi planlıyorum.Vehbi Koç'tan Sakıp Sabancı'ya kadar her milyonerin hayat öyküsünden bir ders çıkarıp olabilecek en risksiz yolu bulmaya çalışıyorum.
Geneli belli aslında önce robert koleji sonra yurtdışı aileden gelen network az biraz zeka biraz devlete sırtını yasla biraz zaten kemikleşmiş "gruplara" sırtını yasla.Tadaam zenginsin. Türkiyede genel olarak bu şekilde olmuş. Nehir söyleşi serisi var Türkiye de önde gelenlerle yapılan röportajları içeriyor genel içerik bu yönde daha detay içerik istiyorsan ona bakabilirsin.
30 yaşında yurtdışında okumaya gidecek kadar aileden sosyete olan biri bana hayat dersi veriyor. Şaka gibi. Ben instagramda ufak bir kesit görüp tamamını izlemek için geldim ama tamamıyla boş bir videoya vakit ayırdığımı farkettim
Bu arkadaş birşeyleri çözmüş. Daldan dala atlamış ama denemeden bizim için doğru olanı nasıl keşfedebiliriz ki? Erken yaşta çalışmaya başlamak çok önemli. Bir öğrencinin mutlaka yaz aylarında farklı işlerde çalışarak birşeyleri tecrübe etmesi gerekli. Böylece okulunu bitirip iş hayatına atılacağı zamana kadar kendisi için hangi işin iyi olduğuna karar vermeli. 2 tür iş var. Birincisi hayatını devam ettirebilmek için (para kazanabilmek için) yapılacak zorunlu işler, ikincisi yapmaktan keyif alınan, çalışmanın bir zorunluluk değil, bir mutluluk olduğu işler. Birincisi bizi hayatta tutar ama "yaşamımız elimizden kayıp gider", ikincisi ise mutlu olmak için yapılır, yaşam ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kazandırıyorsa da, ne ala...
Bu gibilerde işte çok mutluluktan mıdır zenginlikten midir gerçekçiliklerini kaybediyor. keşke hayat anlattığı kadar basit olsa. dediği tek doğru şey kendini tanımak. ayrıca etrafını tanımak. bazılarımız çevresi tarafından arşa çıkarılır. bazıları - bu arkadaş gibi- artısı eksisi olmadan kendini arar. bazısı da zincirlenir. çevreyi sadece aile olarak algılamayın. ülke, arkadaşlar, kültür. buların hepsi bazı konularda yardımcı bazı konularda köstek olabilir.
turkiyede geçerli olması için bu anlattiklarinizin bi bilinç gerekir bu bilinç bu toplumun %kaçı sizce ? Evet mantıkta çok doğru ama bu toplum için geçerli değil çünkü iş yerinden tutunda yolda ve heryerde bi baskı var ve buna karşı gelmek çok zor .. büyük şehirler için bu anlattiklariniz geçerli olabilir ama diğer yerler için çok zor ..
cidden çok güel bir konuşmaydı fakat opsiyon sayısından mütevellit opsiyon verimliliği'ni ele alırsak nasıl bir tablo oluşur diye düşünücem kafamı yastığa koyduğumda .
Avusturya'da doğdum 10 yaşında Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım, çocukluğumdan beri tasarim okumak istiyordum, yetenek sinavlarina hazirlandim, sinava girdigim yıl tasarim bolumleri puanla almaya başladi giremedim ve resim bölümüne girdim pek istemeyerek şu anda 2. Sınıfı bitirdim, gorsel iletisim tasarimi okumak istiyorum fakat tekrar bastan üniversite okumak yerine yuksek lisans olarak gorsel iletisim tasarimi okumayi dusunuyorum, bu konularla ilgili ciddi kaygilarim var kararsizim ve bunalıma girdim, Avusturya'da yüksek lisans düşünüyorum sizinle konusmak size danışmak istiyorum çok az zamanim var tercihler için ve yapmayi düşündüğüm her seyi yapmışsınız sizden daha iyi tavisye alabilecegim biri yok sizinle iletisime geçmeyi çok isterim
Arkadaşlar sabahtan beri yorumlarınıza bakıyorum. Vay tuzu kuru, vay hayatın gerçeklerinden haberi yok vs vs. Tamam haklısınız insanın bulunduğu koşulları bir diğerinin tam manasıyla anlaması mümkün değil ama o konuma geldiğinizde aslında söylenmek isteneni anlayacağınızı kavrayın lütfen. Kendi şahsıma sayın Akbay'ın anlatmak istediği konuyu net bir şekilde anlıyorum. Bende bir dönem bu para kazanma hırsıyla olmadık mesailer harcadım. Tabi sevdiğim işi yaptığım için bu mesai koşulları beni hayattan soğutacak dereceye getirmiyordu ki, Bager bey'in söylemek istediği de bu. haftasonu tatili hak getire deli gibi çalışıyordum. Sonra ciddi paralar kazandım tabi bu işlerden. Sonra bu kazandığım paranın ne işe yaradığına baktım. Pahalı elbiseler almışım , orda burda barda sazda ezmişim, gereksiz ıvır zıvır malzemelere dökmüşüm. Şimdi bakıyorum ben zaten bu kapitalist sistemin tüketen bir parçası haline gelmişim. Standartlarımı karşılamak için daha çok çalışmışım. Şimdi giydiğim hiçbir şeyin markası belli değil, '' Bu arada sayın Akbay'ın kıyafetlerine de bakın!'' işime yaramayan hiçbir şeyi evime veya işyerime almıyorum. Gereksiz abur cubura para vermiyorum. O zaman ayda 10 bin lira olsa ezen ben. şimdi 500 lirayla çok rahat yaşıyorum, ve sevdiğim işi makine gibi değil insan gibi onunla ilgilenerek onu anlamaya çalışarak, onunla hoş vakit geçirerek yapıyorum. Bu saatten sonra mesleğim olan Elektrikçiliğe geçmişte yaptığım değeri yüklemem.Parayla meslek, aile veya arkadaş ilişkisi, dostluk, mutluluk satın alınmıyor. Bence de para zenginlik katmıyor insana...
Hocam konu çok güzel de bu bilgiler KYK borcunu ödemiyor :D sistem bizi 5 gün çalışmaya zorluyor ki ben şanslıyım özelde 5 gün çalışıyorum %90 6 gün çalışıyor
Hocam sizi hayatta tutan ekonomik bir de gerçek var.şehirler büyüdükçe giderlerin de pahalılaşması gibi bir orantıda sizin istedikleriniz de malesef metropol bir yerde olduğunu düşünürseniz bu konuşma köyüne dön doğa ile baş başa mütevazi yaşamına davam et gibi oluyor.Yani tüm gelişimlerin belli başlı şehirlerde olduğunu düşünürseniz örn istanbul sizi bu şehirde ayakta tutan ekonemik gücünüz olmadıktan sonra mütevazi düşünmenin pek de faydası olmayacağınız siz de bilirsiniz.Şayet ufkunuzu teknolojik sanatsal ya da başka alanda açmak istemiyorsanız elbette köyümüzde mütevazi yaşamımızla aç değili açıkta değiliz bahçeden sebze ağaçtan meyve çok şükür der devam ederiz.Kendinize yetecek kadar kazanmaktan geri kalanında zaman ayırmaktan bahsediyorsunuz ya hocam Örn istanbul Kira 1000-1500TL faturalar 300-500 ihtiyaçlar 1000 = 2500-3000 hiç bir şey yapmadan ayakta tutabilecek rakam.Bu rakama çalışmak sizce günde kaç saat hafta kaç güne tekabul eder? sizce bu rakam yeterli mi?Öyle ise kaç iş yeri haftada 3 veya 4 gün çalıştırıp da hadi 3 gün de kendine ayır diyecek ? Gerçekleri gözardı etmeyelim hocam ;tabi ki dönelim köyümüze...
14:35 amerika örneği nedir aynı rakamı burda kazansa insanlar kafayı yer (60000 $) çünkü herkesin kuyruğu burada düğümleniyor (TÜRKİYE) 60000 $ kazanan ve onun çok daha üzerinde kazanan insan kafayı çizer Türkiye de
çok güzel de, çalışma gün ve saatleri kısmında koptum konudan. birakın 10 bin yerine 2 bin tercih edip 2-3 gün çalışmayı... her gün çalışıp cebine 2bin zor giriyor bir çok insanın... Hepsi bir yana, çocukların ve ya okuma çağındaki bir çok gencin de arkasında böyle hayallerinin peşinden koşmasını destekleyecek bir maddi güç de yok. Şahsen ben özel üniversitede lisans ve yükseklisans yaptım, ailemin desteği olmasa zatem mümkün değildi, e destek destek de bir yere kadar, gün geliyor gece gündüz çalışmak gerekiyor o paranın karşılığını alabilmek için.
halil gündüz şahinoğlu galat-ı meşhur lugat-ı fasihten evla :)
8 лет назад+5
Kılık kıyafet ve şapka devriminde olduğu gibi şapkada zorunlu ama bu onun gibi değil.' Dili olmaya uluslar yok olmaya mahkumdur'der ATATÜRK, o yüzden dikkat etmeliyiz.
"Zenginlik" kelimesini yanlış bağlamda kullanıyosun abi. Zenginliğin böyle tanımları yok. Kelimeleri kafamıza esen, ortaklaşa karar verilmemiş anlamlarda kullanacak olursak o zaman hiçbir kelime hiçbir şeyi ifade etmez. Bahsettiğin şeylerin hiçbiri "zenginlik" değil. O yüzden söylediklerinin aşağı yukarı hepsi yanlış. O zaman ben de "boyunuzu nasıl uzatırsınız" başlıklı bi video çekeyim, videonun içinde de "özgüvenli olun, zaten uzun olmak özgüvenli olmaktır" diye bi şeyler anlatayım. Bu doğru olur mu sence?
İzlerken neredeyse aynı şeyleri düşünmüştüm. Katılıyorum. Zenginlik kavramını metaforik olarak kullanırsanız o zaman herkesin bir zenginliği vardır'a gelir iş, ama ülkede yüzde elli nüfus, belki fazlası asgari ücrete talim ediyor ve bunu zevk için ya da aslında ergenken bazı şeyleri gömdüğü için yapmıyor maalesef. Hayatta 3 okul değiştirme lüksü olan kaç kişi var, ben üniversitenin son sınıfında eylül bütünlemesine kaldım diye kafayı yiycektim aileme yük olacam, iş de bulamadım diye. Google mevzusuna katılıyorum ama bu da zenginlik değil, bilgiye ulaşabilme imkanı ve doğru bilgiyi arayıp bulabilmekle alakalı. Hani ufuk açıcı konuşma filan diye başka bi mecradan link verilmiş, izleyince bu mu ufuk açıcı konuşma dedim.
Flutv videosundan gelenler :)
Metis Okur hahahhaha
hangi videoydu?
☝🏼
✋😂
Zenginlik ne kadar çok şeye sahip olmanla ilgili değildir. Ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğunla ilgilidir.
35 yaşına gelip, 3 üni bitirip kendine uygun işi bulan birinden yeni bir bakış açısı edindik. Teşekkür.
Ya 30 yaşımda yurtdışında sanat okumaya gidecek param olsa gelip seni mi dinlerim kibar çocuk
Herkes parasızlıktan , imkansızlıktan ve zor şartlardan sözeder. Ama çok az insan zor şartlar içinde de olsa elinden gelenin en iyisini yapmaktan ve bulunduğu durumdan mutlu olabilecek koşulları oluşturmaktan bahseder. Fark yaratan insanlar da o azınlıktan çıkar. Başlığa aldanıp da videoyu parayı bulmak için izleyen insanların hayal kırıklığına uğramış olması normal. Benim ufkumu açan bir konuşma oldu. Zengin olup TED konuşması yapabilecek bir hayat hikayem olmasını diliyorum. Emeğinize sağlık.
Dileğin gerçek oldumu. Bir yıl geçti de. Umarım olmuştur merak ettim.
Yıllardır okurum bu konuda..izlerim bişeylerr...bu kadar iyi anlatılamazdı hocam..kalbime ruhuma işledi resmen..çok teşekkürlerr..
Şu hayata bak aile zengin fırsat var herşey elinde bende ne ana var ne baba okula yürüyerek gidiyorum 1 haftadır sen benim öğrenci kartımı aylık yap pazartesi günü içinde 2 pogca parası yolla okulda yemem için ben zaten en Zengin insan gibi olurum Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın AllAh kimseyi yokluk ile sınamasın en büyük zenginlik budur 🖐️
Benim babam güvenlik görevlisi. Haftanın altı günü tam zamanlı çalışıyor. Kalan bir günde kendini dinleyemiyor bile. Hayat dediğimiz zor bir süreç. Zenginlikte gözümüz yok fakir olmasak yeter. Bu ülkenin yüzde 80'i de bizim gibi. Kalan yüzde 20 siz ve sizin gibilerden oluşuyor. Kendini mutlu edeceğin hiçbir şeyi yapamazsın bu ülkede. Mutlu olamazsın. İnsanlar ekmeğinin derdinde. İşkur önünde ağlayarak çay satan babanın gözyaşları hala içimde bir yaradır. Sevdiğim işi yapamam ben. Çünkü yaptığım işin maddi bir karşılığı olması gerek. Yoksa geçinemeyiz. Geçinemediğimiz için aile içi şiddet başlar sonrası kadın cinayetleri. Bu ülkenin hatta dünyanın gerçeği budur. Tedx konuşman güzel olmuş anca hitap ettiğin bilmem kaç lira verip seminerine gelenler sana hak verebilir. Biz değil. Sevdiğim iş piyano ile ilgilenmek benim ama 50 dakikasına 250 tl istediler, yapamam. 250 tl bizim kaç haftalık mutfak paramız. Bu kadar bana yeter dört gün çalışayım da diyemez babam çünkü bize altı gün çalışma bile yetmeyebiliyor. Bilmem anlatabildim mi?
+1
Ah kuzum yolun açık olsun 🙏 Allah güzel insanları yoluna çıkarsın
Gerçekten mükemmel bir konuşma. Yorumlara bakınca insanların tam olarak anlamadığını gördüm (ve hiç şaşırmadım). Bu sebeple "Nasıl özgür olunur?" başlıklı, daha derin bir devam konuşması şart gibi gözüküyor :)
Tam kendimi keşfedeyim diyorum bi gülme geliyo :)) işten fırsat bulursam olacak inşallah.
Şu an inanamıyorum. 3 yıl önce dinlemiştim bu konuşmayı. Bugün dinlerken “bunu da mı burda dinlemişim” dedim birkaç kere. 3 yıl önce, ekranda autocad çizimi yaparken arka planda dinlediğim an gözümün önünde. Ardından hayata bakışım ve hayatım yavaş yavaş değişmiştir...
Zenginlik bir bilinc seviyesi; Bager bey de bilincini gelistirmek icin cok farkli yerlerde calismis, farkli okullarda okumus, farkli insanlarla tanismis.,Yurt disina cikmis, seyahat etmis.
Siz tanıdığım en zengin insanlardan birisiniz. Harika bir tarzınız var, yaşamı algılayışınız ve ona olan tutkunuz beni çok etkiledi. Aynı lisanı paylaşıyoruz sizinle aynı dili konuşuyoruz, hissediyoruz. Alkışlıyorum sizi cesur insan. Bravo!
karakterini takdir ettigim bir insan , bu tarz vizyoner insalara ihtiyacımız var.
İki haftada bir gün izin kullanabildiğimde şanslı hissediyorum. Para yetiştirmeye çalışacağım yerleri düşünmekten saçlarım ve sakalım beyazladı. Dört bir yanımız ihtiyaçları karşılama stresiyle çevrili. Bizim gibi zürafa tarafından tecavüze uğramış aslanların sorunu bu. Kafamızı çevirecek ve yaşadığımızı anlayacak fırsatımız ve imkanımız yok. Ama yinede hayalini kurdurduğunuz için teşekkürler.
Malesef zengin olmak için güzel bir yöntem sunulmuyor. Bunun bir sebebi bize para üzerine hiç eğitim verilmemesi. Halbuki bütün hayatımız boyunca yemek içmek gezmek tozmak hatta sevdiğimizin yanına gitmek için bile paraya ihtiyaç duyuyoruz. Fakat bize hayatı öğretmesi gereken okullarda atomun yapısına para yönetiminden daha fazla önem veriliyor.
Herkesin anlayamayacağı güzel bir konuya değinmişsin. Umarım bir gün herkes zengin olur!
İzlediğim en faydalı tedx videolarından birisi. Tebrik ederim.
Bager AKBAY gibi derya deniz bir insandan bu kadar genelgeçer, bu kadar kayda değer birşey söylemeyen bir video....Şaşkınlıklar içinde izledim. Seviye kendi koyduğu çıtanın milyonlarca kez altında...
Yorumlara bakıldığında Türkiye'nin sosyokültürel durumu hakkında çok kıymetli veriler elde edilebilir ve bu veriler ile elde edilen sonuçlar ile devlet politikaları geliştirilse bu ülke bireysel kimliğini kazanmış dünya vatandaşları yaratabilir. Başlı başına bir araştırma konusu... Çoğu vatandaşımızın şu anki sosyoekonomik şartlarda konuşulanları sert eleştirmesini anlıyorum. Bir ülkenin gelişmesi için refah çok önemli... Bu da başlı başına multi-disipliner bir araştırma konusu ve belki 5 sene bir enstitünün bütün araştırma ihtiyacını karşılayabilecek kadar içi dolu...
Maalesef ki - bu da mevcut ülkemizin sistemi incelendiğinde anlaşılabilir bir durum - üniversitelerimizin bu kapasiteye ve özgürlüğe ulaşması şuan için çok uzak görünüyor. Gerçek şu ki eğitim veren kurumlar özgün ve farklı düşüncelere saygı duymadan Türkiye'de bu adamı anlamak da bir o kadar uzak. Bu tarzda evrensel ahlak ve düşünceleri anlayabilmek için devlet politikaları ve reformlar gerekli... Sadece bir arama motoru ile olmayacağını düşünüyorum ki sevgili Bager de böyle düşüyordur eminim.
Öldüğünüzde mezar taşındaki isimden fazlası olmak ve gerçek ölümsüzlüğe ulaşma arzusu çocukluktan itibaren aşılanmalı... Ben sizi anlıyorum ve mentorlarımdan biri olarak - geç de olsa- sizi ve hayat görüşünüzü mercek altına alıyorum. Teşekkürler.
Ben muhasebeyi kazandım ama içimdeki sesi dinleyerek gsf ye girdim. Resim bölümünde okurken, yurtdışında daha iyi eğitim alabilirim diyerek londraya gittim burada iç mimarlığa
daha yakın olduğumu farkedip iç mimariye yöneldim. Restaurant design işlerine girip birçok iş yaptıktan sonra duvar süsleme işleri beni heykel ve oymacılığa yönlendirdi. Londrada atölye açıp oyma ve rölyef üretimine başladım.
Ne ara oldu farkında bile değilim, şimdide kebabçı dükkanı açtım mutlumusun be adam :)
Seni dinlediğim o güne lanet olsun :)
35 yaşına gelip, 3 üni bitirip kendine uygun işi bulamayan birinden nasihat aldık. Konuştuğu salonu 3 saatliğine kiralamak istese dünyanın gerçekleriyle yüzleşecek. Para her şey değil ama parasız da bir şey olmuyor.
Meshur oldun
Özet geçiyorum. Sonradan değil doğuştan zengin olacaksınız.
Bence kendi yaptığın başarıdan daha keyif verici birşey yoktur.
sonradan zenginlik yoktur bütün zenginlikler doğuştandır
@@mevo8336 evet keyiflidir ama yıllarca surundukten sonra. Almamayı tercih ederim.
@@vjiknkoohfvbh5767 di mi gardas ane baba kaderdir
Bence siz konuyu hiç anlamamışsınız.
abicim o kadar bölüm değiştirmişsin, sonra avusturya'ya sanat okumaya gitmişsin, ben ailemin şehrinin dışında bile zor okuyorum ki durumu benden çok çok daha kötü olanlar mutlaka vardır, hal böyle olunca insanlar da ilk atıldığı bölümden elinden gelenin en iyisini yapıp o alanda para kazanmaya çalışıyor doğal olarak. yani öğrenciye destek verilse evet herkes istediği alanda okur ve profesyonelleşir ancak şu anki sistemle öğrencilerin istediği alana odaklanması mümkün bile değil. (istisnalar her zaman mevcut.) bu söylediklerim size katılmıyorum anlamına gelmiyor ama balık baştan kokmuş.
burada anlattıklarımın benimle direkt ilgisi yok, ama bu tarz bir ilişkilendirmeyi anlayabiliyorum. Dış etkenler etkili ama tahmin ettiğimizden daha az. Neyse madem konu özelleşti anlatayım. Ben paralı bir aileden gelmiyorum, hayattaki tek şansım annem diyebilirim. Beni iyi yetiştirmek için elinden geleni yaptı. Ortaokul, lise ve üniversiteyi devlet okullarında okudum. Hiçbir zaman bir mal varlığım olmadı. 15-16 yaşından beri çalışıyorum, neredeyse hiç aç kalmadım, hep ihtiyacım olanı kazandım ama fazlasını kazanma şansım olduğunda hep kendime zaman ayırdım. 30 yaşında bitirdim üniversiteyi, sonra öğretim görevlisi oldum. Yurt dışına gitme kararını verdiğimde 33 yaşındaydım, üniversitede hocaydım, kariyerimi bırakıp, biriktirdiğim 4-5 bin tl ve bir arkadaşımdan aldığım borçla gittim. Orada yurtta kaldım vs vs. bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum, düşük maddi şartlara rağmen çoğu zaman keyifli ve mutlu bir hayatım oldu diyebilirim, umarım öyle de devam eder. Burada özetle şunu anlatmaya çalışıyorum, bize kurtarıcı gibi gösterilen "para" denilen kavram, işe yarıyor ama kesinlikle bir kurtarıcı değil. Zengin olmak zor zanaat ve bu yolda çabalamak lazım, ben hala deli gibi çabalıyorum.
Güzel bir ömür geçirirsiniz umarım. Bir çok insana umut oldunuz.
Bager Akbay, Sizi ve anlattıklarınızın çoğunu anlayabildiğim için zengin olduğumu anladım. Teşekkürler.
Adamım bager
Oğuzhan Özgen Hüsnü Ozyegin in hayatini oku. Cebinde parasi yok iken Amerikaya okumaya gidiyor. Sonra da dünyanın sayili zenginlerinden oldu. Her başarılı insan iyi bir gelir düzeyi olan aileden gelmedi. Sen garantiyi seçiyorsun. Sabit maaş istiyorsun. Başkası girişimci oluyor
Bager Akbay (Altın Cümle) Dakika 13.10 ="Kendini tanıma çook önemli bir beceri. Ve bu çok cesurca birşey. "
DİP NOT= eTRAFIMDA KNDİNE YABANCI NEKADAR ÇOK TANIDIĞIM VAARR !!
adam yazılımcı çıktı ya. hem de yapay zeka işleriyle uğraşan yazılımcı. yazılımcılığın dibi yani. çılgın adam...
Zengin olur muyum yapay zeka işine girsem?
Allah bilir gardaş
bu dedinilenlere toplum olarak kelime kelime ilmesekte zenginliği ve mutluluğu hissettirecek olanın bunlar olduğunu biliyoruz. BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ. İŞİME YARAMADI. Anlaşılmaya önem verdiğin kadar anlamaya önem ver zaten böyle ufak çapta tanınıyorsun. çok kuru bilgiler olmuş
Şöyle bir yorumlara baktım,genelde günümüz yaşam şartları ve geçinme zorluğu ile ilgili zelzenişler var.Kısmen doğru, kısmende kendi geleceğimizi bizi temsil eden insanları biz seçtiğimiz seçtikten sonra yapılan veya yapılmayanları sorgulamadığımız için bu durumlara düşüyoruz.Basit bir örnek vereyim.Bugün asgari ücret 2020 lira ve kişi başına yıllık gelir 8 yıl öncesinin gerisinde ise herkes şunu bilmelidir ki birileri çalıyor,ülke geliri eşit dağıtılmıyor sadece birileri servetine servet katıyor demektir.Peki şimdi soruyorum halk olarak biz bu duruma tepki koysak yıkmadan dökmeden kamu ve özel mulklere zarar vermeden barışçıl şekilde protesto eylem vb.durumlar icra etsek sorun çözülürmü çözülmezmi?Yani aslında içinde bulunduğumuz şartları yine biz belirliyoruz.Hocamız bu konuşmasında diyorki kendi yolunuzu kendiniz belirleyin, kendinizi bulun ve tanıyın, sevdiğiniz işi yapın,sevdiğiniz işi yaparsanız iş size yük zorunluluk olmaktan çıkar,ben kendimi bulmak için farklı üniversite ve bölümler okudum ve sonunda kendimi buldum.Herkesin yaptığı ve aynı sonuçları aldığı işlerden ziyade farklı yollar deneyip farklı sonuçlar aldığınızda zenginlik zaten kendiliğinden gelecektir diyor ve zenginliği sadece maddi olarak algılamayan,bir insan yaşam kalitesinden memnun, kafası rahat ve huzurlu ise buda büyük bir zenginliktir diyor.Günümüz çağının bilim ve teknoloji çağı olduğunu,neyi aradığını biliyorsun elinin altında bulunan arama motorunun velinimet olduğunu anlatıyor.Bazı arkadaşlarda boş konuşmuş diyor,bende diyorumki; yapay zeka ile tasarım ve teknoloji birleştirip aynı zaman bu konu ile ilgili konuşup fikir yürütüp bilgi alışverişi yapabileceğim 45 insan var diyen biri boş konuşuyor olabilir mi?
Abi sinir oluyorum böyle parası olup da gerçek zenginlik para değil diye atıp tutanlara. Bilgisayar programcılığı okudum, sıkıldım mühendis oldum, sıkıldım yurtdışına gittim sanatçı oldum... Allah yürü ya kulum demiş, bu da yürümüş gelmiş, zenginlik para değildir. Sanki Avrupa’da Rönesans yaşıyoruz...
kimse birsürü yanlış şeyden bahsetmez, doğru olan bilgiyi almak lazım.
güzel düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler .
Faydalı zihin acıcı güzel paylaşım teşekkür ediyorum 👏👏👏
Benimle aynı sınıfta olduğunu hatirladim Bagerin ilkokulda ,başarıları daim olsun,ne güzel bunları duyabilmek 🙏
Sıradan şeyleri sıradışı gibi anlatan TED X konuşmalarının parodisi gibi olmuş ;-)
şu sunumu anlayabilecek insan %0.001 işte o yüzdede bizim dünyadaki mutluluk kaynağımız.
adamın yaşam standartları yüksek iken bunları söylemesi normal çünkü her şey elinin altında ve onlardan sıkılmıştır farklı şeyler arıyordur ama bi ekmek için bilmem kaç saat çalışan insanlar bu adamın söylediğine kıçıyla güler
mertcan ataman aynen kardeşim.
Videodaki konuşmacının bu tarz bir yoruma verdiği cevabı aynen yapıştırıyorum: "burada anlattıklarımın benimle direkt ilgisi yok, ama bu tarz bir ilişkilendirmeyi anlayabiliyorum. Dış etkenler etkili ama tahmin ettiğimizden daha az. Neyse madem konu özelleşti anlatayım. Ben paralı bir aileden gelmiyorum, hayattaki tek şansım annem diyebilirim. Beni iyi yetiştirmek için elinden geleni yaptı. Ortaokul, lise ve üniversiteyi devlet okullarında okudum. Hiçbir zaman bir mal varlığım olmadı. 15-16 yaşından beri çalışıyorum, neredeyse hiç aç kalmadım, hep ihtiyacım olanı kazandım ama fazlasını kazanma şansım olduğunda hep kendime zaman ayırdım. 30 yaşında bitirdim üniversiteyi, sonra öğretim görevlisi oldum. Yurt dışına gitme kararını verdiğimde 33 yaşındaydım, üniversitede hocaydım, kariyerimi bırakıp, biriktirdiğim 4-5 bin tl ve bir arkadaşımdan aldığım borçla gittim. Orada yurtta kaldım vs vs. bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum, düşük maddi şartlara rağmen çoğu zaman keyifli ve mutlu bir hayatım oldu diyebilirim, umarım öyle de devam eder. Burada özetle şunu anlatmaya çalışıyorum, bize kurtarıcı gibi gösterilen "para" denilen kavram, işe yarıyor ama kesinlikle bir kurtarıcı değil. Zengin olmak zor zanaat ve bu yolda çabalamak lazım, ben hala deli gibi çabalıyorum."
Bağlaçları ayrı yazan insanların oranı kaç
çok ilham verici oldu Allah razı olsun
İZLEDİM VE ZENGİN OLDUM TŞKKÜRLER TEDEXX
Para ile satın alınamayacak güzel/faydalı şeylere sahipseniz zenginsiniz.
Öyle bi şey neredeyse hiç yok
Züğürt tesellisi veriyor abimiz.
Siz zaten bunu yazıyorsanız videoyu kapatıp hayatınıza devam edin, vaktinizi de boşa harcamayın.
eyw abi videoyu izledim şuanda özel jetimden yazıyorum allah razı olsun
Halil Çınar 😂😂😂😂😂
Sesli güldüm 😂😂😂
🤔🤔 ben videoyu bitmeden kapatcaktım , sizin yorumu okuyunca , tamamıni izleyeyim bari dedim 😏
Çok beğendim bazılarına soyut gibi gelebilir ancak dinlemekten büyük keyif aldım
bu video sadece zengin olmayı anlatmıyor bakış açımızıda değiştiriyor.
GÖNÜL kazananlar en zengin insanlardır ...
13 yaşındayım,yaştaşlarım oyuncak bebeklerle oynarken ben burada geleceğimi planlıyorum.Vehbi Koç'tan Sakıp Sabancı'ya kadar her milyonerin hayat öyküsünden bir ders çıkarıp olabilecek en risksiz yolu bulmaya çalışıyorum.
knk risk olmadan birşey olmaz "konfor alanları fln filn"
Yaştaş değil yaşıt denir.
Geneli belli aslında önce robert koleji sonra yurtdışı aileden gelen network az biraz zeka biraz devlete sırtını yasla biraz zaten kemikleşmiş "gruplara" sırtını yasla.Tadaam zenginsin. Türkiyede genel olarak bu şekilde olmuş. Nehir söyleşi serisi var Türkiye de önde gelenlerle yapılan röportajları içeriyor genel içerik bu yönde daha detay içerik istiyorsan ona bakabilirsin.
hiç düşünmediğim durumları düşündürdü. teşekkürler.
30 yaşında yurtdışında okumaya gidecek kadar aileden sosyete olan biri bana hayat dersi veriyor. Şaka gibi. Ben instagramda ufak bir kesit görüp tamamını izlemek için geldim ama tamamıyla boş bir videoya vakit ayırdığımı farkettim
Konunun özüyle ilgili olarak "Köylü Ekrem" videosunu izleyebilirsiniz.
17:00 den itibaren söylediği son söz her şeyi özetliyor...
17.00 sonrasını izlersem zengin olur muyum?
Bu arkadaş birşeyleri çözmüş. Daldan dala atlamış ama denemeden bizim için doğru olanı nasıl keşfedebiliriz ki? Erken yaşta çalışmaya başlamak çok önemli. Bir öğrencinin mutlaka yaz aylarında farklı işlerde çalışarak birşeyleri tecrübe etmesi gerekli. Böylece okulunu bitirip iş hayatına atılacağı zamana kadar kendisi için hangi işin iyi olduğuna karar vermeli. 2 tür iş var. Birincisi hayatını devam ettirebilmek için (para kazanabilmek için) yapılacak zorunlu işler, ikincisi yapmaktan keyif alınan, çalışmanın bir zorunluluk değil, bir mutluluk olduğu işler. Birincisi bizi hayatta tutar ama "yaşamımız elimizden kayıp gider", ikincisi ise mutlu olmak için yapılır, yaşam ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kazandırıyorsa da, ne ala...
anlattığın şey karşındakinin anladığı kadar dır nokta
Aza sahip olan değil çoğu isteyen fakirdir !
mühendisliği bırakıp sanat eğitimi almaya başlayıp cihaz ve makineler yapan ender bir birey miş! 01:34 01:42
Baṣlamadan önce kendini tanitmak ,selam vermek hoṣ geldiniz dememek sadece bize özgü galiba ,
Hayaller istekler büyüdükçe para miktarıda büyüyor ama hayaller istekler aşırıya kacmadan ufak capta olursa borcumuz olmazsa zengin oluyoruz
Bu gibilerde işte çok mutluluktan mıdır zenginlikten midir gerçekçiliklerini kaybediyor. keşke hayat anlattığı kadar basit olsa. dediği tek doğru şey kendini tanımak. ayrıca etrafını tanımak. bazılarımız çevresi tarafından arşa çıkarılır. bazıları - bu arkadaş gibi- artısı eksisi olmadan kendini arar. bazısı da zincirlenir. çevreyi sadece aile olarak algılamayın. ülke, arkadaşlar, kültür. buların hepsi bazı konularda yardımcı bazı konularda köstek olabilir.
Para yetki verir. Bu kağıtlar insanları bile satın alıyor. Kim zengin olmak istemez ki?
Ayakta alkışlayıp Troll madalyası veriyorum.
köylünün ya da kişinin mutluluğu bilgisiyle eğitimiyle orantılı eğilim gösterir
turkiyede geçerli olması için bu anlattiklarinizin bi bilinç gerekir bu bilinç bu toplumun %kaçı sizce ? Evet mantıkta çok doğru ama bu toplum için geçerli değil çünkü iş yerinden tutunda yolda ve heryerde bi baskı var ve buna karşı gelmek çok zor .. büyük şehirler için bu anlattiklariniz geçerli olabilir ama diğer yerler için çok zor ..
Muhteşemsin abi.
Kardeş payı'ndaki adam bu bizi yiyo !
tam benim adamımsın. bravo⭐⭐⭐⭐⭐
Zengin olmak:
Zamanda özgürlük
Bilgiye ulaşma becerisi
Dostlar
Ufak çapta ünlü
Kendi farkındalığın
Biraz para
Bak videoyu izlemeden şunu söylüyorum. Nasıl zengin olunur? Biyle. Zengin miyim, hayır? = TedX
cidden çok güel bir konuşmaydı fakat opsiyon sayısından mütevellit opsiyon verimliliği'ni ele alırsak nasıl bir tablo oluşur diye düşünücem kafamı yastığa koyduğumda .
video boyunca kırmızı yuvarlak halının dışına çıkmamanıza kafayı taktım
Adam size para kazanmayın, açlıktan ölün demiyor, aslında çok ama çok doğruları yüzümüze çarpmış...
1 ci Allah izn vermeli ve 2 ci sizin zahmet ve caliskanliginiz
teşekkürler benim için yararlı bir konuşma oldu.
Avusturya'da doğdum 10 yaşında Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım, çocukluğumdan beri tasarim okumak istiyordum, yetenek sinavlarina hazirlandim, sinava girdigim yıl tasarim bolumleri puanla almaya başladi giremedim ve resim bölümüne girdim pek istemeyerek şu anda 2. Sınıfı bitirdim, gorsel iletisim tasarimi okumak istiyorum fakat tekrar bastan üniversite okumak yerine yuksek lisans olarak gorsel iletisim tasarimi okumayi dusunuyorum, bu konularla ilgili ciddi kaygilarim var kararsizim ve bunalıma girdim, Avusturya'da yüksek lisans düşünüyorum sizinle konusmak size danışmak istiyorum çok az zamanim var tercihler için ve yapmayi düşündüğüm her seyi yapmışsınız sizden daha iyi tavisye alabilecegim biri yok sizinle iletisime geçmeyi çok isterim
Kardeşlerim hayatınızdan 17 dakika gitsin istemiyorsanız sıradaki videoya geçin.
Bende çıkayım herkesin duymak istediği şeyleri söyleyeyim. Alkış kıyamet. 5 dakika gaza gelmeden sonra nereden gelecek bu değirmenin suyu kaygısı.
Arkadaşlar sabahtan beri yorumlarınıza bakıyorum. Vay tuzu kuru, vay hayatın gerçeklerinden haberi yok vs vs. Tamam haklısınız insanın bulunduğu koşulları bir diğerinin tam manasıyla anlaması mümkün değil ama o konuma geldiğinizde aslında söylenmek isteneni anlayacağınızı kavrayın lütfen. Kendi şahsıma sayın Akbay'ın anlatmak istediği konuyu net bir şekilde anlıyorum. Bende bir dönem bu para kazanma hırsıyla olmadık mesailer harcadım. Tabi sevdiğim işi yaptığım için bu mesai koşulları beni hayattan soğutacak dereceye getirmiyordu ki, Bager bey'in söylemek istediği de bu. haftasonu tatili hak getire deli gibi çalışıyordum. Sonra ciddi paralar kazandım tabi bu işlerden. Sonra bu kazandığım paranın ne işe yaradığına baktım. Pahalı elbiseler almışım , orda burda barda sazda ezmişim, gereksiz ıvır zıvır malzemelere dökmüşüm. Şimdi bakıyorum ben zaten bu kapitalist sistemin tüketen bir parçası haline gelmişim. Standartlarımı karşılamak için daha çok çalışmışım. Şimdi giydiğim hiçbir şeyin markası belli değil, '' Bu arada sayın Akbay'ın kıyafetlerine de bakın!'' işime yaramayan hiçbir şeyi evime veya işyerime almıyorum. Gereksiz abur cubura para vermiyorum. O zaman ayda 10 bin lira olsa ezen ben. şimdi 500 lirayla çok rahat yaşıyorum, ve sevdiğim işi makine gibi değil insan gibi onunla ilgilenerek onu anlamaya çalışarak, onunla hoş vakit geçirerek yapıyorum. Bu saatten sonra mesleğim olan Elektrikçiliğe geçmişte yaptığım değeri yüklemem.Parayla meslek, aile veya arkadaş ilişkisi, dostluk, mutluluk satın alınmıyor. Bence de para zenginlik katmıyor insana...
Nasıl zengin olur anlatan insanlar zengin olmalı
Hocam konu çok güzel de bu bilgiler KYK borcunu ödemiyor :D sistem bizi 5 gün çalışmaya zorluyor ki ben şanslıyım özelde 5 gün çalışıyorum %90 6 gün çalışıyor
bu adamı dinleyenler zengin nasıl olacağım diye dinler boş a dinlerler
Hocam sizi hayatta tutan ekonomik bir de gerçek var.şehirler büyüdükçe giderlerin de pahalılaşması gibi bir orantıda sizin istedikleriniz de malesef metropol bir yerde olduğunu düşünürseniz bu konuşma köyüne dön doğa ile baş başa mütevazi yaşamına davam et gibi oluyor.Yani tüm gelişimlerin belli başlı şehirlerde olduğunu düşünürseniz örn istanbul sizi bu şehirde ayakta tutan ekonemik gücünüz olmadıktan sonra mütevazi düşünmenin pek de faydası olmayacağınız siz de bilirsiniz.Şayet ufkunuzu teknolojik sanatsal ya da başka alanda açmak istemiyorsanız elbette köyümüzde mütevazi yaşamımızla aç değili açıkta değiliz bahçeden sebze ağaçtan meyve çok şükür der devam ederiz.Kendinize yetecek kadar kazanmaktan geri kalanında zaman ayırmaktan bahsediyorsunuz ya hocam Örn istanbul Kira 1000-1500TL faturalar 300-500 ihtiyaçlar 1000 = 2500-3000 hiç bir şey yapmadan ayakta tutabilecek rakam.Bu rakama çalışmak sizce günde kaç saat hafta kaç güne tekabul eder? sizce bu rakam yeterli mi?Öyle ise kaç iş yeri haftada 3 veya 4 gün çalıştırıp da hadi 3 gün de kendine ayır diyecek ?
Gerçekleri gözardı etmeyelim hocam ;tabi ki dönelim köyümüze...
Mükemmel konuşma
arama kutusu örneği müthiş.
Arama kutusu örneği zengin yapar mı bizi video işe yaramadı?
14:35 amerika örneği nedir aynı rakamı burda kazansa insanlar kafayı yer (60000 $) çünkü herkesin kuyruğu burada düğümleniyor (TÜRKİYE) 60000 $ kazanan ve onun çok daha üzerinde kazanan insan kafayı çizer Türkiye de
Harika
çok güzel de, çalışma gün ve saatleri kısmında koptum konudan. birakın 10 bin yerine 2 bin tercih edip 2-3 gün çalışmayı... her gün çalışıp cebine 2bin zor giriyor bir çok insanın... Hepsi bir yana, çocukların ve ya okuma çağındaki bir çok gencin de arkasında böyle hayallerinin peşinden koşmasını destekleyecek bir maddi güç de yok. Şahsen ben özel üniversitede lisans ve yükseklisans yaptım, ailemin desteği olmasa zatem mümkün değildi, e destek destek de bir yere kadar, gün geliyor gece gündüz çalışmak gerekiyor o paranın karşılığını alabilmek için.
Bir dakika ya aynı ülkede mi yaşıyoruz?
Söyleyeceği çok şeyi var lakin süre yetmemiş.. konulardan konulara atlayınca yarın kalmış hissiyatı oluşuyor
Azıcık aşım ağrısız başım diyor ))
Türkçede tüm kısaltmalar 'e' ile söylenir.
pekeke
çok doğru aynen seseke, teseke, kepesese, cehepe...
halil gündüz şahinoğlu galat-ı meşhur lugat-ı fasihten evla :)
Kılık kıyafet ve şapka devriminde olduğu gibi şapkada zorunlu ama bu onun gibi değil.' Dili olmaya uluslar yok olmaya mahkumdur'der ATATÜRK, o yüzden dikkat etmeliyiz.
doğru söylüyor
Yararlı ve nitelikleri çokolan kişi ..........
Ailem dediki durumumuz yok seni okutamayiz.
Covid,senin anlattıklarına şahit Bager..
Yatılı çalışıyorum 15 günde 3 gün izin yapıyorum
zenginliği burjuvazinin anladığı dilden anlatırsak çalarak.
Blu TV'den geldim.
Artikülasyon. Çok yapmacık ve zorlama hissi uyandırıyor. Geaarçeakten. Team tersi.
Yurt disina okumaya gide biliyorsan zaten zenginsin.
super tebrikler
100 kitaba henüz ulaşamadım hocam, ama tamamladığımda tekrar çay/kahve içmek isterim. Saygılar..
ne demek istediniz ?
Ulaştın mı
"Zenginlik" kelimesini yanlış bağlamda kullanıyosun abi. Zenginliğin böyle tanımları yok. Kelimeleri kafamıza esen, ortaklaşa karar verilmemiş anlamlarda kullanacak olursak o zaman hiçbir kelime hiçbir şeyi ifade etmez. Bahsettiğin şeylerin hiçbiri "zenginlik" değil. O yüzden söylediklerinin aşağı yukarı hepsi yanlış.
O zaman ben de "boyunuzu nasıl uzatırsınız" başlıklı bi video çekeyim, videonun içinde de "özgüvenli olun, zaten uzun olmak özgüvenli olmaktır" diye bi şeyler anlatayım. Bu doğru olur mu sence?
İzlerken neredeyse aynı şeyleri düşünmüştüm. Katılıyorum. Zenginlik kavramını metaforik olarak kullanırsanız o zaman herkesin bir zenginliği vardır'a gelir iş, ama ülkede yüzde elli nüfus, belki fazlası asgari ücrete talim ediyor ve bunu zevk için ya da aslında ergenken bazı şeyleri gömdüğü için yapmıyor maalesef. Hayatta 3 okul değiştirme lüksü olan kaç kişi var, ben üniversitenin son sınıfında eylül bütünlemesine kaldım diye kafayı yiycektim aileme yük olacam, iş de bulamadım diye.
Google mevzusuna katılıyorum ama bu da zenginlik değil, bilgiye ulaşabilme imkanı ve doğru bilgiyi arayıp bulabilmekle alakalı.
Hani ufuk açıcı konuşma filan diye başka bi mecradan link verilmiş, izleyince bu mu ufuk açıcı konuşma dedim.
abzürd olabilir. her nekadar genelleme yapmak istemesemde "PARA VAR HUZUR VAR" bu devirde.
Aynen öyle. Hadi diyelim parayla mutluluk olmuyo, en azından stres de olmuyor. Bu yeter
Kaka zenginliği anlatıyor.