@Bautoru Cristinel Foarte corect argument, bravo! Sa iti susțin puțin argumentul o sa adaug ceva. La noi încă se calculeaza in cat timp iti scoti banii investiți intr-o casa sau confortul ei..este complet greșit. O casa nu o faci sa scoți banii decat daca esti dezvoltator imobiliar. In general la 30 minute fereastra deschisa iarna, pierzi energia consumată 4 ore sa incalzesti casa. Sa recuperezi ce ai scos din casa ai nevoie de 2 ore si încă 2 ore sa reîncălzești la temperatura dinainte sa deschizi fereastra. Aerul proaspăt introdus in acea camera in 30 minute este consumat cam tot in același timp, sa nu mai mentionam disconfortul termic pe perioada aerisirii, praf, zgomot etc. Aceste sisteme de ventilatie practic mențin un aer proaspăt permanent cu o pierdere a confortului termic la minim si un consum de energie minim. Sa construiesti case nu e mare inginerie, sa le construiesti corect este. Nu am ce sa mai comentez cand vad cum lumea inconștient folosește suruburi pentru rigips (negresa) la Conectori metalici, la structuri de acoperiș etc. pe ideea ca "merge așa", sau cand îmi scot banii daca pun șuruburi pentru lemn.. Multumesc pentru film Dexter!
Mai bine evitati montarea lor in dormitoare, daca sunteti sensibil la zgomote, chiar si pe treapta de noapte zgomotul este permanent si perceptibil. Eu am gresit ca le-am montat si in dormitoare, asa ca noaptea le inchid de la butonul lor ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
La un DORMITOR zgomotu creat nu deranjaza🤔 sau din strada spre dormitor cum se aude... E important.. Zgomotu fonic cat si consumu de energie.. Cati wati are..❓
Zgomotul emis de aceste ventilatoare Novingair este perceptibil chiar si pe treapta de noapte, e un bazait permanent cu care te mai poti obisnui, dar cand isi schimba sensul la 70 sec, ala e un zgomot mult mai deranjant, care m-a determina sa le inchid noaptea. Din pacate mai baga si zgomote de afara, pe langa frig iarna si caldura vara. Trebuie sa faci un compromis daca vrei aceste ventilatoare in dormitoare ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Salut, urmeaza sa dau gauri in pereti si sa pun teava, ulterior sa achizitonez si montez ventilatoarele. Te rog sa imi spui ce fel de adeziv se foloseste pentru a sigila teava de 160 in perete. Multumesc!
Salut, in video cred ca am folosit montaj kit deoarece spatiul intre teava si perete nu a permis altceva. Se poate folosi si spuma poliuretanica dar nu pt termopane, cea “ fara expandare” cu care se poate lipi polistiren, glafuri, etc. Atentie, montajul kit nu se impaca bine cu polistirenul, il ataca, topeste. Numai bine!
. Doresc sa instalaez in sufragerie si dormitor cate o astfel de ventilatie. Dar doresc sa va intreb pentru a sti daca le pot instala sau nu in casa daca exista nist elimite fata de obicete cum ar fi mobila sau unitatea de aer conditionat din zona unde trebuie montat aceasta unitate de ventilatie. Mai concret fata de tavan, fata de perete fata de aerul conditionat si fata de mobila la ce distanta trebuie muntat pentru ca in cele 2 camere am pe perete in zona geamului aparta de aer condtionat si nist ecorpuri de mobila, ma gandesc ca si ca in cazul unuei unitati de aer conditionat trebuie sa nu treaca aerul direct prin obsestocel cum ar fi mobila de exemplu .
De afara se aud caini, avioane, trafic. Dar cel mai rau e ca se aude permanent bazaitul lor si cand isi schimba sensul de rotatie al ventilatorului, chiar si pe treapta de noapte, dar depinde si cat de fin este auzul tau. Am luat decizia gresita si le-am instalat in dormitoare, acum stau cu ele inchise noaptea, dar imi baga zgomote si frig de afara ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Zgomotul de afara nu este deranjant daca este ceva episodic si se poate pune o izolare fonica suplimentara dar asta va reduce randamentul (mai putin aer ventilat la un zgomot mai mare). Pe o alta parte cu siguranta daca locuinta este catre un bulevard aglomerat si esti sensibil la zgomote , nu este o idee buna.
@@MesteruDexter Am vazut ca pentru Sevi 160 izolarea fonica este de pana la 49 db cu izolatia suplimentara. Din ce spuneti acestea nu se apropie de acel nivel. Si totusi, nu ar trebui sa fie foarte mare diferenta intre ele, constructiv sunt aproape la fel.
Unde se montează rezistorului de 120 ohm? Am înțeles că pe circuitele cele mai lungi, la unitățile slave. Dar unde anume, că nu încape în cutiuța unde legăm firele de comunicare. Mulțumesc!
Merita dar nu la preturile la care sunt ventilatoarele astea. Un Phantom ii 1796 de lei si ai nevoie de 2 bucati deci 3592 de lei, 2 gauri cu carota de 100-150 de lei bucata si ceva manopera la instalare. Un total de 4000 de lei instalate suna decent ? La un apt de 60 de mp platesc acum gaz de 300 de lei luna pt incalzire/apa calda/gatit. Estimand as zice ca economia lunara ar fi de 50 de lei/luna. La 4 luni de iarna economia ar fi de 200 de lei pe an. De-abia dupa 20 ani incepe sa-ti merite investitia asta daca nu cumva sunt moarte demult moatoarele in ele, schimabatoarele de caldura cu eficienta redusa de mizeria ce se depune in ele si alte cele. Mai ia in calcul si curentul electric pe care il consuma desi de dragul estimarii il putem ignora
@@tvlada100 Nu o sa functioneze ventilatoarele 20 de ani......Calculele par corecte, dar eram curios sa ne zica mai multe cei care le-au instalat.Daca sunt mai multe pareri putem trage o concluzie pertinenta.
@@tvlada100 principalul benecifiu este aportul de aer proaspat, respectiv calitatea aerului de la interior. Recuperarea energiei termice este necesara pentru a NU ridica costurile, altfel mai bine se deschid ferestrele(dar si aici sunt conditionat de temperatura exterioara, presiune atmosferica, etc)
@@tvlada100 la analiza ta f. pertinenta se adauga si faptul ca , la o instalatie ventilatie cu recuperare de caldura centralizata , trebuie sa ai minim 6 metrii intre teava care scoate aer viciat si cea care baga aer proaspat. Eficienta acestui sistem descentralizat este discutabila. Ca sa nu mai vorbim de zgomot , pentru ca de obicei se monteaza in dormitoare unde toata lumea vrea liniste..
@@maximuspareo Smecheria este programul de lucru . Nu le folosesti continuu , nu are rost . Pornesti dimineata inainte sa te trezesti si il opresti cind nu esti acasa , iar dupa masa merge atit timp cit esti treaz si le opresti cind dormi . Cam acelasi program are si centrala termica iarna .
De afara se aud caini, avioane, trafic. Dar cel mai rau e ca se aude permanent bazaitul lor si cand isi schimba sensul de rotatie al ventilatorului, chiar si pe treapta de noapte, dar depinde si cat de fin este auzul tau. Am luat decizia gresita si le-am instalat in dormitoare, acum stau cu ele inchise noaptea, dar imi baga zgomote si frig de afara ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Știe cineva ce fel de mecanism deschide clapeta interioara și dacă poate face fata la deschideri și închideri generate de programarea unui releu inteligent ?
Salut,pana acum ai schimbat usa de la ventilatie ...adica daca s’au rupt piciorele. Eu am patit cu 2 ventilatii Novin air,la ambele s’au rupt picioarele de la usi.
@@mariusm4779 Aveți varianta cu ventilator poziționat în fața recuperatorului (adică spre interiorul casei) sau varianta cu ventilator poziționat în spatele recuperatorului spre exterior? Daca sunteți amabil sa ne dați cu feedback în privința zgomotului din exterior cât și a zgomotului in timpul funcționării. Doresc să achiziționeze și eu un astfel de sistem de ventilație.
Salut, pretul total nu il cunoastem insa un ventilator de acest tip este aprox 1800 lei la care se adauga carotarea peretilor, (aprox 150 lei o gaura)niste cabluri , canal cablu si manopera sau indemanare dupa caz. In cazul de fata se inmulteste cu 2. Numai bine!
Buna ziua! As vrea sa fac o precizare la comentariul dvs. Ceramica din interiorul ventilatorului are o capacitate de stocare a energiei termice preluata prin extractia aerului din interior care are temperatura in jur de 23 grade C, ridicata. Functionalitatea ventilatorului este descrisa prin 2 cicluri de 70 sec. (aer interior evacuat pret de 70 secunde, ceramica capteaza energia termica din acesta dupa care sensul de rotatie a ventilatorului se schimba, pentru acelasi interval de timp, aducand aer proaspat la o temperatura de -3.6 gradeC min. 10:30). Foarte important de mentionat este ca in acest interval de timp, in care recuperatorul introduce aer proaspat, diferenta de temperatura nu poate fi raportata la punctul maxim si minim, respectiv in momentul in care incepe extractia si in care se termina. Aici vorbim de o scadere graduala de temperatura ce porneste de la pragul de 21.5 grade C (minutul 10:35) si ajunge la 12.4 grade C (minutul 11:24), mai exact aprox. 0.2-0.3 gradeC pe secunda iar totodata ce este de punctat, ventilatorul este setat pe treapta a 3-a de viteza. Asadar randamentul recuperaturolui va tine cont de media temperaturilor pe intreg intervalul de introducere a aerului proaspat si totodata in functie de temperatura exterioara, care in acest caz este una extrem de relevanta. Deci vorbim de o temperatura medie (21,5+12,4)/2=aprox 17 grade temperatura medie introdusa. Care este o temperatura foarte buna, inca o data, luand in calcul debitul cel mai mare al echipamentului, debit recomandat doar pentru situatii de genul petrecerilor cu multi oameni in casa. Relevant este in treapta media, a doua sau in treapta 1, treapta de noapte.
in pretul asta de 18 mil de lei vechi intra si montajul? este f. imp de spus ca transferul de aer nu se face instant, eu nu am auzit de asa ceva ,intai sa scoata si pe urma sa bage aer, nu as pune asa ceva la o astfel de investitie!
@Bautoru Cristinel Foarte corect argument, bravo! Sa iti susțin puțin argumentul o sa adaug ceva.
La noi încă se calculeaza in cat timp iti scoti banii investiți intr-o casa sau confortul ei..este complet greșit. O casa nu o faci sa scoți banii decat daca esti dezvoltator imobiliar. In general la 30 minute fereastra deschisa iarna, pierzi energia consumată 4 ore sa incalzesti casa. Sa recuperezi ce ai scos din casa ai nevoie de 2 ore si încă 2 ore sa reîncălzești la temperatura dinainte sa deschizi fereastra. Aerul proaspăt introdus in acea camera in 30 minute este consumat cam tot in același timp, sa nu mai mentionam disconfortul termic pe perioada aerisirii, praf, zgomot etc. Aceste sisteme de ventilatie practic mențin un aer proaspăt permanent cu o pierdere a confortului termic la minim si un consum de energie minim. Sa construiesti case nu e mare inginerie, sa le construiesti corect este.
Nu am ce sa mai comentez cand vad cum lumea inconștient folosește suruburi pentru rigips (negresa) la Conectori metalici, la structuri de acoperiș etc. pe ideea ca "merge așa", sau cand îmi scot banii daca pun șuruburi pentru lemn..
Multumesc pentru film Dexter!
Gaura carotata fost de 162mm?
Interesante chestiile astea. Merg continuu sau au si perioade de rapaus?
70 de secunde evacueaza aerul viciat din incapere , apoi 70 secunde introduce aer proaspat in incapere , si tot asa , non-stop !
@@ventilatro113 adica transferul nu se face instant? asta e un mare minus, e babaeste, e un ventilator mort, ieftin sa mnoara gibilan,
@@ventilatro113aveti idee pt o casa de 150mp ajung 2 echipamente? merci
@@stefangeaburu4817 Buna seara ! In fiecare camera câte o unitate ( iar în living doua eventual )
Mai bine evitati montarea lor in dormitoare, daca sunteti sensibil la zgomote, chiar si pe treapta de noapte zgomotul este permanent si perceptibil. Eu am gresit ca le-am montat si in dormitoare, asa ca noaptea le inchid de la butonul lor ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
La un DORMITOR zgomotu creat nu deranjaza🤔 sau din strada spre dormitor cum se aude... E important.. Zgomotu fonic cat si consumu de energie.. Cati wati are..❓
Zgomotul emis de aceste ventilatoare Novingair este perceptibil chiar si pe treapta de noapte, e un bazait permanent cu care te mai poti obisnui, dar cand isi schimba sensul la 70 sec, ala e un zgomot mult mai deranjant, care m-a determina sa le inchid noaptea. Din pacate mai baga si zgomote de afara, pe langa frig iarna si caldura vara. Trebuie sa faci un compromis daca vrei aceste ventilatoare in dormitoare ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Salut, urmeaza sa dau gauri in pereti si sa pun teava, ulterior sa achizitonez si montez ventilatoarele. Te rog sa imi spui ce fel de adeziv se foloseste pentru a sigila teava de 160 in perete. Multumesc!
Salut, in video cred ca am folosit montaj kit deoarece spatiul intre teava si perete nu a permis altceva. Se poate folosi si spuma poliuretanica dar nu pt termopane, cea “ fara expandare” cu care se poate lipi polistiren, glafuri, etc. Atentie, montajul kit nu se impaca bine cu polistirenul, il ataca, topeste. Numai bine!
@@MesteruDexter vorbesti despre "montage kit"? Nu ma pricep si vreau o confirmare. Multumesc pt. raspuns.
@@nicutor salut, da, “ montage kit”,scuze pt exprimare.
Folosiți banda comprimată.este cel mai indicat
. Doresc sa instalaez in sufragerie si dormitor cate o astfel de ventilatie. Dar doresc sa va intreb pentru a sti daca le pot instala sau nu in casa daca exista nist elimite fata de obicete cum ar fi mobila sau unitatea de aer conditionat din zona unde trebuie montat aceasta unitate de ventilatie. Mai concret fata de tavan, fata de perete fata de aerul conditionat si fata de mobila la ce distanta trebuie muntat pentru ca in cele 2 camere am pe perete in zona geamului aparta de aer condtionat si nist ecorpuri de mobila, ma gandesc ca si ca in cazul unuei unitati de aer conditionat trebuie sa nu treaca aerul direct prin obsestocel cum ar fi mobila de exemplu .
Si acuma ca ai intrat in iarna cum e cu ventilatoru? Doar intreb ca si eu vreau sa mi pun
Face prea frig in casa ? Spune ne mai multe
Modulul de noapte ce zgomot face?
Ar fi fost interesant sa vedem zgomotul si cu capacul închis și la o distanta de 1-2m.
Buna dimineață. La ce preț este unu
De afara se aud caini, avioane, trafic. Dar cel mai rau e ca se aude permanent bazaitul lor si cand isi schimba sensul de rotatie al ventilatorului, chiar si pe treapta de noapte, dar depinde si cat de fin este auzul tau. Am luat decizia gresita si le-am instalat in dormitoare, acum stau cu ele inchise noaptea, dar imi baga zgomote si frig de afara ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Cat de bine izoleaza zgomotele din exterior?
Zgomotul de afara nu este deranjant daca este ceva episodic si se poate pune o izolare fonica suplimentara dar asta va reduce randamentul (mai putin aer ventilat la un zgomot mai mare). Pe o alta parte cu siguranta daca locuinta este catre un bulevard aglomerat si esti sensibil la zgomote , nu este o idee buna.
@@MesteruDexter Am vazut ca pentru Sevi 160 izolarea fonica este de pana la 49 db cu izolatia suplimentara. Din ce spuneti acestea nu se apropie de acel nivel. Si totusi, nu ar trebui sa fie foarte mare diferenta intre ele, constructiv sunt aproape la fel.
Unde se montează rezistorului de 120 ohm? Am înțeles că pe circuitele cele mai lungi, la unitățile slave. Dar unde anume, că nu încape în cutiuța unde legăm firele de comunicare. Mulțumesc!
Daca ai pus fir subtire intre ventilatii nu ai nevoie de rezistor.
ce temperatura era afara si ce temperatura in casa?
Concluzie?Merita investitia?E mai eficient decat aerisirea clasica?
Merita dar nu la preturile la care sunt ventilatoarele astea. Un Phantom ii 1796 de lei si ai nevoie de 2 bucati deci 3592 de lei, 2 gauri cu carota de 100-150 de lei bucata si ceva manopera la instalare. Un total de 4000 de lei instalate suna decent ? La un apt de 60 de mp platesc acum gaz de 300 de lei luna pt incalzire/apa calda/gatit. Estimand as zice ca economia lunara ar fi de 50 de lei/luna. La 4 luni de iarna economia ar fi de 200 de lei pe an. De-abia dupa 20 ani incepe sa-ti merite investitia asta daca nu cumva sunt moarte demult moatoarele in ele, schimabatoarele de caldura cu eficienta redusa de mizeria ce se depune in ele si alte cele. Mai ia in calcul si curentul electric pe care il consuma desi de dragul estimarii il putem ignora
@@tvlada100 Nu o sa functioneze ventilatoarele 20 de ani......Calculele par corecte, dar eram curios sa ne zica mai multe cei care le-au instalat.Daca sunt mai multe pareri putem trage o concluzie pertinenta.
@@tvlada100 principalul benecifiu este aportul de aer proaspat, respectiv calitatea aerului de la interior. Recuperarea energiei termice este necesara pentru a NU ridica costurile, altfel mai bine se deschid ferestrele(dar si aici sunt conditionat de temperatura exterioara, presiune atmosferica, etc)
@@tvlada100 la analiza ta f. pertinenta se adauga si faptul ca , la o instalatie ventilatie cu recuperare de caldura centralizata , trebuie sa ai minim 6 metrii intre teava care scoate aer viciat si cea care baga aer proaspat. Eficienta acestui sistem descentralizat este discutabila. Ca sa nu mai vorbim de zgomot , pentru ca de obicei se monteaza in dormitoare unde toata lumea vrea liniste..
@@maximuspareo Smecheria este programul de lucru . Nu le folosesti continuu , nu are rost . Pornesti dimineata inainte sa te trezesti si il opresti cind nu esti acasa , iar dupa masa merge atit timp cit esti treaz si le opresti cind dormi . Cam acelasi program are si centrala termica iarna .
Ce diametru a avut gaura, 160 sau 170?
Cum se aud sunetele de afara ? Trafic, vecini vorbind, animale, etc.
De afara se aud caini, avioane, trafic. Dar cel mai rau e ca se aude permanent bazaitul lor si cand isi schimba sensul de rotatie al ventilatorului, chiar si pe treapta de noapte, dar depinde si cat de fin este auzul tau. Am luat decizia gresita si le-am instalat in dormitoare, acum stau cu ele inchise noaptea, dar imi baga zgomote si frig de afara ruclips.net/video/kr-0xaPoM-o/видео.html
Știe cineva ce fel de mecanism deschide clapeta interioara și dacă poate face fata la deschideri și închideri generate de programarea unui releu inteligent ?
cum ar spune fiu-miu - "ce misto e cand stii chestii" :))
Salut,pana acum ai schimbat usa de la ventilatie ...adica daca s’au rupt piciorele. Eu am patit cu 2 ventilatii Novin air,la ambele s’au rupt picioarele de la usi.
Au acoperit în garanție defectul?
@@vladungur5724 Da. Dar a fost putin mai complicat..decat ar fi fost normal....
@@mariusm4779
Aveți varianta cu ventilator poziționat în fața recuperatorului (adică spre interiorul casei) sau varianta cu ventilator poziționat în spatele recuperatorului spre exterior? Daca sunteți amabil sa ne dați cu feedback în privința zgomotului din exterior cât și a zgomotului in timpul funcționării. Doresc să achiziționeze și eu un astfel de sistem de ventilație.
@@vladungur5724
Vad ca stii foarte bine cum functioneaza,dc ma intrebi? Eu am 2 Noving air Phantom si 1 Zhender...
Daca vrei sa iti zic de zgomot..si cu imbunatatirile facute de mine...chiar si asa se aud..reper am zhender in alta incapete..
va salut! la ce costuri s-a ajuns cu acest schimbator de caldura?
ventilatie-recuperare.ro/categorie-produs/recuperatoare-de-caldura/
Salut, pretul total nu il cunoastem insa un ventilator de acest tip este aprox 1800 lei la care se adauga carotarea peretilor, (aprox 150 lei o gaura)niste cabluri , canal cablu si manopera sau indemanare dupa caz. In cazul de fata se inmulteste cu 2. Numai bine!
Buna ziua, ma puteti ajuta cu montarea in Bucuresti
sal , am avut si eu asa ceva montat este o panarama ..... nu este eficient deloc ... diferente mari de temperatura ...
@UCPB_aSF26CzvZ_2TMuQ3bVg trotec bc 21
Buna ziua! As vrea sa fac o precizare la comentariul dvs. Ceramica din interiorul ventilatorului are o capacitate de stocare a energiei termice preluata prin extractia aerului din interior care are temperatura in jur de 23 grade C, ridicata. Functionalitatea ventilatorului este descrisa prin 2 cicluri de 70 sec. (aer interior evacuat pret de 70 secunde, ceramica capteaza energia termica din acesta dupa care sensul de rotatie a ventilatorului se schimba, pentru acelasi interval de timp, aducand aer proaspat la o temperatura de -3.6 gradeC min. 10:30). Foarte important de mentionat este ca in acest interval de timp, in care recuperatorul introduce aer proaspat, diferenta de temperatura nu poate fi raportata la punctul maxim si minim, respectiv in momentul in care incepe extractia si in care se termina. Aici vorbim de o scadere graduala de temperatura ce porneste de la pragul de 21.5 grade C (minutul 10:35) si ajunge la 12.4 grade C (minutul 11:24), mai exact aprox. 0.2-0.3 gradeC pe secunda iar totodata ce este de punctat, ventilatorul este setat pe treapta a 3-a de viteza. Asadar randamentul recuperaturolui va tine cont de media temperaturilor pe intreg intervalul de introducere a aerului proaspat si totodata in functie de temperatura exterioara, care in acest caz este una extrem de relevanta. Deci vorbim de o temperatura medie (21,5+12,4)/2=aprox 17 grade temperatura medie introdusa. Care este o temperatura foarte buna, inca o data, luand in calcul debitul cel mai mare al echipamentului, debit recomandat doar pentru situatii de genul petrecerilor cu multi oameni in casa. Relevant este in treapta media, a doua sau in treapta 1, treapta de noapte.
Încă o dovada ca nu toți meritam ventatie 😀
Ce putere are rezostenta de 120ohm de la pinii de conexiune?
Ce ai uitat să spui că trebuie circuit dedicat pentru ele
Nu e nevoie circuit separat. Alimemtarea se poate lua din oricare priza..consumul de energie este foarte mic.
Ar fi culmea pentru câțiva w sa faci circuit dedicat :))
@@mishuiacob ok
@@NeaGeoGame paza bună trece primejdia rea.
@@hobby-urileluibogdan nu are ce sa se întâmple la un asemenea produs. Asta pe treapta 1 îl poți alimenta din baterii. Consuma 15w cred că la maxim.
Hmmm,eu credeam că vor fi diferente de până în 5 grade
La cap de si lar pune ventilatorul ala 😂ia auzi are si telecomanda 😂😂😂😂😂😂
in pretul asta de 18 mil de lei vechi intra si montajul? este f. imp de spus ca transferul de aer nu se face instant, eu nu am auzit de asa ceva ,intai sa scoata si pe urma sa bage aer, nu as pune asa ceva la o astfel de investitie!