Hoeveel stroom hebben de airco's in de zomer verbruikt

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 сен 2023
  • In deze video vertel ik je over het totaal verbruik van de airco's in de afgelopen 4 maanden.
    Ik laat je zien wat het gas en stroom verbruik voor de airco's was en wat er is verandert nadat we ze hebben geplaatst.
    Uiteindelijk laat ik ook zien hoeveel stroom per per airco is gebruikt en wat dit heeft gekost.
    Timestamps:
    0:10 - Totale kosten Airco's
    0:34 - Woning
    1:00 - Airco's
    1:35 - Eerder gasverbruik
    1:35 - Eerder gasverbruik verwarmen
    2:45 - Eerder stroomverbruik
    3:25 - Gasverbruik laatste 4 maand
    4:10 - Stroomverbruik laatste 4 maand
    5:46 - Stroomverbruik per airco
    8:25 - Kosten
    10:42 - Verwachtingen

Комментарии • 12

  • @F1WilliamsJeff
    @F1WilliamsJeff 10 месяцев назад +2

    Eigenlijk door jou filmpjes overstag gegaan en komen er over 2 dagen 2 airco’s die ook kunnen verwarmen met de beste SCOP SEER waardes. Ook de kosten en het verwarmen van ruimtes om gas te besparen is door jou filmpjes echt wel blijven hangen waardoor wij hier thuis ipv een warmtepomp toch maar voor airco’s zijn gegaan. Ben benieuwd hoe wij het over 2 dagen hebben met onze airco’s. Bedankt in ieder geval.

  • @martijnspeklap8713
    @martijnspeklap8713 10 месяцев назад

    Interessant! Sta al te trappelen om de video na de komende winter te zien!

  • @markankone9362
    @markankone9362 9 месяцев назад

    Mag ik vragen om wat voor huishouding het gaat?
    Hoeveel personen en wat voor huis?
    Ik ben 4 maand geleden verhuist en ik heb voor nu nog geen idee hoe ik met mijn verbruik zit.

  • @bysebastiaan3106
    @bysebastiaan3106 10 месяцев назад +1

    @goedkoop van het gas af: welke energieleverancier heb jij voor stroom? 23 cent per kWh is wel heel laag. Was het een oud contract?

    • @goedkoopvanhetgasaf
      @goedkoopvanhetgasaf  9 месяцев назад

      Contract is inderdaad al afgelopen jaar zomer al afgesloten maar ging nu pas in. De 23 cent per kWh is wel de prijs zonder vaste leveringskosten.

  • @dickpruis9637
    @dickpruis9637 10 месяцев назад +1

    83 wordt zo geschreven 😉

  • @Walter205
    @Walter205 10 месяцев назад

    Wij hebben 3 airco's en 18 zonnepanelen. Gas gebruik per jaar 140 m3 en stroomverbruik is de laatste 2 jaar negatief. Dus we maken meer stroom dan we verbruiken. Gas gebruiken we alleen voor heet water middels een hoog rendement ketel. Dus voor douche, bad en kraan.
    We verwarmen dus NIET met de verwarmingsketel en alleen met de airco's. Dat deden we het eerste jaar wel en ik kwam er achter dat verwarmen met de airco's duidelijk goedkoper was. Zeker toen de gasprijs enorm gestegen was. Maar zelfs nu is verwarmen met de airco's alleen nog ontzettend goedkoper dan het verwarmen met gas.
    De zonnepanelen leveren gemiddeld 5900 kw op per jaar.
    Mijn termijn bedrag is nu 25 euro per maand en dan krijg ik nog geld terug. Dit jaar 400 euro. Zoals je ziet ga ik het termijnbedrag niet te laag zetten in verband met de prijs schommelingen.Je ziet ook dat de zonnepanelen een overcapaciteit hebben ten opzichte van mijn totale gebruik van elektriciteit en zelf de gaskosten dekken. Dat zal na de beeindiging van de salderingsregeling wel veranderen. Daarom zetten we nu al de wasmachine en droger evenals de afwasmachine als het kan alleen aan als het zonnig is. In de winter is dat uiteraard een ander verhaal. Dan zetten we als we gaan slapen wel de airco in de huiskamer op een lagere stand maar laten hem wel in bedrijf om te voorkomen dat je in de ochtend opeens veel kw nodig hebt om alles weer op te warmen. In de slaapkamers gebruiken we de airco's naar behoefte als we het te koud vinden. Vaak gaan die daarna gewoon uit.We zetten ze in de slaapkamer wel een half uur voor het slapen gaan aan. Soms ook op vol vermogen in een korte tijd. Bij vorst stopt de airco in de woonkamer regelmatig om te ontdooien maar dat is geen probleem om de kamer warm te houden als je hem niet op de eco stand zet, want dan haalt hij het dus niet. Op de middelste stand dus niet de vol power stand houd hij de kamer keurig warm op de ingestelde waarde. Als we overdag niet thuis zijn staat hij op de eco stand. Als we thuis komen zetten we hem een kwartier (schakelt zelf terug na een kwartier) op vol vermogen en is de kamer binnen die tijd weer op temperatuur ook bij vorst.
    Koken doen we op elektriciteit en wel inductie omdat dit het goedkoopste is. Aanschaf is wel duurder en zeker aanleg van de elektriciteit. Wij hadden het geluk dat er al een aansluiting in de keuken was voor een inductie kookplaat toen we ons huis kochten. Wat ook helpt is om een vest aan te doen als het wat killetje is. Onze airco in de woonkamer verwarmt tot 21.5 graden te zien op de thermostaat van de ketel (die uit staat dus) Lijkt wat hoog maar airco warmte is anders dan ketel warmte. Probeer het maar eens uit. De airco staat dan op 23 graden of 24 bij vorst. Heel verhaal maar er is winst te halen bij goed gebruik van de airco's. Als je geen zonnepanelen hebt is dat ook zo in verband met het grote verschil in gas en kw prijs. De belasting op gas is ook ontzettend hoog dus ook dat scheelt. Advies is om zonnepanelen aan te schaffen.

  • @Kleee125
    @Kleee125 10 месяцев назад

    De binnen vermogens zijn veel te hoog voor je behoefte, zonde van het rendement.

    • @goedkoopvanhetgasaf
      @goedkoopvanhetgasaf  9 месяцев назад

      Op de laagste stand en met een vermogen limitatie van 30% valt dit mee. Vooral in de winter met de deuren open komen de airco's goed tot hun recht.

  • @bert9662
    @bert9662 10 месяцев назад

    23 cent per Kw/h..? Dat haal ik met m’n dynamisch contract zelden. Verder wel leuk om het vergelijk te zien.

    • @spx2338
      @spx2338 9 месяцев назад

      Precies, ik denk dat ie de inc btw prijs heeft genomen en vergeten de energiebelasting erbij op te tellen. 23 ct all in prijs krijg je nergens meer!

    • @goedkoopvanhetgasaf
      @goedkoopvanhetgasaf  9 месяцев назад

      De prijs die we nu hebben is afgelopen zomer al vastgezet maar ging nu pas in. De 23 cent per kWh is wel de prijs zonder vaste leveringskosten en voor het terug leveren krijgen we nu slechts 8.5 cent.