İletişim Sohbetleri 10 -H. Bahadır Türk ve Tanıl Bora

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 19 мар 2024
  • H. Bahadır Türk ve Tanıl Bora, Türk'ün geçtiğimiz Ocak ayında yayımlanan AKP-101 kitabı üzerine konuşuyor.
    H. Bahadır Türk
    1979’da Adana’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimi gördü. Birikim, Toplum ve Bilim, Turkish Studies, Journal of Political Ideologies, New Perspectives on Turkey ve Middle Eastern Studies başta olmak üzere çeşitli dergi ve derlemelerde yayımlanmış yazıları bulunmaktadır. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesidir. İletişim’den yayımlanmış kitapları: Şirket ve Parti - Genç Parti ve “Yeni Siyaset” (2008), Çoban ve Kral - Siyasetnamelerde İdeal Yönetici İmgesi (2012), Hayali Kahramanlar Hakiki Erkekler (2013), Muktedir (2014), AKP-101 (2024).
    iletisim.com.tr/kisi/h-bahadi...
    Tanıl Bora
    1963 Ankara doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi’ni ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1984-88 arasında haftalık haber dergisi Yeni Gündem’de gazetecilik yaptı. 1988’den beri İletişim Yayınları’nda araştırma-inceleme dizisi editörüdür. O zamandan beri kitap çevirmenliğiyle de meşguldür. 1993’ten 2014’e kadar üç aylık sosyal bilimler dergisi Toplum ve Bilim dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. 1989’dan beri düzenli yazdığı aylık sosyalist kültür dergisi Birikim’in 2012’de yayın koordinatörlüğünü üstlendi.
    Ağırlıklı çalışma alanları, Türkiye’de siyasal düşünceler, özellikle sağ ideoloji ve milliyetçiliktir. Bu konularda yayımlanmış kitapları: Devlet Ocak Dergâh - 1980’lerde Ülkücü Hareket (Kemal Can’la birlikte - İletişim Yayınları, 1991), Milliyetçiliğin Kara Baharı (Birikim Yayınları, 1995), Türk Sağının Üç Hali (Birikim Yayınları, 1998), Devlet ve Kuzgun - 1990’lardan 2000’lere MHP (Kemal Can’la birlikte - İletişim Yayınları, 2004), Medeniyet Kaybı - Milliyetçilik ve Faşizm Üzerine Yazılar (Birikim Yayınları, 2006), Türkiye’nin Linç Rejimi (Birikim Yayınları, 2008), Sol, Sinizm, Pragmatizm (Birikim Yayınları, 2010), Cereyanlar - Türkiye’de Siyasî İdeolojiler (İletişim Yayınları, 2017), Zamanın Kelimeleri (Birikim Kitapları, 2018).
    iletisim.com.tr/kisi/tanil-bo...
    Sosyal medya hesaplarımız:
    / iletisimyayin
    / iletisimyayin
    / iletisimyayin

Комментарии • 7

  • @DenizEnli
    @DenizEnli 2 месяца назад +4

    Uzun zamandır bu kadar az ve öz sözcükle başarılı bir değerlendirme dinlememiştim. Kitabı alacağım umarım muhalefet temsilcileri de okurlar.

  • @acartaylan
    @acartaylan 3 месяца назад +3

    Tanıl Bora'nın futbol yazılarını çok özlüyoruz. Selâmlar

  • @hasandelice5190
    @hasandelice5190 3 месяца назад +2

    Aklı başında insanları dinlemek istiyorum artık.

  • @jediTempleGuard
    @jediTempleGuard Месяц назад +1

    AKP'nin öğrenme kapasitesinin özeti sanki halk dalkavukluğu, nam-ı diğer populizm. Uğur Işılak - Nick Minaj benzetmeniz bana bunu çağrıştırdı.

  • @nedimgarip
    @nedimgarip 3 месяца назад

    türk insanı neyse akp odur.

    • @duxenpillia
      @duxenpillia 2 месяца назад

      Kürt insanı yok mu

    • @nedimgarip
      @nedimgarip 2 месяца назад

      @@duxenpillia türkten kastım bu ülkede yaşayan herkes hacım,,, etnik bir şey değil... Ne diyeyim şimdi türkiyeli insanı neyse ak parti odur mu yazayım,,,, türk insanı yazınca anla işte