Club Brugge trekt met nipte bonus naar Griekenland, maar baalt om late penaltymisser Thiago

• Опубликовано: 10 апр 2024
  • Dubbel gevoel bij Club Brugge. Blauw-zwart trekt met een kleine bonus naar de return in Griekenland, maar had eigenlijk meer marge kunnen hebben. Tegen een flauw PAOK kwam het snel op voorsprong via Vetlesen. Alleen liet Thiago een kwartier voor tijd vanop elfmeter dé kans op 2-0 liggen.
    Na 32 jaar nog eens doorstoten naar de halve finales in Europa. Club Brugge had een afspraak met de geschiedenis en kon met de Griekse heksenketel in Thessaloniki in het vooruitzicht maar beter thuis meteen een goede uitgangspositie afdwingen.
    De heenwedstrijd kon alvast niet beter beginnen voor Club, want na amper 6 minuten stond het al 1-0. Na een knappe aanval legde Jutgla de bal breed voor Vetlesen en met een feilloze afwerking liet die Jan Breydel ontploffen.
    Van terugzakken was na die droomstart geen sprake bij Club. Nog voor de eerste 10 minuten om waren stond het zelfs bijna 2-0. Thiago kwam net te laat inglijden op een strakke voorzet van De Cuyper.
    Tien minuten later liet de Braziliaan op aangeven van diezelfde De Cuyper een vrije kopbalkans onbenut, al stond hij wel buitenspel. Het demonstreerde de aanhoudende vormcrisis bij de spits, die bovendien nog een onnodige gele kaart slikte en zo geschorst is voor de terugwedstrijd.
    Club hield alles netjes onder controle tegen een onmondig PAOK Saloniki, al bleven de kansen wel uit. Met de rust in zicht zorgde De Cuyper wel nog even voor opwinding met een verrassende, scherpe hoekschop. Mechele verlengde de bal tegen de paal, maar de hoekschop was volgens de wedstrijdleiding over de achterlijn gegaan.
    Ook in de tweede helft bleef Club, dat Spileers na een botsing met Samatta zag uitvallen, duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Op het uur kon Jutgla van dichtbij uithalen, maar Kotarski wist met een knappe reflex de 2-0 te voorkomen.
    PAOK loerde op de counter en bijna pakte dat goed uit. Mechele kon na een snedige omschakeling maar net een voorzet naar de vrijstaande Despodov onderscheppen. Ook op een vrije trap van Zivkovic kwam Club met de schrik vrij, Kedziora kon de bal net niet in doel verlengen.
    Een kwartier voor het einde kreeg Club een nieuwe, uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen toen Kotarski Onyedika onderuithaalde. De onfortuinlijke Thiago eiste de penalty op, maar dat bleek een verkeerde keuze. De Braziliaan besloot slap op de PAOK-doelman.
    In de slotfase liep zowel De Cuyper als Mechele nog tegen een gele kaart aan. Net als Thiago missen zij daardoor volgende week de terugwedstrijd. Club blijft zo ondanks een sterke prestatie toch met een magere oogst en een wrang gevoel achter.