Sabin Sărmaș: România poate fi hub tehnologic global, doar cu lideri care vin dintre oameni | Ep 104
HTML-код
- Опубликовано: 8 фев 2025
- Ce se întâmplă atunci când un cetățean „invizibil,” cu o carieră solidă în tehnologie și un curaj ieșit din comun, se ridică de pe margine și revendică scena?
Sabin Sărmaș, lider independent și un susținător real al digitalizării și educației, ne arată cu degetul intersecția care poate face România bine - acolo unde se întâlnesc instituțiile statului și antreprenorii, leadershipul autentic, comunitățile și economia sustenabilă. Însă acest peisaj utopic nu e iertat de „păcatele” lui, iar Sabin vorbește la fel de deschis despre luptele și compromisurile care vin la pachet cu ambiția, într-un sistem încă paralizat de frică și inerție.
Cum construiești o comunitate, și nu doar „declarativ”?
De ce avem nevoie de un plan real pentru diaspora?
Cum se vede politica, din culise, dincolo de „jocurile de culise”?
Sunt doar câteva dintre întrebările la care primim răspunsuri care vor zgudui din temelii multe dintre preconcepțiile legate de leadershipul modern.
Urmărește episodul și scrie-ne în comentarii ce crezi despre viziunea lui Sabin Sărmaș pentru România și cum putem face pasul decisiv spre o țară a inovației și a liderilor autentici. De unde începem să construim România în care vrem să trăim?
-
Acest podcast este prezentat de UniCredit Bank, locul în care fiecare provocare devine o oportunitate de a construi un viitor mai bun. Proiectul multimedia Hacking Work vă este oferit de DevNest și este sprijinit de MedLife.
unicredit.ro/
devnest.ro/
medlife.ro/
Proiectele Hacking Work sunt găzduite de Cluj Business Campus.
cbcampus.ro/
-
Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
hackingwork.ro
scoalaspor.ro
În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video, newslettere publicate pe Substack, articole de analiză și opinie publicate pe blogul hackingwork.ro și emisiuni de radio difuzate în parteneriat cu posturi cu acoperire națională.
Hacking Work
🔵 Website - www.hackingwor...
🟠 RUclips - / @hacking-work
🔵 Substack - hackingwork.su...
🔵 Spotify - open.spotify.c...
🔵 Apple Podcast - podcasts.apple...
🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
🟠 Linkedin - / hacking-work
🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
hosterion.com/
vatis.tech/
Doru Șupeală
Website - dorusupeala.ro/
Facebook - / doru.supeala
LinkedIn - / dorusupeala
Instagram - / doru.supeala
Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica! 😊
Urmărește episodul și scrie-ne într-un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie.
Noi le vom citi pe toate și vom premia până vineri, 27 septembrie 2024, unul dintre ele cu o carte care să îți alimenteze inspirația și setea de cunoaștere pe mai departe. De această dată, e vorba despre „Flip Thinking. Arta inovatoare a transformării problemelor în oportunități” de Berthold Gunster.
Succes!
Cred că Sabin e unul dintre oamenii onești, curajoși și empatici din zona administrației publice, cum puțini mai sunt, care și-a păstrat valorile și care nu te sfiește să deschidă dialoguri dificile, să provoace, să ceară. Avem nevoie de lideri buni pentru a ghida schimbări, însă ele se fac efectiv prin puterea celor mulți, prin presiunea noastră și prin refuzul resemnǎrii. Nu, nu sunt tot la fel.
sper sa nu fie "hub tehnologic global" ca si in India, sa lucram de sa ne sara capacele 12-14 ore pe zi. hub din ala merci fain...
Știți ce ar fi interesant? Inovație în sistemul juridic🎉 după asta, totul o să meargă ca uns în România
Pentru HUB IT ce fondur exista?
Sunt din Sfantu Gheroghe, Covasna si urmeaza sa deschid aici un hub de IT.
Cand vor exista si fapte concrete inafara de discursuri demagogice? Din acelea care aduc un plus de valoare, nu de genul celor care pun Clujul pe primul loc la buletinele electronice.
👍👍👍👍