תודה רבה. סרטון מושקע. כמה שאלות, 1. אשמח להבין איך חיברת את האפסים בבלוק חיבורי האפס. לפי הסרטון אני מבין כי הגיד של חח"י מגיע ישירות לבלוק חיבורי האפס ומה משם? 2.האם נדרש לשנות את המומנט לחיזוק הברגים בין היצרנים השונים או שהמומנט הוא אוניברסלי וכל היצרנים מיישרים קו בהתאם למומנט זה?
בשמחה רבה. כל הבלוק חיבורים הוא מגע אחד, מוליך האפס הראשי שמגיע בחח"י מתחבר אליו וממנו הוצאתי 2 מוליכי אפס- אחד ישירות למגן נחושלי יתרת מתח והשני לכניסת המפסק מגן. לגבי החיזוק באמצעות מד מומנט לכל יצרן יש את הגדרת כוח הסגירה שלו, נדרש לבדוק לגבי כל רכיב בנפרד מה מדידת המומנט סגירה שנדרש עבורו.
ישר כח סרטון מפורט, מלמד מאוד איזה עבודה יסודית !! כמה שאלות בבקשה: 1. האם רצוי להתקין ממסר חוסר פאסה או חוסר 0 בלוח דירה בייתי? 2. באיזה עובי מוליך השתמשת עם כל החוטים שיוצאים מהמגן לפחת ולראשי? 3. סימוניות ניתן לרכוש או שאתה מדפיס ומדביק? תודה
תודה רבה. שאלות מצויינות, 1. אכן רצוי להתקין גם ממסר חוסר אפס (במיוחד במתקנים שרוב הצרכנים הם חד פאזים כמו בדירות מגורים אבל לא רק) וכן ממסר/בקר חוסר והיפוך פאזה להגנה על צרכנים תלת פאזים. אז לסיכום אם במתקן יש צרכנים משני הסוגים (חד ותלת פאזים) כדאי להתקין בקר חוסר אפס ובקר חוסר פאזה. 2. השתמשתי במוליכים בעלי שטח חתך של 10 ממ"ר (מהיציאה של המא"ז הראשי לכניסות של המגן נחושלי יתרת מתח ולכניסה של המפסק מגן ומהיצאה של המפסק מגן להזנה של שאר המא"זים. 3. את הסימוניות ניתן לקנות (אצל מבחר ספקים) הקטע הוא שצריך מדפסת מיוחדת כדי להדפיס עליהם (והיא די יקרה ולא תמיד זמינה כמו המצב שאתה בשטח או אצל לקוח) ואז אני פשוט כתבתי עליהם עם טוש (לא מחיק) והכנסתי לשרוולים, ישנם עוד סוגים שונים של סימוניות שניתן להשתמש בהם (לדוגמא כאלה שיש עליהם כיתוב מראש).
שאלה טובה, הוא לא יפסיק את הזינה. כאשר יש עליו מתח מ 275V ומעלה הוא משנה את ההתנגדות שלו (כתלות במתח, ככל שהמתח עולה ההתנגדות יורדת) ואז הוא סוגר מעגל/ מייצר מסלול למתח לעבור למערכת הארקה ולא לצרכנים במתקן.
באופן כללי זה נכון, אך עד שהוא מסיים את חייו זה לוקח זמן כתלות ברמות המתח שמגיעות אליו (הם תיהיה עליית מתח גדולה אז זה יכול לקרות אפילו בפעם אחת, לרוב הוא מחזיק כמה שנים טובות).
ינון אלוף מקצוען ובן אדם שתורם לכולם מאחל לך שרק תצליח ושנלמד ממך עוד ועוד כל הכבוד וישר כוח מקצוען
תודה רבה, משתדל לעשות כמיטב יכולתי.
ינון, כל הכבוד, עבודה בטיחותית, יפה, ומקצועית. עם דגש על הבטיחות. יום נפלא
תודה רבה, אכן משתדל לעבוד בטוח.
מקצוען מספר אחד ובנאדם שתמיד עוזר בכל שאלה איש יקר אתה
תודה רבה ובכבוד הוא לי.
תודה רבה, סירטון מפורט, מלמד וממש מושקע.
בשמחה ותודה לך.
תותח אחלה סרטון כל הכבוד על ההשקעה
תודה תודה.
תודה רבה על שיעור חשוב👏
בכיף גדול
אחלה סירטון תודה רבה.
בשמחה
אליפות
תודה רבה ❤❤
בכיף גדול.
אלוף..
תודה רבה.
תודה רבה. מקצוען
תודה רבה.
אלוף ממש מקצועי
תודה רבה
תודה רבה. סרטון מושקע. כמה שאלות, 1. אשמח להבין איך חיברת את האפסים בבלוק חיבורי האפס. לפי הסרטון אני מבין כי הגיד של חח"י מגיע ישירות לבלוק חיבורי האפס ומה משם? 2.האם נדרש לשנות את המומנט לחיזוק הברגים בין היצרנים השונים או שהמומנט הוא אוניברסלי וכל היצרנים מיישרים קו בהתאם למומנט זה?
בשמחה רבה.
כל הבלוק חיבורים הוא מגע אחד, מוליך האפס הראשי שמגיע בחח"י מתחבר אליו וממנו הוצאתי 2 מוליכי אפס- אחד ישירות למגן נחושלי יתרת מתח והשני לכניסת המפסק מגן.
לגבי החיזוק באמצעות מד מומנט לכל יצרן יש את הגדרת כוח הסגירה שלו, נדרש לבדוק לגבי כל רכיב בנפרד מה מדידת המומנט סגירה שנדרש עבורו.
ישר כח
סרטון מפורט, מלמד מאוד
איזה עבודה יסודית !!
כמה שאלות בבקשה:
1. האם רצוי להתקין ממסר חוסר פאסה או חוסר 0 בלוח דירה בייתי?
2. באיזה עובי מוליך השתמשת עם כל החוטים שיוצאים מהמגן לפחת ולראשי?
3. סימוניות ניתן לרכוש או שאתה מדפיס ומדביק?
תודה
תודה רבה.
שאלות מצויינות,
1. אכן רצוי להתקין גם ממסר חוסר אפס (במיוחד במתקנים שרוב הצרכנים הם חד פאזים כמו בדירות מגורים אבל לא רק) וכן ממסר/בקר חוסר והיפוך פאזה להגנה על צרכנים תלת פאזים.
אז לסיכום אם במתקן יש צרכנים משני הסוגים (חד ותלת פאזים) כדאי להתקין בקר חוסר אפס ובקר חוסר פאזה.
2. השתמשתי במוליכים בעלי שטח חתך של 10 ממ"ר (מהיציאה של המא"ז הראשי לכניסות של המגן נחושלי יתרת מתח ולכניסה של המפסק מגן ומהיצאה של המפסק מגן להזנה של שאר המא"זים.
3. את הסימוניות ניתן לקנות (אצל מבחר ספקים) הקטע הוא שצריך מדפסת מיוחדת כדי להדפיס עליהם (והיא די יקרה ולא תמיד זמינה כמו המצב שאתה בשטח או אצל לקוח) ואז אני פשוט כתבתי עליהם עם טוש (לא מחיק) והכנסתי לשרוולים, ישנם עוד סוגים שונים של סימוניות שניתן להשתמש בהם (לדוגמא כאלה שיש עליהם כיתוב מראש).
@@A.Y.Aתודה רבה !
@omridavidi8885 בכיף גדול
המתח ההפעלה שלו 275 V
זה אומר עם על אחד מהפאזות יהיה כזה מתח
אז יפסק הזינה ??
שאלה טובה, הוא לא יפסיק את הזינה.
כאשר יש עליו מתח מ 275V ומעלה הוא משנה את ההתנגדות שלו (כתלות במתח, ככל שהמתח עולה ההתנגדות יורדת) ואז הוא סוגר מעגל/ מייצר מסלול למתח לעבור למערכת הארקה ולא לצרכנים במתקן.
@@A.Y.A
הבנתי תודה
יפה מאד
רב תודות.
וואו איזו עריכה!
וגם מוזיקה!
שאלה: האם נכון שזהו רכיב חד פעמי?
באופן כללי זה נכון, אך עד שהוא מסיים את חייו זה לוקח זמן כתלות ברמות המתח שמגיעות אליו (הם תיהיה עליית מתח גדולה אז זה יכול לקרות אפילו בפעם אחת, לרוב הוא מחזיק כמה שנים טובות).
סרטון מצויין...
@@שישי-ק7ת תודה רבה.
שלום ישאפשרות לסרטון על תריסים של הבית לסגורתם ממפתיח אחד ויכולים לשלות כול אחד בנפרד
ינון אפשר לקבל את התרשים של חיבור לוח שלם תלת פאזי הכוול מאז ראשי פחת ומגן נחשולי מתח סוג 2
@@benzilber8575 בסוף הסירטון מופיע תמונה של תרשים החיבורים. זה גם תלוי בשיטת ההגנה של המתקן רז נדרש לשים לב גם לכך.
מה לגבי התקנת נחשול מתח עם טיימר השהיה ?
@@שלומימצליח-י4ג אני לא מכיר מוצר שכזה (כן יש כל מיני בקרים אחרים עם או בלי טיימרים שיכולים לעשות הגנה חלקית)
רצוי וצריך להתקין את מגן נחשולי ברקים לפני מפסק מגן ולא אחריו.
@@reuvenlevitanus7424 תודה וזה אכן מה שעשיתי.
המגן נחושלי יתרת מתח שהתקנתי, מותקן אחרי המפסק הראשי ולפני/ במקביל למפסק מגן.