Salut , am doua întrebări Am un peste mascul betta si o femela betta + tetra , dar masculul betta ii ciupește pe toți..nu se poate face nimic ? Acum i am despărțit Următoarea întrebare, toti pesti se baga în sticla de la acvariu ca si cum se reflecta și tot se ciocnesc de acvariu..asta fac doar în partea stânga a acvariului
Salut 1. Trebuie tinuti separat. Nu ai alta varianta. 2. Schimba unghiul de incidenta a luminii. Daca nu da rezultat, pune vegetatie densa care sa acopere sticla.
Salut , stiu ca acest clip este despre beta, dar eu am alta intrebare, am cumpărat nuca de cocos ca sa fac casa pentru scalari, înainte să o pun in apa, trebuie sa o pun la fiert ? Si cat timp?
Salut! 1. Nu cunosc procedura. 2. Nu stiam ca scalarii au nevoie de nuca de cocos. De fapt nici nu stiu cum ar incapea ei acolo. Ce stiu e ca au nevoie de acvariu mare atat ca latime cat si ca adancime, au nevoie de plante multe si apa moale. Intra pe un forum, poate cineva te poate lamuri mai bine.
Multe specii pot trai. Intrebarea este cat timp si in ce conditii. Altfel spus: in acvaristica folosim filtre ca sa evitam un anume tip de tragedie. Face parte din lista elementelor obligatorii.
Salut ,am o intrebare legata de albastru demetil ,au auzit de la cineva ca daca pui albastru demetil in acvariu s-ar decicla filtru ca accesta poate omorâ bacterile bune din el e adevărat? Se poate pune putin albastru demetil de exemplu intr-un acvariu comunal care e deja ciclat de câtiva ani putin albastru demetil dupa fiecare schimb de apa facut fara a face rau bacterilor bune din acvariu ?
Salut, Cat timp pestii sunt sanatosi, nu exista niciun beneficiu in utilizaera albastrului de metil. Si da, o sa strice colonia de bacterii din filtru. Vrei neaparat sa le asiguri protectie suplimentara? Foloseste Easy Life Voogle.
Daca am in acvariu mai multe specii de vivipari,sunt sanse sa se imperecheze intre ei din specii diferite? Ex: (Xipho sa se imperecheze cu un platty)??
Acvaristule lenes vreau sa imi cumpar plante pentru acvariu si vanzatoarea de la pet shop a spus ca trebuie pamant special pentru acvariu daca nu plantele traiesc doar o luna si apoi mor . Asa este? Si daca da cat ar trebui sa iau pt. un acvariu de 80l?
Salut! Substratul de care ai nevoie depinde foarte mult de plantele pe care vrei sa le ai. In caz ca ambitia ta este sa tii orice fel de planta, atunci trebuie un strat de solt fertil (2 cm), acoperit cu un strat de pietris (5 cm). In acvariul mic nu am decat nisip de cuart de 2-3 mm si pot tine fara probleme Sagittaria subulata si Cabomba caroliniana. Si Cryptocorine wendtii green traieste dar trebuie adaugat la cateva luni, dupa ce solul este deja matur. Intr-un asemenea substrat poate trai si Hygrophila polysperma si, cel mai probabil, Vallisneria asiatica. Nu am experienta cu solurile fertile din domeniul acvaristic dar probabil vanzatoarea iti poate spune care produs indeplineste acest rol. Ca sa afli volumul de substrat necesar, poti folosi formula din fizica: lungime acv x latime acv x grosime substrat. La asta mai pui cca 15-20 % ca sa te asiguri ca nu ramai in pana de material in ziua in care pregatesti acvariul. Exemplu: 70 x 30 x 5 = 10500 = aprox 10 litri. 10 x 1.15 = 11.5 litri volum final. Daca ai deja pesti, acestia trebuie scosi si tinuti separat cateva zile (impreuna cu filtrul!). Atentie la debitul filtrului - sa nu fie prea mult! Dupa asezarea substratului, este bine sa umplii acvariul si sa-l golesti de cateva ori. Primele doua "clatiri" se pot face la intervale scurte. Apoi maresti intervalul ca apa sa poata extrage excesul de nutrienti. Ce stiu despre aceste soluri din comert este ca unele nu pot fi spalate pentru ca se distrug. Atentie la instructiunile de utilizare! Pestii separati nu trebueisc hraniti timp de 2 zile. Asta va elimina riscul unei intoxicari fatale cu amoniac.
Da. Dar inlocuirea se face dupa ce scoti pestii. Recent am ales sa-i tin in acvariu pentru ca era "doar o reamenajare" de plante dar s-a dovedit a fi o greseala urata. Cand misiti substratul, pestii nu au ce cauta in acvariu.
Am si alte specii dar nu sunt atat de hotarate sa consume puietii. Cat timp vegetatia este densa, platy se vor inmulti. Daca i-as fi tinut cu tetrazona, cred ca nu ar fi supravietuit nici unul. Deci, conteaza si colegii de camera.
Depinde de ce alti pesti ai. Destul de multi pesti au tendinta sa ciupeasca inotatoarele masculului pana ce acesta moare de stres. Femelele nu sunt atat de gratioase insa sunt amuzante acolo unde sunt multe plante.
Cred ca merge si un mascul, cu conditia ca debitul filtrului sa nu fie prea mare. Masculii inoata prea incet si obosesc repede din cauza inotatoarelor mari. In oricare caz, asigura-te ca sunt destule plante. Betta se simt bine in "jungla" si plantele mai franeaza din apa. Cat de mare e acvariul si ce filtru ai?
Tipul filtrului m-ar interesa. Daca este intern, atunci s-ar putea sa fie prea mult pentru Betta mascul. In acel caz filtrul cu pompa de aer si fintrul cascada sunt recomandate. Cel din urma s-ar pute sa necesite modificari pentru reducerea debitului. In ce priveste acvariul, este prea mic ca si spatiu de inot si explorare. Eu tin masculul in 16 sau 18 litri (nu-mi amintesc exact) si pare prea putin. Oricum, la primavara il mut acasa dupa ce golesc acvariul mare de platy.
Salut , am doua întrebări
Am un peste mascul betta si o femela betta + tetra , dar masculul betta ii ciupește pe toți..nu se poate face nimic ? Acum i am despărțit
Următoarea întrebare, toti pesti se baga în sticla de la acvariu ca si cum se reflecta și tot se ciocnesc de acvariu..asta fac doar în partea stânga a acvariului
Salut
1. Trebuie tinuti separat. Nu ai alta varianta.
2. Schimba unghiul de incidenta a luminii. Daca nu da rezultat, pune vegetatie densa care sa acopere sticla.
Salut , stiu ca acest clip este despre beta, dar eu am alta intrebare, am cumpărat nuca de cocos ca sa fac casa pentru scalari, înainte să o pun in apa, trebuie sa o pun la fiert ? Si cat timp?
Salut!
1. Nu cunosc procedura.
2. Nu stiam ca scalarii au nevoie de nuca de cocos. De fapt nici nu stiu cum ar incapea ei acolo. Ce stiu e ca au nevoie de acvariu mare atat ca latime cat si ca adancime, au nevoie de plante multe si apa moale.
Intra pe un forum, poate cineva te poate lamuri mai bine.
@@AcvaristulLenes Sanitari am vrut să zic , scuze
Există peşti care pot trăi fără filtru? Am filtru dar întreb de curiozitate doar
Multe specii pot trai. Intrebarea este cat timp si in ce conditii.
Altfel spus: in acvaristica folosim filtre ca sa evitam un anume tip de tragedie. Face parte din lista elementelor obligatorii.
Mersi
Salut ,am o intrebare legata de albastru demetil ,au auzit de la cineva ca daca pui albastru demetil in acvariu s-ar decicla filtru ca accesta poate omorâ bacterile bune din el
e adevărat?
Se poate pune putin albastru demetil de exemplu intr-un acvariu comunal care e deja ciclat de câtiva ani putin albastru demetil dupa fiecare schimb de apa facut fara a face rau bacterilor bune din acvariu ?
Salut,
Cat timp pestii sunt sanatosi, nu exista niciun beneficiu in utilizaera albastrului de metil.
Si da, o sa strice colonia de bacterii din filtru.
Vrei neaparat sa le asiguri protectie suplimentara? Foloseste Easy Life Voogle.
Daca am in acvariu mai multe specii de vivipari,sunt sanse sa se imperecheze intre ei din specii diferite?
Ex: (Xipho sa se imperecheze cu un platty)??
Nu. Sunt familii diferite.
Ba da xipho cu platty și guppy cu molly
Acvaristule lenes vreau sa imi cumpar plante pentru acvariu si vanzatoarea de la pet shop a spus ca trebuie pamant special pentru acvariu daca nu plantele traiesc doar o luna si apoi mor . Asa este? Si daca da cat ar trebui sa iau pt. un acvariu de 80l?
Si daca acel pamant poate fi inlocuit cu altul sau acesta este cel mai bun.
Salut!
Substratul de care ai nevoie depinde foarte mult de plantele pe care vrei sa le ai. In caz ca ambitia ta este sa tii orice fel de planta, atunci trebuie un strat de solt fertil (2 cm), acoperit cu un strat de pietris (5 cm).
In acvariul mic nu am decat nisip de cuart de 2-3 mm si pot tine fara probleme Sagittaria subulata si Cabomba caroliniana. Si Cryptocorine wendtii green traieste dar trebuie adaugat la cateva luni, dupa ce solul este deja matur. Intr-un asemenea substrat poate trai si Hygrophila polysperma si, cel mai probabil, Vallisneria asiatica.
Nu am experienta cu solurile fertile din domeniul acvaristic dar probabil vanzatoarea iti poate spune care produs indeplineste acest rol.
Ca sa afli volumul de substrat necesar, poti folosi formula din fizica: lungime acv x latime acv x grosime substrat. La asta mai pui cca 15-20 % ca sa te asiguri ca nu ramai in pana de material in ziua in care pregatesti acvariul. Exemplu: 70 x 30 x 5 = 10500 = aprox 10 litri. 10 x 1.15 = 11.5 litri volum final.
Daca ai deja pesti, acestia trebuie scosi si tinuti separat cateva zile (impreuna cu filtrul!). Atentie la debitul filtrului - sa nu fie prea mult! Dupa asezarea substratului, este bine sa umplii acvariul si sa-l golesti de cateva ori. Primele doua "clatiri" se pot face la intervale scurte. Apoi maresti intervalul ca apa sa poata extrage excesul de nutrienti.
Ce stiu despre aceste soluri din comert este ca unele nu pot fi spalate pentru ca se distrug. Atentie la instructiunile de utilizare!
Pestii separati nu trebueisc hraniti timp de 2 zile. Asta va elimina riscul unei intoxicari fatale cu amoniac.
Dar poate fi inlocuit cu altul ?
Da. Dar inlocuirea se face dupa ce scoti pestii.
Recent am ales sa-i tin in acvariu pentru ca era "doar o reamenajare" de plante dar s-a dovedit a fi o greseala urata.
Cand misiti substratul, pestii nu au ce cauta in acvariu.
Ma refer la alta obtiune
Dvs in acvariul de reproducere platty,aveti doar platty sau si alte specii?
Am si alte specii dar nu sunt atat de hotarate sa consume puietii. Cat timp vegetatia este densa, platy se vor inmulti.
Daca i-as fi tinut cu tetrazona, cred ca nu ar fi supravietuit nici unul. Deci, conteaza si colegii de camera.
Ce sex de betta imi recomanzi pentru un acvariu comun?
Depinde de ce alti pesti ai. Destul de multi pesti au tendinta sa ciupeasca inotatoarele masculului pana ce acesta moare de stres.
Femelele nu sunt atat de gratioase insa sunt amuzante acolo unde sunt multe plante.
Am doar 3 guppy si doi Ancistrus.
Cred ca merge si un mascul, cu conditia ca debitul filtrului sa nu fie prea mare. Masculii inoata prea incet si obosesc repede din cauza inotatoarelor mari. In oricare caz, asigura-te ca sunt destule plante. Betta se simt bine in "jungla" si plantele mai franeaza din apa.
Cat de mare e acvariul si ce filtru ai?
Am un acvariu de 15l, denumirea filtrului nu o mai stiu dar nu are debitul mare deloc.
Tipul filtrului m-ar interesa. Daca este intern, atunci s-ar putea sa fie prea mult pentru Betta mascul. In acel caz filtrul cu pompa de aer si fintrul cascada sunt recomandate. Cel din urma s-ar pute sa necesite modificari pentru reducerea debitului.
In ce priveste acvariul, este prea mic ca si spatiu de inot si explorare. Eu tin masculul in 16 sau 18 litri (nu-mi amintesc exact) si pare prea putin. Oricum, la primavara il mut acasa dupa ce golesc acvariul mare de platy.
Am un peste BETTA.AS putea sa i-au o femela?
Am facut episoade dedicate acestui subiect. Te rog sa le cauti pe cele cu betta ca sa nu ma repet in explicatii lungi.
Multumesc pt intelegere!
Primul