Felicitàri Mihai pentru Metodele prezentate in invatare si memorare! ! Cred cà toate sunt eficiente, depinde de fiecare persoanà si puterea de Concentrate a fiecàruia! Oricum, de aceste metode, se pot folosi si persoane care doresc exersarea memoriei la orice vârstà! Multumim ! Mult succes , Mihai!
Ce imi place mie sa fac este sa combin aceste metode. Citesc materia o data pentru a vedea cu ce "ma confrunt'' ca sa zic asa, adica evaluez nivelul de dificultate si inteleg firul principal al materiei. In timpul acestei citiri subliniez cuvintele cheie. Maxim cate 2 cuvinte, cu aceeasi nuanta, pentru a gasi numai elementele de foarte mare importanta. Apoi incep facutul de scheme, incerc sa sintetizez materia fie prin desene simple (merge bine pentru anatomie, chiar si pentru procesele fiziologice merge o schitare a unor mici desene). De multe ori in timp ce fac aceste scheme ma ajuta sa si spun cu voce tare si sa imi gasesc propriul fir logic. Apoi tot repet materia, incercand sa explic unui public imaginar. E foarte important sa intelegem ce invatam, asta e cheia memorarii pentru mine. Atunci cand reusesc sa sintetizez materia in propriile cuvinte, atunci stiu ca am inteles. Alte tips-uri ar fi sa va uitati la clipuri pe yt ca sa intelegeti mai bine (ninja nerd mostly) si sa profitati de memoria vizuala, facandu-va scheme cat ma simple pe care sa le aveti in minte in timpul examenelor si de la care sa puteti incepe sa dezvoltati subiecyul. Succes si multumim pentru clip!
Chiar mi s-a părut bun videoclipul asta. Majoritatea youtuberilor amatori pe partea asta de învățare nu vorbesc despre cât de eficiente sunt recititul/subliniatul dacă începi sa înveți materia din timp și ai acele intervale (de ex de la Anki) pentru spaced repetition Eu tind sa am nevoie sa recitesc materia de 2-3 ori înainte sa fac flashcards pentru ca fac excesiv de multe altfel
Apreciez mult ca ai sumarizat fiecare metoda prin tabelul de la sfarsit. Care e metoda/metodele tale de studiu si cum implementezi active recall in procesul tau (flashcard-uri, tehnica Feynman, sumarizarea subiectului in scris direct din minte) ?
Salut! Depinde de continut, dar in general- pt texte stufoase si dense imi fac notite dupa ce citesc prima data textul, apoi revizitez notitele facand grile si imi fac flash cards pt informatiile greu de retinut :)
Hmmm, cred ca depinde de tipul de muzica. Muzica cu versuri poate sa se amestece cu ce citesti si nu ajuta. Muzica fara versuri e ok si cred ca depinde de fiecare cum prefera. Mai sunt learning music cu nu stiu ce brain waves sau whatever, alea nu cred ca au niciun evidence..
Bine ai revenit! Sfaturile prezentate sunt foarte utile, in special cel cu luarea notitelor! Iti multumim mult!
Cu placere 😉
Bine ai revenit!
Felicitàri Mihai pentru Metodele prezentate in invatare si memorare! !
Cred cà toate sunt eficiente, depinde de fiecare persoanà si puterea de Concentrate a fiecàruia!
Oricum, de aceste metode, se pot folosi si persoane care doresc exersarea memoriei la orice vârstà!
Multumim ! Mult succes , Mihai!
Multumesc mult!
Multumim!
Salut. Îmi place acest videoclip.
Aha that’s great
Ce imi place mie sa fac este sa combin aceste metode. Citesc materia o data pentru a vedea cu ce "ma confrunt'' ca sa zic asa, adica evaluez nivelul de dificultate si inteleg firul principal al materiei. In timpul acestei citiri subliniez cuvintele cheie. Maxim cate 2 cuvinte, cu aceeasi nuanta, pentru a gasi numai elementele de foarte mare importanta. Apoi incep facutul de scheme, incerc sa sintetizez materia fie prin desene simple (merge bine pentru anatomie, chiar si pentru procesele fiziologice merge o schitare a unor mici desene). De multe ori in timp ce fac aceste scheme ma ajuta sa si spun cu voce tare si sa imi gasesc propriul fir logic. Apoi tot repet materia, incercand sa explic unui public imaginar.
E foarte important sa intelegem ce invatam, asta e cheia memorarii pentru mine. Atunci cand reusesc sa sintetizez materia in propriile cuvinte, atunci stiu ca am inteles.
Alte tips-uri ar fi sa va uitati la clipuri pe yt ca sa intelegeti mai bine (ninja nerd mostly) si sa profitati de memoria vizuala, facandu-va scheme cat ma simple pe care sa le aveti in minte in timpul examenelor si de la care sa puteti incepe sa dezvoltati subiecyul. Succes si multumim pentru clip!
O combinatie intre cele 4 metode e clar cea mai buna :) mersi si succes!!
Chiar mi s-a părut bun videoclipul asta. Majoritatea youtuberilor amatori pe partea asta de învățare nu vorbesc despre cât de eficiente sunt recititul/subliniatul dacă începi sa înveți materia din timp și ai acele intervale (de ex de la Anki) pentru spaced repetition
Eu tind sa am nevoie sa recitesc materia de 2-3 ori înainte sa fac flashcards pentru ca fac excesiv de multe altfel
:) ma bucur!
Apreciez mult ca ai sumarizat fiecare metoda prin tabelul de la sfarsit.
Care e metoda/metodele tale de studiu si cum implementezi active recall in procesul tau (flashcard-uri, tehnica Feynman, sumarizarea subiectului in scris direct din minte) ?
Salut! Depinde de continut, dar in general- pt texte stufoase si dense imi fac notite dupa ce citesc prima data textul, apoi revizitez notitele facand grile si imi fac flash cards pt informatiile greu de retinut :)
ce zici de utiliarea muzicii pe fundal? iti scade concentrarea in timpul invatatului?
Hmmm, cred ca depinde de tipul de muzica. Muzica cu versuri poate sa se amestece cu ce citesti si nu ajuta. Muzica fara versuri e ok si cred ca depinde de fiecare cum prefera. Mai sunt learning music cu nu stiu ce brain waves sau whatever, alea nu cred ca au niciun evidence..