Gerçekten muazam bir ders anlatımına sahipsiniz. İnanılmazsınız. Yani nedesem az insanın bütün dersleri bırakıp sadece yazılım öğrenesi geliyor. Umarım çok iyi yerlere gelirsiniz. Saygılarımı sunarım.
if kullanımı ile for kullanımı birbirinine karıştırmayın arkadaşlar liste=[1,2,3,4,5,6,7,8,9,0] for rakam in liste: print(rakam) ------------ if rakam in liste: (bu kod da hata alıcaksınız) print(rakam) ----------- if anahtar kelimesini kullanabilmek için şöyle yaparız if 5 in liste: --------->(burada if eğer demek yani diyorki eğer listenin içinde 5 elemanı var ise listeyi yaz bir koşul belirttik yani koşul sağlanmaz ise program hata verecektir) print(liste) for rakam in liste: (burda ise rakam diye bir değişkenimiz var ve bu liste içinde dolanıyor bir nevi alt küme gibi ikisi farklıdır dikkat edin ) print(rakam)
Gördüğüm en iyi anlatım. 4-5 farklı yerde ücretli-ücretsiz izlemeler yaptım, aralarında en iyisi buydu. Udemy gibi platformlarda ücretli bile sunabilirsiniz bunları. Teşekkürler.
başka bir video izledim fazla birşey anlamadım yarın okulda sınavım olduğu için çalışıyordum bu videoya denk geldim iyi ki izlemişim anlatımın çok hoş ve videodaki arkadaki fare klavye sesi ve senin sesin rahatlatıyor insanı başarılarının devamını dilerim
Çok faydalı ve detaycı bir anlatım tarzınız var yazılım dili öğrenmeye başlamış biri olarak şu ana kadar çok yardımınız dokundu. Her şey için teşekkürler umarım bu tarz eğitici videolara devam edersiniz.
Hocam gerçekten elinize sağlık, daha önce döngüleri başkasından izlemiş biriyim ve şimdi mükemmel bir şekilde kafama oturdu. Sizin anlatımız gerçekten tek kelime ile harika, daha önce aynısını sınıflar(class) için de yaşamıştım. Gerçekten çok detaylı ve güzel bir şekilde anlatıyorsunuz :)
Gittim bi ton para verdim udemy kursuna. döngüler kısmını anlayamadım bir türlü. Dedim youtuba dan biryerden izliyim belki anlarım. Allah seni karşıma çıkarttı. Mantığını anlatarak göstermen o kadar güzel olmuş ki. Çok teşekkür ederim
hocam 14:30 dan sonraki anlatımızda şu söylenebilir.... continue geldiğnde o kısmı geçerek ondan sonakileri yazdırıyordu sizde şöyle yazdırıyorsunuz: if i%3!=0 buda şu demek oluyor 3 'e bölünmüyorsa yazdırma geç 3'e bölünenleri yazdır demek oluyor.
tam olarak öyle değil, 3'e tam bölünmüyorsa o sayıyı yazmadan döngünün başına geliyor ve tekrar koşulları kontrol ediyor, eğer koşul sağlanırsa yazmıyor, sağlanmıyorsa döngüyü tekrar etmeden sayıyı yazdırıp devam ediyor. Bu önemli bir ayrıntı, bilmekte fayda var. :)
24:00 daki verdiğiniz yöntem yerine şöyle bir şey denedim hocam: i = 0 while i < 1000: ... i += 1 ... if i %2 == 0: ... continue ... print(i) tabiki siz burada "while True" komutunu bize gösterdiniz fakat kafası karışan arkadaşlar bu yöntemle daha kolay yazdırabilirler.
hocam çok iyi ve anlaşılır anlatıyorsunuz ama sonlara doğru bir tık farklı zor olabilecek örnek koyarsanız farklı bir bakış açısı kazanmamız için iyi olabilir çok teşekkürler şimdiden
David Malan CS50 ile programlama diline basladim, c biraz daha zor bir dil C'de ogrendiklerim suan python u daha kolay algilamama yardimci oluyor. Anlatim gercekten cok basit ve yalin herseyi not aliyorum, tum bu degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim. Keske baska dillerde olsaydi..
Hocam 2¹⁰ örneğinde sonuc=1 dememiz ve sonraki işlemler arasındaki bağıntıyı net anlayamadım. O, 1'i biz for i in range(0,10) da kullandık mı? Yoksa 2'yi range deki 0,1,2,3....şeklindeki sayıların 1'i ile mi çarptık? Ya da sonuc=1'in fonksiyonu veya önemi nedir? Bunu kavrayamadım. Önceki konularla alakalı olması ihtimali de var ama bana bir çağrışım yapmadı. i*= ifadesini 2.derste öğrendik. Bu ok. Burada üslü sayı kullandığınız için mi kafam karıştı acaba. Belki de biz üslü sayılarda hep böyle yapıyoruzdur. Yani sonucu 1 yapmak. Bunu böyle kabul etmemiz mi gerekiyor? Sorumu şöyle sorayım. Bu 3⁴ olsaydı şunu mu yapacaktık? sonuc=1 for i in range(0,4) sonuc *=3 i=0 için 1=1*3=> sonuc=3 #1'e 1*3 atadık artık yeni sonuc 3 oldu. i=1 için 3=3*3=>sonuç=9 #3'e 3*3 atadık artık yeni sonuc 9 oldu. i=2 için 9=9*3 => sonuc=27 #9'a 9*3 atadık artık sonuc 27 oldu. i=3 için 27=27*3=>sonuc=81 #27'ye 27*3 atadık artık yeni sonuc 81 oldu. i=4 için 81=81*3=243 #81'e 81*3 atadık artık yeni sonuc 243 oldu. Böyle gibi ama siz 1'i seçerken bu işlemi sağlayabilecek uniqe sayı olduğu için mi seçtiniz? Çünkü birinci döngüde 2'yi sağlayacak tek işlem 2'yi 1'le çarpmak. Sanırım birkaç alıştırmayla bu kafamda yerleşir.
merhaba kocam videonun 7.50 dakikasında for döngüsündeki i hiç bir yerde kullanılmadı sonuca 1 i atadık ve for döngüsüne soktuk fakat i nin oradaki işlevi nedir
bilmiyorum belki de yeteri kadar algoritma öğrenmemişim anlamakta zorlanmamın sebebi muhtemelen bu ama diğer insanlardan hiç bir şey kapamazken en azından iç içe for dışında çoğu şeyi anlıyor gibiydim o hissi bile almam gerçekten çok mutlu etti beni
3.cü izleyişte anladım bazen bir konuyu tekte anlamak çok zor ve bence kolay gibi görünse de tüm yazılım dillerinin bel kemiği konusu bence koşullar ve döngüler
hocam ben google colab üzerinden çalışıyorum ama sizin continue ve break komutları yazdığınız kodları yazarken hata vermiyor ama bi sonuç da göstermiyor. neden acaba
yazılımdan pek anlamam, oyun programlamayı öğrenmek istiyorum. bu yüzden C# derslerine bakmıştım godot için bu eğitime başladım. döngüler kısmı hep açıkta kalmıştı. bu anlatımınızla taşlar biraz daha yerine oturdu.
23.dakkada verdiğiniz örnekte, 1000 'den küçük tek sayıları yazdırıyorsunuz. Ama hatalı bir örnek. 1000 yerine herhangi bir tek sayı verdiğinizde (mesela 1001) derseniz, döngü bitmiyor.
aslında atla demek değil devam et demek o kod, sadece o şart sağlandığında sayıyı ona yzdırtmayarak biz ona atlamasını sağlattık. Şöyle oluyor, döngünün içinde if ile karşılaşınca if`te istenilen durumun karşılanıp karşılanmadığına bakıyor. eğer koşul karşılanıyorsa (senin yazdığın şeye göre sayının çift olması durumu) if fonksiyonunun içine giriyor ve oradaki komutları gerçekleştiriyor, ardından da continue yi görünce anlıyor ki döngünün taa en başına dönmeliyim. senin yazdığın if bloğunun içinde hiç komut yok. eğer if in içine print sayı yazarsan çift sayılarıda yazdırır. komut olmadığı için hiçbir şey yapmıyor ve döngünün başına dönüyor. bu sefer tek sayı olduğu için if koşulu sağlanmıyor ve hiç onunla muhattap olmadan içindeki her şeyi atlayıp diğer komutlardan devam ediyor. biraz karışık oldu ama umarım anlamışsındır.
sonuc=1 for i in range(10): sonuc *= 2 bu denklemdeki şu meseleyi anlamadım; range'in içinde i değişkeni geziyor ama neden sonuc değişkeni 2'yle çarpılıyor. i değişkeni 10 kere işlem gördüğü için mi sonuç 10 kere 2yle çarpılıp ona eşitleniyor
i range içinde gezerken öncelikle 0 değerini alıyor ve sonuç 2 ile çarpılıyor. sonrasında 1 değerini alıyor ve ve sonuç tekrardan 2 ile çarpılıyor. ta ki i 9 değerini alana kadar. i 9 değerini aldığında sonuç değeri 10 defa 2 ile çarpılmış oluyor bu da 2**10 oluyor.
Ben bu mantigi anlamadim hocam Sonuc = 1 For i in range(10) Sonuc*=2 Şimdi burada biz i harfini neden yazdik Onu kullanmiyoruksa tekrarlandikca 10 kere vurucak dedi *=2 yapti ama for i in range(10) : İcinde sonuc yok bu dongudə neden sonuc çalışiyor ?
peki hocam mesela görsel olarak oyunda 1 yaratığı tıkladık onu kestik sonra 2 yaratık çıktı o yaratığıda tıkladık keserken 1 yazdığım yaratık çıktı 2 ci yaratığı bırakıp nasıl 1 ci yaratığa gider
9 sınıftan Python dan kaldım şimdi 10 a geçtim sorumluluk sınavım var.İNSALLAH su 18 gun içerisinde öğrenebilirim de şu sınavı verebilirim.😔 Birdahada dersi boşlarsam varya..... Akillandim artık.ben cezamı cekcem siz cekmeyin.gercekten çok kotu bı duygu.yaz tattilinin şu 1 ayı hep aklımda aklımda umarım 18 günde öğrenebilirim.😊
Hesaplanan şey__ 2¹⁰=1024__ 1.2=2 sonra 2 başa geliyor . sonuc=2 devam ediyor 2.2=4 sonra 4 başa geliyor bunu 10 kere tekrar etmesi gerekiyor__ for i in range(0.10) __ yani 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 yani 10 kere
Hocam pycharm da yazı yazarken sizdeki gibi sabit düz çizgi olması gerekirken ,gidip gelen kalın bir çizgi oluşuyor ve kodları yazdığımda hata oluşturuyor.Print değerlerindeki otomatik ( ) bunu da kaldırıyor.Nasıl düzeltebilirim ? Umarım anlatabilmişimdir.
47 yaşında elektrik elektronik mühendisiyim. Programcılığı da merakım var. Bu konular Basic altyapısına çok benzediği için yabancılık çekmiyorum. Anlatımınız da hiç bilmeyenlere de hitap ediyor. Yabancı sitelerden daha iyi anlattığınızı söyleyebilirim.
Gerçekten muazam bir ders anlatımına sahipsiniz. İnanılmazsınız. Yani nedesem az insanın bütün dersleri bırakıp sadece yazılım öğrenesi geliyor. Umarım çok iyi yerlere gelirsiniz. Saygılarımı sunarım.
çok doğru
udemy'den kurs almıştım bu derslerin yanından geçemez, gerçekten çok faydalı.
👍👍
kesinlikle katılıyorum
Udemy kurstan kursa değişir A'dan Z'ye kursu ise geçmesi zor amma ve lakin eski bir kurs olduğu için şuanda pek işlevli yardım alınamıyor.
if kullanımı ile for kullanımı birbirinine karıştırmayın arkadaşlar
liste=[1,2,3,4,5,6,7,8,9,0]
for rakam in liste:
print(rakam)
------------
if rakam in liste: (bu kod da hata alıcaksınız)
print(rakam)
-----------
if anahtar kelimesini kullanabilmek için şöyle yaparız
if 5 in liste: --------->(burada if eğer demek yani diyorki eğer listenin içinde 5 elemanı var ise listeyi yaz bir koşul belirttik yani koşul sağlanmaz ise program hata verecektir)
print(liste)
for rakam in liste:
(burda ise rakam diye bir değişkenimiz var ve bu liste içinde dolanıyor bir nevi alt küme gibi ikisi farklıdır dikkat edin )
print(rakam)
teşekkürler
24 yaşında İTÜ mezunuyum. okulda bu kadar keyif alarak dinleyememiştim... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
Gördüğüm en iyi anlatım. 4-5 farklı yerde ücretli-ücretsiz izlemeler yaptım, aralarında en iyisi buydu. Udemy gibi platformlarda ücretli bile sunabilirsiniz bunları. Teşekkürler.
Döngülerin mantığını bi türlü oturtamıyordum ,sayenizde anladım çok teşekkür ederim sevgili hocam.
Tüm kavramları bir arada verip kafa karıştırmak yerine başlık başlık anlatmanız çok açıklayıcı olmuş, çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık.
başka bir video izledim fazla birşey anlamadım yarın okulda sınavım olduğu için çalışıyordum bu videoya denk geldim iyi ki izlemişim anlatımın çok hoş ve videodaki arkadaki fare klavye sesi ve senin sesin rahatlatıyor insanı başarılarının devamını dilerim
youtube daki en verimli python anlatımı. teşekkürler.
bugün izlediğim 5. hocasınız, açık ara en iyi anlatan sizsiniz
Hocam Allah sizden razı olsun mükemmel basit bir anlatımınız var boşuna beynim bulanmıyor
Çok faydalı ve detaycı bir anlatım tarzınız var yazılım dili öğrenmeye başlamış biri olarak şu ana kadar çok yardımınız dokundu. Her şey için teşekkürler umarım bu tarz eğitici videolara devam edersiniz.
Hocam gerçekten elinize sağlık, daha önce döngüleri başkasından izlemiş biriyim ve şimdi mükemmel bir şekilde kafama oturdu. Sizin anlatımız gerçekten tek kelime ile harika, daha önce aynısını sınıflar(class) için de yaşamıştım. Gerçekten çok detaylı ve güzel bir şekilde anlatıyorsunuz :)
ingilizcem iyi olmasına rağmen videoyu izlediğimde önceden oturmayan şeyler tak diye oturdu helal olsun mükemmel içerik
döngüleri anlamakta çok zorluk çekmiştim ama bu video sayesin anladım teşekkürler
Gittim bi ton para verdim udemy kursuna. döngüler kısmını anlayamadım bir türlü. Dedim youtuba dan biryerden izliyim belki anlarım. Allah seni karşıma çıkarttı. Mantığını anlatarak göstermen o kadar güzel olmuş ki. Çok teşekkür ederim
26:49 gayet iyi gidiyoruz bence, aldığım notları tekrar edersem anlamadığım bir şey kalmaz diye düşünüyorum. Teşekkürler 💙💛
tek eleştirim çok güzel anlatmanız.
sağ olun !😅
tesekkür ederim böyle güzel herkese acik Türkce bir ders icin...
Hocam, birçok kaynaktan dersler dinledim ama sizin anlatımınız bambaşka ve çok güzel
hocam 14:30 dan sonraki anlatımızda şu söylenebilir.... continue geldiğnde o kısmı geçerek ondan sonakileri yazdırıyordu sizde şöyle yazdırıyorsunuz: if i%3!=0 buda şu demek oluyor 3 'e bölünmüyorsa yazdırma geç 3'e bölünenleri yazdır demek oluyor.
tam olarak öyle değil, 3'e tam bölünmüyorsa o sayıyı yazmadan döngünün başına geliyor ve tekrar koşulları kontrol ediyor, eğer koşul sağlanırsa yazmıyor, sağlanmıyorsa döngüyü tekrar etmeden sayıyı yazdırıp devam ediyor. Bu önemli bir ayrıntı, bilmekte fayda var. :)
Tek kelimeyle harikasınız hocam
python yeni başladım her yaptığınızı anlıyorum hocam. teşekkür ederim
hocam muhteşemsiniz yaptığım tüm hataları zaten anlatıyorsunuz bu daha da öğretici oluyor.
Çok yardımınız dokundu, teşekkürler.
24:00 daki verdiğiniz yöntem yerine şöyle bir şey denedim hocam:
i = 0
while i < 1000:
... i += 1
... if i %2 == 0:
... continue
... print(i)
tabiki siz burada "while True" komutunu bize gösterdiniz fakat kafası karışan arkadaşlar bu yöntemle daha kolay yazdırabilirler.
çokk teşekkürler çok anlaşılır anlatıyorsunuz hakkınızı helal edin
Sınavım var kurtarıcı gibisiniz,teşekkürler.
hocam çok iyi ve anlaşılır anlatıyorsunuz ama sonlara doğru bir tık farklı zor olabilecek örnek koyarsanız farklı bir bakış açısı kazanmamız için iyi olabilir çok teşekkürler şimdiden
evet gerçekten iyi olurdu. mesela her videonun sonunda bize bir şeyler katabilecek ödevler verip sonraki videoda onu çözse tadından yenmez
@@rozancelebi fonksiyonlar videosuna kadar izle def falan filan sonra zaten algoritma çozumlerri yaptigi bir serisi var ordakileri sen çozmeye çalis
sayın hocam kusursuz bir anlatım. Ağzınıza sağlık
bütün dersler çok faydalı oldu Allah razı olsun
Gerçekten çok anlaşılır anlatıyorsunuz teşekkür ederim sayenizde pek çok şeyi öğrenebiliyorum
Hocam süpersin maşallah allah sesıne kuvvet versın . gordugum en ıyı anlatım serisi teberik ederım bızlerı anlatımsız bırakmayın lutfen :)
Harika bir anlatım bayıldım gerçekten emeklerinize sağlık
hocam bizlere böyle güzel ve anlaşılır bir şekilde ders anlattığınız içing erçekten çok teşekkürler
Güzel bilgilerin için çok tşk ederim. Allah razı olsun. Anlatımın süper. çok faydalı oluyoru.
hocam keşke örnek sorular çözseniz gerçekten anlatımın çok güzel.
çok beyendim sizin videolardan bakıb phython yarışında iştirak edib azərbaycan üzrə 1 yer tutdum
Emeğinize sağlık, çok güzel anlatım.
David Malan CS50 ile programlama diline basladim, c biraz daha zor bir dil C'de ogrendiklerim suan python u daha kolay algilamama yardimci oluyor. Anlatim gercekten cok basit ve yalin herseyi not aliyorum, tum bu degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim. Keske baska dillerde olsaydi..
2 günde 7 dersinizi izledim. Hiç sıkılmadım, çoğunuda anladım. Sanırım yazılım öğretmenisiniz. Aynı bir öğretmen gibi anlatıyorsunuz.
Bence öğretmen değildir. Öğretmen olsa bu kadar güzel anlatamaz.
@@hayrituna5311 😀😀😀
Güzel akıcı bir anlatım. Elinize sağlık.
Çok güzel ve açıklayıcı olmuş teşekkürler.
Kolay gelsin :)
Çok açıklayıcı anlatıyorsunuz emeğinize sağlık
Hocam 2¹⁰ örneğinde sonuc=1 dememiz ve sonraki işlemler arasındaki bağıntıyı net anlayamadım.
O, 1'i biz for i in range(0,10) da kullandık mı? Yoksa 2'yi range deki 0,1,2,3....şeklindeki sayıların 1'i ile mi çarptık?
Ya da sonuc=1'in fonksiyonu veya önemi nedir? Bunu kavrayamadım. Önceki konularla alakalı olması ihtimali de var ama bana bir çağrışım yapmadı.
i*= ifadesini 2.derste öğrendik. Bu ok. Burada üslü sayı kullandığınız için mi kafam karıştı acaba. Belki de biz üslü sayılarda hep böyle yapıyoruzdur. Yani sonucu 1 yapmak. Bunu böyle kabul etmemiz mi gerekiyor?
Sorumu şöyle sorayım. Bu 3⁴ olsaydı şunu mu yapacaktık?
sonuc=1
for i in range(0,4)
sonuc *=3
i=0 için
1=1*3=> sonuc=3 #1'e 1*3 atadık artık yeni sonuc 3 oldu.
i=1 için
3=3*3=>sonuç=9 #3'e 3*3 atadık artık yeni sonuc 9 oldu.
i=2 için
9=9*3 => sonuc=27 #9'a 9*3 atadık artık sonuc 27 oldu.
i=3 için
27=27*3=>sonuc=81 #27'ye 27*3 atadık artık yeni sonuc 81 oldu.
i=4 için
81=81*3=243 #81'e 81*3 atadık artık yeni sonuc 243 oldu.
Böyle gibi ama siz 1'i seçerken bu işlemi sağlayabilecek uniqe sayı olduğu için mi seçtiniz? Çünkü birinci döngüde 2'yi sağlayacak tek işlem 2'yi 1'le çarpmak.
Sanırım birkaç alıştırmayla bu kafamda yerleşir.
hem fikirim bu konuda bende bir yanıt bekliyorum
Çok sağolun Güzel Anlatımınız için!
merhaba kocam videonun 7.50 dakikasında for döngüsündeki i hiç bir yerde kullanılmadı sonuca 1 i atadık ve for döngüsüne soktuk fakat i nin oradaki işlevi nedir
hocam çok iyi anlatıyorsunuz çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Teşekkür ederiz. Çok güzel anlatım
Emeğinize sağlık 👏
hocam sayende quizde rahattık emeğine sağlık...
Emeğine sağlık kardeşim 39 yaşından sonra sayende bişeyler öğreniyorum
15.49 da
liste = range(100)
for i in liste:
if i%3 == 0:
print(i) ile daha basitçe yapılabilir
Çok iyi anlatıyosunuz harikasınız
cok güzel anlatmıssınız çok tesekürler.
bilmiyorum belki de yeteri kadar algoritma öğrenmemişim anlamakta zorlanmamın sebebi muhtemelen bu ama diğer insanlardan hiç bir şey kapamazken en azından iç içe for dışında çoğu şeyi anlıyor gibiydim o hissi bile almam gerçekten çok mutlu etti beni
3.cü izleyişte anladım bazen bir konuyu tekte anlamak çok zor ve bence kolay gibi görünse de tüm yazılım dillerinin bel kemiği konusu bence koşullar ve döngüler
Cox gozel cox beyendim emeyinize sagliq
i = 1
while True:
i+=1
if i % 2 == 0 :
continue
if i == 1001 :
break
print(i)
hocam böyle yaparsanız daha kısa oluyor 😁
i=1
while i
Ses kalitesi güzel anlatımı da beğendim 👍
hey şey mükemmel ama her konu sonunda bizim yapmamız için bir soru verip video sonunda çözer misin?
çok güzel anlatıyorsunuz teşekkür ederiz :)
bu video serinizin hepsini izlersem Python dilini komple öğrenir miyim
yoksa eksik dersler var mı
21:45 deki kodu yazınca sonsuza gidiyor nedeni nedir acaba
Hocam, hala aktif misiniz ? Videolar birkac yil oncesinden o yuzden merak ettim
Elinize yüreğinize sağlık sonunda anladımm
sonuç=1 neden diyoruz en başta
elinize emeginize saglik.tesekkurler
Chok gozel anlatdiniz.bu konuda daha zor chalishmalar yapa bilirsinizmi?
bunları kendim yapabiliyorum, internetteki problemleri de yapabiliyorum ama quizlerden hep düşük geliyor nedenini daha anlayamadım?
Çok net bir anlatım. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.
17.50 de sonuncu sayıyı görmek için yaptığımız yerde bende hata veriyor aynılarını yapmama rağmen
hocam ben google colab üzerinden çalışıyorum ama sizin continue ve break komutları yazdığınız kodları yazarken hata vermiyor ama bi sonuç da göstermiyor. neden acaba
07:02 de neden sonuc 1 yaptık pek anlamadım 2 3 4 5 koyunca degerler degısıyor
sonuc 2 yazınca toplam 2 kere mi 2 ile çarpılcak acaba
yazılımdan pek anlamam, oyun programlamayı öğrenmek istiyorum. bu yüzden C# derslerine bakmıştım godot için bu eğitime başladım. döngüler kısmı hep açıkta kalmıştı. bu anlatımınızla taşlar biraz daha yerine oturdu.
hocam guı programmıng konusu playlists videolarınızda var mı bulamadım tam konunun içeriğini de bilmiyorum bilemedim teşekkkürler
23.dakkada verdiğiniz örnekte, 1000 'den küçük tek sayıları yazdırıyorsunuz. Ama hatalı bir örnek.
1000 yerine herhangi bir tek sayı verdiğinizde (mesela 1001) derseniz, döngü bitmiyor.
Arkadaşlar şu olayı aydınlatacak var mı?
sayı=0
While sayı
aslında atla demek değil devam et demek o kod, sadece o şart sağlandığında sayıyı ona yzdırtmayarak biz ona atlamasını sağlattık. Şöyle oluyor, döngünün içinde if ile karşılaşınca if`te istenilen durumun karşılanıp karşılanmadığına bakıyor. eğer koşul karşılanıyorsa (senin yazdığın şeye göre sayının çift olması durumu) if fonksiyonunun içine giriyor ve oradaki komutları gerçekleştiriyor, ardından da continue yi görünce anlıyor ki döngünün taa en başına dönmeliyim. senin yazdığın if bloğunun içinde hiç komut yok. eğer if in içine print sayı yazarsan çift sayılarıda yazdırır. komut olmadığı için hiçbir şey yapmıyor ve döngünün başına dönüyor. bu sefer tek sayı olduğu için if koşulu sağlanmıyor ve hiç onunla muhattap olmadan içindeki her şeyi atlayıp diğer komutlardan devam ediyor. biraz karışık oldu ama umarım anlamışsındır.
@@beyzanuralbayrak6136 Çok teşekkür ederim. Minnettar'ım.
Teşekkür ederom Azerbaycandan selam.
sonuc=1
for i in range(10):
sonuc *= 2
bu denklemdeki şu meseleyi anlamadım;
range'in içinde i değişkeni geziyor ama neden sonuc değişkeni 2'yle çarpılıyor.
i değişkeni 10 kere işlem gördüğü için mi sonuç 10 kere 2yle çarpılıp ona eşitleniyor
i range içinde gezerken öncelikle 0 değerini alıyor ve sonuç 2 ile çarpılıyor.
sonrasında 1 değerini alıyor ve ve sonuç tekrardan 2 ile çarpılıyor. ta ki i 9 değerini alana kadar.
i 9 değerini aldığında sonuç değeri 10 defa 2 ile çarpılmış oluyor bu da 2**10 oluyor.
Kodları doğru yazmama rağmen unindent does not match any outer indentation level
böyle bi yazı karşıma çıkıyor napmalıyım
Ben bu mantigi anlamadim hocam
Sonuc = 1
For i in range(10)
Sonuc*=2
Şimdi burada biz i harfini neden yazdik
Onu kullanmiyoruksa tekrarlandikca 10 kere vurucak dedi *=2 yapti ama for i in range(10) :
İcinde sonuc yok bu dongudə neden sonuc çalışiyor ?
while döngüsü'nü keşke 100.000 yapmasaydım. yaklaşık 1-1.5 dakika kadar makinenin 100.000 kadar saymasını bekledim.
Elinize sağlık hocam
peki hocam mesela görsel olarak oyunda 1 yaratığı tıkladık onu kestik sonra 2 yaratık çıktı o yaratığıda tıkladık keserken 1 yazdığım yaratık çıktı 2 ci yaratığı bırakıp nasıl 1 ci yaratığa gider
9 sınıftan Python dan kaldım şimdi 10 a geçtim sorumluluk sınavım var.İNSALLAH su 18 gun içerisinde öğrenebilirim de şu sınavı verebilirim.😔
Birdahada dersi boşlarsam varya..... Akillandim artık.ben cezamı cekcem siz cekmeyin.gercekten çok kotu bı duygu.yaz tattilinin şu 1 ayı hep aklımda aklımda umarım 18 günde öğrenebilirim.😊
2 üzeri 10 u yazdırırken sonuç *=2 ile print aynı sütünda olması gerekmezmiydi for blogunda olması gerekmezmiydi anlamadım
colabde for i in range yazınca print i diye yazdığım zmaan sürekli i i i i diye çıkıyor rakamların yerine, o yüzden ne yazmama gerekir
Çok teşekkürler çok güzel video
7:54 deki problemin mantığını anlamadım biri beni aydınlatabilir mi?
Hesaplanan şey__ 2¹⁰=1024__ 1.2=2 sonra 2 başa geliyor . sonuc=2 devam ediyor 2.2=4 sonra 4 başa geliyor bunu 10 kere tekrar etmesi gerekiyor__ for i in range(0.10) __ yani 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 yani 10 kere
Allah razi olsun
Hocam pycharm da yazı yazarken sizdeki gibi sabit düz çizgi olması gerekirken ,gidip gelen kalın bir çizgi oluşuyor ve kodları yazdığımda hata oluşturuyor.Print değerlerindeki otomatik ( ) bunu da kaldırıyor.Nasıl düzeltebilirim ? Umarım anlatabilmişimdir.
C+ için de uygun mudur
en iyi anlatım teşekkürler :)
24.00 dakikada yaptığımız işlemi 1'e 2 ekleyerek yapsak aynı mantık değil mi?
47 yaşında elektrik elektronik mühendisiyim. Programcılığı da merakım var. Bu konular Basic altyapısına çok benzediği için yabancılık çekmiyorum. Anlatımınız da hiç bilmeyenlere de hitap ediyor. Yabancı sitelerden daha iyi anlattığınızı söyleyebilirim.
Teşekkürler çok yararı dokundu.
hocam liste diye tanımladıklarımız dizi oluyor mu
hocam şeyi merak ettim 23.11 de döngüde if fonksiyonunda continue yazmadan ilerlersek aynı sonuca varmaz mıyız
Hocam çok teşekkür ederiz .
iinanilmaz iiyidi eline saglık