Çalınan Dikkat | Kitap tanıtımı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 апр 2023
  • ‪@malumathders‬
    Bu videoda Johann Hari'nin yazdığı, Barış Engin Aksoy'un çevirisini yaptığı Çalınan Dikkat kitabının tanıtımını yaptım. Kitap özellikle son dönemde yitrdiğimiz dikkat kaybına yönelik nedenler ve çözüm önerileri aktarılıyor. Kitabın yayıncısının linkini aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler, keyifli okumalar...
    Kitap Linki: www.metiskitap.com/catalog/bo...
    Her Cuma saat 15.00'da yeni bir videoyla matematiğin bir başka alanını ele alacağım.
    Facebook: / malumathh​
    Instagram: / malu.math

Комментарии • 28

  • @us7191
    @us7191 Год назад +5

    Metis Yayınları çok güzel işler başarıyor. Engin Geçtan’ın Metis yayınlarından çıkan kitaplarını okuyorum şu sıralar. Okurken çok şey fark ettim. Bu kitabı da okumaya çalışacağım

  • @gokhanzlatan
    @gokhanzlatan Год назад +5

    telefonu titreşim dahil kapatıyorum hocam ben kitap okurken, Pomodoro tekniği uyguluyorum 25 dakika oku 5 dakika ara şeklinde, o arada bakıyorum telefonuma. Suyumu kahvemi hazırlıyorum.
    Saygılar hocam iyi bayramlar.

    • @omergumusel
      @omergumusel Год назад +2

      bakmıyorum demek istediniz galiba

  • @z3hra636
    @z3hra636 Месяц назад

    Hocam çok iyi olmuş ellerinize sağlık örnekler,mimikler,anlatım tarzı vs 👏

  • @davut6977
    @davut6977 Год назад +4

    Hocam yorumlarınızın çok faydalı olduğunu düşünüyorum, ayrıca daha çok kitap önerisi gelebilir. Teşekkürler.

  • @sefaafsar4360
    @sefaafsar4360 Год назад +6

    Hocam ayrıca cal newportun pürdikkat eseri takdire şayan onu fazlasıyla tavsiye ederim ayrıyeten travma ve diğer psikolojik bozuklukları olan kimseler internette tt olan little dark age şarkısında da odaklanmaya hafiften değinen kısmı dinlediklerinde kendilerini anlatınca şok oluyorlar ayriyeten şarkının referansı olan clockwork Orange filmi ve kitabı da dikkatle izlenmeli ve okunmalı.Herşey için sağolun :)

    • @malumath
      @malumath  Год назад

      Bakayim o kitaba, teşekkür ederim öneri için...

    • @ibrahimkutuk9403
      @ibrahimkutuk9403 Год назад

      şarkıda orayı bulamadım neresinde değiniyor

  • @yimenici
    @yimenici Год назад +1

    Hocam neden daha önce keşfetmemişim sizi :) Herkese tavsiye edeceğim kanalınızı, emekleriniz için gerçekten teşekkür ederim..

    • @malumath
      @malumath  Год назад

      Ben teşekkür ederim, sevgiler...

  • @Faydaarti
    @Faydaarti Год назад +5

    "Idiocracy" diye bir komedi filmi var, tam da bugünleri anlatıyor. Tavsiye ederim. Gelecekte insanlığın idiotlaşmış halde bi sürü normalde cok basit işi beceremedigini anlatan aslında konusu çok sıkı ama filme alınması ortalama olan bi film. Konusu için izlenebilir.
    Bu kitabı biliyorum.
    En son 70 lerde doğan benim kuşaklar sonrası bu dikkat mevzusunda ayvayı yemiş halde. Gençlere, 1989 yılında evde sadece odamda çalışarak dershaneye gitmeden üniversiteye girdim desem sanırım epeyce bir şey anlaşılacaktır...
    Bu videoyu izlerken başka şeylerle de ilgilenen ve videodan çoğu seyi kaçıranlar el kaldırsın.
    Motosiklet kullanıyorum, en önemli.mevzu o ana odaklanmaktır sürüşte. Dikkatsiz adam patlar. Benim en önemli motivasyonum bu. Ama ben bile telefon mevzusundan bıktım. Ama youtube dışında hic bir sosyal medyam yok ve mesaj, bildirim seslerimi de kapattım, sadece ben istediğimde izliyorum..

    • @malumath
      @malumath  Год назад +1

      Filmi hatırlıyorum. Çok iyi bir konuyu ele almıştı ama biraz basit bir yerinden aktariyordu meseleyi. Maalesef dört nala filmin gerçekliğine doğru yok alıyoruz.
      Ben 80 sonrası doğanlardanim. Bizim jenerasyon dikkat kaybını sizinkine göre daha erken yaşlarda yaşamaya başladı. Bizden sonrası için dram daha da büyük. Umarım bir hareket olur ve dikkatimizi yeniden kazanacak adımlar atabiliriz. Sevgiler...

    • @Faydaarti
      @Faydaarti Год назад

      @@malumath Umarım hocam, zira ben kendi çocuğumda da gözlemliyorum fazlasıyla, her şeyden çok cabuk sıkılıyor, tıpkı bütün arkadaşları gibi. Bence bunda bir tek teknoloji değil, onun da sayesinde aşırı tüketim toplumu olmanın ve dolayısıyla önlerinde çok fazla seçenek olmasının da etkisi büyük. Saygılar, selamlar.

  • @samett678
    @samett678 Год назад +1

    Sosyal medya insanları sosyalleşmeye yönlendirirse insanlar daha mutlu daha huzurlu daha sağlıklı olur ancak sosyal medya sahipleri zarar edeceği için bunu istemez. Bu yüzden kendimiz çözüm üretmeliyiz. Şahsen ben bütün sosyal medya hesaplarımı silerek başladım diğer türlü bunun önüne geçebilmek çok zor.

  • @emre2b627
    @emre2b627 Год назад +5

    9:57 dakika ile dikkatimizi çaldınız hocam :D

  • @Centilmen359
    @Centilmen359 Год назад +1

    Gerçekten özellikle yeni nesile çok üzülüyorum,aslında bende 2003 doğumluyum ama yiğenime bakınca (kendisi 2 yaşında) şimdiden telefonla reels videoları ile bu kadar içli dişli olmak telefonsuz,sosyal medyasız bir hayatin nasıl olduğunu hiç deneyimlemeyecek olmaları gerçekten üzücü yeni nesil için.

  • @engink.6965
    @engink.6965 Год назад

  • @yalcinozer4434
    @yalcinozer4434 Год назад +7

    İrademin güçlü olduğunu söylerim ama günde ortalama 4-5 saatimi sosyal medyada heba ediyorum. 1 dklik 100 video izlesem ne fayda. %90 i eğlence odaklı saçma sapan kurgu videolar. Pzt temiz bir başlangıç yapmalı🙂

    • @malumath
      @malumath  Год назад +2

      İradenin güçlü ya da zayıflığından öte sistemsel bir sorun var. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama bir bakıyorum ekrana düşmüşüm. Sosyal medyanın tasarlanisinda sorunlar var, onların düzeltilmesi için talepkar olmak gerekli...

  • @earthwolf
    @earthwolf Год назад

    Hocam teşekkürler tanıtım için. Hemen sipariş ettim, 100 sayfa okudum bile. Kendim ve çocuğum için faydalı olacağını düşündüğüm bir kitap.

    • @malumath
      @malumath  Год назад

      Süper, çok sevindim bunu duyduğuma. Umarım faydalı olur...

  • @akkasyusuf
    @akkasyusuf Год назад

    Hocam merhaba, dikkat seviyem o kadar azalmış ki videonun tamamını izlemeden durdurup açıklama kısmındaki kitap linkine tıklamamak için kendimi zor tuttum :) ayrıca zamanında meslek lisesinden mezun olmuş biri olarak benim de matematikle aram hiç iyi olmadı. 33 yaşından sonra sıfırdan matematik öğrenmek istiyorum, ben ve benim gibiler için bir yol haritası önerebilir misiniz? Teşekkürler, başarılar :)

    • @malumath
      @malumath  Год назад +1

      Valla iyi bir mücadele vermişsiniz, tebrik ederim. Sıfırdan matematik ile ilgili bir video yapacağım. Sevgiler...

  • @onurcankocdogan2448
    @onurcankocdogan2448 Год назад +1

    hocam merhaba bugun sizleri keşfettim . ben de ilkokul matematik öğretmenliği okuyan bir öğretmen adayıyım . bizler pandemiden dolayı çok fazla bu mesleğe adapte olamamış olmakta zorlanan bir insanım. sanki bildiklerimi aktarmakta zorlanacakmış gibi bir hissiyatım var . bunun için bir video gelirse çok iyi olur hocam.
    hocam bir de bir şey daha var. şuan üniversite eğitim sistemlerinde öğretimin seküler tarafından tutmaya çalışıyorlar. sürekli batılı pedagogların makaleleri olsun ya da batılı pedagogların etkisi altında kalmış hocalarımız batısal sistemi ve batısal kültürü övüyor.
    sanki bu medeniyetin öğretimi bir köşeye atılmış ve kendi değer yargılarımızdan ayrı bir noktaya gitmeye çalışıyoruz.
    modern çağa ayak uydurmak derken kendi anadolu ve mezapotamya bölgesinin harmanlanmış bir eğitim sisteminden kopup adapte olmakta zorlandığımız ve buraya göre uyarlanmadan batı kültüründeki eğitimi almaya çalışıyoruz gibi geliyor. bunun içinde bir video çekebilirseniz çok iy olur.

    • @malumath
      @malumath  Год назад

      Merhabalar. Pandemiye denk gelmek büyük şanssızlık oldu maalesef ve aldığınız eğitimin kalitesi de pandemi etkisiyle düştü ne yazık ki. Bildiklerinizi aktarma konusunda illa ki sıkıntılar olacaktır, mesleğin ilk zamanlarında adapte olmanız gereken önemli meselelerden biri bu. Bunu aşmanın ne yazık ki reçetesi yok ancak kendinizi farklı alanlarda geliştirmek, kişisel özelliklerinizin farkında olmak pek çok engeli asmaniza yardım edecektir.
      Eğitim sistemleri ile ilgili söylediklerinize ne yazık ki katılmıyorum. Gerekçelerini burada bir yorum alanında açıklamak zor. Şunları belirtmeliyim; eğitim, kültürle oldukça iç içe ele alınan bir kavram. Dolayısıyla egitim sisteminin kültürle uyumlu ele alınması gerekli, burada hemfikiriz. Ancak ben eğitimin seküler bir şekilde ele alınması gerektiğini, modern yöntemlerin ve sonuçların egitim sistemine entegre edilmesini, özellikle de veriye dayalı reformların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kendi kültür öğelerimizden öğrenecek çok şey var ancak egitim sistemi hem dünyadaki hem de Türkiye'deki modernleşme süreçleriyle gündeme gelen bir kavram. Dolayısıyla örnek alıp, pusula olarak belirleyeceğimiz bir geleneksel egitim metodu var mı, çok emin değilim. Uzun bir mesele, bir video çekip tartışmayı zenginleştirmek mümkün. Bakalım, uğraşacağım bu konuyla. Sevgiler, başarılar...