Istorii ale designului din România, cu Alexandru Ghilduș, Mihnea Ghilduș și Oana Nasui

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 июн 2024
  • Un interviu cu Alexandru Ghilduș și Mihnea Ghilduș, în cadrul proiectului „Antreprenoriat artistic colectiv în România” , susținut de Oana Nasui
    Dr. Alexandru Ghilduș este designer industrial, profesor la catedra de Design al Universității Naționale de Artă București, Președinte al Societății de Designeri Români (SDPR), Fost Președinte al Uniunii Artiștilor din România - UAP (1999 - 2002), Expert Design Consiliul Internațional al Societăților de Design Industrial. A format o echipă de profesioniști în domeniul proiectării și tratării sticlei optice, oferind produse competitive atât pieței internaționale, cât și pieței românești (sursa bio ghildush.ro).
    Dr. Mihnea Ghilduș este designer de produs, fondator Dizainar.ro, director de creație la DZNR Studio, lector universitar la UAD Cluj-Napoca. Format ca designer de produs la Universitatea Națională de Arte, București, și-a continuat drumul educațional la Academia de Arte și Design din Stuttgart, Germania, unde a obținut masterul în Studii Integrale. În 2014 și-a scris doctoratul în design medical la București, unde a ținut prelegeri ca și conferențiar în perioada 2008-2016.
    Începând cu anul 2022, ocupă funcția de Lector la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.
    În 2012 a înființat Dizainăr, concept-store de design românesc pe care îl administrează din perspectiva Creative Director, alături de o echipă de specialiști în comunicare și design. (sursa bio și foto Linkedin Mihnea Ghilduș)
    Oana Nasui este cercetător cultural.
    ///
    „Antreprenoriat artistic colectiv în România” este un proiect implementat de Asociația MAIA în parteneriat cu platforma Formare Culturală. Acesta se produce între martie și noiembrie 2024 și rămâne disponibil online. Cadrul de cercetare al proiectului se referă la evoluțiile atelierelor de creație colectivă din ultimii 50 de ani din România.
    Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
    Mai multe despre proiect, aici: formareculturala.ro/antrepren...

Комментарии •