Manisa bölgesindeyiz. Çimlerimizi fiskiyeyle suluyorum 20 30 dakıka,buna rağmen çimler kuruyor. Kuruyan çimi nasıl canlandırabilirim? Çim için hangi gübreyi kullanmalıyım? Cevap verirseniz çok memnun kalacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim bahçeme 3 hafta önce rulo çim uygulaması yapıldı yeteri kadar su vermemize rağmen dipler ve bazı bölgeler sarariyor ne yapabilirim sıvı besin versem etkisi olurmu sararan bölgeler sürekli güneş alıyor ve uygulanan çim 4 mevsim çim şimdiden teşekkürler
Cimlerimin arasında o kadar çok yosun varmı ne yaptıysam kurtulamadim.cimenlerim havasızlıktan kurudular.bahce duvarının kenarında duvar şeklinde mazi ekili 2.5 metre boyunda bundanmi anlamadim.sivi olan üründen 1 bidon gübre aldım ama cimlerim kurulduğundan ilaçta kaldi
Merhaba. Videoda tanıttığınız granül ve sıvı uygulamalar birbirine alternatif uygulamalar mı? Yani birinden birini mi seçip yapacağız yoksa her ikisini de yapacakmıyız ? Evim Düzce'de 100m2 civarı bahçem var. şehrin yağış ve sıcaklık özellikleri düşünüldüğünde Nasıl ve hangi periyotlarla bakım önerirsiniz teşekkür ederim?
Granül uygulamalar daha iyidir.Sıvı uygulamanın dozu düşük ve en fazla 2 hafta dayanır.Granül ise kalitesine göre 4 ile 8 hafta sürer.Periyot ise erken ilkbahar geç ilkbahar.haziran(eğer çok sıcak değilse),erken sonbahar ve kış öncesi gübreleme yapın
Merhabalar. İstanbulda yaşıyorum bahçeme osmanlı çimi ektim. Daha önce ektiğim 3 senelik bir alan daha var. Hepsine gübre vermeli miyim bu zamanda? Yoksa yeni ektiklerime vermeyeyim mi? Bu gübreyi kullanabilir miyim?
İki senelik rulo çimim aralarda bayağı bir sarardı.Sula sula bir türlü yeşillendiremiyorıum.Çim bakım gübresi iyi gelir mi. Ege bölgesindeyim.Teşekkür ederim
@@nesogultekin3949 çimleriniz cinsi nedir?Rulo çimi ben de önermiyorum.Yaşadığınız iklime göre çim alın.Eğer serin iklim çime sahipseniz yazın sararması normal.ama sulamaya devam edin.Sonbaharda kendini toplayacaktır.
Bilgi ve videolarıniz için çok teşekkürler. Bugün itibariyle 1 kişilik mezarlığı komple çapa ile capaladim.ortalama 20 cm indim.tooragi mezarın dışına aldim.topragin içinde ki tüm zararlı maddeleri ayırdım.plastik poşet taş mermer parçası gibi.yarin da torf ile karıştırıp geri sermeyi düşünüyorum. ne ekmemi önerisiniz.cim olurmu
Merhaba, 400m2 bahçe geçen ekim ayında çim ekildi ancak iyi baım yapılmadı ve şu ara aşırı sıcaklardan tüm çimler sararıp kurudu ve bazı yerler topraklaştı. Basitçe uygulayabileceğim ne önerirsiniz.
Merhaba. Bulunduğunuz il ve cep numaranızı paylaşabilirseniz, bölgenizde görev yapan uzman ziraat mühendisimiz sizi arayarak konu ile ilgili bilgi verecek.
Merhaba, çok az güneş alan bir bahçem var. Bundan dolayı sararma yok fakat bölge bölge kellik denilen görsellik ve düzenli biçtiğim halde her yer eşit uzamıyor. Ayrıca toprakta da çatlaklar var, nasıl çözebiliriz bu durumu. Benim sorunum toprak gibi geliyor bana.
Merhaba. Çimde bölgesel sararmalar başlamıştı. sert saman şeklinde öbekler. 2 hafta önce sıvı bitki besini ürününü uyguladım ve gayet iyi sonuç aldım. Bu sebeple bakım gübresi ürününe de aldım. Bu hafta 2. Uygulamayı da yapacağım. Sabah Çimleri kestikten sonra sıvı besini vermeyi akşamında da bakım gübresini uygulayıp sulamayı planladım. Doğru olur mu? Sizin öneriniz ne yöndedir? Not: Çimlerim rulo çimdir.
Merhaba Murat Bey. Sabah çimleri kestikten sonra gübre uygulaması yapabilirsiniz, ardından su veriniz. Akşam da granül gübreyi uygulama yapınız. Gübre uygulaması yaptıktan sonra sulama yapmayı unutmayınız. Granül gübre içeriğindeki fosfor ile köklenmede yardımcı olacaktır. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Merhaba Cengiz Bey. Kontrolünün nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmadığımız hiçbir uygulama için iki gün üst üste gübreleme yapmayı tavsiye etmemekteyiz. Gübrelemede içerik bilgisini ve hangi bitkilerde kullanacağınızı belirtebilirseniz size daha detaylı yardımcı olabiliriz.
Merhabalar.yaklasik bir hafta önce bahçemize çim ektim ve şuan yavaş yavaş çıkmaya başladı.Cikan cimlerimize ne zaman gübre vermeliyiz ve ne önerirsiniz.ayrica Muğla'da yaşıyoruz sahil kesimde.cok sıcak bir iklime sahibiz. Cevaplarınız için teşekkürler
Umarım ektiğiniz çim sıcak iklim çimidir.Benim tavsiyem yazın gübre vermemeniz.Zaten çimleriniz çok yeni olduğu için ve tahminim başlangıç gübresi verdiğiniz için(çiftlik,kompost ya da granül gübre) sonbaharı bekleyin
Merhaba Mustafa Bey. 0850 811 50 50 numaralı GÜBRETAŞ Danışma Hattını arayabilir veya 0532 135 72 72’den GÜBRETAŞ Mobil Danışma Hattına mesaj yoluyla sorunuzu iletebilirsiniz. Ziraat mühendisimiz en kısa sürede size dönüş yapacaktır. Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve bereketli günler dileriz.
Merhaba Selda Hanım. gubretasbahcem.com.tr e-ticaret sayfamızdan online olarak temin edebileceğiniz “Yeşil Çim” ürünümüzü kullanabilirsiniz. Ürünü 3 günde bir aralıklı olarak uygulamalısınız. Aralarda sulama yapmanızı öneririz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Merhaba rulo çim aldık ve ekdik ekim öncesi toprağa 20-20-20 gübre uygulaması yaptık fakat serimden sonra ilk gün vıcık vıcık olcak şekilde sonrasında ise gün aşırı sulama yapıldı şuan sıcaklık 20 derece civarlarında aşırı sıcaklık yok fakat güneşe daha çok maruz kalan yerler sararıyor bolca suladığım halde yine sararma devam ediyor ve yayılmaya başladı nasıl bir müdahalede bulunmam gerek
Maalesef rulo çim suya doymuyor.Hele yeni dikimde.Sabah akşam bol bol sulayın sararma su az geldiğinden.Ben yetkili değilim sadece tecrübe.Su parası ile başedemediğim için bu sene kaldırıp attım.Kolay gelsin
@@atakandonmez7496 zemine tam oturmayan noktalarda bu sorunları yaşadık şuan kendini toparladı gibi kel kalan kısımlara tamir tohumu ile elle ekim yapacağım bir sorum da bu ekim ne zamanda olmalı birde gübreleme ne işlemi ne kadar aralıkla yapılmalı?
@@TheSerhan61 hocam kel bölgeleri her gördüğünzde altındaki toprağı hafif gevşetip ekimi yapabilirsiniz.Benim mesela her biçmeden sonra elimde çim tohumu olur uygulamak için.Gübreleme konusuna gelirsek ben geçen hafta 4. gübremi yaptım sezon içinde.Sizinde eğer hava kapalı ise ve yapraklar cılız sararmışsa gübreleme yapabilirsiniz.Bunun için gübre serpme aletleri var.elle homojen gübre serpmeniz imkansız eper bahçeniz büyükse.sonraki gübreyi sonbahar girişi ve kış öncdsi yapmalısınız.kısaca 6 8 haftada bir yavaş salınımlı gübre uygulayın.Size benim bahçemden görsel bırakayım. flic.kr/s/aHsmWjs9QB
@@atakandonmez7496 teşekkürler bilgilendirme için çok fazla ilgilenecek vakit bulamıyorum son zamanlarda artık kışa girmeden ekim ayını da kaçırmadan hem yeni tohum ekimi hemde gübreleme yaparım seneye umarım daha güzel bir çimle karşılaşırız.
Merhaba Koray Bey. Yeşil Çim genel bakım sıvı besini kullanabilirsiniz. 100 m2 alan için 400 cc yeşil çim sıvı besini uygulayınız. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
O seyrek yerlere tohum ekiniz.Gübre vermek sadece mevcut çimin daha hızlı uzamasını sağlar.Kısa vade çözümü için o kel bölgelerin toprağını gevşetip çim ekin.
Merhaba. Gölge ve çam altı alana Haziran ayında yapmış olduğumuz (iyi kalite) rulo çimler sanıyorum aşırı sulamadan kaynaklı zamanla sararma ve çim aralarında çürüme yaptı. Bu mevsimde hangi gübreyi ve işlemi uygularsam çimler tekrar canlanır ve kurtarabilirm.
Merhaba Soner Bey. Sararmalar için Forceful Amino ürününe ilave olarak Uan-32 ve Combi Plus gübrelerini kullanınız. Ürünleri 10-15 gün ara ile üstten pülverize ederek uygulama yapabilirsiniz.
merhba usta ben rulo çim yaptım bahce ama bazı yerler sararık sulama sitemi var çim gübresi serpiyorum olmuyor resimleri var size gönderip yardımcı olabilirmisiniz
Mevcut çim Sıvı gübrelerin yakması imkansıza yakındır.Fakat granül gübreler özellikle şeker gübresi denilen suda hızlı çözünen üre,amonyum sülfat gübreleri çiminizi aşırı kullanımda yakar.Size tavsiyem çim gübre serpme aleti almanız.böylece çimini hem yanmaz hem de eşit dağılarak çimlerinizde renk ve büyüme farkını minimuma indirirsiniz
Merhaba Selvinaz Hanım. Bu hususta sağlıklı bir yorum yapabilmek için konum, yöney, beslenme ve sulama durumu, rulo veya yapılama çim mi, kaç yıllık çim alanı, ilaçlama var mı gibi bilgilere sahip olmamız gerekiyor. Çimin aralıklı ve uygun renkte olmayışı bir çok şeyi düşündürür. Hastalıklı ise (Kök boğazı veya külleme hastalığı, pas hastalığı) renk ve görünüm solgun ve seyrek olabilir. Bu durumda çimin havalandırılması, akabinde periyodik gübreleme ile güçlendirilmesi gerekiyor. Beslenme sıkıntısı var ise daha taze görünümlü yeşil sağlayacak, kardeşlenmeyi tetikleyecek, kök yapısını güçlendirecek gübreleme uygun olacaktır. Başlangıç gübrelemesi için 13.18.15 +2MgO gübresini ve toprak düzenleyici öneriyoruz. Bakım amaçlı gübrelemede ise 25.5.10 gibi azotça zengin gübre tercih edilmelidir. Çimin konumu gelişimi için önemlidir. Toprak yapısı, organik madde miktarı, çimin olduğu alan üzerinde ağaç yoğunluğu (ibreli ağaçların dibinde çim alanları çürür), arazinin su drenajı (su tutuculuğu ve geçirgenliği) çimin sağlıklı görünümüne etkendir. Çim alanının yaşı ise farklı olarak nitelendirilmeli. En iyi bakım koşullarında bir çim alanının ömrü en fazla 7 yıldır. Bu süreç sonrası yeşil alan vardır ama yeşil görünen alan çim değil ayrık ve yabancı otu olacaktır. Basmaya dayanıklı çim türleri var. Özellikle golf ve spor alanları için kullanılan çim türleri basmaya dayanıklıdır. Çim alırken veya yaptırırken ne şekilde kullanacağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Uygulayan firma da ona göre tohum çeşidi kullanacaktır. Detaylı bilgi almak için cep numaranızı bizimle paylaşabilirseniz, görevli ziraat mühendisimiz sizi arayarak sorularınızı cevaplandırabilir. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Manisa bölgesindeyiz. Çimlerimizi fiskiyeyle suluyorum 20 30 dakıka,buna rağmen çimler kuruyor. Kuruyan çimi nasıl canlandırabilirim?
Çim için hangi gübreyi kullanmalıyım?
Cevap verirseniz çok memnun kalacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim bahçeme 3 hafta önce rulo çim uygulaması yapıldı yeteri kadar su vermemize rağmen dipler ve bazı bölgeler sarariyor ne yapabilirim sıvı besin versem etkisi olurmu sararan bölgeler sürekli güneş alıyor ve uygulanan çim 4 mevsim çim şimdiden teşekkürler
Cimlerimin arasında o kadar çok yosun varmı ne yaptıysam kurtulamadim.cimenlerim havasızlıktan kurudular.bahce duvarının kenarında duvar şeklinde mazi ekili 2.5 metre boyunda bundanmi anlamadim.sivi olan üründen 1 bidon gübre aldım ama cimlerim kurulduğundan ilaçta kaldi
Biz çim ekeli on gün oldu ekerken gubresinide koyduk tam çıkınca hangi gubreyi öneriniz sıvı olan mi
Merhaba. Videoda tanıttığınız granül ve sıvı uygulamalar birbirine alternatif uygulamalar mı? Yani birinden birini mi seçip yapacağız yoksa her ikisini de yapacakmıyız ? Evim Düzce'de 100m2 civarı bahçem var. şehrin yağış ve sıcaklık özellikleri düşünüldüğünde Nasıl ve hangi periyotlarla bakım önerirsiniz teşekkür ederim?
Granül uygulamalar daha iyidir.Sıvı uygulamanın dozu düşük ve en fazla 2 hafta dayanır.Granül ise kalitesine göre 4 ile 8 hafta sürer.Periyot ise erken ilkbahar geç ilkbahar.haziran(eğer çok sıcak değilse),erken sonbahar ve kış öncesi gübreleme yapın
Bi bahcemin genelinde yosunlanma oluyo normalda sade çim vr bahçede ne yapabilirim
Merhaba,fare kulağı çimine de kullanabilir miyiz?
Ben m7gla koycegizde yasiyorum cimlerim sulama ma ragmen yanmalar oluyor ne yapmamiz gerekli
Merhabalar. İstanbulda yaşıyorum bahçeme osmanlı çimi ektim. Daha önce ektiğim 3 senelik bir alan daha var. Hepsine gübre vermeli miyim bu zamanda? Yoksa yeni ektiklerime vermeyeyim mi? Bu gübreyi kullanabilir miyim?
Ara çim ekimi nasil oluyor aralar seyreklesti benim rulo çim yapmistim
Cimdeki yabani otlara istenmeyen otlara ilaç atılır mi,Kac günde bir atılır yada senede bir d3fami
Sıvı çim gübresi alacağım yalnız elimde 2 lt lik pompa var.Ona ne kadar gübre koymalıyım.Üzerine sulama yapacakmıyız.Öyle izledim
İki senelik rulo çimim aralarda bayağı bir sarardı.Sula sula bir türlü yeşillendiremiyorıum.Çim bakım gübresi iyi gelir mi. Ege bölgesindeyim.Teşekkür ederim
Genel bir sararma varsa sulamaya rağmen çimlerinizde gübre eksiği vardır
@@atakandonmez7496 çimlerimi artık sulamıyorum ölüme terk ettim rulo çimden memnun kalmadım.Çok su istiyor.Ya tohum çime ya da taşa döneceğim
@@nesogultekin3949 çimleriniz cinsi nedir?Rulo çimi ben de önermiyorum.Yaşadığınız iklime göre çim alın.Eğer serin iklim çime sahipseniz yazın sararması normal.ama sulamaya devam edin.Sonbaharda kendini toplayacaktır.
Bilgi ve videolarıniz için çok teşekkürler.
Bugün itibariyle 1 kişilik mezarlığı komple çapa ile capaladim.ortalama 20 cm indim.tooragi mezarın dışına aldim.topragin içinde ki tüm zararlı maddeleri ayırdım.plastik poşet taş mermer parçası gibi.yarin da torf ile karıştırıp geri sermeyi düşünüyorum. ne ekmemi önerisiniz.cim olurmu
Genelde çim alternatifi olarak mezar bitkisi olarakta bilinen acem halısı dikebilirsiniz.çim için sürekli sulama gerekir fakat acem halısı su istemez
Sn yetkili sıvı gübreden sonra hemen sulama yapıyorum ama doğru mu bu uygulama
Merhaba, 400m2 bahçe geçen ekim ayında çim ekildi ancak iyi baım yapılmadı ve şu ara aşırı sıcaklardan tüm çimler sararıp kurudu ve bazı yerler topraklaştı. Basitçe uygulayabileceğim ne önerirsiniz.
Merhaba. Bulunduğunuz il ve cep numaranızı paylaşabilirseniz, bölgenizde görev yapan uzman ziraat mühendisimiz sizi arayarak konu ile ilgili bilgi verecek.
Topraklaştı ise o çim zaten su almıyordur.kaderine terk etmişsiniz.ara ekim yapın.internetten overseeding aşamalarına bakın.Düzeltebilirsiniz
Merhaba, çok az güneş alan bir bahçem var. Bundan dolayı sararma yok fakat bölge bölge kellik denilen görsellik ve düzenli biçtiğim halde her yer eşit uzamıyor. Ayrıca toprakta da çatlaklar var, nasıl çözebiliriz bu durumu. Benim sorunum toprak gibi geliyor bana.
Merhaba Ali İhsan Bey. Telefon numaranızı paylaşabilirseniz, uzman ziraat mühendisimiz sizi arayarak sorununuzun çözümünde yardımcı olacak.
İzmir'de satış yeriniz varmı
Merhaba. Çimde bölgesel sararmalar başlamıştı. sert saman şeklinde öbekler. 2 hafta önce sıvı bitki besini ürününü uyguladım ve gayet iyi sonuç aldım. Bu sebeple bakım gübresi ürününe de aldım. Bu hafta 2. Uygulamayı da yapacağım. Sabah Çimleri kestikten sonra sıvı besini vermeyi akşamında da bakım gübresini uygulayıp sulamayı planladım. Doğru olur mu? Sizin öneriniz ne yöndedir? Not: Çimlerim rulo çimdir.
Merhaba Murat Bey. Sabah çimleri kestikten sonra gübre uygulaması yapabilirsiniz, ardından su veriniz. Akşam da granül gübreyi uygulama yapınız. Gübre uygulaması yaptıktan sonra sulama yapmayı unutmayınız. Granül gübre içeriğindeki fosfor ile köklenmede yardımcı olacaktır. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
İki gübreyide kaç günde bir uygulamamız gerekmektedir
@@erkinak35 Merhaba Erkin Bey. 10-15 gün ara ile uygulayabilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
@@erkinak35 10 15 gün katı gübre için çok fazla.ilkbahar yaz ve sonbahar dönemi için en fazla 6 defa uygulayın
Merhaba Kısmi sararmalar var nasıl bi uygulama yapmam lazım
Yapraktan besin verdikten kaç saat sonra sulanmalı .Çok teşekkūrler
Vermiş olduğunuz besin maddelerine gore değişir ama en sağlıklısı 12 saattir.
Sizinle iletişime nasıl gecebilirim
Merhaba sıvı gübreyi iki gün üst üste yapmak zararlı olurmu
Merhaba Cengiz Bey. Kontrolünün nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmadığımız hiçbir uygulama için iki gün üst üste gübreleme yapmayı tavsiye etmemekteyiz. Gübrelemede içerik bilgisini ve hangi bitkilerde kullanacağınızı belirtebilirseniz size daha detaylı yardımcı olabiliriz.
Merhaba çimlere sıvı gübre uyguladıktan sonra sulamaya gerek varmı
Merhabalar.yaklasik bir hafta önce bahçemize çim ektim ve şuan yavaş yavaş çıkmaya başladı.Cikan cimlerimize ne zaman gübre vermeliyiz ve ne önerirsiniz.ayrica Muğla'da yaşıyoruz sahil kesimde.cok sıcak bir iklime sahibiz. Cevaplarınız için teşekkürler
Umarım ektiğiniz çim sıcak iklim çimidir.Benim tavsiyem yazın gübre vermemeniz.Zaten çimleriniz çok yeni olduğu için ve tahminim başlangıç gübresi verdiğiniz için(çiftlik,kompost ya da granül gübre) sonbaharı bekleyin
Merhaba. Bermuda çimim kel kel oldu. Bu mevsimde nasıl gübre atmalıyım
Merhaba Mustafa Bey. 0850 811 50 50 numaralı GÜBRETAŞ Danışma Hattını arayabilir veya 0532 135 72 72’den GÜBRETAŞ Mobil Danışma Hattına mesaj yoluyla sorunuzu iletebilirsiniz. Ziraat mühendisimiz en kısa sürede size dönüş yapacaktır.
Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve bereketli günler dileriz.
Merhaba,bahçenin tamamı cimler kurumuş,bu ayda gübre alabilirmiyiz,nasil canladiririz,
Merhaba Selda Hanım. gubretasbahcem.com.tr e-ticaret sayfamızdan online olarak temin edebileceğiniz “Yeşil Çim” ürünümüzü kullanabilirsiniz. Ürünü 3 günde bir aralıklı olarak uygulamalısınız. Aralarda sulama yapmanızı öneririz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Siz öyle diyorsunuz ama su önemli değilmiş yapılacak alanın m2 si önemliymiş.Ben sıvı besinden aldım ama hiç memnun kalmadım
Merhaba rulo çim aldık ve ekdik ekim öncesi toprağa 20-20-20 gübre uygulaması yaptık fakat serimden sonra ilk gün vıcık vıcık olcak şekilde sonrasında ise gün aşırı sulama yapıldı şuan sıcaklık 20 derece civarlarında aşırı sıcaklık yok fakat güneşe daha çok maruz kalan yerler sararıyor bolca suladığım halde yine sararma devam ediyor ve yayılmaya başladı nasıl bir müdahalede bulunmam gerek
Maalesef rulo çim suya doymuyor.Hele yeni dikimde.Sabah akşam bol bol sulayın sararma su az geldiğinden.Ben yetkili değilim sadece tecrübe.Su parası ile başedemediğim için bu sene kaldırıp attım.Kolay gelsin
Zemine tam oturmuyor olabilir mi?Elinizle o bölgeyi çekince topraktan ayrılıyor mu hemen? Benim tavsiyem rulo değil de tohumla ekmek olurdu
@@atakandonmez7496 zemine tam oturmayan noktalarda bu sorunları yaşadık şuan kendini toparladı gibi kel kalan kısımlara tamir tohumu ile elle ekim yapacağım bir sorum da bu ekim ne zamanda olmalı birde gübreleme ne işlemi ne kadar aralıkla yapılmalı?
@@TheSerhan61 hocam kel bölgeleri her gördüğünzde altındaki toprağı hafif gevşetip ekimi yapabilirsiniz.Benim mesela her biçmeden sonra elimde çim tohumu olur uygulamak için.Gübreleme konusuna gelirsek ben geçen hafta 4. gübremi yaptım sezon içinde.Sizinde eğer hava kapalı ise ve yapraklar cılız sararmışsa gübreleme yapabilirsiniz.Bunun için gübre serpme aletleri var.elle homojen gübre serpmeniz imkansız eper bahçeniz büyükse.sonraki gübreyi sonbahar girişi ve kış öncdsi yapmalısınız.kısaca 6 8 haftada bir yavaş salınımlı gübre uygulayın.Size benim bahçemden görsel bırakayım.
flic.kr/s/aHsmWjs9QB
@@atakandonmez7496 teşekkürler bilgilendirme için çok fazla ilgilenecek vakit bulamıyorum son zamanlarda artık kışa girmeden ekim ayını da kaçırmadan hem yeni tohum ekimi hemde gübreleme yaparım seneye umarım daha güzel bir çimle karşılaşırız.
Merhaba nerden temin edebiliriz
Bizim çimler baya uzamisdi bu sabah biçim fakat araları seyrek olmuş ne yapmalıyım tskkur
Merhaba Koray Bey. Yeşil Çim genel bakım sıvı besini kullanabilirsiniz.
100 m2 alan için 400 cc yeşil çim sıvı besini uygulayınız.
İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Kesilen çimleri bahçede bıraksak gübre görevi görür mü?
O seyrek yerlere tohum ekiniz.Gübre vermek sadece mevcut çimin daha hızlı uzamasını sağlar.Kısa vade çözümü için o kel bölgelerin toprağını gevşetip çim ekin.
Merhaba. Gölge ve çam altı alana Haziran ayında yapmış olduğumuz (iyi kalite) rulo çimler sanıyorum aşırı sulamadan kaynaklı zamanla sararma ve çim aralarında çürüme yaptı. Bu mevsimde hangi gübreyi ve işlemi uygularsam çimler tekrar canlanır ve kurtarabilirm.
Merhaba Soner Bey. Sararmalar için Forceful Amino ürününe ilave olarak Uan-32 ve Combi Plus gübrelerini kullanınız. Ürünleri 10-15 gün ara ile üstten pülverize ederek uygulama yapabilirsiniz.
@@gubretasbahcem394 bu yazdığınız gübreleri sizden temin edebilir miyiz teşekkürler
10 lt suya kaç ml koymak lazım
20 ml yeterli diyolar hocam
çimi ektim 20-25 cm oldu ne zaman biçmeliyiz
Çok uzamış hemen biçmelisiniz.
Reis 1 metre olsun öyle biç .7 8cmyi geçirmemeye çalışın
Bizde yeni ektik bir kisim cikti bir kisim cikmadi cim exilmesin yeni diye bicemiyoruzda@@MuRaT-YoRMaZ
merhba usta ben rulo çim yaptım bahce ama bazı yerler sararık sulama sitemi var çim gübresi serpiyorum olmuyor resimleri var size gönderip yardımcı olabilirmisiniz
ustam çimlerin durumu nedir şuan sararmaların önüne geçebildinmi nasıl geçtin
Merhaba,miktar olarak fazla gubre uygulamasi cime zarar verir mi?
Merhaba Onur Bey. Size yardımcı olabilmemiz için, çime hangi gübreyi uyguladığınızı belirtmenizi rica ederiz.
Mevcut çim Sıvı gübrelerin yakması imkansıza yakındır.Fakat granül gübreler özellikle şeker gübresi denilen suda hızlı çözünen üre,amonyum sülfat gübreleri çiminizi aşırı kullanımda yakar.Size tavsiyem çim gübre serpme aleti almanız.böylece çimini hem yanmaz hem de eşit dağılarak çimlerinizde renk ve büyüme farkını minimuma indirirsiniz
Biçilen çimleri toplamamanın çimlere zararı olur mu?
Arasinda ölür ve almazsan dıgerlerınıde oldurur en guzeli bictikten sonra tirmikla temizlemektir.
Eğer 2 günde bir biçersen faydalı olur.Ama sağlıklı gelişen bir çimi haftada bir biçersen çim diplerinde fazla saz birikir.İstenen bir durum değildir.
👏
Video da senede 2-3 defa gübre yapın diyorsunuz ama bir yoruma verilen cevapta da 10-15 gün ara demişsiniz
Sıvı gübrelerin süresi 10 15 gündür.Granül gübre kullanın
Selam, o cimdeki yabani otlardan cim e zarar vermeden kurtulacak bir ürün varmi ?
Tordon kullanabilirsiniz
Çimlerimiz aralıklı olarak solgun ve cansız birde basıma dayanıklı bi cinsi varmı cimlerin canlandırmak için ne onerirsiniz
Merhaba Selvinaz Hanım. Bu hususta sağlıklı bir yorum yapabilmek için konum, yöney, beslenme ve sulama durumu, rulo veya yapılama çim mi, kaç yıllık çim alanı, ilaçlama var mı gibi bilgilere sahip olmamız gerekiyor.
Çimin aralıklı ve uygun renkte olmayışı bir çok şeyi düşündürür.
Hastalıklı ise (Kök boğazı veya külleme hastalığı, pas hastalığı) renk ve görünüm solgun ve seyrek olabilir. Bu durumda çimin havalandırılması, akabinde periyodik gübreleme ile güçlendirilmesi gerekiyor. Beslenme sıkıntısı var ise daha taze görünümlü yeşil sağlayacak, kardeşlenmeyi tetikleyecek, kök yapısını güçlendirecek gübreleme uygun olacaktır.
Başlangıç gübrelemesi için 13.18.15 +2MgO gübresini ve toprak düzenleyici öneriyoruz. Bakım amaçlı gübrelemede ise 25.5.10 gibi azotça zengin gübre tercih edilmelidir.
Çimin konumu gelişimi için önemlidir. Toprak yapısı, organik madde miktarı, çimin olduğu alan üzerinde ağaç yoğunluğu (ibreli ağaçların dibinde çim alanları çürür), arazinin su drenajı (su tutuculuğu ve geçirgenliği) çimin sağlıklı görünümüne etkendir. Çim alanının yaşı ise farklı olarak nitelendirilmeli.
En iyi bakım koşullarında bir çim alanının ömrü en fazla 7 yıldır. Bu süreç sonrası yeşil alan vardır ama yeşil görünen alan çim değil ayrık ve yabancı otu olacaktır.
Basmaya dayanıklı çim türleri var. Özellikle golf ve spor alanları için kullanılan çim türleri basmaya dayanıklıdır. Çim alırken veya yaptırırken ne şekilde kullanacağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Uygulayan firma da ona göre tohum çeşidi kullanacaktır.
Detaylı bilgi almak için cep numaranızı bizimle paylaşabilirseniz, görevli ziraat mühendisimiz sizi arayarak sorularınızı cevaplandırabilir.
İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
Merhaba