ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ο Ιταλιώτης Ίων Φιλόσοφος - Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 июн 2022
  • Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ, σε συνεργασία με το Σωματείον "ΔΙΟΝΥΣΟΣ", παρουσιάζουν τα Πανεπιστημιακά Σεμινάρια Φιλοσοφίας 2021-2022.
    Επιστημονικός διευθυντής: Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α..
    Τα Σεμινάρια 2021-2022 είναι αφιερωμένα στον εκλιπόντα καθηγητή και ακαδημαϊκό Ευάγγελο Μουτσόπουλο.
    Εισηγητής: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Χ. ΣΠΥΡΙΔΗΣ, Καθηγητής Μουσικής Ακουστικής, Πληροφορικής Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Θέμα: «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ο Ιταλιώτης Ίων Φιλόσοφος»
    Το σεμινάριο έλαβε χώρα στην μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.
    Διοργανώθηκε από το "Ανοικτόν Πανεπιστήμιον Φ.Σ. Παρνασσός" και την
    "Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας" (Δ.Ε.Ε.Α.Ε.Φ.),
    με την υποστήριξη του Σωματείου "ΔΙΟΝΥΣΟΣ".
    Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ήταν παρούσες ως χορηγός επικοινωνίας και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ
    Ο Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης είναι αφυπηρετήσας καθηγητής «Μουσικής Ακουστικής, Πληροφορικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Διετέλεσε διευθυντής του Τομέως Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής & Βυζαντινής Μουσικολογίας καθώς επίσης διευθυντής του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας.
    Είναι Κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.
    Ως καθηγητής δραστηριοποιήθηκε διδακτικά και ερευνητικά στις επιστημονικές περιοχές: Φυσική και Μουσική Ακουστική, Μαθηματικά της Μουσικής, Θόρυβος-Ηχοπροστασία, Ακουστική Σχεδίαση Κλειστών Χώρων, Βιοακουστική, Ψυχοακουστική, Ηλεκτροακουστική, Βυζαντινό Ηρμοσμένο, Μουσική με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Επικοινωνία ανθρώπων με τη χρήση «Φυσικών» και «Σφυρικτών» γλωσσών, Αρχαία Ελληνική Μουσική στους αλληγορικούς συγγραφείς Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Ηράκλειτο.
    Ως συγγραφεύς συμμετείχε με πρωτότυπες ανακοινώσεις σε πλήθος Διεθνών και Τοπικών Συνεδρίων. Εργασίες του δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Συνέγραψε πενήντα πέντε επιστημονικά και διδακτικά συγγράμματα.
    Ως Πανεπιστημιακός Καθηγητής διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Φυσικών, Μέλος του Κογκρέσου της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Μουσικά Σχολεία, Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής (Κ. ΣΥ.Μ.Ε) του Ιάννη Ξενάκη την Αθήνα.
    Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α.).
    Είναι έγγαμος και έχει δύο θυγατέρες.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά τον καθηγητή κο Χαράλαμπο Σπυρίδη καθώς και την πρόεδρο του Σωματείου "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" και υπεύθυνη οργανώσεως κα Μαργαρίτα Βέργου Καραμάνου για την συνεργασία τους.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 2021-2022 στον σύνδεσμο: • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡ...
    Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες του καθηγητού Χαράλαμπου Χ. Σπυρίδη, που έχουν καταγραφεί από τις Φρυκτωρίες, στον σύνδεσμο:
    • Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: www.fryktories.net
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Комментарии • 13

  • @Fryktories-Web-TV
    @Fryktories-Web-TV  2 года назад +4

    Στο πλαίσιο της κοσμιότητος και του ήθους που επιθυμούμε για το κανάλι μας, θα σας παρακαλούσαμε να συμπράξετε μαζί μας, προκειμένου όλοι μαζί να προβάλουμε στον έξω κόσμο την Ελληνική γραμματεία με ήθος. Δεν θα θέλαμε υποτιμητικά ή υβριστικά σχόλια προς οιονδήποτε, σχόλια γραμμένα σε greeklish καθώς και μακροσκελείς τοποθετήσεις. Τα αντίθετα των ως ανωτέρω δεν θα δημοσιοποιούνται. Πιστεύουμε σε εσάς και στην ποιοτική σας υπόσταση. Σας ευχαριστούμε.

  • @constantinosperkoulidis9238
    @constantinosperkoulidis9238 2 года назад +5

    Αγαπητέ κ. Χαράλαμπε Σπυρίδη,
    Σας ευχαριστούμε θερμότατα δια την εξαιρετική διάλεξη περί τα γραφόμενα του Πυθαγόρα.
    Η κατανόηση του θέματος αυξήθηκε, δια μέσω της Φρηκτορίες, από τον κόσμο αν αλλοδαπης, εδώ στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.
    Σας ακούσαμε και σας είδαμε με το φως του ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ.

  • @maritamaltezaki8588
    @maritamaltezaki8588 2 года назад +1

    Κύριε Σπυρίδη μας παραδίδετε πάντα γνώση στοιχειοθετημένη κι επιστημονική. Μαθαίνω πολλά από τις ομιλίες σας!

  • @danaezorbas3396
    @danaezorbas3396 2 года назад +4

    🏛🇬🇷🌀 Εύγε Διδάσκαλε ζωγραφισες για μια ακόμη φορά είσαι μεγάλος Έλληνας και σε ευχαριστούμε 🐬

  • @user-sy8iq6xl6u
    @user-sy8iq6xl6u 2 года назад +3

    Συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσίαση ενός τόσο δύσκολου θέματος, αλλά και για την ωραία Ελληνική μας γλώσσα, με την οποία το πρόσφερες στό ακροατήριο σε καιρούς που γνωστοί- άγνωστοι, μαζί με την ιστορία μας προσπαθούν μανιωδώς να τις εξαφανίσουν.
    Γιάννης Κατραμής

  • @chko7076
    @chko7076 2 года назад +1

    Περιμένουμε με χαρά

  • @Dionysios_Skoularikis
    @Dionysios_Skoularikis 2 года назад +3

    Σας ευχαριστώ όλους σας!!!

  • @sofiagrafa6711
    @sofiagrafa6711 2 года назад +1

    :)

  • @vansan7750
    @vansan7750 2 года назад +2

    Να βγαίνουμε από το σπίτι συχνά να μην ακούμε τον Ευαγγελάτο και τους ψευδογιατρους αλλοιως τι να την κάνουμε την φιλοσοφίαν