LM317 LED DRİVER , SABİT AKIM..

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 сен 2024
  • iki kompanentle kaliteli ve sabit akımlı led sürücüsü yapıyoruz

Комментарии • 84

  • @ferhatnusreturuc1809
    @ferhatnusreturuc1809 5 месяцев назад

    Harika çalışma olmuş, teşekkürler

  • @tutsedat6878
    @tutsedat6878 Год назад +1

    Elinize sağlık. Gece gece canım nasıl LM 317 çekti anlatamam. 😂 Şaka bir yana az önce masamın üzerine aydınlatma yaptım. Bende led driver çok olduğu için hiç devre ile akım sınırlamaya uğraşmamıştım. İşin açığı LM 317 benim için hep ayarlı voltaj regülatörüydü. Bilseydim kullanabileceğim noktalar çok olmuştu geçmişte. Şu an yaptığım masa aydınlatması ile benim odaya nur iniyor yakınca 😂😂 elimde eski tv'den çıkan ledbarlar vardı. 10'lu olarak seri grup oluşturup (ledlerin kendisi de 2 chipli) 55 volt ile çalışacak hale getirdim. Bu seri gruptan 6 tane oluşturdum. 32-65 volt 350 ma driver bağladım. Ledler tv için üretildiğinden çok kaliteli. Eve nur yağdı ama gereksiz bu kadar ışık. 😂 Ben de pratik nasıl akım sınırlar basit bir şey yaparım onu ararken buldum sizin videoyu.
    Açıkçası normalde bu tür basit devrelere güvenmezdim ama sizin anlatımınızla ben ikna oldum Lm 317'nin sabit akımda sorun yaratmayacağına.

    •  Год назад +1

      Çok teşekkürler, evet LM317'ye güvenebilirsiniz 👍

  • @SanalVeba_
    @SanalVeba_ Год назад

    uygulamalı anlatım olarak güzel içerik olmuş, led ile işi olanların çok işine yarıyacak

  • @ugur2821
    @ugur2821 2 года назад

    Emeğinize sağlık. Güzel video. Ben çok faydalandım. Bilmediğim şeyler öğrendim. Video sayasinde aklımda kendimce fikirler oluştu 👍👍👍

    •  2 года назад

      sağol

  • @muratkinay
    @muratkinay 2 года назад +1

    Teşekkürler hocam, teori eğitimleri çok faydalı oluyor.

    •  2 года назад

      sağol

  • @rifatozdemir7272
    @rifatozdemir7272 2 года назад

    öncelikle emeğinize sağlık anlaşılır başarılı anlatım olmuş

  • @kurgumontaj6126
    @kurgumontaj6126 Год назад

    Tamda aradığım konular. Elinize emeğinize sağlık.

  • @elektronikhobim6903
    @elektronikhobim6903 2 года назад +1

    Emeğinize yüreğinize sağlık.Akim sınırlama konusu özellikle LED ler için kritik bir konu.Ledler ısındıkça daha fazla akım çekme özelliği göstererek kısa vadede bozulabilmektedir.Bir çok uygulamada gerilim üzerine yogunlasilmakta akım göz ardı edilmektedir.Herkesin üzerine yoğunlaştığı şerit LED yakmak için al bir tane 12 volt LED trafosu bağla gitsin.Calisiyormu evet calisiyor.Peki çekilen akım ne alemde bu sorunun cevabı da bir süre sonra kararan ledler🙃🙃🙃.Bu konuda katkı olması açısından LM317 yerine 78xx serisi pozitif voltaj regülatörü kullanarak ta akım sınırlaması yapılabiliyor.

    •  2 года назад

      çok teşekkür ederim

    • @tutsedat6878
      @tutsedat6878 Год назад +2

      12 volt sabit voltaj. Sabit akım değil. Şerit ledlerin bozulma nedenleri genelde başka kriterlerinden kaynaklanır.
      1. Güç kaynağı ince ayar ucu 12 volttan 13-14 voltlara çekilip unutulabiliyor. Bu da haliyle ledin ömründen yiyor.
      2. Özellikle IP 67 yani dış mekan ledlerinin üzerinde silikon kaplama bulunur. Montaj yapılan yüzey de soğutmaya yardımcı olmuyorsa ömür kısalır.
      3. Ucuz diye alınan çöp ledler özellikle rgb dekoratif aydınlatmalarda kendi içinde bile ton atıyor. Ledlerin kalitesi aşırı değişkenlik gösteriyor. Metresi 1 dolara da led var, 10 dolara da led var.
      4. Her parlak yanan led kaliteli değildir. Her güç kaynağı aynı stabiliteyi sağlamaz. Hatta bazen kaliteli diye aldığınız ya da çok ışık veriyor diye aldığınız led, montaj yüzeyi uygun değilse dezavantaja bile dönüşebilir. Her led modelinin watt başına yaydığı termal ısı iletimi farklıdır. Kimi led watt başına 150-180 lumen ışık verebilirken termal iletimi berbat olabilir.
      Bunların yanında daha da detaya girecek olursak Ledlere tek seferde çat diye 12 voltu vermektense açılışta soft bir artma yaparak yakmak her zaman ömür açısından daha faydalıdır. Ayrıca göze hoş gelen bir efekttir. Şerit ledler kıvrılabilen led ise montaj sırasında dikkatli davranılmalı. Kıvrılabilmesi kimi zaman daha hassas hale getirebiliyor olayı.
      Çok fazla karşılaşmazsınız ama bazen de rgb ledlerde kırmızı ledin direncini gidip yeşil mavi ledin direncinden takabiliyorlar. Bu bir üretim hatasıdır. Çünkü kırmızı ledler 2.2 volt ile çalışırken diğerleri ortalama 3.2 volt ile çalışır. Rgb devrede kırmızı ledin direnci diğerleri ile aynı ise satın almayın. Ama bu çok spesifik bir şey.
      Eğer maliyetli bir aydınlatma sistemi yapıyorsanız ucuz güç kaynağından kaçının. Ucuz güç kaynaklarında en başta dandik kondansatör kullanırlar. Ayrıca verimleri çok kötüdür. Karaköyde bir firmadan 10 wattlık projektör almıştık. 220 voltta kaç watt çektiğine baktığımızda şok geçirdik. Çünkü 19 watt çekiyordu.
      Ledleri biz her ne kadar 5 watt harcıyor 10 watt harcıyor desek de güç kaynağı da kendisi bir güç harcar. Kaliteli güç kaynakları yüzde 80-90 verimle çalışır. 10 watt'a 19 watt demek nerdeyse yüzde 50 demektir. İnsanlar tasarruflu diye led kullanırken bazen bu olayı gözden kaçırabiliyorlar. Dc'de hesapladığınız watt ile şebekeden çektiğiniz güç kaynağı dahil toplam watt farklıdır.
      İşin cılkını çıkarıp harmonik kalitesinden de bahsedebiliriz ama bu cılkını çıkarmak olur. 😂 Şimdi şöyle, güç kaynakları eskiye nazaran daha hafifler çünkü smps denilen bir teknoloji kullanıyorlar. Fakat toplamda şebekeye takılan her smps tipi cihaz şebekenin sinusoidal dediğimiz ideal dalgasını bozar ama mikro boyutta. Eğer bir mahallede bu durum aşırı olursa o mahallenin ana trafosunun harmoniğini bozabilir. Dıdısının dıdısı yani. Sfsfsds😂 ama switch mode candır. Bugün çamaşır makinesinden bilgisayara kadar her şeyde var. Mantığı da şu. Sen her bir saniye içinde 10 milisaniye elektriği kapalı tutsan ne olur? Her bir saniye içinde yüzde 10 elektrik olmadığı için ısınmalar azalır. Isınmalar azalırsa trafolarda kullanılan tel kesiti incelir. İnce trafo demek hafif cihaz demektir. Bu sayede o 100 wattlık 1000 wattlık adaptörler hafif oluyor. Adı switch mode. Yani anahtarlama modu. Elektriği birim zamanda yüksek frekanslarda açıp kapatıyor ki tasarruf da yaparsın, ısınmaların önüne de geçersin.

    • @tutsedat6878
      @tutsedat6878 Год назад

      Lm317 ve 78 serisi lisede çok kullanırdık. Anılarım depreşti. 😂 Şimdi 7805'i pic işlemcileri beslemede kullanıyorum kullanırsam. Yanılmıyorsam 79 serisi de negatif beslemeler içindi. Şu simetrik güç kaynakları için.

    • @elektronikhobim6903
      @elektronikhobim6903 Год назад +1

      @@tutsedat6878 aydınlatıcı ve faydalı bilgiler

  • @mustafaokmen3481
    @mustafaokmen3481 Год назад

    Ustam anlatımınız harika teşekkürler sizden ricam smd Led ampuller için tabii Wat ina ve Led sayısina göre 220 volt ac girişli devreler yapabilirmisiz teşekkürler.

  • @hakangunaydin6017
    @hakangunaydin6017 2 года назад

    Hocam eline gözüne emeğine sağlık allah razı olsun uzun zamandır bunu arıyordum bir türlü cevap bulamadım. el feneri yaptım fazla ısıdan yamuldu. akımı sınırlayamadım tabi para harcayıp hazır devre alınınca oluyor o ayrı. ama insan kendi yapması ayrı bir güzel oluyor hemde bu şekilde ucuza oluyor saol teşekkürler....

    •  2 года назад +1

      Çok teşekkür ederim,

  • @loyalcrew1919
    @loyalcrew1919 Год назад

    Teşekkürler hocam,

  • @hasantamer9199
    @hasantamer9199 Год назад +1

    merhaba hocam çekilen akım biliniyorsa direncini hesaplana bilinirmi?

    •  Год назад +1

      tabi hesaplanır bu sefer 1.25 sabit sayısını bilinen akıma bölersiniz ve gereken direnci bulursunuz mesela 1.25/ 0.265 mA = 4.7 Ohm gibi ok?

    • @hasantamer9199
      @hasantamer9199 Год назад +1

      @ cok Tesekkurler

  • @asianwoodenlamps
    @asianwoodenlamps Год назад

    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Bu devreye bir de potansiyometre eklenebilir mi? Nasıl eklemek gerekir acaba?

    •  Год назад +1

      Ledi kısıp açma için potansiyometre bu devreye eklenmez çünkü o kadar düşük yani en fazla mesela 10-20 ohm bir potasiyometre piyasada hiç yok onun için bu devre yerine transistörle ve potla başka bir devre yapmak lazım maximum sabit akımlı olacak ve kısıp açılacak bununla ilgili yakın zamanda bir video daha yapacağım biraz daha sağlığım iyileşince ok?

  • @usoygur
    @usoygur 9 месяцев назад

    Metin abi öncelikle emeğine sağlık. Ben de 12 adet 10 watt led mevcut. Her birisi 12v 1a çalışıyor. Bunların toplamı 120w ve 12a ediyor. Ben bunları seri şekilde bağlamayı düşünüyorum. Her bir led e mi akım sabitleyici koymalıyım, yoksa total de 12a i geçirmeyecek bir akım sabitleyicimi koymalıyım ? Biraz kafam karıştı sormak istedim. Çok teşekkürler.

    •  9 месяцев назад

      ledleri seri değil paralel bağlamalısın! yani artılar ve eksiler bir yerde olacak sonra getirip güç kaynağına bağlayacaksın ve toplamda 12volt ve 12 Amperlik bir yük oluşacak buna 10 volt ve 10 amper gücünde led trafosu bağladığın zaman akım koruma da sağlanmış olur başka bir şey yapmana gerek kalmaz !

    • @usoygur
      @usoygur 9 месяцев назад

      @ Peki metin abi ben led lerimi tam performans kullanmak istediğim de bağlamam gereken en güvenli ufak devre nasıl olmalı ? Piyasadaki akım sabitleyiciler 10watt led için çok büyük. Bu 3 bacaklı ürünlerden bir devre yapılabilirmi mesela bununla ilgili bir video çeksen çok seviniriz. Sizin gibi insanlar çok değerli bizim için. Tekrar teşekkürler.

  • @muzikadam9708
    @muzikadam9708 Месяц назад

    Merhaba. Videonuzu izledim. Benim de bu tarz bir devreye ihtiyacım var. 24 v 10 /20 amper arası çalışan bir dc moturu sürmek için bu devrede ne gibi değişiklikler yapmam gerekiyor? Motor 10- 15 saniyelik komutlarla çalışacak.( yani bir yük düşünün onu maksimum seviyeye kaldırması için 10-15 saniye boyunca butona basmak yeterli olacaktır buna dayanıklı hemen bozulmayacak bir devre yapmak istiyorum) sevgilerle..

    •  Месяц назад

      merhaba
      elinizde 24v ve 15 amper adaptör vardır herhalde bu işi en basit ve üzmeyecek şekilde 24 volt 15-20 ah. bir röle ve basit bir buton bağlantısı yaparak halledebilirsin

    • @muzikadam9708
      @muzikadam9708 Месяц назад

      Malaesef motoru araç aküsü ile sürmem gerekiyor 24 v akü var ve motor kalkışta aşırı akım çekip sigortayı kesiyor

    •  Месяц назад

      güçlü motorların hepsi ilk kalkışta aşırı akım çeker bu normaldir, iyi bir röle bunu absorbe edecektir de sigortayı anlamadım neyin sigortasını attırıyor bu?

  • @TheUnreal1982
    @TheUnreal1982 Год назад

    tek ve grup ledler ile zener diyotları birlikte test edebileceğimiz güvenli bir devre çalışmanız olacak mı acaba? led driver ları ile yapılan birçok video var fakat güvenli olup olmadığını bilmediğim için denemek istemedim. (60v - 100v yüksek voltaj olduğu için) bunun gibi bir test devresi yaparsanız çok iyi olur.

    •  Год назад +2

      tamam bu konu önemli konu ! müsait zamanda güzel bir devre yapabilirsem bununla ilgili video çekip paylaşacağım. fikir için size ayrıca teşekkür ederim

    • @TheUnreal1982
      @TheUnreal1982 Год назад

      @ Takipteyim, teşekkür ederim.

    •  Год назад +2

      murat bey bahsettiğiniz güvenli devreyi yaptım ve videosu şimdi yayında umarım beğenirsiniz?

    • @TheUnreal1982
      @TheUnreal1982 Год назад

      @ İzledim ustam çok teşekkür ederim.

  • @hayalci_33
    @hayalci_33 2 года назад

    Eline sağlık güzel video olmuş şerit led yakmak için 12v değil de 15 v kullanmak gerek 3v düşümden dolayı peki 12v la şerit led driver nasıl yaparız kısa mesafe kestiğimden çok fazla akım çekiyor ve yanıyor 30cm arayla keserek yaptığım masa lambası var 3v düşüm olmadan yakma şansım var mı

    •  2 года назад +2

      evet haklısınız ledleriniz sürekli ısınıp yanacak bunlara akım sınırlama mutlaka gerekiyor ve bu 12 volt adaptörle led çalıştırma meselesi çok önemli bu arada 12v tan kayıpsız mosfetli bir led sürücü deneyleri yapıyorum ama henüz tam verimli netice alamadım akımı zamanla yükseltiyor fakat size başka bir fikir vereyim mesela elinizde mt3608 küçük voltaj yükselteç varsa? 12v kaynağınızı önce 15-16 volta yükseltip sonra lm317 ve dirençle ile sabit akım yapabilirsiniz elinizde yoksa bekleyin birkaç gün içinde belki mosfetli sürücüyü hallederiz

    • @hayalci_33
      @hayalci_33 2 года назад

      @ mecburen bekliyorum 12v adaptör var yaptığım masa lambasını takamıyorum ledin teki yandı bar led yada şerit ledin boyu kısaldıkça akımı daha fazla çekiyor akım sınırı koyduğumda ledi değişip masa lambasını kullanabileceğim :) ilginiz için tşk ederim

  • @yusufbalaban733
    @yusufbalaban733 Год назад

    Selamlar Hocam. Cahilce bir soru olacak bağışlayın. Acaba Ledlerin maximum çalışma amper değerlerini nasıl buluyoruz. Yani elimizdeki bir ledin bozulacağı maximum amper değeri nedir?. çalışacağı en uygun amper değeri nedir?. bunu nerden biliyoruz. Elinize emeğinize sağlık. saygılarımla

    •  Год назад

      rica ederim, bende cahilim sizde beni bağışlayın, şimdi mantıklı ve güzel sorunuza gelirsek? bu çok önemli bir konudur evet hiçbir led'in üzerinde gerek çalışma voltajı gerek en fazla akım sınırı gibi bu bilgiler yoktur. öğrenmek için elimizdeki ledin teknik dökümanına internet üzerinden üretici firmasını bularak onun kendi sitesindeki dosyaya mutlaka ulaşmamız gerekiyor buna ingilizce Datasheet denilmektedir yani yapabilecek tek şey budur. yoksa deney yaparak bunu anlamamız çok zaman alır ve bu esnada bir çok led bozarız

    • @yusufbalaban733
      @yusufbalaban733 Год назад

      @ Sayın hocam cevap verme nezaketiniz için ve açıklayıcı bilgileriniz için şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

  • @gaziantepkromboyahuseyinus4501
    @gaziantepkromboyahuseyinus4501 2 года назад +1

    Bilgi için teşekkürler ler ben 4.12 volt akım ile iki LED yakıyorum bugünkü yaptığım LED devresinde akımı 350ma sabitlemek için direnci nasıl hesaplanacam elektronikte pek acemiyim

    • @gaziantepkromboyahuseyinus4501
      @gaziantepkromboyahuseyinus4501 2 года назад

      Benm 4.12 volt u 350 ma akıma sabitlemem için 358 km direnç girmem lazım araya ve soğutucu iyi yapmam lazım ozman akımı sabitleyebilirmiy

    • @gaziantepkromboyahuseyinus4501
      @gaziantepkromboyahuseyinus4501 2 года назад

      Yani 3.5 kohm direnç lazim

    •  2 года назад

      1 watlık ledlerden mi ikisini artıyı artıya eksiyi eksiye paralel mi bağladın?

    • @gaziantepkromboyahuseyinus4501
      @gaziantepkromboyahuseyinus4501 2 года назад

      Devre giriş voltajı 12 volt olarakmi giriyoruz yoksa power LED mesela 3.5 volt iki seri bağladık 7 volt giriş verip mi 350 ma ayarlayacagiz yoksa giris voltajı 12 olarak mı gircez

    • @gaziantepkromboyahuseyinus4501
      @gaziantepkromboyahuseyinus4501 2 года назад

      @ hayır seri bağladım +-+- seklinde

  • @EmreOZTURK_ANT1V1RUS78
    @EmreOZTURK_ANT1V1RUS78 Год назад

    hocam 12 v ile 3 w power led çalıştırıyorum 2.2 OHM direnç taktım. 0.56 amper veriyor. Buraya kadar herşey güzel fakat direnç ısınıyor. el yakacak seviyede. bir sorun olurmu kaç dereceye kadar stabil çalışır Direnç ( NOT: BİR SONRAKİ DENEMEMDE 2 ADET 2.2 OHM DİRENÇ TAKTIM AMPER 0.25 OLDU. ISI DERECESİ EL YAKMIYOR. )

    •  Год назад

      dirençleri yükün gücü neyse ona göre ayarlamak gerekir sende 3 wattlık led yükü varsa en az 3 wattlık direnç kullanırsan direnç çok ısınıp bozulmaz

  • @brkakdogan
    @brkakdogan Год назад

    Sa cok işime yarar bir video fakat aynısını yapıyorum olmuyor sebebi nedir

    •  Год назад

      şemada hata yok, çalışması gerekir ama çalışmıyorsa bir yerde bir yanlışlık yapmış olabilirsin istersen yaptığın çalışmayan devrenin bana bir resmini çekip yolla ona göre net bir şey söyleyeyim, met.gungor@gmail.com

    • @brkakdogan
      @brkakdogan Год назад

      @ direnci giriş ve adj bacağına bağladığımda istediğim ampere ulaşıyorum sizin yaptığınız şemadaki gibi adj ve cıkış bacağına direnc takınca 20ma geçmiyor direnc 2.2r lm317 farklılık gösterebilir mi sorun nedir acaba yüzü bize bakınca en sol adj orta cıkış en sağ giriş değil mi

    •  Год назад

      direnci çıkış bacağıyla adjust bacağı arasına takıyorsun ve ledin + sını adjust bacağına bağlayacaksın çıkışa değil ! ayrıca 2.2 ohm direnci multimetre ile ölçüp kontrol etmelisin belki arızalıdır yada yanlışlık vardır?

  • @tvbox8478
    @tvbox8478 2 года назад

    👍
    👌

  • @rasitakn2081
    @rasitakn2081 2 года назад

    9. dakika ile 15. dakika arasında ses ve görüntü arasında uyumsuzluk var. Anlaşılmıyor

    •  2 года назад +1

      Teknik olarak değil de bende bir kaç kere uyumsuzluklar oldu yani beyin ve çene arasında bağlantı gidip geldi onun için kusura bakmayın :)) ben videolarda kes, biç ekle yapmıyorum kesintisiz canlı yayın gibi çekmeye çalışıyorum oluyor böyle şeyler

  • @sbnozkn1601
    @sbnozkn1601 11 месяцев назад

    Ayarli direnc koysaniz

    •  11 месяцев назад

      olur ama bu devre sabit yakmak için ondan dolayı sabit direnç yaptık kısıp açma istemedik yani ok?

  • @hacosmankose987
    @hacosmankose987 Год назад

    🤗 💕

  • @Enes-uu1fg
    @Enes-uu1fg Год назад

    hocam bi konuda yardım istiycem
    evde boşta duran laptop adaptörünü degerlendirmek istiyorum.
    Adaptör....19.volt 3.95 amper(75watt)
    Led....3.0...3.2volt 350ma..smd 3030
    hocam led ve adaptör bu şekilde
    6 seri
    13 paralel..yapmayı düşünüyorum.
    adaptör ün bütün akımını kullansam çok ısınıcak ...bozulcak
    led lerin sayısını azaltsam ledler akım çekecek.
    kaç seri kaç paralel.. hangi regületör ve direnç kullanmam gerektigini söyleyebilir misin usta..
    yani nasıl bi yol izlemem gerekli bu sistemde

    •  Год назад +1

      paralel ve seri led sayısını adaptörün akımına uygun olsun diye mi arttırmak istiyorsunuz yoksa ihtiyaç mı öyle?

    • @Enes-uu1fg
      @Enes-uu1fg Год назад

      @ .70veya75 watt güç alma gibi bir hedefim var.. ama akım işini çözemedim bir türlü.siz söyleye bilirmisiniz kaç seri kaç paralel..buna uygun regületör ve direnç

    • @Enes-uu1fg
      @Enes-uu1fg Год назад

      . ben bu adaptör ve led lerle .
      nasıl bi sistem yapabilirim..güçlü ve akım korumalı

    •  Год назад +1

      @@Enes-uu1fg tamam yani olabildiğince güçlü ama ledler çok uzun zaman dayansın istiyorsanız bunu en basit şekilde şöyle yapabilirsiniz 6 ledi seri bağlayın ve aynısından 15 tane yapıp hepsini birbirine paralele bağlayın böylece ledlerin her biri sabit 250-260 ma akımda fazla zorlanmadan çalışacaktır tabi ledleri alüminyum soğutucu bir levha üzerine dizmek lazım yani en kolayı böyle olur otomatik led driverın olur

  • @furkanturgut3070
    @furkanturgut3070 Год назад

    Lm317T P+ diye internete cıkıyo videodaki ile aynımıdır acaba

    •  Год назад

      lm317 nin standart tipini en ucuzunu alacaksınız yani özel tiplerine daha fazla para verneye falan ihtiyaç yok

    • @furkanturgut3070
      @furkanturgut3070 Год назад

      @ şu an alabileceğim bu yazdığım türü yine aynı uygulamayı yapabilirmiyiz

    •  Год назад

      evet elinizde mevcutsa tabi yapabilirsiniz

    • @furkanturgut3070
      @furkanturgut3070 Год назад

      @ hocam bir şey daha soracam 12 volt ile calışacak 3 tane 1w lık ledi seri bağlayarak calıştırabilirmiyiz

    •  Год назад

      evet bu devre ile 250-300 mA sabit akımla gayet güzel olur

  • @yilmazsaglam2820
    @yilmazsaglam2820 2 года назад

    Ekipmanlar elinizde .. Lehimleme kullanarak pratik uygulama yapmadan.. yazıyla şema ile roman okur gibi anlatmaya çalışmanın reklamdan başka bir anlanı yok.. Bunlar amatörler için boş fuzuli ısraf ve tehlike arzeden işlerdir.. Siz en iyisi başka işlere bakın. Zafer yıldız bu alemde bir numaradır.. okadar

    •  2 года назад +3

      Canın sağ olsun , Ben zaten videolarımı benim anlatımımla konuyu anlayarak devreyi yapıp çalıştıracak ve devremi beğenecek olan tek bir kişi için çekiyorum ! Siz anlayamamış yada ben anlatamamış, veya zafer sağlam'ın yöntemini beğenmiş metin güngör'ün yöntemini beğenmemiş olabilirsiniz bunlar sizin tercihlerinizdir gerçekten saygı duyarım.. yalnız '' reklamdan başka anlamı yok '' demişsin neyin reklamını yaptığımı da yazarsan çok memnun olurum çünkü gerçekten yaptığım reklamın farkında değilim olalım ki bir daha yapmayalım teşekkürler

    • @hilmialatas8575
      @hilmialatas8575 2 года назад +3

      Yılmaz, sende daha iyisini yapta görelim.Git başka yerde oyna.

    • @elektronikhobim6903
      @elektronikhobim6903 2 года назад +2

      Ortaya bir emek konmuş.Bircok okulda bu seviyede bir anlatım ve uygulamanın olmadığı bir dönemde yapilan çalışma benim için değerlidir.Bu tarz çalışmaları yapıp sadece devreyi oluşturarak oldu bittiye getiren birçok kanal mevcut ancak çalışma mantığını anlatan bir elin parmaklarını geçmez. Siz takip ettiginiz kanallarda yapılan çalışmalar hakkında soru sorup cevap alabiliyorsaniz ve mantığını kavrayabiliyorsaniz o kanali sıkı sıkıya takip edin.Eleştiri tabiki yapılacaktır.Ancak önce verilen emeğe saygı ve yapıcı eleştiri olmalıdır.Umarim siz daha iyi çalışmalar yaparsanız ve mantığını da anlatıp bizleri aydinlatirsiniz

    • @rifatozdemir7272
      @rifatozdemir7272 2 года назад +1

      ben zafer beyi,de takip ediyorum aklımıza takılan soru olduğunda yazdığımda cevap vermiyor aradaki fark bu işte metin bey üşenmeden cevap yazıp aydınlatıyor reklam neresinde

    • @tutsedat6878
      @tutsedat6878 Год назад

      M.G. beye haksızlık olmamış mı biraz? Evet bilenler için yap bağla gitsin detaya gerek yok. Ama lm317 nedir bilmeyene, datasheet okumasını bilmeyene altın değerinde bilgiler bunlar. Voltaj aralığını kılıf tipibe göre anlatmış, akım aralığını belirtmiş, bacak bağlantılarını belirtmiş, voltaj düşümlerini yazmış. Daha ne yapsın beyefendi? Amaç burada devreyi yap geç değil ki. Kaldı ki youtube'da o tür milyon tane video bulursun a.a neyi neye göre bağladın birçoğu cevap vermez. Beyefendi balık vermemiş direkt tutmayı öğretmiş. Okulda böyle anlatmıyorlar. 😂