Cum poți face o scară fixă către pod într-un spațiu îngust

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 сен 2024
  • Când ai trapă către pod, dar ți-ai dori o scară fixă, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte: spațiu existent în zona de pornire a scării, înălțimea spațiului din pod de la capătul scării și evident golul creat pentru scară. După ce calculezi aceste dimensiuni, poți lua în calcul o lățime a scării de circa 70 cm cu tot cu balustradă și un gol pentru scară de minimum 100x100 cm, ca să ai loc pentru ea. Și da, panta scării poate fi mai abruptă, dar atenție la trepte pentru că ele trebuie să ofere loc pentru ridicarea genunchilor pe măsură ce urci. Am explicat totul în materialul video. Sper să te inspire și pe tine!
    Realizator: Adela Pârvu
    Producător: Bogdan Hăineală
    Concept: Pârvu Concepts
    Producție video: Pârvu Production
    Blog: adelaparvu.com/
    Facebook: / adelaparvublog
    Instagram: / adelaparvu
    TikTok: / adelaparvu
  • ХоббиХобби

Комментарии • 7

  • @lilianakovacs4884
    @lilianakovacs4884 6 месяцев назад +2

    Imi place tot ce faceti dumneavoastră. Minunat.

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  6 месяцев назад

      Mă bucur dacă te inspiră!

  • @ramonav3382
    @ramonav3382 6 месяцев назад +1

    Minunat tot ce faceti!❤ Va urmaresc mereu cu drag! Am rugamintea daca ma puteti indruma cu ce as putea izola pe interior termic/fonic apartamentul avand in vedere ca locuiesc la o mansarda si pierd foarte mult agent termic si zgmotul din vecini se aude foarte tare. As vrea sa izolez cumva si tavanul pentru ca locatarii blocului in care locuiesc refuza sa faca orice reparatii la acoperis. Va multumesc frumos pentru sfat!🙏

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  6 месяцев назад +1

      Bună Ramona! La interior ai varianta cu vată bazaltică Rockwool ce oferă atât izolație termică, cât și fonică. Referitor la partea de acoperiș unde vecinii refuză să contribuie, m-am interesat pentru tine și am obținut următorul răspuns de la un jurist:
      "În România, aspectele legate de îngrijirea și administrarea clădirilor de locuințe, inclusiv cele legate de repararea și întreținerea părților comune precum acoperișul, sunt reglementate de Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, precum și de Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții.
      Conform Legii nr. 196/2018, toți proprietarii dintr-un bloc de locuințe sunt responsabili pentru întreținerea și repararea părților comune ale imobilului, ceea ce include și acoperișul. Deciziile cu privire la lucrările necesare și modul de distribuire a costurilor se iau în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, în baza voturilor exprimate de proprietari.
      Dacă locatarii de la ultimul etaj suferă din cauza stării necorespunzătoare a acoperișului și ceilalți locatari refuză să contribuie la reparații, este important să se convoace o Adunare Generală a Asociației de Proprietari pentru a discuta și vota asupra acestui subiect. Deciziile se iau cu majoritatea voturilor proprietarilor prezenți, ținând cont de cotele-părți deținute în proprietatea comună.
      În cazul în care nu se ajunge la o soluție pe cale amiabilă în cadrul asociației, proprietarii afectați pot apela la instanțele de judecată pentru a soluționa disputa, în baza legislației menționate."

    • @ramonav3382
      @ramonav3382 6 месяцев назад +1

      @@AdelaParvu Va multumesc din tot sufletul!🙏❤️

  • @timoteisatmarean7391
    @timoteisatmarean7391 6 месяцев назад

    Buna. Ma gandesc ca nu ar fi recomandata o astfel de scara spre un pod in care ar fi amenajat un loc de joaca pt copii. Ce parere aveti?

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  6 месяцев назад

      Este la alegerea fiecăruia, mai ales când există limitări de spațiu. Adică poți să mansardezi sau poți să alegi să nu o faci dacă ți-e teamă.