עמית סגל וארי שביט בשיחה על הספר החדש ״בית שלישי״

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024

Комментарии • 28

  • @rivkaperez9235
    @rivkaperez9235 3 года назад +4

    איך אני נהנת לשמוע את עמית סגל ברור מדויק נועז לומר את דעתו

    • @ss-ql3uc
      @ss-ql3uc 3 года назад

      מה יש לאהוב בגזען הזה

  • @eyaltomer7327
    @eyaltomer7327 3 года назад +1

    ארי יש סתירה
    מצד אחד אתה אומר שיותר מחצי עם לא מיוצג בבית המשפט אבל
    כחלון שמר על המתכון והתנגד לכל שינוי.
    טוב שכחלון הלך . עשה מספיק נזק ועוד השאיר יורשת שממשיכה לגרום נזק

  • @sM-rx5ng
    @sM-rx5ng 3 года назад +4

    זו פטרונות לומר שהשחיתות בפוליטיקה, בשעה שהאליטות מהתקשורת והמשפט מושכות בחוטים דרך איומי הפרקליטות ותפיסת אנשים בצוואר.

  • @אלירןטויטו
    @אלירןטויטו 3 года назад +1

    ארי שביט!, אתה אדם מבריק שמבין היטב את הרוח הישראלית!, אכן האמריקניזציה היא אחת מהתופעות שפגעו מעט בחברה הישראלית, אכן צריך לחזור לייחודיות והתוכן המקורי שלנו, צריך ליישם את התפיסה שלך!

  • @moshgeorgei8384
    @moshgeorgei8384 3 года назад +2

    הציונות של ארי רחוקה שנות אור מהצינות של רוב העם

  • @elikait4552
    @elikait4552 3 года назад

    איש של אמת!!!

  • @adinwashere
    @adinwashere 3 года назад

    27:41 גם הורי עלו מארה"ב ואני זוכר שבפעם הראשונה שלמדתי שיש מושג של אשכנזים ותימנים וגזענות היה בתיכון מצד קבוצת התלמידים התימנים

  • @שרהירט
    @שרהירט 3 года назад

    אם הייתי אומרת לארי שביט, אני מוכנה להושיט את ידי ולקרב את החילונים לאמת של משה רבינו שעשה אותנו לעם ששביט כל כך אוהב.
    היו אומרים :
    מתנשאת .. .
    למה אני אמורה להיות קשובה לחינוך מחדש של אלה שהמדינה והציונות ניתקו אותם מהשורשים שאנחנו גאים להמשיך אותם.

  • @yoavkrayn4302
    @yoavkrayn4302 3 года назад

    ביום שאנשים יפנימו שכולנו מזון למשרפות! אז נתיישר. ממש לא מעניין מי בא מאיפה

  • @sM-rx5ng
    @sM-rx5ng 3 года назад +2

    הסיבה שהאדם הזה מסוגל קצת להראות אמפטי ונחמד זה בגלל שהקומנסנס האמריקאי שלו...

  • @Jerusalem1948.
    @Jerusalem1948. 2 года назад

    נתפלי בנט יהודי = 666 גימטריה

  • @שורשחקתום
    @שורשחקתום Год назад

    לקראת סוף ספר דברים, לעומת לקראת סוף ספר ויקרא. בולט ההבדל של הופעת נבואת הנחמה. - אבל, בספר דברים - דווקא בנפרד מנבואת התוכחה. גם בספר דברים כתוב "והשיבך ה' מצרים וכו' בדרך אשר אמרתי אליך לא תוסיף עוד לראותה והתמכרתם שם לאויביך'. למה גם? הרי אתה תגיד: 'רק'. בויקרא מופיע משהו בסגנון 'אשר לא כתוב'? כן - יש כמה דוגמאות - 'והבאתי מורך בלבבם בארצות אויביהם ורדף אותם קול עלה נידף ונסו מנוסת חרב ונפלו ואין רודף וכשלו איש באחיו כמפני חרב ורודף אין ולא תהיה לכם תקומה לפני אויביכם'. בברכות שם כתוב 'אני ה' אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים מהיות להם עבדים ואשבור מוטות עולכם ואולך אתכם קוממיות' ההבדל הוא בעיקר - במצב - בין 'וחליים רעים ונאמנים'. כמופיע בספר דברים. ובין 'והשימותי אני את הארץ' כמופיע בספר ויקרא. ביד אליהו לא נמסר מפתח של כשפים - שנאמר " 'ענני ה' ענני' ענני שתרד אש מן השמים וענני שלא יאמרו מעשה כשפים הם". וכידוע כתב הרמב"ן על ההבדל בין התוכחה בויקרא לתוכחה שבספר דברים. ואומנם אמרו חז"ל: ראויים היו ישראל ליעשות להם נס בימי עזרא כמו שהיה ביציאת מצרים, אלא שגרם החטא. מה פירוש 'גרם החטא'? כמו שכבר הסברתי, כתוב שהם לא דרשו חזרה את הנבואה. את דבר ה'. וכו'. ביקשו לימוד תורה - לא 'תחילה'! מה זה 'תחילה'? 'תחילה' זה 'סורו ממני מרעים ואצרה מצוות אלוהי'. 'סלית כל שוגים מחוקיך כי שקר תרמיתם'. כתוב שדויד המלך ביקש או שאל, למה לא אומרים 'אלוהי דויד' (זה כן כתוב בנבואה לחזקיהו שיחיה). למה שיגידו 'אלוהי דויד'? האם אומרים 'אלוהי משה'? אז התשובה, א. נהוג היה לכנות ולקרוא ביחד בכינוי דקדוקי בסמיכות את שם המלך עם שם אלוהיו, כפי שרואים בתנ"ך. ומכל מקום, הקדוש ברוך הוא אמר - שלאבות היה נסיונות והם עמדו בנסיונות. לכן אומרים 'אלוהי אברהם אלוהי יצחק ואלוהי יעקוב' ולא ככה אצל דויד. אז איפה הבעיה? הבעיה היא של אמונה - אתה חושב, שזה שאלה 'בעניין חוכמה'. דויד אומר 'צמאה נפשי לאלוהים לאל חי ליבי ובשרי ירננו אל אל חי'. דויד גם אומר 'סמר מפחדך בשרי וממשפטיך יראתי'. דויד אמר את זה באמת - באמונה שלימה - רק היה מדרגה נוספת. בימי אסתר ומורדכי, העם קיבל את זה ברצון, יחד עם עצם האמונה בתורה, שכבר הייתה. אבל, עדיין לא קיבלו את האיחוד שכתוב 'ועשיתי אותם לגוי אחד בארץ בהרי ישראל'. - גוי אחד בארץ - זה כתוב בתפילין של הקדוש ברוך הוא! הרי ישראל? זאת הברכה? 'הרי ישראל' זה כנגד 'אלוהיהם על ההרים' כמו שמפורש במשנה. זה התיקון, ל'אבן משכית'. זה התיקון, לעניינים אחרים. אין שום דמיון - להווי ידוע לך - בין אבן משכית לבין אשרה. ולא שניהם ל'מצבה'. ולא שלושתם לבית פולחן. ולא אף אחד מהם יובן, שלא על ידי פירוש תורני מדוייק והבנה תורנית מדוייקת. - 'תחת כל עץ רענן' הפך לסמל בעייתי - אבל זה לא רע, כאשר זה טוב.