Hoogeveen wint Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

• Опубликовано: 16 сен 2024
  • VOETBAL - Hoogeveen heeft het 35e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale werd Nieuw Buinen met 5-1 verslagen. Grote man aan de kant van de Hoogeveen was Guido ten Cate. Hij scoorde vier van de vijf doelpunten. Hoogeveen heeft het toernooi nu vijf keer gewonnen.
    Voor aanvang van de finaleronde werd Hoogeveen ingedeeld in een poule met buurman HZVV en MSC uit Meppel. Nadat met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen MSC moest Hoogeveen winnen van HZVV om de halve finale te halen. HZVV had aan een gelijkspel voldoende. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd, scoorde Ten Cate de winnende treffer. HZVV, verliezend finalist van vorig jaar, werd door deze nederlaag veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats.
    In de andere poule moest Nieuw Buinen het opnemen tegen HHC uit Hardenberg. De eerste klasser gaf de topklasser goed partij. In een open wedstrijd werd er niet gescoord. De wedstrijd tegen de winnaar van vorig jaar, Hodo, moest de beslissing brengen. Omdat Hodo kansloos met 0-3 van HHC had verloren, had Nieuw Buinen aan een gelijkspel voldoende. De ploeg liet Hodo komen en op de counter werd de ploeg uit Hollandscheveld met 5-2 verslagen.
    In de eerste halve finale kwamen Hoogeveen en HHC niet tot scoren. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Doelman Raimon Benjamins stopte de strafschop van Frank Schijff, waardoor Hoogeveen de finale bereikte.
    In de tweede halve finale werd MSC zoek gespeeld door Nieuw Buinen. Na 25 minuten stond er een 5-1 uitslag op het scorebord.
    In een spannende finale nam Nieuw Buinen al vroeg de leiding door Kevin Wiegman. Nog voor rust boog Ten Cate met twee treffers de achterstand om in een voorsprong. Na rust ging Nieuw Buinen op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook drie grote kansen, maar doelman Benjamins hield in die fase zijn ploeg op de been.
    Nadat Ten Cate met zijn derde treffer van de finale de stand op 3-1 had gebracht, was de wedstrijd beslist. Rik de Lange en wederom Guido ten Cate scoorden de laatste twee treffers van een succesvolle editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.